|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ?? | |||
| Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 |
|
3 | 6,12% |
| Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 |
|
3 | 6,12% |
| Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
22 | 44,90% |
| Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 |
|
10 | 20,41% |
| Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
0 | 0% |
| Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 |
|
5 | 10,20% |
| Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 |
|
2 | 4,08% |
| Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Cytat:
|
|
|
#92 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.
Brzuszki moje,
jak wracam do domu - tak jak teraz, to już nawet nie mam siły odpisywać. U nas na maxa pracowicie, przed narodzinami Stasia postanowiliśmy zrobić remont całej restauracji - i to generalny, więc zmieniamy ściany, sufity, łazienki, kominek - wszystko. Ba, za tymi zmianami zmieniamy też szefa kuchni, całkowicie menu i wszystko co nam się nawinie. Odkładaliśmy już to za długo, a po narodzinach małego pewnie nie mogłabym się tak zaangażować. W każdym razie podczytuję Was codziennie i na bieżąco wiem co u której się dzieje
|
|
|
|
#93 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
pod nosem i mi trochę odtyka, szału nie ma ale zawsze to lepiej.. też mi pomaga jak już jest całkiem źle inhalacje z oilbas oil.. aba specyfiki pokazywałam mojej gince, czytała skład i mówiła, ze mogę stosować.. |
||
|
|
|
#94 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Ada
humpback 350 XxXJuSstiii 330 maarchewka 282 xal 277 axella 238 vvgh 176 lonely_lady 161 banka26 158 diabli 155 JennyAniolek 154 Ashyshqa 128 pawie_oczko 127 vil84 127 justyna_g4 126 Mysia mysz 105 happy blue 105 nuna2 98 cloche 94 ankaaa206 92 anoxee 90 MoTyleKsw 89 Lublana 85 ada32 83 Aaś 80 niunka045 77 Veronic 73 Magiusa 67 gosiulka22 65 metropolitan 58 szczesliwa25 57 becik_4 56 sharpnowaja 55 karota11 53 karolina2121 51 szprotka_mada 47 Innocence_89 46 Paulina 87 43 Kinga_20 43 kalka 41 antoinettee 41 salviae 40 Kamciatka 39 joooasia 36 candace1 34 Katate 32 whatIthink 25 angie83 24 cynamon_owa 21 Ag_nes 18 potterka 18 _pola 18 komiksowa 15 Tity 15 Elusiek 15 colorblue 14 czarnaola 9 Kaaasiulka 9 Meliitele 7 klauda88 7 Atena564 6 gold-fish 4 katherine271 3 NoBoTak 3 maluska88 3 dhalii 2 minkionka 2 storyl 1 Smerfetka_88 1 adunia89 1
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.1
Witam się w nowym wątku
Sharp to miło, że o mnie myślałyście, dziękuję :-* Co do łóżeczka to my mamy tylko drewniane, turystycznego póki co nie mamy w planach, ale może za jakiś czas. Nad pampersami to się w ogóle nie zastanawiałam, ale chyba kupię jedną paczkę 1 i ze dwie 2, tylko tych 1 w paczce to nie wiem ile ma być??? Przyszedł mi filc na literki i pewnie w tym tygodniu zrobię, ale kolory jakieś strasznie żarówiaste są - nie myślałam, że takie będą :/ Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
Dzień dobry w kolejnej części
![]() Miałam zalatany weekend i dzisiejszy dzień, więc się nie odzywałam, ale wiernie podczytuję. Dziś byłam na pierwszych zajęciach w SR, uczyłyśmy się o bólu porodowym i sposobach radzenia sobie z nim, głównie odpowiednim oddychaniem. No i jest praca domowa... ćwiczenie oddychania Dostałam też różne próbki. Niestety, kolana zaczynają mnie boleć, widać te wszystkie kilogramy stają się zbyt dużym obciążeniem dla nich Motylek ja też jeszcze nie mam wózka. Co do macierzyńskiego... jak będę go miała (przedłużą mi umowę po porodzie) to najprawdopodobniej biorę roczny. Jakbym miała tu na miejscu dziadków, to może mogłabym z nimi dziecko zostawić po pół roku, ale rodzice nasi daleko... a jakoś nie widzę, że oddaję 6 miesięczne dziecko do żłobka albo z obcą osobą zostawiam. A propos zaparć... ja ostatnio miałam problem w odwrotną stronę. Ale to chyba z powodu nagłego zamiłowania do kanapek z białym serem i powidłami śliwkowymi. Zjadłam prawie cały słoik w jakieś 2 dni Mnie się wydaję, że mam średni brzuch, a tu już zebrałam na mieście (od obcych osób przypadkowo) dwie opinie, że chyba zaraz rodzę (jestem w 30 tc). Zmierzyłam brzuch, jest tak gdzieś 108 cm... nieźle, ale bance chyba nie dorównam banka piękny apartament
|
|
#98 |
|
Zadomowienie
|
pawie_oczko ja to mam jeszcze dziwniej bo mam katar cały czas i idę z tym do laryngologa po świętach gin dal mi skierowanie na dodatek oczywiście krew mi leci ale na szczescie tak co tydzięn nie przez cały czas nic nie stosowałam z tego co dziewczyny mówią może warto wypróbować
|
|
|
|
#99 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Zakorzenienie
|
ja też mam często zatkany nos
i spłycony oddech, ciężko mi się oddycha..ogólnie tak się cieszyłam, że ciążę znoszę super, ani razu nie wymiotowałam.. wszystkim się chwalę, że wszystko tak fajnie.. ale już mnie dobijają te na pozór skromne i mało uciążliwe uroki ciąży ![]() Nasz Wiktorek też dzisiaj buszuje w brzuszku i już myślałam że może przekręcił się z pozycji nietoperka. Ale jest dalej główką w dole, bo przed chwilką miał czkawkę i czułam ją tam nisko ![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
ja
tak, tam tez można to obejrzeć to ja mam zapas sernika, zapraszam ![]() wróciłam po sr, zahaczyłam o pocztę (diabli przyszła koszulka z wielorybkiem i na żywo jest jeszcze cudowniejsza
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moja chyba nadal w poprzek, tylko czasem czuję coś na górze, ale rzadko, raczej po bokach.
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w nowym wątku
![]() Dziś byłam w pracy, drugi dzień szkoliłam dziewczynę na moje miejsce ( pierwszy był w zeszłą środę) i tak mi się to tłumaczenie rozciągnęło, że jak zamówiłam taksówkę to już były godziny szczytu i podjechała akurat gdy zaczynała się SR ( na szczęście dziś ćwiczenia fizyczne) więc sobie odpuściłam i nie pojechałam, a bardzo by mi się przydały. Nie wiem czy pamiętacie, ale mi apetyt nie wracał baaaardzo długo, chyba nawet w 24 tc jeszcze był brak, za to teraz od tygodnia to jakaś masakra, co chwila jestem głodna, a słodkie to bym mogła wciągać non stop, aż mnie mdli a ja dalej wciągam. Muszę już z tym skończyć bo z wymarzonymi 12-15 kg na plusie będę mogła się za chwilę żegnać
|
#104 | ||||
|
Zakorzenienie
|
a ja mam jeszcze trochę w kubku na dnie
![]() Cytat:
sałata to już takie pyszne wiosenne kanapki pyszności ![]() Joooooooooolka do Ciebie ja poczekam jeszcze trochę ![]() ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ---------- tytuł przecudny za ten tytuł Jenny może wciśnie Cię gdzieś na pierwszą stronę Cytat:
Cytat:
byle nie ja ![]() Cytat:
moje ulubione
|
|
#105 |
|
Zakorzenienie
|
ale pogoda
poszłam po M. na trening i zaszliśmy do babci po jajka i zaczęło sypać śniegiem straaasznie niech ta zima już spada
|
|
|
|
#106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, a już mi się nie chce w tej ciąży chodzic.. chociaż tak mi sie podoba maj jako miesiac narodzin..
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
ja myślę, że to jest tak jak któraś pisała, że jest w UK, że usg robi lekarz te 3 razy a tak to co miesiąc mierzy brzuch i puls położna:/ mam nadzieję, że to tylko plota
|
|
#108 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i to takie jakby p.Magda G. Was odwiedziła ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#109 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
a miała być wiosna w tym tygodniuja tak samo - bo zmierzyć brzuch i zbadać puls to ja mogę sobie sama
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
No ciekawa jestem z tym prowadzeniem ciąży - nie słyszałam. Ale to na bank nie będzie wyglądało jak w UK, przecież u nas się brzuchów nie mierzy. A generalnie położne są przeszkolone do tego aby ciążę prowadzić i w Polsce jest taka możliwość ale kobiety wybierają lekarzy jednak.
Ja bym mogła na to pójść ale pod warunkiem, że te 3 usg będą minimum i co miesiąc badanie na fotelu. Choć u nas tak wiele kobiet prowadzi ciążę prywatnie, że to chyba nie przejdzie
|
|
|
|
#111 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dziekujemyy , dorownasz Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#112 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.youtube.com/watch?v=SxjPRIYojRg
syn mój pokazał mi to przed chwilą ..niby coś o tym powidoku wiedziałam ale nigdy w taki sposób.. może spróbujcie dla relaksu trochę pocwiczyc wzrok ![]() a i powiększcie sobie to na cały ekran..lepszy efekt Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2013-03-18 o 20:48 |
|
|
|
#113 |
|
BAN stały
|
Witam w nowym wątku
|
|
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jego brata
|
|
|
|
|
#115 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Temat zatkanego nosa mam obcykany średnio od grudnia. Wydaje mi się, że to wina suchego powietrza w mieszkaniu. Nasz nawilżacz jest do d...., więc ratowałam się mokrą ścierką na piecu, ale i to nie zawsze dawało radę. Generalnie w mieszkaniu mamy suszę, bo wilgotność jest na poziomie 30-40 % w porywach. Najgorzej jest w nocy, bo często się budzę, bo nie mogę oddychać, mam taki założony nos, nie mokrą wydzieliną, tylko suchą na maksa. Woda morska działa doraźnie. Psikam wodę, dmucham i idę dalej w kimę. I często tak jak wy mam wydzielinę z krwią, ale to wszystko od wysuszonych i podrażnionych błon śluzowych w nosie. Także nie jesteście same kobietki. Za to w tym ostatnim okresie ciąży bardziej męczą mnie potworne gazy, z podkreśleniem na potworne To jest po prostu masakryczne! Czasem sama ze sobą nie mogę wytrzymać, nie mówiąc już o stałym podtruwaniu TŻ metanem |
||
|
|
|
#116 |
|
Zadomowienie
|
Hejo
Witam się w nowym wątku A my chyba mamy dziś studniówkę ![]() Nie odzywałam się bo mieliśmy troszkę latania. Kupiliśmy "nowy" samochód i sprzedaliśmy "stary". Dziś latanie po urzędach ale już koniec. Wszystko załatwione. Szkoda tylko, że konto znacznie wyszczuplone ![]() Zapraszam do klikania, to chyba nie reklama http://www.poomoc.pl/
Nasze szczęście Julia Edytowane przez antoinettee Czas edycji: 2013-03-18 o 21:09 |
|
|
|
#117 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam się w nowym wątku
źle się czuję...idę spać |
|
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
jak któraś jest ciekawa jak wygląda ciąża w uk tu wklejam linka tam jest opisane co i jak
http://www.bobasy.co.uk/index.php/ci...zas-ciazy-w-uk |
|
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny co kupowały Jedo Fyn nowy, mam prośbę o PW gdzie kupowałyście, szukam sprawdzonego sklepu no i cenowo też fajnie by było tańszy znaleźć
|
#120 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Podobno normalne w ciąży![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.

bo juz dlugo w niej przebywa

Dostałam też różne próbki. 

i spłycony oddech, ciężko mi się oddycha..
07.07.2012
sałata 

za ten tytuł Jenny może wciśnie Cię gdzieś na pierwszą stronę 
niech ta zima już spada

To jest po prostu masakryczne! Czasem sama ze sobą nie mogę wytrzymać, nie mówiąc już o stałym podtruwaniu TŻ metanem