![]() |
#91 |
Rozeznanie
|
Dot.: kochane ogonki :D
A ja miałam kiedys chyba 5 (albo 6) chomiczków.
![]() ![]() ![]() ![]() Rachela ile latek ma Twoja pupilka? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Rachela, Twoja podopieczna jest śliczniutka
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
Wedle życzenia
![]() ![]()
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
i jeszcze kilka
![]() ![]()
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Ja mam od troszkę ponad roku dwa szczurki
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Mrs Mrau
|
Gdzie się podziewa Shem? hmmm bardzo dawno jej nie widziałam
buuu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
no właśnie! też się nad tym ostanio zastanawiałam że kogoś brakuje na wizażu - a Shem jest tak znana jak ty catt
![]() 21 wrzesnia Shem była na wizażu...hm może gdzies wyjechała? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Mrs Mrau
|
Cytat:
![]() Mam nadzieje,że jedynym powodem,ze tu nie zagląda jest np.nowa praca,może jej się udało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zakorzenienie
|
o! racja - bo ostanio jak sie odzywała to pisała o poszukiwaniu pracy ...hm może rzeczywiście się jej udało i poprostu ma mało czasu..albo i brak na wizaż
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Szczurzy temat
Też się nad tym zastanawiałam gdzie ona się podziała hmmm
Ale widzę,że osamotniona nie jestem ![]() missy7 jenyyyyy jaka ona śliczna... ta Twoja frecia ![]() Jak Ci się z nią mieszka? Dużo jest przy niej roboty?? ![]() ![]() Zawsze chciałam mieć fretkę... ale nie znam się na tym.. i nie mam żadnego znajomego który posiadałby takowe cudo ![]() Śliczna jest... zakochałam się ![]()
![]() |
#101 |
Mrs Mrau
|
Shem dała mi znak życia i powiedziała,ze dziś odezwie się na Wizażu.Tak jak podejrzewam,znalazła pracę
![]() ![]() A nie zaglądała też dlatego, bo jej internet odcieli,ale teraz gra orkiestra i dziś nas odwiedzi No! i tak ma być. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Mój wątek został podpięty pod poprzedni, dzięki czemu miałam okazję popatrzeć na inne ogonki: Kodeino - Twój klusek łaciaty wygląda jak mój śp. Ozzy, pierwszy ogonek płci męskiej ![]() ![]() Missy!!! To zdjęcie w wannie!!! Zaryczałam się ze śmiechu ![]() ![]() ![]() Shemreolin - Twój naprawdę tak grzecznie w szeleczkach i smyczy siedział?! ![]() ![]() "Kotlet na spacerku"... Robię się głodna ![]() A przeżyłyście kiedyś jakąś mrożącą krew w żyłach, szczurzą historię? ![]() Ja na przykład znalazłam kiedyś szczurka. Mieszkam w starej kamienicy z potężną bramą, i za tą bramą, wciśnięty w róg murów, siedział mały przerażony szczurek. Bałam się, że to dziki; ale mi nie pasował na dzikiego - był mały, chudziutki, czysty, jak mu dałam szmatkę, od razu na nią wlazł, pił wodę z nakrętki od słoika... Strasznie mi go było szkoda, po pertraktacjach z rodziną (nie chcieli się zgodzić, bo a nuż by naszego zaraził) wzięłam go do domu, bo było cholernie zimno. Od razu bidaczek w cieple zasnął... Wziął go mój TŻ, który akurat następnego dnia miał kupić sobie ogonka... No i się okazało, że to szczurek domowy, już nawet oswojony. Pyszczek i ogonek miał zakrwawiony, ząbki powybijane - musiał wypaść z okna, chociaż wątpię, szczury nie są głupie, żeby się pchać na parapet czy balkon i spadać ![]() ![]() Ale przeżył swoje, a mi pozostały zdjęcia ![]()
Between men and women there is no friendship possible. There is passion, enmity, worship, love, but no friendship. Oscar Wilde Edytowane przez rachela Czas edycji: 2005-09-26 o 14:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
To ja przedstawię Małą i Fafika,moje dwa myszoskoczki. Fafik teraz jest już taki grubiutki, że zaczyna być mylony z chomikiem. Jest bardzo ciekawski, towarzyski i nie gryzie tak jak jego towarzyszka.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mam chomiczka dżungarskiego, z postury są do niego podobne - takie żuczki z ząbkami i futerkiem ![]() A znajomi mają koszatniczę. Rany, jakie to popierniczone ![]()
![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
Psotne słodziaki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
Uuuu, no to niefajnie
![]() Mój chłopak większość swetrów ma w różnej wielkości dziury... bo się Ryjeczkowi nudziło ![]() A moja Mysz z kolei uwielbia kable. Ostatnio trzeba było "cerować" kabelek od zasilacza od laptopa, bo zęby na nim próbowała... ![]() Zdjęcie - Mysz złapana na myszkowaniu... ![]()
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
Prześliczne te wasze zwierzaki.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
rachela... ja też mojego pierwszego szczurka znalazłam na dworze, pod domem mojej koleżanki. Widocznie komus nawiał albo ktos go wyrzucił po prostu. A szczurek którego ty znalazłaś był po prostu przepiękny i miał takie mądre, pełne ciepła oczka... A twoja szczurzyca jest identyczna jak mama Kotleta i Diablicy - Misao. Mam nawet wydrukowane jej duże zdjecie, muszę tylko kupić antyramę i będę mogła mieć moją ukochana szczurzycę na ścianie.
![]() Kasienko, twoja fretka jest przeurocza! Napisz o niej wiecej. Jak sie hoduje takie zwierzaki? Czy ona biega sobie po domu czy trzymasz ją w jakiejś klatce? Można ją wytresować? Co je taka frecia? Kotlet jest chory i ma wielkiego guza z boku. Diablica ma sie dobrze i jest coraz grubsza. Kotlecik niestety jest chudy, wiec nawet nie chce ryzykować operacji, ale guz rośnie z dnia na dzień. Pewnie w tym tygodniu pójdę z nim do weterynarza i zobacze jakie będą rokowania. Niestety powoli sie z nim żegnam i to przyprawia mnie o ataki płaczu. ![]() Ostatnio znowu odłączyli mi net, ale zadzwoniłam w tej sprawie i mam czas do jutra żeby zapłacic. Całe szczeście że dostane pieniadze od dziadka. Cattt miała rację, znalazłam pracę, ale dopiero od 17 października. ![]() ![]()
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Biedactwo... Mój pierwszy szczurek miał chorą wątrobę i nieposkromiony apetyt, co go zgubiło... A drugi się udusił, bo miał zapalenie płuc i rok jechał na Doxycyklinie ![]() A co do guzka... Miałam przez 12 lat żółciutką nimfę, samiczkę, której urósł guz obok kloaki. Musiałam ją uśpić, bo się strasznie męczyła... Była ze mną dwanaście lat, od początku podstawówki. Chlip. Patrzę na moją Myszę i cieszę się, że ją mam. Miało nie być trzeciego szczura, ale to jest silniejsze ode mnie! Zdjęcia - ulubione miejsce noclegowe Mysi ![]() ![]()
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cieszę się,że znalazłaś pracę- będzie o czym opowiadać ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
ooooo witaj Shem - super że wróciłaś, mam nadzieje ze teraz jakjuż znalazłaś prace to wszystko się ułoży po Twojej myśli
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zakorzenienie
|
![]()
Jutro rano przychodzi weterynarz uspić moje dwa szczurzaki. Od dwóch dni chodzę i ryczę, nie mam na nic siły. Diablica jest już bardzo słaba. Miesiac temu miała operację, wszytsko było dobrze, teraz ma przerzuty, ledwo chodzi, przewraca się. Dla niej to już koniec... jest już starutkim szczurkiem, ma ponad dwa lata.
Jej brat Kotlet, mój najukochańszy szczurek, ma ogromnego guza, który powoli staje sie dla niego coraz większym utrudnieniem. Kotlet nie może zachować równowagi, przerwaca sie, nie może wstać. Guz ciagle rośnie, a szczurek jest zbyt chudy i zbyt stary na operację. Najgorsze jest to, że psychicznie on wcale nie jest umierający, jest żywiołowy i sprawny, poza tym, że gula jest dla niego strasznie niiewygodna i ma on coraz gorsze problemy z poruszaniem się. Ciągle płacze, czuje się tragicznie, patrzę na nie i liczę ile godzin życia im zostało. Ciągle powtarzam sobie że muszę być dzielna, że one nie będą cierpieć itd. ale wiem, jak będę tęsknić. W jednym momencie jestem twarda i wiem, że robie dobrze, powtarzam sobie, że "to tylko szczury", ale z drugiej strony serca oszukać sie nie da. Znam je od małych kluseczek. Urodziły sie u mnie w domu, widziałam jak dorastają. Kotlet pojechał ze mną nawet na obóz konny. Po prostu kocham je tak mocno... a teraz... ![]() Podjęłam decyzję... jutro o 10 będę je tulić, gdy będą odchodziły. Brat i siostra... Razem przyszli na świat i razem odejdą. ![]()
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jutro usypiam moje szczury
o Boze, to straszne. Współczuję Ci, trzymaj się jakoś.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() zawsze boli gdy tzreba sie pozegnac z ukochanymi zwierzaczakmi ![]() trzymaj sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Bardzo Ci współczuję. Niby to tylko zwierzęta, tak wszyscy myślą, ale często przywiązujemy się do nich barzdiej niż do niektórych ludzi. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
Nigdy nie bylam w takiej sytuacji ale wspolczuje Ci, trzymaj sie, szczurki sa ladne ALE SIE ICH BOJE
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Och Shem...
![]() ![]() Strasznie współczuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję dziewczyny, staram sie jak mogę... jutro będzie ze mna koleżanka, a szczurki będzie usypiała koleżanka mojej koleżanki, więc nie będzie to taka zupełnie obca osoba. Nie liczą sie dla mnie pieniadze... zapłacę za wszytsko, byleby odeszły u mnie w domu w spokoju i wśród swoich zapachów. Nie mogłabym ich taszczyć gdzieś do weta żeby były przestraszone w ostatnich chwilach życia. Odejdą u mnie...
Jutro jadę na ognisko do stajni i pewnie upiję się mocno, żeby przestać myśleć.
![]() |
#120 |
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś... |
Agatko
![]() ![]() Trzymaj się, jestem z Tobą ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:25.