![]() |
#91 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Dot.: Sprawa dla reportera/ Ekspres reporterow
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
To odbierają te dzieci za takie duperele jak ten niemiecki urząd Jugendamt O.O Co prawnicy na to? Udało się tej rodzinie jakoś pomóc? Ten kurator był zapraszany do studia?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
Oglądałyście?
Boże, co tam Ewa Minge robiła, myślałam, że padnę O.o Też mi ekspert od prawa! Ciężkie sprawy. W przypadku tych rodziców to rzeczywiście oboje zawichrowani, nie wiadomo, komu tu wierzyć! Kobieta zastraszona, ale jak się na nagraniu wydzierała na te dzieci... A ten chory chłopak... dobrze jego mama podsumowała, że wielcy obrońcy życia, każdy się nad płodem trzęsie, a później dziecko może sobie umierać, nikogo nic to nie obchodzi :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
W takich sprawach rodzinnych to eksperci zwykle są od czapy. Rutkowski, Terlikowska, księża, aktorzy, piosenkarze czy jak dziś Minge i filmowy ksiadz.
I w każdym reportarzu obowiązkowe zbliżenie kamery na święty obrazek. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Te wspomnienia o przodkach z Sybiru też zupełnie od czapy, po co to? Chociaż zauważyłam, że dziś już nie było dobranej muzyczki, tak, jak czasem potrafią. Tu ktoś płacze, a zza kadru piosenkę puszczają :P W ogóle oni chyba dziś nikomu nie pomogli. Rady się ograniczają do "porozmawiajcie, dialog jest ważny!", "Ale może będą umieli się pogodzić, może nie zakochać, ale chociaż zaprzyjaźnić". Lol. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Może temu chłopakowi pomogą lek zakupić jak widzowie dopiszą. W ostatniej sprawie ciężko pomóc jak już decyzje zapadły a panowie trochę sami formalności zaniedbali ale może chociaż poza kamerami coś im ci prawnicy doradzili. W pierwszej sprawie w sumie też ciężko doradzić bo oboje widać, że swoje za uszami mają i nie wiadomo komu wierzyć a dziecko mocno zmanipulowane. Sprawa jakich tysiące, rodzice robią na złość sobie nawzajem a najbardziej cierpią na tym dzieci.
Jakoś mało zabawne dziś te reportarze, mało krzyków, brak właśnie tej muzyczki w tle no i brak występu jakiejś "gwiazdy" w studio ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Panów też strasznie szkoda. Cały dorobek życia poszedł z powodu niedopatrzenia. Dobrze prawnik powiedział, że w mniej ważnych sprawach wysyła się upomnienie, a tu nic :/ Wątpię, czy uda się im jakoś pomóc.
I faktycznie, odcinek jak nie ze "Sprawy dla reportera" ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Pierwsza sprawa była wg mnie dość niepokojąca że względu na zarówno podejrzane zachowanie matki jak i ojca. No i kto tu ma rację? I jak zwykle- tylko dzieci szkoda...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#99 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
I Pani Mecenas miała rację, ta babka łzy nie uroniła, tylko wygladało jakby płakała. Poza tym opowiadać jak uprawiali seks co robili w detalach to chyba troche szurniete.
Live long and prosper 🖖🏻 Edytowane przez Corii Czas edycji: 2018-11-23 o 20:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Facet to samo, nie stosował się do poleceń sądu, zabrał sobie dziecko, w dodatku ten wątek o skradzionych 300 tysiącach złotych jakiś też podejrzany. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Miałam tak samo! Oglądałam z mamą i gdy kobieta zaczęła opisywać, ile palców jej maż wkładał wiadomo gdzie, stwierdziłyśmy, że już takie opisy mogła sobie naprawdę w TV darować, zwłaszcza, gdy nic nie wnosiły do sprawy. Ale synek ewidentnie zmanipulowany i nastawiony, dziecko, które naprawdę wiele przeszło nie opowiada o tym tak swobodnie i nie pokazuje ochoczo co i jak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
Oglądałyście? Jak wrażenia? Coś wyjątkowo spokojnie dziś!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Wtajemniczenie
|
Jak dla mnie ta babka, co jej odebrano dzieci, ma coś za skórą. Wydaję mi się, że popija ostro. Samo to, że syn nie chciał jej znać i wolał zmienić nazwisko, a ona sama ubliżała rodzinie zastępczej to dla mnie pato. Tania manipulacja, że mają jej wynająć mieszkanie - masakra. Ona jest mocno zaburzona i teraz chce wszystkich ściemnić, że sama nie wiedziała jakie papiery podpisuje ;/ No coś niebardzo..
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
Z dzisiejszego odcinka: jak ksiądz wielce za byłym mężem, który bije żonę, bo "szkoda 20 lat małżeństwa", lol!
![]() O co chodziło w końcu z tą sprawą z grobami? O.o Cztery stare groby na krzyż w jakimś lesie, a tamci dziadkowie chcą sobie z tego zrobić działający cmentarz? To czemu o to, co jest, nie zadbali? Strasznie to wyglądało. A mieszkańcom działek wcale się nie dziwię. Też bym była przeciwna, gdybym kupowała działkę pod budowę domu, a w kilka lat później mieli tuż obok postawić cmentarz. Sprawa ze szpitalem była bardzo przygnębiająca. Biedny chłopak, a lekarze jak zwykle umywają ręce. Czemu po prostu nie skierowano go gdzie indziej, jak życzyła sobie rodzina? Oszczędziliby im tym może wiele łez i bólu. Dziś wyjątkowo dużo disco polo i mądrości Paolo Cozzy, kolejnego eksperta xD |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Do końca nie mogę zgodzić się z tą wypowiedzią. Racja, ze ksiądz gada od czapy wiec za bardzo nie słucham kiedy on cos wygłasza aleee reportaż był wlasnie o tym, ze małżonka sfabrykowala dowody + podpłaciła świadków aby ściemniali, ze on ją leje. Wydaje mi sie, ze cos mysi w tym byc bo grazka zakochała się w dżolero z maroka i ktos jej „madrze” tak doradził aby posłać męża w skarpetach. A za kilka miesięcy pewnie zobaczymy reportaż jak ta babka bedzie wyć do kamery jak to piękna marokańska miłość się skończyła bo młodzik kopnął ja w dupę ![]()
![]() |
![]() |
#106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To prawda, że sprawa jest niejasna, ale tym bardziej nie powinno się im radzić, by starali się dalej być razem, skoro ich to oboje unieszczęśliwia. U mnie księżulo jest spalony za inny odcinek, w którym doradzał Polkom, by nie wiązały się z obcokrajowcami xD Mnie zastanawia zachowanie córek, które świadczą raz przeciwko jednemu, to znów drugiemu z rodziców. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
👸🏼 Barbie 💜 M.A.C
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zadomowienie
|
Oglądałyście wczoraj? O czym było? Jaworowicz nie błysnęła jakąś mądrością? Co z podkładem muzycznym?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Ja ogladalam, były 2 sprawy. Pierwsza zajęła większość czasu i ciągnęła się jak makaron... Przy końcu zrobiło się żenująco nawet
![]() ![]() Druga- dziewczynie podczas pływania nie została udzielona profesjonalna pomoc ratownicza, w wyniku czego ma przerwany rdzeń kregowy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
![]() |
#111 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
O matko xD Aż nie chciało mi się wierzyć i przez chwilę myślałam, że to dla żartu pisane, tak groteskowo brzmi! Świnie, Amerykanie, pokazy z wężem ![]() ![]() Nie pamiętam odcinka, by były tylko dwie sprawy, zwykle co najmniej trzy. Nieźle. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A pani Beger tylko mówiła o tym, że wieś z zasady śmierdzi bo jest wsią, więc nie rozumie buntu. Pod koniec sprawy jakiś facet zaczął robić sztuczki z tym wężem, Ela się bała ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś za to odcinek świąteczny. Dobrze, że chociaż tym chorym ludziom program pomaga. Cieszę się, że tym dwóm niepełnosprawnym chłopcom udało się zebrać potrzebne kwoty. Ale nie podoba mi się, że ten doktor Palej bierze tak wielkie pieniądze za te operacje. Uważam, że właśnie te ratujące życie powinny być jakoś refundowane ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Wtajemniczenie
|
Ten Palej wciąż sie przewija z odcinka na odcinek jako taki cudotwórca choc nie raz podważali jego kompetencje i ze niepotrzebnie daje nadzieje. Ciekawe jak to z nim jest.
Mi żal było tego chłopca, co go ze szkoły wyrzucili bo poskarżył sie w materiale, ze go dzieci biją. Porażka cała kadra nauczycielsko/pedagogiczna w takim razie - brawo. Postawa - nic nie róbmy z problemem, a najlepiej pozbądźmy sie go. Wstyd.
![]() |
#115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zdziwiła mnie sprawa z tą matką w więzieniu. Babcia płacze, żeby ją wypuścić, żeby dzieci miały matkę... No, ale sorry, jak nakradła, to rzeczywiście kara się należy. Za niewinność nie siedzi. Dziwi tylko, że taka duża ta kara. Za gwałt dostaje się mniej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
Byłam oburzona dzisiejszym odcinkiem. Chodzi mi o sprawę tych niby niesłusznie oskarżonych o gwałcenie własnej córki / wnuczki panów. To, jak reagował tłum zebrany przed jej domem było obrzydliwe. Jaworowicz czyta im zeznanie dziewczynki, a ci się śmieją, że jasne, zgwałcona, przecież ojciec to taki uczciwy człowiek! "Przecież nadal jest dziewicą, to jak zgwałcona?". Jakby istniał tylko jeden sposób uprawiania seksu
![]() Oczywiście jak zwykle wszystkiego słuchały okoliczne dzieciaki, nikt ich nie przegonił, obawiam się, że dziewczynka nie będzie miała łatwego życia w szkole... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Strasznie przykra sytuacja z tą cyklistką zabitą na drodze
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
Po czorta w pierwszej sprawie tyle uwagi poświęcono bokserowi, to ja nie wiem xD W ogóle mam wrażenie, że kiedyś przedstawiane sprawy były poważniejsze, większej wagi. Teraz w każdym odcinku królują tematy typu jedna babie drugiej babie...
Aż się serce ścisnęło na widok tego cudownego, mądrego chłopczyka z chorobą nóg i kręgosłupa, biedactwo, jak on sobie świetnie radzi. Przy takich sprawach wychodzi małość tych wszystkich konfliktów o majątek i ludzkie zawiści... Co one znaczą w porównaniu z takim nieszczęściem. Ale znowu omawianie poważnych, trudnych tematów przy dziecku, które słucha i płacze. Ech :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
Ksiądz jak się dziś rzucił, gdy wszyscy w studiu skrytykowali te zakonnice prowadzące dom opieki :P Biedny syn i biedna kobieta, jak tak można traktować jedynego jej krewnego jak śmiecia :/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:31.