![]() |
#91 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Czas szybko leci, prawie 4 latka mają nasze Dzieci :D
Cytat:
Pyszne są ![]() ![]() A najlepsze jest to, że u Dziadków (teściów) jest zawsze aniołkiem i nie mogą się nadziwić "co my chcemy od tego dziecka" ![]()
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() obiecuję,że kiedyś w końcu zaprocentuje to twoje gadanie ,ględzenie i tłumaczenie jej. Mi podobny numer zrobiła jak byłam z B w ciąży,chyba wam wspominałam jak mnie pod autem doprowadziła do łez ![]() Maya, wszystko mi się podoba w nowym "m",pokoik Zuzki na mnie też zrobił wrażenie, łazienki, no wszystko mi się podoba oprócz...czarnej umywalki.Wydaje mi się,że będzie BAAAARDZO niewdzięczna w utrzymaniu czystości. .
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#93 | ||||||
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Te jajka z awokado,podobne do tych z mojego przepisu ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Jakoś się przyzwyczaję ![]() ![]() To tak,jak i ja ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Iwonka ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dłuży się czas,nie? Cytat:
![]() ![]() Jola jeszcze z tą piersią z kurczaka,bo mi po drodze zjdało Twój cytat ![]() ![]() ![]() ![]() ********************* Ja dzisiaj zrobiłam Miodownika,bo on musi trochę nawilgnąć,żeby był miękki ![]() ![]() Dziewczyny apropo faszerowanych jajek,jakby któraś chciała,to mogę sprzedać jeszcze przepisy na:jajka faszerowane kaparami właśnie,mascorpone z anchois,tuńczykiem i chrzanem ![]() ![]() Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2013-03-28 o 20:22 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
jeszcze ja w temacie jajek - ja robię na ciepło
![]() wydrążam żółtko razem z białkiem - zostaje łódeczka z cienkiego białka (przekrojone w poprzek, nie jak na zdjęciach Miramej wzdłuż) to co wydrażę, mieszam z rzodkiewką, szczypiorkiem i majonezem, doprawiam i na koniec koniec z farszem wygładzam na płasko i maczam w bułce tartej i siup na patelnie - podgrzewam do zarumienienia bułki - uwielbiam ![]() oprócz tego robię jeszcze paszteciki z kminkiem i koniec - idziemy do rodziców ![]() przpis na paszteciki mogę wrzucic póxniej - wg przepisu babci małża, ale fajne ![]()
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() U mnie sypie śnieg ![]() ![]() Buziaki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję, że tak będzie ![]() Cytat:
![]() Ja bardzo chętnie poczytam o tych jajach ![]()
![]() |
#97 | |||
Zakorzenienie
|
No żesz w mordę, u nas też sypie
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Coś szybkiego, łatwego i smacznego ![]() Pewnie kwestia przyzwyczajenia, ale mi wczoraj dziwnie było. Nie rozumiem ni w ząb ![]() ![]() Cytat:
![]() *** Szczerze mówiąc, to pogoda mnie dobiła, serio ![]() Kuba ostatnio robi siku na stojąco (do tej pory na siedząco chciał), ja mu coś podpowiadałam, żeby łatwiej mu było, a dziś przychodzi z obsikaną bluzką od piżamy i mówi "Spróbowałem, jak mi radziłaś i sama zobacz co z tego wyszło" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Wtajemniczenie
|
Napisałam w kąciku kulinarnym
![]() Cytat:
![]() ![]() Dobrze,że się tak zaaklimatyzował i jest Mu tam dobrze ![]() ![]() A jakieś upodobania kulinarne? ![]() ![]() Jola ![]() ![]() No,mi też ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No dobrze, dobrze, z tym, że nie wiadomo, co dalej (w klubie pisałam). Żadnych kaparów, anchois, krewetek (nigdy nie jadłam, ale widoki mnie nie zachęcają, a i czasu mało ![]() ![]() ![]() No dobra, ustalmy ![]() ![]() Kuba chyba przyjął, że mama tak, a tata inaczej i on jak tata chce ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
![]() ![]() Wolne już dziś mam a jako ze Miramej mnie doprowadziła do porządku to wpadam ![]() Mam na dziś zaplanowane porządku, tak żeby jutro tylko malowanie jajek, pieczenie mufinek i takie tam ![]() Postaram się dziś wpaść i coś więcej napisać, mam nadzieję, że się uda ![]() Miłego dnia ![]()
#101 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Czytałam ![]() ![]() Ja też nie jadłam i wiedząc że to to,chyba bym nie zjadła ![]() ![]() ![]() O widzisz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Idę robić ciasto z galaretką ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#102 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Normalnie jak Anioł (cieć) ![]() ![]() Czekamy, czekamy ![]() Cytat:
![]() Nie zachęciłaś mnie ![]() Żeby nie było nieporozumień ![]() ![]() ![]() Trzeba zademonstrować ![]() ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:57 ---------- Małż mi teraz dzwonił, że Kuba postanowił leżakować w przedszkolu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#103 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Czekamy na wieści co u Was ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Sałatka z serem,ananasem i kukurydzą Składniki: ananas w syropie (puszka) puszka kukurydzy 30 dkg.dowolnego żółtego ser 2-3 łyżki majonezu sól pieprz Przygotowanie: Ananasa i kukurydzę odsączyć,ser zetrzeć na tarce,na dużych oczkach.Każdy plaster ananasa pokroić na drobne kawałki.Składniki wymieszać,dodać majonez oraz przyprawy do smaku.Najlepiej smakuje po schłodzeniu. Widziałam też,że do tej sałatki dodają makaron ryżowy,ale ja nie próbowałam jeszcze ![]() O właśnie ![]() ![]() ![]() Taa ![]() Kubuś się rozkręcił ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ciekawe na jak długo, poza tym, wątpię, żeby zasnął ![]() Przyjdź na kawkę tu ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
Martynka bajkę ogląda to mam 10 minut na kawę
![]() U nas powoli leci, Martek miał 2,5 miesiąca zdrowia i znowu kaszle ![]() Mądrala z niej się zrobiła straszna, bardzo dużo teraz rysuje, koloruje i duże postępy ostatnio w tym zrobiła, w przedszkolu nadal cichutka i spokojna, no ale nie jest tak źle jak się obawiałam ![]()
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kochana, z nią będzie lepiej niż się spodziewasz ![]() Wiecie, jaki mi dobry żurek wyszedł, normalnie jakbym nie ja robiła ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() Anula ![]() Jola, jeśli jeszcze nie zrobiłaś sałatki to może taka? Brokuły pociąć na różyczki i ugotować (ja gotuję 2 min i przelewam zimną wodą z lodem), jak odsączą się przełożyć do miski, wyłożyć pokrojone ugotowane jajka i ser feta (ok.pół opakowania), zalać sosem czosnkowym (ja robię pół na pół majonez i jog.naturalny, ze 3 ząbki czosnku i trochę pieprzu), na wierzch wyłożyć kiełki rzodkiewki (są m.in. w tesco czy biedronce), posypać prażonymi pestkami dyni lub słonecznika. Schłodzić i gotowe ![]() Ja też robię taką sałatkę jak Sylka z ananasem, dodaję jeszcze szynkę i czasem zamiast majonezu dodaję inny sos. I ![]() ![]() Małż posprzątał całe mieszkanie, zrobił obiad a ja dalej leżę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Leż, leż, wiadomo, kiedy znów Ci się trafi ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No i tak ma być ![]() Dzwoniłam do przedszkola, bo miałam odebrać Kubę po podwieczorku, otóż on zostaje do końca. Więc biorę się dalej do roboty, bo jak przyjdzie, to znów będzie walka o "przedłużenie dnia" ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zuzia dziś w domu, bo jest Małż. Wczoraj do południa była. Ciesz się, że masz chwilę wytchnienia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę się, ale muszę się oswoić ![]() Lecę dalej sprzątać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#113 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Za pierwszym razem pewno nie,ale coś czuję,że Kubuś jeszcze nie jeden raz Cię zaskoczy ![]() Zaproszenie nadal aktualne?Może herbatka? Cytat:
![]() ![]() Brakuje Cię tutaj ![]() He,he ![]() Odpoczywaj ![]() Cytat:
![]() Ja zrobiłam ciacho z galaretką,ugotowałam buraczki na ćwikłę ![]() ![]() ![]() Jakoś przejaśniło się i 5 stopni ciepła na termometrze,może jest jakaś nadzieja na poprawę pogody ![]() Edytowane przez sylka79 Czas edycji: 2013-03-29 o 16:17 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Wtajemniczenie
|
Hello.
Jestem z Wami, ale tylko duchem. Zaraz ducha wyzionę od tej roboty, teściowa się wściekła z tymi plackami, jajkami i innymi cudami, a ja muszę robić . Przyjdę z życzeniami ![]() Pa.
#115 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za późno przyszłaś ![]() Do 17-ej. No właśnie, chciałby kolorować, budować itp., a prawie na stojąco śpi ![]() Panie zrobiły im zabawę w szukanie jajek czekoladowych, schowały na polance przy przedszkolu ![]() A u nas piękna zima, drzewa w śniegu, nic nie wieje, -1 stopień, ale... to jest Wielkanoc nie Boże Narodzenie ![]() Cytat:
![]() ![]() *** Posprzątałam ![]() ![]()
Edytowane przez Miramej Czas edycji: 2013-03-29 o 20:07 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Zakorzenienie
|
...się i tu przywitam
![]() ![]() ![]()
#117 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() No wiesz ![]() ![]() Długawo ![]() ![]() Dzieci pewno miały radochę ![]() Zdecydowanie nie te święta ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wreszcie się zdecydowałaś ![]() Karo ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale taka prawda ![]() Myślę, że po świętach już nie będzie chciał dłużej zostawać, ale zobaczymy, bo jeśli tak, to musimy umowę na więcej godzin podpisać. Ja nie wiem, na którą pójdziemy, dopiero kawę piję, jajka jeszcze białe, a i koszyk nie wiadomo gdzie jest ![]() Cześć Karo ![]() *** Kuba lata goły po domu i od pół godziny się ubiera ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
![]() Cześć Karo ![]() My wstałyśmy dzisiaj wcześniej, mąż jeszcze śpi. Ale go obudzę niedługo żeby poszedł z Oliwką do kościoła ze święconką. Ja mialam zrobic jajka faszerowane z awokado, ale kurcze twarde jeszcze jest, troche niedojrzałe mąż kupił, bo innego nie było. |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() U nas wirusa koncowka tzn. Werka skarzy sie jeszcze na ból brzuszka ale biegunki juz nie ma, za to wczoraj pojawił sie katar ![]() Jajka gotowe- kolorowe ,poszlam na łatwizne i kupilam barwniki, koszyczek na świecenie gotowy tylko z babcia pojdzie bo ja do pracy zaraz wychodze ![]() Kasiu pytalas jak malz w pracy- jest juz nia zmeczony tzn. dojazdami no i jak wyjezdza o 8 tak wraca o 20.....a zmiana pracy na lepsza przeciaga sie... Karo ![]() Smacznego jajka i Radosnych Świąt Wielkanocnych
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:16.