|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ?? ![]() |
|||
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
8 | 14,04% |
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 |
14 | 24,56% |
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 |
4 | 7,02% |
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI |
1 | 1,75% |
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 |
8 | 14,04% |
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 |
2 | 3,51% |
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
1 | 1,75% |
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 |
1 | 1,75% |
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
0 | 0% |
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 |
12 | 21,05% |
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
4 | 7,02% |
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 |
2 | 3,51% |
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Mi mama też nie opowiadała nigdy nic. Ale dzisiaj babcia zaczęła. Urodziła 11 dzieci wiec jest co opowiadać. ALe jak to babcia tyle się ugadała jak to teraz jest, a że kiedyś to nawet nikt nie pękał przy porodzie. Ona największe dziecko urodziła 4800g i nigdy nie była szyta. Ale powiedziała jasno, że kiedyś to położna siedziała cały czas przy tobie, a teraz jak sobie nie zapłacisz to Cię zostawią i już.
#92 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz
Pytałam tatę, będzie słuzbowo za jakieś 2-3 tygodnie więc jak mi nie przejdzie to może podjedzie na wstepne oględziny.
#93 |
Zakorzenienie
|
Alive to chyba najnowszy model tako - pan w hurtowni mowil, ze rozni sie tym, ze ma plastikowa gondolke (mydelniczke
![]() a co do zmian - dzisiaj tesciowa mojej siostry powiedziala "a wy to jestescie pewni, ze to bedzie dziewczynka? bo ty nic sie na buzi nie zmienilas, a podobno przy dziewczynkach sie brzydnie" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
włąsnie nie bardzo.. to są orzeszki ziemne?? uczulają dziecko..
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokladnie :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 | ||||
Zakorzenienie
|
Ja też chcę te truskawki! Może jutro TŻa wykorzystam
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
siedzę i myślę
|
Kurde weszłam na stronę home&you i przepadałam...
![]() ![]()
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
wlasnie mialam to samo napisac Tobie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
Nawet nie zawinęłam na tamten wątek! Jak tak dalej pójdzie to rozpakuję się w 20 częsći
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
A wiesz Marchewka, że czytałam sprzeczne opinię o tych orzeszkach ziemnych. Jedno twierdzą, że bardzo uczulają i już w ciąży należy ich unikać. I tak też do tej pory robiłam. Ale z innych źródeł (też publikacji) dowiedziałam się, że właśnie należy je jeść w ciąży...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ten kto nosi adidasa to jest facet pierwsza klasa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
hehe zaglosowalam, zaczelam nadrabiac stary watek, a Jenny mnie oswiecila, ze juz 3 strony nowego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
czesc gadułyyy ale zescie sie rozgadalyy
![]() ![]() ![]() ja dopiero siadlam , jestem wykonczonaaa
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() zakochalam sie tam dzisiaj w plaszczykach dla takich 2-3letnich dziewczynek. przepiekne! ale rozsadek kazal mi je zostawic...dla siebie mam kilka tunik i dwa ciazowe stroje kapielowe (z metkami i wkladka bezpieczenstwa!), wiec juz planuje jutrzejszy wypad! przymierzalam tez sliczny sliwkowy plaszczyk...ale na miesiac zimy juz chyba nie warto. jesli przestane sie zapinac w obecny (niebawem to nastapi), a za oknem nadal bedzie snieg to po niego pojade ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
Cześć dziewczynki ogólnie rzecz biorąc lekarz świetny jestem strasznie zadowolona
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
sugerujecie się opiniami wózków na ceneo??
Kurcze bo ja już wybrałam wózek - Mutsy Transporter.. wybór był iście przemyślany.. Pytam się kolezanki jaki ma mówi, że mutsy Ubran Rider.. To ja do sklepu zobaczyłam wszystkie wózki Mutsy - całe 4 rodzaje.. Odrzuciłam Urban Ridera bo mi się kółka nie podobały.. Odrzuciłam 4ridera bo mi stelaż do samochodu nie wchodzil.. Zostały Evo i Transporter.. Evo miał brzydką spacerówkę.. został transporter juz ![]() ale zobaczyłam opinię na ceneo i są skrajnie różne.. Są albo przewspaniałe.. Albo, ze się rozpadały, a to pękł, a to coś się rozpadło.. Sprzedawca mówił, że bardzo wytrzymałe o ile ktoś umie je obsługiwać, bo ludzie często w złej kolejności przyciski naciskają i obrywają różne rzeczy.. Może z tego te opinie wynikają?? I teraz nie wiem czy kupić nowy i mieć gwarancję.. czy kupić używany - nawet w tym kolorze co chce znalazlam.. ale już po kimś.. ehh |
![]() ![]() |
![]() |
#109 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() diabli również ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Ale kicha. Nie było truskawek w lidlu
![]() justi z tym fcb to masakra. mam znajomą która wrzuciła zdjęcie z porodowki. a miała cesarke ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
Nie pamiętam czy się chwaliłam, że odebraliśmy już łóżeczko od koleżanki.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() No i mnie zaskoczyła ta koleżanka, bo dała mi jeszcze całą siatkę ubranek malutkich - unisexów. Jak będzie dziewczyna, to mam przyjechać po dziewczęce cuda, bo tego jednak ma najwięcej. Do łóżeczka dołożyła nam jeszcze ochraniacz i przybornik. Tak się nagadała, że tam jakaś plamka od oliwki, a ja do teraz nie mogę jej znaleźć. ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
witam... i melduje się w nowym wątku!!
![]() muszę troche Was poczytac bo.. nie wiem co i jak od wczoraj rana... no..chyba ze któraś zlituje się w końcu i streści mi co nieco..zawsze tak ładnie proszę ![]() wczoraj mój smyk nadtłukł mi olbrzymie lustro ![]() takie stu letnie ..kryształowe ![]() demontaż trochę nam zajął .. czasu i humoru za wiele nie miałam zeby z Wami pobyc ![]() mam okropną pustą ścianę ale mam nadzieje ze szybko wróci to lustro, trochę po renowacji, na swoje miejsce...trzeba je około 25 cm uciąć i obrobic ... i po sprawie ![]() ach jakoś tak przywiązałam się do tych moich staroci...... w brzuszku u mnie wszystko w porządku.. a nawet powiem ze istne szaleństwa się tam odbywają... mały wariuje ..skacze i fika koziołki.. najlepiej jest widoczne i wszyscy obserwujemy wtedy jak położe jakiś przedmiot na brzuchu np.pilot.. tak się słodko bawi i z całej siły kopie jakby chciał zrzucic ten przedmiot ![]() ... Wiktorek zaczął mówic do brzuszka "dzidzi" przykłada uszko i wsłuchuje się w dźwięki jakie się stamtąd wydobywają ![]() oprócz oczywiście słodkich cmoknięć w sam pępek ![]() maleństwo nadal leży w poprzek.. czuje to...brzuch jest rozciągnięty na boki i widzę dokładnie gdzie ma nóżki a gdzie rączki.... mam nadzieje że jednak nie zrobi mi numeru i zdąży się przewrócić główką w dół..... mój starszy syn tak leżał do 37 tygodnia.. dwa tygodnie przed porodem obracał się i to nie było przyjemne..wręcz bolesne ..robił to siłą .. ale dał na szczęście radę ![]() moje zachcianki ciążowe totalnie mnie zdominowały ![]() ...dziś np. zachciało mi się gołąbków z włoskiej kapusty.. chciał nie chciał.. musiałam zaspokoić swoje potrzeby i je zrobiłam.. nie dawno skończyłam ...masakra ..obżarłam się jak dziki bąk.. i narobiłam się jak na święta ![]() bo co z tego że Ja zjem pare.. jak muszę zrobic z dwóch główek kapusty żeby cała moja rodzinka na tym skorzystała ![]() mój starszy już mi powiedział..."mamuś uwielbiam jak jesteś w ciąży ..a raczej Twoje zachciewajki ..bo kupujesz wtedy masę dobrych rzeczy i to bez zbędnego proszenia Cie o to" ![]() zjadam tony..i to ciągle jestem głodna ..i potrzebuje coraz to nowszych smaków ![]() nie mogę przestac ...jeeeeśc!!!!.. jogurtów pochłaniam w ciągu dnia mase...słodyczy..pomarańc zy ..w ogóle owoców..surową marchew mam w kieszeniach... ![]() zwariowałam..czy co... tak jeszcze nie było... ![]() śmietana ...śmietana....śmietana.. .gęsta...kwaśna ... albo ubita..uwielbiam!!! coś mi się wydaje że ta ciąża wprawi mnie w rekordowy nadmiar kilogramów..... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. Było na temat chrztu.. Mysia napisała, że jej mężu ma być chrzestnym a jest ateistą i się posypała burzliwa dyskusja czy chrzestny może być niewierzący czy nie... 2. Było o prezentach na chrzciny i komunię - co można dać a co lepiej nie.. Ogólnie byłyśmy zgodne ze raczej prezent a nie kasę.. 3. Color się odezwała, ale ma dalej ciężką sytuacje, szuka mieszkania.. 4. Było czy nam się zmieniły twarze w ciaży.. 5. Jutro Ash i Aas idą na badania bo maja lub mają podejrzenie cukrzycy ciążowej.. 6. Było o truskawkach w Lidlu.. 7. Diabli upolowała super ciuchy.. 8. Jenny czeka na odpowiedz z banku na temat czy mają kredyt czy nei na mieszkanie.. 9. Lonely opowiadała jak jej mąż zmiażdżył słowem panią Basie, która z buciorami weszła na ich czysty biały dywan.. 10. No i przez to byla dyskusja czy wypada czy nie śćiągać buty u kogoś w mieszkaniu/domu. i nie wiem co jeszcze było.. jak mi się przypomni to dam znać.. Edytowane przez maarchewka Czas edycji: 2013-02-21 o 19:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
pawie oczko no to dylemat z tym kolorem, szczerze to mi się wszystkie trzy podobają i nie wiem który bym wybrała
![]() color no w końcu się odezwałaś, nie ładnie nas tak zaniedbywać. Jenny ![]() co do komunii i chrzcin nie jestem za dawaniem kasy. Prezent ok ale nie kasa. axella L4 od gina jest płatne 100% a od rodzinnego 80% antoine ![]() xal i znalazłaś jaki fajny nawilżacz? bo też MUSZĘ kupić |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Pytam sie męża - wolałbyś nowy czy używany wózek.. On - ja bym kupił nowy.. chyba będziemy mieć jeszcze jakieś dzieci..
|
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
Heja banana , melduje sie
![]()
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
A zawsze myślałam, że chodzi o oznaczenie... tzn. o to "B" co wpisują na L4.
![]() maarchewka jesteś wielka!! ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ---------- Cześć Meli! ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:23.