:( - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-01-26, 21:17   #91
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

Dot.: :(

Cytat:
Napisane przez tinpanalley Pokaż wiadomość
co za beznadziejne czasy. Kobieta radzi kobiecie zabijanie dzieci, zamiast podnosić na duchu i dodawać otuchy. To straszne. Gdzie są prawdziwe, mądre i troskliwe kobiety? Wszędzie same postmodernistyczne twory...
Zatem czekamy na Twoje mądre rady prawdziwa kobieto. Dodawaniem otuchy i podnoszeniem na duchu dziewczyna siebie i dziecka nie nakarmi.
wlosomaniaczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 21:19   #92
201604181004
Konto usunięte

Postmodernizm moja kiciu to na przykład kierunek w sztuce i architekturze (filozofii na przykład również ale nie o tym )

Oh eh wszędzie te postimpresjonistyczne potwory, buuu
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 22:09   #93
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość
Postmodernizm moja kiciu to na przykład kierunek w sztuce i architekturze (filozofii na przykład również ale nie o tym )

Pewnie zjadly te dobre matki polki:p
Kiedy kobiety kogoś poznają to myślą, że to fajny facet. Jest już wstępnie zaakceptowany jako partner, a później może to tylko zepsuć lub nie. Kiedy mężczyźni kogoś poznają to myślą: „Ma niezłe nogi”.
kennedy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 23:25   #94
Szaruch
Zadomowienie

GG do Szaruch

Cytat:
Napisane przez Luiszia Pokaż wiadomość
To Twoje dziecko ... Jak możesz chcieć je zabić ? Samo na Świat się nie pchało ... Do faceta absolutnie nie wracaj bo on się nie zmieni ! Jedyne wyjście to powiedzenie rodzicom wiem że to będzie masakra ale dasz radę przecież Cię nie zabiją a a potem na pewno wszystko się ułoży ...Skup się teraz na sobie i szukaniu pracy nie ważne jakiej . Pomyśl tylko... za 3 lata to dziecko będzie chodzić mówić i śmiać się do Ciebie ... Moje zdanie jest takie że skoro jesteś wystarczająco dorosła na seks to jesteś tez wstanie wychować dziecko ... Trzeba było uważać i myśleć wcześniej ...
to jeszcze nie jest dziecko.

Cytat:
Napisane przez sloneczko1992 Pokaż wiadomość
ojej, zdarzyl nam sie maly spontan i wyszlo jak wyszlo. z malego spontanu niezly syf.
no to pogratulować, serio.

Cytat:
Napisane przez takasobie93 Pokaż wiadomość
Aborcja na życzenie jest po1. nielegalna po2. niemoralna. Rozumiem sytuacje wyjątkowe, o jakich mowa w prawie, ale nie aborcja na zyczenie - to po prostu brak ponoszenia konsekwencji za swoją głupotę. Jesli nie mozesz miec/nie chcesz dziecka, a nie chcesz tez kontaktu z ojcem, to najlepiej jakbys zrobila tak jak ktos Ci juz radził, podała ze ojciec nieznany i oddała do adopcji.
nie Tobie oceniać co jest moralne.

Cytat:
co za beznadziejne czasy. Kobieta radzi kobiecie zabijanie dzieci, zamiast podnosić na duchu i dodawać otuchy. To straszne. Gdzie są prawdziwe, mądre i troskliwe kobiety? Wszędzie same postmodernistyczne twory...
powtórzę - to jeszcze nie jest dziecko.
poza tym, czekamy na Twoje rady, troskliwa, prawdziwa kobieto.
pas - 83
biodra - 101
udo - 59

Edytowane przez Szaruch
Czas edycji: 2013-01-26 o 23:27
Szaruch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 23:25   #95
tinpanalley
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez drabineczka Pokaż wiadomość

nie kompromituj się. Nietzsche by się uśmiał
tinpanalley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-26, 23:30   #96
sylwoha
Zakorzenienie

eh, w takiej sytuacji ja bym usunela, ale to moje zdanie
jest taka strona womanonweb czy jakos tak, poczytaj
sylwoha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 00:06   #97
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Szaruch Pokaż wiadomość

powtórzę - to jeszcze nie jest dziecko.
poza tym, czekamy na Twoje rady, troskliwa, prawdziwa kobieto.
Jeśli to NIE dziecko to znaczy że nie jest ciąży
Stary 2013-01-27, 00:08   #98
meskie spojrzenie
Przyczajenie

Cytat:
to prawda..beznadziejna jest łatwość z jaką niektóre forumowiczki radzą usunięcie ciąży autorce wątku..a tak na prawdę nie znają tej osoby, nie wiedzą jak by sobie poradziła z takim ciężarem (ew. usunięcia ciąży)..wiadomo, że taka ,,wpadka" jest na początku bolesna i rodzi szereg konsekwencji..jeśli nie ma oparcia lub nie chce mieć w ojcu dziecka to należy jej szukać w pierwszej kolejności w rodzinie..znam dziewczyny które sobie z pomocą rodziny radzą, niektóre znalazły nowych partnerów..
meskie spojrzenie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 09:02   #99
suszarka
Buc

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Racja - brak zabezpieczenia jest głupotą 9nie wiemy, czy autoprka się zabezpieczała), ale to nie znaczy, że nie nalezy sobie pomóc. Jak skaczę na główkę do nieznanej wody, to też głupota, w konsekwencji więc powinnam utonąć, zamiast się ratować, bo przecież to moja wina, że skoczyłam...
wiemy bo napisała, że się nie zabezpieczała. i nic takiego debilizmu nie usprawiedliwia, jak ktoś NIE CHCE mieć dziecka.

Cytat:
Napisane przez Visez Pokaż wiadomość

dokładnie.

Edytowane przez suszarka
Czas edycji: 2013-01-27 o 09:04
suszarka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 10:13   #100
b7c523c48d685fff13c5db5a9d3e58ccf0b35a9f_65555d08413b4
Konto usunięte

Cytat:
Aborcja to nie wymysł naszych czasów gdybyś dowiedziała się ile ciąż sąsiadki wyskrobały chałupniczo naszym prababkom, włosy stanęłyby Ci dęba.
b7c523c48d685fff13c5db5a9d3e58ccf0b35a9f_65555d08413b4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 11:48   #101
tinpanalley
Zadomowienie

Cytat:
no właśnie
Stary 2013-01-27, 12:12   #102
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
no właśnie
Nie rozumiem dlaczego wchodzisz na watek ktory nie jest watkiem o tym * co ty myslisz o aborcji*.

Nic nie wnosisz do watku, nie napisalas SLOWA o tym jak pomoc autorce tylko saczysz swoje poglady.

Moglabys troche zbastowac, nie zyjemy w dyktaturze jedynych slusznych pogladow na moralnosc. Nie kazdy mysli tak jak ty i powinnas chociaz troche to uszanowac.
Stary 2013-01-27, 12:18   #103
wlosomaniaczkaaa
Zakorzenienie

[QUOTE=kennedy;38879456]Nic nie wnosisz do watku, nie napisalas SLOWA o tym jak pomoc autorce tylko saczysz swoje poglady.[QUOTE]
no właśnie

Edytowane przez wlosomaniaczkaaa
Czas edycji: 2013-01-27 o 12:21
wlosomaniaczkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 12:20   #104
Szaruch
Zadomowienie

GG do Szaruch

aha, aha, no jak tam chcecie.
też radziłabym autorce usunięcie, no ale skoro nie, bo jej facet nie pozwala (o bogowie), to powodzenia.
pas - 83
biodra - 101
udo - 59

Szaruch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 12:21   #105
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24
Konto usunięte

Cytat:
Dokładnie.
c640cdfa886255292692728c9c3f51a456c1754b_657ce90228a24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 12:21   #106
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kennedy Pokaż wiadomość
Nie rozumiem dlaczego wchodzisz na watek ktory nie jest watkiem o tym * co ty myslisz o aborcji*.

Nic nie wnosisz do watku, nie napisalas SLOWA o tym jak pomoc autorce tylko saczysz swoje poglady.

Moglabys troche zbastowac, nie zyjemy w dyktaturze jedynych slusznych pogladow na moralnosc. Nie kazdy mysli tak jak ty i powinnas chociaz troche to uszanowac.
Odezwała się pomocna Kilka twoich ostatnich wiele wnoszących postów:
Cytat:
Glupoty opowiadasz.
Cytat:
Odpusc sobie umoralnianie. Cudze sumienie to nie twoja dprawa.
Cytat:
Przeciez dziewczyny dobrze jej radza.
Cytat:
A kogo obchodzi co ty uwazasz? Zbignieww ziobro jestes?
Bez komentarza, prawicą zajechało.
Stary 2013-01-27, 12:26   #107
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Odezwała się pomocna Kilka twoich ostatnich wiele wnoszących postów:

Bez komentarza, prawicą zajechało.
to przeczytaj wszystkie moje posty i powiedz ze nie dawalam rad i nie chcialam pomoc.
rozowego nie rozumiem.
Stary 2013-01-27, 12:34   #108
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
to przeczytaj wszystkie moje posty i powiedz ze nie dawalam rad i nie chcialam pomoc.
rozowego nie rozumiem.
Nie chce mi się czytać wszystkich twoich postów, wystarczyły mi wszystkie z poprzedniej strony. I nie rozumiem jaki te wymienione przeze mnie miały sens. Wszystkich pouczasz

W ogóle wątek bez sensu, bo autorka wyraźnie napisała, że facet jej nie pozwala nic robić z tą ciążą i jest zmuszona z nim zamieszkać i się męczyć, albo męczyć się z rodzicami Nie chce mi się już szukać tego posta
Stary 2013-01-27, 12:36   #109
tinpanalley
Zadomowienie

Cytat:

vice versa
mam prawo wyrazić na publicznym forum opinię. Tym bardziej mam prawo reagować, kiedy ktoś namawia do czynów, które mają ogromne konsekwencje życiowe. To nie jest sprawa typu :"doradźcie, którą sukienkę wybrać".
odnośnie postów dotyczących faceta Autorki. To też jego dziecko, jest ojcem i ma prawo współdecydować o losie potomka.
Stary 2013-01-27, 12:40   #110
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chce mi się czytać wszystkich twoich postów, wystarczyły mi wszystkie z poprzedniej strony. I nie rozumiem jaki te wymienione przeze mnie miały sens. Wszystkich pouczasz

W ogóle wątek bez sensu, bo autorka wyraźnie napisała, że facet jej nie pozwala nic robić z tą ciążą i jest zmuszona z nim zamieszkać i się męczyć, albo męczyć się z rodzicami Nie chce mi się już szukać tego posta
Jak nie chce ci sie wszystkich moich postow czytac to moze odpusc twierdzenie ze wszystkich pouczam.

Po drugie moj post dotyczyl tinpanalley czyli jednej osoby. Wkurzajace jest podejscie * a wejde na watek milosnikow kotow i bede pisac ze koty sa glupie i smierdza i jak w ogole mozna kota w domu trzymac*.

---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ----------

Cytat:
vice versa
mam prawo wyrazić na publicznym forum opinię. Tym bardziej mam prawo reagować, kiedy ktoś namawia do czynów, które mają ogromne konsekwencje życiowe. To nie jest sprawa typu :"doradźcie, którą sukienkę wybrać".
odnośnie postów dotyczących faceta Autorki. To też jego dziecko, jest ojcem i ma prawo współdecydować o losie potomka.
Jezu nie zabraniam ci wyrazac opinii. Po prostu mysle ze watek nie nadaje sie do tego zeby forsowac swoje przekonania.

Jej facet to paskuda i menda, ktory jak sama autorka napisala nie zajmuje sie dwojka swoich pierwej zrobionych dzieciakow. Ja tam bym takiemu nie pozwolila o niczym decydowac.
Stary 2013-01-27, 12:46   #111
tinpanalley
Zadomowienie

Cytat:
Jak nie chce ci sie wszystkich moich postow czytac to moze odpusc twierdzenie ze wszystkich pouczam.

Po drugie moj post dotyczyl tinpanalley czyli jednej osoby. Wkurzajace jest podejscie * a wejde na watek milosnikow kotow i bede pisac ze koty sa glupie i smierdza i jak w ogole mozna kota w domu trzymac*.
porównanie z życia ludzkiego z kotami...
zadziwiające jest to, że pierwszą reakcją niektórych Wizażanek na post o wpadce jest - usuń! Innych opcji nie ma. Podobnie na wieści o kłopotach w związku - zostaw go! Innych opcji nie ma. Boże, chroń mnie od "przyjaciółek".
Stary 2013-01-27, 12:49   #112
kennedy
Zakorzenienie

Cytat:
porównanie z życia ludzkiego z kotami...
zadziwiające jest to, że pierwszą reakcją niektórych Wizażanek na post o wpadce jest - usuń! Innych opcji nie ma. Podobnie na wieści o kłopotach w związku - zostaw go! Innych opcji nie ma. Boże, chroń mnie od "przyjaciółek".
Nie porownuje zycia ludzkiego z kotami. Zupelnie nie o to chodzi.

Too nie pierwszy watek autorki ten toksyczny chlop... raczej nie zasluguje na nic innego jak tylko : won.
Stary 2013-01-27, 13:17   #113
Naomi21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tensa Pokaż wiadomość
Zapisałam całą dyskusję, i wyślę ją do odpowienich służb, chciałam także tylko przypomnieć, że namawianie do przestępstwa, to też przestępstwo.

Pozdrawiam.
Żenada

Autorko, na Twoim miejscu bym usunęła ciążę. Adopcja dla mnie nie jest dobrym rozwiązaniem, ale jeśli jesteś przeciwna aborcji to jest rozwiązanie nr 2: innych sensownych nie widzę

Ale z całą pewnością Ty już dawno decyzję podjęłaś, będziesz wychowywać dziecko z człowiekiem, którego nienawidzisz. Naprawdę żal mi tego dziecka.
Stary 2013-01-27, 13:54   #114
D_94
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Luiszia Pokaż wiadomość
To Twoje dziecko ... Jak możesz chcieć je zabić ? Samo na Świat się nie pchało ... Do faceta absolutnie nie wracaj bo on się nie zmieni ! Jedyne wyjście to powiedzenie rodzicom wiem że to będzie masakra ale dasz radę przecież Cię nie zabiją a a potem na pewno wszystko się ułoży ...Skup się teraz na sobie i szukaniu pracy nie ważne jakiej . Pomyśl tylko... za 3 lata to dziecko będzie chodzić mówić i śmiać się do Ciebie ... Moje zdanie jest takie że skoro jesteś wystarczająco dorosła na seks to jesteś tez wstanie wychować dziecko ... Trzeba było uważać i myśleć wcześniej ...
Cytat:
Napisane przez lullab24 Pokaż wiadomość
Ja jestem również przerażona tymi wszystkimi poradami dotyczącymi aborcji... pogadaj z rodzicami. Mów spokojnie, nie krzycz. Jeżeli oni zaczną Ty milcz. Jak się uspokoją Ty mów dalej. To Twoi rodzice do jasnej cholery!! Aborcja to nie zabieg kosmetyczny. To że usunęłaś dziecko będziesz pamiętać do końca życia, więc również się nad tym zastanów. Poszukaj w internecie fundacji, kół wsparcia, bo na pewno jest masa takich organizacji, która by Ci pomogła wsparła, nawet doradziła, czy można bez zgody ojca oddać dziecko do adopcji. Nie wiem, czy tu można linki wklejać, ale wpisz sobie w google "samotne matki" i wyskoczy Ci pełno stron. Są zasiłki dla samotnych matek również. Kolesia zostaw. Sądź się o alimenty po porodzie. W żadnym wypadku nie oddawaj mu dziecka. Zniszczysz maleństwu tylko życie z takim typem. Będzie dobrze, niestety tak wygląda dorosłość trzeba ponosić konsekwencje swoich działań, ale wierzę, że dasz radę, musisz tylko wziąć się w garść, przemyśleć wszystko, przemyśleć jak porozmawiasz z rodzicami, ułóż sobie wszystko w głowie na spokojnie bez emocji. Dziecko to nie koniec świata. Przy dobrej organizacji da się zrobić wszystko!
I nie szukaj pomocy na tego typu forach w takich sytuacjach. Zwróć się do fachowców. Powodzenia trzymaj się!!!
No właśnie... ludzie co z wami? To DZIECKO! Powtórzę jeszcze raz: dziecko! To nie jest przedmiot, którego można się tak po prostu pozbyć! I wy macie być matkami?

Autorko musisz dać radę i wierzę, że dasz. Nie możesz do niego wrócić, nich płaci alimenty, a rodzice pewnie też Ci pomogą trochę. Trzymaj się.
D_94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 15:00   #115
Osiak
Zadomowienie

GG do Osiak

Z lektury poprzednich wątków autorka wyłania się jako osoba zupełnie psychicznie niestabilna: tnie się, bo po miesiącu znajomości chłopak nie chce się z nią spotykać, została zgwałcona przez kolegę i martwi się że ją to nie obeszło, facet mówi jej że nie chce z nią być, a ona błaga go o powrót prośbą i groźbą itp. To chyba nie jest dobry materiał na matkę.

Ojciec dziecka nie lepszy, tu mówi że ją kocha, tutaj wyzywa, tu rzuca, a za chwilę kocha nad życie, oskarża o zdradę itd. itp. Ma ponadto dwójkę dzieci o kontakt z, którymi nie zabiega. Płaci alimenty więc w razie czego jak on ma zamiar to dziecko wychować i utrzymać?

Żadne z was nie nadaje się na rodzica, najlepiej dla tego dziecka by było gdyby zostało oddane do adopcji, ale dla ludzi dorosłych i odpowiedzialnych. Radzę też udać się do ginekologa by potwierdzić ciążę, bo jak już ema chyba zauważyła, test z moczu nie zawsze daje 100% pewności.

Edytowane przez Osiak
Czas edycji: 2013-01-27 o 15:02
Osiak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 16:59   #116
201604181004
Konto usunięte

Cytat:
nie kompromituj się. Nietzsche by się uśmiał
to ty się kompromitujesz dziewczynko, walczysz jak pijana lwica w wątku-prowokacji
201604181004 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 18:11   #117
just_me
Zadomowienie

[1=e78ea2ce4b6c03f1c01eeed cbea21d52971ed141;3886615 2]Oddaj do adopcji. i nie wpisuj mu w akt urodzenia nazwiska ojca. daj ze ojciec nieznany i nara. facet bedzie mial niewiele do gadania.
i zerwij z nim kontakty wszystkie! niech nie wie co planujesz jak przebiega ciaza nic.

ja bym tak zrobila. ale przemysl to dobrze[/QUOTE]

kurcze weź się zastanów. Przecież lepiej jak OJCIEC bedzie wychowywał dziecko niż jacyś obcy ludzie. A jak trafi do rodziny gdzie je będą bić? weź przez chwile sie zastanów. Ma ojca, ojciec chce się nim zając, niech się zajmuje. Mało tego ona tez bedize mogla przeciez odwiedzac swoje dziecko jak nie ma kasy na wychowanie go. TO jest mega dziecinne wpisac do akt "ojciec nieznany" i oddać dziecko byle gdzie. DO domu dziecka najlepiej. Żeby zrobić ojcu na złość. Myslenie 5cioletniej dziewczynki. Bez urazy, ale jestem w szoku jak można w ogóle taki pomyśl rzucić.

---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Osiak Pokaż wiadomość
Ojciec dziecka nie lepszy, tu mówi że ją kocha, tutaj wyzywa, tu rzuca, a za chwilę kocha nad życie, oskarża o zdradę itd. itp. Ma ponadto dwójkę dzieci o kontakt z, którymi nie zabiega. Płaci alimenty więc w razie czego jak on ma zamiar to dziecko wychować i utrzymać?

Żadne z was nie nadaje się na rodzica, najlepiej dla tego dziecka by było gdyby zostało oddane do adopcji, ale dla ludzi dorosłych i odpowiedzialnych. Radzę też udać się do ginekologa by potwierdzić ciążę, bo jak już ema chyba zauważyła, test z moczu nie zawsze daje 100% pewności.
Ojciec płaci alimenty, więc czemu miałby nie mieć kasy na wychowanie trzeciego dziecka? Moze dużo zarabia. SKoro zapropoował, ze on je wychowa to znaczy że przeliczył czy go na to stać, prawda? 27lat to człowiek już sie zdazyl nauczyc liczyc.
uzależnianie się od nich jest... głupotą."

co Cię ujęło/ujmuje w TŻ?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497112
just_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 18:21   #118
groosella
BAN stały

Cytat:
ojej, zdarzyl nam sie maly spontan i wyszlo jak wyszlo. z malego spontanu niezly syf.
To wez odpowiedzialność za swój spontan. A dlaczego nie cytowac Twojego postu ? Po co zakładasz taki wątek.
groosella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 18:22   #119
just_me
Zadomowienie

każdemu się zdarzają spontany, ale mało kto zapomina nosić ze sobą gumki
uzależnianie się od nich jest... głupotą."

co Cię ujęło/ujmuje w TŻ?
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=497112
just_me jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-01-27, 18:26   #120
groosella
BAN stały

Cytat:
oczywiście, że brałam to pod uwagę ale on zabronił, powiedział, że jak urodzę to mam się zrzec praw i on sam je wychowa, żadnej adopcji
alimenty no ok myślałam o tym ale rodzice to mnie rozszarpią, on ma już dwójkę dzieci z inna bo był w poważnym związku... wiem niezłe bagno
Z tego wynika, że ten facet jest dużo, że tak rzeknę ogarnięty. Masz 20 lat dziewczyno weż sie w garść. Ciąża w tym wieku to nie tragedia jak się nie zabezpieczasz. Lepiej żeby to on się zajął dzieckiem bo Ty nie dorosłaś do tego.
groosella jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości