Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy! cz. II - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Seks

Notka

Seks Tutaj porozmawiasz o seksie. Masz pytania związane z życiem seksualnym lub szukasz porady? Dołącz do nas. Podziel się doświadczeniem, dodaj opinię.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-06, 12:48   #91
hoacynka
Raczkowanie

Dot.: Po pierwszym razie

Cytat:
Napisane przez Diablica96 Pokaż wiadomość
Niedawno przeżyłam z chłopakiem swój pierwszy raz. Zastanawiam się czy po stosunku zachodzą w organizmie zmiany. Jeśli tak to jakie?
Jakim cudem poprzez przerwanie kawałka błony miałyby zajść jakieś zmiany?
Chyba nie rozumiem pytania .

Zmiana psychiczna..jak najbardziej, ale w fizyczności...no, o ile miałaś błonę, to już jej nie ma prawdopodobnie, chociaż różnie to bywa, czasem za pierwszym razem nie udaje się jej pozbyć .

Pozdrawiam i jeśli możesz, to powiedź jaśniej-jakie zmiany masz na myśli , kolejna ręka Ci nie urośnie .
hoacynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 13:00   #92
Intrygujacy26
Raczkowanie

Jak bez zabezpieczenia to mogą sie pojawić, ale spokojnie, po 9 miesiącach organizm zacznie wraca do normy. :P
Intrygujacy26 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 13:16   #93
hoacynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Intrygujacy26 Pokaż wiadomość
Jak bez zabezpieczenia to mogą sie pojawić, ale spokojnie, po 9 miesiącach organizm zacznie wraca do normy. :P
Jak mogłam o tym nie pomyśleć.. .
hoacynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 15:42   #94
f _ c k yea
Rozeznanie

słyszałam kiedyś takie bzdury, że po pierwszym razie kobiecie powiększają się piersi
może o to chodzi autorce?

f _ c k yea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 15:46   #95
201612280917
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez f _ c k yea Pokaż wiadomość
słyszałam kiedyś takie bzdury, że po pierwszym razie kobiecie powiększają się piersi
może o to chodzi autorce?
Podobno piersi rosną przez całe życie, więc coś w tym jest
201612280917 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 16:19   #96
chwast
Zakorzenienie

no możesz mieć obolałą pipkę.
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 18:13   #97
kwiatek101
Zadomowienie

Pewnie rosną rogi i ogon
autorko, kontroluj się w lustrze, żeby zbyt mocno nie urosły, bo trzeba przycinać.
kwiatek101 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-06-06, 19:21   #98
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez RozowaKotka Pokaż wiadomość
Podobno piersi rosną przez całe życie, więc coś w tym jest
W pewnym wieku zaczynają rosnąć w dół

Zwłaszcza 30 ostatnich dni.
cherry_flamme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 19:40   #99
kalincia
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cherry_flamme Pokaż wiadomość
W pewnym wieku zaczynają rosnąć w dół
Ale pięknie się prezentują przy zmywaniu podłogi na kolanach.
kalincia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-06, 23:11   #100
f _ c k yea
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kalincia Pokaż wiadomość
Ale pięknie się prezentują przy zmywaniu podłogi na kolanach.
gorzej jak przygnieciesz kolanem

f _ c k yea jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-10, 21:28   #101
PandaP
Przyczajenie

Sv: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy! cz. II

No więc ja po raz 2 ..
No wiec.. byłam z moim Chłopakiem po szkole u mnie w domu. Nie żuciliśm sie odrazu na łóżko. Po gadaliśmy i zaczęła sie gra wstępna. :3 byłam pełna nerwów.
Później prezerwatywa i....
Problem z wejściem. Jak próbował wejść bolało. .. Taki UCISK. . Więc powiedział że mu sie nie spieszy. Wiec sprawiłam mu radoś INACZEJ... no wiec ..:p
Czy to znaczy ze nie wejdzie ? "Jestem" z byt mała ? .. nie przwbilismy blony. Jak zrobic zeby nie bolalo..
PROSZE o pomoc ♥
PandaP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-10, 23:56   #102
natia88
Przyczajenie

Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy! cz. II

Mój pierwszy raz miał miejsce już jakiś czas temu Miałam 19 lat, wtedy już w dość długim związku ale nie spieszyliśmy się z niczym. W sumie bardzo czekałam na to wydarzenie, od dluższego czasu myślałam o tym, może nawet więcej niż partner To były Walentynki ale nie miało to dla mnie jakiegoś super znaczenia. Myślę, że najważniejsze dla mnie jest to, że zrobiłam to z człowiekiem, którego kochałam. Poczucie bezpieczeństwa odgrywało dużą rolę. Zanim doszliśmy do 'wprawy' i satysfakcji zajęło nam to kilka prób ale już po paru miesiącach było genialnie Uczyliśmy się siebie nawzajem i wszystko co 'umiemy', umiemy tak, jak druga osoba lubi... W sumie za każdym razem jest trochę inaczej, gdy myślę, że już nie może być lepiej jestem zwykle miło zaskakiwana. I tak już od kilku lat bo od niedawna jest moim mężem! Pierwszy i ostatni facet
natia88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 18:57   #103
Kasikas
Przyczajenie

Dot.: Sv: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy! cz. II

Cytat:
Napisane przez PandaP Pokaż wiadomość
No więc ja po raz 2 ..
No wiec.. byłam z moim Chłopakiem po szkole u mnie w domu. Nie żuciliśm sie odrazu na łóżko. Po gadaliśmy i zaczęła sie gra wstępna. :3 byłam pełna nerwów.
Później prezerwatywa i....
Problem z wejściem. Jak próbował wejść bolało. .. Taki UCISK. . Więc powiedział że mu sie nie spieszy. Wiec sprawiłam mu radoś INACZEJ... no wiec ..:p
Czy to znaczy ze nie wejdzie ? "Jestem" z byt mała ? .. nie przwbilismy blony. Jak zrobic zeby nie bolalo..
PROSZE o pomoc 
Porażka
Całe szczęście, że nie mógł wejść.
Kasikas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 19:21   #104
PandaP
Przyczajenie

Odp: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy! cz. II

Dlaczego ?

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Kasikas Pokaż wiadomość
Porażka
Całe szczęście, że nie mógł wejść.
Dlaczego ?
PandaP jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 19:40   #105
anulkas1990
Raczkowanie

Dot.: Odp: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy! cz. II

No to Natka88 gratuluje!
Na razie nie przeżyłam swojego pierwszego razu tzn próbowaliśmy,ale nic z tego (koszmarnie mnie boli). Wiem,muszę się przełamać. Na chwilę obecną jest seks analny . Dobrze,że mój ukochany jest baaardzo wyrozumiały...

22.08.2015
nasz ślub
anulkas1990 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-12, 22:58   #106
cherry_flamme
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy! cz. II

Cytat:
Napisane przez anulkas1990 Pokaż wiadomość
No to Natka88 gratuluje!
Na razie nie przeżyłam swojego pierwszego razu tzn próbowaliśmy,ale nic z tego (koszmarnie mnie boli). Wiem,muszę się przełamać. Na chwilę obecną jest seks analny . Dobrze,że mój ukochany jest baaardzo wyrozumiały...
Jesteś chyba jedyną znaną mi osobą, która jest ''dziewicą'', a praktykuje anal Mam nadzieję, że w końcu się uda

Stary 2013-06-13, 18:07   #107
shoshanna94
Przyczajenie

Hmm... Aż się zamyśliłam powracając do wspomnień.
Mój pierwszy raz był po niecałych nawet dwóch miesiącach związku. I naprawdę nie żałuję, chociaż od "przyjaciółek" miałam okazję usłyszeć komentarze w stylu, że to wykorzystywanie, że za wcześnie i że jak tak można. Jak widać dalej razem jesteśmy, w sierpniu stukną nam pół roku i wykorzystywana się w żadnym wypadku nie czuję. A nawet jeśli to bardzo mile
Spontaniczne to to aż tak nie było, raczej zaplanowane. Chociaż zdarzyło się nam parę okazji, że była wolna chata, to jednak chciałam żeby ten dzień był bardziej specjalny. Pojechaliśmy sobie więc przed samą Wielkanocą na trzy dni w góry.
Oczywiście TŻ chciał zaplanować romantyczną kolację ze spaghetti itd. Szkoda tylko, że kupił wszystko począwszy od pieczarek, wpadamy do domku, a tam się okazało że kuchenka widmo,a pieczarki niewykorzystane. Do dzisiaj pamiętam jego minę pełną zawodu mówiącą : "Jaaak to nieee maa kuchenki".
No ale wino dalej zostało Specjalnie nie chciało nam się czekać i od razu pierwszego wieczoru przystąpiliśmy do "dzieła". Ja oczywiście kupiłam sobie mega elegancki komplet bielizny(mina TŻ). No i generalnie wychodzę czysta, umyta, pachnąca w tym kompleciku a tu mój zacny facet otwiera wino. WIDELCEM. Jak w końcu wydłubał ten korek po pół godzinie to okazało się, że wino jest tak paskudne, że wypić się go nie da. I tak oto przed moim pierwszym razem piłam wódkę ze Spritem. Uroczo.
No ale w końcu prowadzi mnie na górę...A tam pokoik ze spadzistym dachem, dwa łóżka połączone w jedno, masa zapalonych świeczek i rozsypane płatki róż(kit, że sztuczne ale parę sobie pozbierałam i z sentymentu mam do dziś). A dalej..pożądanie, opętanie i takie tam. Zero bólu i krwi, więc całkiem możliwe że moja błona została już wcześniej "załatwiona". Szkoda tylko, że mój pierwszy raz prawdopodobnie przypadł na okres infekcji, co poskutkowało mega pieczeniem po gumkach. Na szczęście dzięki dobremu żelowi do higieny intymnej i apteczce szalonego medyka amatora nie pocięłam się i nie zabiłam
Paradoksalnie to bardziej od pierwszego razu w pamięci mam ten któryś z kolei podczas tego weekendu w domku. Zdecydowanie ostrzejszy
Ale wszystkim Wam życzę takiej atmosfery i zrobienia tego z kimś kogo kochacie, pożądacie, czy co tam chcecie. I nie bójcie się krwi ani bólu, bo to wcale nie jest regułą ; >
Z pozdrowieniami szczęśliwie rozdziewiczona

Edytowane przez shoshanna94
Czas edycji: 2013-06-13 o 18:09
shoshanna94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-13, 21:51   #108
anulkas1990
Raczkowanie

Nie wiem, czy ja jestem aż tak bardzo wrażliwa...Kiedyś myślałam,że to moje widzi mi się, ale teraz wiem, że to może być spowodowane złym myśleniem. Może za bardzo wyolbrzymiam ten ból i to tak działa... za kilka dni spróbuje jeszcze raz to napiszę czy się udało . Zawsze też myślałam,że przy pierwszym razie ten ból jest znośny. Teraz jak pomyślę o tym bólu to aż mnie siarki przechodzą. Musi być dobrze .

22.08.2015
nasz ślub
Stary 2013-06-14, 14:01   #109
shoshanna94
Przyczajenie

Pamiętam jak ja się nakręcałam, że umrę z bólu, że może wezmę sobie Ketonal(chyba najgłupsze co mi wpadło do łba), że mogę się wykrwawić, a w ogóle to być może będą musieli mi przeciąć błonę podczas zabiegu. Biedny TŻ, który musiał o tym słuchać Ale w sumie im mniej się człowiek na tym skupia, tym bardziej się rozluźnia. I chyba ważne jest też samo kojarzenie, żeby to dalej było coś mega pozytywnego, a nie od razu jak wpada nam do głowy 'pierwszy raz' to widzimy krwawą batalię na miecze przed oczami
shoshanna94 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-14, 19:46   #110
karolinka999
Przyczajenie

Kurna, jeśli jednej dziewczynie znajomi powiedzieli, że 2 miesiące związku to szybko jak na "pierwszy raz"... to co powiedzieli by o mnie.. ja po nie całych 2 tygodniach zdecydowałam się na swój pierwszy raz z moim chłopakiem.. ale my też mieliśmy inną sytuację, ponieważ poznaliśmy się i mieliśmy 4 tygodnie jedynie, żeby się poznać ponieważ ja wracałam do Pl, a on zostawał, ale nie żałuję, bo jest niesamowitym facetem i te 4 tygodnie, które spędziliśmy codziennie się spotykając są najlepsze w moim życiu i pamiętam każdą chwilę i nadal jesteśmy razem mimo 2000km odległości.. właśnie mnie odwiedził w Pl i znowu wraca w lipcu, a później ja do niego lecę, wiem, że takie związki są ciężkie i rzadko się sprawdzą i że niektórzy mogą sobie pomyśleć, że po 2 tygodniach znajomości poleciała do łóżka, bo obcokrajowiec i ją omotał, ale ja swoje wiem i nigdy (nawet jak się rozstaniemy) to nie będę tego żałować i cieszę się, że jednak miał doświadczenie i nie byłam jego pierwszą, bo on wiedział, co ma robić i nie musiałam się o nic martwić.. a krew - pojawiła się, ale jedynie niewielka ilość i trochę bólu, ale już za drugim razem nic nie bolało..

Miałyście kiedyś dziewczyny zapalenie pęcherza po seksie albo takie jakby skurcze (po 1 albo 2h po seksie)???
karolinka999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-15, 12:03   #111
redfoxredfox
Raczkowanie

Odp: Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy! cz. II

Cytat:
Napisane przez karolinka999 Pokaż wiadomość
Miałyście kiedyś dziewczyny zapalenie pęcherza po seksie albo takie jakby skurcze (po 1 albo 2h po seksie)???
Zapalenie tak, ok 2-3 dni po stosunku (dosc intensywnym), ale furagina i wszystko dalej ok. O skurczach nic mi nie jest wiadomo.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

włøsomaniaczka-sceptyczka since august 2014
redfoxredfox jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 11:19   #112
aKatia
Zadomowienie

Dot.: Odp: Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy! cz. II

Trochę dziwnie mi o tym pisać ale może uspokoję dziewczyny które tak się boją pierwszego razu.

Zdecydowałam się na to tuż po moich 20 urodzinach i myślę że to był dobry moment. Pewnie zrobiłabym to wcześniej ale wolałam poczekać na odpowiedniego człowieka, nie ma po co się spieszyć.

Znałam mojego chłopaka już kilka miesięcy, wcześniej poznawaliśmy swoje ciała, czułam się przy nim swobodnie i chociaż nie jestem idealna to wiedziałam że jemu się podobam. Nasz pierwszy raz nie do końca był planowany ale byliśmy przygotowani, wolałam być chociaż pewna o zabezpieczenie. Chłopak często robił mi palcówki i chyba to pomogło bo jego jest sprzęt dużo powyżej średniej, a poszło w miarę gładko i bez stresu. ;P Właściwie nie bolało, dało się tylko czuć takie nieprzyjemne rozciąganie ale to po chwili przeszło. Wtedy nie było żadnej krwi ale pojawiła się raz, przy jednej z ostrzejszych palcówek. Po tych wszystkich bajkach o bólu i krwi spodziewałam się czegoś gorszego a było mi naprawdę przyjemnie, mój mężczyzna się spisał, a był to też dla niego pierwszy raz.

Od tego czasu nadal pojawia się to nieprzyjemne uczucie na początku jeśli nie spotykamy się dłuższy czas ale jest coraz lepiej.

Edytowane przez aKatia
Czas edycji: 2013-06-17 o 11:21 Powód: błąd
aKatia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-17, 11:57   #113
anulkas1990
Raczkowanie

Dot.: Odp: Dot.: Mój pierwszy raz - wątek zbiorczy! cz. II

Kiedy poznałam mojego TŻ miałam wtedy 19 lat. Uważałam,że to jeszcze dla mnie za wcześnie, że poczekam na odpowiedni moment. TŻ bardzo chciał się ze mną kochać, ale ja miałam opory (nawet po roku związku). Teraz jest tak,że ja chcę (nakręcam się i jego), ale on wie,że nic z tego nie wyjdzie. Zdaję sobie sprawę,że seks na pewnym etapie związku jest nieodłączną częścią tego związku,umacnia go...
Ból jest niemożliwy (ostry,rwący,jakby mnie rozrywało w środku)... i to nie chodzi o błonę dziewiczą, tylko o wprowadzenie członka do pochwy. Ile moich pierwszych razów jeszcze będzie... nie wiem nawet ile on wytrzyma bez seksu klasycznego (jest tylko analny i to rzadko). Jego członek nie jest gigantyczny (grubość 3 palców, myślę że jest ok).

22.08.2015
nasz ślub
Stary 2013-06-18, 20:10   #114
Minui
Raczkowanie

A ja swój pierwszy raz przeżyłam w wieku 16 lat. Z perspektywy czasu widzę, że to było dla mnie za wcześnie i nie byłam na to w pełni gotowa, ale mimo to nie żałuję - bo przeżyłam to z osobą, z którą zawsze chciałam, mianowicie z moją pierwszą miłością. Mimo rozstania w nieprzyjemnej atmosferze wiem, że zawsze będę go miło wspominać

- Are you an idiot?
- No, sir, I'm a dreamer.
Minui jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-19, 09:39   #115
Laughingman8989
Raczkowanie

Mam troche inne pytanie czy podczas waszego 1 razu (pytanie do kobiet rzecz jasna ;]) mialyscie orgazm ?
Podczas mojego 1 razu dziewczyna (ktora rowniez byla dziewica) "piała" mi nad uchem jak jest jej dobrze, i w sumie zamiast mnie to rajcowac troche mnie to peszylo bo myslalem ze jestem mega kiepski a ona tylko udaje zeby nie bylo mi przykro.
Wiec jak to jest?
Laughingman8989 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-19, 10:06   #116
cheri_magda
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Laughingman8989 Pokaż wiadomość
Mam troche inne pytanie czy podczas waszego 1 razu (pytanie do kobiet rzecz jasna ;]) mialyscie orgazm ?
Podczas mojego 1 razu dziewczyna (ktora rowniez byla dziewica) "piała" mi nad uchem jak jest jej dobrze, i w sumie zamiast mnie to rajcowac troche mnie to peszylo bo myslalem ze jestem mega kiepski a ona tylko udaje zeby nie bylo mi przykro.
Wiec jak to jest?
U każdej jest inaczej. U mnie wow nie było...
cheri_magda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-19, 16:05   #117
chwast
Zakorzenienie

Cytat:
Wiec jak to jest?
nie, bolało mnie
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-19, 17:00   #118
cherry_flamme
Zakorzenienie

Cytat:
Wiec jak to jest?
Nawet jeżeli była dziewicą (miała błonę), to nie znaczy, że w sferze seksu jest zielona. Może ma bogate doświadczenie z masturbacją, pettingiem, po prostu wie, co jej się podoba i gdzie trzeba dotknąć, mówiąc wprost

Stary 2013-06-21, 12:24   #119
kadamowicz
Raczkowanie

przejrzałam sporo stron tego wątku z pierwszej części i jeżeli chodzi o mnie, to wstyd się przyznać (nie piszcie, że to nie wstyd, bo ja się nie czuję z tym dobrze po prostu), ale nawet się jeszcze nie całowałam. mam 16 lat, właśnie kończę gimnazjum i mam wrażenie, że między mną , a chłopakami w moim wieku (którzy fizycznie są jak dorośli mężczyźni) jest mega przepaść emocjonalna. poza jakimiś "końskimi zalotami" nigdy nie miałam z żadnym chłopakiem ku sobie, nie spotykałam się ani nic. co do mojej fizyczności, to teoretycznie nie jestem zakompleksiona, ale czasem myślę, że nie spotkam nikogo z kim mi będzie tak, jak w części waszych historii, romantycznie, magicznie i tak dalej, wtedy się czuję brzydka. wiem, że to brzmi jak wyznania hot trzynastki na naszej klasie. cieszę się, że idę od września do liceum, może w starszych klasach kogoś poznam, modlę się o to. generalnie jestem idealistką, typowa Ryba, bujająca w obłokach
kadamowicz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 14:32   #120
musisz
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kadamowicz Pokaż wiadomość
przejrzałam sporo stron tego wątku z pierwszej części i jeżeli chodzi o mnie, to wstyd się przyznać (nie piszcie, że to nie wstyd, bo ja się nie czuję z tym dobrze po prostu), ale nawet się jeszcze nie całowałam. mam 16 lat, właśnie kończę gimnazjum i mam wrażenie, że między mną , a chłopakami w moim wieku (którzy fizycznie są jak dorośli mężczyźni) jest mega przepaść emocjonalna. poza jakimiś "końskimi zalotami" nigdy nie miałam z żadnym chłopakiem ku sobie, nie spotykałam się ani nic. co do mojej fizyczności, to teoretycznie nie jestem zakompleksiona, ale czasem myślę, że nie spotkam nikogo z kim mi będzie tak, jak w części waszych historii, romantycznie, magicznie i tak dalej, wtedy się czuję brzydka. wiem, że to brzmi jak wyznania hot trzynastki na naszej klasie. cieszę się, że idę od września do liceum, może w starszych klasach kogoś poznam, modlę się o to. generalnie jestem idealistką, typowa Ryba, bujająca w obłokach
Dziewczyno, czym Ty się przejmujesz... Ja w Twoim wieku też nie wiedziałam co to prawdziwy pocałunek, niezbyt interesowali się mną chłopcy. Dopiero w liceum miałam kilka "romansów" i spotkałam swojego TŻta, także głowa do góry, wszystko przed Tobą

Nowe wątki na forum Seks

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości