|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Podejście do Kościoła
Cytat:
Jako osoba głęboko wierząca możesz nie być pozytywnie nastawiona na antykoncepcję, ale sama jeszcze nie wiesz jak Ci będzie z NPR, więc pozostawmy tą rozmowę na inne czasy, kiedy już będziesz sama, a nie z książek, dobrze wiedziała o czym mówisz
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#93 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tabletki na libido nie są przed KK zabronione, a antykoncepcja tak. Całkiem zielona w sprawach seksu nie jestem, jakies tam pieszczoty mi sie zdażyło kiedyś uprawiać, wiem, że jak się za długo pieści to człowiekowi zaczyna się nudzić nawet jak ma silną ochotę, jakbym dzień w dzień seks uprawiała to też by mi się pewnie znudził ![]() Niby jest duzo pomysłow, technik, pozycji, ale i tak sądzę, że każda para ma tylko kilka swoich ulubionych. Edytowane przez skrywana_fantazja Czas edycji: 2013-04-18 o 20:57 |
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jakies tam pieszczoty.. proszę cię. Poza tym to też chyba jest zabronione, nie sądzisz? ![]() "Pewnie by ci się znudził, sądzisz że.." zrozum wreszcie, mówisz o czymś czego nigdy w zyciu nie przeżyłaś. Poza tym zauważ, że my mówimy o seksie jako o zbliżeniu z drugą osobą a ty wyjeżdzasz z nudą i pozycjami. I kto tu twierdzi, że to mechaniczny akt? Nie jestem dziewicą już parę lat i jakoś mi się nic nie znudziło. I nawet te pieszczoty w zyciu mi się nie znudzą. ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- I skoro zastanawiasz się jakby to było, to znaczy że cię ciągnie do nieznanego. Więc nie gadaj o tym, że wystarczy ci czułość. Myślisz, że niedziewice już czułości nie lubią? Nie lubią być głaskane podczas oglądania filmu? przytulane? Chyba masz spaczony obraz rzeczywistości.
|
|
|
#95 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym w KK pieszczoty są teoretycznie dozwolone, ale tylko takie które okazują czułość, a nie w celu satysfakcji seksualnej. Czyli można pocałować partnera tu i tam jesli jest to pocałunek nie wynikający z pożądania i nie budzący pożądania, ale oczywiście w praktyce jest to raczej niemożliwe, bo ludzie z prawidłowym popędem seksualnym niesamowicie się od tych pieszczot podniecają i wyobraźnia pracuje, trudno jest się wtedy hamować więc praktycznie jest to niedozwolone, ale ksiądz mi kiedyś powiedział, że granicy pieszczot odgórnej nie ma. Każda para indywidualnie je sobie powinna ustalić w oparciu o swoje reakcje. Tak samo w małżeństwie - pieszczoty służą albo okazywaniu czułości tudzież przyjemność nie jest seksualna, ale przede wszystkim wynikająca z czułości, albo przygotowaniu do stosunku. Nie można dążyć do całkowitego spełnienia poprzez pieszczoty. Edytowane przez skrywana_fantazja Czas edycji: 2013-04-18 o 21:12 |
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#97 | ||
|
Zakorzenienie
|
Wciąż się przewijają te określenia "sądzę", z wyczytanych, wysłuchanych historyjek można sobie tworzysz pewne wyobrażenie, ale nie jest skonfrontowane z rzeczywistością. Także nie ma konkretnej wartości. Jak pisałaś o prezerwatywach, że co za przyjemność z nią uprawiać seks - a jest przyjemność. Skąd możesz wiedzieć, że nie ma?
Cytat:
Powiedziałabym, że im dalej tym jest lepiej, no ale ja nie znam się, nie naczytałam się mądrych książek na temat współżycia ![]() A to nie wiesz, że niedziewice to już tylko mogą liczyć na "wsadzanie narządu w narząd"? ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
Widzisz ile ma wspólnego teoria z praktyką już na przykładzie "nie można pieszczot, ale się robi"
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wstyd mi, że liczyłam na jakieś głaskanie, mizianie.. zostało mi tylko wsadzanie nuuuda!
|
|
|
#99 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A więc. Jest sobie małżeństwo, stosują metody antykoncepcji zalecane przez kościół. Ale nagle pani idzie do lekarza okazuje się, że jest chora (problemy hormonalne) i że na te dolegliwości musi brać tabletki anty. Tak, one nie tylko są antykoncepcją ale czasami leczą. I co wtedy? |
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja bym nie chciała żeby facet co trochę zerkał na gumkę podczas seksu, nie chciałabym świadomości, ze nie czuję jego skóry w całości tylko gumkę. Chciałabym czuć w sobie wytrysk. Jak już decyduję się na seks to chcę full wypas, a nie całe lata na gumach Co innego czasami w gumce (mowię tu w perspektywie ludzi niezwiązanych z KK) Jasne, nie wiem jak to jest, ale prawie każdy twierdzi, ze bez prezerwatywy jest przyjemniej, więc to chyba o czyms świadczy. Edytowane przez skrywana_fantazja Czas edycji: 2013-04-18 o 21:26 |
|
|
|
|
|
#101 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:25 ---------- Cytat:
Gdybym mogla wybierać, to bym brala pigulki i cieszyła się seksem na całego. Ale ja wiem jak to jest. Ty nie. Więc nie rzucaj tekstów w stylu "Bo ciocia Kasi, co chodzila z Gosią do podstawówki mówiła.. "
|
|
|
#102 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#103 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Natomiast co do kościoła i antykoncepcji... ja jako praktykująca katoliczka sama mam w tej kwestii wątpliwości. Mianowicie chodzi o prezerwatywy. Nie uważam ich za zło, jest to dla mnie trudna kwestia
Baby I can feel your halo Pray it won't fade away Edytowane przez MoniaS93 Czas edycji: 2013-04-18 o 21:34 |
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawi mnie skrywana_fantazjo co wiesz na temat npr, bo z twoich wypowiedzi wnioskuję, że nic. Pobolewanie brzucha wyznacza ci "dni seksu" ?
|
|
#105 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie też czasem dopadają
|
|
|
|
|
|
#106 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No trudno, żeby kościół odmawiał kobiecie leczenia ![]() Chodzi mi o kwestie techniczne. Bo skoro kobieta jest ubezpłodniona czasowo poprzez tabletki to hulaj dusza piekła nie ma? Czy ma się stosować do rytmu kalendarzyka i udawać, że ma dni płodne i nie? |
|
|
|
|
|
#108 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Poza tym chyba nie sądzisz, ze kobietę którą boli brzuch na okres i w środku wszystko ,,szykuje" się już do wypłynięcia może zajść w ciążę? Przecież w macicy nie ma już żywego jajeczka i w najbliższym czasie się ono nie pojawi, bo wystąpi krwawienie. |
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
[1=13aa9d55ec6ef8489ab3852 d90deb2979ef9d608;4037981 6]Bóg wskazuje i daje sygnały kiedy można, a kiedy nie można
[/QUOTE]Ciekawe czy są wtedy jakieś błyskawice albo grzmoty
|
|
#110 |
|
Rozeznanie
|
Po prostu do mnie nie przemawia zdanie KK na temat prezerwatyw. Co do tabletek antykoncepcyjnych - jestem w stanie to zrozumieć, zresztą nie jestem zainteresowana stosowaniem ich. Ale prezerwatywy? Spotkałam się nawet z opiniami, że to kwestia indywidualna małżeństwa w rozmowie ze spowiednikiem. KK dorabia do aktu seksualnego całą ideologię, do mnie to nie do końca przemawia. Uważam, że: seks przed ślubem jest grzechem, antykoncepcja hormonalna jest grzechem, ok. Natomiast co do stosowania prezerwatyw w małżeństwie - nie zgadzam się z opinią KK i uważam, że jest naciągana.
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#112 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiem, natomiast, ze kobieta w ciąży nie może doprowadzać swojego męza do wytrysku poza jej organizmem mimo, że teoretycznie plemniki się nie ,,marnują", bo i tak nie może dojść do ponownego zapłodnienia. Ale tu nie o to chodzi, jest to zabronione ze względu na tzw samogwałt małżeński czego do końca nie rozumiem, ale wszystko jeszcze przede mną. Idąc ta logiką pewnie nie może ,,hulaj dusza piekła nie ma", to byłoby dziwne. |
|
|
|
|
|
#114 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczerze mówiąc dla mnie kościół strasznie mąci. Co do seksu czyli by nie było strefy intymnej ma strasznie dużo wytycznych. Niemalże z linijką i cyrklem ten seks trzeba uprawiać. I to wszystko jest przekazywane przez ludzi, którzy (teoretycznie!) seksu nie uprawiają... |
|
|
|
|
|
#116 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
|
#117 |
|
Rozeznanie
|
Co do sytuacji gdy kobieta bierze tabletki hormonalne czasowo zdrowotnie - nie dajmy się zwariować. Po co o wszystko pytać księdza? Dlaczego nie współżyć wtedy? W końcu mowa o małżeństwie....
Są sprawy oczywiste dla osób wierzących ale są też kwestie delikatne i intymne, między małżonkami i nie wyobrażam sobie we wszystkim jeśli chodzi o seks małżeński słuchać się księdza. Wiesz skrywana fantazjo, że ile księży tyle zdań?
Baby I can feel your halo Pray it won't fade away Edytowane przez MoniaS93 Czas edycji: 2013-04-18 o 21:53 |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#118 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Póki co moim postanowieniem jest dotrwać do ślubu, resztą się bedę przejmować jak się hajtnę czyli przy dobrych wiatrach za parę lat
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:39.