|
|
#91 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Bułki słodkie
Elu piękne bułeczki
ja najbardziej lubie te z budyniem a z nutellą jeszcze nie jadłam ale wyobrażam sobie ten smak...
|
|
#92 |
|
Zadomowienie
|
Elu, aż ślinka leci
mi wychodzą zawsze jakies takie kanciate te bułeczki hihi
|
|
|
|
|
#93 |
|
Konto usunięte
|
why?
|
|
|
|
|
#94 |
|
Zadomowienie
|
Polecam wszystkim. Łatwo się robi, no i ten smak mmmmmmmmm. Zrobiłam z dżemem i nutellą.
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drożdżówki, bułeczki ...
Witam
nie chcac zakładac nowego wątku (bo po co ) chciałam sie pochwalic drożdżóweczkami - ciasteczkami jakie zrobiłam przed chwilą tak naprawde z nudów. Nie wyszły mi z wyglądu bardzo ciekawie, ale za to smacznie daje kilka zdjec ![]() http://img513.imageshack.us/my.php?i...1010800jp9.jpg http://img61.imageshack.us/my.php?image=p1010801pd7.jpg http://img59.imageshack.us/my.php?image=p1010802jz3.jpg http://img59.imageshack.us/my.php?image=p1010803gn8.jpg http://img232.imageshack.us/my.php?i...1010804lu0.jpg W nastepnym poscie przepis
|
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Przepis pochodzi z gazety ale jakiej to tak naprawde sama nie wiem
bo jest juz stary ![]() Ciasto: 1/2 kg mąki, jajko, szklanka mleka, 2 łyżki masła, 2 łyżki cukru, 5 dkg drożdży ![]() Jako mase do drożdżówke można tak naprade dawać co się chce. U mnie był to ser i marmolada ![]() Drożdże rozpuścić w mleku z dodatkiem łyżki cukru i szklanką mąki. Pozosstawic do wyrośnięcia. Jajko utrzec z cukrem, rozpuscic masło. Wraz z reszta mąki dodać to do wyrośniętych drożdży z mlekiem, wyrobić i pozostawić do wyrośnięcia. I tu znów zależy od waszej inwencji twórczej. Ja podzieliłam ciasto na 4 czesci z 2-óch zrobiłam kuleczki, by powstaly drożdżówki okrągłe, a z 2-och nastepnych czesci zrobiłam rogaliki Oczywiscie po podzieleniu ich zostailam jeszcze do wyrosnięcia w pieczeniu jeszcze podwajaja swoja objetosc ![]() Smacznego !! Edit: zapomniałam jeszcze ciasteczka pieczemy w temp. 185 st. C przez 20 minut
Edytowane przez Chezzy Czas edycji: 2006-11-04 o 21:04 Powód: zapomnialam :D |
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#98 |
|
BAN stały
|
Dot.: CHRUPIĄCE BUŁECZKI NA ŚNIADANIE-pyszne!!!
Zrobiłem bułeczki, wyyszły mo pyszne
, ponieważ nie mam wagi, to poszperałem w necie i przeliczyłem na szklani , wyszło , że na 1 szklankę wodu trzeba 3 szklanki mąki.Ktoś wie jak z tą osoloną wodą?? Na pół szklanki wody ile soli?? Polecam dosypać słonecznika
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zadomowienie
|
Moje pierwsze z wczoraj też wyszły, jednak przesadziłam w pierwszej blaszce z serem i troszke takie zakalcowate sie zrobiły.To przez łakomstwo oczywiście
. Ale następny rzut z powodu mniejszej ilości sera ( chłop wyjadł połowe w trakcie) idealne )
|
|
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
dzisiaj na proźbę TŻ znowu piekę bułeczki na śniadanie
tylko nie będzie czasu żeby ciasto poleżało w lodówce także odrazu je formuje i do piekarnika, zobaczymy jak wyjdą
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
bułeczki wyszły pierwsza klasa
mniam i nie trzymałam ciasta w nocy w lodówce tylko rano zrobiłam i odrazu uformowałam bułeczki wstawiłam na 20 minut do ciepłego piekarnika żeby wyrosły a potem nastawilam na 200 stopni i wyszły pyyyyyszne
|
|
|
|
|
#102 |
|
Wtajemniczenie
|
chcialabym zrobic te zwykle buleczki .. no tylko olcia moglabys mi powiedziec jak ty je robisz dokladnie . bo tyle pisalas zmiennych rzeczy heheh a nie chce zwalic ... prosilabym bardzo jesli cos zmieniasz w przepisie albo inaczej pieczesz . pozdrawiam
|
|
|
|
|
#103 |
|
Rozeznanie
|
Przepis na bułeczki jest w pierwszym poście i tak je robię. W przepisie nic nie zmienialam, co najwyzej odpowiadalam na pytania forumowiczek. Tak naprawde to nie wiem za bardzo o co ci chodzi igusia13.
|
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#105 |
|
Zadomowienie
|
ja własnie chce zrobić drożdzówki z budyniem tylko nie wiem ile tego mleka dać mniej zeby masa była gesta bo budyń jest na 0,5 l mleka? i na której połce piec drożdzówki?
edit doczytałam na innym wątku ze drożdzowe najlepiej na 3 od dołu
|
|
#106 | |
|
Nutka nie gryzie!
|
Cytat:
http://www.sys21.de/viewtopic.php?t=10217 MOzesz sie gniewac ale fakty sa jakie są Nutka : Edytowane przez Nutka Czas edycji: 2007-01-09 o 14:54 |
|
|
|
|
|
#107 |
|
Rozeznanie
|
Teraz to juz przesadzilaś Nutka!
wejdz sobie na forum cin cin i sparwdź jeszcze raz: czy w moim przepisie występuje np jajko mleko masło?????? NIE! A na cin cin tak. Czy ja formuje bułeczki przed wstawieniem ich do lodówki?????? NIE! Czy smaruję buleczki z wierzchu mlekiem? NIE!!! Ja ciasto wstwawiam do lodsówki w misce i formuje dopiero rano! Sory ale nie wiem dziewczyno o co ci chodzi! Co uwzięłaś sie na mnie? Edytowane przez Nutka Czas edycji: 2007-01-09 o 20:15 |
|
|
|
|
#108 |
|
Nutka nie gryzie!
|
Olciu prosze nie unoś sie ,na nikogo sie nie uwziełam i nie tylko ja widze te podobieństwa ..Nie bede udawadniala nic na siłę szanuj jednak nas i naszą inteligencje . Ja bardzo lubie czytac nowe ciekawe pomysly czy przepisy ,uwierz mi jednak ze autorzy przepisów potrafia dochodzic swoich praw i to ja czy szefostwo bedzie mialo z nimi do czynienia.
A jak widzisz nie tylko ja sie czepiam bo inne dziwczyny tez to zaniepokoilo. Dla mnie koniec rozmowy. |
|
|
|
|
#109 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A czy ten przepis nie wydaje ci sie podobny do tego z Cin Cin albo z gazetowego? Bo skladniki praktycznie identyczne. Problem w tym że nie potrafisz przyznać sie do tego że niesłusznie posądziłaś kogoś o plagiat. A czy przepis na fuge nie wydaje ci sie podobny do innych przepisów na pleśniaka, czy jak kto go tam nazywa ????? A poza tym czepiłas sie tylko ty i Lullaby. |
|
|
|
|
|
#110 |
|
Nutka nie gryzie!
|
Olciu ale sie nakrecilas i ciagle sie rozczulasz nad soba ..
i nie pisz post pod postem , bo nie chce mi sie Ciebie ciągle "łączyc" mozesz edytować |
|
|
|
|
#111 |
|
Rozeznanie
|
Nie rozczulam sie nad sobą, tylko mam po prostu dośc twojego zachowania. Troszkę sie tu ośmieszyłaś i tyle. I nawet nie potrafisz sie do tego przyznać. Ale trudno jakos to przezyję. To świadczy o tobie - nie o mnie. Kolorowych snów.
PS-fajnie że podałaś linka do strony z której wzięłas swój przepis-szkoda że dopiero dzisiaj. |
|
|
|
|
#112 |
|
Nutka nie gryzie!
|
Olciu mam prośbe ,możesz juz sie uspokoic przestać szukac dziury w calym? Juz na poczatku watku zwrócilam uwage ze twoj przepis jest podobny do tego z Cin Cin co zreszta sama przyznala wtedy.
I nic nie dodawałam dzisiaj. Przez pomylke wlazlam na swój post i pozostal ślad edycji ,skoro tak wnikliwie obserwujesz ten watek powinnas wiedziec ze link do strony byl tam od poczatku a nie dopiero od dzisiaj. Przykro mi ze rozciagasz ten watek i psujesz zarazem,zupelnie nie rozumiem dlaczego zaciekle sie ze mna od rana kłócisz? Kilka razy prosilam o zakonczenie tematu. |
|
|
|
|
#113 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#114 |
|
Rozeznanie
|
Ja upiekłam dziś takie bułeczki z serem.Może nie są kształtne ale w smaku pyszne
http://img159.imageshack.us/my.php?image=1005590ak9.jpg
|
|
|
|
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wyglądają naprawdę smakowicie![]()
|
|
|
|
|
|
#116 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#118 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale że się kompletnie nie znam na takich wypiekach, to mam pytanie - ile tego mleka się do rozczynu dodaje i ile ten rozczyn rośnie? I czy ciepłe tzn. w temp. pokojowej po prostu?Pytam, bo dziś znów robiłam bułeczki śniadaniowe Olci i coś mi nie wyszły Ale i tak już ich nie ma
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:33.

ja najbardziej lubie te z budyniem a z nutellą jeszcze nie jadłam ale wyobrażam sobie ten smak...

mi wychodzą zawsze jakies takie kanciate te bułeczki hihi
drożdżóweczkami - ciasteczkami jakie zrobiłam przed chwilą tak naprawde z nudów. 

. Ale następny rzut z powodu mniejszej ilości sera ( chłop wyjadł połowe w trakcie) idealne 

Ale i tak już ich nie ma