Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.12 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki ma być tytuł 13 części naszego wątku ??
Mamusie MAJ-CZERWIEC 2013, cz.13 2 4,08%
Brzuszki rosną, dzieci też a nasz wątek jest the best! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Trzęsą się brzuszki, wychodzą pępuszki, niedługo ujrzymy maluszki. V-VI 2013 cz.13 3 6,12%
Powoli bać się zaczynamy, bo plan porodu już napisany. Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Coraz większe brzuchy mamy, ale jeszcze nie pękamy. Mamy V-VI 2013, cz.13 2 4,08%
Wielkie brzuszki już widać z dala, lecz jeszcze nie chcemy iść do szpitala. V-VI 2013 3 6,12%
Na porody już czekamy-która pierwsza? Obstawiamy! Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 22 44,90%
Do dnia porodu już całkiem blisko ale jesteśmy gotowe na wszystko. V-VI 2013 cz.13 10 20,41%
Porodów powoli nadchodzi czas co cieszy ale i przeraża nas! Mamy V-VI 2013 cz.13 0 0%
Przed porodem stracha mamy, ale dzielnie się wspieramy. Mamy V-VI 2013 cz.13 5 10,20%
Czas leci jak szalony, niedługo nasz poród upragniony. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.13 2 4,08%
Głosujący: 49. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-03-18, 19:15   #91
Mysia mysz
Zakorzenienie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Cytat:
Napisane przez pawie_oczko Pokaż wiadomość
Mysia- to chyba nie zatoki a raczej kolejny "urok" ciazy, nigdy nie mialam problemu z zatokami wiec raczej malo prawdopodobne zeby sie tak przypaletaly, przynajmniej taka mam nadzieje
A co w z tym robicie? Mam taki sztyft mietowy do nosa i zastanawiam sie czy moge go uzyc

Alez sie u mnie dzis mala kreci mam tylko nadzieje ze sie nie przekrecila ze swej nietoperkowej pozycji bo juz dlugo w niej przebywa
ja właśnie psikam wodą morską i to mi pomaga
Stary 2013-03-18, 19:23   #92
szczesliwa25
Rozeznanie

Dot.: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.

Brzuszki moje,
jak wracam do domu - tak jak teraz, to już nawet nie mam siły odpisywać. U nas na maxa pracowicie, przed narodzinami Stasia postanowiliśmy zrobić remont całej restauracji - i to generalny, więc zmieniamy ściany, sufity, łazienki, kominek - wszystko. Ba, za tymi zmianami zmieniamy też szefa kuchni, całkowicie menu i wszystko co nam się nawinie.
Odkładaliśmy już to za długo, a po narodzinach małego pewnie nie mogłabym się tak zaangażować.

W każdym razie podczytuję Was codziennie i na bieżąco wiem co u której się dzieje
szczesliwa25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 19:27   #93
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
Witam w kolejnej czesci

Agnes- my slub mielismy w czerwcu, a w maju mamy rocznice taka od kiedy oficjalnie jestesmy para ale ja w zadne glupie zabobony nie wierze - one sa dla tych, ktorzy wierza w te brednie..

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Dziewczyny wy tez macie takie uczucie zatkanego nosa? Nie mam kataru, a juz mnie to dobija, szczegolnie w nocy albo rano
ja mam zatkany od kiedy bylam przeziebiona, czyli jakoś od stycznia.. może grudnia..Internista mi powiedziała, że katar prawdopodobnie zostanie do konca ciąży ze względu na hormony ciążowe..

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
Mysia- to chyba nie zatoki a raczej kolejny "urok" ciazy, nigdy nie mialam problemu z zatokami wiec raczej malo prawdopodobne zeby sie tak przypaletaly, przynajmniej taka mam nadzieje
A co w z tym robicie? Mam taki sztyft mietowy do nosa i zastanawiam sie czy moge go uzyc
ja sobie smaruje rubarom http://www.google.pl/search?q=rub%20...ml%3B300%3B300
pod nosem i mi trochę odtyka, szału nie ma ale zawsze to lepiej.. też mi pomaga jak już jest całkiem źle inhalacje z oilbas oil..
aba specyfiki pokazywałam mojej gince, czytała skład i mówiła, ze mogę stosować..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 19:27   #94
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
przywitam się tylko na razie w nowym wątku
i lecę dalej pracowac na all!!!
strasznie mi się nie chce ale muszę trochę podreperować budżet na święta

potem poczytam stary jeszcze od wczoraj..albo ..poproszę może naszą kochaną marchewkę o zawodowy skrót....

a i jeszcze tak z ciekawości
kochane którą jestem gadułą tamtego wątku??
nie wiem gdzie to sprawdzic??
nie bylo gaduł hehheh

Cytat:

Alez sie u mnie dzis mala kreci mam tylko nadzieje ze sie nie przekrecila ze swej nietoperkowej pozycji bo juz dlugo w niej przebywa
ja tez woda sie ratujeee
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 19:33   #95
MoTyleKsw
Zakorzenienie

Ada

humpback 350
XxXJuSstiii 330
maarchewka 282
xal 277
axella 238
vvgh 176
lonely_lady 161
banka26 158
diabli 155
JennyAniolek 154
Ashyshqa 128
pawie_oczko 127
vil84 127
justyna_g4 126
Mysia mysz 105
happy blue 105
nuna2 98
cloche 94
ankaaa206 92
anoxee 90
MoTyleKsw 89
Lublana 85
ada32 83
Aaś 80
niunka045 77
Veronic 73
Magiusa 67
gosiulka22 65
metropolitan 58
szczesliwa25 57
becik_4 56
sharpnowaja 55
karota11 53
karolina2121 51
szprotka_mada 47
Innocence_89 46
Paulina 87 43
Kinga_20 43
kalka 41
antoinettee 41
salviae 40
Kamciatka 39
joooasia 36
candace1 34
Katate 32
whatIthink 25
angie83 24
cynamon_owa 21
Ag_nes 18
potterka 18
_pola 18
komiksowa 15
Tity 15
Elusiek 15
colorblue 14
czarnaola 9
Kaaasiulka 9
Meliitele 7
klauda88 7
Atena564 6
gold-fish 4
katherine271 3
NoBoTak 3
maluska88 3
dhalii 2
minkionka 2
storyl 1
Smerfetka_88 1
adunia89 1

http://www.suwaczki.com/tickers/dqpre6ydpfblirzx.png

Jestem W Niebie.

Kocham Was

MoTyleKsw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 19:45   #96
Kinga_20
Zakorzenienie

Odp: Zaciskamy mocno nóżki, jeszcze nie czas na maluszki. Mamy MAJ-CZERWIEC 2013 cz.1

Witam się w nowym wątku

Sharp to miło, że o mnie myślałyście, dziękuję :-*

Co do łóżeczka to my mamy tylko drewniane, turystycznego póki co nie mamy w planach, ale może za jakiś czas.

Nad pampersami to się w ogóle nie zastanawiałam, ale chyba kupię jedną paczkę 1 i ze dwie 2, tylko tych 1 w paczce to nie wiem ile ma być???

Przyszedł mi filc na literki i pewnie w tym tygodniu zrobię, ale kolory jakieś strasznie żarówiaste są - nie myślałam, że takie będą :/

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 19:51   #97
whatIthink
Raczkowanie

Dzień dobry w kolejnej części
Miałam zalatany weekend i dzisiejszy dzień, więc się nie odzywałam, ale wiernie podczytuję.
Dziś byłam na pierwszych zajęciach w SR, uczyłyśmy się o bólu porodowym i sposobach radzenia sobie z nim, głównie odpowiednim oddychaniem. No i jest praca domowa... ćwiczenie oddychania Dostałam też różne próbki.
Niestety, kolana zaczynają mnie boleć, widać te wszystkie kilogramy stają się zbyt dużym obciążeniem dla nich
Motylek ja też jeszcze nie mam wózka.
Co do macierzyńskiego... jak będę go miała (przedłużą mi umowę po porodzie) to najprawdopodobniej biorę roczny. Jakbym miała tu na miejscu dziadków, to może mogłabym z nimi dziecko zostawić po pół roku, ale rodzice nasi daleko... a jakoś nie widzę, że oddaję 6 miesięczne dziecko do żłobka albo z obcą osobą zostawiam.
A propos zaparć... ja ostatnio miałam problem w odwrotną stronę. Ale to chyba z powodu nagłego zamiłowania do kanapek z białym serem i powidłami śliwkowymi. Zjadłam prawie cały słoik w jakieś 2 dni
Mnie się wydaję, że mam średni brzuch, a tu już zebrałam na mieście (od obcych osób przypadkowo) dwie opinie, że chyba zaraz rodzę (jestem w 30 tc). Zmierzyłam brzuch, jest tak gdzieś 108 cm... nieźle, ale bance chyba nie dorównam banka piękny apartament

06.06.2013 r. - Piotruś
whatIthink jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 19:55   #98
becik_4
Zadomowienie

pawie_oczko ja to mam jeszcze dziwniej bo mam katar cały czas i idę z tym do laryngologa po świętach gin dal mi skierowanie na dodatek oczywiście krew mi leci ale na szczescie tak co tydzięn nie przez cały czas nic nie stosowałam z tego co dziewczyny mówią może warto wypróbować
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 20:08   #99
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lonely_lady Pokaż wiadomość
no to i ja oficjalnie witam się w nowym wątku

która chętna żeby urodzić w tej części ?
ja sobie jeszcze poczekam

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 20:10   #100
lonely_lady
Zakorzenienie

ja też mam często zatkany nos i spłycony oddech, ciężko mi się oddycha..
ogólnie tak się cieszyłam, że ciążę znoszę super, ani razu nie wymiotowałam.. wszystkim się chwalę, że wszystko tak fajnie..
ale już mnie dobijają te na pozór skromne i mało uciążliwe uroki ciąży

Nasz Wiktorek też dzisiaj buszuje w brzuszku i już myślałam że może przekręcił się z pozycji nietoperka.
Ale jest dalej główką w dole, bo przed chwilką miał czkawkę i czułam ją tam nisko

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Brzuszki moje,
jak wracam do domu - tak jak teraz, to już nawet nie mam siły odpisywać. U nas na maxa pracowicie, przed narodzinami Stasia postanowiliśmy zrobić remont całej restauracji - i to generalny, więc zmieniamy ściany, sufity, łazienki, kominek - wszystko. Ba, za tymi zmianami zmieniamy też szefa kuchni, całkowicie menu i wszystko co nam się nawinie.
Odkładaliśmy już to za długo, a po narodzinach małego pewnie nie mogłabym się tak zaangażować.

W każdym razie podczytuję Was codziennie i na bieżąco wiem co u której się dzieje
ojjj.. to sobie roboty dołożyliście.. nie przemęczaj się tylko za bardzo

lonely_lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 20:15   #101
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nuna2 Pokaż wiadomość
która się pisze na kakao??
ja to nic że zjadłam płatki, i wypijam kakao, ale jeszcze jedno chętnie wypiję

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
a to wiem co jem tez na tvn player??
tak, tam tez można to obejrzeć

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
nie lubię ale kawkę z mleczkiem i slodkie ciacho bardzo chętnie
to ja mam zapas sernika, zapraszam

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
teraz jest na 99% pewna że w 39
oj to zostaje jej 1% niepewności

wróciłam po sr, zahaczyłam o pocztę (diabli przyszła koszulka z wielorybkiem i na żywo jest jeszcze cudowniejsza ), i zabieram się za nadrabianie nowego wątku
humpback jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 20:19   #102
xal
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vil84 Pokaż wiadomość
nasz synek robi sobie ze mnie dziś worek treningowy ... a mąż siedzi i się cieszy jakie ma fajne dziecko
ale masakra, mało miejsca już ma a po raz pierwszy chyba od miesiąca przewędrował dupką z lewej strony na prawą i całe ciałko się wybrzuszyło po drugiej stronie ... w życiu bym nie przypuszczała jak to może boleć - współczuje matkom na tym etapie których dzieci się przekręcają dopiero główką w dół
To jak tak dalej u mnie pójdzie i jak się przekręci to ci opowiem jak to jest Moja chyba nadal w poprzek, tylko czasem czuję coś na górze, ale rzadko, raczej po bokach.

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 20:20   #103
Magiusa
Zakorzenienie

Dzień dobry w nowym wątku
Dziś byłam w pracy, drugi dzień szkoliłam dziewczynę na moje miejsce ( pierwszy był w zeszłą środę) i tak mi się to tłumaczenie rozciągnęło, że jak zamówiłam taksówkę to już były godziny szczytu i podjechała akurat gdy zaczynała się SR ( na szczęście dziś ćwiczenia fizyczne) więc sobie odpuściłam i nie pojechałam, a bardzo by mi się przydały.
Nie wiem czy pamiętacie, ale mi apetyt nie wracał baaaardzo długo, chyba nawet w 24 tc jeszcze był brak, za to teraz od tygodnia to jakaś masakra, co chwila jestem głodna, a słodkie to bym mogła wciągać non stop, aż mnie mdli a ja dalej wciągam.
Muszę już z tym skończyć bo z wymarzonymi 12-15 kg na plusie będę mogła się za chwilę żegnać

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 20:29   #104
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maarchewka Pokaż wiadomość
to się melduje w nowym wątku i ide sobie też kakao zrobić
a ja mam jeszcze trochę w kubku na dnie

Cytat:
Napisane przez banka26 Pokaż wiadomość
jestem
wlasnie wciagnelam bagietke z salata , serem zoltym , szynka i pomidorkiem mniammm

a na deser mam borowki , maliny z jaogurcikeim naturalnym, w lidlu sa owocki po 4,99 a truskawki chyba kolo 7 zl
sałata to już takie pyszne wiosenne kanapki pyszności

Cytat:
Napisane przez Aaś Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Zastałem jolke?
Joooooooooolka do Ciebie

Cytat:
Napisane przez MoTyleKsw Pokaż wiadomość
Może być Mariolka?

Cytat:
ja poczekam jeszcze trochę

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Helou! Cóż za piękny tytuł, no, no, no
tytuł przecudny za ten tytuł Jenny może wciśnie Cię gdzieś na pierwszą stronę

Cytat:
Napisane przez Tity Pokaż wiadomość
Za to zapalenie oskrzeli mnie męczy i wysłał mnie na badania i do lekarza, więc jutro idę na maraton zamiast leżeć w łóżku...
zdrówka

Cytat:
Napisane przez anoxee Pokaż wiadomość
Dziewczyny, zamiast płatków owsianych dużo lepsze są otręby owsiane. Tylko nie za dużo, około 4 łyżek dziennie.
dobrze wiedzieć, dopisze do listy zakupów.

Cytat:
Myślę, ze pierwsza urodzi ta po której sie najmniej spodziewamy...
byle nie ja

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
dowiedziałam się też niefajnej rzeczy, podobno jest gdzieś projekt ustawy pani kopacz żeby w Polsce było jak w uk, że ciąże bez patologii prowadzi położna, bo lekarze to za duży koszt słyszałyście coś o tym?
nie słyszałam, ale czy położne mają odpowiednie wykształcenie u nas żeby zrobić usg/ocenić czy wszystko jest ok?

Cytat:
Napisane przez sharpnowaja Pokaż wiadomość
to ja poproszę to z wiatraczkiem smak z dzieciństwa
moje ulubione
Stary 2013-03-18, 20:29   #105
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

ale pogoda
poszłam po M. na trening i zaszliśmy do babci po jajka i zaczęło sypać śniegiem straaasznie niech ta zima już spada

XxXJuSstiii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 20:30   #106
maarchewka
Zakorzenienie

Cytat:
no to i ja oficjalnie witam się w nowym wątku

ja bym w sumie mogła już rodzic, po 18 marca już jest, a już mi się nie chce w tej ciąży chodzic.. chociaż tak mi sie podoba maj jako miesiac narodzin..

Wojtek
maarchewka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 20:31   #107
Mysia mysz
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość

nie słyszałam, ale czy położne mają odpowiednie wykształcenie u nas żeby zrobić usg/ocenić czy wszystko jest ok?
ja myślę, że to jest tak jak któraś pisała, że jest w UK, że usg robi lekarz te 3 razy a tak to co miesiąc mierzy brzuch i puls położna:/ mam nadzieję, że to tylko plota
Stary 2013-03-18, 20:32   #108
ada32
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szczesliwa25 Pokaż wiadomość
Brzuszki moje,

o zmiany..
i to takie jakby p.Magda G. Was odwiedziła

Cytat:
Ada

humpback 350
XxXJuSstiii 330
maarchewka 282
xal 277
axella 238
vvgh 176
lonely_lady 161
banka26 158
diabli 155
JennyAniolek 154
Ashyshqa 128
pawie_oczko 127
vil84 127
justyna_g4 126
Mysia mysz 105
happy blue 105
nuna2 98
cloche 94
ankaaa206 92
anoxee 90
MoTyleKsw 89
Lublana 85
ada32 83
Aaś 80
niunka045 77
Veronic 73
Magiusa 67
gosiulka22 65
metropolitan 58
szczesliwa25 57
becik_4 56
sharpnowaja 55
karota11 53
karolina2121 51
szprotka_mada 47
Innocence_89 46
Paulina 87 43
Kinga_20 43
kalka 41
antoinettee 41
salviae 40
Kamciatka 39
joooasia 36
candace1 34
Katate 32
whatIthink 25
angie83 24
cynamon_owa 21
Ag_nes 18
potterka 18
_pola 18
komiksowa 15
Tity 15
Elusiek 15
colorblue 14
czarnaola 9
Kaaasiulka 9
Meliitele 7
klauda88 7
Atena564 6
gold-fish 4
katherine271 3
NoBoTak 3
maluska88 3
dhalii 2
minkionka 2
storyl 1
Smerfetka_88 1
adunia89 1
dziękuję Ci bardzo Motylku
w końcu jestem przeciętniakiem...bliżej początku listy niż końca

W

G
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 20:38   #109
humpback
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angie83 Pokaż wiadomość
Nie wiem jak się bedę zachowywała jak urodzi się Bartuś, ale na dzisiaj nie chcę wstawiać miliona fotek synka z podpisami w stylu: "Moja słodka minka"
http://demotywatory.pl/4064362/Jestem-mama
ja tak samo. tak jak nie wstawiam zdjęć w ciąży, bo to sprawa moja i mojego męża, a ci co powinni wiedzieć to wiedzą.

Cytat:

własnie spojrzałam na mój suwaczek 30 tydzień mi wskoczył

Cytat:
Napisane przez XxXJuSstiii Pokaż wiadomość
ale pogoda
poszłam po M. na trening i zaszliśmy do babci po jajka i zaczęło sypać śniegiem straaasznie niech ta zima już spada
u mnie też padało jak wracałam z pracy a miała być wiosna w tym tygodniu

Cytat:
Napisane przez Mysia mysz Pokaż wiadomość
ja myślę, że to jest tak jak któraś pisała, że jest w UK, że usg robi lekarz te 3 razy a tak to co miesiąc mierzy brzuch i puls położna:/ mam nadzieję, że to tylko plota
ja tak samo - bo zmierzyć brzuch i zbadać puls to ja mogę sobie sama
Stary 2013-03-18, 20:41   #110
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

No ciekawa jestem z tym prowadzeniem ciąży - nie słyszałam. Ale to na bank nie będzie wyglądało jak w UK, przecież u nas się brzuchów nie mierzy. A generalnie położne są przeszkolone do tego aby ciążę prowadzić i w Polsce jest taka możliwość ale kobiety wybierają lekarzy jednak.
Ja bym mogła na to pójść ale pod warunkiem, że te 3 usg będą minimum i co miesiąc badanie na fotelu.
Choć u nas tak wiele kobiet prowadzi ciążę prywatnie, że to chyba nie przejdzie

Stary 2013-03-18, 20:42   #111
banka26
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whatIthink Pokaż wiadomość
Dzień dobry w kolejnej części
Miałam zalatany weekend i dzisiejszy dzień, więc się nie odzywałam, ale wiernie podczytuję.
Dziś byłam na pierwszych zajęciach w SR, uczyłyśmy się o bólu porodowym i sposobach radzenia sobie z nim, głównie odpowiednim oddychaniem. No i jest praca domowa... ćwiczenie oddychania Dostałam też różne próbki.
Niestety, kolana zaczynają mnie boleć, widać te wszystkie kilogramy stają się zbyt dużym obciążeniem dla nich
Motylek ja też jeszcze nie mam wózka.
Co do macierzyńskiego... jak będę go miała (przedłużą mi umowę po porodzie) to najprawdopodobniej biorę roczny. Jakbym miała tu na miejscu dziadków, to może mogłabym z nimi dziecko zostawić po pół roku, ale rodzice nasi daleko... a jakoś nie widzę, że oddaję 6 miesięczne dziecko do żłobka albo z obcą osobą zostawiam.
A propos zaparć... ja ostatnio miałam problem w odwrotną stronę. Ale to chyba z powodu nagłego zamiłowania do kanapek z białym serem i powidłami śliwkowymi. Zjadłam prawie cały słoik w jakieś 2 dni
Mnie się wydaję, że mam średni brzuch, a tu już zebrałam na mieście (od obcych osób przypadkowo) dwie opinie, że chyba zaraz rodzę (jestem w 30 tc). Zmierzyłam brzuch, jest tak gdzieś 108 cm... nieźle, ale bance chyba nie dorównam banka piękny apartament
dziekujemyy , dorownasz
Cytat:
pawie_oczko ja to mam jeszcze dziwniej bo mam katar cały czas i idę z tym do laryngologa po świętach gin dal mi skierowanie na dodatek oczywiście krew mi leci ale na szczescie tak co tydzięn nie przez cały czas nic nie stosowałam z tego co dziewczyny mówią może warto wypróbować
na krew rutynoscorbin jest dobry
Cytat:
Ada

humpback 350
XxXJuSstiii 330
maarchewka 282
xal 277
axella 238
vvgh 176
lonely_lady 161
banka26 158
diabli 155
JennyAniolek 154
Ashyshqa 128
pawie_oczko 127
vil84 127
justyna_g4 126
Mysia mysz 105
happy blue 105
nuna2 98
cloche 94
ankaaa206 92
anoxee 90
MoTyleKsw 89
Lublana 85
ada32 83
Aaś 80
niunka045 77
Veronic 73
Magiusa 67
gosiulka22 65
metropolitan 58
szczesliwa25 57
becik_4 56
sharpnowaja 55
karota11 53
karolina2121 51
szprotka_mada 47
Innocence_89 46
Paulina 87 43
Kinga_20 43
kalka 41
antoinettee 41
salviae 40
Kamciatka 39
joooasia 36
candace1 34
Katate 32
whatIthink 25
angie83 24
cynamon_owa 21
Ag_nes 18
potterka 18
_pola 18
komiksowa 15
Tity 15
Elusiek 15
colorblue 14
czarnaola 9
Kaaasiulka 9
Meliitele 7
klauda88 7
Atena564 6
gold-fish 4
katherine271 3
NoBoTak 3
maluska88 3
dhalii 2
minkionka 2
storyl 1
Smerfetka_88 1
adunia89 1
oo zalapalam sie na Motylka liste
Cytat:
Napisane przez humpback Pokaż wiadomość
a ja mam jeszcze trochę w kubku na dnie

sałata to już takie pyszne wiosenne kanapki pyszności

Joooooooooolka do Ciebie

ja poczekam jeszcze trochę

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

tytuł przecudny za ten tytuł Jenny może wciśnie Cię gdzieś na pierwszą stronę

zdrówka

dobrze wiedzieć, dopisze do listy zakupów.

byle nie ja

moje ulubione
uwielbiam takie
banka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 20:47   #112
ada32
Wtajemniczenie

http://www.youtube.com/watch?v=SxjPRIYojRg

syn mój pokazał mi to przed chwilą ..niby coś o tym powidoku wiedziałam ale nigdy w taki sposób..
może spróbujcie dla relaksu trochę pocwiczyc wzrok

a i powiększcie sobie to na cały ekran..lepszy efekt

W

G

Edytowane przez ada32
Czas edycji: 2013-03-18 o 20:48
ada32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 20:55   #113
Elusiek
BAN stały

Witam w nowym wątku
Elusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 20:59   #114
XxXJuSstiii
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ada32 Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?v=SxjPRIYojRg

syn mój pokazał mi to przed chwilą ..niby coś o tym powidoku wiedziałam ale nigdy w taki sposób..
może spróbujcie dla relaksu trochę pocwiczyc wzrok

a i powiększcie sobie to na cały ekran..lepszy efekt
lubię go i jego brata

Stary 2013-03-18, 21:01   #115
angie83
Raczkowanie

Cytat:
Witam w kolejnej czesci

Agnes- my slub mielismy w czerwcu, a w maju mamy rocznice taka od kiedy oficjalnie jestesmy para ale ja w zadne glupie zabobony nie wierze - one sa dla tych, ktorzy wierza w te brednie..

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:48 ----------

Dziewczyny wy tez macie takie uczucie zatkanego nosa? Nie mam kataru, a juz mnie to dobija, szczegolnie w nocy albo rano
Cytat:
Napisane przez colorblue Pokaż wiadomość

Oj tak... również wieczorem i na noc.. dmucham i dmucham i prawie że nic.. czasami z nitkami krwi..ehhh uroki ciąży.. ponoć normalne

Witam się w kolejnej części

Temat zatkanego nosa mam obcykany średnio od grudnia. Wydaje mi się, że to wina suchego powietrza w mieszkaniu. Nasz nawilżacz jest do d...., więc ratowałam się mokrą ścierką na piecu, ale i to nie zawsze dawało radę.
Generalnie w mieszkaniu mamy suszę, bo wilgotność jest na poziomie 30-40 % w porywach. Najgorzej jest w nocy, bo często się budzę, bo nie mogę oddychać, mam taki założony nos, nie mokrą wydzieliną, tylko suchą na maksa. Woda morska działa doraźnie. Psikam wodę, dmucham i idę dalej w kimę. I często tak jak wy mam wydzielinę z krwią, ale to wszystko od wysuszonych i podrażnionych błon śluzowych w nosie. Także nie jesteście same kobietki.
Za to w tym ostatnim okresie ciąży bardziej męczą mnie potworne gazy, z podkreśleniem na potworne To jest po prostu masakryczne! Czasem sama ze sobą nie mogę wytrzymać, nie mówiąc już o stałym podtruwaniu TŻ metanem Dobrze że chociaż w domu siedzę, bo jakbym w ludzi poszła to uuuuu.........
Stary 2013-03-18, 21:05   #116
antoinettee
Zadomowienie

Hejo Witam się w nowym wątku Fajowski tytuł A my chyba mamy dziś studniówkę
Nie odzywałam się bo mieliśmy troszkę latania. Kupiliśmy "nowy" samochód i sprzedaliśmy "stary". Dziś latanie po urzędach ale już koniec. Wszystko załatwione. Szkoda tylko, że konto znacznie wyszczuplone

Zapraszam do klikania, to chyba nie reklama http://www.poomoc.pl/

Edytowane przez antoinettee
Czas edycji: 2013-03-18 o 21:09
antoinettee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 21:33   #117
gosiulka22
Wtajemniczenie

Witam się w nowym wątku

źle się czuję...idę spać
gosiulka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 21:35   #118
maluska88
Raczkowanie

jak któraś jest ciekawa jak wygląda ciąża w uk tu wklejam linka tam jest opisane co i jak
http://www.bobasy.co.uk/index.php/ci...zas-ciazy-w-uk
maluska88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 21:44   #119
xal
Zakorzenienie

Dziewczyny co kupowały Jedo Fyn nowy, mam prośbę o PW gdzie kupowałyście, szukam sprawdzonego sklepu no i cenowo też fajnie by było tańszy znaleźć

xal jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-03-18, 21:53   #120
Innocence_89
Rozeznanie

Cytat:
Witam w kolejnej czesci

Ja mam tak codziennie rano ale jak opróznie nos to przechodziPodobno normalne w ciąży

---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:46 ----------

Cytat:
Napisane przez xal Pokaż wiadomość
Dziewczyny co kupowały Jedo Fyn nowy, mam prośbę o PW gdzie kupowałyście, szukam sprawdzonego sklepu no i cenowo też fajnie by było tańszy znaleźć
My bedziemy zamawiać Jedo Fyn Memo w Krakowie na zgody 7 Świat dziecka. Ceny jak na allegro i jeszcze upust dają. Czeka sie 4 tyg bo szyją na zamówienie

Storczykomaniaczka : 25
Innocence_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości