![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Powiedział aby absolutnie nie stawać jej na nóżki, wiedziałam, że to źle, że wstaje i że nie raczkuje ale co ja mogę jak ona jest taka silna i koniecznie chce wstawać, nie mogę odejść od łóżeczka bo ona już się podnosi musiałabym ją wiązać lub trzymać, jak się bawimy na dywanie to ona wspina się po mnie aby wstać....
martwi mnie tylko jej waga skończyła 8 miesięcy i ma 6700 raz ma taki dzień, że zje wszystko pięknie jak w jadłospisie dla 8- miesięcznego dziecka napisali a raz, że tylko połowę i koniec- więcej nie chce
#92 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XVII
Zeberko
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
witam
![]() measia całkiem fajnie wygląda twoja Marysia w kombinezonie zeberka spokojnie kochana, co to za lekarz? Mikołaj stoi od 6 m-ca życia i jest ok. Co innego jak na siłę ktoś dziecko pionizuje, na siłę uczy chodzić itp. Nie zabraniaj Kasi wstawania bo w tym wieku to jest normalne, że gdzie tylko może to wstaje ( każde dziecko rozwija się w swoim tempie i nie dla mnie bez sensu jest hamowanie rozwoju). Przecież jak samo dziecko wstanie na nogi to widocznie układ mięśniowo- szkieletowy jest do tego przygotowany, inaczej nie dała by rady. konsultacja u swoich kolegów brzmi mi jak naciąganie na koszty. Jedyne co bym skonsultowała to wizytę u rehabilitantki jeśli ma objawy asymetrii. Raczkować wcale nie musi ![]() No i waga rzeczywiście jest niepokojąca... ale tu bym chyba skonsultowała z innym neurologiem, bądź innym specjalistą. Mogę dać ci namiary ![]()
#94 |
Zakorzenienie
|
Medi tak na SM mam ten sam nick....co do jazdy to ona ma to samo! instruktorzy ja chwalą ze dobrze jeździ a jak przychodzi co do.czego to jest lipa....stres robi swoje....
Zeberka mnie też ro na naciaganie podchodzi....każde dziecko jest inne i ma swoje tempo! Berbie jestem myślami przy Tobie.... ![]() a teściowa...hmm...ogólnie nie mam nic do niej ale pow mojej mamie ze chyba się udało i przypuszczam ze już jej wypeplala!
#95 |
Zakorzenienie
|
Zeberko, nic sie nie przejmuj. Czasami lekarze przesadzaja z diagnozami..
Wika, niezly pedancik z Ciebie ![]() Agatka, trzymam kciuki za bete ![]() Perse ![]() ![]() ![]() Mmedeah88 tym razem na pewno zdasz ![]() Measia, fajnie mala wyglada w tym kombinezonie, chociaz ledwo ją widac ![]() Pamietam ze jeszcze dziewczyny pytaly o to, ile do IVF sie trzeba przygotowywac. To zalezy, czy krotki czy dlugi protokól.. Nie jest to jakos strasznie dlugo, bo najpierw faszerowanie lekami i zastrzykami, potem punkcja pecherzykow, potem zapladanianie i wszczepianie.. Hmm, dokladnie nie wiem ile, ale kilka tygodni na pewno cala impreza trwa.. Dziewczyny, dzieki za polecenie Bociana i Novum - wlasnie nad nimi sie zastanawiam.. A teraz z innej beczki.. Proszę o rade... Od grudnia pobolewaja mnie kolana...Szczegolnie jak wstaje czy siadam oraz w kosciele, jak klecze-ciezko mi sie podniesc czasem. Od wczoraj troszke mi podpuchły te kolana i sa lekko zaczerwienione.. Boje sie strasznie, zeby to nie daj Bog RZS nie wyszedl, bo bym sie załamała... Jakbym miala malo problemow.. (ale juz sie oczywiscie o rzs w necie naczytalam kurde - ze autoimmunologiczna- a mam do nich skłonności, ze nieuleczalna, ze powoduje kalectwo w ciago 10 lat, ze ujawnia sie najczesciej po 30tce, ze kobiety 3x czesciej choruja itp - to i sobie wkrecilam ze mi sie rzs zaczyna) Jestem załamana ![]() Ale tak na serio dziewczyny, co to moze byc z tymi kolanami?? |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A sprzeczka była o to, że małż nie chce pomóc, czy o to, że niepotrzebne takie sprzątanie? Cytat:
![]() To naprawdę nieładnie pachnie... Facet zaleca z nieuzasadnione konsultacje i to jeszcze u swoich kolegów ![]() Kasia na raczkowanie ma jeszcze trochę czasu. A czy ona bawi się na podłodze czy tylko w łóżeczku? A pełza? Ja bym poszła do dobrego pediatry, żeby spróbować dociec przyczyny niskiej wagi i tych zmian skórnych. I do dziecięcego fizjoterapeuty, który Kasię zbada i pokaże Ci, jak się bawić z Kasią, żeby ta nauczyła się raczkować. Przykro mi, że trafiłaś na takiego lekarza, który Cię bezpodstawnie nastraszył... ![]() Cytat:
![]() I weź tu zdaj ![]() Cytat:
![]() Elizko, a jak się czujesz rano i na koniec dnia? Czy bolą Cię te kolana przy wchodzeniu/schodzeniu ze schodów? Jakieś inne stawy Cię bolą? Nie wkręcaj sobie nic, proszę ![]() Idź do ortopedy, może nawet takiego ze specjalizacją z reumatologii. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Elizka ja bym wybrała Bociana......
#98 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39546669]Hej. Ale mieliśmy wyprawę... Ale kupiliśmy meble ![]() http://i.imgur.com/LPIHpjw.png Takie, tylko to co jest jasną eko-skórą zastąpiliśmy trochę ciemniejszym materiałem (kot...). Kanapa+fotel i do tego niski stolik kawowy http://www.meble-andrex.pl/dane/full...676580e2ee.jpg Wszystko w jednym sklepie, w godzinkę, uff... Potem połaziliśmy trochę po centrum handlowym, ale nie było nic dla ciężarnych (to znaczy było, ale H&Mowe ceny nie są dla mnie), potem grzech (McD), potem Media Markt i do domu... Uff..[/QUOTE] Bardzo fajne meble ![]() Cytat:
![]() Witam się z lekkim kacem ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Konto usunięte
|
Witam
![]() Dziś mija 11 miesięcy.. Później się przejdę na cmentarz. Ale tak tam jest szaro i brzydko, że nic nie kupuję, czekam do świąt i rocznicy i wtedy kupię śliczne wiosenne kwiatki i znicze. Dziś tylko zapalę jakiś mały znicz. |
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Hej, witam sie niedzielnie z kawką
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mialam isc jutro na badania tsh, to zrobie od razu takie inne w kierunku rzs. mam nadzieje, ze to cholerstwo sie nie przypałętalo ![]() ![]() Agacia, a dlaczego? [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39556470]Witam ![]() Dziś mija 11 miesięcy.. Później się przejdę na cmentarz. Ale tak tam jest szaro i brzydko, że nic nie kupuję, czekam do świąt i rocznicy i wtedy kupię śliczne wiosenne kwiatki i znicze. Dziś tylko zapalę jakiś mały znicz.[/QUOTE] ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#101 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() nie ma kolegi geriatry?! bo Kasia kiedyś będzie stara...
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Zakorzenienie
|
Elizka bardzo dużo dobrego słyszałam o bocianie! Jestem też no takim forum gdzie dziewczyny niejednokrotnie podchodziły do IVF bez efektów a w bocianie za pierwszym razem sie udawało większości z nich....
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale u mnie sytuacja inna, bo ze wzgledu na problem z jajnikami i praktycznie brakiem komorek, bede musiala skorzystac z kd.. Rozmawialam telefonicznie z dr M, naswietlając mu swoja sytuacje i wlascowie optymistą to on nie byl ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
mam skurcze... mam nadzieje, ze przepowiadajace...
nie jest to fajne ![]() ![]() ![]() ![]() dwa razy sobie cicho krzyknelam... ale moja matka suszac wlosy w lazience uslyszala, takze chyba nie tak cicho...
![]() |
#105 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Kochana trzymam kciuki! Dasz radę, a jak zobaczysz Małego, to o wszystkim zapomnisz raz dwa ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#106 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A jeszcze zapytam: wiesz coś na temat inseminacji? Cytat:
![]() Zaciskam kciuki i całym serduchem jestem z tobą ![]()
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39558310] Pisz pisz co tam
![]() ![]() ![]() eee w piatek godzine, wczoraj godzine, dzis godzine ![]()
![]() |
#108 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Czasami sie to udaje. Koszt od kilkuset zl do tysiaca.. Nie wiem dokladnie Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Rozeznanie
|
ELIZA
![]()
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39556470]Witam
![]() Dziś mija 11 miesięcy.. Później się przejdę na cmentarz. Ale tak tam jest szaro i brzydko, że nic nie kupuję, czekam do świąt i rocznicy i wtedy kupię śliczne wiosenne kwiatki i znicze. Dziś tylko zapalę jakiś mały znicz.[/QUOTE] ![]() Cytat:
![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
Elizka zaraz podeślę.....a dziś w DDTVN mówili o invitro....
Anusia u mnie IUI kosztowało 200zł ale po klinikach to koszt ok 600-700zł.....ale hola hola co TY mi tu piszesz?? skoro wszystko jest ok?? Dziewczyny AgnieszkaB nie pisze nic bo bardzo przeżywała każdą stratę AM....brała wszystko do siebie i musiała przestać się udzielać ponieważ odbijało się to na Ich zdrowiu....tęskni za Nami wszystkimi i bardzo serdecznie Wszystkie pozdrawia....
Dla świata Byliście tylko cząstką, dla Nas całym światem.... 26,01,2011[*] 23,04,2013[*] Nasze Szczęście- IGOREK Edytowane przez agatkaa1 Czas edycji: 2013-03-03 o 12:29 |
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A co u Ciebie kochana, jak się dzisiaj czujesz? Pójdziesz jutro na bete? Tak bardzo trzymam kciuki za ciebie i myślę o tobie żeby wszystko było dobrze ![]()
![]() |
#113 | ||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39552435] A u nas dzisiaj równo połowa. [/QUOTE]
![]() Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39552664]A ja codziennie wnikliwie obserwuję nadgarstki i kostki...[/QUOTE] mi puchną... [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39556470]Dziś mija 11 miesięcy..[/QUOTE] ![]() (u mnie nie minęło 11 bo luty był za krótki) Cytat:
![]() u mnie totalna cisza. jeszcze nie mam pojęcia co to skurcze. tylko dół brzucha boli trochę jak na @. chciałabym mieć już to za sobą... ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ---------- właśnie weszłam na stronę laboratorium żeby sprawdzić czy może są już wyniki i wygląda na to, że nie mam paciorkowca ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#115 | ||||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
weekend mieliśmy długi. W piątek niespodziankowo (dla tż) przyjechali jego znajomi ze studiów ze szczecina (ja w tajemnicy musiałam się jakoś przygotować). Wyjechali wczoraj późnym wieczorem. Padnięta jestem. Do tego dwa dni dietę szlag trafił... [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39547434]Pani - gacie... Dżinsy mają zarąbiste, ale dla mnie spodnie na 3-4 miechy za 90 zł to za dużo. Może już czerwiec będzie gorący, więc nie ponoszę. Dlatego nic nie kupiłam..[/QUOTE] warto poszukać używanych na allegro, ja kilka fajnych rzeczy w ten sposób kupiłam. Włącznie z fajnymi koszulkami do karmienia (które w h&m nie wiadomo dlaczego kosztują 100zł - a ja wyhaczyłam dwie za 30zł - były praktycznie nieużywane ;-) Cytat:
Nie patrz proszę na to ile dzieci w Kasi wieku powinny jeść. Bo to do niczego się nie nadaje. Julek powinien jeść wg tych wytycznych dwa dania obiadowe i dużo więcej w ciągu dnia. A on z ledwością zjada pół miseczki zupki. Na obiad nie zje więcej jak pół słoiczka (220g) więc malutko. Waży 12,5 kg i głodny nie chodzi. Ale o raczkowanie bym walczyła jednak na Twoim miejscu. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Lucy tak myślałam, że zamieszanie macie. Daj znać jak będziesz miała chwilę to na pewno się spotkamy ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
Witam się i ja w nowy wątku
![]() Zeberko dziwne podejście lekarza :/ ja bym się skonsultowała jeszcze z innym Berbie przykro mi bardzo z powodu babci ![]() Pani zapraszamy Torresiątko ![]() Inutil fajna niespodzianka dla TŻ ![]() Medi trzymam kciuki za egzamin ![]() Idę w tym tygodniu z Olusiem do innego pediatry, bo potrafi mi rzygnąć nawet w trakcie ssania piersi, a w nocy się wierci, piszczy i wybudza się dopiero jak uleje.
#117 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39556470]Witam ![]() Dziś mija 11 miesięcy.. Później się przejdę na cmentarz. Ale tak tam jest szaro i brzydko, że nic nie kupuję, czekam do świąt i rocznicy i wtedy kupię śliczne wiosenne kwiatki i znicze. Dziś tylko zapalę jakiś mały znicz.[/QUOTE] ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#118 | ||
Zakorzenienie
|
dziewuszki, ale pędzicie
![]() ![]() mimo wszystko trzymam kciuki ![]() ![]() bardzo mi przykro - ja też jestem po lutowej stracie... Cytat:
![]() ![]() trzymam kciuki ![]() Cytat:
![]() measiu Nietoperek jest prześliczny ![]() Edytowane przez rena5 Czas edycji: 2013-03-03 o 18:04 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
przepraszam, że jak już jestem to egoistycznie
chciałam Wam tylko napisać, że Tz-et był dzisiaj od rana do wieczora w domu, rano złożyliśmy łóżko (z reguły tylko zaścielam) i praktycznie większość dnia spędziliśmy z Kasią na dywanie.... pod wieczór Tz-et pojechał a ja zeszłam z Kasią na dół do Rodziców i wnusia zaprezentowała jak pięknie potrafi raczkować pięknie przemieści się przekładając rączki i nóżki kilka razy ale potem znowu wraca do pełzania bo to jej idzie błyskawicznie, gdy ją "przyblokuję" ręką na wysokości klatki piersiowej, dźwiga kuper, podciąga kolana i dalej raczkuje.... ![]() jeden problem się rozwiązał co do asymetrii- neurolog zwrócił uwagę na nierówne wgłębienia z tyłu głowy jednak ja od kilku miesięcy zwracam na to uwagę i ta nierówność jest już znacznie mniejsza poza tym przy jej ruchliwości nie zauważam aby jedna strona jakoś dominowała ale muszę się temu przyjrzeć na spokojnie nim gdziekolwiek się umówię co do wagi- czekam na czwartek bo być może wtedy będziemy mogli iść do pediatry razem z Tz-etem - o ile ta kobieta nas przyjmie sama nie idę wcześniej spróbuję jej podać inne mleko H.A. może Bebilon Ja byłabym skłonna uwierzyć, ze ona jest tak chuda i tak po prostu będzie ale intuicja mi podpowiada, że te plamy na buzi nie są od cumla i mleko mamy ciągle źle dobrane i dlatego niski przyrost wagi doczytałam też, że sinlac jest kaloryczny- spróbuję go wprowadzić ---------- Dopisano o 22:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:52 ---------- pani - masz nadal skurcze, aż mnie wszystko boli...raju to już lada dzień... agatko- jutro laboratorium? natalka- a o jakim specjaliście myślisz- od rehabilitacji czy żywienia? Czekam na sygnał Lucy- kurcze jak mi Ciebie tu brakuje.... amilcia- a Ty gdzie?Ciebie też mi tu brak.... Persuniu- przytulam...
![]() ![]() JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ KASIA JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ TOSIA Edytowane przez zebrawpaski Czas edycji: 2013-03-03 o 21:21 |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Zeberko super, że Kasia raczkuje
![]() Może wybierz się do alergologa? Zobaczy buzię Kasi, może przepisze Bebilon Pepti ![]() Berbie nie pisałam wcześniej, bardzo mi przykro z powodu babci. Pamiętam jak pisałaś, że nagrywałaś jej wspomnienia... mam nadzieję, że los się dla Ciebie teraz odwróci. Agatka jutro beta i lekarz? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:54.