Mamy z kielc 2013 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-06, 16:00   #91
becik_4
Zadomowienie

Dot.: Mamy z kielc 2013

Magolinko dostalismy w szkole rodzenia taka przykladowa liste co zzbrac i tak na prawde to oni ci tam wszystko dadza natomiast lepiej miec swoje nam polozna powiedziala zs ubranka dla dzieci tez maja ale sa juz zniszczone ciaglym praniem dlatego polecala wziasc poza tym ja biore koszule do karmienia i jedna taka gorsza na porod klapki pod prysznic ciapki skarpetki podklady bella recznik kosmetyki dla siebie i picie a dla malego ubranka pampersy i chusteczki. Lewatywe i podklady na lozko na pewno maja maszynki do golenia tez rozek dla maluchow tez jeszcze wezme tylko kocyk taki tez troszke gorszy jak by mi nie chcial w rozku siedziec wiem ze dziewczyny po porodu korzystają ze szpitalnej koszuli ale wole miec swoja
Na porodowke wezme jeszcze cos slodkiego do zjedzenia, wode w mniejszej butelce, pomadke nawilzajaca i telefon do zrobieni zdjec
becik_4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 12:31   #92
tynka88
Zadomowienie

Babku również Ci serdecznie gratuluje

Magolina gratulacje z okazji ujrzenia siusiaczka)

my juz z TZ myslimy jak tu zrobic ,zeby dołączyła do nas mała Zuzia

co do rzeczy w torbie szpitalnej, to mnie bardzo podpasowaly te siateczkowe majty, super trzymaly te duze podpaski i b wygodne uzywalam jeszcze po powrocie do domu polecam tez butelke z dziubkiem i do niej woda z tantum rosa do podmywania, czopki glicerynowe ,zeby latwiej sie zalatwic

tynka88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-08, 21:02   #93
DamiankaKamilka
Raczkowanie

Witam sie i ja Fajnie, ze powstal watek kieleckich Mamusiek Chyba jestem w jednej z mlodszych ciaz ale polowa juz za mna Wiec termin mam na 24.08, chodze do dr Wydrzynskiego i rodzic zamierzam na Kosciuszki to tak w skrocie Niektore Mamuski kojarze tutaj i z bocka tez jedna

Czy ktoras chodzila lub ma zamiar chodzic na SR na Kosciuszki?? Bo zastanawiam sie kiedy najlepiej sie wybrac. I czy macie namiary na dobra polozna z Kosciuszki

Pozdrawiam

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Dzięki dziewczyny za linki, przydadzą się na pewno

Ja płaciłam w tamtym roku za wizytę 170 zł. I niestety stwierdziłam że w ciązy nie będzie mnie stać, bo dojdą do tego leki, badania prywatne itd. Dodatkowo on wysyła wszystkie swoje pacjentki do Łodzi na usg połówkowe gdzie trzeba wybulić za wizytę 300 zł + wiadomo dojechać i wrócić z tej Łodzi
I to nie chodzi o to, że chce oszczędzać na ciąży po prostu stwierdziłam, że są zapewne inni, równie dobrzy lekarze, którzy biorą mniej
U Dembowskiej za każdą wizytę płacę 120 zł. Razem z L4, badaniem ginekologicznym i usg. Do tego ma dobre podejście do pacjentek. Wiele od niej ciepłych słów usłyszałam a to też ważne.

A Wy dziewczyny które pracujecie, jesteście na L4 czy chodzicie do pracy????
Co do ceny wizyty to jest to cena z USG a sama wizyta 130 wsumie mialam do tej pory 2 USG a takto sprawdza czy serduszko bije jak trzeba i czy wewnatrz jest wszystko ok. A na polowkowe mozna jechac do Lodzi ale tez poleca dr Guziaka

DamiankaKamilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-09, 08:18   #94
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez DamiankaKamilka Pokaż wiadomość
Witam sie i ja Fajnie, ze powstal watek kieleckich Mamusiek Chyba jestem w jednej z mlodszych ciaz ale polowa juz za mna Wiec termin mam na 24.08, chodze do dr Wydrzynskiego i rodzic zamierzam na Kosciuszki to tak w skrocie Niektore Mamuski kojarze tutaj i z bocka tez jedna

Czy ktoras chodzila lub ma zamiar chodzic na SR na Kosciuszki?? Bo zastanawiam sie kiedy najlepiej sie wybrac. I czy macie namiary na dobra polozna z Kosciuszki
Hej , witaj Życze Ci spokojnych miesięcy ciązy
Ja bede rodzić na Kościuszki, i włśnie chodze na SR, a zaczełam na szkołe rodzić jak miałam skończony 30 tydzień ciaży, bo akurat tak trafiłam ,że cykl zajęć zaczynał się od początku, ale można zacząć chodzić w dowolnym momencie. We wtorki od 16 jest wykłąd z ginekologiem i na to trzeba chodzić bo liste ci lekarz podbija obecności i na jej podstawie dostaniesz zaświadczenia ukończenia kursu z króym jedziesz na ibe przyjęć jak rodzisz by móc mieć poród rodzinny, a w środy są jakieś zajecia z apołożna i jakieś ćwiczenie, ale ja niechcodze bo sa nieobowiązkowe No i SR kosztuje 369 zł
Atena564 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-09, 11:25   #95
magolina
Wtajemniczenie

Witaj DamiankaKamilka

Dzieki dziewczyny za info odnośnie wyprawki na Prostej. Czyli generalnie biorę wszystko ze sobą w razie W, najwyżej zabiorę do domku

Byłam wczoraj na usg połówkowym u dr Roguli i jestem zadowolona. Bardzo dokładnie ,,sprawdził " maluszka, wszystko skrupulatnie mi tłumaczył i pokazywał. Potwierdził, że wszystko jest ok i na bank będzie synek bo chwalił sie nie raz siusiakiem dostałam płytkę z usg, 3 zdjęcia w 3D i resztę normalnych. Sam lekarz sympatyczny i konkretny co mi bardzo odpowiadało.
magolina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-09, 11:33   #96
DamiankaKamilka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
Hej , witaj Życze Ci spokojnych miesięcy ciązy
Ja bede rodzić na Kościuszki, i włśnie chodze na SR, a zaczełam na szkołe rodzić jak miałam skończony 30 tydzień ciaży, bo akurat tak trafiłam ,że cykl zajęć zaczynał się od początku, ale można zacząć chodzić w dowolnym momencie. We wtorki od 16 jest wykłąd z ginekologiem i na to trzeba chodzić bo liste ci lekarz podbija obecności i na jej podstawie dostaniesz zaświadczenia ukończenia kursu z króym jedziesz na ibe przyjęć jak rodzisz by móc mieć poród rodzinny, a w środy są jakieś zajecia z apołożna i jakieś ćwiczenie, ale ja niechcodze bo sa nieobowiązkowe No i SR kosztuje 369 zł
Wlasnie czytalam na stronie ze najlepiej zaczac w 30 tc. Dzieki za info, czyli pod koniec maja trzeba sie wybrac

Stary 2013-04-09, 12:43   #97
czarne
Zakupowy odwyk :)

Cześć dziewczyny
możemy do Was dołączyć ? Jestem w 17tc,chodzimy do dr Rokity i będziemy rodzić na Czarnowie.
Czekamy na córcię
czarne jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-09, 12:55   #98
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
Byłam wczoraj na usg połówkowym u dr Roguli i jestem zadowolona. Bardzo dokładnie ,,sprawdził " maluszka, wszystko skrupulatnie mi tłumaczył i pokazywał. Potwierdził, że wszystko jest ok i na bank będzie synek bo chwalił sie nie raz siusiakiem dostałam płytkę z usg, 3 zdjęcia w 3D i resztę normalnych. Sam lekarz sympatyczny i konkretny co mi bardzo odpowiadało.
za dobre wyniki usg i synka

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
Wlasnie czytalam na stronie ze najlepiej zaczac w 30 tc. Dzieki za info, czyli pod koniec maja trzeba sie wybrac

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
Napisane przez czarne Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
możemy do Was dołączyć ? Jestem w 17tc,chodzimy do dr Rokity i będziemy rodzić na Czarnowie.
Czekamy na córcię
Witaj , spokojnego przebiegu ciązy życzę
Stary 2013-04-09, 16:42   #99
becik_4
Zadomowienie

Wlasnie wrocilam z wizyty i uswiadomilam sobie ze juz coraz blizej plrodu jeszcze gora dwie wizyty ale to zlecialo
Z malym wszystko ok jesli chodzi o wyprawke to mam juz niemal wszystko czekam na daoch kurierow a dzisiaj zrobilam zakupy kosmetyczne dla malego jest promocja hipp w super pharm 25% mniej jeszcze zostanie nam kupno monitor oddechu ale z tym sie jeszcze wstrzymamy do maja

Tak mnie maly oklada ze nie moglam wysiedziec na krzesle w poczeklni , lata po calym brzuchu a juz walenie w zebra to on chyba uwielbia
Stary 2013-04-09, 18:16   #100
ann_so
Raczkowanie

Pytanie do dziewczyn które rodziły lub zamierzają rodzić na kościuszki - czy macie może namiar na dobrą położną? ja jestem w 22 tc - termin na 12.08..jeszcze sporo czasu przede mną ;-) do tej pory słyszałam mnóstwo pozytywnych opinii o Pani Ani Kowalczuk, ale okazuje się, że przeniosła się na Czarnów, więc szukam kogoś innego..
co do moich doświadczeń to potwierdzam to co mówiły już dziewczyny na forum odnośnie dr Roguli ..chodzę do niego od 10 tc..bardzo dobry specjalista, świetny sprzęt - chyba aktualnie najlepszy w Kielcach..fakt - nie jest specjalnie wylewny, ale na wszystkie pytanie wyczerpująco odpowiada..
ann_so jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 08:45   #101
Atena564
Zadomowienie

Ann_so ja zamierzam rodzić na kościuszki, ale niestety niepomoge ci odnośnie położnej, bo ja niechce wynajmowac położnej specjalnie na poród.
Wczorej na SR troszke się wkurzyłam, bo prowadzący zajecia ginekolog powiedział,że teraz poród rodzinny można mieć bez skończonej i opłaconej SR, a tylko daje nam skończone SR możliwośc poródu w sali do porodu rodzinnego (o ile jest wolna) i porodu w wodzie......szkoda,że zostałam inaczewj poinformowana jak pytałąm położne na odziale o poród rodzinny---->mówiły że trzeba mieć skończona SR by go mieć (a byłam pytać o Sr 3 razy by sie upewnić).....ciekawe komu teraz wierzyć????

Becik za skończoną wyprawke. Ja czekam na 3 kurierów (na łózeczko, materac, pościel, rożek usztywniany ) i w sumie pozostanie mi kupić dosłownie kilka rzeczy jak np. termometr, majtki wielorazowe i kosmetyki dla mnie do szpitala. W przyszłym tyg planuje poprać wszystkie ciuszki, pieluchy,pościel.....i w tym mesiącu spakuje torbe

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 10:05   #102
czarne

Dziewczyny,nie macie pojęcia jak Wam zazdroszcze prawie spakowanej wyprawki ja już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła zabrać się za swoją
Stary 2013-04-10, 10:14   #103
magolina
Wtajemniczenie

Heloooo

Matko, kiedy ta pogoda przestanie mnie dołować szaro, buro i ponuro podobno w weekend ma byc ładnie więc oby do soboty

Cytat:
Cześć dziewczyny
Czekamy na córcię
witaj gratuluję córeczki

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
Wlasnie wrocilam z wizyty i uswiadomilam sobie ze juz coraz blizej plrodu jeszcze gora dwie wizyty ale to zlecialo
Z malym wszystko ok jesli chodzi o wyprawke to mam juz niemal wszystko czekam na daoch kurierow a dzisiaj zrobilam zakupy kosmetyczne dla malego jest promocja hipp w super pharm 25% mniej jeszcze zostanie nam kupno monitor oddechu ale z tym sie jeszcze wstrzymamy do maja

Tak mnie maly oklada ze nie moglam wysiedziec na krzesle w poczeklni , lata po calym brzuchu a juz walenie w zebra to on chyba uwielbia
Becik a wiesz, że ja nawet wczoraj myślałam, że Ty już tak blisko rozwiązania jesteś ja sama jestem z maja. Z maja są fani ludzie he he

Cytat:
Dziewczyny,nie macie pojęcia jak Wam zazdroszcze prawie spakowanej wyprawki ja już nie mogę się doczekać kiedy będę mogła zabrać się za swoją
Zobaczysz jak szybko Ci zleci. Ja już się pomału rozglądam, jestem w 22 tc i w sumie listę już mam zrobioną i pomału będę kupować, żeby wydatki rozłożyć sobie w czasie.
Stary 2013-04-10, 10:24   #104
czarne

magolina,od jakich zakupów masz zamiar zacząć ? co zostawisz na koniec?
Ja jestem jeszcze zupełnie niezorganizowana przeglądam już allegro,ale jest tego tyle,że ciężko się zdecydować.
Stary 2013-04-10, 11:21   #105
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
Oj zleci ci tak szybko jak mnie

Ja dopiero nie dawno skomplegowalam wyprawke wczesniej duzo czytalam na forum co jest potrzebne a co zbyteczne przegladalam allegro zeby wybrac w miare mozliwosci u jednego gora dwoch uzytkownikow najdluzej zeszko mi z wyborem wozka bo od niego zaczelam ale jak juz sie trfil to od razu go wzielismy i tak juz stoi ponad miesiac X lander xq

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 11:41   #106
czarne

becik_4 ja z wózkiem jeszcze poczekam ale chciałabym mieć w domu już kilka tych przesłodzkich drobiazgów. Nie wiem na co się zdecydować,poza tym mój tż mówi,żebym jeszcze poczekała

Wózek wygląda na bardzo solidny,jaki masz kolor? Kubuś będzie miał super pojazd
Stary 2013-04-10, 12:28   #107
becik_4
Zadomowienie

Cytat:
becik_4 ja z wózkiem jeszcze poczekam ale chciałabym mieć w domu już kilka tych przesłodzkich drobiazgów. Nie wiem na co się zdecydować,poza tym mój tż mówi,żebym jeszcze poczekała

Wózek wygląda na bardzo solidny,jaki masz kolor? Kubuś będzie miał super pojazd

Wozek mam w kolorze pomaranczowym , pierwsza rzecz jaka kupilam to czerwone body ale to juz po badaniu polowkowym wczesniej chcialam kupic ale odradzali mi i w sumie dobrze naprawde bedzie na to czas pozniej wiem ze latwo powiedziec ale ja sie wstrzymalam i nie zaluje
Stary 2013-04-10, 13:14   #108
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
hej
tak jak pisała becik szybko zleci a jeszcze jak zacznie się robic zakupy, latać po sklepach, poównywać ceny z tymi na allegro to fajnie czas mija.

Ja zaczełam wcześniej kompletować sobie wyprawke, jakoś tak koło 14 tyg i zaczełam od ciuszków, kupowałam takie w uniwersalnych kolorkach, a dopiero po usg połówkowym po 20 tyg ciąży dowiedziałam się,że ma być dziewczynka to zaczełam kupować sukieneczki i inne ciuszki w dziewczęcych kolorkach

też wiekszość wyprawki kupiłam na allegro, wózek w sumie tylko w sklepie i kosmetyki, ciuszki dla małej, troche rzeczy w aptece....jednak na allegro jest tanije, ja nawet łózeczko tam kupiłam bo nowe łóżeczko z materacem i opłata kuriera zapłaciłam chyba 20 zł drożej niż takie samo łózeczko bez materaca w sklepie czyli kupujac łóżeczko w sklepie + materac to już mi się niekalkulowało

---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

jakbym chciałą czekać długo z kompletowaniem wyprawki to bym finansowo chyba zwariowała a tak to pomalutku, tu promocja np. w smyku, tu fajna aukcja na allegro i się zawsze coś zaoszczedza

Edytowane przez Atena564
Czas edycji: 2013-04-10 o 13:12
Stary 2013-04-10, 13:42   #109
czarne

Czyli spokojnie,powolutku mogę zacząć się rozglądać
Ja ostatnio oszalałam w tkmaxx'ie na stoisku dziecięcym....misie,skarp eteczki,butelki,kocyki. Totalne szaleństwo
Macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę na allegro?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 14:22   #110
magolina
Wtajemniczenie

Cytat:
magolina,od jakich zakupów masz zamiar zacząć ? co zostawisz na koniec?
Ja jestem jeszcze zupełnie niezorganizowana przeglądam już allegro,ale jest tego tyle,że ciężko się zdecydować.
No ja już mam zrobioną liste wyprawkową, jeszcze tylko ostatnie szlify na koniec zostawiam sobie meble do pokoju. A tak to w pierwszej kolejności wszystko co mi potrzebne do szpitala, i dla dziecka. Chce mieć w razie czego koło 30 tc spakowaną torbę.

Cytat:
Napisane przez Atena564 Pokaż wiadomość
hej

jakbym chciałą czekać długo z kompletowaniem wyprawki to bym finansowo chyba zwariowała a tak to pomalutku, tu promocja np. w smyku, tu fajna aukcja na allegro i się zawsze coś zaoszczedza
Dokładnie mam to samo. Chce sobie w ten sposób rozłożyć koszta. Co miesiąc coś się pokupuje i aż tak się nie odczuje w portfelu.

Cytat:
Stronę albo dwie wcześniej dziewczyny wklejały linki do sprawdzonych, tanich sprzedawców więc sobie zobacz
Stary 2013-04-10, 14:59   #111
czarne

A która z nas pierwsza przywita maleństwo na świecie ??
Stary 2013-04-10, 15:52   #112
babku
Zadomowienie

Cytat:

Pozdrawiam

---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Co do ceny wizyty to jest to cena z USG a sama wizyta 130 wsumie mialam do tej pory 2 USG a takto sprawdza czy serduszko bije jak trzeba i czy wewnatrz jest wszystko ok. A na polowkowe mozna jechac do Lodzi ale tez poleca dr Guziaka
Też chodzę do Wydrzyńskiego. O namiary na dobrą położną zapytam koleżanki i jak coś wyślę Ci na priv.

Cytat:
Cześć dziewczyny
Czekamy na córcię
Witaj!
O dr Rokicie mam bardzo pozytywne zdanie. Uważam, że to bardzo kompetentny i szarmancki człowiek, wręcz jak by wyrwany z 19 wieku

Cytat:
A która z nas pierwsza przywita maleństwo na świecie ??
Ja chyba ostatnia
babku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-10, 16:07   #113
czarne

babku,który tydzień ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-10, 16:19   #114
becik_4
Zadomowienie

Ja mam termin na 25 maja

Magolinko to mnie przestraszylas teraz z ta spakowana torbra w 30 tc ja zaczynam w sobote 34 i nie mam chociaz chociaz rzeczy dla siebie to mam w polce odlozone ale dla malego nic jeszcze nie poprane - strach mnie oblecial dawa slonce bo pranie musze robic
Stary 2013-04-10, 17:32   #115
Atena564
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez becik_4 Pokaż wiadomość
Ja mam termin na 25 maja

Magolinko to mnie przestraszylas teraz z ta spakowana torbra w 30 tc ja zaczynam w sobote 34 i nie mam chociaz chociaz rzeczy dla siebie to mam w polce odlozone ale dla malego nic jeszcze nie poprane - strach mnie oblecial dawa slonce bo pranie musze robic
Becik też mam termin na 25 maja:jupi: ciekawe czy rozpakujemy się w tym samym czasie?
co do spakowanej torby to ja jeszcze nawet niemamkupionej torby musze dzis lub jutro zamówić jakąs na allegro, rzeczy swoje do szpitala też mam pochowane w szafie a rzeczy małej czekają na pranie wiec na tym samym etapie przygotowan jestem co ty

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
ja du żo rzeczy zamawiałam u niego (wszystko ok z paczka, wszystko przyszło,czas 2 dni po zamówinieiu)
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=4222926

dużo dziewczyn zamawia też u allegrowicza : http://allegro.pl/show_user.php?search=gapa_kids
Stary 2013-04-10, 22:44   #116
babku
Zadomowienie

Cytat:
babku,który tydzień ?
9
babku jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-11, 07:45   #117
czarne

babku,to pewnie czekasz żeby było widać brzuszek
Stary 2013-04-11, 08:01   #118
DamiankaKamilka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Też chodzę do Wydrzyńskiego. O namiary na dobrą położną zapytam koleżanki i jak coś wyślę Ci na priv.)
Bede wdzieczna za namiary

A tak wogole to musze sie pochwalic, ze bedziemy mieli SYNKA. Maly zdrowiutki, wazy az 395g. Wkoncu bede wiedziec jakie ciuszki mam kupowac

Stary 2013-04-11, 08:22   #119
czarne

DamiankaKamilka witaj bo jeszcze się nie witałyśmy gratuluję synka. Masz wybrane imie? Lista zakupów już zrobiona ?
Stary 2013-04-11, 09:55   #120
DamiankaKamilka
Raczkowanie

Cytat:
DamiankaKamilka witaj bo jeszcze się nie witałyśmy gratuluję synka. Masz wybrane imie? Lista zakupów już zrobiona ?
Tak, bedzie Marcel Lista jakas juz jest, ale jeszcze kompletnie nic nie kupione. W maju mam zamiar wpasc w wir zakupow. Choc wozek i lozeczko mamy juz raczej wybrane, mam nadzieje ze nic sie nie zmieni.

---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ----------

Sluchajcie a moze rzucimy na pierwsza strone nasze terminy porodow i ewentualnie ktory szpital, bedzie Nam latwiej

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości