Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz.10 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 11 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.11 8 14,04%
Kopniaki czuje już każda z nas, niedługo rodzić przyjdzie czas. V-VI 2013 cz.11 14 24,56%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Rosną brzuchy, w nich maluchy; mamy się cieszą, milczeniem nie grzeszą. V-VI 2013 c.XI 1 1,75%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.11 8 14,04%
Kolejne wizyty za nami, snujemy macierzyńskie plany - Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Robią się z nas grubasy, ale w głowie nam bobasy. Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Ciężko nam się ruszać, więc spędzamy czas na pogaduchach. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Tyjemy i płaczemy, za chwilę się śmiejemy - przez hormony szalejemy. V-VI 2013 cz.11 0 0%
Bejbik mnie kopie a ja colę żłopię? Mamy V-VI 2013 cz.11 1 1,75%
Fasolencja w brzuszek ciśnie, zaraz z tyłka mi wypryśnie. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Mam żylaki, mam rozstępy no i brzuch mocno wydęty. Mamy V-VI 2013 cz.11 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.11 12 21,05%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.11 4 7,02%
Wyprawki już kompletujemy i gadaniem się zajmujemy. Mamy V-VI 2013 cz.11 2 3,51%
Głosujący: 57. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-02-21, 18:30   #91
justyna_g4
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
też nigdy nie opowiadała..Miałam zakodowane w dziecinstwie ze poród nie jest zły, bo mama nigdy nic złego na ten temat nie mówiła, o żadnym bólu ani nic, w ogóle nic o tym jak to przebiegało.. Tylko ją teraz zaczęlam o to pytac
Mi mama też nie opowiadała nigdy nic. Ale dzisiaj babcia zaczęła. Urodziła 11 dzieci wiec jest co opowiadać. ALe jak to babcia tyle się ugadała jak to teraz jest, a że kiedyś to nawet nikt nie pękał przy porodzie. Ona największe dziecko urodziła 4800g i nigdy nie była szyta. Ale powiedziała jasno, że kiedyś to położna siedziała cały czas przy tobie, a teraz jak sobie nie zapłacisz to Cię zostawią i już.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 18:31   #92
xal
Zakorzenienie

Dot.: Jeszcze nie chcemy rodzić, choć taczkami można nas już wozić. Mamy V-VI 2013 cz

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
Wpadniesz przy okazji na kawkę
Pytałam tatę, będzie słuzbowo za jakieś 2-3 tygodnie więc jak mi nie przejdzie to może podjedzie na wstepne oględziny.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 18:32   #93
diabli
Zakorzenienie

Alive to chyba najnowszy model tako - pan w hurtowni mowil, ze rozni sie tym, ze ma plastikowa gondolke (mydelniczke ). ale cena juz sporo wyzsza niz innych modeli, wiec go nie ogladalismy.

a co do zmian - dzisiaj tesciowa mojej siostry powiedziala "a wy to jestescie pewni, ze to bedzie dziewczynka? bo ty nic sie na buzi nie zmienilas, a podobno przy dziewczynkach sie brzydnie" smialam sie, ze mam na to jeszcze 3 miesiace...
diabli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 18:34   #94
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
Przyszłam tylko ,,zapamiętać wątek"
Dziewczyny wy to macie tempo...
Ze starego wątku:Gratuluję udanych wizyt

dziewczyny idę oglądać coś z mężem. Można w ciązy orzeszki solone??
włąsnie nie bardzo.. to są orzeszki ziemne?? uczulają dziecko..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 18:34   #95
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
on ma gondolkę plastikową? znajomi mają podobną z firmy Lonex całkiem fajnie się prezentują te wózki ale mają średnio ładne koła
mnie nie podobaja sie wozki z kolami ze szprychami...jak w wozku inwalidzkim. te wszystkie drogie stylizowane na retro maja takie

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Pal sześć wygląd, ma być mocny, stabilny i wytrzymały. No i duży
dokladnie :P
Stary 2013-02-21, 18:35   #96
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
aaaa! 15 sztuk mogę zjeść! a jeszcze dziś żadnego owoca nie szamałam!
Ja też chcę te truskawki! Może jutro TŻa wykorzystam

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
Wyprasowałam bieżące rzeczy i pieluchy dla małej (tetrowe i flanelowe). Wyszło mi 30 pieluch i się trochę zmachałam przy tym. Ja nie wiem jak moja mama kiedyś prasowała 150 pieluch dziennie równocześnie zajmując się 5 dzieciaków.
Kochana, a Ty tę tetrę masz zamiar zawsze prasować? Ponoć nie ma to sensu bo traci na chłonności. Więc jeśli ma być też do pieluchowania to odkażający dodatek do proszku wystarczu do dezynfekcji, a potem można pieluszki ładnie wyciągnąć po praniu i już nie prasować

Cytat:
Napisane przez karolina2121 Pokaż wiadomość
Kupiłam Antkowi mini matę edukacyjną http://allegro.pl/k-s-kids-mata-edukacyjna-wieszana-skladana-super-i3027549333.html Niech zna moje dobre serce
Śliczna!

Cytat:
Napisane przez diabli Pokaż wiadomość
no dobra, nadrobie sobie wieczorem jak bedziecie smacznie spaly! <foch> a teraz ciuszki...

1) kombinezonik krolik - wiekszy jesienno-zimowy
2) mis (20gr.!) fajny, glowa szelesci, brzuszek z grochem, a w lapkach piszczalki
3) moskitiera, moze byc na wozek. zamiast przykrywac mala w ogrodzie pieluchami bedziemy sie chronic przed muchami w inny sposob
4) czapki, nie moglam sie zdecydowac na jedna...moj faworyt mis-szop. urocze sa tez koronkowe kapelusiki i superowa chustka
5) legginsy, polspiszki, niedrapki i materialowe buciki
6) zblizenie cz.1
7) zblizenie cz.2
8) 2 sukienki, 2 koszule
9) zblizenie cz.1
10 zblizenie cz.2
Wszystko piękne, ale moje serce podbiły szczególnie :misio , pasiaste legginsy i ta maleńka sukienusia! Brawo za całokształt!

Cytat:
Dwie pierwsze fotki to dzisiejsze łowy mojej mamy - za całość 12zł
Te śpioszki i bluza są mega maluśkie, ciekawe czy założymy. Na metce nie ma jako tako rozmiaru ale jest liczna 42 - nie wiem czy to nie jest rozmiar Bardzo podoba mi się rampers w paski
a reszta fotek to ciuszki, które mam dostać od koleżanki rozmiary od 68 wzwyż
Suuuper! I kurteczka na szpan też jest
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 18:36   #97
karolina2121
siedzę i myślę

Kurde weszłam na stronę home&you i przepadałam... Mają super dekoracje na wielkanoc
Stary 2013-02-21, 18:38   #98
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Diabli super łowy
wlasnie mialam to samo napisac Tobie dzieciaki ubrane od stop do glow! no i brawa dla babci!
Stary 2013-02-21, 18:39   #99
kalka
Zadomowienie

Nawet nie zawinęłam na tamten wątek! Jak tak dalej pójdzie to rozpakuję się w 20 częsći

kalka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 18:39   #100
Ashyshqa
Zakorzenienie

Cytat:
włąsnie nie bardzo.. to są orzeszki ziemne?? uczulają dziecko..
A wiesz Marchewka, że czytałam sprzeczne opinię o tych orzeszkach ziemnych. Jedno twierdzą, że bardzo uczulają i już w ciąży należy ich unikać. I tak też do tej pory robiłam. Ale z innych źródeł (też publikacji) dowiedziałam się, że właśnie należy je jeść w ciąży... Zgłupieć można... Ale ja się skupiam na innych orzechach: migdały, laskowe, włoskie - mają więcej kwasów omega 3 no i raczej nie bywają w wersji prażono-solonej, więc są zdrowsze.
Ashyshqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 18:40   #101
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
mnie nie podobaja sie wozki z kolami ze szprychami...jak w wozku inwalidzkim. te wszystkie drogie stylizowane na retro maja takie
mi też nie

Cytat:
Napisane przez Ashyshqa Pokaż wiadomość
Suuuper! I kurteczka na szpan też jest
Ten kto nosi adidasa to jest facet pierwsza klasa

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-21, 18:41   #102
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antoinettee Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wątku. za fajny tytuł.
hehe zaglosowalam, zaczelam nadrabiac stary watek, a Jenny mnie oswiecila, ze juz 3 strony nowego ale obywatelski obowiazek spelnilam!
Stary 2013-02-21, 18:43   #103
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
wlasnie mialam to samo napisac Tobie dzieciaki ubrane od stop do glow! no i brawa dla babci!

Stary 2013-02-21, 18:44   #104
banka26
Zakorzenienie

czesc gadułyyy ale zescie sie rozgadalyy
dla gaduł )
ja dopiero siadlam , jestem wykonczonaaa
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 18:44   #105
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
A wiesz Marchewka, że czytałam sprzeczne opinię o tych orzeszkach ziemnych. Jedno twierdzą, że bardzo uczulają i już w ciąży należy ich unikać. I tak też do tej pory robiłam. Ale z innych źródeł (też publikacji) dowiedziałam się, że właśnie należy je jeść w ciąży... Zgłupieć można... Ale ja się skupiam na innych orzechach: migdały, laskowe, włoskie - mają więcej kwasów omega 3 no i raczej nie bywają w wersji prażono-solonej, więc są zdrowsze.
hmm to mi ćwieka zarzuciłaś.. ja staram się unikać ziemnych, na zdrowie mi wyjdzie jem inne orzechy

Wojtek

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-02-21, 18:47   #106
diabli
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko piękne, ale moje serce podbiły szczególnie :misio , pasiaste legginsy i ta maleńka sukienusia! Brawo za całokształt!
misio taki Axellowy, nie? slodki jest, na wage...20 gr. smiech na sali nie moglam go tam zostawic. a sukieneczka urocza - z prosiakiem
zakochalam sie tam dzisiaj w plaszczykach dla takich 2-3letnich dziewczynek. przepiekne! ale rozsadek kazal mi je zostawic...dla siebie mam kilka tunik i dwa ciazowe stroje kapielowe (z metkami i wkladka bezpieczenstwa!), wiec juz planuje jutrzejszy wypad! przymierzalam tez sliczny sliwkowy plaszczyk...ale na miesiac zimy juz chyba nie warto. jesli przestane sie zapinac w obecny (niebawem to nastapi), a za oknem nadal bedzie snieg to po niego pojade
Stary 2013-02-21, 18:49   #107
niunka045
Zadomowienie

Cześć dziewczynki ogólnie rzecz biorąc lekarz świetny jestem strasznie zadowolona teraz gorzej, nie mam zrobionej nawet 1\3 badań. mam 12 do zrobienia czyli ładnie, powiedział że nadrobimy żebym się nie martwiła ogółem... USG stwierdził, że to jakiś żart jest mam iść do nich do kliniki zrobić usg z opisem itp. Badał mnie strasznie miły i delikatny wogóle to okazało się, że mam grzybice... Dał mi komórkę mam dzwonić. Szyjka około 2,5 cm ale powiedział, że jest ok i mam się tym nie przejmować
niunka045 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 18:50   #108
maarchewka
Zakorzenienie

sugerujecie się opiniami wózków na ceneo??

Kurcze bo ja już wybrałam wózek - Mutsy Transporter..
wybór był iście przemyślany.. Pytam się kolezanki jaki ma mówi, że mutsy Ubran Rider..
To ja do sklepu zobaczyłam wszystkie wózki Mutsy - całe 4 rodzaje..
Odrzuciłam Urban Ridera bo mi się kółka nie podobały.. Odrzuciłam 4ridera bo mi stelaż do samochodu nie wchodzil.. Zostały Evo i Transporter.. Evo miał brzydką spacerówkę.. został transporter
juz

ale zobaczyłam opinię na ceneo i są skrajnie różne.. Są albo przewspaniałe.. Albo, ze się rozpadały, a to pękł, a to coś się rozpadło..

Sprzedawca mówił, że bardzo wytrzymałe o ile ktoś umie je obsługiwać, bo ludzie często w złej kolejności przyciski naciskają i obrywają różne rzeczy..
Może z tego te opinie wynikają??

I teraz nie wiem czy kupić nowy i mieć gwarancję.. czy kupić używany - nawet w tym kolorze co chce znalazlam.. ale już po kimś.. ehh

Wojtek
Stary 2013-02-21, 18:52   #109
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Nie mam pojęcia, czekam aż obwieści wiadomość na fb (stamtąd dowiedziałam się o jej ciąży, o tym, że poczuła pierwsze ruchy i o tym, że nie zna płci )

Cytat:
Dwie pierwsze fotki to dzisiejsze łowy mojej mamy - za całość 12zł
Te śpioszki i bluza są mega maluśkie, ciekawe czy założymy. Na metce nie ma jako tako rozmiaru ale jest liczna 42 - nie wiem czy to nie jest rozmiar Bardzo podoba mi się rampers w paski

a reszta fotek to ciuszki, które mam dostać od koleżanki rozmiary od 68 wzwyż
za ciuszki!

diabli również

Leon
anoxee jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-02-21, 18:53   #110
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
sugerujecie się opiniami wózków na ceneo??

Kurcze bo ja już wybrałam wózek - Mutsy Transporter..
wybór był iście przemyślany.. Pytam się kolezanki jaki ma mówi, że mutsy Ubran Rider..
To ja do sklepu zobaczyłam wszystkie wózki Mutsy - całe 4 rodzaje..
Odrzuciłam Urban Ridera bo mi się kółka nie podobały.. Odrzuciłam 4ridera bo mi stelaż do samochodu nie wchodzil.. Zostały Evo i Transporter.. Evo miał brzydką spacerówkę.. został transporter
juz

ale zobaczyłam opinię na ceneo i są skrajnie różne.. Są albo przewspaniałe.. Albo, ze się rozpadały, a to pękł, a to coś się rozpadło..

Sprzedawca mówił, że bardzo wytrzymałe o ile ktoś umie je obsługiwać, bo ludzie często w złej kolejności przyciski naciskają i obrywają różne rzeczy..
Może z tego te opinie wynikają??

I teraz nie wiem czy kupić nowy i mieć gwarancję.. czy kupić używany - nawet w tym kolorze co chce znalazlam.. ale już po kimś.. ehh
No właśnie ja się boję, że kupię używany i mi się rozleci i będę musiała nowy kupić. A tak jednak jest gwarancja.

Stary 2013-02-21, 19:01   #111
Aaś
Zakorzenienie

Ale kicha. Nie było truskawek w lidlu nie że się skończyły - po prostu nie było.

justi z tym fcb to masakra. mam znajomą która wrzuciła zdjęcie z porodowki. a miała cesarke
Aaś jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 19:02   #112
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Nie pamiętam czy się chwaliłam, że odebraliśmy już łóżeczko od koleżanki. Miała po córce, która właśnie skończyła 3 latka. Ledwo je uratowała przed spaleniem w piecu przez męża (bo on już nie zamierza mieć więcej dzieci! ). Mała Zosia z dumą oddała nam swoje łóżeczko zaznaczając jednak, że jeżeli będzie miała braciszka, to musimy jej je oddać.

No i mnie zaskoczyła ta koleżanka, bo dała mi jeszcze całą siatkę ubranek malutkich - unisexów. Jak będzie dziewczyna, to mam przyjechać po dziewczęce cuda, bo tego jednak ma najwięcej. Do łóżeczka dołożyła nam jeszcze ochraniacz i przybornik. Tak się nagadała, że tam jakaś plamka od oliwki, a ja do teraz nie mogę jej znaleźć. Bardzo się cieszę, bo stan bardzo dobry i kilkadziesiąt złotych znowu w kieszeni. A kolory uniwersalne - taka kremowo-kawowa krateczka, z misiem, podobne do załącznika. Lubię to.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 08.jpg (120,6 KB, 23 załadowań)

Leon
Stary 2013-02-21, 19:02   #113
ada32
Wtajemniczenie

witam... i melduje się w nowym wątku!!

muszę troche Was poczytac bo..
nie wiem co i jak od wczoraj rana...
no..chyba ze któraś zlituje się w końcu i streści mi co nieco..zawsze tak ładnie proszę ...

wczoraj mój smyk nadtłukł mi olbrzymie lustro
takie stu letnie ..kryształowe
demontaż trochę nam zajął ..
czasu i humoru za wiele nie miałam zeby z Wami pobyc
mam okropną pustą ścianę
ale mam nadzieje ze szybko wróci to lustro,
trochę po renowacji, na swoje miejsce...trzeba je około 25 cm uciąć i obrobic ...
i po sprawie
ach jakoś tak przywiązałam się do tych moich staroci......

w brzuszku u mnie wszystko w porządku..
a nawet powiem ze istne szaleństwa się tam odbywają...
mały wariuje ..skacze i fika koziołki..
najlepiej jest widoczne i wszyscy obserwujemy wtedy jak położe jakiś przedmiot na brzuchu np.pilot..
tak się słodko bawi i z całej siły kopie jakby chciał zrzucic ten przedmiot
...
Wiktorek zaczął mówic do brzuszka "dzidzi"
przykłada uszko i wsłuchuje się w dźwięki jakie się stamtąd wydobywają uroczo to wygląda...
oprócz oczywiście słodkich cmoknięć w sam pępek

maleństwo nadal leży w poprzek..
czuje to...brzuch jest rozciągnięty na boki
i widzę dokładnie gdzie ma nóżki a gdzie rączki....
mam nadzieje że jednak nie zrobi mi numeru
i zdąży się przewrócić główką w dół.....
mój starszy syn tak leżał do 37 tygodnia..
dwa tygodnie przed porodem obracał się
i to nie było przyjemne..wręcz bolesne ..robił to siłą ..
ale dał na szczęście radę

moje zachcianki ciążowe totalnie mnie zdominowały
...dziś np. zachciało mi się gołąbków z włoskiej kapusty..
chciał nie chciał.. musiałam zaspokoić swoje potrzeby i je zrobiłam..
nie dawno skończyłam ...masakra ..obżarłam się jak dziki bąk..
i narobiłam się jak na święta..
bo co z tego że Ja zjem pare..
jak muszę zrobic z dwóch główek kapusty żeby cała moja rodzinka na tym skorzystała
mój starszy już mi powiedział..."mamuś uwielbiam jak jesteś w ciąży ..a raczej Twoje zachciewajki ..bo kupujesz wtedy masę dobrych rzeczy i to bez zbędnego proszenia Cie o to"

zjadam tony..i to ciągle jestem głodna ..i potrzebuje coraz to nowszych smaków
nie mogę przestac ...jeeeeśc!!!!..
jogurtów pochłaniam w ciągu dnia mase...słodyczy..pomarańc zy ..w ogóle owoców..surową marchew mam w kieszeniach...
zwariowałam..czy co...
tak jeszcze nie było...
śmietana ...śmietana....śmietana.. .gęsta...kwaśna ... albo ubita..uwielbiam!!!
coś mi się wydaje że ta ciąża wprawi mnie w rekordowy nadmiar kilogramów.....

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 19:10   #114
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
witam... i melduje się w nowym wątku!!

muszę troche Was poczytac bo..
nie wiem co i jak od wczoraj rana...
no..chyba ze któraś zlituje się w końcu i streści mi co nieco..zawsze tak ładnie proszę ...
przeleciałam po łebkach ale z tego co zapamiętałam:
1. Było na temat chrztu.. Mysia napisała, że jej mężu ma być chrzestnym a jest ateistą i się posypała burzliwa dyskusja czy chrzestny może być niewierzący czy nie...
2. Było o prezentach na chrzciny i komunię - co można dać a co lepiej nie.. Ogólnie byłyśmy zgodne ze raczej prezent a nie kasę..
3. Color się odezwała, ale ma dalej ciężką sytuacje, szuka mieszkania..
4. Było czy nam się zmieniły twarze w ciaży..
5. Jutro Ash i Aas idą na badania bo maja lub mają podejrzenie cukrzycy ciążowej..
6. Było o truskawkach w Lidlu..
7. Diabli upolowała super ciuchy..
8. Jenny czeka na odpowiedz z banku na temat czy mają kredyt czy nei na mieszkanie..
9. Lonely opowiadała jak jej mąż zmiażdżył słowem panią Basie, która z buciorami weszła na ich czysty biały dywan..
10. No i przez to byla dyskusja czy wypada czy nie śćiągać buty u kogoś w mieszkaniu/domu.
i nie wiem co jeszcze było.. jak mi się przypomni to dam znać..

Wojtek

Edytowane przez maarchewka
Czas edycji: 2013-02-21 o 19:12
Stary 2013-02-21, 19:11   #115
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
justi z tym fcb to masakra. mam znajomą która wrzuciła zdjęcie z porodowki. a miała cesarke
masakra :/

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Nie pamiętam czy się chwaliłam, że odebraliśmy już łóżeczko od koleżanki. Miała po córce, która właśnie skończyła 3 latka. Ledwo je uratowała przed spaleniem w piecu przez męża (bo on już nie zamierza mieć więcej dzieci! ). Mała Zosia z dumą oddała nam swoje łóżeczko zaznaczając jednak, że jeżeli będzie miała braciszka, to musimy jej je oddać.

No i mnie zaskoczyła ta koleżanka, bo dała mi jeszcze całą siatkę ubranek malutkich - unisexów. Jak będzie dziewczyna, to mam przyjechać po dziewczęce cuda, bo tego jednak ma najwięcej. Do łóżeczka dołożyła nam jeszcze ochraniacz i przybornik. Tak się nagadała, że tam jakaś plamka od oliwki, a ja do teraz nie mogę jej znaleźć. Bardzo się cieszę, bo stan bardzo dobry i kilkadziesiąt złotych znowu w kieszeni. A kolory uniwersalne - taka kremowo-kawowa krateczka, z misiem, podobne do załącznika. Lubię to.
Super

Stary 2013-02-21, 19:14   #116
sharpnowaja
Zakorzenienie

pawie oczko no to dylemat z tym kolorem, szczerze to mi się wszystkie trzy podobają i nie wiem który bym wybrała

color no w końcu się odezwałaś, nie ładnie nas tak zaniedbywać.

Jenny za 26 tc

co do komunii i chrzcin nie jestem za dawaniem kasy. Prezent ok ale nie kasa.

axella L4 od gina jest płatne 100% a od rodzinnego 80%

antoine za 23 tc

xal i znalazłaś jaki fajny nawilżacz? bo też MUSZĘ kupić
Stary 2013-02-21, 19:16   #117
maarchewka
Zakorzenienie

Pytam sie męża - wolałbyś nowy czy używany wózek.. On - ja bym kupił nowy.. chyba będziemy mieć jeszcze jakieś dzieci..

Wojtek
Stary 2013-02-21, 19:17   #118
Meliitele
Zakorzenienie

Heja banana , melduje sie

What the world needs now is love, sweet love
it's the only thing that there's just too little of

7/40
Meliitele jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-02-21, 19:19   #119
anoxee
Zadomowienie

GG do anoxee

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
axella L4 od gina jest płatne 100% a od rodzinnego 80%
A zawsze myślałam, że chodzi o oznaczenie... tzn. o to "B" co wpisują na L4.

maarchewka jesteś wielka!! dzięki za skrót, bo też skorzystałam. A co do wózka, to tak sobie myślę, że do drugiego dziecka pewnie ubzdurałabym sobie inny, nowy wózek.

---------- Dopisano o 20:19 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

Cześć Meli! Jak miło, że o nas pamiętasz.

Leon
Stary 2013-02-21, 19:22   #120
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
maarchewka jesteś wielka!! dzięki za skrót, bo też skorzystałam. A co do wózka, to tak sobie myślę, że do drugiego dziecka pewnie ubzdurałabym sobie inny, nowy wózek.
Ja pewnie też

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości