niechciana ciąża przyjaciółki - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-03-10, 19:23   #91
TmargoT
Zakorzenienie

Dot.: niechciana ciąża przyjaciółki

Cytat:
Napisane przez ptysia Pokaż wiadomość
Oho, jasne. Więc jak okaże się, że będziesz "nieświadomą" mamusią, masz prawo do aborcji. Gratuluję dopasowania tego hasla do obecnej dyskusji.
kolejny ZONK.ja tez jestem mamusią
coś nie wychodzi ci myślenie,że tylko małolatki mówią o aborcji,tu okazuje się,że dorosłe i świadme kobiety chcą miec prawo do posiadania dziecka.

Cytat:
O jakim świadomym macierzyństwie może mówić przyjaciółka autorki wątku??
macierzyństwo to świadome posiadanie dziecka,a nie ciąża i płód w brzuchu.dla mnie płód nie jest dzieckiem,jest embrionem

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
\

Zacytuj prosze, gdzie powiedziałam, że urodzenie dziecka to "wspaniałe doświadczenie i dzidziuś będzie słodki".
Mam 20 lat, moi rodzice są zastępczą od 10 więc przez mój dom przewinęło się więcej bardziej lub mniej chcianych dzieci, niż możesz sobie wyobrazić.
za pieniądze,a nie z miłości.
to po pierwsze,a po drugie przewinęły się te dzieci i poszły dalej.nie ma to jak życie na walizkach bez poczucia bezpieczeństwa
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-10, 19:48   #92
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

Cytat:
Nie wiem,czemu za 10 lat miałabym być bardziej luzacka w tych kwestiach.
tu nie chodzi o luzackie podejscie do sprawy tu chodzi o dojrzalosc i odpowiedzialnosc za urodzone dziecko,dojrzalosc ktora nabieramy na podstawie doswiadczen zyciowych.ty jej nie masz bo nie masz swoich dzieci wiec nie wiesz z czym sie wiaze odpowiedzialnosc za urodzone dziecko.
napisalas w ktoryms ze swoich postow : Jestem pro-life, ale nie na zasadzie "musisz urodzić bo wszyscy tak chcą" tylko raczej "zrobię wszystko, żebyś uwierzyła, że urodzenie dziecka to lepsze wyjście niż zabicie go".
przewaznie na takim doradzaniu pomoc tych "nawiedzonych" pro-life sie konczy a pozniej dziewczyny zostaja same ze swoim problemem,mecza sie placzac w poduszke ze nie maja na mleko dla dziecka albo ze beda sprzataczkami w biedronce bo nie mialy z kim zostawic dziecka zeby sie dalej edukowac.albo nawet oddaja te dzieci do adopcji a pozniej zyja z wyrzutami sumienia ze zryta psychika ze posluchaly urodzily i oddaly.zostaja same z tym wszystkim bo rola pro-life sie skonczyla w momencie urodzenia sie dziecka.no ale kolejna ciaza uratowana -sukces!
ale co tam sa rodziny zastepcze tez musza zarobic wiec urodz te dziecko a pozniej sie zobaczy co dalej,napewno wszystko sie ulozy
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-10, 19:53   #93
leleczka
Wtajemniczenie

[1=20e6ad78eac783f5bf2c2aa a836e9e1e07b2d6f9_61d4dfb 026b9e;39671305]`A ja uważam że trochę przesadzacie, z tym naskakiwaniem na autorke,i jej przyjaciółkę.
Ja rozumiem wasze wzburzenie zachowaniem tej dziewczyny, samym związkiem,jak i ciążą ,która w tym momencie jest najgorszym problemem.
Bo raz nie ten czas,dwa nie ten facet, trzy związek nie taki.

Ale myślę,że spokojną rozmową..można więcej zdziałac,niż agresją i atakiem .
Dziewczyna jest młoda,widac że niezbyt ogarnięta ,mało wie o życiu.. i trzeba ją uświadomic ,że popełnia błędy.
Większosc z nas , jest tutaj starsza...więc do czegos,nas to zobowiązuje ,przeciez.

Teraz to trzeba dziewczynie pomóc ,wyciągnąc z tego bagna .
Ale nie w taki sposób .

P.S. Droga autorko,musisz zdawac sobie sprawę, że umieszczając wątek na tym forum..wiele ludzi, interpretuje go na swój sposób.
Musisz byc twarda i zniesc krytyke.
Bo mimo charakteru ,wypowiedź niektórych z dziewczyn ,wiele jest w nich racji.[/QUOTE]
Po prostu nie chcę mi się marnować czasu czytając czyjąś krytyke bo to nie ja jestem w tej ciąży, przyszłam tutaj po porade dla przyjaciółki, nie martwcie się ona wie co zrobiła źle, wie jak było, została już skrytykowana (malo powiedziane) przez bliskie osoby, więc nie potrzebuję takich wypowiedzi. jeszcze raz powtarzam to nie ja jestem dziewczyną w ciąży, jak niektóre z Was tutaj pisały.

Cytat:
Napisane przez vretka Pokaż wiadomość
Nie wspominając już o tym, że o ile mi wiadomo raczej ciężko wykryć ciążę w trzecim tygodniu jej trwania (Jeśli oczywiście liczona jest od dnia ostatniej miesiączki. Uogólniając, po jakichś dwóch tygodniach ma się owulację, a w trzecim tygodniu zapłodniona komórka sobie dopiero "podróżuje" w najlepsze Zastanawiam się na jakiej podstawie lekarz potwierdził ciążę...)
Ciąża trwa 3 tygodnie, wiec licząc od ostatniego okresu jest w 5 tc

Edytowane przez leleczka
Czas edycji: 2013-03-10 o 20:02
leleczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-10, 21:44   #94
merciii
Raczkowanie

Ponieważ dziewczyna jest - nie ukrywając - kompletnie nieodpowiedzialna (seks bez zabezpieczenia z nieodpowiednią osobą itp.), to nie byłabym taka pewna czy doradzanie usunięcia ciąży jest dobrym pomysłem, z tego względu, że jeżeli znowu da się "oszukać" facetowi to co? Kolejna aborcja? Można by było powiedzieć " a po co mi jakieś zabezpieczenia, po co mam być odpowiedzialna - zawsze mogę usunąć". Nawet jeżeli teraz usunie ciąże to najważniejsze jest to, żeby wyciągnęła wnioski z tej całej sytuacji, żeby kolejna ciąża była już tą chcianą, z odpowiednią osobą.
merciii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 04:59   #95
umeko
Raczkowanie

Rety.

Leleczka,jaką podjęła decyzję?
Przede wszystkim - CO MYŚLI TWOJA PRZYJACIÓŁKA?
Czy ona chce urodzić to dziecko?

Nie pojmuję tego, dziewczyna (nota bene niewiele młodsza ode mnie) prawie dwudziestoletnia - nic nie wie o antykoncepcji, nie ma własnego zdania na żaden temat - przedstawiasz ją jakby była upośledzona, nie miała własnej woli ani rozumu.
Nie wiem, oburzasz się za krytykę, ale szukasz porady na forum. gdzie każdy ma prawo wyrazić swoją opinię. Czego oczekujesz? Gratulacji? Ręce opadają.

Skoro nie chce być z tym facetem, nie chce mieć przez niego 'niszczonego życia' - to chyba jego dziecka też nie chce urodzić / wychowywać.
Skoro taki z niego przewidywalny drań, po co tak szybko mu oznajmiła, że jest w ciąży (zamiast wykorzystać jego niewiedzę, pojąć powagę sytuacji i zastanowić się wreszcie nad tym czego ONA chce)?

Czas mija. Jeśli chce podjąć jakąś decyzję, to musi się pospieszyć.
Nie wyobrażam sobie żeby taka, delikatnie mówiąc, lekkomyślna dziewczyna, wiedziała co ''zrobić'' z tym dzieckiem, kiedy je urodzi. Wygląda na to, że nie była gotowa na współżycie, a co dopiero na bycie matką. Sprawy adopcyjne to też nie takie hop-siup. Jak miałaby cokolwiek ogarnąć? Nie wyobrażam sobie tego.

Mieszka z rodzicami, rodzice 'nienawidzą tego chłopaka', a przyzwalają na spotkania z nim? Wiedzą w ogóle, że ich córka jest w ciąży?
umeko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-11, 08:24   #96
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez umeko Pokaż wiadomość
Rety.

Leleczka,jaką podjęła decyzję?
Przede wszystkim - CO MYŚLI TWOJA PRZYJACIÓŁKA?
Czy ona chce urodzić to dziecko?

Nie pojmuję tego, dziewczyna (nota bene niewiele młodsza ode mnie) prawie dwudziestoletnia - nic nie wie o antykoncepcji, nie ma własnego zdania na żaden temat - przedstawiasz ją jakby była upośledzona, nie miała własnej woli ani rozumu.
Nie wiem, oburzasz się za krytykę, ale szukasz porady na forum. gdzie każdy ma prawo wyrazić swoją opinię. Czego oczekujesz? Gratulacji? Ręce opadają.

Skoro nie chce być z tym facetem, nie chce mieć przez niego 'niszczonego życia' - to chyba jego dziecka też nie chce urodzić / wychowywać.
Skoro taki z niego przewidywalny drań, po co tak szybko mu oznajmiła, że jest w ciąży (zamiast wykorzystać jego niewiedzę, pojąć powagę sytuacji i zastanowić się wreszcie nad tym czego ONA chce)?

Czas mija. Jeśli chce podjąć jakąś decyzję, to musi się pospieszyć.
Nie wyobrażam sobie żeby taka, delikatnie mówiąc, lekkomyślna dziewczyna, wiedziała co ''zrobić'' z tym dzieckiem, kiedy je urodzi. Wygląda na to, że nie była gotowa na współżycie, a co dopiero na bycie matką. Sprawy adopcyjne to też nie takie hop-siup. Jak miałaby cokolwiek ogarnąć? Nie wyobrażam sobie tego.

Mieszka z rodzicami, rodzice 'nienawidzą tego chłopaka', a przyzwalają na spotkania z nim? Wiedzą w ogóle, że ich córka jest w ciąży?
zgadzam sie w 100%

nie wiem moze jestem staroswiecka, ale bedac w sytuacji, ze nie mam pracy, nie mam fizycznej mozliwosci utrzymania dziecka, moj facet to burak, to moje pierwsze kroki skierowalabym do rodzicow.
e78ea2ce4b6c03f1c01eeedcbea21d52971ed141 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-03-14, 21:18   #97
weronika_85
Przyczajenie

Autorko, czy można wiedzieć jaką decyzję podjęła Twoja przyjaciółka?

Przykro mi, że pojawiła się tu fala krytyki wobec tej dziewczyny- sytuacje są różne. Myślę, że wystarczająco jej ciężko i nie trzeba dodatkowego dołowania. Jej sytuacja jest bardzo ciężka i nie ważne jaka decyzja zapadnie to konsekwencje będzie ponosiła TYLKO I WYŁĄCZNIE ona.
A modne hasło "toksyczny związek " to niestety prawda.
weronika_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości