Szczurzy temat, szczury, szczur - WĄTEK ZBIORCZY - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-09-25, 23:20   #91
iff
Rozeznanie

Dot.: kochane ogonki :D

A ja miałam kiedys chyba 5 (albo 6) chomiczków. Były prześwietne! Kazdy inny z wyglądu i każdy inny z charakteru. Bo ogonki też mają charakterki Moja wspólłokatorka miała natomiast szczura, ogromnego! I ogromnie przytulnego.

Rachela ile latek ma Twoja pupilka?
iff jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-25, 23:22   #92
nacioszek
Raczkowanie

Rachela, Twoja podopieczna jest śliczniutka pochwaliłabym się moją Balbiną, ale niestety nie żyje od 2 lat, buuu... i cały czas do niej tęsknię i ją wspominam- mam jej parę zdjęć i nagranie video na którym rapuje I jeszcze co do tego, że ogon może odstręczać - moja Mama też nie lubiła ogonków szczurzych, ale jak zobaczyła Balboszka, to jej przeszło Pozdrawiam Twoją Myszę
nacioszek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-25, 23:23   #93
missy7
Zadomowienie

GG do missy7

Wedle życzenia oto mój ogoniasty
Stary 2005-09-25, 23:24   #94
missy7
Zadomowienie

GG do missy7

i jeszcze kilka Mój ogonek to tez prawie jak szczur
Stary 2005-09-25, 23:42   #95
Syringa
Zakorzenienie

GG do Syringa

Ja mam od troszkę ponad roku dwa szczurki A raczej dwie szczurzyczki - Amelkę i Tiffany Są tak kochane, że nawet mój tata, który na początku nawet nie chciał w ich pobliżu usiąść, teraz przychodzi, i kiedy nikt nie patrzy, bierze je na ręce i przytula (nakryłyśmy go z mamą ) Wszyscy w rodzinie je uwielbiają i nie mogą się doczekać, kiedy wpadnę z wizytą, z którąś ze szczurzych panienek na ramieniu
Syringa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-26, 09:27   #96
cattt
Mrs Mrau

Gdzie się podziewa Shem? hmmm bardzo dawno jej nie widziałam
buuu
cattt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-26, 09:31   #97
kodeina
Zakorzenienie

no właśnie! też się nad tym ostanio zastanawiałam że kogoś brakuje na wizażu - a Shem jest tak znana jak ty catt
21 wrzesnia Shem była na wizażu...hm może gdzies wyjechała?
kodeina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-09-26, 09:36   #98
cattt
Mrs Mrau

Cytat:
Napisane przez kodeina
a Shem jest tak znana jak ty catt
ojeju przestań

Mam nadzieje,że jedynym powodem,ze tu nie zagląda jest np.nowa praca,może jej się udało
Stary 2005-09-26, 09:52   #99
kodeina
Zakorzenienie

o! racja - bo ostanio jak sie odzywała to pisała o poszukiwaniu pracy ...hm może rzeczywiście się jej udało i poprostu ma mało czasu..albo i brak na wizaż szkoda...no ale pozostaje nam tylko czekać - ja czuje że wróci
Stary 2005-09-26, 11:01   #100
jaszmurka
Zakorzenienie

Dot.: Szczurzy temat

Też się nad tym zastanawiałam gdzie ona się podziała hmmm
Ale widzę,że osamotniona nie jestem .

missy7 jenyyyyy jaka ona śliczna... ta Twoja frecia

Jak Ci się z nią mieszka? Dużo jest przy niej roboty??
Zawsze chciałam mieć fretkę... ale nie znam się na tym.. i nie mam żadnego znajomego który posiadałby takowe cudo
Śliczna jest... zakochałam się .

wyloguj
jaszmurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-26, 11:39   #101
cattt
Mrs Mrau

Shem dała mi znak życia i powiedziała,ze dziś odezwie się na Wizażu.Tak jak podejrzewam,znalazła pracę
A nie zaglądała też dlatego, bo jej internet odcieli,ale teraz gra orkiestra i dziś nas odwiedzi
No! i tak ma być.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-09-26, 13:47   #102
rachela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iff
A ja miałam kiedys chyba 5 (albo 6) chomiczków. Były prześwietne! Kazdy inny z wyglądu i każdy inny z charakteru. Bo ogonki też mają charakterki Moja wspólłokatorka miała natomiast szczura, ogromnego! I ogromnie przytulnego.

Rachela ile latek ma Twoja pupilka?
Mysza ma z pół roku. O kurde, dopiero tyle A czuję się, jakbym ją miała wieki całe Większość swojego życia przesypia, lubi podgryzać kable i spać w moich rzeczach - ostatnio znalazłam ją na mojej poduszce, jej szczęście, że pęcherz ma sprawny
Mój wątek został podpięty pod poprzedni, dzięki czemu miałam okazję popatrzeć na inne ogonki:

Kodeino - Twój klusek łaciaty wygląda jak mój śp. Ozzy, pierwszy ogonek płci męskiej Identiko, nawet wyraz pyszczka, jak się gapi w obiektyw...

Missy!!! To zdjęcie w wannie!!! Zaryczałam się ze śmiechu

Shemreolin - Twój naprawdę tak grzecznie w szeleczkach i smyczy siedział?! Moja w pięć sekund rozpracowała metodę nawiewania z szelek
"Kotlet na spacerku"... Robię się głodna

A przeżyłyście kiedyś jakąś mrożącą krew w żyłach, szczurzą historię?

Ja na przykład znalazłam kiedyś szczurka. Mieszkam w starej kamienicy z potężną bramą, i za tą bramą, wciśnięty w róg murów, siedział mały przerażony szczurek. Bałam się, że to dziki; ale mi nie pasował na dzikiego - był mały, chudziutki, czysty, jak mu dałam szmatkę, od razu na nią wlazł, pił wodę z nakrętki od słoika... Strasznie mi go było szkoda, po pertraktacjach z rodziną (nie chcieli się zgodzić, bo a nuż by naszego zaraził) wzięłam go do domu, bo było cholernie zimno. Od razu bidaczek w cieple zasnął... Wziął go mój TŻ, który akurat następnego dnia miał kupić sobie ogonka...
No i się okazało, że to szczurek domowy, już nawet oswojony. Pyszczek i ogonek miał zakrwawiony, ząbki powybijane - musiał wypaść z okna, chociaż wątpię, szczury nie są głupie, żeby się pchać na parapet czy balkon i spadać Wyrósł na wielkiego, tłuściutkiego Ryjeczka, żył prawie dwa lata (żadnego choróbska!), nie miał żadnych urazów psychicznych... Zdechł jakiś czas temu podczas gwałtownej burzy, na zawał...
Ale przeżył swoje, a mi pozostały zdjęcia
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ryjeczek1.jpg (38,1 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg FALBANKI!.JPG (21,6 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ryjeczek2.jpg (15,2 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ryjeczek3.jpg (46,9 KB, 42 załadowań)

Oscar Wilde

Edytowane przez rachela
Czas edycji: 2005-09-26 o 14:11
rachela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-26, 14:26   #103
ona1982
Zadomowienie

To ja przedstawię Małą i Fafika,moje dwa myszoskoczki. Fafik teraz jest już taki grubiutki, że zaczyna być mylony z chomikiem. Jest bardzo ciekawski, towarzyski i nie gryzie tak jak jego towarzyszka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mała.JPG (90,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fafik.JPG (114,9 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fafcio.JPG (101,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg moje sloneczko.JPG (113,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg fafi.JPG (114,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg kulki.JPG (109,7 KB, 13 załadowań)
ona1982 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-26, 14:34   #104
rachela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona1982
To ja przedstawię Małą i Fafika,moje dwa myszoskoczki. Fafik teraz jest już taki grubiutki, że zaczyna być mylony z chomikiem. Jest bardzo ciekawski, towarzyski i nie gryzie tak jak jego towarzyszka.
Jakie słodziaki...
Mam chomiczka dżungarskiego, z postury są do niego podobne - takie żuczki z ząbkami i futerkiem

A znajomi mają koszatniczę. Rany, jakie to popierniczone

Oscar Wilde
Stary 2005-09-26, 14:38   #105
ona1982
Zadomowienie

Psotne słodziaki Pozostawione na minutkę potrafią nieźle nabroić. Ostatnio podziurkowały mamie spódnicę.Siostra siedziała na kanapie a one biegały dookoła niej,za jej plecami. Siostra przebąkiwała coś śmiejąc się, że Fafik drapie ją w tyłek.Efekt- pogryzione spodnie

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-09-26, 14:41   #106
rachela
Zakorzenienie

Uuuu, no to niefajnie Ale znam ten ból.
Mój chłopak większość swetrów ma w różnej wielkości dziury... bo się Ryjeczkowi nudziło
A moja Mysz z kolei uwielbia kable. Ostatnio trzeba było "cerować" kabelek od zasilacza od laptopa, bo zęby na nim próbowała...

Zdjęcie - Mysz złapana na myszkowaniu...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4503.JPG (35,4 KB, 58 załadowań)

Oscar Wilde
Stary 2005-09-26, 14:47   #107
ona1982
Zadomowienie

Prześliczne te wasze zwierzaki. Szczególnie te bielutkie jak śniegKiedyś marzyłam o szczurze, takim białym z czerwonymi oczami.Upatrzyłam go sobie nawet w sklepie,a tu pech chciał, że wykryto u mnie alergię na sierść( było to dobrych kilka lat temu).Teraz jak napatrzyłam się na zdjęcia waszych pociech znowu zacznę marzyć o szczurze.
Stary 2005-09-26, 21:35   #108
Shemreolin
Zakorzenienie

GG do Shemreolin Send a message via Skype™ to Shemreolin

rachela... ja też mojego pierwszego szczurka znalazłam na dworze, pod domem mojej koleżanki. Widocznie komus nawiał albo ktos go wyrzucił po prostu. A szczurek którego ty znalazłaś był po prostu przepiękny i miał takie mądre, pełne ciepła oczka... A twoja szczurzyca jest identyczna jak mama Kotleta i Diablicy - Misao. Mam nawet wydrukowane jej duże zdjecie, muszę tylko kupić antyramę i będę mogła mieć moją ukochana szczurzycę na ścianie.

Kasienko, twoja fretka jest przeurocza! Napisz o niej wiecej. Jak sie hoduje takie zwierzaki? Czy ona biega sobie po domu czy trzymasz ją w jakiejś klatce? Można ją wytresować? Co je taka frecia?

Kotlet jest chory i ma wielkiego guza z boku. Diablica ma sie dobrze i jest coraz grubsza. Kotlecik niestety jest chudy, wiec nawet nie chce ryzykować operacji, ale guz rośnie z dnia na dzień. Pewnie w tym tygodniu pójdę z nim do weterynarza i zobacze jakie będą rokowania. Niestety powoli sie z nim żegnam i to przyprawia mnie o ataki płaczu.

Ostatnio znowu odłączyli mi net, ale zadzwoniłam w tej sprawie i mam czas do jutra żeby zapłacic. Całe szczeście że dostane pieniadze od dziadka. Cattt miała rację, znalazłam pracę, ale dopiero od 17 października. Będę pracować w międzynarodowej kancelarii prawniczej jako sekretarka/asystentka. Znalazłam pracę z ogłoszenia i jestem z siebie bardzo dumna. Teraz mam co prawda straszne problemy finansowe i co chwila odcinaja mi to internet to telefon. Muszę jakos wytrzymać. Bardzo pomaga mi rodzina, szczególnie, że teraz już wiedzą, że gdy zaczne pracę, wyjdę na prostą. Jak jutro zapłace za wszystkie rachunki to mam nadzieję, że będe mogła bez problemu być na wizażu codziennie tak jak wcześniej.

Shemreolin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-26, 21:49   #109
rachela
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shemreolin
rKotlet jest chory i ma wielkiego guza z boku. Diablica ma sie dobrze i jest coraz grubsza. Kotlecik niestety jest chudy, wiec nawet nie chce ryzykować operacji, ale guz rośnie z dnia na dzień. Pewnie w tym tygodniu pójdę z nim do weterynarza i zobacze jakie będą rokowania. Niestety powoli sie z nim żegnam i to przyprawia mnie o ataki płaczu.

Biedactwo...
Mój pierwszy szczurek miał chorą wątrobę i nieposkromiony apetyt, co go zgubiło... A drugi się udusił, bo miał zapalenie płuc i rok jechał na Doxycyklinie Były kochane.
A co do guzka... Miałam przez 12 lat żółciutką nimfę, samiczkę, której urósł guz obok kloaki. Musiałam ją uśpić, bo się strasznie męczyła... Była ze mną dwanaście lat, od początku podstawówki. Chlip.
Patrzę na moją Myszę i cieszę się, że ją mam. Miało nie być trzeciego szczura, ale to jest silniejsze ode mnie!

Zdjęcia - ulubione miejsce noclegowe Mysi i jeszcze dwie fotki mojego skarba... Yyy, w odwrotnej kolejności
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mysia1.jpg (70,0 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mysia2.jpg (63,4 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg mysia3.jpg (50,9 KB, 49 załadowań)

Oscar Wilde

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-09-26, 21:58   #110
jaszmurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Shemreolin

Ostatnio znowu odłączyli mi net, ale zadzwoniłam w tej sprawie i mam czas do jutra żeby zapłacic. Całe szczeście że dostane pieniadze od dziadka. Cattt miała rację, znalazłam pracę, ale dopiero od 17 października. Będę pracować w międzynarodowej kancelarii prawniczej jako sekretarka/asystentka. Znalazłam pracę z ogłoszenia i jestem z siebie bardzo dumna. Teraz mam co prawda straszne problemy finansowe i co chwila odcinaja mi to internet to telefon. Muszę jakos wytrzymać. Bardzo pomaga mi rodzina, szczególnie, że teraz już wiedzą, że gdy zaczne pracę, wyjdę na prostą. Jak jutro zapłace za wszystkie rachunki to mam nadzieję, że będe mogła bez problemu być na wizażu codziennie tak jak wcześniej.
Nooo witam a już się za Tobą stęskniłam . Poważnie, coś tu ciepła brakowało i uśmiechu (ale ze mnie lizus)
Cieszę się,że znalazłaś pracę- będzie o czym opowiadać . Mam nadzieję, że wszystko dobrze się ułoży

wyloguj
jaszmurka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-26, 23:11   #111
kodeina
Zakorzenienie

ooooo witaj Shem - super że wróciłaś, mam nadzieje ze teraz jakjuż znalazłaś prace to wszystko się ułoży po Twojej myśli
Stary 2005-10-07, 18:26   #112
Shemreolin
Zakorzenienie

Unhappy Jutro usypiam moje szczury

Jutro rano przychodzi weterynarz uspić moje dwa szczurzaki. Od dwóch dni chodzę i ryczę, nie mam na nic siły. Diablica jest już bardzo słaba. Miesiac temu miała operację, wszytsko było dobrze, teraz ma przerzuty, ledwo chodzi, przewraca się. Dla niej to już koniec... jest już starutkim szczurkiem, ma ponad dwa lata.

Jej brat Kotlet, mój najukochańszy szczurek, ma ogromnego guza, który powoli staje sie dla niego coraz większym utrudnieniem. Kotlet nie może zachować równowagi, przerwaca sie, nie może wstać. Guz ciagle rośnie, a szczurek jest zbyt chudy i zbyt stary na operację. Najgorsze jest to, że psychicznie on wcale nie jest umierający, jest żywiołowy i sprawny, poza tym, że gula jest dla niego strasznie niiewygodna i ma on coraz gorsze problemy z poruszaniem się.

Ciągle płacze, czuje się tragicznie, patrzę na nie i liczę ile godzin życia im zostało. Ciągle powtarzam sobie że muszę być dzielna, że one nie będą cierpieć itd. ale wiem, jak będę tęsknić. W jednym momencie jestem twarda i wiem, że robie dobrze, powtarzam sobie, że "to tylko szczury", ale z drugiej strony serca oszukać sie nie da. Znam je od małych kluseczek. Urodziły sie u mnie w domu, widziałam jak dorastają. Kotlet pojechał ze mną nawet na obóz konny. Po prostu kocham je tak mocno... a teraz...

Podjęłam decyzję... jutro o 10 będę je tulić, gdy będą odchodziły. Brat i siostra... Razem przyszli na świat i razem odejdą.

Stary 2005-10-07, 18:31   #113
takasobieania
Zadomowienie

GG do takasobieania
Dot.: Jutro usypiam moje szczury

o Boze, to straszne. Współczuję Ci, trzymaj się jakoś.

moje obrazki https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=117813
takasobieania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-07, 18:33   #114
CzarnyElf
Zakorzenienie

zawsze boli gdy tzreba sie pozegnac z ukochanymi zwierzaczakmi
trzymaj sie
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-07, 18:35   #115
agulla
Zakorzenienie

wiem co czujesz bo ja też pare lat temu musiałam sie pożegnac z moim szczurkiem który zachorował, płakałam po nim strasznie
agulla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-07, 18:36   #116
kunti
Raczkowanie

Bardzo Ci współczuję. Niby to tylko zwierzęta, tak wszyscy myślą, ale często przywiązujemy się do nich barzdiej niż do niektórych ludzi. Pozdrawiam
kunti jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-07, 18:37   #117
Rodolphe Lindt
Zadomowienie

Nigdy nie bylam w takiej sytuacji ale wspolczuje Ci, trzymaj sie, szczurki sa ladne ALE SIE ICH BOJE
Rodolphe Lindt jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-07, 18:38   #118
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Och Shem...
Strasznie współczuję
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-10-07, 18:39   #119
Shemreolin
Zakorzenienie

Dziękuję dziewczyny, staram sie jak mogę... jutro będzie ze mna koleżanka, a szczurki będzie usypiała koleżanka mojej koleżanki, więc nie będzie to taka zupełnie obca osoba. Nie liczą sie dla mnie pieniadze... zapłacę za wszytsko, byleby odeszły u mnie w domu w spokoju i wśród swoich zapachów. Nie mogłabym ich taszczyć gdzieś do weta żeby były przestraszone w ostatnich chwilach życia. Odejdą u mnie...

Jutro jadę na ognisko do stajni i pewnie upiję się mocno, żeby przestać myśleć.

Stary 2005-10-07, 19:14   #120
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Agatko strasznie mi przykro nie lubię szczurów ale Twoje wyglądają słodko i pewnie są bardzo kochane.

Trzymaj się, jestem z Tobą

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości