![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Mamy z kielc 2013
Magolinko dostalismy w szkole rodzenia taka przykladowa liste co zzbrac i tak na prawde to oni ci tam wszystko dadza natomiast lepiej miec swoje nam polozna powiedziala zs ubranka dla dzieci tez maja ale sa juz zniszczone ciaglym praniem dlatego polecala wziasc poza tym ja biore koszule do karmienia i jedna taka gorsza na porod klapki pod prysznic ciapki skarpetki podklady bella recznik kosmetyki dla siebie i picie a dla malego ubranka pampersy i chusteczki. Lewatywe i podklady na lozko na pewno maja maszynki do golenia tez rozek dla maluchow tez jeszcze wezme tylko kocyk taki tez troszke gorszy jak by mi nie chcial w rozku siedziec
![]() Na porodowke wezme jeszcze cos slodkiego do zjedzenia, wode w mniejszej butelce, pomadke nawilzajaca i telefon do zrobieni zdjec |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
Babku również Ci serdecznie gratuluje
![]() ![]() Magolina gratulacje z okazji ujrzenia siusiaczka ![]() my juz z TZ myslimy jak tu zrobic ,zeby dołączyła do nas mała Zuzia ![]() co do rzeczy w torbie szpitalnej, to mnie bardzo podpasowaly te siateczkowe majty, super trzymaly te duze podpaski i b wygodne ![]() ![]() ![]()
![]() |
#93 | |
Raczkowanie
|
Witam sie i ja
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Czy ktoras chodzila lub ma zamiar chodzic na SR na Kosciuszki?? Bo zastanawiam sie kiedy najlepiej sie wybrac. I czy macie namiary na dobra polozna z Kosciuszki ![]() Pozdrawiam ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja bede rodzić na Kościuszki, i włśnie chodze na SR, a zaczełam na szkołe rodzić jak miałam skończony 30 tydzień ciaży, bo akurat tak trafiłam ,że cykl zajęć zaczynał się od początku, ale można zacząć chodzić w dowolnym momencie. We wtorki od 16 jest wykłąd z ginekologiem i na to trzeba chodzić bo liste ci lekarz podbija obecności i na jej podstawie dostaniesz zaświadczenia ukończenia kursu z króym jedziesz na ibe przyjęć jak rodzisz by móc mieć poród rodzinny, a w środy są jakieś zajecia z apołożna i jakieś ćwiczenie, ale ja niechcodze bo sa nieobowiązkowe ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
|
Witaj DamiankaKamilka
![]() Dzieki dziewczyny za info odnośnie wyprawki na Prostej. Czyli generalnie biorę wszystko ze sobą w razie W, najwyżej zabiorę do domku ![]() Byłam wczoraj na usg połówkowym u dr Roguli i jestem zadowolona. Bardzo dokładnie ,,sprawdził " maluszka, wszystko skrupulatnie mi tłumaczył i pokazywał. Potwierdził, że wszystko jest ok ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakupowy odwyk :)
|
Cześć dziewczyny
![]() możemy do Was dołączyć ![]() Czekamy na córcię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
Wlasnie wrocilam z wizyty i uswiadomilam sobie ze juz coraz blizej plrodu jeszcze gora dwie wizyty ale to zlecialo
Z malym wszystko ok jesli chodzi o wyprawke to mam juz niemal wszystko czekam na daoch kurierow a dzisiaj zrobilam zakupy kosmetyczne dla malego jest promocja hipp w super pharm 25% mniej jeszcze zostanie nam kupno monitor oddechu ale z tym sie jeszcze wstrzymamy do maja Tak mnie maly oklada ze nie moglam wysiedziec na krzesle w poczeklni , lata po calym brzuchu a juz walenie w zebra to on chyba uwielbia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Pytanie do dziewczyn które rodziły lub zamierzają rodzić na kościuszki - czy macie może namiar na dobrą położną? ja jestem w 22 tc - termin na 12.08..jeszcze sporo czasu przede mną ;-) do tej pory słyszałam mnóstwo pozytywnych opinii o Pani Ani Kowalczuk, ale okazuje się, że przeniosła się na Czarnów, więc szukam kogoś innego..
co do moich doświadczeń to potwierdzam to co mówiły już dziewczyny na forum odnośnie dr Roguli ..chodzę do niego od 10 tc..bardzo dobry specjalista, świetny sprzęt - chyba aktualnie najlepszy w Kielcach..fakt - nie jest specjalnie wylewny, ale na wszystkie pytanie wyczerpująco odpowiada.. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
Ann_so ja zamierzam rodzić na kościuszki, ale niestety niepomoge ci odnośnie położnej, bo ja niechce wynajmowac położnej specjalnie na poród.
Wczorej na SR troszke się wkurzyłam, bo prowadzący zajecia ginekolog powiedział,że teraz poród rodzinny można mieć bez skończonej i opłaconej SR, a tylko daje nam skończone SR możliwośc poródu w sali do porodu rodzinnego (o ile jest wolna) i porodu w wodzie......szkoda,że zostałam inaczewj poinformowana jak pytałąm położne na odziale o poród rodzinny---->mówiły że trzeba mieć skończona SR by go mieć (a byłam pytać o Sr 3 razy by sie upewnić).....ciekawe komu teraz wierzyć???? Becik ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
|
Dziewczyny,nie macie pojęcia jak Wam zazdroszcze prawie spakowanej wyprawki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |||
Wtajemniczenie
|
Heloooo
![]() Matko, kiedy ta pogoda przestanie mnie dołować ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
|
magolina,od jakich zakupów masz zamiar zacząć
![]() Ja jestem jeszcze zupełnie niezorganizowana ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja dopiero nie dawno skomplegowalam wyprawke wczesniej duzo czytalam na forum co jest potrzebne a co zbyteczne przegladalam allegro zeby wybrac w miare mozliwosci u jednego gora dwoch uzytkownikow najdluzej zeszko mi z wyborem wozka bo od niego zaczelam ale jak juz sie trfil to od razu go wzielismy i tak juz stoi ponad miesiac X lander xq ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
|
becik_4 ja z wózkiem jeszcze poczekam ale chciałabym mieć w domu już kilka tych przesłodzkich drobiazgów. Nie wiem na co się zdecydować,poza tym mój tż mówi,żebym jeszcze poczekała
![]() Wózek wygląda na bardzo solidny,jaki masz kolor? Kubuś będzie miał super pojazd ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wozek mam w kolorze pomaranczowym , pierwsza rzecz jaka kupilam to czerwone body ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
tak jak pisała becik szybko zleci ![]() Ja zaczełam wcześniej kompletować sobie wyprawke, jakoś tak koło 14 tyg i zaczełam od ciuszków, kupowałam takie w uniwersalnych kolorkach, a dopiero po usg połówkowym po 20 tyg ciąży dowiedziałam się,że ma być dziewczynka to zaczełam kupować sukieneczki i inne ciuszki w dziewczęcych kolorkach ![]() też wiekszość wyprawki kupiłam na allegro, wózek w sumie tylko w sklepie i kosmetyki, ciuszki dla małej, troche rzeczy w aptece....jednak na allegro jest tanije, ja nawet łózeczko tam kupiłam bo nowe łóżeczko z materacem i opłata kuriera zapłaciłam chyba 20 zł drożej niż takie samo łózeczko bez materaca w sklepie ![]() ---------- Dopisano o 14:14 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ---------- jakbym chciałą czekać długo z kompletowaniem wyprawki to bym finansowo chyba zwariowała ![]() ![]() Edytowane przez Atena564 Czas edycji: 2013-04-10 o 13:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
|
Czyli spokojnie,powolutku mogę zacząć się rozglądać
![]() Ja ostatnio oszalałam w tkmaxx'ie na stoisku dziecięcym....misie,skarp eteczki,butelki,kocyki. Totalne szaleństwo ![]() Macie jakiegoś sprawdzonego sprzedawcę na allegro? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Stronę albo dwie wcześniej dziewczyny wklejały linki do sprawdzonych, tanich sprzedawców więc sobie zobacz ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
|
A która z nas pierwsza przywita maleństwo na świecie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
O dr Rokicie mam bardzo pozytywne zdanie. Uważam, że to bardzo kompetentny i szarmancki człowiek, wręcz jak by wyrwany z 19 wieku ![]() Ja chyba ostatnia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
|
babku,który tydzień
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
Ja mam termin na 25 maja
![]() Magolinko to mnie przestraszylas teraz z ta spakowana torbra w 30 tc ja zaczynam w sobote 34 i nie mam chociaz chociaz rzeczy dla siebie to mam w polce odlozone ale dla malego nic jeszcze nie poprane - strach mnie oblecial dawa slonce bo pranie musze robic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() co do spakowanej torby to ja jeszcze nawet niemamkupionej torby ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- ja du żo rzeczy zamawiałam u niego (wszystko ok z paczka, wszystko przyszło,czas 2 dni po zamówinieiu) http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=4222926 dużo dziewczyn zamawia też u allegrowicza : http://allegro.pl/show_user.php?search=gapa_kids |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
|
babku,to pewnie czekasz żeby było widać brzuszek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tak wogole to musze sie pochwalic, ze bedziemy mieli SYNKA. Maly zdrowiutki, wazy az 395g. Wkoncu bede wiedziec jakie ciuszki mam kupowac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
|
DamiankaKamilka witaj bo jeszcze się nie witałyśmy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:55 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- Sluchajcie a moze rzucimy na pierwsza strone nasze terminy porodow ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:39.