Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek?
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 11 25,58%
Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 4 9,30%
Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 9 20,93%
Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 17 39,53%
Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 2 4,65%
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-10, 16:13   #91
magdalennne
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość
Aaa, właśnie stwierdziliśmy z TŻ, że nasze dziecko nie może być ciągle no name
Ostrzegam, że nie przepadamy za "standardowymi"imiona mi, więc pewnie nasze obecne wybory podobać się nie będą
Póki co wynaleźliśmy Seweryna i Doriana TŻ jest absolutnie za opcją drugą, a ja się cieszę, że mamy jeszcze tyle czasu
Dorian kojarzy mi się z Hożymi Doktorami A Seweryn obleci Ostatnio słyszeliśmy w CH jak tatuś wołał do dziecka Sergiuszku... Śmialiśmy się potem, że dobrze, że nie Syriuszku Ale to decyzja rodziców zawsze jest

Cytat:
Napisane przez karolajn1987 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczęta
ja po cichutku sobie Was podczytuję przez cały weekend, ale jakoś byłam bez sił żeby się udzielać
Gratuluje wszystkich nowych ujawnionych maluszków
Moje małe to się rusza głównie w nocy, jak dłużej posiedzę to jestem w stanie poczuć a jak idę spać to niestety nie
Byliśmy w piątek z Tżem w knajpce z jego siostrą i znajomymi, powiem Wam, że posiedziałam 2 h i tak mnie kręgosłup i brzuch bolał, że masakra Wczoraj mój tata robił urodziny w restauracji i było to samo - najchętniej bym cały czas leżała
Dziś przyjeżdża do nas kolega Tż z pracy na noc więc będę mogła z Wami trochę pospamować
Też tak mam jak siedzę bez ruchu. Dlatego traktuję moją pracę jako wybawienie, bo tam nie mogę siedzieć i nic nie robić.
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 16:14   #92
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czerwony_balonik Pokaż wiadomość
jeśli rodzice nie będą w stanie pomóc i sobie nie poradzimy, będę się zastanawiać nad domem samotnej matki

Dziękuję za kciuki, w jego sytuacji jest ciężko coś znależć,ma dużo lat doświadczenia na jednym stanowisku, w branży w której jest ciężko o pracę.

Oby...Rodzice na tyle na ile bedą mogli...mają też swoje życie,zobowiązania itd,zresztą nie są za bardzo zadowoleni z tego,że będą musieli pomóc finansowo. To,że zaszłam w ciąże traktują jako wielką nieodpowiedzialność z naszej strony w tej sytuacji finansowej w jakiej jesteśmy, mają rację.
Baloniku, nie znam oczywiscie w szczegolach Waszej sytuacji, ale mysle i mam nadzieje, ze (pod wplywem TZ) niepotrzebnie wpadasz w panike i depresje - razem z nim.
Po pierwsze - jesli choc jedno z Was ma PRZECIETNYCH rodzicow, nie jakichs super czulych, ale tylko przecietnych - rodzice zrobia co bedzie trzeba, zeby corka/synowa i wnuczatko NIE mieszkali w Domu Samotnej Matki.
Po drugie, nie przemawialo do mnie nigdy argumentowanie waska dziedzina czy specjalizacja. Po to mamy mozgi, zeby sie przekwalifikowywac. W branzy sprzataniowo-ochroniarskiej jest caly czas praca, wez chocby Impel, ktory od podszewki dobrze znam. I zadna praca nie hanbi - wiec chocby TZ mial sracze z przeproszeniem pomywac, bedzie facetem z wiekszymi jajami, niz jesli by pozwolil,zeby JEGO kobieta i JEGO dziecko koczowaly w przytulku. Sorki, ale na POKOJ powinno Was byc stac, cokolwiek zlapie TZ .
TULE MOCNO i przepraszam, jesli bylam zbyt ostra wyzej .
Bedzie dobrze.
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 16:14   #93
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Margosia__ Pokaż wiadomość
A skąd Ty wiesz jak ja tyję... jak ja się nigdzie nie chwalę?
Po pierwsze- widać po zdjęciu żeś zmizerniała, tylko brzuszek wypchało, a po drugie - nie tak dawno temu pisałaś, że przytyłaś 3 kg Nooo coś tam później marudziłaś jeszcze, że waga Ci ruszyyyłaaaa
Ale założę się, że nie masz na plusie więcej niż 5 kg
Neni1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 16:15   #94
fiazo
Zakorzenienie

czerwony_balonik dacie rade, tylko się nie załamujcie, rodzice zawsze pomagają dzieciom na tyle ile mogą, zawsze jeszcze możesz spróbować opieki społecznej tak jak pisała mela
a na dzieci nigdy nie ma odpowiedniego momentu

Synek
fiazo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 16:21   #95
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Neni1984 Pokaż wiadomość
Po pierwsze- widać po zdjęciu żeś zmizerniała, tylko brzuszek wypchało, a po drugie - nie tak dawno temu pisałaś, że przytyłaś 3 kg Nooo coś tam później marudziłaś jeszcze, że waga Ci ruszyyyłaaaa
Ale założę się, że nie masz na plusie więcej niż 5 kg
Ups A myślałam, że nic takiego nie pisałam Chyba byłam pijana
Do 5 jeszcze nie dobiłam

Mały
Margosia__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 16:22   #96
Neni1984
Zakorzenienie

Cytat:
Do 5 jeszcze nie dobiłam
Stary 2013-03-10, 16:24   #97
idzia111
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka24 Pokaż wiadomość
też tak mam, wolę te zwykłe imiona i na pewno takie damy, stare imiona też mi się nie widzą, tylko mój tz dalej ma haj na Witolda ale może zapomnieć o tym imieniu
Nie wspominaj przy nim o Witoldzie, to zapomni

Cytat:
Napisane przez shestiger Pokaż wiadomość
Chcecie mnie tu jeszcze?
chcemy

Cytat:
Heeej
Dzień dobry w nowym wątku
Widzę, że mam strasznie dużo nadrabiania, ale to fajnie
Kupiliśmy ten wózek
Jest piękny Na żywo wygląda lepiej niż na foto. Zero śladów używania!! Jest jak nówka ze sklepu, cudnie się buja i dostaliśmy gratisy-parasolka, folia przeciwdszczowa i moskitera. Koszt: 400 zł

Cytat:
Mnie jak zwykle nikt nie widzi
Widzę Cię, wielorybku
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-03-10, 16:25   #98
surka
Zakorzenienie

Cytat:
Ostrzegam, że nie przepadamy za "standardowymi"imiona mi, więc pewnie nasze obecne wybory podobać się nie będą
Póki co wynaleźliśmy Seweryna i Doriana TŻ jest absolutnie za opcją drugą, a ja się cieszę, że mamy jeszcze tyle czasu
Z tych 2 bardziej podoba mi się Seweryn

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39686283]No i gwóźdź programu: bezkofeinowa kawunia w Starbucksie [/QUOTE]

ja też chcę

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Moja siostra pracuje w Starbucksie w Szwajcarii i mówi, że tam bardzo dbają o higienę i świeżość. Wkurza ją to marnotrawstwo i uważa, że z niektórymi rzeczami przesadzają. Ciekawe czy u nas też tak tego pilnują?
Myślę, że u nas nie jest tak samo, choć chciałabym się mylić

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39686551]
A a propos mejkapu, opowiem Wam coś... Kiedyś się malowałam, akurat nakładałam podkład i zwróciłam TŻowi uwagę (już nie pamiętam odnośnie czego), że coś tam źle zrobił. A ten mi na to? - Tak? Ale to nie ja nakładam na twarz błoto :P............
A kiedyś byliśmy sobie pod prysznicem i postanowiłam mu zrobić peeling (tzn. do twarzy taki), to mi zaczął wrzeszczeć pod tym prysznicem: aaaa kamienie!!....[/QUOTE]

Cytat:
Chcecie mnie tu jeszcze?

Cytat:
Napisane przez Smerfetka_88 Pokaż wiadomość
Kochane Wizażanki mam prośbę do wszystkich korzystających obecnie lub kiedykolwiek z mediów o dzieciach/parentingowych (prasa, Internet), by wypełniły mi ankietę do pracy magisterskiej

http:// www. ankietka. pl/ankieta/108346/prasa-i-portale-parentingowe.html

Link należy skopiować i z nazwy serwisu usunąć spacje.
Z góry dziękuję za odpowiedź i przepraszam za zakłócanie Waszych wątków
Wypełniłam

Cytat:
Kupiliśmy ten wózek
Jest piękny Na żywo wygląda lepiej niż na foto. Zero śladów używania!! Jest jak nówka ze sklepu, cudnie się buja i dostaliśmy gratisy-parasolka, folia przeciwdszczowa i moskitera. Koszt: 400 zł

Gratuluję udanego zakupu
surka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 16:26   #99
Anulka_p
Zakorzenienie

Dzień dobry Mamusie Witam się ciepło w nowym wątku
09.07.2013 g. 4:55- Wreszcie jesteś- Michaś   
Anulka_p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 16:28   #100
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Nie chwalę dnia przed zachodem, bo to rozwojowa akcja

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Dzień dobry Mamusie Witam się ciepło w nowym wątku
To dobrze, że ciepło... bo na dworze jeszcze chłodno

Mały
Stary 2013-03-10, 16:29   #101
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
lecę na łóżko poleniuchować z książką. Fi cichutki znów - w nocy troszkę się ruszał. Jakaś taka jestem jak wypluta.
a jaka książka?

Cytat:
Mnie jak zwykle nikt nie widzi
widzimy widzimy))
Cytat:
na ten film muszę poczekać jeszcze bo tylko w kiepskiej wersji jest, albo napisy angielskie, ale zapisałam sobie, dzięki

u mnie mgła normalnie jak w horrorze
mąż gdzieś znalazł w niezłej wersji, problem z napisami był, ale też sie znalazły. Podpytam i napiszę na priw.

Cytat:
Do 5 jeszcze nie dobiłam
:P

Powoli dobijam do mojego maksimum siedzenia przy kompie... pomimo ćwiczen i przerw kręgosłup daje mi się we znaki.. ale przynajmniej mam czyste sumeinie bo sporo mi sie udało zrobić

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-10, 16:32   #102
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
Powoli dobijam do mojego maksimum siedzenia przy kompie... pomimo ćwiczen i przerw kręgosłup daje mi się we znaki.. ale przynajmniej mam czyste sumeinie bo sporo mi sie udało zrobić
Jesteśmy z Ciebie dumne

Mały
Stary 2013-03-10, 16:44   #103
mela1234
Zakorzenienie

Baloniku w branży budowniczej jest dużo ogłoszeń, wykończeniówka i takie tam. Nie wiem jaki jest twój TZ, co potrafi, co chce robić, ale... ewentualnie w ostateczności za granicę niech jedzie. Zawsze jest jakieś wyjście.

Edytowane przez mela1234
Czas edycji: 2013-03-10 o 16:47
mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 16:49   #104
Neni1984
Zakorzenienie

Znalazłam ciekawy wątek do poczytania o polecanych i odradzanych dla maluchów rzeczach itp. - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=77486
Stary 2013-03-10, 16:50   #105
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Margosiu: dziękuję

Baloniku: wiem, że łatwo nam coś radzić, ale może cos z tego co Oliath czy Mela piszą sie przyda. Ja mogę 3mać kciuki, wiem jak to jest, kiedy finansowo jest ciężko i jak to źle wpływa szczególnie na mężczyznę. U nas też dwa lata były mega kiepskie, najchętniej bym do nich nie wracała, do tego przyplątała się depresja i trzeba było oprócz kredytu, bieżących wydatków, jedzenia, kombinować kasę jeszcze na lekarza bo już było naprawdę źle. Ale do końca i cały czas wierzyłam że w końcu się ułoży, że zawsze jest praca w sklepach, ochronie itp - bo to zawsze parę złotych co miesiąc regularnego wpływu, a między czasie można szukac czegoś lepszego... wiem doskonale ile to frustracji kosztuje, ale trzeba cierpliwości wiary i wsparcia wzajemnego

Galeria pazurkowa:

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-10, 17:24   #106
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

hejoo
czerwony balonik nie uwierze, ze twoj TZ jest taki "lewy" ze do zadnej pracy sie nie zalapie - mysle ze dla chcacego nic trudnego. Chyba ze ma wieksze wymagania, no to juz problem. Ale mysle, ze przede wszystkim, teraz powinnas sie liczyc ty z dzidziusiem i wasz byt i dobro a nei jakies aspiracje wielkie. Sorki nie znam dokladnie tematu, tyle wywnioskowalam z twojej krotkiej wypowiedzi.

Dobrze ze w mojej wadze padla bateria, bo nie wiem ile ja mam na plusie

Marysia moja nadal kaszel i katar, najgorsze ze kiepsko z oddychaniem. Probuje ja inhalowac, ale ona jak widzi inhalator leci na leb na szyje, zeby jej tylko nie zlapac. Przed chwila 5 minut sila ja trzymalam i dostawialam inhalator - histeria jak nie wiem. Jutro pojdziemy do lekarza i znajac zycie oskrzela lub pluca. A do pulmonologa dopiero 17 kwietnia mamy wizytemusi byc jakas tego przyczyna, ze u niej katar z kaszlem to od razu cos powaznego. Pierwszy rok jej zycia to byla bajka, mrozy nie mrozy dziecko szlo na spacer, pozniej dosypialo pod oknem i nawet kataru, teraz malo na dworzu bo non stop chora.

TZ sie zabral i pojechal, caly dzien dzialal mi na uzebienie

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 17:30   #107
misiaczka555
Wtajemniczenie

Cytat:
[/COLOR]Zastanawiam się cały czas nad tym wiaderkiem do kąpieli
Z jednej strony do mnie przemawia, z drugiej trochę się boje, że będzie mało poręczne...

Niby zdecydowana większość, która używała poleca, ale boje się, ze potem Mąż mnie z chałupy wywali
Ja jestem prawie zdecydowana na wiadereczko do kąpania bobasa
Wanienka za dużo miejsca u nas zajmie a poza tym w wiaderku mogłabym nawet sama wykąpać maleństwo bo ciężar mniejszy.
Nie wiem tylko do ilu miesięcy można stosować,
Moja mama wciąż ma nadzieje ze to tylko głupi żart, dla niej to po prostu WIADRO hehe

Zgrzeszyłam! TZ namówił mnie na pizzę i uległam
Od 2 miesięcy nie jadłam takich rzeczy. Najgorsze jest to że nie żałuje bo była cuuudowna

MAJA🍼

23.08.2013
misiaczka555 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 17:33   #108
magdalennne
Wtajemniczenie

Weszłam dzisiaj z ciekawości na ogłoszenia o pracę i tak średnio z tym jest, ale faktycznie na budowlankę zaczynają się pojawiać.
Jedno ogłoszenie rzuciło mi się w oczy, że szukają dziewczyn w ciąży do sesji zdjęciowych - reklama ubrań ciążowych czy coś takiego. She jeśli nie straszny ci dojazd to poszukam jeszcze raz i wyślę ci linka
Stary 2013-03-10, 17:43   #109
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez idzia111 Pokaż wiadomość
Nie wspominaj przy nim o Witoldzie, to zapomni

fajnie by było, ale jakoś nie idzie mu te zapominanie

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
a jaka książka?

widzimy widzimy))

mąż gdzieś znalazł w niezłej wersji, problem z napisami był, ale też sie znalazły. Podpytam i napiszę na priw.

:P

dzięki

ja obejrzałam jakiś film i chociaż trochę czasu minęło, pewnie by szybciej zleciało jakbym się wzięła do roboty, ale nie chce mi się totalnie

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-03-10, 17:47   #110
czerwony_balonik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mela1234 Pokaż wiadomość
Może zanim dom samotnej matki to zgłoś się do GOPS czy MOSP (zależy gdzie mieszkasz). Nie znam się na tym. Spróbujcie się dogadać. A może ambicje należy na początku odłożyć i złapać pracę jakąkolwiek?
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Baloniku, nie znam oczywiscie w szczegolach Waszej sytuacji, ale mysle i mam nadzieje, ze (pod wplywem TZ) niepotrzebnie wpadasz w panike i depresje - razem z nim.
Po pierwsze - jesli choc jedno z Was ma PRZECIETNYCH rodzicow, nie jakichs super czulych, ale tylko przecietnych - rodzice zrobia co bedzie trzeba, zeby corka/synowa i wnuczatko NIE mieszkali w Domu Samotnej Matki.
Po drugie, nie przemawialo do mnie nigdy argumentowanie waska dziedzina czy specjalizacja. Po to mamy mozgi, zeby sie przekwalifikowywac. W branzy sprzataniowo-ochroniarskiej jest caly czas praca, wez chocby Impel, ktory od podszewki dobrze znam. I zadna praca nie hanbi - wiec chocby TZ mial sracze z przeproszeniem pomywac, bedzie facetem z wiekszymi jajami, niz jesli by pozwolil,zeby JEGO kobieta i JEGO dziecko koczowaly w przytulku. Sorki, ale na POKOJ powinno Was byc stac, cokolwiek zlapie TZ .
TULE MOCNO i przepraszam, jesli bylam zbyt ostra wyzej .
Bedzie dobrze.
Ale chodzi o to,że on szuka czegokolwiek. Nawet ochrona czy supermarket, naprawdę stara się znaleźć cokolwiek,roznosi i rozsyła cv gdzie się da, tyle że raz że nie ma w niczym innym doświadczenia niż to co robił przez naście lat, dwa że wiek pewnie też robi swoje w sensie potencjalni pracowawcy też na to patrzą. Nie wiem jeszcze na ile będę mogła liczyć pomocy ze str rodziców, rodzice tż niezbyt pomogą bo sami niewiele mają,a moi nie wiem-to się okaże,ale żeby wszystko sponsoowali dla dziecka to myślę że odpada. Jasne,że poszukam pomocy jeszcze gdzie indziej, muszę się podowiadywać co i jak i na jakich warunkach taką pomoc przyznają,czy np.trzeba mieć ślub do tego,jakie warunki trzeba spełniać itd. Narazie wiem tylko tyle,że bezrobotna matka może liczyć na zasiłek około 400zł.

Cytat:
Napisane przez fiazo Pokaż wiadomość
czerwony_balonik dacie rade, tylko się nie załamujcie, rodzice zawsze pomagają dzieciom na tyle ile mogą, zawsze jeszcze możesz spróbować opieki społecznej tak jak pisała mela
a na dzieci nigdy nie ma odpowiedniego momentu
Zgadza się, a w naszym przypadku to mogła być jedyna szansa (moje problemy hormonalne,wiek tż), dlatego cieszymy się i kochamy to maleństwo i dla niego/niej będziemy walczyć. Poprostu czasem dopada i mnie i tż to uczucie że nie damy rady,bo jak narazie nic się nie polepsza,choć się o to staramy. Same problemy. Ale nie będę wam już smęcić dziewczyny,bo to do nikąd nie prowadzi, dziękuję że jesteście i że mogę się wam wyżalić
Stary 2013-03-10, 17:48   #111
magdalennne
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy któraś z was zajmuje się rękodziełem? Oliath to oczywistość, więc może pomoże Chciałabym z dzieciakami w przedszkolu przed świętami ozdobić wydmuszki. Czy są jakieś sposoby, żeby je utwardzić? Obawiam się, że jak dostaną normalne, to szybko nic z nich nie zostanie. Zwłaszcza u młodszych dzieci.
Stary 2013-03-10, 17:51   #112
stokrotka24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy któraś z was zajmuje się rękodziełem? Oliath to oczywistość, więc może pomoże Chciałabym z dzieciakami w przedszkolu przed świętami ozdobić wydmuszki. Czy są jakieś sposoby, żeby je utwardzić? Obawiam się, że jak dostaną normalne, to szybko nic z nich nie zostanie. Zwłaszcza u młodszych dzieci.
ja nie robię rękodzieła ale robiłam w szkole doświadczenie i chyba jak poleżą kilka dni nasmarowane fluorem (pastą do zębów) lub w wodzie z octem to skorupki stwardnieją

"dwa serca jedno bicie, tylko Ty i Ja na całe życie"

Łukaszek
stokrotka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 17:53   #113
magdalennne
Wtajemniczenie

Cytat:
ja nie robię rękodzieła ale robiłam w szkole doświadczenie i chyba jak poleżą kilka dni nasmarowane fluorem (pastą do zębów) lub w wodzie z octem to skorupki stwardnieją
W wodzie z octem to chyba właśnie zmiękną A z tym fluorem to masakra będzie zanim 20 jajek mi się utwardzi
Stary 2013-03-10, 17:54   #114
enlevee
Zakorzenienie

wróciłam do Was.. a więc:

Perse- dziękuję.. Twoje słowa naprawdę mnie trochę podniosły na duchu, chociaż mam wrażenie, że tylko ja mam dość tej ciąży i czasami wręcz się zastanawiam nad tym czy damy radę, czy to wszystko ma sens w tak młodym wieku.. że to powinno być później. Chyba mnie to po prostu trochę przerasta.

Odnośnie zakupów zrobiłaś mi chęć na Inglota !!

karolajn- oczywiście, nawet ja Cię widzę, a nie byłam na wizażu od paru godzin

Neni- super, że udało Wam się trafić taki fajny wózek w tak niskiej cenie, zazdroszczę !

mela- próbowałam dodać pare postów, chociażby jeden pod wątkiem, ale ciągle mi edytowało ten pierwszy post w wątku i nie dało rady Muszę to wykminić

baloniku- Mam nadzieję, że ułoży się Wam na każdym polu. Rodzice Wam na pewno pomogą w miarę możliwości, chociaż Oliath dobrze napisała- czasem dumę trzeba schować do kieszeni i iść chociaż za 1000 zł do pracy bo to zawsze 1000 zł i zawsze im dłużej gdzieś jesteś tym bardziej wspinasz się po drabinie kariery. Choćby miał się przekwalifikować powinien to zrobić- dla Ciebie i Waszego maluszka. A wiem co mówię, ponieważ mój ojciec spokojnie ze 3 razy w życiu się przekwalifikowywał z róznych zawodów nawet na coś mu nieznanego po to żeby było jak rachunki zapłacić i rodzinę utrzymać na godnym poziomie jak jeszcze mieszkalam z rodzicami. Trzymam kciuki i pamietaj- mysl pozytywnie i nie załamuj się ! Ściskam najmocniej jak się da! Pamiętaj też o wsparciu psychicznym dla Tżta- nie możecie załamywać rąk, walczcie !

Byłam z moją mamą i dwoma ciotkami na obiedzie, najadłam się dobrym makaronem z pieczarkami i pastą truflową, a teraz siedzę i maślankę popijam. Tż zasnął, bo coś zmęczony, a nie mam serca go budzić
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm

Edytowane przez enlevee
Czas edycji: 2013-03-10 o 17:56
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 18:06   #115
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

neni brawa za udany zakup wozka i za cene

12.06.2010

Marysia - 11.08.2011

Aleks - 08-07-2013
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 18:06   #116
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
hejoo
Marysia moja nadal kaszel i katar, najgorsze ze kiepsko z oddychaniem. Probuje ja inhalowac, ale ona jak widzi inhalator leci na leb na szyje, zeby jej tylko nie zlapac. Przed chwila 5 minut sila ja trzymalam i dostawialam inhalator - histeria jak nie wiem. Jutro pojdziemy do lekarza i znajac zycie oskrzela lub pluca. A do pulmonologa dopiero 17 kwietnia mamy wizytemusi byc jakas tego przyczyna, ze u niej katar z kaszlem to od razu cos powaznego. Pierwszy rok jej zycia to byla bajka, mrozy nie mrozy dziecko szlo na spacer, pozniej dosypialo pod oknem i nawet kataru, teraz malo na dworzu bo non stop chora.

TZ sie zabral i pojechal, caly dzien dzialal mi na uzebienie
oj, zdrooowka dla Mery.

Cytat:
Napisane przez misiaczka555 Pokaż wiadomość

Od 2 miesięcy nie jadłam takich rzeczy. Najgorsze jest to że nie żałuje bo była cuuudowna
ja zazwyczaj ulegam jak widze pizzę( chociaż w ciąży trochę mi przeszło, za to makaronom nie mogę się oprzeć.

Cytat:
dziękuję że jesteście i że mogę się wam wyżalić
zawsze do usług!

No i mam wreszcie weekend i chwilę odpoczynku! Hurra!

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-03-10, 18:13   #117
karolajn1987
Wtajemniczenie

a ja oglądam sobie łóżeczka używane
Baloniku poniekąd rozumiem Twoją sytuację, bo też mam takie obawy.. Oboje z Tż mamy niewiele więcej niż minimalna płaca, dodatkowo jeszcze facet robi studia zaoczne i 500 zł miesięcznie nam ucieka. Czasem pod koniec miesiąca zastanawiam się z czego mam zrobić podstawowe zakupy boję się co będzie jak pojawi się mała, a żeby coś teraz odłożyć to marne szanse. Większość rzeczy chce kupić używaną, co się da nowego i niezbędnego to chcemy kupić po ślubie jak dostaniemy trochę gotówki.
Wiem jak jest ciężko z pracą, ale trzeba być cierpliwym i się nie poddawać!

Edytowane przez karolajn1987
Czas edycji: 2013-03-10 o 18:16
karolajn1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-03-10, 18:15   #118
kallisto89
Zadomowienie

GG do kallisto89

Wygoniłam męża do sklepu po lody więc wpadłam jeszcze na chwilkę

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
niedługo sie dowiesz, ja dopiero na drugim usg (w 22 t.c) sie dowiedziałam, i mam nadzieje, ze nic sie nie zmieni
Właśnie teraz jestem w 22tc, na następnym usg będzie 24 więc jak dzieć się nie objawi to się obrażę na niego

Cytat:
Ja mam dziś wybitnie leniwy dzień, chodzę i ciągle coś podjadam pominę fakt, że ciągle siedzę w piżamie

Oczywiście nie mogę wyłamać się z ogółu, Oliath, biję pokłony Tobie i każdej kobiecie, która z takiej sytuacji wydostała się własnymi siłami, to naprawdę pokazuje, że można poradzić sobie nawet z najbardziej patową z pozoru sytuacją

kallisto89 jak widać nie jesteś sama My też mamy problemy finansowe, czasami kombinujemy jak koń pod górkę
Najbardziej cieszy mnie to, że tyle dostaniemy i o podstawy nie musimy się martwić. I chyba na razie wolę się nie skupiać, jak będzie, jak już maluszek będzie na świecie, bo nie mogę się stresować

Aaa, właśnie stwierdziliśmy z TŻ, że nasze dziecko nie może być ciągle no name
Dorian kojarzy mi się z Obrazem Doriana Greya a Seweryn z Krajewskim, oba imiona mi się podobają

Cytat:
w środę lub czwartek wraca, ja jestem raczej przyzwyczajona i faktycznie szybko mi leci, tylko weekend jakiś taki nieprzyjemny jest, mimo, że ciągle u kogoś jestem to jakoś mi smutno

fajnie, że zakupy udane

dzisiaj rano miałam taki lód na aucie że szok, nie chciał puścić dziadostwo, szyby, auto i nawet opony były pokryte lodem, pewnie deszcz marznący padał. Chyba z 20 minut walczyłam z tym
U mnie to samo od dwóch dni, do tego w nocy jeszcze śniegiem sypnęło, więc samochód chyba jest zahibernowany do wiosny

Cytat:
Będziesz miała wizytę jak w zoo... tylko tym razem Ciebie będą podziwiać

Kupiłam sobie w końcu biustonosz...
Jest różowy
Ale lepszy taki niż żaden
I wyjątkowo okazało się, że w moim rozmiarze jest za duży
Więc przeskoczyłam na 65 H
nooo gratulejszyns

Cytat:
Chcecie mnie tu jeszcze?
A czemu miałybyśmy cię nie chcieć?!

Cytat:
My też jeszcze płci nie znamy. A kiedy masz wizytę? Bo na 1 str cie nie ma w wizytujących. Będę trzymać kciuki,by się udało wam dowiedzieć,kogo masz w brzuszku
21.03, aż za 11 dni

Cytat:
Heeej
Dzień dobry w nowym wątku
Widzę, że mam strasznie dużo nadrabiania, ale to fajnie
Kupiliśmy ten wózek
fajnie Ci się trafiło

Cytat:
Wanienka za dużo miejsca u nas zajmie a poza tym w wiaderku mogłabym nawet sama wykąpać maleństwo bo ciężar mniejszy.
Moja mama wciąż ma nadzieje ze to tylko głupi żart, dla niej to po prostu WIADRO hehe

Nie nazywaj tego grzechem, bo w takim razie mam już rezerwację w piekle

kallisto89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 18:22   #119
madi82
Zakorzenienie

Czerwony baloniku..to ile lat ma Twój Tż...że go tak przekreślają???
Może teraz był zastój na rynku pracy idzie wiosna...powinno coś ruszyć!!!

PS. Ja dziś taka mało pisząca, ale staram sie Was nadrabiac na bieżąco...tak mnei dziś brzuch jakoś ćmi...lekko twardnieje potem przestaje, ból taki na okres...i sama nie wiem czy to cos poważnego czy poprostu się rozciąga....bo jak mówię..u mnei jakoś powoli ten brzuch się ujawnia:/ Wzięłam 2 nospę...

PS. w środę mam wizytę i może jakoś doczekam i obejdzie sie bez Ostrego....

28.07.2013r.

Edytowane przez madi82
Czas edycji: 2013-03-10 o 18:25
madi82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-10, 18:27   #120
Margosia__
Zakorzenienie

Cytat:

Ja pizzy Tż nigdy nie odmawim
Zobaczę czy uda mi się kupić używane, jeżeli nie to chyba będzie wanienka...

Cytat:
Napisane przez madi82 Pokaż wiadomość

PS. Ja dziś taka mało pisząca, ale staram sie Was nadrabiac na bieżąco...tak mnei dziś brzuch jakoś ćmi...lekko twardnieje potem przestaje, ból taki na okres...i sama nie wiem czy to cos poważnego czy poprostu się rozciąga....bo jak mówię..u mnei jakoś powoli ten brzuch się ujawnia:/ Wzięłam 2 nospę...

PS. w środę mam wizytę i może jakoś doczekam i obejdzie sie bez Ostrego....
Po no-spie powinno przejść
Jeżeli nie przejdzie to do lekarza

Mały
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości