|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: I zostały niedobitki, ale fajne z nas kobitki - mamusie maj-czerwiec 2009, cz.
To ja myślałam, że wszystkie fotki to Aleks
![]() Więc już wszystko jasne ![]() Selka ludu, to szczęście, że nie zaufałaś tej lekarce. A gdzie złożyłaś skargę na tamtą? W przychodni, w Okręgowej Izbie Lekarskiej, NFZ...? Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2013-03-16 o 14:42 |
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: I zostały niedobitki, ale fajne z nas kobitki - mamusie maj-czerwiec 2009, cz.
Cytat:
Naprawdę myślałaś że ten mały grubasek to Aleks? A ja ciągle się dziwię jak ktoś mówi że są podobni |
|
|
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też myślałam, że wszędzie jest Aleks
Bardzo podobni są do siebie. Moje to są zupełnie różne itd.
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#95 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poszliśmy wczoraj spać po 23 jak nigdy i tak się wyspaliśmy
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
A ja dzisiaj nadaję od rana od mojej mamy Poszłam wczoraj z Ninką do mojej mamy po południu, żeby wypić kawę i się przespacerować. Trochę nam się przeciągnęło i nie chciało nam się wracać więc zostałysmy na noc, tym bardziej, że moja mama też była sama, bo tata pojechał na 1 dzień do mojego brata. Tż przywiózł nam pidżamy i bez słowa odjechał, bo wczoraj miałam też z nim spięcie. Więc tym bardziej po co miałam w domu go oglądać Mama spała z Ninką, a ja do 3:30 czytałam Greya. Na końcu książki ryczałam jak bóbr i dzisiaj bolą mnie oczy i mam całe spuchnięte Nie miałam przy sobie audiobooka więc czytałam, bo moja mama też ma. Najgorsze, ze nie mam od kogo pożyczyć 2 części, a najchętniej od razu bym zaczęła czytać ![]() ---------- Dopisano o 13:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:42 ---------- O i od poniedziałku wchodzi ten dłuższy macierzyński http://www.tvn24.pl/od-poniedzialku-...,312419,s.html |
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Cinka, no to zarwałaś noc. Aż mnie zaczyna kusić ten Grey, ale ja przy moich nie dam rady
ostatnio udało mi się harlekina przeczytać, ale to ciężko było![]() Jutro my chyba wyjedziemy na 2 noce do mojej mamy, bo mąż musi skończyć ważne artykuły i potrzebuje ciszy. No i należy mu się chwila samotności
|
|
|
|
|
#98 | ||
|
Zadomowienie
|
Witajcie!
Cały dzień spędziłam z Jaśkiem u mojej mamy bo brat przyjechał i musiał siostrzeńca porozpieszczać A że śnieg jeszcze u nas leży, piękne słońce świeciło to i spacer i lepienie bałwana było (jeszcze moja siostra była i jej facet) i rzucanie kulkami...juz dawno się tak nie ubawiłam i uśmiałam a dziecie me zadowolone i jak to powiedział "zabawa była fantastyczna"![]() Cytat:
Anika ma oczka takiej łobuziary, ale takie dziewczęce...nie umiem tego wyjaśnić, ale po oczkach to bym ich odróżniła![]() Tak jak mówisz siły w masaż trzeba włożyc, ale jak się już wpadnie w rytm i nauczy jak robić to nie jest tak źle ![]() Cytat:
![]() Ja jak skończyłam pierwszą część Greya to myślałam, ze się wścieknę bo tyle emocji a ja nie mam następnej Na szczęście mojej przyjaciółki mąż poratował mnie czytnikiem i w 4 dni przeczytała 2 i 3 część![]() Idę spać... dla reszty pozdrówki
|
||
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Seona Grey jest świetną książką. Polecam! Fajny odmóżdżacz
Tylko lepiej czytać, jak chłop w domu ale nie powiem dlaczego Przeczytaj, to zobaczysz![]() Superzabula no ja miałam wczoraj takie same odczucia, jak Ty, gdy skończyłam czytać. Jakbym miała pod ręką wtedy II cześć, to z marszu bym zaczęła ją czytać i by mi zupełnie czas do rana zleciał. Najgorsze jest to, ze zadzwoniłam do siostry, żeby pożyczyć od niej książkę, a ona mi mówi, że wszystkie części są u mamy. No to szukam, bo akurat tam byłam, i nic. Nie znalazłam i oczywiście nikt nie wie, gdzie one aktualnie się znajdują. Wkurzyłam się więc, znalazłam w necie i z kompa zaczęłam czytać. W domu już jestem to trochę czytam, trochę słucham z mp3, bo nie mogę ciągle zajmować kompa W sumie przez to też zaczęłam dzisiaj oglądać z Tż czytniki do e-booków i w sumie się zastanawiam nad kupnem, a są coraz tańsze. Tylko nie wiem czym się kierować przy zakupie
Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2013-03-18 o 00:07 |
|
|
|
|
#100 |
|
Zadomowienie
|
Ja Ci nie pomogę bo sama noga jestem w tych sprawach, ale też się zastanawiałam nad zakupem, ale potem mój zapał opadł
W sumie to myślałam, że nie będę umiała czytać na czytniku bo ja to lubie wiesz mieć papier w ręku, ale jak już zaczęłam to szło ale czy słuchać bym umiała...
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje tak jak Seony - zupełnie różne. Dziwne, że Maja nie jest do nikogo podobna bo Marta to kopia taty![]() Piszecie o książkach, a ja na czytanie nie mam czasu Ostatnią książkę przerwałam przed porodem i nie dokończyłam. No ale nie mam kiedy... O 21 wolne ręce, ale wtedy posprzątać trzeba no i kleję po woli pracę mgr bo wypadałoby się w końcu kiedyś obronić. Wiedziałam, że jak nie zrobię tego odrazu to będzie ciężko .Marcie ospa już powoli schodzi Nowe kropki jej nie wyszły a stare się zasuszyły. I prosszę Was o kciuki - jutro jedziemy na badanie słuchu z Mają. Po porodzie wyszło, że na jedno uszko nie słyszy. Teraz mają to szczegółowo sprawdzić. Już mam takiego stresa że...
|
|
|
|
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Monia trzymam kciuki za badanie słuchu ![]() U mnie również czasu na czytanie brak, więc zarywam noce ![]() I też na tapecie praca magisterska- w końcu zdecydowałam się na temat będę pisała o małżeństwie w kontekście komunikacji i miłości. Już teraz mam prośbę- jeśli będziecie chciały zupełnie anonimowo rozwiązać dla mnie 3 testy, to będę dozgonnie wdzęczna Tylko jest mały problem- testy muszą rozwiązać obydwoje małżonkowie. Do przebadania mam tak z 50 par, najlepiej w różnym wieku i stażu.Cinka skargę na "pediatrę" złożyłam do właściciela przychodni (prywatna), w NFZ czy tym bardziej Izbie odpuszczam sobie, bo ciężko będzie udowodnić kobiecie błąd. Tym bardziej, że nie chcę w to mieszać tej drugiej pediatry. Szkoda, że nie mieszkamy bliżej- pożyczyłabym Ci Grey'a
|
|
|
|
|
#103 |
|
Wtajemniczenie
|
hej baby
![]() fajnie że wątek zyje studia praca dziecko mnie wykańczają, co prawda wieczorami jak na razie siadam i czytam pierdoły ale nie moge się zmusić do wysiłku mózgowego i pisania Cinka ja kompletnie nie wiem co widzicxie w Greyu wiem, powinnam przeczytać żeby się wypowiadać, ale marketing tej książki i recenzje skutecznie mnie zniechęciły, więc mnie zachęć i powiedz czemu nei czytac przy mężu ![]() Selka drogi ten szpital jak ja byłam z moim malym to płaciłam mniej tylko spało sie na rozkładanych łózkach też niemile wspominam, tylko mnie szybko dzieciaka wyleczyli.Czy robiłaś wlosy? encanto? ja kiedyś miałam dwie serie właśnie tego ale robiłam sama, nie u fryzjera. zadania chętnie wypełnie z tym że ja oficjalnie jestem samotna ![]() Gosia jacy oni podobni też myślałam że to Aleks! potrzebuję wiosny!!
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
No wiecie, nie zaznaczałam które dziecko które bo myślałam że widać Anika to pulchny maluch o niemowlęcych proporcjach i okrągłej buźce, nie pomyślałabym że można wziąć ją za 4-latka Aleks jest chudy i ma już zupełnie inną budowę. Mają podobne włosy i taki sam kolor oczu ale reszta jest zupełnie odmienna, rysy całkowicie inne. Dla osób z zewnątrz są oczywiście podobni ale dla mnie tak całkowicie różni że zawsze mnie dziwią takie opinie ![]() Seona, u nas też Aleks chudy a Anika jeszcze trochę dzidziusiowato grubiutka, ale powoli chudnie. Kolorystycznie są podobni ale rysy mają zupełnie inne, tu podobieństwa nie ma wcale. Cinka, no nie, 4-latek ma już zupełnie inną budowę i nie sądziłam że można mieć wątpliwości na fotce z golasem Aleks to patyczak, nawet nie ma porównania. Zabula, moje dzieci mają zupełnie inne oczy, tylko kolor taki sam. Tak samo zupełnie odmienne rysy i owal twarzy. Zmylić mogą tylko włosy, a i to już coraz mniej bo Anice zapuszczamy a Aleksa jednak podcinamy. O łał, jak się zawzięłaś, podziwiam I mówisz żeś krzepka kobieta ![]() Monia, trzymam kciuki oczywiście ![]() Kuro, Jakieś podobieństwo jest - w końcu rodzina |
|
|
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
Gosikk to nie Anikę braliśmy za 4 latkę, tylko właśnie chciałam stwierdzić, że Aleks wygląda "młodo" jak na 4 lata
No ale nic, wyjasniło siękurko opisy "rżnięcia" i "sexu waniliowego" jak to jest określane w książce, tak pobudzają, ze ja szybko rzucałam się na Tż Gorzej było, jak nie było go w pobliżu Stąd stwierdzam, ze lepiej to czytać przy samcu, bo to taki erotyk z jakąś fabułą. Jakby bajka o kopciuszku z wplątanymi scenami łóżkowymi No moja koleżanka z pracy stwierdziła, że to mieszanka erotyka z science fiction, bo normalnie nie zdarza się, aby kobieta kończąca studia była dziewicą Chyba miała trochę racji Doszliśmy z Tż do wniosku, że zaopatrzymy się w kulki![]() aaaaaa........... i najważniejsze: MAMY KREDYT
!!!!!!!!!!!!!!!!!! Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2013-03-18 o 21:01 |
|
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Cinka !!!!! aaaaa !!!! to kiedy się przeprowadzacie na swoje??!!!
!!!! My byłyśmy cały dzień u mojej mamy. Miałyśmy zostać na noc, ale Lili w pewnej chwili zaczęła stać przy drzwiach i wołać "brum brum tata" znowu Pati wracać od babci nie chciała i płakała, że jeszcze się nie wybawiła Po wejściu do domu Lili odtańczyła taniec radości dosłownie zaczęła klaskać, tańczyć bez muzyki i śmiać się do rozpuku, tak się cieszyła Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej![]() Ale dużo do czytania!! ![]() ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:33 ---------- Co do dziewic kończących studia, to moje koleżanki skończyły i nadal były dziewicami, jedna jest nadal - ma 30 lat reszta podobno już nie![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- Moonia, za badanie słuchu i super, że ospa już się kończy!!!---------- Dopisano o 22:43 ---------- Poprzedni post napisano o 22:42 ---------- Selka, ankietę wypełnimy - wyślę Ci mojego meila na pw. ---------- Dopisano o 22:54 ---------- Poprzedni post napisano o 22:43 ---------- Aha i wesoła wiadomość W pasie ledwo się dopiełam, ale dopięłam, ale w tyłku i biodrach weszłam spokojnie
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Moonia ale to dobrze, że Marta ma teraz ospę. Lepiej teraz niż, jak będzie nastolatką. Po tym często zostają blizny, a takiemu małemu dziecku to zbytnio nie grozi, bo wraz z wzrostem blizny by się rozeszły
Nina przechodziła ospę w wieku 2 lat. Przytargała ze żłobka, tak samo jak różyczkę![]() Seona nie wiem kiedy się przeprowadzamy. Dostałam już z banku projekt umowy kredytowej, aby się zapoznać i na jutro się umówiłam do omówienia wszelkich nurtujących nas niejasności, ewentualnych poprawek itp. Zapoznałam się i zastrzeżeń nie mam, tylko muszę jedną rzecz wyjaśnić bardziej szczegółowo, tzn. podwyższoną marżę do czasu wpisu hipoteki. Znaczy ja to rozumiem, tylko w naszym wypadku zachodzą pewne inne okoliczności z tym związane i to muszę tylko wypytać. Dzisiaj przeanalizowałam całą umowę punkt po punkcie z moim szwagrem z konkurencji i nawet on stwierdził, że mamy bardzo dobre warunki Do końca tygodnia podpiszemy umowę kredytową z bankiem lub na początku przyszłego. Właściciel jutro ma się rozeznać z ceną i terminem u notariusza, ja tylko mu zastrzegłam, że zależy mi, aby było to już w kwietniu, a nie jeszcze w marcu. Dla nas te kilka dni później robi kolosalną różnicę, bo jak podpiszemy z końcem marca, to już 5-go kwietnia nam pociągną I ratę, a jak na początku kwietnia podpiszemy, to I rata pójdzie dopiero w maju, czyli miesiąc później. Nam się rozchodzi o to dlatego, że obowiązuje nas 1 miesięczny okres wypowiedzenia najmu obecnego mieszkania i jak tam przeciągniemy, to nie pokryją nam się opłaty w jednym miesiącu Jutro idę wypowiedzieć umowę najmu mieszkania z końcem kwietnia. Oni są ok, więc i tak się umówię, że jak szybciej kogoś znajdą to jesteśmy się w stanie wyprowadzić już na początku kwietnia ale pod warunkiem, że wtedy zapłacimy tylko część najmu za ostatni miesiąc Myślę też, ze nie będzie z tym problemu, bo za to mieszkanie naprawdę malutko płacimy i z pewnością chętni się szybko znajdą Tak więc przeprowadzka pewnie w pierwszej połowie kwietnia
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Cinka GRATULACJE
Gosik cudne dzieciaczki te włoski u mnie Oluś ma ok 107-108cm 16kg więc średniak Bruno ok 10kg 87cm.On wogóle nie tyje.![]() |
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Cinka, gratulacje Chociaż mnie osobiście sama przeprowadzka średnio cieszyła Wszystkie dziewczyny czytają Greya a ja w ogóle nie mam ochoty zaczynać, i chyba się nie będę zmuszać ![]() Seona, gratki zmieszczenia się w spodnie Hmm, ja w portki z końca liceum na pewno spokojnie bym weszła, ale jak potem na studiach ważyłam 32 kilo i musiałam szyć ciuchy to w nie bym się już na pewno nie wbiła Teraz wchodzę w spodnie sprzed pierwszej ciąży ale już były luźniejsze a teraz znowu przekroczyłam 50 kg ![]() Blondi, to chudziak z Bruna, Anika waży koło 11 kilo a ma raczej niewiele powyżej 80cm wzrostu. Nie jest chuda
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Seona jestem w szoku spodnie z liceum marzenie
![]() Gossik 32 kg OMG mój M od 3 mies w domu bo wiadomo pogoda nie pozwala na prace i nie jestem w stanie Was nadrobić.Jak Tż w domu to staram się kompa ograniczać.
|
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Heloł
![]() CINKA Kurka na włosy położyłam, właściwie to fryzjerka keratynę. Przy moich bardzo kręconych włosach efekt jest fajny- wygładzenie a nie prostowanie. Muszę teraz używać specjalnego szamponu i odżywki, żeby efekt się utrzymywał.Seona ) gdzieś w połowie kwietnia, jak promotorka ostatecznie zaakceptuje temat pracy i metody badawcze.
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Ja dopiero do domu zlazłam
Nie mam siły nawet pisać na klawiaturze. Łaziłam z Niną cały dzień, to na śniegu, to w mieście, to u mojej mamy chwilkę i tak szybko zleciało. Chyba zaraz pójdę spać. Nina właśnie ząbki myje, położy się i zmykam spać razem z nią ![]() gosikk mnie sama czynność przeprowadzki też wcale nie cieszy. Jak pomyślę o tym pakowaniu, noszeniu, rozpakowywaniu, składaniu... ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ---------- SELKA mi też ankiety możesz podesłać
Edytowane przez cinusiowa Czas edycji: 2013-03-19 o 21:15 |
|
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#114 |
|
Wtajemniczenie
|
CInka
ale super :Cmok:aż mi radość wróciła a książka jednak nei zachęciłaś, mnie tam "zachęt" nie trzeba (jeszcze ) a takie książki średnio lubię.ale napisz jak się kulki sprawuja ![]() Selka czyli nie wiesz dokładnie jaki preparat? bo rozumiem że wprasowywała Ci ją we włosy ? (czystej keratyny się nie wprasowuje, sama może wysuszać)
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
melduję się, wróciłam od mamy. Lili znowu odtańczyła taniec radości jak wróciła do domu. Drugi dzień mam migrenę - łapie mnie u mamy i mija po powrocie do domu ![]() Blondynka, co z przedszkolem, które wybrałaś? Cinka, a ile mieszkaliście na tym mieszkaniu? och czekam na fotki jak się tam urządzicie
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
Tu gdzie teraz mieszkaliśmy, to od września 2011 roku, czyli jakieś półtora roku. Nie będe pokazywać żadnych fotek po urządzeniu, bo my nie kupujemy żadnych nowych mebli, bo nie stać nas teraz na to. Musimy iść ze starymi, bo na razie pralkę, lodówkę i dużą szafę muszę kupić na raty...
Chwała, ze przynajmniej jedno zasponsoruje nam mój tata. Żeby się konkretniej urządzić, to nowe meble będziemy kupować dopiero w połowie przyszłego roku. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Cinka to ze starymi meblami pokaż
nawet nie myślałam, że mielibyście nowe kupować ja kupowałam lodówkę 4 lata temu, tuż przed porodem - Bosha i takie g... ta moja lodówka wszystko się łamie i odpada po kolei.
|
|
|
|
|
#119 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super dopiero jak przyszedł czas wyboru płytek itd. to sobie uświadomiłam, że mamy już mieszkanie a wtedy zamiast się cieszyć zaczęłam się zastanawiać, czy to napewno to moje wymarzone mieszkanie![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Może tak mama na ciebie działa?![]() Cytat:
Wydatek to duży nie jest, ale jakoś zawsze o tym zapominamy. I też powolutku, do przodu. Co miesiąc kupujemy coś (chociaż ostatnio poszalałam i kupilam nową sypialnię, ale stare łóżko skrzypiało przy każdym ruchu ). Najgorzej ma Maja wszytskie meble które z wynajmowanego mieszkania nie pasowały nam tutaj poszłyu do niej. Przemalowałam tylko na biało, co by jakoś grały ze sobą![]() Byłyśmy wczoraj na tym badaniu słuchu. Niestsey Maja ma niedosłuch lewego ucha. Za 3 miesiące sprawdzimy czy się pogłebia i czy konieczny będzie aparat. Nie mogłam się wczoraj pozbierać, bo się nakręciliśmy, że w szpitalu źle ją zbadali. Tak się martwię o moja małą dziewczynkę. Myśl, że nie słyszy wszystkich dźwięków mnie dobija. Nie wiem też czy będzie to miało wpływ na jej mowę, ehh nic nie wiem |
|||||
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Byczę się - mam dziś wolne
![]() Ninka w przedszkolu ale tylko do obiadu. Przed leżakowaniem ją zabieram. Poszła, bo wczoraj kupiłyśmy owoce, ponieważ w przedszkolu dzisiaj "dzień owoców" a z tej okazji konkursy z nagrodami ![]() Po 11:00 lecę po nią z powrotem. Nie chce mi się sprzątać i kawy w domu nie mam
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:59.

ostatnio udało mi się harlekina przeczytać, ale to ciężko było
"Mamo włącz bajki, mamo dasz mi śniadanie?, mamo moja świetlówka się zepsuła, mamo, mamo, mamo, mamo....." Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... ................... wiecznie coś
Na szczęście mojej przyjaciółki mąż poratował mnie czytnikiem i w 4 dni przeczytała 2 i 3 część

Tylko jest mały problem- testy muszą rozwiązać obydwoje małżonkowie. Do przebadania mam tak z 50 par, najlepiej w różnym wieku i stażu.
jak ja byłam z moim malym to płaciłam mniej tylko spało sie na rozkładanych łózkach
I mówisz żeś krzepka kobieta

ja kupowałam lodówkę 4 lata temu, tuż przed porodem - Bosha i takie g... ta moja lodówka