Ciuchy - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-09-01, 23:04   #91
vanilla_sky
Zakorzenienie

Dot.: Ciuchy

Cytat:
Napisane przez Magda.
Polecam wizyte o "chiropractora", potrafi czynic cuda. Moja szwagierka jest kregarzem i zawsze ja wykorzystuje do nastawiania moich biednych plecow. Widzialam, jak nastawiala tez stopke znajomej. Ubezpieczenie obejmuje tez takie wiyty.
o mamo, nigdy nic o tym nie slyszalam, zaraz poszukam na necie. a z karta kredytowa to wiem, ze dobrze uzywac, po ta ja zalatwilam, ale juz mam tak dosc kolejnych rachunkow do regulowania
vanilla_sky jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-01, 23:04   #92
jenn
Rozeznanie

GG do jenn

Cytat:
Napisane przez vanilla_sky
kostki sie troche powiekszaly, tak jakby zaczatki halluksow (palec sie przekrzywia i kostka pod paluchem robi sie bardziej wypukla na bok)
O kurcze, ja tez mam do tego tendencje, u mnie w rodzinie to dziedziczne
jenn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-01, 23:12   #93
Magda.
Zadomowienie

Cytat:
o mamo, nigdy nic o tym nie slyszalam, zaraz poszukam na necie. a z karta kredytowa to wiem, ze dobrze uzywac, po ta ja zalatwilam, ale juz mam tak dosc kolejnych rachunkow do regulowania
Ja uslyszalam odkad poznalam siostre lubego. W USA chiropractic czyli nastawianie kregow jest bardzo popularne i cenione. Chiropractors sa po szkole medycznej i maja tytul doktora, zdaja mase stanowych/federalnych egzaminow, by moc praktykowac. Moga tez byc lekarzami pierwszego kontaktu, nie przepisuja jedynie lekarstw, bo przeczy to ich praktyce (chiropractic to mechaniczne, nie chemiczne leczenie).

Ja jestem zafascynowana. Odkad szwagierka mi zaczela nastawiac kregoslup (kregi sie moga przestawic delikatnie nawet przy zlej postawie przy komputerze), przestaly mnie bolec plecy gdy rano wstaje. Z innych przypadkow to miala pacjentki, ktore nie mogly zajsc w ciage. Po prostym nastawieniu miednicy nie bylo ucisku na drogi rodne i jajo mialo miejsce na zagniezdzenie sie, wynikiem czego byla ciaza. pacjentki specjalnie przyszly szwagierce podziekowac. W ogole cos niesamowitego.
Magda. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-01, 23:20   #94
vanilla_sky
Zakorzenienie

czyli cos w stylu medycyny alternatywnej? musze zapytac lekarza swojego, jestem sceptyczna co do takich rzeczy, ale brzmi baaardzo interesujaco dzieki za info.
Stary 2005-09-01, 23:26   #95
jenn
Rozeznanie

GG do jenn

Przy tego typu wystajacej kostce niewskazane sa buty w szpic - ja dopiero niedawno zaczelam zwracac na to uwage i rezynuje calkowicie ze szpicow.
Kiedys lekarz dal mi taka wkladke do zakladania na noc miedzy duzym palcem a drugim. Niestety troche bolalo i poza tym musialam zakladac skarpetki, ktore to zawsze zaklocaja mi spokojny sen sama swoja obecnoscia
Stary 2005-09-01, 23:35   #96
vanilla_sky
Zakorzenienie

moj lekarz powiedzial - odrysuj stope na papierze i wytnij - kazdy but, ktory nie pokrywa tej powierzchni jest zlego ksztaltu jednym slowem pozostaje noszenie adidasow i japonek
oj, troszke zbaczamy z tematu
Stary 2005-09-01, 23:41   #97
Magda.
Zadomowienie

Cytat:
czyli cos w stylu medycyny alternatywnej? musze zapytac lekarza swojego, jestem sceptyczna co do takich rzeczy, ale brzmi baaardzo interesujaco dzieki za info.
Jest to alternatywa, ale to sa lekarze po bodajze 6 latach szkoly medycznej. Czesto chiropractor wspolpracuje z masazysta. Nie jest to w zadnym razie jakies cudo nie z tej ziemi, tylko forma medycyny praktykowana od bardzo dawna. Wiesz, lekarstwo moze zabic bol, ale udpowiednie ustawienie kregu do jego naturaolnej pozycji rozwiazuje problem u zrodla, a nie tylko walczy ze skutkami.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-09-02, 04:33   #98
czarownicagosia
Zakorzenienie

GG do czarownicagosia

Cytat:
Napisane przez Magda.
A czy Century21 nie jest tylko w NY?
W NY i NJ - www.c21stores.com

czarownicagosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-02, 04:34   #99
czarownicagosia
Zakorzenienie

GG do czarownicagosia

Cytat:
Napisane przez bzyku
W tym Marshallu to zaczęło mi się nawet podobać
A w ktorym bylas, jesli mozna zapytac - tzn gdzie?

czarownicagosia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-02, 21:20   #100
logest
Zadomowienie

No to ja sie pochwale moimi ostatnimi zakupami
logest jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-02, 21:22   #101
Magda.
Zadomowienie

Spodnie, jak i dodatki (bluzka, buty) - SWIETNE!!!!!!!!!! Calkiem w moim stylu.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-09-02, 21:50   #102
logest
Zadomowienie

O , wlasnie znalazlam moje spodnie na stronce http://www.forever21.com/product.asp...id=2024293419#
Stary 2005-09-02, 21:52   #103
Magda.
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez logest
O , wlasnie znalazlam moje spodnie na stronce http://www.forever21.com/product.asp...id=2024293419#
Daj znac czy dobrze sie nosza, bo mimo ze ladnie wygladaja na zdjeciu, to jednak nie mam zaufania to Forever21.
Stary 2005-09-02, 21:56   #104
nineczka
Wtajemniczenie

Ja tez wczoraj zawitalam do Forever21. Kupilam sobie trzy ladne sweterki.. jeden turkusowy, jeden szary w kratke, oba z kapturami i jeden taki fikusny, bez rekawow z golfem
nineczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-02, 21:57   #105
logest
Zadomowienie

Magda, sa mieciusienkie i superwygodne,ale uwaga bardzo niski stan maja i trzeba uwazac porzy kucaniu lub siadaniu.I co nie kazemu moze sie podobac maja srebrna nitke.
Zamierzam kupic jeszcze takie same tylko brazowe ze zlota nitka albo te:http://www.forever21.com/product.asp...id=2023211367#
zobacze ktore beda lepsze.Ale juz sie ciesze!
Stary 2005-09-02, 21:59   #106
logest
Zadomowienie

No tak, nie sprawdzilam-link odsyla do strony glownej.
Stary 2005-09-02, 22:01   #107
logest
Zadomowienie

A ja cos mam takiego ze nie znosze ubran z kapturami-nigdy nic nie mialam , nie mam, i nie chce miec z kapturem-nawet kurtki zimowe. A czasami takie fajne bluzy widuje... tylko zeby ten kapturek obciac
Stary 2005-09-02, 22:06   #108
Magda.
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez logest
Magda, sa mieciusienkie i superwygodne,ale uwaga bardzo niski stan maja i trzeba uwazac porzy kucaniu lub siadaniu.I co nie kazemu moze sie podobac maja srebrna nitke.
Zamierzam kupic jeszcze takie same tylko brazowe ze zlota nitka albo te:http://www.forever21.com/product.asp...id=2023211367#
Tez ladne. Moze sie przejde zobaczyc co tam daja i poszperam. Bo te ciuchy ktore dotychczas widzialam wydawaly mi sie takie delikatne, dobre tylko na chwile.

Co do kapturow - mam przy paru cieplejszych ciuchach i przydaja sie bardzo, zwlaszcza przy chicagowskich zimach (zakladam kaptu kurtki na czapke i nie wieje mi po uszach ). Ta dusza hip-hopowca...
Stary 2005-09-02, 23:09   #109
CzarnyElf
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez logest

ooo fajna stronka i tanie ciuszki -to jest to co lubie
CzarnyElf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-09-03, 07:19   #110
vanilla_sky
Zakorzenienie

to moje NAJUKOCHANSZE spodnie z forever 21 wlasnie. fakt, sporo tam tandety (ciuchow nawet ladnych ale tanio wykonanych) ale te spodnie mi sie udaly - mozna tam dorwac perelki, trzeba tylko pogrzebac
p.s. dziwna poza ale to z akademikowych wyglupow - jak sie dobrze przyjrzec to widac obok mnie kolege, ktoremu spodobaly sie moje buty na obcasach

Edytowane przez vanilla_sky
Czas edycji: 2006-02-05 o 10:01
Stary 2005-09-03, 14:46   #111
drop
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magda.
Tez ladne. Moze sie przejde zobaczyc co tam daja i poszperam. Bo te ciuchy ktore dotychczas widzialam wydawaly mi sie takie delikatne, dobre tylko na chwile.

Co do kapturow - mam przy paru cieplejszych ciuchach i przydaja sie bardzo, zwlaszcza przy chicagowskich zimach (zakladam kaptu kurtki na czapke i nie wieje mi po uszach ). Ta dusza hip-hopowca...
Magda, to gdzie Ty mieszkasz? Bo wydawało mi się, że w Chicago, a sklepy Forever21 są tylko w NJ i w NY
drop jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-03, 14:52   #112
drop
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magda.
Co do kart, to warto zobaczyc jakie jest oprocentowanie. Bo moze sie okazac, ze lepiej nam placic "zwykla" karta kredytowa jesli ma nizsze oprocentowanie od tej sklepowej. Bo te 10% znizki przy %%% moze sia latwo nie okazac takie korzystne. I mowi Wam to osoba pracujaca w marketingu.
Można też zrobić tak, że kupi się rzecz na kartę, żeby mieć zniżkę, a potem spłaci się w ciągu 28 dni, wtedy nie płaci się ani centa odsetek.
Stary 2005-09-03, 15:10   #113
drop
Raczkowanie

A chodzicie do Discovery? Można tam znaleźć czasami fajne rzeczy, tylko denerwuje mnie, że w żadnym z ich sklepów nie ma przymierzalni. Zastanawiałysmy się kiedys z dziewczynami dlaczego i nic nam nie przyszło do głowy.
Stary 2005-09-03, 15:39   #114
jenn
Rozeznanie

GG do jenn

Cytat:
Napisane przez drop
Magda, to gdzie Ty mieszkasz? Bo wydawało mi się, że w Chicago, a sklepy Forever21 są tylko w NJ i w NY
Chdzi ci pewnie o wspomniane wyzej Century21. Skelpy Forever21 sa w calych Stanach.
Stary 2005-09-03, 16:17   #115
drop
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez jenn
Chdzi ci pewnie o wspomniane wyzej Century21. Skelpy Forever21 sa w calych Stanach.
Aha, Dzięki
Już zgłupiałam, bo wydawało mi się, że Magda mieszka w Chicago, a więc blisko mnie, a potem pomyliły mi się te sklepy i zaczęłam się zastanawiać.
Stary 2005-09-03, 18:52   #116
Magda.
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez drop
Aha, Dzięki
Już zgłupiałam, bo wydawało mi się, że Magda mieszka w Chicago, a więc blisko mnie, a potem pomyliły mi się te sklepy i zaczęłam się zastanawiać.
Dobrze Ci sie wydawalo gdzie mieszkam. Century21 tylko w NY i NJ, Forever wszedzie.
Stary 2005-09-03, 18:54   #117
Magda.
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez drop
Można też zrobić tak, że kupi się rzecz na kartę, żeby mieć zniżkę, a potem spłaci się w ciągu 28 dni, wtedy nie płaci się ani centa odsetek.
W kazdym razie ja bym sie dlugo zastanawiala co sie bardziej opaca - zwykla cc czy sklepowa. Jestem po prostu wyczulona na triki jako studentka marketingu.
Stary 2005-09-03, 18:56   #118
vanilla_sky
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magda.
W kazdym razie ja bym sie dlugo zastanawiala co sie bardziej opaca - zwykla cc czy sklepowa. Jestem po prostu wyczulona na triki jako studentka marketingu.
zwykla oczywiscie warto miec, ale jak sie gdzies naprawde czesto robi zakupy to uwazam, ze calkiem sie oplaca miec i taka sklepowa.
Stary 2005-09-03, 21:46   #119
earl_grey_Tea
Przyczajenie

Nie bede oryginalna i przyznaje sie ze glownie Marshalls, TjMaxx, Filene's basement, Lohemans. Zrazilam sie troche do Forever21 bo "rozlecial" mi sie sweterek, ale i tak maja duzo fajnych rzeczy - tylko trzeba grzebac i grzebac. W Discovery kupilam pare podstawowych topow, zwyklych podkoszulkow, tak denerwujacy jest brak przymiezalni, po prostu biezesz placisz, mierzysz w domu a pozniej zwracasz lub wymieniasz co ci nie pasuje (do 14 dni chyba maja termin na zwroty). A firma przez ten czas obraca twoimi pieniedzmi. Dlatego zadko tam bywam. Wiadomo wole zmierzyc zanim cos kupie. Wlasnie przez to ze wszystko mozna zwrocic, to jak juz sie zdecyduje co zostawiam to od razu wrzucam do prania. Szczegolnie w Marshalls natrafiam na takie wiele razy widocznie miezone ciuchy (przetarcia po antyprespirancie itp), dlatego to zniecheca. I nie kupuje. Czy ktoras z was kupowala w New York&Co, Express, albo The Limited? Jakie wrazenia?
earl_grey_Tea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-09-03, 21:50   #120
Magda.
Zadomowienie

Discovery - dawno temu zdarzylo mi sie tam przejsc, ale teraz nie potrafilabym robic tam zakupow. Jedyne, co moge wciemno kupowac to koszulki, spodni czy spodnic w zyciu bym nie kupila. Brak przymierzalni to kompletna pomylka - nie mam czasu ani ochoty najpierw wydawac pieniedzy, a potem tracic czas na zwroty. Discovery dziekuje, sa inne, lepsze sklepy. te zostawiam nastolatom, ktore maja wiecej czasu na takie zabawy.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości