![]() |
#91 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żenujący szpan i lans
Mam w rodzinie taką osobę, która też pokazać jak to jej się dobrze powodzi, ubrania też kupuje firmowe, ale używane, ogólnie jara się wszelkimi firmówkami, nie tylko w dziedzinie ciuchów, ale też perfum itp, i lubi na każdym kroku podkreślić wszystko począwszy od tego jakiego to faceta mogłaby mieć,gdyby tylko wtedy chciała, w jakich kasiastych kręgach się obraca. Ogólnie jej gadanie działa mi na nerwy, dlatego od jakiegoś czasu unikam kontaktu z tą panią i jestem zdrowsza.
Po przeczytaniu tego wątku uświadomiłam sobie, jak wielu ludzi tego typu żyje na świecie a ja naiwna myslałam, że tylko jeden walnięty egzemplarz trafił się w mojej rodzinie... Zawsze tylko zachodzę w głowę czym się kierują w życiu tego rodzaju osoby? Czemu się tak zachowują? Dziwne to wszystko...
"(...)a szabelkę to kawaler w której nogawce nosi?(...)" ![]() I am a WarriorZ ![]() ![]() Edytowane przez czarownica jaga Czas edycji: 2013-01-22 o 21:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Konto usunięte
|
Ja rozumiem tylko jedno przechwalanie się: kiedy ktoś doszedł do czegoś większego swoją naprawdę silną wolą, pracą i samozaparciem
![]() Wtedy może mi się chwalić, ile to nie zwiedził, co nie kupił, co nie zobaczył bo wiem, że to osiągnał tylko dzięki swojemu samozaparciu i pracy, a nie dzięki protekcji/szczęściu czy kasie, jaką z góry otrzymał do starych ![]() Jestem pełna podziwu dla właśnie takiego przechwalania się, choć wiem że innym wszelkie przechwalanie się może działać na nerwy... u mnie wzbudza to podziw ![]() Podbudowuje i motywuje mnie to, że praca nad sobą i wiara w powodzenia, sukces, naprawdę się popłaca... no i ta cholernie ciężka praca nad czymś co ma przyszłość, wymaga silnej woli i sprawia radość ![]() Co do szpanu to nienawidzę tzw. "zawód syn", "zawód córka" i Ci mi się chwalą ile to nie zarabiają i gdzie nie pracują hahahaha a wszystko dzięki dzianym rodzicom ![]() Mam kuzynkę, 27 lat, nigdy nigdzie nie pracowała, ale sponsorowana przez starych i wielce mądra bo pół świata zwiedziła i gdzie i co to ona nie widziała ![]() ![]() Słuchać jej ☠☠☠☠☠☠☠enia nie moge bo śmiać mi się chcę jak nieżyciowe ma spojrzenia na życie, liczy się tylko szpan ![]() Edytowane przez 201703081551 Czas edycji: 2013-01-22 o 21:50 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
sissy that walk
|
Tak mi się przypomniało, jak jeszcze jeździłam konno to mieliśmy taką jedną klubowiczkę, której - co prawda to prawda - rodzice byli (i wciąż są) baaardzo dobrze sytuowani. Generalnie dziewczyna ma życie finansowe niemal jak w bajce, nikomu nie pozostawiała żadnych wątpliwości co do ich statusu majątkowego, ale do pewnego stopnia wychodziło to bardzo naturalnie i nikomu nie przeszkadzało - nietrudno się przecież zorientować, że ktoś ma pieniądze, a dziewczyna z wielu rzeczy nie zdawała sobie sprawy, bo przyzwyczajona do dużej kasy była od zawsze.
Różki pokazała po dłuższym czasie - jeśli ktoś mimo delikatnych aluzji nie zorientował się w porę, że ma do czynienia z panienką z dobrego domu, szybko sprowadzała go na ziemię. Już pominę sytuację, w której chodziła calutki dzień po stajni i opowiadała każdemu kto tylko chciał jej słuchać, że jej mama planuje sobie kupić buty za X tys. złotych (po co nam była ta wiedza..? ![]() ![]() a) chciała nas o tym wszem i wobec poinformować? b) spostrzegła po tym tragicznym wydarzeniu, że ciuchy w tej cenie nie bardzo nadają się do noszenia w stajni? c) wydała tyle kasy na kurtkę, której nie da się uprać? d) wydała całą kasę i już nie starczyłoby na proszek bądź pralnię chemiczną? Nie wiem do dziś ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Mnie jeszcze rozwala kupowanie telewizorów 40-50 calowych do pokoju o wielkości 5 m2 ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#96 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam taką kierowniczke w pizzeri. Sponsorowana przez rodziców, jeździła Lexusem, 2 x w tygodniu nad morze i spowrotem bo jej sie w domu nudziło. Pierwsza pracę podjęła w wieku 33 lat od razu na stanowisko kierownicze - w pizzerni męża jej koleżanki z liceum, z która to na przedłużanie włosów i paznokci co tydzień chodziła...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
sissy that walk
|
A czemu nie miałaby się skupić na przedłużaniu włosów, jeśli tylko ma na to ochotę i możliwości? Nie każdy musi się kształcić we wszystkich możliwych kierunkach i robić zawrotną karierę tylko dlatego, że ma możliwości. Myślałam, że tu się śmiejemy ze szpanu, a nie z czyichś wyborów życiowych.
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wierzę, że według Wizażanek życie obraca się TYLKO wokół pieniędzy, co oznacza, że gdy już zdobędą pieniądze, osiądą na laurach i będą tylko leżeć i pachnieć. Bogaci ludzie też mają marzenia i ambicje i zauważcie, że to głównie oni robią błyskotliwe kariery. Oczywiście nie twierdzę, że jedyna słuszna droga w życiu to robienie kariery. Ale każdy ma w życiu jakieś ambicje, jeden karierę, drugi udaną rodzinę, a trzeci poświęcenie czasu na dobroczynność. Nie rozumiem po prostu ludzi, którzy nie mają żadnych ambicji, chociaż możliwości mają niesamowite. Edytowane przez Magnus123 Czas edycji: 2013-01-23 o 16:58 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | ||
sissy that walk
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zadomowienie
|
A gdzie, nie oddała nigdy,nawet nie pisnęła słówkiem na ten temat, choć kilka razy ją poratowałam, a później dotarło do mnie, że nigdy nie ujrzę złamanego grosza, więc już jak tylko słyszałam, że coś jej gadka zmierza ku temu, to szukałam wymówki. Z tym też się wiąże ciekawa sytuacja, bo mnie raz pyta czy mam 2,50 pożyczyć, więc odpowiadam, że nie mam niestety drobnych. I tu mój błąd ![]() ![]() I jeszcze jedna sytuacja mi się przypomniała, z czasów studenckich. Zmierzamy po zajęciach z koleżankami na przystanek tramwajowy, nagle jedna dziewczyna staje, zaczyna czegoś szukać w portfelu i lament na całego ,, Błagam, pożyczcie x zł na napój, bo mam w portfelu całe 50 zł" . To ok, któraś tam wyjęła drobne i jej daje. Na co ona, że ufff nie będzie musiała ich rozmieniać, bo się rozejdą szybciej, ale najlepsze było to, że i tak jechała wtedy do supermarketu na zakupy, więc i tak pewnie je rozmieniła i wydała. Paranoja
![]() |
#107 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Może dlatego, że ja po prostu jestem inna, naprawdę lubie się uczyć, nawet najmniej pożytecznych rzeczy i gdybym miała takie możliwości uczyłabym się i studiowała coś co mnie interesuje, a nie tylko daje przyszłość-no ale zawsze to coś więcej niż przedłużanie włosów ![]() No i tacy ludzie w większości naprawdę się przemądrzają, szpanują wszystkim co się da, mimo że nigdy na to nie musieli zapracować i wkurza mnie to najbardziej. Cóż, zazdrośc na pewno też jest, ale ciutka i jak ich posłucham dłużej to mi ta zazdrośc mija ![]() Nie rozumiem też ludzi szpanujących nowymi rzeczami, którzy widać że ledwo wiążą koniec z końcem, zapożyczą się na nie wiadomo ile rat i lat, ale przynajmniej mają się czym pochwalić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- edit: oczywiście między wizytami u fryzjera robiłabym studia i sama się rozwijała, nie chodziło mi o siedzenie w złotej klatce i ciągłych wyjazdach na zakupy do Paryża bo to by mnie w koncu znudziło;p
![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
Facet mojej przyjaciółki - rozpieszczony jedynak któremu chyba nic nie jest w stanie zmienić priorytetów. Mają dziecko, żadne z nich nie pracuje. Siostra obiecałam im fotelik samochodowy i wózek po swoim dziecku, ale facet się obraził, bo jak to, jego dziecko ma mieć używane ? Przecież wszystko musi być nowe i markowe ! Kumpela stara si tłumaczyć a jak grochem o ścianę. Już żeby uniknąć kłótni nie przyznaje się, że kupuje coś na allegro, w lumpeksie albo dostaje po dzieciach rodziny czy znajomych.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ale tak jak mówisz, to jest skrzywienie w drugą stronę. Np nie potrafię też powiedzieć, że jestem w czymś dobra, że coś mi się udało. Wszystko obracam w żart. A to nie zawsze jest fajne. I w ogóle jestem w szoku po tym co tu przeczytałam. Ale istnieją beznadziejni ludzie na tym świecie. Teraz doceniam moje szczęście, że jakoś nigdy na takich nie natrafiam. Uff.
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
Właśnie nie wiem, zapytaj koleżanki wyżej.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:24.