![]() |
#91 |
Przyczajenie
|
Dot.: SCHUDNĄĆ DO LATA, postanowienie:)
Ja mam to samo. Brzuch nie jest zły, ale z nogami gorzej niestety. Cały czas jestem na etapie poszukiwania jakiś dobrych ćwiczeń, ale brak mi motywacji, żeby je robić. Niedługo jak zrobi się cieplej to będę jeździła do szkoły rowerem, a to jest 7km w jedną stronę, więc mam nadzieję, że ujędrnią mi się trochę nogi. Ja też mam podobną taktykę odchudzania jak ty. Mam nadzieję, że to pomoże, bo jeżeli nie to będę musiała wprowadzić więcej ograniczeń niestety. Naprawdę ta A6W zajmuje za dużo czasu. Ja chyba dotrwałam do 28 dnia, ale po innych ćwiczeniach, robionych regularnie uzyskałam podobne efekty, więc do A6W już chyba nie wrócę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() z ćwiczeń na uda polecam agrafkę, czy też motylka, jak kto woli ![]() u mnie było ok -4cm po miesiącu ściskania. ale że też mam słabą wolę to niestety to zaniedbałam i wszystko wróciło :/ ale od dziś wyciągam ją spod łóżka i zaczynam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A swoją drogą...obliczyłam ile mniej-więcej kalorii powinnam spożywać a ile faktycznie spożywam i okazało się że nie za dużo a za mało ![]() Największy mój problem to zastanawianie się ile gram właśnie zjadam, ale zaczynam się uczyć zwracać na to uwagę. Sporo też czytałam o treningach siłowych i aerobowych, bo nawet nie wiedziałam że jest jakaś różnica między tym co się ćwiczy.
![]() |
![]() |
#94 | |
Zadomowienie
|
jeśli należysz do ciekawskich to przeczytaj sobie skład takich "jogutów do picia"
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:25 ---------- Cytat:
Zbyt duży deficyt kaloryczny + kalorie pochodzące z jedzenia kiepskiego jakościowo + aktywność fizyczna = Zbyt duży deficyt kalorii, minerałów i witamin = spowolnienie metabolizmu i reakcja obronna przed chudnięciem, a na dłuższą metę - spalanie mięśni i gubienie wody. Nie masz możliwości wziąć do szkoły jakiegoś bardziej konkretnego jedzenia? I zacznij jeść kolację
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
inna dziewczyna pociągnęła mnie do wątku jedzenia , diety rozdzielnej..... poczytałam , nawet wydrukowałam sobie etykietę na lodówkę czego nie łączyć...ale nijak jak dla mnie taka dieta, nie sądzę bym miała na tym schudnąć
odstawiłam jogurty kolorowe ![]() ![]()
![]() |
#96 |
Przyczajenie
|
![]()
Witam, można się dołączyć?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Raczkowanie
|
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
Co powiecie na kefir? Dobry pomysł przy odchudzaniu? ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() ![]() Cieszę się, że tyle nas juz jest ![]() DAMY RADĘ ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Oj coś cichoo się tu zrobiło
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Ja jeszcze dycham
![]() ![]() ![]()
![]() |
#102 |
Rozeznanie
|
u mnie niestety niezbyt pomyślnie :/
muszę to zmienić, ale brak mi jakoś motywacji, bo współlokatorki ciągle coś wcinają pysznego i robią ochotę ![]() w sobotę będę się ważyła po ok 2 tygodniach 'niby diety' ale chyba nie ma co liczyć na jakiś efekt, choć może jeszcze trochę się poprawię do końca tygodnia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
jus93tyna- no to tak ja u mnie ;/ efektów dużych nie widzę, ale cieszy mnie, że potrafię odmówić sobie już słodyczy i w końcu nauczyłam się jeść mniej a częściej
![]() Poooogoda coraz ładniejsza, więc postaram się zacząć biegać ( tak chociaż 3 razy w tygodniu) no ale zobaczymy co z tego będzie ![]()
![]() |
![]() |
#104 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() i z tym jedzeniem to prawda, ostatnio zauważyłam, że coraz rzadziej się przejadam, no i staram się wyeliminować jedzenie wieczorami, ale z tym różnie bywa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Raczkowanie
|
dawno mnie też nie było...siedzę i pracuję nad dyplomem a dieta ...no cóż..wstawiłam w dietę więcej sałatek i grejpfruty. Nie daję rady już codziennie jeść tych grejpfrutów w tradycyjny sposób więc kupiłam najtańszy blender w Tesco i robię soki rozcieńczane wodą. Trochę mi to pomogło z trawieniem ale coraz częściej podejrzewam się o jakieś wrzody żołądka bo po zjedzeniu dopada mnie ból brzucha ( dokładnie podbrzusza).
Ćwiczyć ostatnio nie ćwiczę bo większość czasu spędzam w pracowni.....od rana do wieczora i jestem załamana, wydaje mi się że jakakolwiek osoba w takim samym przypadku jak ja schudła by co najmniej 4 kilo a ja tylko 1,5 . I waga nie drgnie od końca stycznia.. ![]()
![]() |
#106 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
musisz to po prostu przeczekać i waga znów zacznie spadać ![]() ja ostatnio trochę bardziej przyłożyłam się do diety, więc mam nadzieję, że gdy zważę się w piątek będzie jakaś poprawa ![]() chcę zrzucić jakieś 4-5 kg do końca kwietnia ![]() i z niecierpliwością czekam na to aż za oknem będzie cieplej by móc zacząć więcej się ruszać ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.