Sprawa dla reportera/ Ekspres reporterów. - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-11-18, 19:40   #91
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Dot.: Sprawa dla reportera/ Ekspres reporterow

Cytat:
Napisane przez pannajoanna71 Pokaż wiadomość
I że w pokoju nie wywietrzone było...

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Live long and prosper
🖖🏻
Corii jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-18, 21:29   #92
_Sliwka_6
Zadomowienie

To odbierają te dzieci za takie duperele jak ten niemiecki urząd Jugendamt O.O Co prawnicy na to? Udało się tej rodzinie jakoś pomóc? Ten kurator był zapraszany do studia?
_Sliwka_6 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-22, 21:26   #93
_Sliwka_6
Zadomowienie

Oglądałyście?

Boże, co tam Ewa Minge robiła, myślałam, że padnę O.o Też mi ekspert od prawa! Ciężkie sprawy. W przypadku tych rodziców to rzeczywiście oboje zawichrowani, nie wiadomo, komu tu wierzyć! Kobieta zastraszona, ale jak się na nagraniu wydzierała na te dzieci...

A ten chory chłopak... dobrze jego mama podsumowała, że wielcy obrońcy życia, każdy się nad płodem trzęsie, a później dziecko może sobie umierać, nikogo nic to nie obchodzi :/
Stary 2018-11-22, 21:37   #94
bajkowa_krolowa
Raczkowanie

W takich sprawach rodzinnych to eksperci zwykle są od czapy. Rutkowski, Terlikowska, księża, aktorzy, piosenkarze czy jak dziś Minge i filmowy ksiadz.
I w każdym reportarzu obowiązkowe zbliżenie kamery na święty obrazek.

bajkowa_krolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-22, 21:41   #95
_Sliwka_6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bajkowa_krolowa Pokaż wiadomość
W takich sprawach rodzinnych to eksperci zwykle są od czapy. Rutkowski, Terlikowska, księża, aktorzy, piosenkarze czy jak dziś Minge i filmowy ksiadz.
I w każdym reportarzu obowiązkowe zbliżenie kamery na święty obrazek.

Te wspomnienia o przodkach z Sybiru też zupełnie od czapy, po co to? Chociaż zauważyłam, że dziś już nie było dobranej muzyczki, tak, jak czasem potrafią. Tu ktoś płacze, a zza kadru piosenkę puszczają :P W ogóle oni chyba dziś nikomu nie pomogli. Rady się ograniczają do "porozmawiajcie, dialog jest ważny!", "Ale może będą umieli się pogodzić, może nie zakochać, ale chociaż zaprzyjaźnić". Lol.
Stary 2018-11-22, 21:54   #96
bajkowa_krolowa
Raczkowanie

Może temu chłopakowi pomogą lek zakupić jak widzowie dopiszą. W ostatniej sprawie ciężko pomóc jak już decyzje zapadły a panowie trochę sami formalności zaniedbali ale może chociaż poza kamerami coś im ci prawnicy doradzili. W pierwszej sprawie w sumie też ciężko doradzić bo oboje widać, że swoje za uszami mają i nie wiadomo komu wierzyć a dziecko mocno zmanipulowane. Sprawa jakich tysiące, rodzice robią na złość sobie nawzajem a najbardziej cierpią na tym dzieci.
Jakoś mało zabawne dziś te reportarze, mało krzyków, brak właśnie tej muzyczki w tle no i brak występu jakiejś "gwiazdy" w studio

bajkowa_krolowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-23, 20:14   #97
_Sliwka_6
Zadomowienie

Panów też strasznie szkoda. Cały dorobek życia poszedł z powodu niedopatrzenia. Dobrze prawnik powiedział, że w mniej ważnych sprawach wysyła się upomnienie, a tu nic :/ Wątpię, czy uda się im jakoś pomóc.

I faktycznie, odcinek jak nie ze "Sprawy dla reportera" Chociaż Jaworowicz przerywała jak zwykle.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-11-23, 20:38   #98
pannajoanna71
Zakorzenienie

Pierwsza sprawa była wg mnie dość niepokojąca że względu na zarówno podejrzane zachowanie matki jak i ojca. No i kto tu ma rację? I jak zwykle- tylko dzieci szkoda...

If I make a cake and it fails, it becomes a pudding.
pannajoanna71 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-11-23, 20:49   #99
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Pierwsza sprawa była wg mnie dość niepokojąca że względu na zarówno podejrzane zachowanie matki jak i ojca. No i kto tu ma rację? I jak zwykle- tylko dzieci szkoda...

Moim zdaniem nikt nie miał racji, obydwoje mieli za uszami swoje.
I Pani Mecenas miała rację, ta babka łzy nie uroniła, tylko wygladało jakby płakała. Poza tym opowiadać jak uprawiali seks co robili w detalach to chyba troche szurniete.

Live long and prosper
🖖🏻

Edytowane przez Corii
Czas edycji: 2018-11-23 o 20:50
Stary 2018-11-23, 21:02   #100
pannajoanna71
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Moim zdaniem nikt nie miał racji, obydwoje mieli za uszami swoje.
I Pani Mecenas miała rację, ta babka łzy nie uroniła, tylko wygladało jakby płakała. Poza tym opowiadać jak uprawiali seks co robili w detalach to chyba troche szurniete.
Kobieta wyraźnie miała jakiś problem ze swoim zachowaniem. Te krzyki na dzieci też nie do końca były normalne. I mogła sobie darować te opowieści przed kamerami o cieknącej spermie, ja czułam się lekko zażenowana...

Facet to samo, nie stosował się do poleceń sądu, zabrał sobie dziecko, w dodatku ten wątek o skradzionych 300 tysiącach złotych jakiś też podejrzany.

Stary 2018-11-24, 14:58   #101
_Sliwka_6
Zadomowienie

Cytat:
Kobieta wyraźnie miała jakiś problem ze swoim zachowaniem. Te krzyki na dzieci też nie do końca były normalne. I mogła sobie darować te opowieści przed kamerami o cieknącej spermie, ja czułam się lekko zażenowana...

Miałam tak samo! Oglądałam z mamą i gdy kobieta zaczęła opisywać, ile palców jej maż wkładał wiadomo gdzie, stwierdziłyśmy, że już takie opisy mogła sobie naprawdę w TV darować, zwłaszcza, gdy nic nie wnosiły do sprawy.

Ale synek ewidentnie zmanipulowany i nastawiony, dziecko, które naprawdę wiele przeszło nie opowiada o tym tak swobodnie i nie pokazuje ochoczo co i jak.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-11-29, 21:45   #102
_Sliwka_6
Zadomowienie

Oglądałyście? Jak wrażenia? Coś wyjątkowo spokojnie dziś!
Stary 2018-11-29, 22:00   #103
comablack89
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _Sliwka_6 Pokaż wiadomość
Oglądałyście? Jak wrażenia? Coś wyjątkowo spokojnie dziś!

Jak dla mnie ta babka, co jej odebrano dzieci, ma coś za skórą.
Wydaję mi się, że popija ostro. Samo to, że syn nie chciał jej znać i wolał zmienić nazwisko, a ona sama ubliżała rodzinie zastępczej to dla mnie pato. Tania manipulacja, że mają jej wynająć mieszkanie - masakra. Ona jest mocno zaburzona i teraz chce wszystkich ściemnić, że sama nie wiedziała jakie papiery podpisuje ;/ No coś niebardzo..

comablack89 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-12-06, 21:18   #104
_Sliwka_6
Zadomowienie

Z dzisiejszego odcinka: jak ksiądz wielce za byłym mężem, który bije żonę, bo "szkoda 20 lat małżeństwa", lol! Pewnie, niech maltretuje, bo najważniejsze, że sobie zaślubieni. On to zawsze z czymś wyskoczy.

O co chodziło w końcu z tą sprawą z grobami? O.o Cztery stare groby na krzyż w jakimś lesie, a tamci dziadkowie chcą sobie z tego zrobić działający cmentarz? To czemu o to, co jest, nie zadbali? Strasznie to wyglądało. A mieszkańcom działek wcale się nie dziwię. Też bym była przeciwna, gdybym kupowała działkę pod budowę domu, a w kilka lat później mieli tuż obok postawić cmentarz.

Sprawa ze szpitalem była bardzo przygnębiająca. Biedny chłopak, a lekarze jak zwykle umywają ręce. Czemu po prostu nie skierowano go gdzie indziej, jak życzyła sobie rodzina? Oszczędziliby im tym może wiele łez i bólu.

Dziś wyjątkowo dużo disco polo i mądrości Paolo Cozzy, kolejnego eksperta xD
Stary 2018-12-06, 22:27   #105
comablack89
Wtajemniczenie

Cytat:
Z dzisiejszego odcinka: jak ksiądz wielce za byłym mężem, który bije żonę, bo "szkoda 20 lat małżeństwa", lol! Pewnie, niech maltretuje, bo najważniejsze, że sobie zaślubieni. On to zawsze z czymś wyskoczy.

Do końca nie mogę zgodzić się z tą wypowiedzią. Racja, ze ksiądz gada od czapy wiec za bardzo nie słucham kiedy on cos wygłasza aleee reportaż był wlasnie o tym, ze małżonka sfabrykowala dowody + podpłaciła świadków aby ściemniali, ze on ją leje.
Wydaje mi sie, ze cos mysi w tym byc bo grazka zakochała się w dżolero z maroka i ktos jej „madrze” tak doradził aby posłać męża w skarpetach.
A za kilka miesięcy pewnie zobaczymy reportaż jak ta babka bedzie wyć do kamery jak to piękna marokańska miłość się skończyła bo młodzik kopnął ja w dupę

Stary 2018-12-07, 13:42   #106
_Sliwka_6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez comablack89 Pokaż wiadomość
Do końca nie mogę zgodzić się z tą wypowiedzią. Racja, ze ksiądz gada od czapy wiec za bardzo nie słucham kiedy on cos wygłasza aleee reportaż był wlasnie o tym, ze małżonka sfabrykowala dowody + podpłaciła świadków aby ściemniali, ze on ją leje.
Wydaje mi sie, ze cos mysi w tym byc bo grazka zakochała się w dżolero z maroka i ktos jej „madrze” tak doradził aby posłać męża w skarpetach.
A za kilka miesięcy pewnie zobaczymy reportaż jak ta babka bedzie wyć do kamery jak to piękna marokańska miłość się skończyła bo młodzik kopnął ja w dupę

To prawda, że sprawa jest niejasna, ale tym bardziej nie powinno się im radzić, by starali się dalej być razem, skoro ich to oboje unieszczęśliwia. U mnie księżulo jest spalony za inny odcinek, w którym doradzał Polkom, by nie wiązały się z obcokrajowcami xD Mnie zastanawia zachowanie córek, które świadczą raz przeciwko jednemu, to znów drugiemu z rodziców.
Stary 2018-12-07, 13:47   #107
Corii
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C

Cytat:
Mnie zastanawia zachowanie córek, które świadczą raz przeciwko jednemu, to znów drugiemu z rodziców.
Tu nie ma nad czym sie zastanawiać, bo one opowiadają sie po tej stronie która da wiecej

Live long and prosper
🖖🏻
Stary 2018-12-07, 21:38   #108
_Sliwka_6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Corii Pokaż wiadomość
Tu nie ma nad czym sie zastanawiać, bo one opowiadają sie po tej stronie która da wiecej

Jak dla mnie niewyobrażalne I bardzo, bardzo smutne...
Stary 2018-12-14, 12:31   #109
_Sliwka_6
Zadomowienie

Oglądałyście wczoraj? O czym było? Jaworowicz nie błysnęła jakąś mądrością? Co z podkładem muzycznym? Niestety, byłam poza domem i przegapiłam.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-12-14, 12:41   #110
pannajoanna71
Zakorzenienie

Ja ogladalam, były 2 sprawy. Pierwsza zajęła większość czasu i ciągnęła się jak makaron... Przy końcu zrobiło się żenująco nawet jako gość była Eva Minge i Renata Beger. Pierwsza sprawa dotyczyła wsi i hodowaniu świń, mieszkańcom to nie pasowało bo zanieczyszczenia i śmierdzi. Sprawa zapętliła się aż do rodziny, która przyjechała z Ameryki tam do tej wioski, był oczywiście śpiewany hymn itp, pokaz z wężem (tak, z wężem) i do studio ten wąż również przyjechał
Druga- dziewczynie podczas pływania nie została udzielona profesjonalna pomoc ratownicza, w wyniku czego ma przerwany rdzeń kregowy.

Stary 2018-12-14, 19:08   #111
_Sliwka_6
Zadomowienie

Cytat:
Ja ogladalam, były 2 sprawy. Pierwsza zajęła większość czasu i ciągnęła się jak makaron... Przy końcu zrobiło się żenująco nawet jako gość była Eva Minge i Renata Beger. Pierwsza sprawa dotyczyła wsi i hodowaniu świń, mieszkańcom to nie pasowało bo zanieczyszczenia i śmierdzi. Sprawa zapętliła się aż do rodziny, która przyjechała z Ameryki tam do tej wioski, był oczywiście śpiewany hymn itp, pokaz z wężem (tak, z wężem) i do studio ten wąż również przyjechał

O matko xD Aż nie chciało mi się wierzyć i przez chwilę myślałam, że to dla żartu pisane, tak groteskowo brzmi! Świnie, Amerykanie, pokazy z wężem Dziś wpadłam w odwiedziny do mamy i stwierdziła, że tak głupiego odcinka dawno nie było xD Minge i Beger? No proszę! To dopiero ekspertki O.o Doradziły coś konstruktywnego?

Nie pamiętam odcinka, by były tylko dwie sprawy, zwykle co najmniej trzy. Nieźle.
Stary 2018-12-14, 20:03   #112
pannajoanna71
Zakorzenienie

Cytat:
O matko xD Aż nie chciało mi się wierzyć i przez chwilę myślałam, że to dla żartu pisane, tak groteskowo brzmi! Świnie, Amerykanie, pokazy z wężem Dziś wpadłam w odwiedziny do mamy i stwierdziła, że tak głupiego odcinka dawno nie było xD Minge i Beger? No proszę! To dopiero ekspertki O.o Doradziły coś konstruktywnego?

Nie pamiętam odcinka, by były tylko dwie sprawy, zwykle co najmniej trzy. Nieźle.
Zgadzam się z Twoją mamą- dawno nie było odstawionej takiej szopki. Już wolałam jak śpiewał Komarenko czy coś w ten deseń...

A pani Beger tylko mówiła o tym, że wieś z zasady śmierdzi bo jest wsią, więc nie rozumie buntu. Pod koniec sprawy jakiś facet zaczął robić sztuczki z tym wężem, Ela się bała ale po co to było to nie wiem.

Stary 2018-12-20, 21:29   #113
_Sliwka_6
Zadomowienie

Cytat:
Zgadzam się z Twoją mamą- dawno nie było odstawionej takiej szopki. Już wolałam jak śpiewał Komarenko czy coś w ten deseń...

A pani Beger tylko mówiła o tym, że wieś z zasady śmierdzi bo jest wsią, więc nie rozumie buntu. Pod koniec sprawy jakiś facet zaczął robić sztuczki z tym wężem, Ela się bała ale po co to było to nie wiem.
Aż sobie obejrzałam ten odcinek online. Dziwny dla mnie... Węże, Amerykanie, jakby to miało dla sprawy jakieś znaczenie! To wyglądało, jakby pan swoją działalność artystyczną próbował promować, a nie walczyć o środowisko :P Wielki mi ekolog, co trzyma zwierzę w terrarium. Ludzi z tej miejscowości z jednej strony rozumiem, bo żadna przyjemność mieszkać, jak śmierdzi... z drugiej zaś coraz więcej się słyszy o mieszczuchach, co budują się na wsi dla rekreacji, a potem skarżą o wszystko: o pianie koguta, że ciągnik lub traktor jedzie, świnki chrumkają czy że pies szczeka.

Dziś za to odcinek świąteczny. Dobrze, że chociaż tym chorym ludziom program pomaga. Cieszę się, że tym dwóm niepełnosprawnym chłopcom udało się zebrać potrzebne kwoty. Ale nie podoba mi się, że ten doktor Palej bierze tak wielkie pieniądze za te operacje. Uważam, że właśnie te ratujące życie powinny być jakoś refundowane
Stary 2018-12-21, 08:10   #114
comablack89
Wtajemniczenie

Ten Palej wciąż sie przewija z odcinka na odcinek jako taki cudotwórca choc nie raz podważali jego kompetencje i ze niepotrzebnie daje nadzieje. Ciekawe jak to z nim jest.
Mi żal było tego chłopca, co go ze szkoły wyrzucili bo poskarżył sie w materiale, ze go dzieci biją. Porażka cała kadra nauczycielsko/pedagogiczna w takim razie - brawo. Postawa - nic nie róbmy z problemem, a najlepiej pozbądźmy sie go. Wstyd.

Stary 2018-12-21, 09:41   #115
_Sliwka_6
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez comablack89 Pokaż wiadomość
Mi żal było tego chłopca, co go ze szkoły wyrzucili bo poskarżył sie w materiale, ze go dzieci biją. Porażka cała kadra nauczycielsko/pedagogiczna w takim razie - brawo. Postawa - nic nie róbmy z problemem, a najlepiej pozbądźmy sie go. Wstyd.
Racja, też mi go było szkoda. Chociaż jak się poczyta o tej rodzinie, to można znaleźć informacje, że nie wszystko wygląda tak, jak przedstawiono.

Zdziwiła mnie sprawa z tą matką w więzieniu. Babcia płacze, żeby ją wypuścić, żeby dzieci miały matkę... No, ale sorry, jak nakradła, to rzeczywiście kara się należy. Za niewinność nie siedzi. Dziwi tylko, że taka duża ta kara. Za gwałt dostaje się mniej.
Stary 2018-12-27, 22:01   #116
_Sliwka_6
Zadomowienie

Byłam oburzona dzisiejszym odcinkiem. Chodzi mi o sprawę tych niby niesłusznie oskarżonych o gwałcenie własnej córki / wnuczki panów. To, jak reagował tłum zebrany przed jej domem było obrzydliwe. Jaworowicz czyta im zeznanie dziewczynki, a ci się śmieją, że jasne, zgwałcona, przecież ojciec to taki uczciwy człowiek! "Przecież nadal jest dziewicą, to jak zgwałcona?". Jakby istniał tylko jeden sposób uprawiania seksu I jeszcze te ich głupie petycje i podpisy, by go wypuszczono, lol. Czuję, że w tej sytuacji, gdy z ofiary robi się oskarżonego, ci ludzie mogą to biedne dziecko zlinczować.

Oczywiście jak zwykle wszystkiego słuchały okoliczne dzieciaki, nikt ich nie przegonił, obawiam się, że dziewczynka nie będzie miała łatwego życia w szkole...
Stary 2018-12-27, 22:03   #117
pannajoanna71
Zakorzenienie

Cytat:
Byłam oburzona dzisiejszym odcinkiem. Chodzi mi o sprawę tych niby niesłusznie oskarżonych o gwałcenie własnej córki / wnuczki panów. To, jak reagował tłum zebrany przed jej domem było obrzydliwe. Jaworowicz czyta im zeznanie dziewczynki, a ci się śmieją, że jasne, zgwałcona, przecież ojciec to taki uczciwy człowiek! "Przecież nadal jest dziewicą, to jak zgwałcona?". Jakby istniał tylko jeden sposób uprawiania seksu I jeszcze te ich głupie petycje i podpisy, by go wypuszczono, lol. Czuję, że w tej sytuacji, gdy z ofiary robi się oskarżonego, ci ludzie mogą to biedne dziecko zlinczować.

Oczywiście jak zwykle wszystkiego słuchały okoliczne dzieciaki, nikt ich nie przegonił, obawiam się, że dziewczynka nie będzie miała łatwego życia w szkole...
Też jestem wstrzasnieta...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2019-01-03, 23:27   #118
_Sliwka_6
Zadomowienie

Strasznie przykra sytuacja z tą cyklistką zabitą na drodze Wszyscy umywają ręce i nie ma winnych.
Stary 2019-01-24, 22:44   #119
_Sliwka_6
Zadomowienie

Po czorta w pierwszej sprawie tyle uwagi poświęcono bokserowi, to ja nie wiem xD W ogóle mam wrażenie, że kiedyś przedstawiane sprawy były poważniejsze, większej wagi. Teraz w każdym odcinku królują tematy typu jedna babie drugiej babie...

Aż się serce ścisnęło na widok tego cudownego, mądrego chłopczyka z chorobą nóg i kręgosłupa, biedactwo, jak on sobie świetnie radzi. Przy takich sprawach wychodzi małość tych wszystkich konfliktów o majątek i ludzkie zawiści... Co one znaczą w porównaniu z takim nieszczęściem. Ale znowu omawianie poważnych, trudnych tematów przy dziecku, które słucha i płacze. Ech :/
Stary 2019-02-07, 22:24   #120
_Sliwka_6
Zadomowienie

Ksiądz jak się dziś rzucił, gdy wszyscy w studiu skrytykowali te zakonnice prowadzące dom opieki :P Biedny syn i biedna kobieta, jak tak można traktować jedynego jej krewnego jak śmiecia :/
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości