|
|
#91 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: 'małe zycie' czy 'wielki świat'?
Cytat:
Fajnie, że Ci się udało. Masz rację z ta "Dynastią". Ja z mojego otoczenia znam przypadki, gdzie np. się Państwo chwalą, że za granicą mają świetnie prosperującą firmę, buduja się itd. a przyjeżdżają potem inni znajomi i się okazuje że żadna firma, żaden dom, Pan pracuje w przetwórni ryb przy patroszeniu a Pani sprząta domy. A mieszkają w jednym pokoju w tzw. komunie, wstydzą się przyznać. I o takich osobach pisałam w tamtym poście. Bo znam tez kilka osób, które są w zbliżonej sytuacji do Ciebie - maja dobry zawód, dobre zarobki są cenieni na rynku pracy i dobrze im się powodzi. Pewnie że można, ale wiedza, umiejętności i przygotowanie to podstawa. Wszędzie.
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Eos zbanowany??
W którym wątku przegiął?
|
|
#93 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dla mnie syndrom Dynastii to syndrom "piekne kobiety nie sra***". Przeciez tak samo na tym "welkym zachodzie" musimy sie uzerac z urzednikami, stac w korkach, gotowac, martwic sie o czynsze/kredyty, chodzic do supermarketu itd. Taka prawda, przeciez zycie jest w gruncie rzeczy podobne. Roznice robia niuanse w sumie. Np. wole mieszkac tu, gdzie mieszkam, bo... jest lepsze jedzenie i nie ma zimy, z czym wiaza sie inne plusy. Ale sa tez minusy, na przyklad jak bede miec wypadek to moge sapomniec o ambulansie, a ciuchy sa baardzo drogie. I tak mozna w kolko. Nawet jak mieszkalam w jednym z najbogatszych miejsc swiata, to byly minusy, na przyklad mega smog oraz trudnosc utrzymania zycia towarzyskiego. Mysle, ze jesli ktos nie lubi Polski z powodow POZA podstawowymi, to moze szukac gdzie indziej, jasne, znajdzie lepsza pogode, czy wieksze mieszkania. Natomiast jesli oczekuje, ze nagle bedzie mial El Dorado, to sie gorzko rozczaruje. Kolejki w urzedzie beda :P
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#95 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Tyle, że chciałabym mieć też domek, najlepiej gdzieś na wsi - a na to potrzeba pieniędzy. I czasem się zastanawiam, czy jak wybiorę takie życie, to nie będę czegoś żałowała. Ale tylko czasem .P. S. jestem w szoku, że eos dostał bana ![]() Pozytywnym oczywiście.
Jak na św. Hieronima jest deszcz albo go ni ma, to na św. Szczepana pada albo nie pada. Edytowane przez ciri15 Czas edycji: 2013-01-24 o 00:44 |
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#97 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 |
|
Zadomowienie
|
No to mamy relację z pierwszej ręki. Wsio jasne. Dziękuję.
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zadomowienie
|
młodość- wielki świat, później małe życie
|
|
|
#100 |
|
Konto usunięte
|
ja dopiero niedawno zdałam sobie sprawę jak to ze mną jest. robienie wielkiej kariery nigdy nie było moim celem, a na domek, męża, dziecko i psa jestem jeszcze dużo za młoda.
cały czas nie wiem jakie studia bym chciała skończyć i czy w ogóle jakieś, nie wiem co bym chciała robić w życiu zawodowo. wiem, że teraz chcę się bawić, żyć intensywnie. ale do tego potrzebna jest kasa, więc siłą rzeczy pracuję. i mam takie szczęście, że urodziłam się w dużym mieście, i mam możliwość tu mieszkać i podoba mi się to. na razie nie wiem czego będę chciała później, na razie wiem, że tak mi fajnie. odkładam jakiekolwiek plany do momentu aż nie będę pewna czego chcę w życiu. warszawa, warszawa, piękna warszawa tu piwo niesmaczne i droga jest trawa dziewczyny puszczalskie, a chłopcy to geje tu tak naprawdę nic się nie dzieje |
|
|
|
|
#101 |
|
Konto usunięte
|
Jejku Grin jak ja się bardzo z tobą zgadzam
także z miastem
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
Zdecydowanie "wielki świat". Zawsze mnie do tego ciągnęło, do kariery zawodowej i wysokiego stanowiska. Pnę się, choć wiem, że mogę kiedyś gorzko tego pożałować, ponieważ jest to mój priorytet.
Nie wiem, może teraz, póki nie mm chłopaka, a może zerwanie z poprzednim na to wpłynęło? Generalnie ponad 1,5 roku temu, po rozstaniu, wystartowałam jak strzała w karierę i nic innego mnie nie interesowało. Ostatnio usłyszałam, że "mąż mnie wyrzuci z domu" ![]() Co nie znaczy, że nie lubię raz na jakiś czas spędzić weekendu u babci na wsi w zaciszu, nic nie robiąc ![]() Kwestia priorytetów, moim zdaniem.
Edytowane przez Moulino Czas edycji: 2013-01-24 o 21:04 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:26.

Masz rację z ta "Dynastią".
Ja z mojego otoczenia znam przypadki, gdzie np. się Państwo chwalą, że za granicą mają świetnie prosperującą firmę, buduja się itd. a przyjeżdżają potem inni znajomi i się okazuje że żadna firma, żaden dom, Pan pracuje w przetwórni ryb przy patroszeniu a Pani sprząta domy. A mieszkają w jednym pokoju w tzw. komunie, wstydzą się przyznać. I o takich osobach pisałam w tamtym poście. Bo znam tez kilka osób, które są w zbliżonej sytuacji do Ciebie - maja dobry zawód, dobre zarobki są cenieni na rynku pracy i dobrze im się powodzi. Pewnie że można, ale wiedza, umiejętności i przygotowanie to podstawa. Wszędzie.

.
No i się pałka przegła.