allegro - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-12-29, 20:27   #91
Sieczka
Rozeznanie

Dot.: pilnie potrzebuję porady!!!

czyli jak złożyłam prośbę o wycofanie a sprzedawca jej nie spełnił, to aukcję wygrałam tak samo jak gdybym tej prośby nie składała?
Sieczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-29, 20:28   #92
eklerka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sieczka
czyli jak złożyłam prośbę o wycofanie a sprzedawca jej nie spełnił, to aukcję wygrałam tak samo jak gdybym tej prośby nie składała?
Dokładnie tak samo.
eklerka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-29, 20:45   #93
aniielica
Zakorzenienie

Ja nie wiem jak wogóle można coś licytować i nie zastanawiać sie nad tym czy bedzie mi to potrzebne czy nie. Sprzedający wcale nie musi ci odwołać oferty. Ja też już tego nie robię. Zalicytowanie jest jakby zawarciem umowy cywilno-prawnej miedzy tobą a sprzedającym. I poprzez nie wywiązanie się z niej sprzedajacy może pociagnąc się do odpowiedzialności. Na pewno pójdzie skarga do pracowników allegro. Moga ci zawiesić konto. Zwłaszcza, ze widzę ze jestes niepełnoletnia. Konto na allegro można mieć od 18 lat bodajże. A jeśli korzystasz z czyjegoś konta to tym gorzej dla tamtej osoby... Na szczęście dla sprzedających allegro reaguje szybko i sprawnie w przypadku nieuczciwych kupujących.
aniielica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-29, 21:28   #94
sweeney
Zakorzenienie

GG do sweeney
Dot.: allegro

Tez tego nie rozumiem po co licytowac cos a nawet jednoczesnie 2 rzeczy ktorych nie chce sie kupic. Proszenie o wycofanie na chwile przed koncem aukcji to tez glupota. Sprzedawca ma prawo nie wycofac oferty nawet na 2 tygodnie przed koncem aukcji . Takze na przyszlosc lepiej sie zastanow zanim zalicytujesz, a teraz pewnie skonczy sie na negatywie...
sweeney jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-29, 22:02   #95
eklerka
Zakorzenienie

Z drugiej strony lepiej wycofać taką ofertę, niż mieć później doczynienia z niepoważną osobą. Ja bym wycofała każdego, kto o to prosi. Po co mi potem jakieś negatywy, problemy?
Stary 2005-12-29, 22:15   #96
aniielica
Zakorzenienie

Allegro w takich przypadkach zazwyczaj usuwa negatywy. A jak ktoś jest niepoważny to powinien mieć zakaz korzystania ze wszystkich swistaków, e-bayów i całej reszty.
Stary 2005-12-29, 22:40   #97
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Napisane przez eklerka
Z drugiej strony lepiej wycofać taką ofertę, niż mieć później doczynienia z niepoważną osobą. Ja bym wycofała każdego, kto o to prosi. Po co mi potem jakieś negatywy, problemy?
no tak, ale czasami cięzko wycofać kogoś w 2 minuty przed końcem aukcji
Gabi2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2005-12-29, 22:42   #98
elly2
Wtajemniczenie

Hej dziewczyny! Mam pewien problem zwiazany z allegro wiec postanowilam podpiac sie pod ten watek. Ostatnio zamawialam przez allegro dla kolezanki dwa zestawy kosetykow z avonu. Osoba z ktora nawiazalam transakcje zadzwonila do mojej koelzanki i powiedziala, ze nietsety drugiego zestawu nie przysle bo avon nie wyslal mu paczki...pieniazki odeslal spowrotem na konto a ta pierwsza paczke wyslal. Oprocz tego wystawil mi juz pozytywny komenatrz, ze wszystko ok pomimo ze transakcja nie doszla do skutku. Dzisiaj zobaczylam, ze ponad tydzien temu dostalam mejla od allegro, ze z mojej winy transakcja nie zostala zakonczona w zwiazku z tym dostalam ostrzezenie. Facet poprstu naklamal allegro tlyko po to by nie placic prowizji. Napisalam juz mejla do tego pana...z prosba o wyjasnienie...Niestety na wyjasnienie tej sprawy z allegro mialam 7 dni...a poczte odebralam dzisiaj i termin juz minal. Echh co o tym sadzicie? Na szczescie nie wystawilam temu allegrowiczowi jeszcze zadnego komentarza...Co byscie zrobily na moim miejscu?

elly2 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-29, 22:47   #99
aniielica
Zakorzenienie

Napisz mimo wszystko do allegro. Ten koleś sobie najprawdopodobniej chciał zaoszczędzic na prowizji. Wyslij do allegro wszystkie maile które od niego dostałaś i załatwione
Stary 2005-12-29, 22:49   #100
elly2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aniielica
Napisz mimo wszystko do allegro. Ten koleś sobie najprawdopodobniej chciał zaoszczędzic na prowizji. Wyslij do allegro wszystkie maile które od niego dostałaś i załatwione
Problem polega na tym, ze ja tych mejli nie posiadam Ten koles o tym, ze nie wysle paczki powiadomil moja kolezanke telefonicznie.

Stary 2005-12-29, 22:51   #101
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

napisz do allegro i śmiało wystaw mu odpowiedni komentarz bo on Ci już nie zaszkodzi bo sam wystawił wcześniej pozytywa i teraz jak najbardziej możesz mu wystawić negatywa lub neutrala, moim zdaniem bardzo nie ładnie postąpił!
Stary 2005-12-29, 22:53   #102
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Napisane przez elly2
Problem polega na tym, ze ja tych mejli nie posiadam Ten koles o tym, ze nie wysle paczki powiadomil moja kolezanke telefonicznie.
napisać do Allegro i tak możesz, a komentarz wystaw mu bardzo "ładny"
Stary 2005-12-29, 22:54   #103
elly2
Wtajemniczenie

A wiecie moze co oznacza to ostrzezenie ze strony allegro? Spotkalyscie sie z czyms takim? Bo nie wiem czy mam sie czegos obawiac...ze np. ktos straci do mnie zaufanie itp. Ech ostatni raz zamawialam cos dla znajomych ! Juz mam nauczke.

Stary 2005-12-29, 23:04   #104
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

pytałam sie TŻ i on mówi że 3 ostrzeżenia to chyba konto zawieszają, ale myśle że po opisaniu tej sytuacji anulują sobie to ostrzeżenie
i nikt nie straci do Ciebie zaufania bo nie ma o tym żadnej adnotacji że tak powiem publicznie
Stary 2005-12-29, 23:07   #105
konfitura
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elly2
A wiecie moze co oznacza to ostrzezenie ze strony allegro? Spotkalyscie sie z czyms takim? Bo nie wiem czy mam sie czegos obawiac...ze np. ktos straci do mnie zaufanie itp. Ech ostatni raz zamawialam cos dla znajomych ! Juz mam nauczke.
2 lub 3 ostrzezenia i zawiśniesz. Lepiej do nich napisz.

Ups, sorrki, nie widziałam, że Gabi2 odpisała

konfitura jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-29, 23:13   #106
eklerka
Zakorzenienie

Ale ludzie mają tupet. Moim zdaniem już wystawianie przedmiotów, których się jeszcze nie posiada jest nie fair. Przecież te atrakcyjne produkty z Avonu, czy Oriflame szybko się kończą.

Też miałam dziwne przygody:
Zdażyło mi się też kiedyś, że koleś chciał zwrot prowizji, że niby transakcja nie sfinalizowana. Odpisałam wtedy, że mam przecież rachunek i mogę zeskanować.

Za to na dobre wyszło, gdy poczta zgubiła paczkę. Kupujący najpierw skarżył do allegro, że przesyłki z maseczką, którą kupował nie dostał. Też musiałam się tłumaczyć. Za odszkodowanie odkupiłam mu tą maseczkę dodałam jakiś ręczniczek do twarzy, gąbeczkę, próbki pomadek i zapachów za to, ze musiał miesiąc czekać i ... dostałam najładniejszy z moich komentarzy
Stary 2005-12-29, 23:20   #107
elly2
Wtajemniczenie

Dziekuje Wam dziewczyny za pomoc

hehe to prawda...niezly tupet...na dodatek kolezanka mi mowila, ze przez telefon byl bardzo mily. Poza tym komenatrz,ktory mi napisal byl rowniez bardzo "ladny" i wyraznie podkreslil, ze dokonalam szybkiej wplaty Wiec mam nadzieje, ze allegro anuluje mi to ostrzezenie... Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje

Stary 2005-12-29, 23:26   #108
konfitura
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez elly2
Dziekuje Wam dziewczyny za pomoc

hehe to prawda...niezly tupet...na dodatek kolezanka mi mowila, ze przez telefon byl bardzo mily. Poza tym komenatrz,ktory mi napisal byl rowniez bardzo "ladny" i wyraznie podkreslil, ze dokonalam szybkiej wplaty Wiec mam nadzieje, ze allegro anuluje mi to ostrzezenie... Pozdrawiam i jeszcze raz dziekuje
Słaby z niego kłamca najlepszym dowodem tego, że aukcja została zrealizowana jest właśnie jego komentarz

Stary 2005-12-30, 23:24   #109
Sieczka
Rozeznanie

gdy umawiam się ze sprzedawcą na odbiór osobisty, to jak jest zazwyczaj-ja przychodze do niego do domu, on do mnie, czy umawiamy się w jakimś innym miejscu np. w kawiarni ????
Stary 2005-12-31, 10:24   #110
Gabi2
Zakorzenienie

GG do Gabi2

Cytat:
Napisane przez Sieczka
gdy umawiam się ze sprzedawcą na odbiór osobisty, to jak jest zazwyczaj-ja przychodze do niego do domu, on do mnie, czy umawiamy się w jakimś innym miejscu np. w kawiarni ????
nie ma jednego sposobu, to zależy i od jednej strony i od drugiej, najczęściej albo Ty jedziesz do sprzedającego, lub umawiacie się w miejscu publicznym
Stary 2005-12-31, 11:44   #111
eklerka
Zakorzenienie

Jak kupuje i chce odebrać osobiście, to zazwyczaj pytam, kiedy i gdzie mam przyjechać. To w moim interesie jest nie płacić za przesyłkę. Czasami sprzedający chce u siebie w domu, a czasami z róznych powodów woli umówić się gdzieś indziej. Czesto informacja na ten temat jest na stronie "o mnie", mejlu od sprzedającego, albo w aukcji.
Stary 2005-12-31, 11:48   #112
Irysekk
Rozeznanie

Ja robiłam wiele razy zakupy na allegro i jak narazie nic mi się złego nie przytrafiło Zawsze trafiam na uczciwych sprzedających i kupujących .... oby tak dalej było ...

Irysekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-31, 15:32   #113
eklerka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irysekk
Ja robiłam wiele razy zakupy na allegro i jak narazie nic mi się złego nie przytrafiło Zawsze trafiam na uczciwych sprzedających i kupujących .... oby tak dalej było ...
Ostatnio, jak się czymś takim pochwaliłam dostałam 2 mejle od allegro jednego dnia. Jedna osoba, o której wcześniej pisałam, a druga historia jeszcze dziwniejsza. Chłopak wystawił na allegro telefon komórkowy. Umawialiśmy się na odbiór osobisty. Dzwonie do niego, a on mnie przeprasza, że telefon wrzucił niechcący do jeziora, jak wyjechał pod namiot. Powiedział, że myślał, że go wysuszy i mi sprzeda . Szok! Odpowiedziałam mu zgodnie z prawdą, iż wobec tego cieszę się, że telefon całkiem nie działa, bo kupowałam go nie dla siebie i nie chciałabym odpowiadać za jego późniejsze działanie. Zgłosił do allegro, że transakcja nie doszła do skutku z mojej winy i chciał zwrotu prowizji.
Dla mnie jest to kompletnie niezrozumiałe! Jak wystawiam przedmiot na allegro, to leży bezpiecznie na półce, a ten palant zabrał "mój" telefon pod namiot.
Stary 2005-12-31, 17:04   #114
nekome
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eklerka
Ostatnio, jak się czymś takim pochwaliłam dostałam 2 mejle od allegro jednego dnia. Jedna osoba, o której wcześniej pisałam, a druga historia jeszcze dziwniejsza. Chłopak wystawił na allegro telefon komórkowy. Umawialiśmy się na odbiór osobisty. Dzwonie do niego, a on mnie przeprasza, że telefon wrzucił niechcący do jeziora, jak wyjechał pod namiot. Powiedział, że myślał, że go wysuszy i mi sprzeda . Szok! Odpowiedziałam mu zgodnie z prawdą, iż wobec tego cieszę się, że telefon całkiem nie działa, bo kupowałam go nie dla siebie i nie chciałabym odpowiadać za jego późniejsze działanie. Zgłosił do allegro, że transakcja nie doszła do skutku z mojej winy i chciał zwrotu prowizji.
Dla mnie jest to kompletnie niezrozumiałe! Jak wystawiam przedmiot na allegro, to leży bezpiecznie na półce, a ten palant zabrał "mój" telefon pod namiot.

bosz... zadziwia mnie ludzka pomyslowosc...
nekome jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-31, 17:19   #115
konfitura
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sieczka
Zawsze umawiam się na odbiór w Łodzi gdzieś na Piotrkowskiej, pod teatrem albo przed wejściem do Galerii Łódzkiej. Kawiarnia to raczej nie, bo to nie randka Jeśli sprzedawca prowadzi sklep to odbieram w sklepie.

Stary 2005-12-31, 18:31   #116
Niebieska_bb
Raczkowanie

GG do Niebieska_bb

Ja sobie kupiłam torebke i jestem z niej zadowolona
http://allegro.pl/show_item.php?item=78836929
Niebieska_bb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-12-31, 20:28   #117
Irysekk
Rozeznanie

chyba zaraz coś sobie kupie tak na miłe zakończenie roku

Irysekk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-01-01, 00:34   #118
Sieczka
Rozeznanie

a jak wystawie jakiś przedmiot i go nie sprzedam, to musze płacić dla allegro za wystawienie czy nie??
Stary 2006-01-01, 05:31   #119
eklerka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sieczka
a jak wystawie jakiś przedmiot i go nie sprzedam, to musze płacić dla allegro za wystawienie czy nie??
Za wystawienie tak, prowizję nie. (Mam nadzieję, że czegoś nie pomieszałam, bo trochę po imprezie jestem ). Radziłabym Ci poczytać pomoc. Tam wszystko dokładnie jest wyjaśnione.
Stary 2006-01-01, 11:04   #120
Joasiaa
Wtajemniczenie

GG do Joasiaa

Cytat:
Napisane przez Sieczka
Napewno płacisz za wystawienie.
Joasiaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości