Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-17, 18:42   #91
wvictoria
Wtajemniczenie

Dot.: Wakacyjne Mamy 2012 (XXII) - część VII

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
http://moda.allegro.pl/super-cena-le...023538658.html
nie wiem jeszcze jaki kolor mysle nad zielonym ,bezowym

http://moda.allegro.pl/1303-szykowna...008817270.html
kolor 5

http://moda.allegro.pl/bawelniana-ob...013208888.html

i jeszcze jutrojak bede za to placic to cos poszperam i tych sprzedawcow moze cos dobiore.

mam nadzieje z emimo ze tanie beda tak fajne jak tamte co zamawialam/

A mała dostala dzis plaszczyk , berecik i stroj kotka(leginsy w panterke,czapeczke tez i bluzeczke czarna z kotem super wyglada ale jeszcze przyduza bluzeczka wiec bedzie na wiosne ) smoczki i skarpetki

i znowu luzna kupa
No no no... tzta nie ma, a Ty się stroisz... Ja to nie wiem... Ale zakupy fajne.
I od razu napiszę o ubrankach R. - strój kociaka wymiata

Cytat:
Napisane przez depoison Pokaż wiadomość
może MAM? u nas dwa się nie sprawdziły, a ten jakoś zaakceptowała My mamy taki
Że tak spytam - oczywiście ten różowy?

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
R. z doidy pije chętnie, ale łapczywie, więc nie wszystko połyka. Poza tym dałam jej go po zakupie, a później po przerwie i już łapie jak niekapek, czyli jedną rączką. Oczywiście przez to dużo rozlewa. Pewnie powinnam jej go dawać codziennie, ale nie chcę uczyć wszystkiego równocześnie.
Dzisiaj dostała na próbę beznadziejny moim zdaniem niekapek Avent 12+. Napiła się, tylko zamiast mocniej przechylić niekapek, to "przechyliła" siebie i piła na leżąco. Jak wlałam więcej wody, to poradziła sobie również na siedząco.
Ekperymenty zaczynam z herbatką, bo jak jest głodna i bolą ją dziąsła, a mleczko nie leci, to płacze. Chyba już o tym wspominałam. U nas szybko został przyjęty TT http://allegro.pl/tommee-tippee-kubek-explora-150-ml-0-bpa-niekapek-i3021395622.html
Od początku mamy butelki TT, więc zmieniła się tylko góra. Czasem przez chwilę go gryzie i wtedy nic nie leci, ale generalnie został zaakceptowany. Używamy też ustnika Nuby (zaakceptowany tylko do herbatki), kubka doidy (rzadko) i od dzisiaj niekapka Avent 12+. Innych nie testowałam. Ja też chcę taki strój!Płacicie za dziecko z rodzicem, czy za wejścia w trójkę dodatkowo? Od wiosny też chciałabym zacząć, tylko muszę jeszcze znaleźć basen możliwie blisko domu.
Ja na razie muszę poczekać aż młodemu humor się zmieni bo teraz to i tak mam problem z nakarmieniem go.
My też mamy ten niekapek ale generalnie u nas na razie żaden szału nie zrobił

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Wiecie co, normalnie diabeł mi rośnie jak nic
Dawałam małej dzisiaj kurczaka (btw dostawała spore kawałki i super sobie z nimi radziła) i co rusz pchała rączki do buzi. Matka na złość te rączki wyciągała i mówiła "nie wolno"
A ta łobuziara robiła się czerwona , zaczęła oddawać dzwięki jak bulgocząca się woda, i cap mnie w rękę. Za drugim razem znowu cap mnie w rękę, potem mnie uszypnęła.. normalnie mnie lała oj coś czuje że będzie ciężko z tym nerwolem
Poradzi sobie w życiu

Młody wykąpany, nakarmiony i śpi. Ale usypiałam go przez jakieś 30 minut a jak na niego to bardzo długo. Do tego chciałam go nakarmić kaszką na noc. Jak tylko dostał ją do ust (a otwierał chętnie) to zaczął się cyrk - krztusił się, pluł, próbował zwymiotować. Dodałam do kaszki trochę jabłek z marchewką i wciągnął prawie całą porcję. Nie wiem co o tym myśleć Głodny musiał być skoro zjadł. ale o co biega z tym, że zwykłej nie chciał jeść? A to była taka sama kaszka jak zawsze - jaglana Holle zrobiona na mm.

http://fajnamama.pl/suwaczki/kjxyg8y.png
wvictoria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 18:51   #92
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez wvictoria Pokaż wiadomość

Młody wykąpany, nakarmiony i śpi. Ale usypiałam go przez jakieś 30 minut a jak na niego to bardzo długo. Do tego chciałam go nakarmić kaszką na noc. Jak tylko dostał ją do ust (a otwierał chętnie) to zaczął się cyrk - krztusił się, pluł, próbował zwymiotować. Dodałam do kaszki trochę jabłek z marchewką i wciągnął prawie całą porcję. Nie wiem co o tym myśleć Głodny musiał być skoro zjadł. ale o co biega z tym, że zwykłej nie chciał jeść? A to była taka sama kaszka jak zawsze - jaglana Holle zrobiona na mm.
spróbuj innech kaszek, u nas ładnie wchodzą HIPP wielozobozowa i owsianka

kupiłam małemu pierwszy normalny jogurt z nestle waniliowy, jutro dam ciekawa jestem jak mu posmakuje

dzisiaj od rana, wstyd sie przyznac, siedziałam z maszyna i szyłam poduche, misia i worek do kosza wiklinowego
potem bylismy u znajomych, mały ejst tak duzy jak ich 13-sto misięczna córka (porównywalismy ich na stojąco)

Edytowane przez phdwao
Czas edycji: 2013-02-17 o 18:53
phdwao jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:00   #93
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez phdwao Pokaż wiadomość
spróbuj innech kaszek, u nas ładnie wchodzą HIPP wielozobozowa i owsianka

kupiłam małemu pierwszy normalny jogurt z nestle waniliowy, jutro dam ciekawa jestem jak mu posmakuje

dzisiaj od rana, wstyd sie przyznac, siedziałam z maszyna i szyłam poduche, misia i worek do kosza wiklinowego
potem bylismy u znajomych, mały ejst tak duzy jak ich 13-sto misięczna córka (porównywalismy ich na stojąco)
A one są bezglutenowe? Ja próbowałam różnych kaszek i w sumie to żadna mu nie wchodzi. Ale jakby te były bez glutenu to spróbuję

Bo masz wysokiego chłopca

Stary 2013-02-17, 19:09   #94
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
No no no... tzta nie ma, a Ty się stroisz... Ja to nie wiem... Ale zakupy fajne.
I od razu napiszę o ubrankach R. - strój kociaka wymiata
.
wiesz co wsumie to ja sie postanowiłam za siebie wziac tzn cwiczenia zmiana ubioru(wczesniej glownie czern) z tego wzlędu bo rodzina najblizsza tzta uwazała jak bylam w coazy ze bede brzuchata mamuska jak urodze(tak jak u niego w rodzinie) nie odzyskam figury tali i bede brzydsza a ja powiedzielam ooooooo nie. I niech mi zazdroszcza ze wygladam ładnie a nie jestem kura domową zaniedbaną i w ogole tylko bawiącą 24 na dobe dziecko

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:11   #95
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
A one są bezglutenowe? Ja próbowałam różnych kaszek i w sumie to żadna mu nie wchodzi. Ale jakby te były bez glutenu to spróbuję

Bo masz wysokiego chłopca
noo z gutenem a nie podajesz jeszcze? ja to sie przyznam ze daje wiecej glutenu niz przewiduje ekspozycja, ale nie mamy zadnych uczulen cyz niepokojących objawów
Stary 2013-02-17, 19:12   #96
karolka110
Wtajemniczenie

hejka
witam się w nowej części
u nas średniawo-znów mamy w domu jęczydło....dosłownie.... chwila zabawy-jęki, jedzenie-jęki, na rękach chwilę-jęki....oszaleć idzie....
mam nadzieję, że to tylko zęby i że jęki kiedyś odejdą, bo miałam przecież grzeczniutkie Dziecię
wczoraj na spacerze jak ją dzwony kościelne obudziły i już spania nie było, to było 0,5h ryku w drodze do domu, bo nie chciała w gondoli leżeć, bo nuda, więc dziś był test gondoli-spała 2,5hutulona w śpiworku z wełny zadowolona, bo widziała świat....oby tylko pogoda dopisywała, bo nasza spacerówa mało osłonięta jest....
wczoraj dostała moje danie i znów ledwo co jadła...nic tylko robić-a było niemal identyko jak słoikowe, tylko lepsze oczywiściea dziś słoikowe wsunęła....także zapasteryzowałam moje dyniowe dzieło....
dobrze, że Małż w pracy ma zastój to jakoś razem dajemy radę, ale od środy pracuje....uroki macierzyństwa
a jutro idę w miasto SAMA-muszę kupić strój na basen, bo ja mam tylko bikini, jej mierzyłam już kilka-tragedia, czuję się w tym okropnie, ja wiem, że to nie wybieg, ale te stroje są akobiece Jakie Wy na basen macie??

no i oczywiście 100lat dla Kubusia i Wojtusia
Stary 2013-02-17, 19:20   #97
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz co wsumie to ja sie postanowiłam za siebie wziac tzn cwiczenia zmiana ubioru(wczesniej glownie czern) z tego wzlędu bo rodzina najblizsza tzta uwazała jak bylam w coazy ze bede brzuchata mamuska jak urodze(tak jak u niego w rodzinie) nie odzyskam figury tali i bede brzydsza a ja powiedzielam ooooooo nie. I niech mi zazdroszcza ze wygladam ładnie a nie jestem kura domową zaniedbaną i w ogole tylko bawiącą 24 na dobe dziecko
właściwe podejście Popieram! Mamuśki, mają być sexi

Cytat:
noo z gutenem a nie podajesz jeszcze? ja to sie przyznam ze daje wiecej glutenu niz przewiduje ekspozycja, ale nie mamy zadnych uczulen cyz niepokojących objawów
Podaję Tylko nie bardzo chcę zwiększać ilość glutenu bo dopiero miesiąc. Niby nic mu nie było ale wolę dmuchać na zimne.

Cytat:
Napisane przez karolka110 Pokaż wiadomość
hejka
witam się w nowej części
u nas średniawo-znów mamy w domu jęczydło....dosłownie.... chwila zabawy-jęki, jedzenie-jęki, na rękach chwilę-jęki....oszaleć idzie....
mam nadzieję, że to tylko zęby i że jęki kiedyś odejdą, bo miałam przecież grzeczniutkie Dziecię
wczoraj na spacerze jak ją dzwony kościelne obudziły i już spania nie było, to było 0,5h ryku w drodze do domu, bo nie chciała w gondoli leżeć, bo nuda, więc dziś był test gondoli-spała 2,5hutulona w śpiworku z wełny zadowolona, bo widziała świat....oby tylko pogoda dopisywała, bo nasza spacerówa mało osłonięta jest....
wczoraj dostała moje danie i znów ledwo co jadła...nic tylko robić-a było niemal identyko jak słoikowe, tylko lepsze oczywiściea dziś słoikowe wsunęła....także zapasteryzowałam moje dyniowe dzieło....
dobrze, że Małż w pracy ma zastój to jakoś razem dajemy radę, ale od środy pracuje....uroki macierzyństwa
a jutro idę w miasto SAMA-muszę kupić strój na basen, bo ja mam tylko bikini, jej mierzyłam już kilka-tragedia, czuję się w tym okropnie, ja wiem, że to nie wybieg, ale te stroje są akobiece Jakie Wy na basen macie??

no i oczywiście 100lat dla Kubusia i Wojtusia
Ja mam jednoczęściowy strój do pływania (w sumie to mam dwa takie) Speedo. I nie zgadzam się, że są akobiece. Są przeznaczone do pływania, a nie do leżenia dlatego muszą być bardziej zabudowane żeby z wody wyjść w stroju a nie bez niego

dziękuję

Stary 2013-02-17, 19:22   #98
prince_polo
Zakorzenienie

allegro mi nie dziala

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:23   #99
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:

Podaję Tylko nie bardzo chcę zwiększać ilość glutenu bo dopiero miesiąc. Niby nic mu nie było ale wolę dmuchać na zimne.
aha rozumiem ja przestałam wyliczac na gramy, milimetry, łyżeczki itd, podaje wszytsko intuicyjnie, szaleje z nowościami, mały wszystko dobrze znosi
Stary 2013-02-17, 19:24   #100
agunia82
Zakorzenienie

Karolka ja mam strój typowy do pływania, do tego bardzo zabudowany, bo aż pod szyję i plecy też zakryte no ale jak Vwictoria pisała, to ma być strój do pływania i w tym zakresie ma spełniać swoje funkcje. Ja ten strój bardzo lubię, też dlatego, że nie czuję się w nim pół naga

Edytowane przez agunia82
Czas edycji: 2013-02-17 o 19:26
agunia82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:27   #101
phdwao
Zakorzenienie

ooo mamka, czytałam, że zdecydowaliscie sie na maclarena xt

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-17, 19:30   #102
karolka110
Wtajemniczenie

Victoria, Agunia ja nie chcę być sexi, ani leżeć, ale mierzyłam już chyba z 5 i każdy wpija mi się w tyłek, w talii wisi i wcale nie trzyma biustu jakaś nieforemna jestem albo coVicki jaki masz ze speedo??
Stary 2013-02-17, 19:32   #103
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Victoria, Agunia ja nie chcę być sexi, ani leżeć, ale mierzyłam już chyba z 5 i każdy wpija mi się w tyłek, w talii wisi i wcale nie trzyma biustu jakaś nieforemna jestem albo coVicki jaki masz ze speedo??
ja swój strój jakiś czas temu szyłam na zamówienie. Na all babka oferowała. Ale czy tam jeszcze jest nie wiem, to było wieki temu

Stary 2013-02-17, 19:34   #104
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agunia82 Pokaż wiadomość
ja swój strój jakiś czas temu szyłam na zamówienie. Na all babka oferowała. Ale czy tam jeszcze jest nie wiem, to było wieki temu
ahia...to inna sprawa, my mamy basen za 10 dni-muszę coś znaleźć
Stary 2013-02-17, 19:35   #105
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Próbowałam go już znaleźć ale ja go kupiłam jakieś 5 lat temu i już widzę, że go nie ma. W każdym razie na biuście ma zaszewki żeby go trzymać. Kurcze, nie chcę dziecka budzić ale jutro postaram się zrobić fotki to Ci pokażę. W każdym razie ja polecam speedo bo są bardzo dobre.
I jeszcze jedno - jak będziesz kupować strój to powiedz, że ma być na basen to ponoć ważne bo chlor możesz szybko uszkodzić strój który jest do tego nie przeznaczony. Mój kolega tak kupił kąpielówki i mu się rozleciały. Jak poszedł do sklepu z reklamacją to mu powiedzieli, że sam sobie winien bo one nie były na basen. Ale ja nic takiego nie mówiłam kupując strój i się trzyma więc nie wiem jak to w końcu z tym jest
Jutro sfocę i wrzucę zdjątka

Stary 2013-02-17, 19:39   #106
karolka110
Wtajemniczenie

Cytat:
Próbowałam go już znaleźć ale ja go kupiłam jakieś 5 lat temu i już widzę, że go nie ma. W każdym razie na biuście ma zaszewki żeby go trzymać. Kurcze, nie chcę dziecka budzić ale jutro postaram się zrobić fotki to Ci pokażę. W każdym razie ja polecam speedo bo są bardzo dobre.
I jeszcze jedno - jak będziesz kupować strój to powiedz, że ma być na basen to ponoć ważne bo chlor możesz szybko uszkodzić strój który jest do tego nie przeznaczony. Mój kolega tak kupił kąpielówki i mu się rozleciały. Jak poszedł do sklepu z reklamacją to mu powiedzieli, że sam sobie winien bo one nie były na basen. Ale ja nic takiego nie mówiłam kupując strój i się trzyma więc nie wiem jak to w końcu z tym jest
Jutro sfocę i wrzucę zdjątka
będę wdzięczna!! dziękimierzyłam chyba już 2 ze speedo-nie były tym czym powinny, jutro będę dalej szukaćdzięki za rady
Stary 2013-02-17, 19:41   #107
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
ooo mamka, czytałam, że zdecydowaliscie sie na maclarena xt
tak kochana nawet na ten sam kolor :P

Amelcia
chce_byc_mama jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:42   #108
phdwao
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
tak kochana nawet na ten sam kolor :P
noooo Ami będzie jak księzniczka
Stary 2013-02-17, 19:43   #109
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
będę wdzięczna!! dziękimierzyłam chyba już 2 ze speedo-nie były tym czym powinny, jutro będę dalej szukaćdzięki za rady
możesz poszukać jeszcze czegoś w tym stylu
http://allegro.pl/stroj-kapielowy-st...024018094.html
z wkładkami, może takie będą lepiej biust trzymać

Stary 2013-02-17, 19:50   #110
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
noooo Ami będzie jak księzniczka
no juz sie przymierzala
bardzo i sie podoba ten wozek i wygladal na stosunkowo maly w porownaniu do reszty bo staly wszystkie w jednym rzedzie nie mowie tu tylko o macleranach ale tez o innych parasolkach ktore akurat byly tam umieszczone.

Amelcia
Stary 2013-02-17, 19:52   #111
ewka5891
Zakorzenienie

U nas dzisiaj był super słoneczny dzien więc wybraliśmy sie na długi spacer. Tak bym chciała aby była już wiosna

Agunia, Prince super zakupy
Wiktoria tabu rewelacja, nie zastanawiaj sie tylko kupuj

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."

Edytowane przez ewka5891
Czas edycji: 2013-02-17 o 19:53
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 19:58   #112
agunia82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
no juz sie przymierzala
bardzo i sie podoba ten wozek i wygladal na stosunkowo maly w porownaniu do reszty bo staly wszystkie w jednym rzedzie nie mowie tu tylko o macleranach ale tez o innych parasolkach ktore akurat byly tam umieszczone.
nooo jakby parasolka miała być moim podstawowym wózkiem, to też bym wzięła maclarena
chociaż nasza inglesina niewiele mu ustępuje

Stary 2013-02-17, 20:07   #113
hanjah
Zakorzenienie

Cytat:
d rana, wstyd sie przyznac, siedziałam z maszyna i szyłam:) poduche, misia i worek do kosza wiklinowego
Zazdroszczę
Ja to mam się czego wstydzić, bo dziś nic craftowego nie zrobiłam a naprawdę mam co robić
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 20:13   #114
pumas
Zakorzenienie

Heja!
Dziewczyny, współczuję problemów z dziećmi, szczególnie tych zdrowotnych. U nas odpukać nie ma tego problemu jeszcze (nasza pani doktor powiedziała, żeby się nie łudzić, nasze dziecko nie będzie wyjątkiem i na pewno będzie chorowało).
Za to B. zrobiła się z dnia na dzień coraz bardziej ruchliwa. Dzisiaj np. spadła mi z fotela - matka ma refleks i ją w locie złapała, ale jakbym nie była tak szybka, to byłby niezły guz na głowie... No i spina się strasznie, dziś obniżyliśmy bardzo łóżeczko - miała dość nisko, a teraz jest bardzo nisko - tak, że jak mała stoi, to ma poręcz na wysokości nosa (chyba).
Ale poza tym to jest grzeczna. Wciąż zasypia sama odłożona do łóżeczka. Duma mnie rozpiera, zwłaszcza po tym, jaki koszmar w tej materii przeżywałam.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 20:14   #115
chce_byc_mama
Zakorzenienie

Cytat:
nooo jakby parasolka miała być moim podstawowym wózkiem, to też bym wzięła maclarena
chociaż nasza inglesina niewiele mu ustępuje
tak to bedzie podstawowy wozek dlatego sie na niego zdecydowalam.
Twoj tez mi sie badzo podoba , wyglada zgrabnie.

Amelcia
Stary 2013-02-17, 20:15   #116
Irmusia81
Zakorzenienie

Dobry wieczór

Za nami kolejny udany dzionek Czuję się lepiej, to i humor lepszy.
Odwiedził nas dziś chrzestny Leosia z szesnastomiesięczną córeczką. Ale słodko się bawiły te nasze maluchy. Zwłaszcza Leoś uroczo zagadywał kuzynkę

Cytat:
dziewczyny
chybammamy problem
Mała zasnla kolo 21 pospala godzine po czym obudzila sie ze straszny płaczem, płakała dlugo Nie moglam jej uspokoic nie chciala na rekach nie chciala lezec nie chciala smoka nic. darła sie jak niewiem. Goraczki nie miala tzn niemialam jak zmierzyc ale nie byla wcale ciepla nawet nie wygladala zeby miala a mierzylam jej jakos o 20.30 to nie miala. Dałam jej syropek ibum po jakims czasie sie uspokoiła. Dałam jej tez mleka troszke zjadla ale chlodne musialo byc i odlozylam do lozka i sie polozylam juz byla taka normlaniejsza. I nagle zaczela postekiwac dostala drgawek takich pojedynczych i zasnela i spi do teraz
martwie sie bo cala noc nie spalam balam sie ze te drgawki bedzie miala a ona spala dziwnie spokojnie jak nie te dziecko(ostatnio spokojnie nie sypia) na jedzenie nie obudzila sie wiec jej dalam na spiocha o 7 a ona jedzac miala takie 2 jakby drgawki i jak wydoiła 210 ml to wziela ja na rece do odbicia a ona spała i nadal spi!
nie wiem co myslec.
Wasze dzieci tez takie drgawki czasem maja bo ja wczesniej nie zaobserwowałam...
łeb mi peka całą noc niemoglam glowy ulozc tak mnie bolała

"spokojnie leżące ciało(nie całe) szarpane jest nagle jakimś wstrząsem, który np. "potrafi" przesunąć rękę. wygląda to tak jakby napięty system nerwowy "puszczał i rozluźniał"
takie okreslenie w necie znalazłam i zgadza sie wiec nie wiem czy to drgawki?
współczuję, mam nadzieję, że to się nie powtórzy

Cytat:
Cześć dziewczyny.
Ale koszmarna noc. Było kilka pobudek ale dwie szczególnie dały się we znaki. Pierwsza to w okolicach północy ale jeszcze nie spałam więc jakoś dałam radę. Później kilka razy się przebudzał ale wystarczyło podać smoczka i zasypiał. No i finał był o 4.20 obudził się z takim rykiem, że przez 15 minut nie mogłam go uspokoić - WSZYSTKO było źle. W końcu po ok. 1h zasnął (w tym czasie wył jak syrena strażacka) i pospał do 7. Obudziło się radosne, roześmiane i zadowolone dziecko. No i tu pojawia się kolejny problem bo nie chce jeść. Zjada 30ml mleka i pluje. A podaję herbatkę to prawie mi butelkę z rąk wyrywa żeby mu podać i pije. Ja już nie wiem. Z dnia na dzień z dziecka śpiące przez całą noc zmienił się w nocnego rozdarciucha. Myślicie, że to zęby? Skok? Czy po prostu pokazuje na co go stać?
A jakby tego było mało to boli mnie każda część ciała z osobna i wszystkie razem. To taki ból na przeziębienie. Do tego gardło mnie też boli jak cholera. Kurde, starzeję się
zdrówka dla Was

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość

[/COLOR]Wszystkiego najlepszego dla Marysi, Kubusia, Wojtusia i Majki
podpinam się: Sto lat dla naszych julilatów

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Mamy zęba lewą dolną jedynkę. Odkrytą przypadkiem. mała dziś mi przygryzła paca i lekko poczułam coś twardego ja zaglądam jej do buźki a tam niespodzianka ząbek. ciekawe od kiedy go ma. nie chwaliła się. a ja ostatnio nie zaglądałam jej do buźki. ale jestem podekscytowana w dodatku od wczoraj przewraca się na brzucho w dwie strony a tak robiła to tylko w prawo

Cytat:
Napisane przez bebe1987 Pokaż wiadomość
Cześć,
u nas nocka znośnie, mała budziła się parę razy, ale jak tylko do niej poszłam to momentalnie zasypiała. Ogólnie spałyśmy do 8:30. Zauważyłam dziś, że Gosia próbuje sama siadać, podciąga się do pozycji półsiedzącej i opada z sił - albo do tyłu, albo przekręca się na bok a potem na brzuszek. Jednak jak ma się czego chwycić to siada bez problemu .
za siadanie

Cytat:
Obiecałam pochwalić się wczorajszymi nabytkami to się chwalę. Buciki z f&f

Poza tym wklejam zdjęcia ciuszków, które dostałam od znajomej. Było tego więcej, ale reszta to taka raczej po domu plus jakieś spodnie, czapki
fajne. Zwłaszcza sandałki mi się podobają

Cytat:
Napisane przez Maciejka__ Pokaż wiadomość
Mleko przez cały dzień dostaje w niekapku TT, a na noc w butli TT (zmieniam niekapek z uszkami na smoczek). Zobaczymy, jak długo uda się taki stan utrzymać.
Korzystamy z tego samego niekapka. Jednak L dostaje w nim tylko wodę, bo nie mam pojęcia w jaki sposób miałabym umyć ustnik po podaniu mleka Jak Ty to robisz? Przecież ten pomarańczowy dzióbek (ustnik) jest zintegrowany z białą częścią i nie bardzo można się dostać do środka.Być może pisało coś w instrukcji, ale ja mądra, wyrzuciłam ją zaraz po rozpakowaniu niekapka

Cytat:
Napisane przez nadalka Pokaż wiadomość
Wiecie co, normalnie diabeł mi rośnie jak nic
Dawałam małej dzisiaj kurczaka (btw dostawała spore kawałki i super sobie z nimi radziła) i co rusz pchała rączki do buzi. Matka na złość te rączki wyciągała i mówiła "nie wolno"
A ta łobuziara robiła się czerwona , zaczęła oddawać dzwięki jak bulgocząca się woda, i cap mnie w rękę. Za drugim razem znowu cap mnie w rękę, potem mnie uszypnęła.. normalnie mnie lała oj coś czuje że będzie ciężko z tym nerwolem
ale sie uśmiałam
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 20:23   #117
blueberry88
Zakorzenienie

Hej!
Podczytuję, ale jakaś taka jestem, że mimo, że mam odpowiedzi w głowie, to prawie nic nie napisałam. TŻ pracował całą dobę i o 8 rano zlędował dziś do domu - nadgodziny = kasa, ale dziś jest padnięty.
Mała właśnie zasnęła
Byliśmy dziś tez pooglądać wózki, ale ubogi tu u nas wybór. Najlepiej prowadził się Baby Jogger i Espiro Magic, o którym już poczytałam złe opinie. Poza tym dno.
Zastanawiam się, jak lekka musiałaby być spacerówka, żebym ją niosła złożoną w ręce, gdy Tynia już będzie biegać... Pewnie 7 kg to za dużo, więc równie dobrze może być 8? Byle zajmowała mniej miejsca w bagażniku. Nie ogarniam do końca kryteriów

A propos doidy, to ja mam taki kubek Młoda z niego pije, ale uderza często ząbkami.
Widziałam też te niekapki MAM 6+ i jestem wkurzona, bo kupiłam swego czasu 4+ nie mając pojęcia o tym, że one mają twarde ustniki, a 6+ miękkie! W życiu bym na to nie wpadła. Najprawdopodobniej wrzuciłam więc 30zł w błoto, bo z tego 4+ ciężko się pije - myślę, że 6+ będzie bardziej przyjazny.

No i byłam na zakupach w Rossmannie, ale nie dostałam 10% rabatu mimo wypełnienia ankiety - ktoś wie, na jakich zasadach to miało się naliczyć? Ja już nie pamiętam.

Wielkie życzonka dla jubilatów - Kubusia i Wojtusia

Współczuję nieśpiącym i chorym dzieciaczkom oraz tego co z nimi przechodzicie. Mam nadzieję, że to się wreszcie skończy. Tym samym strasznie cieszę się, że Martynka zdrowa i mam nadzieję, ze tak pozostanie

Jutro dowiem się, czy we środę mogę pisać egzamin - chciałabym mieć to z głowy. Oczywiście okazało się, że mam takie notatki jak wszyscy - wniosek: prof. podał je z błędem, heh.
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 20:30   #118
wvictoria
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Heja!
Dziewczyny, współczuję problemów z dziećmi, szczególnie tych zdrowotnych. U nas odpukać nie ma tego problemu jeszcze (nasza pani doktor powiedziała, żeby się nie łudzić, nasze dziecko nie będzie wyjątkiem i na pewno będzie chorowało).
Za to B. zrobiła się z dnia na dzień coraz bardziej ruchliwa. Dzisiaj np. spadła mi z fotela - matka ma refleks i ją w locie złapała, ale jakbym nie była tak szybka, to byłby niezły guz na głowie... No i spina się strasznie, dziś obniżyliśmy bardzo łóżeczko - miała dość nisko, a teraz jest bardzo nisko - tak, że jak mała stoi, to ma poręcz na wysokości nosa (chyba).
Ale poza tym to jest grzeczna. Wciąż zasypia sama odłożona do łóżeczka. Duma mnie rozpiera, zwłaszcza po tym, jaki koszmar w tej materii przeżywałam.
Ja Ty ją tego zasypiania w łóżeczku nauczyłaś?

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
No i byłam na zakupach w Rossmannie, ale nie dostałam 10% rabatu mimo wypełnienia ankiety - ktoś wie, na jakich zasadach to miało się naliczyć? Ja już nie pamiętam.

Wielkie życzonka dla jubilatów - Kubusia i Wojtusia

Jutro dowiem się, czy we środę mogę pisać egzamin - chciałabym mieć to z głowy. Oczywiście okazało się, że mam takie notatki jak wszyscy - wniosek: prof. podał je z błędem, heh.
Rabat jest w dniach 21-28 lutego

Dziękujemy.

za egzamin.

Idę spać póki młode śpi
Dobrej nocy kobietki

Stary 2013-02-17, 20:32   #119
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
nie dziwi mnie to. Leoś jest prawie tak duży jak jego szesnastomiesięczna kuzynka

Cytat:
Jakie Wy na basen macie??
jednoczęściowy, coś takiego jak agunia wkleiła w linku. Nie oszukujmy się, ale strój kąpielowy spłaszcza biust, bo taka jego rola. Ma czynić ciało opływowym. Mi osobiście wcale to nie przeszkadza. Na plażę w nim nie chodzę, a na pływalni nie muszę się martwić, ze to i owo mi się przypadkowo odkryje

Cytat:
I nie zgadzam się, że są akobiece. Są przeznaczone do pływania, a nie do leżenia dlatego muszą być bardziej zabudowane żeby z wody wyjść w stroju a nie bez niego
zgadza sie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Heja!
dla B
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-17, 20:33   #120
nadalka
Zakorzenienie

Ja z zasypianiem mam spokój jakieś 1,5mc

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości