Co ostatnio upolowałyście? :D - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-08-24, 14:44   #91
geonia
Zadomowienie

Dot.: Co ostatnio upolowałyście? :D

Cytat:
Napisane przez Smoczyca
Wydaje mi się że Mira Bai jest generalnie dostępna szeroko poza Polską - nie słyszałam by zapach był wycofywany... w każdym razie wiem już z dobrego źródła że w Polsce się nigdy nie pojawił Mira Bai jest bardzo Chopardowski - mam słabość do tej firmy, choć nie wszystko mogę nosić, podoba mi się też męski Casran - na mój nos wszystkie perfumy Choparda mają ze sobą coś wspólnego, jakąś taką jadalną słodycz... Mira Bai też należy do kategorii edibles, czyli tych zapachów jadalno-smakowitych, bardzo apetyczny ale jednak dość lekki i musujący dzięki tym początkowym akordom owocowym - bardzo wyraźnie czuć tu porzeczkę, nie taką słodką i orzeźwiającą tylko lekko posłodzoną taka porzeczka w czekoladzie - zresztą te pralinkowe nuty są tu naprawdę wyczuwalne; wanilia, sandałowiec - baaardzo przyjemny zapach a jednak nie aż tak obezwładniający jak Casmir Kupiłam w ślepo małą 30ml bo akurat trafiła się okazja a ja nie miałam jak powąchać - i naprawdę nie żałuję tego zakupu
Kurcze jest na Allegro, ale boje się kupic w ciemno, choć Twój opis brzmi kusząco
geonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 14:46   #92
Madlaine
Zakorzenienie

Mira Bai jest śliczna, warto miec chociazby małą buteleczkę
Madlaine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 14:57   #93
geonia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madlaine
Mira Bai jest śliczna, warto miec chociazby małą buteleczkę
Na allegro jest 50 ml i zestaw próbek 5x2 ml......no nie wiem co robić.....KLIKNĄĆ???

Nigdy nie kupowałam w ciemno, a na allegro ani razu,

a przy okazji chciałam zapytać jak " odzapaszyć" fiolki szklane?
Stary 2005-08-24, 15:01   #94
hybris
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez geonia
Na allegro jest 50 ml i zestaw próbek 5x2 ml......no nie wiem co robić.....KLIKNĄĆ???

Geonia, klikaj!!!!! Do odważnych świat należy - a może trafisz na zapach Twojego życia?
hybris jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 15:06   #95
geonia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez hybris
Geonia, klikaj!!!!! Do odważnych świat należy - a może trafisz na zapach Twojego życia?
Nie kuś Hybrisku ....właśnie się spryskałam probeczka Infiniment i jest piekny,
A jak Mira...nie bedzie mi się podobala, to odkupicie?

Aha, ma pyt. chciałam kupic te limitowane OPIUM, niestety perfumy sa w Poznaniu, ale nie ma testera. Czy któras poratowałaby próbeczka , albo nas aczonym paseczkiem? Odwdzięcze się
Stary 2005-08-24, 15:36   #96
sitc
Rozeznanie

To i ja się podłącze pod wątek Co prawda nie co upolowałam, ale napewno w krótce kupię Angela klasycznego, dziś cały dzień rozkoszuje się zapachem (dzięki Hybrisku ) i wiem że to bedzie mój hit tej zimy.
Testowałam też Innocenta, podoba mi się szalenie, tylko wszyscy go na mnie czują, a ja wcale
ciekawa jestem strasznie jeszcze Pure Wisha, bo nie znam tego zapachu, a czuje że może mi się spodobać. Jednak na bliższą znajomość z klasycznym Wishem jeszcze nie jestem gotowa
sitc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 15:38   #97
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Cytat:
Napisane przez geonia

Na Allegro Mira Bai w pełnym wymiarze ma w tej chwili Gregorydek, który jest jednym z najpewniejszych sprzedawców w sieci tutaj nie musisz się obawiać wpadki.

Odpachnianie fiolek to dluuugi proces. Moi znajomi mają przykazane zbierać dla mnie te fiolki po próbkach które są bez atomizera. Szkło się dobrze odpachnia, gorzej z plastikiem - największy problem odpachnić plastikowy korek. Ja napierw przede wszystkim myję dokladnie fiolki w ciepłej wodzie z płynem, korki szoruję ze zdwojoną siłą, potem jeszcze zostawiam je trochę żeby się pomoczyły. Najlepiej jeszcze je potem zamozyć w czystym spirytusie - jest bezwonny i doskonale usuwa pozostałości zapachu. Robię tak od jakiegoś czasu i sprawdza mi się ten system
Smoczyca jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-08-24, 15:41   #98
geonia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Smoczyca
Na Allegro Mira Bai w pełnym wymiarze ma w tej chwili Gregorydek, który jest jednym z najpewniejszych sprzedawców w sieci tutaj nie musisz się obawiać wpadki.

Odpachnianie fiolek to dluuugi proces. Moi znajomi mają przykazane zbierać dla mnie te fiolki po próbkach które są bez atomizera. Szkło się dobrze odpachnia, gorzej z plastikiem - największy problem odpachnić plastikowy korek. Ja napierw przede wszystkim myję dokladnie fiolki w ciepłej wodzie z płynem, korki szoruję ze zdwojoną siłą, potem jeszcze zostawiam je trochę żeby się pomoczyły. Najlepiej jeszcze je potem zamozyć w czystym spirytusie - jest bezwonny i doskonale usuwa pozostałości zapachu. Robię tak od jakiegoś czasu i sprawdza mi się ten system
No właśnie u gregorydka znalazłam, proszę napisz czy cena jest korzystna i czy wszystko ok z tym zapachem. Kusi mnie bardzo......

Kosmetyk 2005 ma próbki tego zapachu,nie wiem co robić
Infiniment bardzo mi sie podoba, a ten kupilabym zupełnie w ciemno
Stary 2005-08-24, 15:49   #99
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Moim zdaniem cena jest bardzo korzystna, to w końcu aż 50 ml
NIe musisz kupować od razu w ślepo całego flakonu, możesz kupić od kosmetyku te próbki - to też sprawdzony sprzedawca (kupowałam od niego miniaturki i nie mam żadnych zastrzeżeń).
Stary 2005-08-24, 15:52   #100
geonia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Smoczyca
Moim zdaniem cena jest bardzo korzystna, to w końcu aż 50 ml
NIe musisz kupować od razu w ślepo całego flakonu, możesz kupić od kosmetyku te próbki - to też sprawdzony sprzedawca (kupowałam od niego miniaturki i nie mam żadnych zastrzeżeń).
Chyba najpierw kupię próbki.

Smoczyco , przepraszam ,ze smęcę, ale czy naprawdę on jest taki piękny?

A wg Ciebie , który ładniejszy Infiniment czy Mira Bai?
Stary 2005-08-24, 16:03   #101
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Cytat:
Napisane przez geonia
Chyba najpierw kupię próbki.

Smoczyco , przepraszam ,ze smęcę, ale czy naprawdę on jest taki piękny?

A wg Ciebie , który ładniejszy Infiniment czy Mira Bai?
No ładny jest, nie powiem - bardzo mi się podoba - mam tu na myśli Mira Bai.
Co do Infinimentu - cóż, też mi się bardzo spodobał jak się pojawił w Polsce, z pewnym opóźnieniem jednakże. Nawet poważnie się nosiłam z zamiarem kupna ale w końcu zrezygnowałam, stwierdziłam że mam w sumie sporo podobnych zapachów - ładny, ciepły, lekko kwiatowy. Uznałam w końcu że jest mało oryginalny i dałam sobie spokój Jest inny od wszystkich wcześniejszych zapachów Choparda. Jak Ci się podoba i już go przetestowałaś, to kupuj
Stary 2005-08-24, 16:04   #102
geonia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Smoczyca
No ładny jest, nie powiem - bardzo mi się podoba - mam tu na myśli Mira Bai.
Co do Infinimentu - cóż, też mi się bardzo spodobał jak się pojawił w Polsce, z pewnym opóźnieniem jednakże. Nawet poważnie się nosiłam z zamiarem kupna ale w końcu zrezygnowałam, stwierdziłam że mam w sumie sporo podobnych zapachów - ładny, ciepły, lekko kwiatowy. Uznałam w końcu że jest mało oryginalny i dałam sobie spokój Jest inny od wszystkich wcześniejszych zapachów Choparda. Jak Ci się podoba i już go przetestowałaś, to kupuj
Czyli wg Ciebie Mira Bai jest ciekawszy? A do jakiego byś go przyrównała?
Stary 2005-08-24, 16:15   #103
mskladaczek
Zakorzenienie

geoniu, kupuj
jak cos Ci nie podpasuje, odkupie
tez mnie nęci, a buteleczka na allegro jest tylko jedna i nie chce ci jej zwinac sprzed nosa...

Od powstania forum "perfumy", moja lisa niebezpiecznie ( dla portfela) sie wydluzylaaaaa chyba przestane tu zagladac
mskladaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 16:16   #104
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Wydaje mi się że Mira Bai jest może odrobinę ciekawszy, ale to tylko i wyłącznie moje prywatne zdanie jak już wspomniałam, Infiniment mi się tez podoba, ma masę uroku
Ciężko jest przyrównać Mira Bai do czegoś - mi w ogóle nie wychodzą takie porównania - Mira Bai najbardziej przypomina mi lekką wersję Casmiru (też Choparda) tylko bardziej owocową. Kojarzy mi się też z zapachem Hanae Mori, tym ciasteczkowym "motylkiem" który kiedyś wywąchałam na Benicie - też ma coś wspólnego, oczywiście jest o wiele lżejszy
Stary 2005-08-24, 16:19   #105
geonia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mskladaczek
geoniu, kupuj
jak cos Ci nie podpasuje, odkupie
tez mnie nęci, a buteleczka na allegro jest tylko jedna i nie chce ci jej zwinac sprzed nosa...

Od powstania forum "perfumy", moja lisa niebezpiecznie ( dla portfela) sie wydluzylaaaaa chyba przestane tu zagladac
he,he,he.....ja też wpadłam .....moja toaletka sie wkrótce zapelni,bo tu tylko nęcą i kuszą, a Smoczyca jest wprost mistrzynią.

Dobra Madziu.....klikam, jak mi się nie spodobaja to odkupisz
Stary 2005-08-24, 16:29   #106
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

O mamusiu! No toż ja nikogo nie namawiam, daję słowo! Jestem w szponach nalogu ostrych i nie radzę iść w moje ślady, naprawdę! Wciąga jak diabli...

Geonia - myślę że jak Ci się Mira Bai nie spodoba, to spokojnie dasz radę się pozbyć i ktoś odkupi od Ciebie albo się wymienisz
A Mira Bai na allegro się ciągle pojawia więc i dla innych chętnych się znajdzie
Stary 2005-08-24, 16:32   #107
geonia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Smoczyca
O mamusiu! No toż ja nikogo nie namawiam, daję słowo! Jestem w szponach nalogu ostrych i nie radzę iść w moje ślady, naprawdę! Wciąga jak diabli...

Geonia - myślę że jak Ci się Mira Bai nie spodoba, to spokojnie dasz radę się pozbyć i ktoś odkupi od Ciebie albo się wymienisz
A Mira Bai na allegro się ciągle pojawia więc i dla innych chętnych się znajdzie
No wlasnie kupilam, a gregorydek juz wystawil nowa.....mam nadzieję, że to oryginal. Pierwszy raz kupilam perfumy na allegro, aż sie boję
Stary 2005-08-24, 16:35   #108
geonia
Zadomowienie

Wystawil druga i juz też ja ktoś kupił, facet chyba zdziwiony, że tak mu mIra Bai schodzi.... , a to tylko nawiedzone wizażanki
Stary 2005-08-24, 16:46   #109
mskladaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez geonia
No wlasnie kupilam, a gregorydek juz wystawil nowa.....mam nadzieję, że to oryginal. Pierwszy raz kupilam perfumy na allegro, aż sie boję
ja wlasnie tez sie cykam, wypatrzylam ( u sprzedawcy mira bai) dla TZ jego ulubione burberry, 100 ml za smieszne 104 zl... i tez mam dylemat.
mskladaczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 16:52   #110
geonia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mskladaczek
ja wlasnie tez sie cykam, wypatrzylam ( u sprzedawcy mira bai) dla TZ jego ulubione burberry, 100 ml za smieszne 104 zl... i tez mam dylemat.
On podobno przyjmuje reklamacje bez problemu jak cos jest nie tak. Tylko skoro Mira Bai nie ma w Polsce to jak ja sprawdze czy sa oryginalne

Chyba pojadę do Smoczycy na ekspertyzę

Smoczuś, błagam uspokoj mnie i powiedz, że kupiłam oryginał.....chyba zawału dostane, juz mu przelałam kase żeby je jak najszybciej miec w domu
Stary 2005-08-24, 16:57   #111
Madlaine
Zakorzenienie

gratuluje zakupu , ja kocham kupowac w ciemno, taka ruletka jest najfajniejsza, szczególnie, że zawsze trafiam
Stary 2005-08-24, 16:59   #112
Smoczyca
Zakorzenienie

GG do Smoczyca

Geonia, to na pewno oryginał możesz spać spokojnie, sprzedawca jest rzetelny i sprawdzony nie masz się czego obawiać, to na 100% oryginał. Pomyśl logicznie, skoro tyle osób od niego już kupowało i wszyscy są zadowoleni - a mowię tu o ludziach z forum o perfumach na gazecie, którzy są znawcami i podróbkę rozpoznają - to jeden z najczęściej polecanych sprzedawców
Stary 2005-08-24, 17:06   #113
geonia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Madlaine
gratuluje zakupu , ja kocham kupowac w ciemno, taka ruletka jest najfajniejsza, szczególnie, że zawsze trafiam
Myślę, że jeszcze w tym tyg. napiszę jak tam moja ruletka , oj obym trafila sobie w gust

Miałam kiedyś Wisch, Infiniment bardzo mi sie podoba, wiec mam nadzieje , że Chopard mnie nie zawiedzie
Stary 2005-08-24, 17:06   #114
Kasiulka22
Zakorzenienie

Talking Dot.: Co ostatnio upolowałyście? :D

Geoniu
Ja choć nie jestem tak wielkim perfumiarskim ekspertem, jak Kobietki, które tu podziwiam to także kupowałam już kilkakrotnie u Gregorydka i nigdy się nie zawiodłam (kupowałam Baby Doll Laurenta, Clavina Kleina One, Feminine Dolce&Gabbana), to na 1000% oryginały Pozdrawiam serdecznie.
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 17:07   #115
geonia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Smoczyca
Geonia, to na pewno oryginał możesz spać spokojnie, sprzedawca jest rzetelny i sprawdzony nie masz się czego obawiać, to na 100% oryginał. Pomyśl logicznie, skoro tyle osób od niego już kupowało i wszyscy są zadowoleni - a mowię tu o ludziach z forum o perfumach na gazecie, którzy są znawcami i podróbkę rozpoznają - to jeden z najczęściej polecanych sprzedawców
Dzieki , tak przeżywam bo to mój pierwszy zakup perfum na allegro i na dodatek zupełnie w ciemno

Hmmm, ale ze mnie ryzykantka, nie znałam sie z tej strony
Stary 2005-08-24, 17:09   #116
geonia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiulka22
Geoniu
Ja choć nie jestem tak wielkim perfumiarskim ekspertem, jak Kobietki, które tu podziwiam to także kupowałam już kilkakrotnie u Gregorydka i nigdy się nie zawiodłam (kupowałam Baby Doll Laurenta, Clavina Kleina One, Feminine Dolce&Gabbana), to na 1000% oryginały Pozdrawiam serdecznie.

Kasiulko, zobaczymy , wierzę ,że bedzie ok

A co do naszej wymiany to jeszcze nic nie wiem, bede łaziła po perfumeriach w piątek. Dam Ci znać co i jak
Stary 2005-08-24, 17:12   #117
Kasiulka22
Zakorzenienie

Talking Dot.: Co ostatnio upolowałyście? :D

Cytat:
Napisane przez geonia
Kasiulko, zobaczymy , wierzę ,że bedzie ok

A co do naszej wymiany to jeszcze nic nie wiem, bede łaziła po perfumeriach w piątek. Dam Ci znać co i jak

Oczywiście Geoniu, sprawdź sobie zapach na spokojnie. U mnie on leży zamknięty w kartoniku i czeka na nową właścicielkę
Kasiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 17:25   #118
evee
Wtajemniczenie

GG do evee

Cytat:
Napisane przez Smoczyca
Evee Agenta P. wąchała Szarada i chyba ktoś jeszcze Szaradzie się nie spodobał bardzo, powiedziała że obrzydliwy ja bym osobiście nie kupiła w ślepo choć jestem znaną ryzykantką - jednak opis tego zapachu wskazuje na coś bardzo kontrowersyjnego. Myślę że mi się nie spodobałby mi się, wnioskując z opisu
No wlasnie niestety slyszalam opinie- ze albo boski albo "smrod" .. i glownie dlatego na niego tak choruje..Lubie zapaszki ktore sa wlasnie takie kontrowersyjne.Ech pozostaje mi porozgladac sie moze ktos z moich znajomych bedzie w miastach gdzie jest dostepne( swoja droga- dostepne sa w moskwie i londynie- przynajmniej taka info uzyskalam na ich infolinii- to naprawde dziwne, ze nie ma ich w innych krajach)Ale ja kompletnie jestem zielona w temacie dystrybucji marek.A moze calkiem mi odbije i wydam w ciemno te pare euro i po tygodniu zamieszcze post na Targowisku- wymienie A.P bo nie moge go zniesc...
evee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-08-24, 17:34   #119
Madlaine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez evee
.A moze calkiem mi odbije i wydam w ciemno te pare euro i po tygodniu zamieszcze post na Targowisku- wymienie A.P bo nie moge go zniesc...
jak juz będziesz miała, to sie pisze na maleńka próbeczkę

co do dystrybucji, to tez się za bardzo nie znam, ale jedno jest pewne, w Moskwie jest WSZYSTKO, teraz taki swiat, że jak "kogos,czegos" tam nie ma, to tak jakby nie było wcale, wszystkie szanujące sie marki (te mniejsze i najwieksze) po prostu muszą tam być.

Mam znajomego w 3city, który jest maniakiem Mac'a i ma znajomego, który w Moskiwe prowadzi sklep firmowy, jakich sie przy nich opowieści na temat moskiewskiego sposobu zycia nasłuchałam, to byłam dosłownie blada. Coś niesamowitego i niewyobrażalnego nawet w zawsze cytowanych Stanach
Zreszta wystarczy spojrzec na rosyjskie ceny w ich sklepach internetowych, żal nosek ściska
Stary 2005-08-24, 20:35   #120
hybris
Zadomowienie

Nie wierzę we własne szczęście: właśnie dopadłam na allegro Belle de minuit.

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości