styczniowe mamusie - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-10-30, 16:04   #91
MartusiaJ
Rozeznanie

Dot.: styczniowe mamusie

Monia jak też będę miała synka-chłopcy też są słodcy. najważniejsze by było zdrowe!!!
a co do wagi Maluszka- piszesz, że jest mały bo waży tylko 1400 g w 30 tyg,, a ja z kolei martwie się, że jest mój duży bo ważył ok.1600 g w 29 tyg.....
ale USG chyba ma jakiś margines błedu- ok 200g jeśli się nie mylę. więc waga Twojej Kruszynki jest bardzo OK, a mój jest ciężki cosik mam termin na 11 stycznia..
buziaki
MartusiaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-30, 16:07   #92
MartusiaJ
Rozeznanie

aha zapomniałam napisać- kuypiłam zimowy kombinezonik dla Malego- taki fajn y bo może być śpiworem z kapturkiem albo można go zsun ąć suwakami tak aby powstały nogawki. a więc jeest wielofunkcyjny. tak myślę, choć się na tym kompletnie nie znam.. jest na 68 cm- więc w marcu jeszcze go spokojnie założę. a Wy macie już cosik takiego?
buziaki
Stary 2005-10-30, 17:55   #93
Moni@
Zakorzenienie

ja tez mam juz spiworek..maluszek dostał od babci niebieski..czyzby babcia przeczuwała ze to chlopczyk bedzie ???
Moni@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-30, 18:10   #94
MartusiaJ
Rozeznanie

być może przeczuwała.. a moj jest kremowo-bordowy w sam raz zarówno dla chłopca jak i dziewczyn ki
Stary 2005-10-31, 08:54   #95
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

ja na kombinezonik musze poczekac, bo najpierw chce sie upewnic czy faktycznie mam dziewuszke, planuje USG zrobic w przyszłym tygodniu i wtedy bede kupowała tez na 68 (choc sa takie kombinezoniki bezrozmiarowe z napisem 0-6mcy) chciałabym kupic rózowy ale jak okaże sie ze to chłopak to wtedy róz odpada. wiec jeszcze musze sie uzbroic w cierpliwosc. Wogóle na "ostateczne" zakupy wybieram sie pod koniec listopada, bo posciel tez chciałabym dobrac do płci....duzo rzeczy juz mam ale jak zaczynam dumac to jeszcze bardzo duzo mi brakuje....
KATESIA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-31, 09:31   #96
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

Moniu zasypuje Cie gradem pytan. Dzwoniłam dowiedziec sie o USG z nagraniem i zdebiałam-to jest USG4d które kosztuje 200zł plus nagranie na płytke 50zł, napisz mi prosze czy ty tez tyle płaciłas (wiem ze nagranie kosztowało cie 10zł) ile kosztowało USG? i to było 4d czy 3d czy 2d? fakt ze dzwoni łam narazie tylko w jedno miejsce i mam nadzieje ze bywa taniej.

pozdrowionka
Stary 2005-10-31, 09:44   #97
Nel70
Zadomowienie

Katesia, ja robiłam 17 pażdziernika usg3d, był to 25 tydzień i na to mnie skierował gin, ażeby dziecko było pomierzone i w ogóle,żeby określić , czy wszystko z budową jest w porządku, bo na takim sprzęcie to już widać. Ja płaciłam 150 zł , mam również nagranie na dvd, ale gratis, bo miałam swoją kasetę. W większych miastach,gdzie jest więcej punktów z tym sprzętem , to usg takie kosztuje od 50 do 100 zł,także warto podzwonić w kilka punktów. Dziwię się, że jeszcze nie miałaś takiego usg(a czy miałaś już dziecko mierzone?) , bo Ty jesteś wyżej ode mnie w ciąży?Odnośnie kombinezonika, to już mam kremowy-kolor uniwersalny od siostry w spadku.
Nel70 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-10-31, 10:00   #98
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

oj ja z tym USG to sie miałam. Miałam dwa razy robione 12-24tc. (obydwa płatne 60zł) ale ani rozmiaru dziecka nie znam, ani wagi, ani nie mam zdjecia calosciowego bo lekarz zajął sie badaniem zdrowotnym, jak sie spytałam o płec to prawie wrzasnął ze dla niego wazniejsze jest w mojej sytuacji czy dziecko jest zdrowe-wiec sie zamknęłam, mąz też był bardzo niemile widziany co nas bardzo zraziło, bylismy u mojego lekarza prowadzacego a teraz chce pójsc niezaleznie, bo jak słysze (czytam ) jak piszecie ze wasze dzidzie wazą tyle i tyle, móiwcie dla mnie takie fajniutkie rzeczy.... a ja na zdjeciu mam fragment kręgosupa,rączkę nózke, głowke widzianą od góry.... spytałam lekarza ile ma długosci mój brzdac to mi powiedział ze musze sobie zsumowac dł.nózki, kregosłupa i głowki....teraz pytałam czy bedziemy robic usg a on do mnie ze juz nie ma takiej potrzeby bo obowiazkowe sa dwa usg (tylko nie rozumiem dlaczego zaq nie płaciłam skoro nic nie dowiedziałam sie).
dlatego chce pojsc niezaleznie ale kwota 250złto troszke przy duzo.....
ale skoro mówisz ze nawet ponizej 100 jest (mieszkam w Lublinie wiec chyba jest duzo takich gabinetów?)to na to mnie stac .
ps. Nel a własiwie to na kiedy masz termin?
dotychczasowymi usg jestem bardzo rozczarowana.
Stary 2005-10-31, 10:12   #99
Alien
Wtajemniczenie

Katesia to przykre, że natrafiłaś na takiego gbura lekarza przy robieniu USG, bo USG to taka fajna sprawa jak można razem z mężem oglądać swoją pociechę na ekranie

Nawet się nie zastanawiaj i poszukaj innego lekarza, który zrobi ci USG i poinforumje o wszystkim co i jak i nie będzie się zachowywał jakby robił ci łaskę.

Ja zmieniłam lekarza, z czego jestem zadowolona. Jak poszłam do niego na USG to po pierwsze różnica w dużej jakości sprzetu mnie zdziwiła, a po drugie to co się zapytałam to wszystko się dowiedziałam np. waga, obwód główki, obwód uda, płeć, ułożenie dziecka, ruchy płodu, sprawdzone zostały narządy takie jak serduszko, płuca, itp.i na koniec posłuchałam tętna płodu to aż mi łzy w oczach stanęły
Nie wiem czy to było zwykłe USG czy jakieś lepsze, ale zapłaciłam za nie 50 zł.

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-31, 10:35   #100
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

znalazłam usg za 75 zł gdzie podobno waga dziecka to podstawa, nagranie na płytke jest gratis (tylko własną plytke musze przyniesc), ide w piatek!!!!nie moge sie doczekac!!!!a mój lekarz twierdził ze jego usg jest super extra i wogole, moze i tak jest ale wydaje mi sie ze oprócz zbadania stanu zdrowia dziecka mówgłby wykazac niewielka inicjatywe i pokazac to i owo rodzicom....lekarza nie zmienie, bo ogolnie jestem zadowolona, jedynym wyjatkiem jest usg, moze miał zły humor....
ale teraz wreszcie sie wiecej dowiem...oby...
szkoda tylko ze wczesiej tego nie zrobiłam...i mój starszy synek obejrzy sobie dzidzie w domciu!!! super!!!
a tak wogóle to jak wasze zdrówka\? bo mnie plecy tak strasznie bolą ze nocami spac nie moge, mam nadzieje ze to minie bo jeszcze tyle czasu do porodu a mi płakac sie czaasem z bólu i bezsilnosci chce....nie wiem czy ten ból to ucisk dzidzi na nerwa, czy mnie przewiało? ale mam nadzieje ze juz niedługo przejdzie...
pozdrowionka.
Stary 2005-10-31, 10:36   #101
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KATESIA
Moniu zasypuje Cie gradem pytan. Dzwoniłam dowiedziec sie o USG z nagraniem i zdebiałam-to jest USG4d które kosztuje 200zł plus nagranie na płytke 50zł, napisz mi prosze czy ty tez tyle płaciłas (wiem ze nagranie kosztowało cie 10zł) ile kosztowało USG? i to było 4d czy 3d czy 2d? fakt ze dzwoni łam narazie tylko w jedno miejsce i mam nadzieje ze bywa taniej.

pozdrowionka
ja za wizyte z usg place 60zł (+ nagranie 10zł)..to jest normalne usg, jakie robi ginekolog, tylko on ma zakupiony odtwarzacz dvd z mozliwoscia nagrywania, stoi kolo aparatu taki srebrny jak sie kupuje do domu..nic specjalnego..ale nagral super.. to nie bylo zadne wymiarowe usg..popytaj jeszcze lekarzy..na takie wymiarowe tez bym chciała pojsc zobaczyc dzidziusia a skad jestes?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-10-31, 10:36   #102
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KATESIA
znalazłam usg za 75 zł gdzie podobno waga dziecka to podstawa, nagranie na płytke jest gratis (tylko własną plytke musze przyniesc), ide w piatek!!!!nie moge sie doczekac!!!!a mój lekarz twierdził ze jego usg jest super extra i wogole, moze i tak jest ale wydaje mi sie ze oprócz zbadania stanu zdrowia dziecka mówgłby wykazac niewielka inicjatywe i pokazac to i owo rodzicom....lekarza nie zmienie, bo ogolnie jestem zadowolona, jedynym wyjatkiem jest usg, moze miał zły humor....
szkoda tylko ze wczesiej tego nie zrobiłam...i mój starszy synek obejrzy sobie dzidzie w domciu!!! super!!!
a tak wogóle to jak wasze zdrówka\? bo mnie plecy tak strasznie bolą ze nocami spac nie moge, mam nadzieje ze to minie bo jeszcze tyle czasu do porodu a mi płakac sie czaasem z bólu i bezsilnosci chce....nie wiem czy ten ból to ucisk dzidzi na nerwa, czy mnie przewiało? ale mam nadzieje ze juz niedługo przejdzie...
pozdrowionka.
wez plytke cd i dvd, bo nie wiadomo jaka nagrywarke ma koniecznie napisz jak było..
Stary 2005-10-31, 10:40   #103
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KATESIA
pozdrowionka.
mnie tez bola plecy..nie moge spac spokojnie w nocy, wstaje i musze pochodzic, bo zwariowac mozna..najgorzej w krzyzu..

mam pytanko w jakiej pozycji spicie z tym wielkim brzusiem? czy podkladacie jakies poduszeczki? bo ja nie moge sobie miejsca ulezec
Stary 2005-10-31, 10:45   #104
kasiulka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KATESIA
oj ja z tym USG to sie miałam. Miałam dwa razy robione 12-24tc. (obydwa płatne 60zł) ale ani rozmiaru dziecka nie znam, ani wagi, ani nie mam zdjecia calosciowego bo lekarz zajął sie badaniem zdrowotnym, jak sie spytałam o płec to prawie wrzasnął ze dla niego wazniejsze jest w mojej sytuacji czy dziecko jest zdrowe-wiec sie zamknęłam, mąz też był bardzo niemile widziany co nas bardzo zraziło, bylismy u mojego lekarza prowadzacego a teraz chce pójsc niezaleznie, bo jak słysze (czytam ) jak piszecie ze wasze dzidzie wazą tyle i tyle, móiwcie dla mnie takie fajniutkie rzeczy.... a ja na zdjeciu mam fragment kręgosupa,rączkę nózke, głowke widzianą od góry.... spytałam lekarza ile ma długosci mój brzdac to mi powiedział ze musze sobie zsumowac dł.nózki, kregosłupa i głowki....teraz pytałam czy bedziemy robic usg a on do mnie ze juz nie ma takiej potrzeby bo obowiazkowe sa dwa usg (tylko nie rozumiem dlaczego zaq nie płaciłam skoro nic nie dowiedziałam sie).
dlatego chce pojsc niezaleznie ale kwota 250złto troszke przy duzo.....
ale skoro mówisz ze nawet ponizej 100 jest (mieszkam w Lublinie wiec chyba jest duzo takich gabinetów?)to na to mnie stac .
ps. Nel a własiwie to na kiedy masz termin?
dotychczasowymi usg jestem bardzo rozczarowana.

rany Katesiu to straszne co piszesz, ja bym chyba zmieniła lekarza i to szybko. Ja usg mam robione przy każdej wizycie bo moja pani doktor ma w gabinecie - oczywiscie bez zadnych dodatkowych opłat, w cenie wizyty. Oprócz tego pani doktor wzięła mnie do siebie do szpitala na badanie głowicą dopochwowa (podobno dokładniejsze), no i miałam juz 2 badania usg-prenatalne, dzidzia została bardzo dokładnie pomierzona, wszystkie narzady po kolei a lekarka która robiła badanie wszystko mi dokładnie pokazywała i opowiadała, dostałam mase zdjec i opisy. Mysle ze takie badania sa wazne nie tylko z powodu diagnostyki ewentualnych wad, ale tez z punktu widzenia przyszłej mamy - dla mnie usg to najlepszy srodek uspokajający, od razu glupie mysli odsuwam jak widze na własne oczy ze z malenstwem jest wszystko ok.

Oliwka
kasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-31, 10:50   #105
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

napisze jak było to oczywista, przeciez bede sie chciała pochwalic...

a jesli chodzi o spanie to przez tydzien spałąm na siedzaco, na fotelu obłozona poduchami ze wszystkich stron, nogi na pufach-nie jest zbyt wygodnie ale przynajmniej mogłam ok.4-5godzin podrzemac, bo w łozku i tego nie mogłam.
teraz mąz naciera mnie kamfora(pozwolenie lekarza mam) i juz moge w łozku polezec na prawym boku (bo jak leze na lewym to mi strasznie serce uciska , mój bol jest na tyle dziwny ze raz boli w dole pleców raz troche wyzej raz w okolicy zeber....
w pierszej ciazy tez tak miałam ale po tygodniu mineło a teraz cos nie bardzo chce , doszło mi do tego okropne przeziebienie i moze dlatego nie mija tak szybko ten ból....ale juz prawie po przeizebieniu wiec moze i bol ucieknie (a na jego miejsce pewnie przyjdzie juz zgaga-bo takie sa koleje ciązy ).
ostatnio mój maz mnie dobił, ja ledwo zyje chciałaby mjuz urodzic i miec to za soba a on do mnie ze niedługo po porodzie "zmajsrtujemy sobie trzeciego brzdaca...bo mój brzunio jest takisliczny ze on chciałby aby nie znikał....kochany ten mój TŻ ale ja chyba zbastuje na dwójce (chociaz wiecej bym chciała, ale to tylko mit ze ciaza jest przyjemna-wkoncu jest podczas niej tyle dolegliwosci...)
Stary 2005-10-31, 10:53   #106
MartusiaJ
Rozeznanie

ja mam co miesiąc robione USG ale tego 3D to nie miałam i pewnie mieć nie będę...jak byłam u gina w 15 tygodniu to mi powiedział, że jest ok i, że mnie skieruje na takie USG genetyczne w 20 tygodniu, na wizycie następnej obiecał, że jeśli coś mnie zaniepokoi, to ok. 30 tyg. moge mieć taie genetyvczne USG a teraz (30 tydzień)stwierdził , że wszystko super i nie muszę takiego USG mieć robionego... ja jestem z Olkusza, a rodzić będę w Chrzanowie...mój lekarz prowadzący twierdzi, że wszystko z Maluszkiem OK,nie wiem na ile można wierzyć takiemu zwykłemu sprzetowi-to USG podobno z tych nowych jest choć nie to genetyczne ...
Stary 2005-10-31, 10:56   #107
MartusiaJ
Rozeznanie

a 'propos kręgosłupa- całe życie mam straszną skoliozę podobno, a teraz w ciąży nie mam żadnych bóli, dosłownie nic, aż dziwne to jest...brzuch w ogóle mi nie przeszkadza, śpię jak zabita we wszelkich pozycjach, (oprócz pozycji na brzuchu oczywiście )
ale współczuję Wam, że nie możecie się wyspać, biedulki
Stary 2005-10-31, 10:59   #108
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

no bo Martusiu ty juz sie nacierpiałas na kregosłup przed ciąza to teraz masz"odsapke" dzieki za wspólczucie....a Tobie pewnie wiekszosc z nas zazdrosci....ja mam w ciazy jak najwiecej lezec i co? i nie moge tylko łaze z kąta w kąt i narzekam na plecki...ale jeszcze jakis 80dni.....
Stary 2005-10-31, 11:32   #109
MartusiaJ
Rozeznanie

ja już nie mogę się doczekać.. liczę dni do porodu a właśnie dziś się dowiedizałam, że moja koleżanka, która miała termin na 11 listopada urodziła dziś w nocy!! rodziła dwie i pół godz.!!! ja też tak chcę!!!!ale to było już jej drugie dziecko, więc pewnie stą ten łatwy poród. a więc Katesiu, to dobra woiadomość dla Ciebie bo to już Twój drugi Maluszek

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-10-31, 11:40   #110
Nel70
Zadomowienie

Katesia ja mam termin na 28 stycznia, ale po tym usg3d lekarz powiedział,że dziecko jest duże i mogę urodzic wcześniej o 2 tygodnie czyli na moje urodziny Jak będziesz po tym usg to napisz na forum wyniki -rozmiary dziecka to sobie porównamy. Ja również mam problemy ze spaniem, nie wiem już jaką pozycję przybierać, zawsze spałam na brzuchu.ale musimy się męczyć
Stary 2005-10-31, 11:44   #111
MartusiaJ
Rozeznanie

Nel moje dziecko też jest duże, tak jak pisałam w 29 tyg. ważylo około 1600 g wg lekarza, ale jak zapytałam o termin- czy w związku z dużą wagą dziecka poród może ssię przyspieszyć, odparł, że raczej nie... a mam termin na 11.01...
Stary 2005-10-31, 14:34   #112
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

no mam nadzieje ze szybciej urodze, Andrzejka rodziłam dosyc szybko, bo na stole lezałam ok3-3,5godziny, wiec mysle ze drugi raz bedzie migiem , no i ze wczesniej, bo tez jak czytam i słucham to drugie i kolejne jest coraz łątwiej. Moja znajoma ocierpiała sie przy 1szym porodzie i zamówiła na drugi poród w wannie, ale nawet nie zdązyli nalac wody do wanny jak dzidzius ssał juz cysia.

a tak wogóle to zobaczcie jak apetyt rosnie w miare jedzenia-jeszcze trzy miesiace temu nie było problemu z czekaniem a teraz kazda z nas chetnie by juz urodziła...moze dlatego ze dolegliwosci sa juz ciezsze, a moze dlatego ze sporo ciezarówek na forum juz urodziło.....a nam jeszcze prawie trzy miesiące zostały....
to tak dużo i zarazemtak nieduzo.....
powiedzcie mi jeszcze jedno-jak dokładnie liczycie dzien porodu? bo ja wg miesiaczki mam na 23, wg pierwszego usg 18stycznia, a wg drugiego 26. ciekawa jestem którym mam sie sugerowac, a w piatek ide na to ostatnie-to chyba nim bede sie najbardziej sugerowac.
nie moge sie doczekac a z drugiej strony mam straszliwe obawy czy wszystko w porzadku....
buziaki
Stary 2005-10-31, 15:25   #113
Nel70
Zadomowienie

Katesia ja mam robione takie zwykłe usg co miesiąc, na każdej wizycie u gina. Dziwię się,że Ty idziesz teraz na to szczególowe ostatni raz i że już w ogóle nie będziesz miała innego. Napisz czy będziesz rodziła naturalnie , czy przez cc, ja zastanawiam sie co wybrać, może poród naturalny z zzo i opłaciłabym położną,ale muszę się rozeznać z cennikiem. Dziewczynki,czy macie upławy białe,bo u mnie się nieduże pojawiły. Martusia myślę,że możesz jeszcze urodzić w ostatnim dniu roku czyli na Sylwka , bo różnica może być 2 tygodnie do przodu lub do tyłu.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-10-31, 16:15   #114
MartusiaJ
Rozeznanie

co do dnia porodu to ja mam tylko jeden termin- mój lekarz nie wysila się specjalnie i nie liczy wg USG.. dlaczego??????termin zarówno z ostatniej miesiączki jak i zapłodnienia jest tenm sam, no bo wiecie ja to jestem z tych co wiedzą kiedy dokładnie było zapłodnienie tylko raz to sie zdarzyło w kwietniu mąż akurat cały kweiecień był taaaki zapracowany a ja zresztą też..
mam tak jak Ty Nel usg co miesiąc robione ale termin jak stoi tak stoi choć dziecko duże..

co do upławów to mam bardzo obfite- jak się zaczęły (około miesiąca temu) to myślałam, że to część wód płodowych, zaraz pognałam do gina ale ten mnie uspokoił, że to TYLKO upławy i one mogą być takie wodniste ..

Nel ja mam właśnie takie przeczucie, że prędzej urodzę chociaż z tydzień, ale może to tylko moje pobożne życzenie a nie intuicja.. Nel Ciebie też czeka pewnie łatwy poród tak jak Katesię bo to już nie Wasze pierwsze pociechy
co do obaw to ja też mam mnóśtwo zwiazanych ze zdrowiem Maluszka, ale to podobno normalne.. ale im bliżęj tym bardziej się niepokoję ale staram się o tym nie myśleć, hormony mi chyba biją ...
pozdrawiam Was cieplutko i dbajcie o siebie
Stary 2005-10-31, 16:20   #115
MartusiaJ
Rozeznanie

aha chciałam Was zapytać o jeszcze jedną rzecz- otóż o tę ciemn ą linię nbiegnącą prze4z brzuch. Moja jest jakś śmieszna co jest kolejnym powodem moich schioz.. otóż nie jest ciemna tylko ma kolor żył (taki jaśniutko fioletowy) biegnie od pępka w góre i ROZGAŁĘZIA SIĘ.. tak jakbym żyłki miala nad pępkiem. dziewczyny czy to normalne? spootkałyscie się z czymś takim?
buziaki
Stary 2005-10-31, 16:53   #116
KATESIA
Zakorzenienie

GG do KATESIA

ale szybko zaczynacie tyle wątków...

bede rodziła naturalnie, bo skoro raz poszło to pójdzie i drugi (no chyba ze cos nie tak ...), odnosze wrazenie, ze cc powoduje jednak ze kobieta po porodzie jest troche mniej sprawna bo moze miec jakies ciągniecia szwa albo cos w tym stylu, dzwigac nie moze....a po naturalnym to chyba lżej (oczywiscie jak sie bardzo nie popęka, ale przy Andrzejku nie popekałam wiec mysle ze teraz też bedzie dobrze.
jesli chodzi o ciemna linie...to ja nie miałąm nic takiego w pierwszej ciazy ani w tej wiec niestety nie pomoge jak to ma wyglądac.
upławów tez narazie nie mam ale jestem swiadoma ze w kazdej chwili mogą sie pojawic....zarówno białe, przezroczyste jak i brunatne...
mi natomiast doskwiera nietrzymanie wysiłkowe moczu, a poniewaz duzo kaszle (pozostałosci po przeziebieniu) to jest to dosyc kłopotliwe, ale i tak iwem ze to minie.
wkoncu wszystkie dolegliwosci nam miną a potem.....sama radosc nad opieka nad dzdzia
jedynie co mi strasznie przeszkadza to ten chol.....ból pleców i pieczenie górnej czesci brzucha (okolice konca macicy) a reszta to jak narazie pikus...
odziwo jesszcze nie boje sie porodu lecz czekam na niego jak na błogosławienstwo, pewnie strach zdązy jeszcze przyjsc, narazie mam obawy o zdrowie i zycia dzidzi...
Stary 2005-11-01, 10:58   #117
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MartusiaJ
aha chciałam Was zapytać o jeszcze jedną rzecz- otóż o tę ciemn ą linię nbiegnącą prze4z brzuch. Moja jest jakś śmieszna co jest kolejnym powodem moich schioz.. otóż nie jest ciemna tylko ma kolor żył (taki jaśniutko fioletowy) biegnie od pępka w góre i ROZGAŁĘZIA SIĘ.. tak jakbym żyłki miala nad pępkiem. dziewczyny czy to normalne? spootkałyscie się z czymś takim?
buziaki
ja tez mam linie od pepka w gore i w doł..jest ciemno brazowa, bardzo widoczna, ale wiem ze nie ma powodow do niepokoju, bo to normalne..(pojawia się pod wpływem zmian hormonalnych; ustąpi samoistnie, ale trzeba je osłaniać przed słońcem);
Stary 2005-11-01, 15:15   #118
saashi
Raczkowanie

To ja sie dolaczam do grona radosnych brzuchatek, ktore zostana mamusiami w styczniu. Termin mam co prawda na 2.lutego ale mam nieodparte odczucie,ze male "wykluje" sie troszke predzej. To moj pierwszy dzidzius, a czas juz najwyzszy, gdyz jestem juz "roczna trzydziestka".
Pozdrawiam wszystkie listopadowe, grudniowe,styczniowe, lutowe itp....... mamusie
saashi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-01, 16:43   #119
Nel70
Zadomowienie

Saashi witam serdecznie w naszym gronie! Napisz coś więcej jeśli masz ochotę,wspólnie szybciej nam minie czas do stycznia.Pozdrawiam
Stary 2005-11-01, 17:09   #120
MartusiaJ
Rozeznanie

Saashi witaj napisz coś więcej- o płci, wielkości Maluszka itp czekamy
pozdrowionka
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości