Rozstanie z facetem, część XXVI - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-23, 19:52   #91
tyene
Zakorzenienie

Dot.: Rozstanie z facetem, część XXVI

Cytat:
Napisane przez Fouquet Pokaż wiadomość
Oni to potrafią zaskoczyć.
O tak. Mój eks zawsze uważał, że ja jestem emocjonalna. I proszę. Ja W OGÓLE ANI RAZU DO NIEGO NIE NAPISAŁAM. On skasował mnie ze znajomych i napisał nawet teraz.
Stary 2013-01-23, 19:54   #92
Tindomerel_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez cala-w-trawie Pokaż wiadomość
głowa do góry ! to zrozumiałe że ci przykro ale trzeba iść do przodu wydaje mi się że chciał ci zrobić na złość "powiedziała że zero kontaktu no to ma" a mój eksio nie pokwapil się narazie nawet naszych wspólnych zdjęć usunąć ale rozumiem ma obrone taki jest bardzo zajęty :P
Nie no, jestem ostatnią osobą,której chciałby zrobić na złość. Prędzej już uwierzę,że się o mnie troszczy,żebym nie widziała jego postów. Żałosne, bo nie ma zablokowanej osi czzasu i jakbym chicała obejrzeć jego profil to i tak wszystko widzę. No ale okej.
Stary 2013-01-23, 20:49   #93
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
Napisane przez Onnaa88 Pokaż wiadomość
Mnie ktoś od 2 dni męczy głuchymi telefonami,dzwoni tylko na domowy.Od pół roku mam tak ciągle.Co kilka tygodni się to nasila.Teraz jeszcze ten napad,i te głuche telefony ...
Gdy odbieram telefon nic nie słychać,krzyczę do słuchawki i cisza.Po mieście chodzę z gazem który sobie zakupiłam.Każdy szmer mnie przeraża.Z pracy tylko do domu,i nigdzie się nie włóczę po nocach.
Uważaj na siebie!
Cytat:
Napisane przez aiwlys88 Pokaż wiadomość
mam nadzieje ze mozna cos z tego zrozumiec co napisalam..
Wytłumacz nam, dlaczego z nim jesteś i jak sobie wyobrażasz wspólną przyszłość przy obecnych jego cechach charakteru.
Stary 2013-01-23, 21:30   #94
nafisa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Hopefull Pokaż wiadomość
Hej Wam,
i ja się melduje w nowym wątku, choć malo sie udzielam to podczytuje i trzymam za Was wszystkie kciuki
U mnie bez zmian zero kontaktu, życie jakoś sie toczy, pojawily sie u mnie dosc powazne problemy ze zdrowiem. Powiem Wam, ze zycie naprawde potrafi zweryfikowac przyjaciol, znajomych, a tych co zostali mozna policzyc na palcach ehh
Mam tak samo... Ok. 3 miesiące temu dowiedziałam się o chorobie ginekologicznej. Zawsze wydawało mi się, że mam bardzo dobry kontakt z rodziną, wielu znajomych i kochającego, wspierającego chłopaka... I co? Chłopak mnie zostawił, chociaż nawet przed rozstaniem nie bardzo się tym interesował, z rodzicami nie mam o czym rozmawiać, co w sumie mnie najbardziej zdziwiło. Została garstka osób i jestem wdzięczna losowi, że zesłał mi tę chorobę - przynajmniej wiem, na kogo mogę liczyć w życiu.

Trzymajcie się ciepło wszystkie
nafisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-23, 22:27   #95
aiwlys88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Wytłumacz nam, dlaczego z nim jesteś i jak sobie wyobrażasz wspólną przyszłość przy obecnych jego cechach charakteru.
Zadalas to pytanie i siedze i mysle... byl czas ze bylam szczesliwa i wiedzialam jak bedzie wygladac nasza przyszlosc..a teraz zaczelam sie nad tym wszystkim zastanawiac..wiec to juz o czyms swiadczy;/ gdybym kierowala sie rozumem to wiem ze powinnismy sie rozstac ale serce nie chce..mam wrazenie ze to kwestia czasu i na sama mysl chce mi sie plakac
Coraz wiecej jego cech mi zaczyna nie odpowiadac..bywa nie mily, czasem ma chamskie odzywki(nie do mnie), nie chodzi ze mna na rodzinne zjazdy, na impreze isc samej tez nie zawsze jest fajnie.. nie chce byc ciagle zdana na siebie;// no i to ze on nie wie czego chce.. mysle ze zaczyna mnie draznic jego osoba(
Moze sie zawiodlam ze czesciej mysli o sobie niz o nas.. juz sama nie wiem(

nie wiem czy to jest zrozumiala odpowiedz ..

aiwlys88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 07:52   #96
tyene
Zakorzenienie

Aaaa! Jeszcze pół roku temu miałam poślubić innego mężczyznę, a teraz w sobotę czeka mnie randka z innym, wyczekana, wymarzona od 4 cholernych miesięcy, poprzedzona wysłaniem tysięcy wiadomości na facebooku, x h przesiedzianych na skypie, x rzeczy wspólnie obejrzanych razem.... Życie jest szalone.

Z eks TŻ zawsze bałam się, że jestem niewystarczająca i zawsze taka byłam. Teraz, po 4 miesiącach, mogę spojrzeć na naszą relację bez różowych okularów i widze w niej wiele rys.

Od momentu rozstania pod wieloma względami moje życie stało się trdniejsze. Bach, problemy rodzinne, na studiach etc. Ale po raz pierwszy biorę byka za nogi. Mówię sobie: "możesz zawalić". Po raz pierwszy poszłam do psychiatry i rozprawiam się z przeszłością domu pełnego przemocy, trudnych relacji z rodzicami. Będąc z eksem byłam racjonalna, miła, ciepła i wszystko było pozornie okej, ale to wszystko tkwiło we mnie, a on sam miał metodę zamiatania emocji pod dywan. Teraz jest ciężko, najciężej jak było do tej pory, ale jakoś tak... bardziej prawdziwie, realnie? Czuję, że moje życie się zmieni i to będzie bardzo bolesny proces, ale też bardzo oczyszczający.

Cieszę się też na randkę. Cieszę się, bo rozmowy są super i po raz pierwszy ktoś słucha mojego paplania o wszystkich możliwych światowych problemach, przez sytuacje kobiet w Kongo po inne tematy. I słucha NAPRAWDĘ, tj. reaguje, odpowiada. Nigdy z nikim tak nie rozmawiałam. I czuję się taka prawdziwa, akceptowana. Może to głupie... Wyczekujcie postu w niedzielę czy się nie pomyliłam.

Teraz myślę, że rozstanie to NAJLEPSZA RZECZ, JAKA MI SIĘ PRZYTRAFIŁA. Nie jest łatwiej, wcale. Jest naprawdę trudna sytuacja w moim życiu (prócz perspektyw randkowych), ale po raz pierwszy czuję się ze sobą prawdziwa.
Stary 2013-01-24, 09:09   #97
Tindomerel_
Zadomowienie

Tyene oby Ci wszystko wyszło tak jak sobie wymarzysz!

A ja jestem kretynką,bo to nie eks mnie usunął ze znajomych,tylko ja go zablokowałam, potem odblokowałam - a to powoduje usunięcie ze znajomych jak się okazało(sprawdziłam na innej osobie) <pac>.
W ogóle moje urwanie z eksem kontaktu wygląda tak,że od tygodnia wałkujemy dalej temat rozstania.Dalej czekam aż mi w końcu poda konkrety i przykłady w czym tak bardzo się różniliśmy,że to było silniejsze od jego uczucia do mnie.Ciekawość mnie zżera. Napisałam pu,że puki co nie chcę go już więcej widzieć i dzisiaj mam trochę wyrzuty sumienia z tego powodu.

http://www.youtube.com/watch?v=fdHCec23BKE - poprawia mi to trochę humor.

Edytowane przez Tindomerel_
Czas edycji: 2013-01-24 o 09:14
Tindomerel_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 09:40   #98
Paulinija
Raczkowanie

Cześć Dziewczyny. Dołączam do wątku bo sama już wariuję. Moj eks też potrzebował czasu i po 2 dniach usunął z facebooka nasze zdjecia. Kiedy zapytałam czemu zmienił sataus na wolny i powiedział, że nie możemy być razem bo się ranimy. Tak sie nie kończy związku po roku, wspólnym mieszkaniu i pierścionku. A jednak wciąż mam nadzieję i przemyśli to co zrobił. Nie jest to pierwsze rozstanie ale boli najbardziej.Też zastanawiam się czemu nie jestem warta rozmowy, wytłumaczenia. Chciałam jechać do niego ale koleżanka mnie powstrzymała. Płaczę i ciężko sie pozbierac
Paulinija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 10:13   #99
Malla
Nie depcze krokusów

Paulinija - w ciągu roku zdążyliście zamieszkać razem, zaręczyć się i rozstać kilka razy?
Stary 2013-01-24, 10:27   #100
Paulinija
Raczkowanie

tak. Winę za to ponosimy obydwoje i do tego dochodzi jego depresja dwubiegunowa. Najdziwniejsze jest to , że mówił wczoraj że dużo znaczę, że kocha a odszedł. Dotarło do mnie , że nie chce być z innym dlatego zawsze walczyłam, dawałam czas, wspierałam. A on kłamał, bał sie mnie nie wiem czemu a jak nie wytrzymałam ,kiedy prosto w oczy powiedział, że woli papierosy to reka poleciała nie wiem kiedy.
Stary 2013-01-24, 10:38   #101
tyene
Zakorzenienie

Paulinija Wiem, że bardzo cierpisz, ale chyba nigdy nie mieliście zdrowej relacji....

Jakie masz oczekiwania? Powrót, bycie razem czy rozstanie i ułożenie sobie życia na nowo?
Stary 2013-01-24, 10:44   #102
Paulinija
Raczkowanie

jak za każdym razem pragnę Jego powrotu. mam nadzieję, że przemysli to jeszcze, zatęskni, zrozumie słowa , które mi mówił , że jestem najważniejsza. Wiem też ,że jest podatny na wpływy i teraz Jego rodzice, którzy mnie znienawidzili robią mu wodę z mózgu. Walczyłam, jezdziłam ale powoli przestaję mieć siłę.
Stary 2013-01-24, 11:08   #103
tyene
Zakorzenienie

Na pewno tak wyobrażasz sobie swoje życie?
Stary 2013-01-24, 11:18   #104
Vandaris
Rozeznanie

Hej Dziewczyny
U mnie w końcu coś ruszyło do przodu. Pozaliczałam wszystkie dotychczasowe kolokwia i egzaminy na studiach, dzisiaj mam rozmowę kwalifikacyjną w sprawie pracy, znów zbliżyłam się ze swoimi przyjaciółkami i obiecałyśmy sobie częściej razem wychodzić. Dziś mam takie fajne uczucie, że nie potrzebuję już eksa, radzę sobie dobrze bez niego i mam święty spokój, bo nie muszę się przejmować jego oczekiwaniami w stosunku do mnie, humorami i martwić, czy przypadkiem go nie rozczaruję.
Vandaris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 11:28   #105
Tindomerel_
Zadomowienie

Paulinija u mnie też poszedł tekst: bo się ranimy. Tylko,ze wszystko było ok, nawet się nie kłócilismy.Teraz stwierdził,że nie umieliśmy się dogadać. Też sobie nie przypominam,żebyśmy mieli jakiekolwiek kiedykolwiek trudności z tym.Pytam o konkrety w czym tak ważnym sie nie dogadywaliśmy- nie potrafi podać. Żałosne.
Stary 2013-01-24, 12:23   #106
nonaka91
Raczkowanie

A ja jestem od kilku dni totalnie załamana... złapała mnie choroba, leżę w łóżku i myślę tylko o tym, że to już naprawdę koniec O ile miałam jeszcze jakieś nadzieje na początku, teraz widzę jak on systematycznie rozlicza się z nami, nie patrzy na przeszłość... to boli
Stary 2013-01-24, 12:52   #107
Paulinija
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tyene Pokaż wiadomość
Na pewno tak wyobrażasz sobie swoje życie?
Nie do końca tak. Zrobiłam listę rzeczy , które mnie zraniły, Jego zachowań. Dużo tego ale i tak go usprawiedliwiam...

---------- Dopisano o 12:52 ---------- Poprzedni post napisano o 12:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Tindomerel_ Pokaż wiadomość
Paulinija u mnie też poszedł tekst: bo się ranimy. Tylko,ze wszystko było ok, nawet się nie kłócilismy.Teraz stwierdził,że nie umieliśmy się dogadać. Też sobie nie przypominam,żebyśmy mieli jakiekolwiek kiedykolwiek trudności z tym.Pytam o konkrety w czym tak ważnym sie nie dogadywaliśmy- nie potrafi podać. Żałosne.
Żałosne i to jak. Jak facet może co chwila uciekać ? On nie pamięta dobrych chwil, wsparcia, miłości. Ja beznadziejnie analizuję każde moje wypowiedziane słowo, każdą sprzeczkę. Nie wiem po co ale coż.
Stary 2013-01-24, 12:58   #108
Tindomerel_
Zadomowienie

No i co, siedzę i wyję.Ciekawe jak długo jeszcze.
Stary 2013-01-24, 13:01   #109
Paulinija
Raczkowanie

Robię to samo do tego zaczynam zawalać sesję tęsknię za nim. Beznadziejny ze mnie przypadek
Stary 2013-01-24, 13:20   #110
Tindomerel_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Paulinija Pokaż wiadomość
Robię to samo do tego zaczynam zawalać sesję tęsknię za nim. Beznadziejny ze mnie przypadek
Ze mnie też.A u mnie to już 3 miesiące.Nienawidzę go, wkurza mnie niesamowicie, na samą myśl o nim mam dzisiaj ochotę chwycić za nóż, widzę,że dobrze się stało, bo w sumie jak się głębiej nad tym zastanawiałam , to bylo sporo rzeczy,które mi przeszkadzały.NO ale kocham. KOcham? A może już tylko tęsknię za uczuciem..i moja urażona duma i zranienie. NIkt mnie tak nie zranił jak on.NIkt nigdy.
Stary 2013-01-24, 13:23   #111
Paulinija
Raczkowanie

u Mnie od wczoraj ale i tak chciałabym ,żeby mnie ktoś dobił. Też go kocham i jestem świadoma. To był ten Jedyny tak teraz czuję
Stary 2013-01-24, 14:35   #112
behemotkot
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tindomerel_ Pokaż wiadomość
Nio ale faktycznie pierścionek nie jest najważniejszy. Jak jesteś nieszczęśliwa to zerwij, jeśli jesteś z nim szczęśliwa to zostań, jak zerwiesz to tym bardziej nie urodzisz dziecka w ciągu 2 lat ani nie wyjdziesz za mąż:P

Eeee...to nie jest takie pewne, może jakby zerwała, to nowa miłość przyszłaby w przeciągu kilku miesięcy, nigdy nic nie wiadomo
A facet nie chce jak na razie ślubu i dziecka, więc jak z nim zostanie to tez nie wiadomo czy jednak się dogadają w tych sprawach...

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Onnaa88 Pokaż wiadomość
Mnie ktoś od 2 dni męczy głuchymi telefonami,dzwoni tylko na domowy.Od pół roku mam tak ciągle.Co kilka tygodni się to nasila.Teraz jeszcze ten napad,i te głuche telefony ...
Gdy odbieram telefon nic nie słychać,krzyczę do słuchawki i cisza.Po mieście chodzę z gazem który sobie zakupiłam.Każdy szmer mnie przeraża.Z pracy tylko do domu,i nigdzie się nie włóczę po nocach.

Naraziłaś się może komuś?
Czy to możliwe, żeby były to robił?

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:27 ----------

Cytat:
u Mnie od wczoraj ale i tak chciałabym ,żeby mnie ktoś dobił. Też go kocham i jestem świadoma. To był ten Jedyny tak teraz czuję

W większości przypadków tak się dzieję i tak ludzie czują po zerwaniu.
Nie jestem taka pewna, czy to jednak jest ten jedyny (mówię o Twoim przypadku)
jedni wołają ją szczęście niepojęte
inni pani na K."

Początki bloga
http://okiembehemotkota.blogspot.com

Moje amatorskie fotki:
http://kasita.flog.pl/
behemotkot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 14:37   #113
Paulinija
Raczkowanie

Cytat:
W większości przypadków tak się dzieję i tak ludzie czują po zerwaniu.
Nie jestem taka pewna, czy to jednak jest ten jedyny (mówię o Twoim przypadku)
czemu tak sądzisz?

Edytowane przez Paulinija
Czas edycji: 2013-01-24 o 14:40
Stary 2013-01-24, 14:54   #114
behemotkot
Rozeznanie

Cytat:
czemu tak sądzisz?

Mam takie wrażenie, a może po sobie tak odczuwam.
Po 1 moim chłopaku, twierdziłam, że to jest ten jedyny, że to z nim chce być do końca, i pomimo tego, że miał swoje dziwactwa, dałabym się pokroić za niego. Z perspektywy czasu twierdze, że ten 1 związek był słaby i facet mimo, że przystojny strasznie, nie byłby dobrym kandydatem na męża.

Tak mi się tez zdaje,że jeśli ludzie maja inne perspektywy co do dalszego życia, to tym trudniej jest im się dogadać i czasem to skutkuje rozstaniem, bo jeśli 1 z partnerów chce domu, rodziny, dzieci, a 2 nawet o tym nie myśli, albo przekłada w nieskończoność- to źle to rokuje, mało tego, może to doprowadzić do zerwania, no bo ile można czekać?
jedni wołają ją szczęście niepojęte
inni pani na K."

Początki bloga
http://okiembehemotkota.blogspot.com

Moje amatorskie fotki:
http://kasita.flog.pl/
behemotkot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 15:25   #115
Vandaris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez behemotkot Pokaż wiadomość
Tak mi się tez zdaje,że jeśli ludzie maja inne perspektywy co do dalszego życia, to tym trudniej jest im się dogadać i czasem to skutkuje rozstaniem, bo jeśli 1 z partnerów chce domu, rodziny, dzieci, a 2 nawet o tym nie myśli, albo przekłada w nieskończoność- to źle to rokuje, mało tego, może to doprowadzić do zerwania, no bo ile można czekać?
Zgadzam się Powiem nawet, że takie różnice POWINNY doprowadzić do rozstania, bo nawet jeśli jedno z partnerów się poświęci, to zmarnuje swoją szansę na szczęście u boku kogoś, kto ma takie same potrzeby i przekonania
Stary 2013-01-24, 16:55   #116
Paulinija
Raczkowanie

związku nie da się budować na kłamstwie . Nie można też dawać z siebie wszystkiego a dostać rozstanie . Tylko czemu to tak cholernie boli...
Stary 2013-01-24, 19:43   #117
asia1010
Zadomowienie

Wróciałam do domu i padam, ale ide sprzatac i cwiczyc bo mam wyrzuty ze długo nie ćwiczyłam i jem
Stary 2013-01-24, 22:35   #118
Tindomerel_
Zadomowienie

Dziewczyny u mnie dzisiaj totalna tragedia..Gadałam dzisiaj znowu z eksem, dalej wałkuję temat i co?zerwał, bo był sfrustrowany głównie tym,że mi nie odpisuje na smsy i zamiast ze mną porozmawiać wolał ze mną zerwać mimo,że mnie kochał.k☠☠☠a.Czy mi s ię tylko wydaje czy to niedojrzały emocjonalnie tchórz?a już tekst,że nie wie dlaczego nie chciał spróbować wrócić do siebie, mimo,że mnie dalej kochał i sobie wszystko wyjaśniliśmy? -bezcenne. No k☠☠☠a bezcenne.
I zaraz sobie znajdzie nastepna dziewczyne pewnie a ja bede sama do konca zycia, bo nie dam rady nawet patrzeć na innych chłopaków ani z nikim się umówić. i bede miec depresje przez 5 lat najpierw.
k☠☠☠a wspaniale , nie ma to jak dowiedziec sie,ze placze codziennie i nie mogę jeść,spać,żyć normlanie, bo glupi kutas wolal mnie zostawic niz porozmawiac.
I co dalej uważacie,że istnieje coś takiego jak miłość? JAK?? Jakby istniała, to by mnie nie zostawił i to jeszcze z tak gównianego powodu, co to jest za powód???!!!
Jakby istniala, to by mnie nie rzucil, to by porozmawial-albo rzucil, ale jak juz wyjasnilismy wszystko to by spobowal jeszcze raz a nie olał k☠☠☠a,mimo,że mnie kochał.jak tak mozna , jak można kochać kogoś, mieć wyszystko wyjasnione a odpuscic?I to ma być miłość?????I on jeszcze śmie mi powiedzieć,że tak, że mu zależało,że go to nadal boli wszystko. No nie mogę uwierzyć w to co słyszę znowu.
No jak można nie chcieć porozmawiać tylko wolał zerwać? NO JAK MOŻNA wytłumaczcie mi, bo nie rozumiem.

a najlepsze,ze on w ogole nie potrafi podaz zadnych przykladow zadnych konkretow tylko jakies mgliste gówno. Jak ja mam wstawac z lozka jak mam zyc normlanie,nie mam juz nawet sily plakac;☠☠☠☠a nie moge w lustro patrzec, nie mogę się nawet uśmiechać.Aż tak cholernie beznadziejna musiałam być,że nie warto było się o mnie postarać i powalczyć i spórbować 2x mimo,że mnie "kochał"??????
nie chce sie tak czuc ☠☠☠☠a nie chce juz czuc w ogole niczego
nigdy.

HELP

Skopcie mnie po dupie, bo nie daję rady dzisiaj.

Edytowane przez Tindomerel_
Czas edycji: 2013-01-24 o 23:26
Tindomerel_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-24, 22:50   #119
Vandaris
Rozeznanie

Mój eks przechodzi samego siebie. Dzisiaj zadzwonił (znów odebrałam - co za wstyd ) poprosić mnie, żebym poszła z nim na obronę pracy inżynierskiej, którą ma za kilka dni A dwa dni temu twierdził, że go nudzę i rzucał słuchawką...
Stary 2013-01-24, 23:10   #120
aiwlys88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez behemotkot Pokaż wiadomość
I to jest wlasnie moja sytuacja. Wiem ze musze zerwac ale nie wiem jak to przezyje;//

aiwlys88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości