|
|
#91 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Żenujący szpan i lans
Mam w rodzinie taką osobę, która też pokazać jak to jej się dobrze powodzi, ubrania też kupuje firmowe, ale używane, ogólnie jara się wszelkimi firmówkami, nie tylko w dziedzinie ciuchów, ale też perfum itp, i lubi na każdym kroku podkreślić wszystko począwszy od tego jakiego to faceta mogłaby mieć,gdyby tylko wtedy chciała, w jakich kasiastych kręgach się obraca. Ogólnie jej gadanie działa mi na nerwy, dlatego od jakiegoś czasu unikam kontaktu z tą panią i jestem zdrowsza.
Po przeczytaniu tego wątku uświadomiłam sobie, jak wielu ludzi tego typu żyje na świecie a ja naiwna myslałam, że tylko jeden walnięty egzemplarz trafił się w mojej rodzinie... Zawsze tylko zachodzę w głowę czym się kierują w życiu tego rodzaju osoby? Czemu się tak zachowują? Dziwne to wszystko...
"(...)a szabelkę to kawaler w której nogawce nosi?(...)" ![]() I am a WarriorZ Edytowane przez czarownica jaga Czas edycji: 2013-01-22 o 22:31 |
|
|
|
|
#92 |
|
Konto usunięte
|
Ja rozumiem tylko jedno przechwalanie się: kiedy ktoś doszedł do czegoś większego swoją naprawdę silną wolą, pracą i samozaparciem
![]() Wtedy może mi się chwalić, ile to nie zwiedził, co nie kupił, co nie zobaczył bo wiem, że to osiągnał tylko dzięki swojemu samozaparciu i pracy, a nie dzięki protekcji/szczęściu czy kasie, jaką z góry otrzymał do starych ![]() Jestem pełna podziwu dla właśnie takiego przechwalania się, choć wiem że innym wszelkie przechwalanie się może działać na nerwy... u mnie wzbudza to podziw ![]() Podbudowuje i motywuje mnie to, że praca nad sobą i wiara w powodzenia, sukces, naprawdę się popłaca... no i ta cholernie ciężka praca nad czymś co ma przyszłość, wymaga silnej woli i sprawia radość ![]() Co do szpanu to nienawidzę tzw. "zawód syn", "zawód córka" i Ci mi się chwalą ile to nie zarabiają i gdzie nie pracują hahahaha a wszystko dzięki dzianym rodzicom Mam kuzynkę, 27 lat, nigdy nigdzie nie pracowała, ale sponsorowana przez starych i wielce mądra bo pół świata zwiedziła i gdzie i co to ona nie widziała gadka z nią to nie z tego kosmosu, bo ktoś kto nigdy nie pracował i nie wie co to znaczy (a jednak zmienia to choć trochę punkt widzenia ) jest do nie przegadania.Słuchać jej ☠☠☠☠☠☠☠enia nie moge bo śmiać mi się chcę jak nieżyciowe ma spojrzenia na życie, liczy się tylko szpan
Edytowane przez 201703081551 Czas edycji: 2013-01-22 o 22:50 |
|
|
|
|
#93 | |
|
sissy that walk
|
Tak mi się przypomniało, jak jeszcze jeździłam konno to mieliśmy taką jedną klubowiczkę, której - co prawda to prawda - rodzice byli (i wciąż są) baaardzo dobrze sytuowani. Generalnie dziewczyna ma życie finansowe niemal jak w bajce, nikomu nie pozostawiała żadnych wątpliwości co do ich statusu majątkowego, ale do pewnego stopnia wychodziło to bardzo naturalnie i nikomu nie przeszkadzało - nietrudno się przecież zorientować, że ktoś ma pieniądze, a dziewczyna z wielu rzeczy nie zdawała sobie sprawy, bo przyzwyczajona do dużej kasy była od zawsze.
Różki pokazała po dłuższym czasie - jeśli ktoś mimo delikatnych aluzji nie zorientował się w porę, że ma do czynienia z panienką z dobrego domu, szybko sprowadzała go na ziemię. Już pominę sytuację, w której chodziła calutki dzień po stajni i opowiadała każdemu kto tylko chciał jej słuchać, że jej mama planuje sobie kupić buty za X tys. złotych (po co nam była ta wiedza..? ). Nigdy nie zapomnę jednak sytuacji, gdy po całym dniu spędzonym na walaniu się po stajni, robieniu przy koniach itd., ktoś niechcący szurnął ją brudną łapką po i tak niezbyt już czystej kurtce. Cała okolica słyszała histeryczne, rozdzierające "EEEJJJJ, TA KURTKA KOSZTOWAŁA TYYYSIĄĄĄC ZŁOOOTYYYCHHH!" a) chciała nas o tym wszem i wobec poinformować? b) spostrzegła po tym tragicznym wydarzeniu, że ciuchy w tej cenie nie bardzo nadają się do noszenia w stajni? c) wydała tyle kasy na kurtkę, której nie da się uprać? d) wydała całą kasę i już nie starczyłoby na proszek bądź pralnię chemiczną? Nie wiem do dziś Ale obśmialiśmy się z niej że hej.
|
|
|
|
#94 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#95 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mnie jeszcze rozwala kupowanie telewizorów 40-50 calowych do pokoju o wielkości 5 m2 Znam osobiście taki przypadek Wchodzisz do pokoju, TV na całą ścianę, ale co z tego jak nie możesz obejrzeć swobodnie bo siedzisz najdalej 2 metry od niego
|
|
|
#96 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja miałam taką kierowniczke w pizzeri. Sponsorowana przez rodziców, jeździła Lexusem, 2 x w tygodniu nad morze i spowrotem bo jej sie w domu nudziło. Pierwsza pracę podjęła w wieku 33 lat od razu na stanowisko kierownicze - w pizzerni męża jej koleżanki z liceum, z która to na przedłużanie włosów i paznokci co tydzień chodziła...
|
|
|
|
#97 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#98 | |
|
sissy that walk
|
A czemu nie miałaby się skupić na przedłużaniu włosów, jeśli tylko ma na to ochotę i możliwości? Nie każdy musi się kształcić we wszystkich możliwych kierunkach i robić zawrotną karierę tylko dlatego, że ma możliwości. Myślałam, że tu się śmiejemy ze szpanu, a nie z czyichś wyborów życiowych.
|
|
|
|
#99 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#100 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
|
|
|
|
#101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#102 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
Teraz wypada robić po 10 kierunków studiów i znać po 15 języków, choćby się człowiek miał zarżnąć.
|
|
|
|
#103 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Nie wierzę, że według Wizażanek życie obraca się TYLKO wokół pieniędzy, co oznacza, że gdy już zdobędą pieniądze, osiądą na laurach i będą tylko leżeć i pachnieć. Bogaci ludzie też mają marzenia i ambicje i zauważcie, że to głównie oni robią błyskotliwe kariery. Oczywiście nie twierdzę, że jedyna słuszna droga w życiu to robienie kariery. Ale każdy ma w życiu jakieś ambicje, jeden karierę, drugi udaną rodzinę, a trzeci poświęcenie czasu na dobroczynność. Nie rozumiem po prostu ludzi, którzy nie mają żadnych ambicji, chociaż możliwości mają niesamowite. Edytowane przez Magnus123 Czas edycji: 2013-01-23 o 17:58 |
||
|
|
|
|
#104 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
|
|
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#106 |
|
Zadomowienie
|
A gdzie, nie oddała nigdy,nawet nie pisnęła słówkiem na ten temat, choć kilka razy ją poratowałam, a później dotarło do mnie, że nigdy nie ujrzę złamanego grosza, więc już jak tylko słyszałam, że coś jej gadka zmierza ku temu, to szukałam wymówki. Z tym też się wiąże ciekawa sytuacja, bo mnie raz pyta czy mam 2,50 pożyczyć, więc odpowiadam, że nie mam niestety drobnych. I tu mój błąd , bo ona do mnie ,, Spoko, mogą być grube" . Ostatecznie skończyło się na tym, iż powiedziałam, że nie noszę przy sobie pieniędzy, a jedynie kartę i ku mojej uciesze jak do tej pory nie pyta już o nic, ale dalej chwali się wszystkim, co ma/będzie miała I jeszcze jedna sytuacja mi się przypomniała, z czasów studenckich. Zmierzamy po zajęciach z koleżankami na przystanek tramwajowy, nagle jedna dziewczyna staje, zaczyna czegoś szukać w portfelu i lament na całego ,, Błagam, pożyczcie x zł na napój, bo mam w portfelu całe 50 zł" . To ok, któraś tam wyjęła drobne i jej daje. Na co ona, że ufff nie będzie musiała ich rozmieniać, bo się rozejdą szybciej, ale najlepsze było to, że i tak jechała wtedy do supermarketu na zakupy, więc i tak pewnie je rozmieniła i wydała. Paranoja
|
|
#107 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Może dlatego, że ja po prostu jestem inna, naprawdę lubie się uczyć, nawet najmniej pożytecznych rzeczy i gdybym miała takie możliwości uczyłabym się i studiowała coś co mnie interesuje, a nie tylko daje przyszłość-no ale zawsze to coś więcej niż przedłużanie włosów ![]() No i tacy ludzie w większości naprawdę się przemądrzają, szpanują wszystkim co się da, mimo że nigdy na to nie musieli zapracować i wkurza mnie to najbardziej. Cóż, zazdrośc na pewno też jest, ale ciutka i jak ich posłucham dłużej to mi ta zazdrośc mija ![]() Nie rozumiem też ludzi szpanujących nowymi rzeczami, którzy widać że ledwo wiążą koniec z końcem, zapożyczą się na nie wiadomo ile rat i lat, ale przynajmniej mają się czym pochwalić. |
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo czemu nie? Ja tam bym nie nazekała Możecie myśleć o mnie co chcecie EOT---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- edit: oczywiście między wizytami u fryzjera robiłabym studia i sama się rozwijała, nie chodziło mi o siedzenie w złotej klatce i ciągłych wyjazdach na zakupy do Paryża bo to by mnie w koncu znudziło;p
|
|
|
#109 |
|
Zadomowienie
|
Facet mojej przyjaciółki - rozpieszczony jedynak któremu chyba nic nie jest w stanie zmienić priorytetów. Mają dziecko, żadne z nich nie pracuje. Siostra obiecałam im fotelik samochodowy i wózek po swoim dziecku, ale facet się obraził, bo jak to, jego dziecko ma mieć używane ? Przecież wszystko musi być nowe i markowe ! Kumpela stara si tłumaczyć a jak grochem o ścianę. Już żeby uniknąć kłótni nie przyznaje się, że kupuje coś na allegro, w lumpeksie albo dostaje po dzieciach rodziny czy znajomych.
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wtedy to owszem, chwalę się na prawo i lewo, ale jak na coś wydałam dużo to jakoś mi głupio, nawet jak ktoś pyta. Ale tak jak mówisz, to jest skrzywienie w drugą stronę. Np nie potrafię też powiedzieć, że jestem w czymś dobra, że coś mi się udało. Wszystko obracam w żart. A to nie zawsze jest fajne. I w ogóle jestem w szoku po tym co tu przeczytałam. Ale istnieją beznadziejni ludzie na tym świecie. Teraz doceniam moje szczęście, że jakoś nigdy na takich nie natrafiam. Uff.
|
|
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie nie wiem, zapytaj koleżanki wyżej.
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:30.

). Nigdy nie zapomnę jednak sytuacji, gdy po całym dniu spędzonym na walaniu się po stajni, robieniu przy koniach itd., ktoś niechcący szurnął ją brudną łapką po i tak niezbyt już czystej kurtce. Cała okolica słyszała histeryczne, rozdzierające "EEEJJJJ, TA KURTKA KOSZTOWAŁA TYYYSIĄĄĄC ZŁOOOTYYYCHHH!"