|
Notka |
|
Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#91 |
Zadomowienie
|
Dot.: Ponad 90kg. na liczniku....Zrzucamy balast po złych nawykach lub ciąży!
Do monia : no tak nasz rację. Ja także mieszkam na uboczu do sklepu mam kilometr a na płac zabaw 2 i biorę córcie w wózek i ruszam swoim tempem bo gdyby i ona szła na piechotę to by dnia zabrakło
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- A tym że waga stoi nie przejmuj się . Zacznie spadać napewno jeśli będziesz się zdrowo odżywiala ![]() ![]() Słuchaj jak potrzebujesz jakieś rady to pisz postaram się pomóc ![]() ![]()
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
konwalia57 ja wlasnie jem ciemne pieczywo i powiem ze od tygodnia w koncu nieczuje sie wzdeta i w wc tez jakos lepiej a ja z checia bym oszla z corkami na zakupy ale niemam jak w sportowke ta 3 latke wladowac i musze sie ograniczyc do krotszych spacerkow ale na podworku duzo zawsze do zrobienia a moja roczna corka wlasnie od niedawna chodzi wiec i przy niej niemalo ruchu
![]() ![]()
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
Hej. Ja jak zaczęłam dietę to już na drugi dzień czułam się 5kg lżejsza choć jeszcze nic nie schudlam
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ---------- A jeżeli chodzi o wc ;-) to polecam pić len mielony dobry jest przy odchudzaniu bo ma dużo błonnika i wspomaga pracę jelit . Ja pije 2łyżeczki na wieczór i rano lecę prosto do łazienki.
![]() |
#94 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#95 |
Zadomowienie
|
Witam, się pochwalę że w tym tygodniu spadło mi 1,7kg ale tylko nie jadłam słodyczy i piłam wodę. Bo ogólnie już pół roku temu zrezygnowałam z białego chleba, makaronów, ryżu i ziemniaków i do dziś staram się jeść zdrowo ale zawsze gubiły mnie słodycze; i poprzedni tydzień był tego dowodem. Dziś zjadłam trochę babki mojej roboty i piłam drinki ale od jutra wracam na dobre tory. W sobotę chcę znów zobaczyć mniej na wadze
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
Ch_aga! Tylko pogratulować
![]() ---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 22:59 ---------- Monia przedewszystkim musisz rozłożyć te 3posiłki na 5 to była by połowa sukcesu . Ja przed dieta spożywalam 2 posiłki dziennie a często i na 1 sie kończyło i porcje wcale nie były duże i jakieś bardzo kaloryczne . No chyba że i liczyć te smakołyki podjadane pomiędzy hi ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:48 ---------- Poprzedni post napisano o 23:20 ---------- A i ograniczyłabym ziemniaki w miejsce kaszy gryczanej ryżu brązowego i makaronu również brązowego. Ważne jest też żeby z rana dostarczyć organizmowi dużą dawkę węglowodanów a później stopniowo ja zmniejszać ,a na kolację najlepiej żeby już ich praktycznie nie było , kolacja powinna być mocno białkowa z jak najmniejszą ilością tluszczy i węglowodanów. Ale się rozpisałam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:59 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ---------- Ch_aga a jak wyrzuciłas te produkty maczne z diety to waga spadła Ci przez ten czas choć troszkę? Dało to coś? Pytam bo kiedyś też zrezygnowałam właśnie z nich i ze słodyczy i waga ładnie spadła później wróciłam do słodyczy i waga nadal lekko leciała w dol. Więc wyszło że to własnie wszystko co biało-maczne mnie gubi :-( ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:59 ---------- Dobranoc ![]()
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Konwalia tak, jak zrezygnowałam z tych mącznych i oczywiście słodyczy to od 1 listopada do świąt Bożego Narodzenia schudłam 7kg. Potem to zdrowe odżywianie zostawiłam ale stopniowo podżerałam słodycze a już ostatnio to zamiast posiłków były słodycze i wskoczyło mi 4kg. Więc w zeszłym tygodniu się zawzięłam i teraz też nie odpuszczę. Właśnie wszamałam owsiankę
![]() ![]() ![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
Hej. Ale miałam dzisiaj dzień :-( brat zerwał wiazadła w kolanie i pół dnia jeździłam z nim po lekarzach zagipsowali mu całą nogę i teraz ruszać się nie może a że mieszka z nami to teraz niedość że dziecko na głowie to i nim będę musiała się zająć ;-(normalie żal. Kolacja też musiała być dziś z marketu ale wybrnełam i spałaszowalam pojemnik surówki kupczej ale i tak lepsze to niż kebab . Najbardziej mnie boli dzisiejsza zerowa aktywność fizyczna :-( planowałam rower a był samochód . A teraz jestem padnieta i nie w głowie mi ćwiczenia . Jutro muszę nadrobić . A jak wam idzie? Ja chyba weszłam w ten etap zastoju na wadze jednego dnia 400gram w górę na drugi dzień 500w dol :-( a właśnie szukając kolacji w markecie natrafiłam na ciacha "brzydkie ale dobre" taka nazwa
![]() ![]() ![]()
![]() |
#99 |
Przyczajenie
|
![]()
Hejka. Ja to mam wrażenie ze popadam w depresje, niby mówią że najlepsza motywacji to kupić sobie o kilka rozmiarów mniejsze ubrania ale to na mnie nie działa. Co zacznę się odchudzać jeden dzień i po pełnie mały błąd mały grzech ale w tym mi pomaga oczywiście mój facet który we mnie wpycha slodkie a ja wogóle nie potrafię się oprzeć. Jestem okropna a bym chciała tak z 10kg schudnąć. niewiem jaką diete stosować jakie ćwiczenia na brzuch boki i uda. ja nic chyba nie wiem
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
Hej. Słuchaj aguska1414 nic tak nie motywuje jak choćby mały spadek wagi. Dieta? Pij dużo wody i herbaty zielonej. Zamien zwykły makaron na brązowy i ryż też. Ogranicz ziemniaki i tłuszcze nie rezygnuj tylko ogranicz. Na kolację jedz np tunczyka albo serek wiejski byle by było dużo białka a mało węglowodanów. Jak już nie możesz się powstrzymać od słodkiego kup sobie ciastka owsiane są naprawdę pyszne i staraj się żeby nie jeść ich dużo i w pierwszej połowie dnia . Ja często wcinam je zamiast 2 śniadania jak jestem poza domem. I idź na długi spacer. Wykonaj ta instrukce jednego dnia ale skrupulatnie. Stan na wadze i rano na drugi dzień też się zważ już po wypróżnieniu i na czczo. Daje gwarancje że efekt cię zadowoli co da Ci motywację do dalszego działania. Jestem na diecie ponad miesiąc i już wcale nie odczuwam tego. Kombinuje z przepisami i jem bardzo smacznie i mogłabym tak już do końca życia
![]()
![]() |
#101 |
Przyczajenie
|
hej. piję wodę może mniej niż wczesniej, obiady staram się nie jeść zbyt tłuste ale teściowa u nas gotuje i jak upiecze mięso to nie potrsfię sięjej oprzeć, najgorsze jest to że na majówke jade do moich rodziców a tam bardzo krucho z dieta a zwłaszcza że szykuje się gril. makaron jak mam to jejm ciemny . ale jestem chyba za barzdo leniwa i wogóle . mam całly czas ochote iść biegać ale samej niechce jakiś mam taki wewnętrzny wstuyd że jak pójdę biegać to każdy na mnie się patrzy, głupia jestem
a może znacie jakieś ćwiczenia na zrzucenie boczkow i brzuszka, |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Zadomowienie
|
Podobno twister jest dobry na boczki i brzuch ale mi się wydaje że same ćwiczenia nie wystarczą :-(
![]() |
#103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Przyczajenie
|
no raczej nie wystarcza do tego dieta musi byc
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny . Ale jestem szczęśliwa
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() idziesz jak burza! ![]()
![]() |
![]() |
#108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja niestety przytyłam pół kilo ![]() Pozdrawiam |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
gratulje
![]() ![]() ![]()
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Dziękuje za gratki teraz kolej na baty :-( tak się wychwaliłam że dziś dietę zawaliłam w 100 procentach. Na podwieczorek pół opakowania ciasteczek niby zdrowych ale to mnie nie usprawiedliwia :-( no i miałam odpuścić sobie kolację ale mama upiekła najlepszy pod słońcem serniczek i przyniosła nam troszkę i buu ... :-(zjadłam mały kawałeczek . Muszę od nowa pójść na odwyk od słodyczy bo jak sobie człowiek trochę popusci to później ciągnie coraz bardziej. Buu...
![]() |
#111 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#112 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny, czytam to forum od początku jego istnienia i cieszę się Waszymi sukcesami. Ja jestem 22 letnią studentką i przed studiami ważyłąm około 65 kg, niestety nieregularne jedzienie i życie studenckie spowodowały, że moja waga wzrosła do 81,1 kg. Postanowiłam, że nie może tak dłużej być i "poprosiłam Mikołaja o wagę pod choinkę" stała się moją motywacją
![]() ![]() ----------------------------------------------------------------------------- start: 81,1 kg obecnie: 71,6 kg cel: 60 kg (chociaż przy 65 kg będę zadowolona ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
Hej sowa9110 . Na początku gratuluje pozbycia się ładnej ilości kg. Brawo . I już niedługo będzie 6 z przodu. Oby tak dalej! Pozdrawiam
![]() |
#114 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny! Słuchajcie moja waga leci jak szalona...Z moich zapisek wypada że przez tydzień zgubiłam 1,7 kg -na początku diety nie leciała tak szybko jak teraz , nie powiem że się nie cieszę ale zastanawia mnie to że akurat teraz zaczęłam troszkę podjadać : a to ciasteczko do kawy a to kilka paluszków , kawałeczek serniczka itp. Kaloryczność podniosła mi się o jakieś 150-200 kalorii, więc myślałam że waga stanie w miejscu a ona leci jak oszalała. A dodam też że z ćwiczeniami też było ciężko przez ten tydzień - jedynie obowiązki czyli ogród i sprzątanie samochodu i dziecko...
Miałyście tak kiedyś? Wiecie o co chodzi ![]() ![]()
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
Konwalia pewnie podkręciłaś sobie metabolizm ale ja bym jednak radziła nie podjadać. Chociaż łatwo mi mówić a sama wpierniczam jak odkurzacz
![]() Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Przyczajenie
|
też bym nie radziła podjadać wiem sama po sobie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Czy i ja mogę się przyłączyć? Mam 39 lat, dzieci już raczej spore, ale w ciągu ostanich 3-5 lat (dokładnie nie wiem) przybyło mi ponad 20 kg. Aktualnie ważę 80 kg ![]() Zaczęłam program odchudzania, a właściwie zmiany stylu życia od niedawna, to mój 3 dzień. Na razie próbuję się rozćwiczyć korzystam przy tym z płyty Ewy Chodakowskiej, którą kupiłam z majowym numerem Shape'a. Jak na razie są to dla mnie bardzo wyczerpujące ćwiczenia, ale daję radę ![]() Poza tym staram się mocno ograniczyć spożycie. Niestety mam siedzącą pracę (całe 8 godzin) no i na dodatek uwielbiam gotować i podjadać do późnych godzin nocnych ![]() Przez ostatnich kilka miesięcy zauważyłam, że nie poznaję siebie w lustrze i stwierdziłam, że już dość tego lenistwa!!! Czas się wziąć za siebie i wrócić do dawnych przyzwyczajeń, tj. oszczędna dieta i dużo ruchu ![]() Cieszę się, że już tu jesteście, mam nadzieję że przyjmiecie mnie do klubu i że dzięki Waszemu wsparciu osiągnę cel. Czego i Wam gorąco życzę!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Witaj Jotemka
![]() ![]()
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
na pewno uda Ci się ;D jeżeli kiedyś byłaś przyzwyczajona do takiego trybu życia jaki teraz wprowadzasz to myślę że Twój organizm szybko się przystosuje i będzie z górki, ja kurcz jestem strasznie lenwa chciałam zacząć biegać ale nie mogę się zmotwować ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
Mi to głupio wyjść pobiegać samej u nas na wsi jakieś to niemodne
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:34.