|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł ma mieć kolejny wątek? | |||
Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! cz. 9 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
11 | 25,58% |
Półmetek już za nami, a my z wielkimi brzuszkami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
4 | 9,30% |
Półmetek już za nami, a my się cieszymy kopniakami-Mamy lipiec/sierpień 2013 cz.9 |
9 | 20,93% |
Brzuchatki radosne witają wiosnę- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
17 | 39,53% |
Wiosennie plotkujemy,wyprawki maluszkom szykujemy- Mamy lipiec/sierpień 2013! cz.9 |
2 | 4,65% |
Głosujący: 43. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 | ||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowo- sierpniowe 2013 ! część 8
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po pierwsze - jesli choc jedno z Was ma PRZECIETNYCH rodzicow, nie jakichs super czulych, ale tylko przecietnych - rodzice zrobia co bedzie trzeba, zeby corka/synowa i wnuczatko NIE mieszkali w Domu Samotnej Matki. Po drugie, nie przemawialo do mnie nigdy argumentowanie waska dziedzina czy specjalizacja. Po to mamy mozgi, zeby sie przekwalifikowywac. W branzy sprzataniowo-ochroniarskiej jest caly czas praca, wez chocby Impel, ktory od podszewki dobrze znam. I zadna praca nie hanbi - wiec chocby TZ mial sracze z przeproszeniem pomywac, bedzie facetem z wiekszymi jajami, niz jesli by pozwolil,zeby JEGO kobieta i JEGO dziecko koczowaly w przytulku. Sorki, ale na POKOJ powinno Was byc stac, cokolwiek zlapie TZ . TULE MOCNO i przepraszam, jesli bylam zbyt ostra wyzej ![]() Bedzie dobrze.
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Po pierwsze- widać po zdjęciu żeś zmizerniała, tylko brzuszek wypchało, a po drugie - nie tak dawno temu pisałaś, że przytyłaś 3 kg
![]() ![]() Ale założę się, że nie masz na plusie więcej niż 5 kg ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
czerwony_balonik dacie rade, tylko się nie załamujcie, rodzice zawsze pomagają dzieciom na tyle ile mogą, zawsze jeszcze możesz spróbować opieki społecznej tak jak pisała mela
a na dzieci nigdy nie ma odpowiedniego momentu |
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Do 5 jeszcze nie dobiłam ![]()
![]() |
#96 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#97 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Widzę Cię, wielorybku ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#98 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39686283]No i gwóźdź programu: bezkofeinowa kawunia w Starbucksie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;39686551] A a propos mejkapu, opowiem Wam coś... Kiedyś się malowałam, akurat nakładałam podkład i zwróciłam TŻowi uwagę (już nie pamiętam odnośnie czego), że coś tam źle zrobił. A ten mi na to? - Tak? Ale to nie ja nakładam na twarz błoto :P............ A kiedyś byliśmy sobie pod prysznicem i postanowiłam mu zrobić peeling ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Gratuluję udanego zakupu ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Nie chwalę dnia przed zachodem, bo to rozwojowa akcja
![]() ---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ---------- To dobrze, że ciepło... bo na dworze jeszcze chłodno ![]()
#101 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
widzimy widzimy ![]() Cytat:
Cytat:
Powoli dobijam do mojego maksimum siedzenia przy kompie... pomimo ćwiczen i przerw kręgosłup daje mi się we znaki.. ale przynajmniej mam czyste sumeinie bo sporo mi sie udało zrobić
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Baloniku w branży budowniczej jest dużo ogłoszeń, wykończeniówka i takie tam. Nie wiem jaki jest twój TZ, co potrafi, co chce robić, ale... ewentualnie w ostateczności za granicę niech jedzie. Zawsze jest jakieś wyjście.
Małgosia http://www.suwaczki.com/tickers/km5suay39l1xn26m.png Alicja http://www.suwaczki.com/tickers/km5sgu1rvw46h6aq.png Edytowane przez mela1234 Czas edycji: 2013-03-10 o 16:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam ciekawy wątek do poczytania o polecanych i odradzanych dla maluchów rzeczach itp. - https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=77486
|
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
Margosiu: dziękuję
![]() Baloniku: wiem, że łatwo nam coś radzić, ale może cos z tego co Oliath czy Mela piszą sie przyda. Ja mogę 3mać kciuki, wiem jak to jest, kiedy finansowo jest ciężko i jak to źle wpływa szczególnie na mężczyznę. U nas też dwa lata były mega kiepskie, najchętniej bym do nich nie wracała, do tego przyplątała się depresja i trzeba było oprócz kredytu, bieżących wydatków, jedzenia, kombinować kasę jeszcze na lekarza bo już było naprawdę źle. Ale do końca i cały czas wierzyłam że w końcu się ułoży, że zawsze jest praca w sklepach, ochronie itp - bo to zawsze parę złotych co miesiąc regularnego wpływu, a między czasie można szukac czegoś lepszego... wiem doskonale ile to frustracji kosztuje, ale trzeba cierpliwości wiary i wsparcia wzajemnego
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
hejoo
czerwony balonik nie uwierze, ze twoj TZ jest taki "lewy" ze do zadnej pracy sie nie zalapie - mysle ze dla chcacego nic trudnego. Chyba ze ma wieksze wymagania, no to juz problem. Ale mysle, ze przede wszystkim, teraz powinnas sie liczyc ty z dzidziusiem i wasz byt i dobro a nei jakies aspiracje wielkie. Sorki nie znam dokladnie tematu, tyle wywnioskowalam z twojej krotkiej wypowiedzi. Dobrze ze w mojej wadze padla bateria, bo nie wiem ile ja mam na plusie ![]() Marysia moja nadal kaszel i katar, najgorsze ze kiepsko z oddychaniem. Probuje ja inhalowac, ale ona jak widzi inhalator leci na leb na szyje, zeby jej tylko nie zlapac. Przed chwila 5 minut sila ja trzymalam i dostawialam inhalator - histeria jak nie wiem. Jutro pojdziemy do lekarza i znajac zycie oskrzela lub pluca. A do pulmonologa dopiero 17 kwietnia mamy wizyte ![]() TZ sie zabral i pojechal, caly dzien dzialal mi na uzebienie ![]()
#107 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wanienka za dużo miejsca u nas zajmie a poza tym w wiaderku mogłabym nawet sama wykąpać maleństwo bo ciężar mniejszy. Nie wiem tylko do ilu miesięcy można stosować, Moja mama wciąż ma nadzieje ze to tylko głupi żart, dla niej to po prostu WIADRO hehe Zgrzeszyłam! TZ namówił mnie na pizzę i uległam ![]() Od 2 miesięcy nie jadłam takich rzeczy. Najgorsze jest to że nie żałuje bo była cuuudowna ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Wtajemniczenie
|
Weszłam dzisiaj z ciekawości na ogłoszenia o pracę i tak średnio z tym jest, ale faktycznie na budowlankę zaczynają się pojawiać.
Jedno ogłoszenie rzuciło mi się w oczy, że szukają dziewczyn w ciąży do sesji zdjęciowych - reklama ubrań ciążowych czy coś takiego. She jeśli nie straszny ci dojazd to poszukam jeszcze raz i wyślę ci linka ![]()
#109 | |
Zakorzenienie
|
fajnie by było, ale jakoś nie idzie mu te zapominanie
![]() Cytat:
![]() ja obejrzałam jakiś film i chociaż trochę czasu minęło, pewnie by szybciej zleciało jakbym się wzięła do roboty, ale nie chce mi się totalnie
![]() |
#110 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#111 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy któraś z was zajmuje się rękodziełem? Oliath to oczywistość, więc może pomoże
![]()
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#113 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
![]() Perse- dziękuję.. Twoje słowa naprawdę mnie trochę podniosły na duchu, chociaż mam wrażenie, że tylko ja mam dość tej ciąży i czasami wręcz się zastanawiam nad tym czy damy radę, czy to wszystko ma sens w tak młodym wieku.. że to powinno być później. Chyba mnie to po prostu trochę przerasta. Odnośnie zakupów zrobiłaś mi chęć na Inglota !! ![]() karolajn- oczywiście, nawet ja Cię widzę, a nie byłam na wizażu od paru godzin ![]() Neni- super, że udało Wam się trafić taki fajny wózek w tak niskiej cenie, zazdroszczę ! ![]() mela- próbowałam dodać pare postów, chociażby jeden pod wątkiem, ale ciągle mi edytowało ten pierwszy post w wątku i nie dało rady ![]() baloniku- Mam nadzieję, że ułoży się Wam na każdym polu. Rodzice Wam na pewno pomogą w miarę możliwości, chociaż Oliath dobrze napisała- czasem dumę trzeba schować do kieszeni i iść chociaż za 1000 zł do pracy bo to zawsze 1000 zł i zawsze im dłużej gdzieś jesteś tym bardziej wspinasz się po drabinie kariery. Choćby miał się przekwalifikować powinien to zrobić- dla Ciebie i Waszego maluszka. A wiem co mówię, ponieważ mój ojciec spokojnie ze 3 razy w życiu się przekwalifikowywał z róznych zawodów nawet na coś mu nieznanego po to żeby było jak rachunki zapłacić i rodzinę utrzymać na godnym poziomie jak jeszcze mieszkalam z rodzicami. Trzymam kciuki i pamietaj- mysl pozytywnie i nie załamuj się ! ![]() ![]() Byłam z moją mamą i dwoma ciotkami na obiedzie, najadłam się dobrym makaronem z pieczarkami i pastą truflową, a teraz siedzę i maślankę popijam. Tż zasnął, bo coś zmęczony, a nie mam serca go budzić ![]()
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. ![]() ![]() 3470g, 54cm
Edytowane przez enlevee Czas edycji: 2013-03-10 o 17:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
neni brawa za udany zakup wozka i za cene
![]() ![]()
#116 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() zawsze do usług! ![]() No i mam wreszcie weekend i chwilę odpoczynku! Hurra!
![]() |
#117 |
Wtajemniczenie
|
a ja oglądam sobie łóżeczka używane
![]() Baloniku poniekąd rozumiem Twoją sytuację, bo też mam takie obawy.. Oboje z Tż mamy niewiele więcej niż minimalna płaca, dodatkowo jeszcze facet robi studia zaoczne i 500 zł miesięcznie nam ucieka. Czasem pod koniec miesiąca zastanawiam się z czego mam zrobić podstawowe zakupy ![]() Wiem jak jest ciężko z pracą, ale trzeba być cierpliwym i się nie poddawać!
![]() ![]() ![]() Edytowane przez karolajn1987 Czas edycji: 2013-03-10 o 18:16 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |||||||
Zadomowienie
|
Wygoniłam męża do sklepu po lody więc wpadłam jeszcze na chwilkę
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A czemu miałybyśmy cię nie chcieć?! ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Czerwony baloniku..to ile lat ma Twój Tż...że go tak przekreślają???
Może teraz był zastój na rynku pracy idzie wiosna...powinno coś ruszyć!!! PS. Ja dziś taka mało pisząca, ale staram sie Was nadrabiac na bieżąco...tak mnei dziś brzuch jakoś ćmi...lekko twardnieje potem przestaje, ból taki na okres...i sama nie wiem czy to cos poważnego czy poprostu się rozciąga....bo jak mówię..u mnei jakoś powoli ten brzuch się ujawnia:/ Wzięłam 2 nospę... PS. w środę mam wizytę i może jakoś doczekam i obejdzie sie bez Ostrego.... Edytowane przez madi82 Czas edycji: 2013-03-10 o 18:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#120 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zobaczę czy uda mi się kupić używane, jeżeli nie to chyba będzie wanienka... Cytat:
![]() Jeżeli nie przejdzie to do lekarza ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:33.