Tatuaż , JAk USUNĄĆ !!! I gdzie ?? - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Chirurgia plastyczna

Notka

Chirurgia plastyczna Interesujesz się chirurgią plastyczną? Poddałaś się zabiegowi lub go rozważasz? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2005-10-13, 23:28   #91
Luk44
Przyczajenie

Dot.: usuwanie tatuaży-pomocy!!!

hej witam i pozdrawiam posiadam tez niechciany tatuaz na brzuchu...jestem juz po jedny zabiegu usuwalem go laserowo gojenie..swedzenie i pieczenie caly czas samrowalem mascia Traumeel-s po pierwszym zabiegu no troszke zjasnial lekarz mowil ze okolo 4 zabiegow mnie czeka za jeden 400zl pod koniec miesiaca ide na nastepny zabieg juz sie nie moge doczekac napisze co i jak aha co do usuwania to mnie strasnie bolalo moze brzuch taki jest ale momentami myslalem ze nie wytzymam teraz podobno jakos to znieczula.... pozdrawiam!!
Luk44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-10-31, 10:40   #92
vea82
Rozeznanie

GG do vea82 Send a message via Skype™ to vea82
Dot.: Tatuaż , JAk USUNĄĆ !!! I gdzie ??

Witam po dluzszej nieobecnosci
Jestem juz po probie usuniecia tatuazu.Powiem wam ze bol byl niesamowity,jakby ktos mi przylozyl zelazko do plecow w 2 miejscach.okropne uczucie;/.Mam sie zglosic na konsultacje mniej wiecej za 3 tyg.dziwnie to wyglada czarne miejsce widac ze ladnie bedzie schodzilo,gorzej z moimi kwiatkami i listkami,ta w ogole nie widze roznicy,jakby laser nie zareagowal;/,wiec pewnie na 1 zabiegu by sie nie skonczylo.ale jak to tak boli to nie wiem czy sie zdecyduje...Chciaz z drugiej str.nie moge patrzec na ten tatuaz.Moze nie jest brzydki ale jest ogromny(((((((((i sie go wstydze(((((Cierp ciało cos chciało...
Strong a jak z Twoja fotka?Zobaczymy ja?Pozdrawiam!!
vea82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-09, 10:37   #93
vea82
Rozeznanie

Oj widze ze nikt juz nie pisze.Strupki zaczynaja mi schodzic i o dziwo z listka nwet zielony barwnik zniknal.Moze nie calkiem ale w duzym stopniu.Wiec moze wystarczyly by 3-4 zabiegi?Na kolejna konsultacje ide dopiero za tydzien.Zobaczymy co lekarz powie.Niepokoi mnie jednak skora ktora jest znajcznie bladsza po laserze,jakby mi opalenizna zeszla,mam nadzieje ze jakos sie zregeneruje i bedzie wszystko ok.Napiszcie cos!Pozdrawiam!Aha,znal azlam cos na temat preparatu Rejuvi Tattoo Remover oto link: http://www.rejuviskincare.com/tattoo_remover.htm

Edytowane przez vea82
Czas edycji: 2005-11-09 o 11:01
Stary 2005-11-10, 12:56   #94
daniel20
Przyczajenie

hej ja tu zaglondam . szczerze mówiąc , ja nieposzedłem na konsultacje troche sie boje Ja mam to na ręce i w lecie w żaden sposób sie nie da go ukryć wienc zanim sie zdecyduje na jakąś metode musze mieć 100 % pewność że jest pewna i nie zostawi widocznych blizn . Czy ktos z was mógłby przesłać fotke po zabiegu jak to bedzie wyglondać ?? djset@vp.pl bardzo bym prosił to mi pomoże w decyzji . tatuażu niechce już mieć a tym bardziej blizn po nim .

Dzięki za wszystko vea82 i good luck ( żebyś nie musiała dużo razy odwiedzać lasera :p bo tanie to nie jest ) powodzonaka hej
daniel20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-14, 23:39   #95
mruff
Raczkowanie

no i jak poszlo usuwanie tego tatoo?????
mruff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-16, 10:04   #96
papryczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mruff
no i jak poszlo usuwanie tego tatoo?????
no wlasnie, tez jestem zainteresowana. ja doszlam do wniosku, ze usune moja ozdobe dopiero wtedy gdy zostanie oparcowna taka metoda, ktora daje 100 % efekty. nie jestem zadowolona z mojego tatuzu , ale z drgiej strony tez nie chce miec blizn, za ktore wyloze sporo kasy...
piszcie dalej o swoich doswiadczeniach z pozbywaniem sie tatuazy, wklejajcie zdjecia i polecajcie klinik. pozdrawiam!
papryczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-18, 13:25   #97
vea82
Rozeznanie

hejka!

Strupek z tatuazu zszedl mi,dziwnie to wyglada bo na skorze normalnej zostal bialy slad po laserze.opalona skora zeszla i nie wiem czy bedzie blizna czy normalnie sie opali?;/zapytam o to lekarza przy kolejnej konsultacji.a skora z tatuazem,a raczej sam tatuaz zszedl nawet ladnie,nie calkiem ale wyglada na to ze za wiele zabiegow nie musiala bym miec(tzn.mi sie tak wydaje,nie wiem co powie lekarz?).Za kazdym razem kiedy biore prysznic czy sie kapie az mi serce staje kiedy widze to paskudztwonie chce miec wstretu do siebie dlatego zdecydowalam sie go usunac.
Chetnie pokazala bym wam fotki ale sie naprawde wstydzejest straszny,ciemny wielki i oblesny
A ta masc,jest do kupienia w Polsce ale tylko jezeli ma sie gabinet kosmetyczny,prywatna osoba nie moze go kupic.A szkoda,ciekawe tylko czy to dziala?Pozdrawiam i do nastepnego razu!Pa

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-11-18, 23:39   #98
mruff
Raczkowanie

Wiesz co ja tez chce usunac tatoo czy to boli ? A powiedz mi gdzie go usuwalas,moze jakies namiary. Koniecznie zapytaj czy skora w tym miejscu sie opali bede wdzieczna. Czy ten twoj tatoo bal caly czarny,bo podobno czarny najlepiej sie usuwa.A czy zamiescisz fotki jak juz zniknie ten tatuaz? Pozdrawiam i trzymam kciuki
mruff jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-21, 07:10   #99
papryczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mruff
A czy zamiescisz fotki jak juz zniknie ten tatuaz? Pozdrawiam i trzymam kciuki
wlasnie. fajnie by bylo gdybys wkleila zdjecia przed i po. juz te z okresu przejsciowego moze sobie darujmy. pozdrawiam i zycze aby wszystko zeszlo i pieknie sie zagoilo.
Stary 2005-11-21, 08:56   #100
charlotta1
Raczkowanie

Hej, przejrzałam ten wątek pobierznie i tak dla ciekawostki - to zdjęcie jest obrabiane w Photoshopie (lub innym programie graficznym), więc efekt jest podrasowany komputerowo. Nie wiem jak inne - na tym widać to bardzo wyraźnie.
pozdrawiam i życzę powodzenia!
lotta
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg {5B78B7BF-FFF6-4CC6-8017-EE59A87E7A39}_ltra.jpg (11,1 KB, 610 załadowań)
charlotta1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2005-11-21, 09:30   #101
papryczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez charlotta1
Hej, przejrzałam ten wątek pobierznie i tak dla ciekawostki - to zdjęcie jest obrabiane w Photoshopie (lub innym programie graficznym), więc efekt jest podrasowany komputerowo. Nie wiem jak inne - na tym widać to bardzo wyraźnie.
pozdrawiam i życzę powodzenia!
lotta
ja tez w te zdjecia w internecie nie wierze! nie przekonam sie dopoki nie zobacze na wlasne oczy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-11-22, 08:26   #102
vea82
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mruff
Wiesz co ja tez chce usunac tatoo czy to boli ? A powiedz mi gdzie go usuwalas,moze jakies namiary. Koniecznie zapytaj czy skora w tym miejscu sie opali bede wdzieczna. Czy ten twoj tatoo bal caly czarny,bo podobno czarny najlepiej sie usuwa.A czy zamiescisz fotki jak juz zniknie ten tatuaz? Pozdrawiam i trzymam kciuki

Niestety moje usuniecie mnie bolalo.To uczucie mozna porownac do tego jakby ktos tak nagle z calej sily przylozyl ci zelazkiem.to jest sek.ale nie przyjemne uczucie.Moj tatuaz jest kolorowy.Ma cieniowane zielone liscie,rozowe kwiaty z bialym kolorem w srodku no i oczywiscie czarne kontury.
Probe robilam w Laser Line w Gdyni www.laserline.pl .Postaram sie umiescic fotki,bo nawet w gabinecie zrobili mi foty przed i pewnie teraz zrobia po.Jak ich poprosze to moze mi przesla na maila.Pozdrawiam!
Stary 2005-11-22, 14:11   #103
Kama1975
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez strong*
Witam wszystkich,
ja miałem spory, więc usunięto mi expanderem, ale można oczywiście i laserowo. Nie spotkałem jednak nikogo, kto usunąłby porządny tatuaż jakimś cudownym środkiem. Natomiast słyszałem, że można go rozmazać.
Zabieg robiłem w IQ Medica. Blizna w zasadzie niewidoczna.
Czy możesz pokazać jak wygląda miejsce po zabiegu? Mój tatuaż ma 10 lat, jest spory i chciałabym go usunąć ale obawiam się blizn jakie po sobie pozostawi.
Kama1975 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-11, 14:01   #104
Paulinka675
Zakorzenienie

Exclamation Dot.: Tatuaż , JAk USUNĄĆ !!! I gdzie ??

ja swoj tatuaż zrobiłam zaledwie kilka dni temu a juz chce sie go pozbyc, mam go na ramieniu i ma ok 10 cm, wzor mi sie podoba ale jakos nie moge sie przyzwyczić do tego czegoś na ręku zastanawima sie czy usunąć go laserem czy chemicznie... ma ktos moze jakies swoje fotki przed i po usunięciu ????

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Paulinka675 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-13, 10:14   #105
vea82
Rozeznanie

Umowilam sie na wizyte zeby usunac juz sporawy kawalek tatuazu i...I sie nie zdecydowalam.A to tylko dlatego, ze jak sie okazalo usuniecie calego tatuazu bedzie mnie kosztowalo (za 1 zabieg!!!) 750 zl.! A na 1 razie sie nie skonczy...Jakos nie moglam sie zdecydowac na to zeby wylozyc tak od razu 250 zl.To nie jest malo pieniedzy...Jednak wiem ze usune go predzej czy pozniej,bo nie wyobrazam sobie chodzenia po plazy w stroju kompielowym i z dziara na plecach...taka brzydka. Teraz dopiero uwazam ze kobieta nie powinna miec tatuazu, a jezeli juz to bardzo delikatny i w miejscu niewidocznym.
Mi sie odechcialo juz tatuazy do konca zycia...
Stary 2006-01-13, 11:22   #106
Paulinka675
Zakorzenienie

Smile Dot.: Tatuaż , JAk USUNĄĆ !!! I gdzie ??

ja sie jednak przyzwyczaiłam do mojego i już mi nie przeszkadza

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

nic mnie bardziej nie drażni jak brak składów w KWC oraz na blogach kosmetycznych
Stary 2006-01-13, 13:01   #107
natuska17
Zakorzenienie

Paulinka675, i tak już pewnie zostanie, tzn. przyzwyczaisz się. Ja na widok swojego zakochałam się, ale już po paru dniach naszedł mnie kryzys, czy na pewno dobrze, że dziwnie wyglądam. Ale to trwało krótko, z jeden-dwa dni, teraz nie wyobrażam sobie nie mieć nic na swoich pleckach. Pusto by tam było

natuska17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-01-13, 16:04   #108
Paulinka675
Zakorzenienie

Smile Dot.: Tatuaż , JAk USUNĄĆ !!! I gdzie ??

nie ma sie czym przejmowac przeciez to tylko obrazek na skórze, ja juz polubiłam swojego smoka

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

Stary 2006-01-31, 10:32   #109
vea82
Rozeznanie

To tylko obrazek na skorze albo az...Przez swoja glupote musze teraz bulic siano;/.Ten tatuaz nie daje mi spokoju.Podejscie nr.2 robie w czwartek.Mam nadzieje ze juz teraz sie nie wycofam.Jak dobrze pojdzie to do czerwca bede miala usuniety tatuaz.Na jeden zabieg w koncu wyloze 480 zl,co mnie strasznie ucieszylo.Blizny nie bedzie na 100%.Oby wszystko ladnie schodzilo...Pozdrawiam!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-01-31, 10:56   #110
papryczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vea82
To tylko obrazek na skorze albo az...Przez swoja glupote musze teraz bulic siano;/.Ten tatuaz nie daje mi spokoju.Podejscie nr.2 robie w czwartek.Mam nadzieje ze juz teraz sie nie wycofam.Jak dobrze pojdzie to do czerwca bede miala usuniety tatuaz.Na jeden zabieg w koncu wyloze 480 zl,co mnie strasznie ucieszylo.Blizny nie bedzie na 100%.Oby wszystko ladnie schodzilo...Pozdrawiam!
prosze o zdjecia "przed" i "po"...
powodzenia!
pozdrawiam.
Stary 2006-02-03, 08:08   #111
vea82
Rozeznanie

Jestem juz po zabiegu. Ciezko bylo,bo bez zadnego znieczulenia ale jakos wytrzymalam. zabieg mialam robiony laserem IPL.Usunieto mi mniejsza czesc zachodzaca troche na reke.Za miesiac ide usunac druga czesc(wieksza). Oby sie dobrze goilo...
Stary 2006-02-03, 08:28   #112
papryczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vea82
Jestem juz po zabiegu. Ciezko bylo,bo bez zadnego znieczulenia ale jakos wytrzymalam. zabieg mialam robiony laserem IPL.Usunieto mi mniejsza czesc zachodzaca troche na reke.Za miesiac ide usunac druga czesc(wieksza). Oby sie dobrze goilo...
no to gratuluje. relacje zdawaj na biezaco. pozdrawiam.
Stary 2006-02-03, 14:30   #113
Kobieta_słonecznik
Zakorzenienie

Tak się właśnie zastanawiam, co wam nie odpowiada w Waszych tatuażach ?? Technika wykonania, wzór ?? Może warto się zastanowić nad tym, czy nie spróbować przerobić tatuażu...wycieniować lub coś dorobić ?? W dobrych studiach potrafią naprawdę dobrze to robić i efekty są naprawdę super. Chyba lepiej mieć oryginalny wzór niż blizne
Życzę powodzenia
Kobieta_słonecznik jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-06, 13:31   #114
vea82
Rozeznanie

Oj gdybys zobaczyla moje pasqdztwo to bys padlaKurcze nie mam wzoru w mailu,tak to bym wam pokazala...A fotek wstydze sie tu wkleicMyslalam nad przerobieniem go,ale jednak nie moge sie przyzwyczaic,dlatego sie go pozbywam...
Obecnie strasznie mnie boliPorobily sie strupki.Najgorsze sa pierwsze dni,potem juz jakos jest.Jednak udalo mi sie wyszperac wzorMozecie ocenic
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Skan_01.jpg (75,1 KB, 771 załadowań)

Edytowane przez vea82
Czas edycji: 2006-02-13 o 12:06
Stary 2006-02-12, 14:46   #115
201704051255
Konto usunięte

Nie wiecie może, gdzie w łodzi mozna usunąć tatuaż laserem? Albo chociaż wawa, bardzo mi zalezy na tym, by się go pozbyć. I czy mozna tatuwać później tę skorę znowu?
201704051255 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-14, 13:37   #116
vea82
Rozeznanie

Oj boli,bardzo boliNajgorsze jest to ze dosyc mocna zrobila sie rana w jednym miejscu.Boje sie teraz ze moze pozostac tam bliznaReszta juz sie goi,bo musze sie powstrzymywac od drapania.Nie moge sie doczekac efektu koncowego.Mimo tego calego bolu(w nocy czesto sie budze z bolu,jak leze na lewym boku,na tatuazu)to nie zaluje.Ciesze sie ze podjelam w koncu ten krok.
Stary 2006-02-20, 11:49   #117
vea82
Rozeznanie

haaaaalo,ale cisza.Nikt nie odpisuje...A jak tam Daniel?Zagladasz tu jeszcze?Strupy poschodziły ale skora jest strasznie zaczerwieniona i boje sie ze taka zostanie.Z drugiej jednak strony minely dopiero 2 tygodnie,wiec moze cos sie zmieni.Przy nastepnej wizycie zapytam czemu tak jest.Dziwi mnie to ze po probie wszystko sie ladnie zagoilo,a teraz juz nie?Moze dlatego ze skora jest narazona na obtarcia(bluzki)?No nie wiem,kupie krem na blizny i na poparzenia i bede sie smarowala.Nie wiecie jakie sa najlepsze?
Pozdrawiam!!
Stary 2006-02-23, 11:20   #118
Paulinka675
Zakorzenienie

Question Dot.: Tatuaż , JAk USUNĄĆ !!! I gdzie ??

http://www.biomedyka.pl/usuwanie_tatuazu.htm a co myślicie o tym ??

2014 3
Anne Rice - Pandora

włosomaniaczka 11.2009

Stary 2006-02-23, 12:02   #119
papryczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Paulinka675
bylam juz kiedys na tej stronie... ciekawe ile w tym co napisali jest prawdy...?
Stary 2006-03-07, 12:56   #120
goldioo
Raczkowanie

witam,
tez się zabieram do usunięcia tatoo(ma tylko 2,5cm2 ale i tak drażni
Znacie jakies gabinety w Poz?W Epi-centrum dowożą laser z Wawy raz na miesiąc!
Za bardzo się nie zorientowałam ile dokładnie ma mnie to czasu i pieniędzy kosztować (liczę na 3 zabiegi i 800zł, ale się pewnie przeliczę???
a jak zostanie widoczna blizna?
W kwietniu wybieram sie na konsultację

Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości