Żenujący szpan i lans - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-01-22, 21:29   #91
czarownica jaga
Wtajemniczenie

Dot.: Żenujący szpan i lans

Mam w rodzinie taką osobę, która też pokazać jak to jej się dobrze powodzi, ubrania też kupuje firmowe, ale używane, ogólnie jara się wszelkimi firmówkami, nie tylko w dziedzinie ciuchów, ale też perfum itp, i lubi na każdym kroku podkreślić wszystko począwszy od tego jakiego to faceta mogłaby mieć,gdyby tylko wtedy chciała, w jakich kasiastych kręgach się obraca. Ogólnie jej gadanie działa mi na nerwy, dlatego od jakiegoś czasu unikam kontaktu z tą panią i jestem zdrowsza.
Po przeczytaniu tego wątku uświadomiłam sobie, jak wielu ludzi tego typu żyje na świecie a ja naiwna myslałam, że tylko jeden walnięty egzemplarz trafił się w mojej rodzinie...
Zawsze tylko zachodzę w głowę czym się kierują w życiu tego rodzaju osoby? Czemu się tak zachowują? Dziwne to wszystko...

I am a WarriorZ

Edytowane przez czarownica jaga
Czas edycji: 2013-01-22 o 21:31
czarownica jaga jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 21:48   #92
201703081551
Konto usunięte

Ja rozumiem tylko jedno przechwalanie się: kiedy ktoś doszedł do czegoś większego swoją naprawdę silną wolą, pracą i samozaparciem
Wtedy może mi się chwalić, ile to nie zwiedził, co nie kupił, co nie zobaczył bo wiem, że to osiągnał tylko dzięki swojemu samozaparciu i pracy, a nie dzięki protekcji/szczęściu czy kasie, jaką z góry otrzymał do starych
Jestem pełna podziwu dla właśnie takiego przechwalania się, choć wiem że innym wszelkie przechwalanie się może działać na nerwy... u mnie wzbudza to podziw
Podbudowuje i motywuje mnie to, że praca nad sobą i wiara w powodzenia, sukces, naprawdę się popłaca... no i ta cholernie ciężka praca nad czymś co ma przyszłość, wymaga silnej woli i sprawia radość

Co do szpanu to nienawidzę tzw. "zawód syn", "zawód córka" i Ci mi się chwalą ile to nie zarabiają i gdzie nie pracują hahahaha a wszystko dzięki dzianym rodzicom
Mam kuzynkę, 27 lat, nigdy nigdzie nie pracowała, ale sponsorowana przez starych i wielce mądra bo pół świata zwiedziła i gdzie i co to ona nie widziała gadka z nią to nie z tego kosmosu, bo ktoś kto nigdy nie pracował i nie wie co to znaczy (a jednak zmienia to choć trochę punkt widzenia ) jest do nie przegadania.
Słuchać jej ☠☠☠☠☠☠☠enia nie moge bo śmiać mi się chcę jak nieżyciowe ma spojrzenia na życie, liczy się tylko szpan

Edytowane przez 201703081551
Czas edycji: 2013-01-22 o 21:50
201703081551 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 22:25   #93
mary_poppins
sissy that walk

Tak mi się przypomniało, jak jeszcze jeździłam konno to mieliśmy taką jedną klubowiczkę, której - co prawda to prawda - rodzice byli (i wciąż są) baaardzo dobrze sytuowani. Generalnie dziewczyna ma życie finansowe niemal jak w bajce, nikomu nie pozostawiała żadnych wątpliwości co do ich statusu majątkowego, ale do pewnego stopnia wychodziło to bardzo naturalnie i nikomu nie przeszkadzało - nietrudno się przecież zorientować, że ktoś ma pieniądze, a dziewczyna z wielu rzeczy nie zdawała sobie sprawy, bo przyzwyczajona do dużej kasy była od zawsze.
Różki pokazała po dłuższym czasie - jeśli ktoś mimo delikatnych aluzji nie zorientował się w porę, że ma do czynienia z panienką z dobrego domu, szybko sprowadzała go na ziemię. Już pominę sytuację, w której chodziła calutki dzień po stajni i opowiadała każdemu kto tylko chciał jej słuchać, że jej mama planuje sobie kupić buty za X tys. złotych (po co nam była ta wiedza..? ). Nigdy nie zapomnę jednak sytuacji, gdy po całym dniu spędzonym na walaniu się po stajni, robieniu przy koniach itd., ktoś niechcący szurnął ją brudną łapką po i tak niezbyt już czystej kurtce. Cała okolica słyszała histeryczne, rozdzierające "EEEJJJJ, TA KURTKA KOSZTOWAŁA TYYYSIĄĄĄC ZŁOOOTYYYCHHH!" Pomijając to, że była niezbyt ładna (zima, więc liczy się ciepło przede wszystkim) - czy po prostu:
a) chciała nas o tym wszem i wobec poinformować?
b) spostrzegła po tym tragicznym wydarzeniu, że ciuchy w tej cenie nie bardzo nadają się do noszenia w stajni?
c) wydała tyle kasy na kurtkę, której nie da się uprać?
d) wydała całą kasę i już nie starczyłoby na proszek bądź pralnię chemiczną?
Nie wiem do dziś Ale obśmialiśmy się z niej że hej.
mary_poppins jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-22, 22:28   #94
lala123456789lalak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mroja Pokaż wiadomość
Ja rozumiem tylko jedno przechwalanie się: kiedy ktoś doszedł do czegoś większego swoją naprawdę silną wolą, pracą i samozaparciem
Wtedy może mi się chwalić, ile to nie zwiedził, co nie kupił, co nie zobaczył bo wiem, że to osiągnał tylko dzięki swojemu samozaparciu i pracy, a nie dzięki protekcji/szczęściu czy kasie, jaką z góry otrzymał do starych
Jestem pełna podziwu dla właśnie takiego przechwalania się, choć wiem że innym wszelkie przechwalanie się może działać na nerwy... u mnie wzbudza to podziw
Podbudowuje i motywuje mnie to, że praca nad sobą i wiara w powodzenia, sukces, naprawdę się popłaca... no i ta cholernie ciężka praca nad czymś co ma przyszłość, wymaga silnej woli i sprawia radość

Co do szpanu to nienawidzę tzw. "zawód syn", "zawód córka" i Ci mi się chwalą ile to nie zarabiają i gdzie nie pracują hahahaha a wszystko dzięki dzianym rodzicom
Mam kuzynkę, 27 lat, nigdy nigdzie nie pracowała, ale sponsorowana przez starych i wielce mądra bo pół świata zwiedziła i gdzie i co to ona nie widziała gadka z nią to nie z tego kosmosu, bo ktoś kto nigdy nie pracował i nie wie co to znaczy (a jednak zmienia to choć trochę punkt widzenia ) jest do nie przegadania.
Słuchać jej ☠☠☠☠☠☠☠enia nie moge bo śmiać mi się chcę jak nieżyciowe ma spojrzenia na życie, liczy się tylko szpan
Jakim cudem udało jej się dobrnąć do takiego wieku i nie pracować , a jednocześnie tyle świata zwiedzić ? Ma jakieś wytłumaczenie do tego swojego podróżowania ?
lala123456789lalak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 06:59   #95
Kadin_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez naamarelle Pokaż wiadomość

A parę lat później jak ja i moja koleżanka (świeżo po zaręczynach) spotkałyśmy ową panienkę, to się okazało! że ona też jest zaręczona !!!
Ale pierścionek był taki drogi że musi trzymać w domu i chyba niestety nie będzie go wogóle nosić...

Szkoda tylko, że mamy wspólnych znajomych i nawet jej facet nie miał pojęcia że się zaręczyli i kupił jej takie cudeńko- pierścionek

Cytat:
Napisane przez lala123456789lalak Pokaż wiadomość
Jakim cudem udało jej się dobrnąć do takiego wieku i nie pracować , a jednocześnie tyle świata zwiedzić ? Ma jakieś wytłumaczenie do tego swojego podróżowania ?
Przecież masz wyraźnie napisane, że jest sponsorowana przez rodziców

Mnie jeszcze rozwala kupowanie telewizorów 40-50 calowych do pokoju o wielkości 5 m2 Znam osobiście taki przypadek Wchodzisz do pokoju, TV na całą ścianę, ale co z tego jak nie możesz obejrzeć swobodnie bo siedzisz najdalej 2 metry od niego
Stary 2013-01-23, 08:14   #96
dirt
Wtajemniczenie

Cytat:
Ej no da się.
Ja miałam taką kierowniczke w pizzeri.
Sponsorowana przez rodziców, jeździła Lexusem, 2 x w tygodniu nad morze i spowrotem bo jej sie w domu nudziło.
Pierwsza pracę podjęła w wieku 33 lat od razu na stanowisko kierownicze - w pizzerni męża jej koleżanki z liceum, z która to na przedłużanie włosów i paznokci co tydzień chodziła...
Stary 2013-01-23, 16:25   #97
Magnus123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez dirt Pokaż wiadomość
Ej no da się.
Ja miałam taką kierowniczke w pizzeri.
Sponsorowana przez rodziców, jeździła Lexusem, 2 x w tygodniu nad morze i spowrotem bo jej sie w domu nudziło.
Pierwsza pracę podjęła w wieku 33 lat od razu na stanowisko kierownicze - w pizzerni męża jej koleżanki z liceum, z która to na przedłużanie włosów i paznokci co tydzień chodziła...
Nie rozumiem takich ludzi. Ma gigantyczne możliwości, może wykształcić się wszędzie, w każdym kierunku, rozkręcić własny interes, zrobić karierę, poznać kilkanaście języków, a woli spędzać życie na przedłużaniu włosów
Magnus123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-01-23, 16:26   #98
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez Magnus123 Pokaż wiadomość
Nie rozumiem takich ludzi. Ma gigantyczne możliwości, może wykształcić się wszędzie, w każdym kierunku, rozkręcić własny interes, zrobić karierę, poznać kilkanaście języków, a woli spędzać życie na przedłużaniu włosów
A czemu nie miałaby się skupić na przedłużaniu włosów, jeśli tylko ma na to ochotę i możliwości? Nie każdy musi się kształcić we wszystkich możliwych kierunkach i robić zawrotną karierę tylko dlatego, że ma możliwości. Myślałam, że tu się śmiejemy ze szpanu, a nie z czyichś wyborów życiowych.
Stary 2013-01-23, 16:34   #99
Magnus123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mary_poppins Pokaż wiadomość
A czemu nie miałaby się skupić na przedłużaniu włosów, jeśli tylko ma na to ochotę i możliwości? Nie każdy musi się kształcić we wszystkich możliwych kierunkach i robić zawrotną karierę tylko dlatego, że ma możliwości. Myślałam, że tu się śmiejemy ze szpanu, a nie z czyichś wyborów życiowych.
Zwykły człowiek nie może się na tym skupić, musi ciężko ryć, żeby coś osiągnąć. Dlatego zwyczajnie dziwią mnie ludzie, którzy mogą osiągnąć wszystko, a wolą nie osiągnąć przez całe życie niczego i tylko czerpać z zasobów zgromadzonych przez swoich rodziców. Które też nie są nieograniczone.
Stary 2013-01-23, 16:40   #100
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Zwykły człowiek nie może się na tym skupić, musi ciężko ryć, żeby coś osiągnąć. Dlatego zwyczajnie dziwią mnie ludzie, którzy mogą osiągnąć wszystko, a wolą nie osiągnąć przez całe życie niczego i tylko czerpać z zasobów zgromadzonych przez swoich rodziców. Które też nie są nieograniczone.
Masz prawo tego nie rozumieć, ale nie wiem, czy naśmiewanie się z tego świadczy o Tobie jakoś szczególnie pozytywnie... Osiągnięcia życiowe to nie tylko własna firma, ale nawet jeśli miałaby niczego nie osiągnąć, to ma do tego święte prawo. Widocznie jej rodzicom to pasuje, inaczej źródełko szybko by wyschło.
Stary 2013-01-23, 16:42   #101
paulinka1128
Zadomowienie

Cytat:
Zgadzam sie..... podobnie kiedyś wszyscy się śmiali z głupoty osób typu Paris Hilton ale tak na dobrą sprawe jakbyśmy się urodzili w takiej rodzinie to też pewnie duża część z nas wybrała by byczenie się na plażach i imprezy niż Harvard.....

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-23, 16:50   #102
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Napisane przez paulinka1128 Pokaż wiadomość
Zgadzam sie..... podobnie kiedyś wszyscy się śmiali z głupoty osób typu Paris Hilton ale tak na dobrą sprawe jakbyśmy się urodzili w takiej rodzinie to też pewnie duża część z nas wybrała by byczenie się na plażach i imprezy niż Harvard.....
Owszem ale raczej mało kto się do tego przyzna Teraz wypada robić po 10 kierunków studiów i znać po 15 języków, choćby się człowiek miał zarżnąć.
Stary 2013-01-23, 16:57   #103
Magnus123
Raczkowanie

Cytat:
Masz prawo tego nie rozumieć, ale nie wiem, czy naśmiewanie się z tego świadczy o Tobie jakoś szczególnie pozytywnie... Osiągnięcia życiowe to nie tylko własna firma, ale nawet jeśli miałaby niczego nie osiągnąć, to ma do tego święte prawo. Widocznie jej rodzicom to pasuje, inaczej źródełko szybko by wyschło.
Nie wyśmiewam się z nich. Niefortunnie dodałam emotkę. Będę baczniej zwracać uwagę na to, co piszę, żeby nikt więcej nie dorobił sobie gigantycznej ideologii do paru zdań

Cytat:
Owszem ale raczej mało kto się do tego przyzna Teraz wypada robić po 10 kierunków studiów i znać po 15 języków, choćby się człowiek miał zarżnąć.
Wydaje mi się, że gdyby każda z nas miała takie możliwości, to znałaby po 15 języków i skończyła kilka prestiżowych kierunków. To zresztą będzie w Polsce niedługo modne wśród elity dzięki drugiemu kierunkowi płatnemu.
Nie wierzę, że według Wizażanek życie obraca się TYLKO wokół pieniędzy, co oznacza, że gdy już zdobędą pieniądze, osiądą na laurach i będą tylko leżeć i pachnieć. Bogaci ludzie też mają marzenia i ambicje i zauważcie, że to głównie oni robią błyskotliwe kariery.

Oczywiście nie twierdzę, że jedyna słuszna droga w życiu to robienie kariery. Ale każdy ma w życiu jakieś ambicje, jeden karierę, drugi udaną rodzinę, a trzeci poświęcenie czasu na dobroczynność. Nie rozumiem po prostu ludzi, którzy nie mają żadnych ambicji, chociaż możliwości mają niesamowite.

Edytowane przez Magnus123
Czas edycji: 2013-01-23 o 16:58
Stary 2013-01-23, 16:59   #104
mary_poppins
sissy that walk

Cytat:
Oczywiście nie twierdzę, że jedyna słuszna droga w życiu to robienie kariery. Ale każdy ma w życiu jakieś ambicje, jeden karierę, drugi udaną rodzinę, a trzeci poświęcenie czasu na dobroczynność. Nie rozumiem po prostu ludzi, którzy nie mają żadnych ambicji, chociaż możliwości mają niesamowite.
A skąd wiesz, że ona nie marzy(ła) np. o założeniu rodziny?
Stary 2013-01-23, 17:07   #105
Magnus123
Raczkowanie

Cytat:
A skąd wiesz, że ona nie marzy(ła) np. o założeniu rodziny?
Mogłabym zapytać, skąd wiesz, że o tym marzy

Ale skończmy już ten temat, nie ma sensu się kłócić i robić offtopa I tak każdy przeżyje życie sam, a to, że mnie jego wybory zadziwią, niczego nie zmieni.
Stary 2013-01-23, 17:17   #106
Agoorka
Zadomowienie

Cytat:
Mam nadzieję , że chociaż oddawała ;-)

A gdzie, nie oddała nigdy,nawet nie pisnęła słówkiem na ten temat, choć kilka razy ją poratowałam, a później dotarło do mnie, że nigdy nie ujrzę złamanego grosza, więc już jak tylko słyszałam, że coś jej gadka zmierza ku temu, to szukałam wymówki. Z tym też się wiąże ciekawa sytuacja, bo mnie raz pyta czy mam 2,50 pożyczyć, więc odpowiadam, że nie mam niestety drobnych. I tu mój błąd , bo ona do mnie ,, Spoko, mogą być grube" . Ostatecznie skończyło się na tym, iż powiedziałam, że nie noszę przy sobie pieniędzy, a jedynie kartę i ku mojej uciesze jak do tej pory nie pyta już o nic, ale dalej chwali się wszystkim, co ma/będzie miała

I jeszcze jedna sytuacja mi się przypomniała, z czasów studenckich. Zmierzamy po zajęciach z koleżankami na przystanek tramwajowy, nagle jedna dziewczyna staje, zaczyna czegoś szukać w portfelu i lament na całego ,, Błagam, pożyczcie x zł na napój, bo mam w portfelu całe 50 zł" . To ok, któraś tam wyjęła drobne i jej daje. Na co ona, że ufff nie będzie musiała ich rozmieniać, bo się rozejdą szybciej, ale najlepsze było to, że i tak jechała wtedy do supermarketu na zakupy, więc i tak pewnie je rozmieniła i wydała. Paranoja

Agoorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-23, 17:43   #107
201703081551
Konto usunięte

Cytat:
Też tego nie rozumiem mimo najszczerszych chęci
Może dlatego, że ja po prostu jestem inna, naprawdę lubie się uczyć, nawet najmniej pożytecznych rzeczy i gdybym miała takie możliwości uczyłabym się i studiowała coś co mnie interesuje, a nie tylko daje przyszłość-no ale zawsze to coś więcej niż przedłużanie włosów

No i tacy ludzie w większości naprawdę się przemądrzają, szpanują wszystkim co się da, mimo że nigdy na to nie musieli zapracować i wkurza mnie to najbardziej. Cóż, zazdrośc na pewno też jest, ale ciutka i jak ich posłucham dłużej to mi ta zazdrośc mija
Nie rozumiem też ludzi szpanujących nowymi rzeczami, którzy widać że ledwo wiążą koniec z końcem, zapożyczą się na nie wiadomo ile rat i lat, ale przynajmniej mają się czym pochwalić.
201703081551 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-01-24, 10:23   #108
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Pfff a co to znaczy "zwykły człowiek"..? A co jak ktoś ma lepszą sytuację materialną to jest jakiś lepszy? Jkbym miała taaakich dzianych rodziców to też bym sobie jeździła i chodziła co tydzień do fryzjera układać włosy Bo czemu nie? Nie każdy musi mieć ambicje żeby osiągnąć coś samemu jeśli jest możliwość "czerpania zasobów od rodziców" jeśli te zasoby nie mają wyznaczonej granicy Ja tam bym nie nazekała Możecie myśleć o mnie co chcecie EOT

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

edit: oczywiście między wizytami u fryzjera robiłabym studia i sama się rozwijała, nie chodziło mi o siedzenie w złotej klatce i ciągłych wyjazdach na zakupy do Paryża bo to by mnie w koncu znudziło;p
Stary 2013-01-24, 11:06   #109
kalwinka
Zadomowienie

Facet mojej przyjaciółki - rozpieszczony jedynak któremu chyba nic nie jest w stanie zmienić priorytetów. Mają dziecko, żadne z nich nie pracuje. Siostra obiecałam im fotelik samochodowy i wózek po swoim dziecku, ale facet się obraził, bo jak to, jego dziecko ma mieć używane ? Przecież wszystko musi być nowe i markowe ! Kumpela stara si tłumaczyć a jak grochem o ścianę. Już żeby uniknąć kłótni nie przyznaje się, że kupuje coś na allegro, w lumpeksie albo dostaje po dzieciach rodziny czy znajomych.
kalwinka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-01-24, 14:08   #110
coccinelle7
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roxyroxy Pokaż wiadomość
Ja dodam,ze nie rozumiem chwalenia sie rzeczami na ktore duzo kosztowaly.

Jak ja sobie kupie cos drozszego, i ktos sie mnie pyta o cena, to czesto zanizam ( zwlaszcza jesli wiem,ze ktos jest w gorszej sytuacji) bo wlasnie nie lubie sie chwalic. Z tym ,ze ja mam skrzywienie w druga strone...
I to to to, ja mam to samo. Mam tendencję do chwalenia się jak coś kupiłam bardzo tanio wtedy to owszem, chwalę się na prawo i lewo, ale jak na coś wydałam dużo to jakoś mi głupio, nawet jak ktoś pyta.
Ale tak jak mówisz, to jest skrzywienie w drugą stronę. Np nie potrafię też powiedzieć, że jestem w czymś dobra, że coś mi się udało. Wszystko obracam w żart. A to nie zawsze jest fajne.

I w ogóle jestem w szoku po tym co tu przeczytałam. Ale istnieją beznadziejni ludzie na tym świecie. Teraz doceniam moje szczęście, że jakoś nigdy na takich nie natrafiam. Uff.
Stary 2013-01-24, 20:20   #111
Magnus123
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Visez Pokaż wiadomość
Pfff a co to znaczy "zwykły człowiek"..? A co jak ktoś ma lepszą sytuację materialną to jest jakiś lepszy?
A od kiedy "zwykły" znaczy "gorszy"?
Stary 2013-01-24, 20:29   #112
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
A od kiedy "zwykły" znaczy "gorszy"?
Właśnie nie wiem, zapytaj koleżanki wyżej.

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości