On będzie mieszkał z koleżanką... - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-04-24, 21:50   #91
Amitri
Zadomowienie

Dot.: On będzie mieszkał z koleżanką...

_malayka trudno odpowiedzieć dlaczego wiem... po prostu widziałam jak było, to nawet nie ten stopień znajomości. Między nimi nigdy nie było specjalnej zażyłości, no nie wiem jak to wytłumaczyć. Ona nawet nigdy nie przychodziła do jego pokoju posiedzieć, bo on mieszkał z kolegą. On do niej pogadać owszem, ale to był z kolei zbyt mały pokój by się turlać po podłodze Kurcze nie wiem, takie rzeczy się chyba czuje jak ktoś coś do kogoś i za bardzo intymnie się zbliża (nawet w sferze psychicznej)? Ja przynajmniej wyczuwam

alexandraa13 właśnie o to mi chodzi, że różnica. I że nie wszystkie sytuacje powinno się koniecznie przyrównywać do tej.

---------- Dopisano o 21:50 ---------- Poprzedni post napisano o 21:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Maninja Pokaż wiadomość
przy okazji mam ochote kopnac w dupe mojego TŻ, bo opisałam mu sytuacje autorki, a ten jeszcze mi tu broni tego kolesia :| no chyba nie :/
A jak to uzasadnia? Chyba też jutro spytam swojego
Stary 2013-04-24, 21:53   #92
_malayka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Amitri Pokaż wiadomość
_malayka trudno odpowiedzieć dlaczego wiem... po prostu widziałam jak było, to nawet nie ten stopień znajomości. Między nimi nigdy nie było specjalnej zażyłości, no nie wiem jak to wytłumaczyć. Ona nawet nigdy nie przychodziła do jego pokoju posiedzieć, bo on mieszkał z kolegą. On do niej pogadać owszem, ale to był z kolei zbyt mały pokój by się turlać po podłodze Kurcze nie wiem, takie rzeczy się chyba czuje jak ktoś coś do kogoś i za bardzo intymnie się zbliża (nawet w sferze psychicznej)? Ja przynajmniej wyczuwam
Rozumiem, też mam tę intuicję
Moja historia miała jedynie na celu pokazanie, że dziewczyny mają rację pisząc, że różnie to między tymi "współlokatorami" bywa na dłuższą metę. I mimo że nie ma seksu, to i tak pewnego rodzaju zażyłość i nie do końca sprecyzowana relacja jest trudna dla ew. partnera/partnerki i przede wszystkim zupełnie niepotrzebna.

Wszystko jest piękne, nawet na pewno, jeśli się ma te dwadzieścia parę lat. Wtedy są złudzenia i miłość – i wszystko jest do zdobycia, bo właśnie te głupie dwadzieścia lat.

_malayka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 21:56   #93
prettysimple
Zadomowienie

Ja swojego znam odpowiedź: NIE i koniec, nawet nie bierze takiej możliwości pod uwagę.
Stary 2013-04-24, 22:00   #94
Gwiazdeczka223
Zakorzenienie

Cytat:
przy okazji mam ochote kopnac w dupe mojego TŻ, bo opisałam mu sytuacje autorki, a ten jeszcze mi tu broni tego kolesia :| no chyba nie :/
Kopnij kopnij, ode mnie też możesz kopnąć
Stary 2013-04-24, 22:09   #95
Amitri
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez _malayka Pokaż wiadomość
Rozumiem, też mam tę intuicję
Moja historia miała jedynie na celu pokazanie, że dziewczyny mają rację pisząc, że różnie to między tymi "współlokatorami" bywa na dłuższą metę. I mimo że nie ma seksu, to i tak pewnego rodzaju zażyłość i nie do końca sprecyzowana relacja jest trudna dla ew. partnera/partnerki i przede wszystkim zupełnie niepotrzebna.
Tylko mnie się właśnie wydaje, że nie powinno się traktować tego bycia współlokatorami jako przyczyny tej "intymności", a raczej spojrzeć na relacje dwojga ludzi. Bo przecież jeżeli nie ma tej chemii to będą tylko zwykli kumple i nie będzie żadnych podtekstów. Wspólne zamieszkanie (oddzielne pokoje) nie sprawi, że będą ze sobą przesiadywać całe dni, wieczorem oglądać filmy i zwierzać się sobie. Jeśli tak się stanie to raczej za sprawą tego przyciągania, ale wtedy drobne gesty i słowa mogą się również pojawić tylko przy spotkaniu na uczelni czy na mieście. Wg. mnie każdy przypadek trzeba rozpatrywać kazuistycznie
Stary 2013-04-24, 22:16   #96
Maninja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Gwiazdeczka223 Pokaż wiadomość
Kopnij kopnij, ode mnie też możesz kopnąć
NIE UWIERZYCIE. i zrobil mi jeszcze awanture, ze mam taki a nie inny poglad na sprawe, ze jest mu przykro i jest zawiedzony moim pogladami oO WTF?!
Maninja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 22:18   #97
skrywana_fantazja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Rena Pokaż wiadomość
a ja mnie uderzylo cos innego, serio 8 miesiecy razem i zero seksu?
8 miesięcy bez seksu to mało.
skrywana_fantazja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-04-24, 22:20   #98
Maninja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez skrywana_fantazja Pokaż wiadomość
to duzo strasznie IMO. ciezko by mi bylo to wytrzymac oO
Stary 2013-04-24, 22:23   #99
Amitri
Zadomowienie

Cytat:
NIE UWIERZYCIE. i zrobil mi jeszcze awanture, ze mam taki a nie inny poglad na sprawe, ze jest mu przykro i jest zawiedzony moim pogladami oO WTF?!
To znaczy, on nie może zrozumieć, że nie zgodziłabyś się, żeby mieszkał i spał obok dziewczyny, na widok której ma wzwód i kiedyś z nią kręcił? To rzeczywiście WTF.
Stary 2013-04-24, 22:25   #100
Maninja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amitri Pokaż wiadomość
To znaczy, on nie może zrozumieć, że nie zgodziłabyś się, żeby mieszkał i spał obok dziewczyny, na widok której ma wzwód i kiedyś z nią kręcił? To rzeczywiście WTF.
Jego zdaniem moje podejscie jest egoistyczne. Naprawde, faceci to jeden wielki cyrk :O
Stary 2013-04-24, 22:25   #101
skrywana_fantazja
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kr0pka Pokaż wiadomość

Pozwoliłabyś swojemu chłopakowi, żeby mieszkał z koleżanką, z którą kiedyś pomieszkiwał na studiach i ilekroć, w momencie, kiedy kładli się razem przytuleni, to Twój TŻ miał wzwód? (bo taką historię mi mój opowiedział kiedyś odnośnie tej dziewczyny)
Historia rzeczywiście godna do opowiedzenia swojej dziewczynie. Wzwód miał - co za wyczyn.
skrywana_fantazja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 22:32   #102
201607110949
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez skrywana_fantazja Pokaż wiadomość
dla jednych mało, dla drugich dużo.
201607110949 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 22:40   #103
magd102
Rozeznanie

Cytat:
Jego zdaniem moje podejscie jest egoistyczne. Naprawde, faceci to jeden wielki cyrk :O
A czym tłumaczył swoje podejście do mieszkania Twojego z "bratem" ? dbaniem o związek?

Ogólnie miło by było gdybyś dokładnie opisała waszą rozmowę a nie rzucała tylko pojedynczymi zdaniami,bo jestem ciekawa jak sama broniłaś swojego zdania i co postanowaliście

„Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterie; to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć.”

magd102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 22:41   #104
Maninja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez magd102 Pokaż wiadomość
A czym tłumaczył swoje podejście do mieszkania Twojego z "bratem" ? dbaniem o związek?

Ogólnie miło by było gdybyś dokładnie opisała waszą rozmowę a nie rzucała tylko pojedynczymi zdaniami,bo jestem ciekawa jak sama broniłaś swojego zdania
a to nie do mnie pytanie, ja tutaj o czyms innym :P

ale tez czekam na relacje autorki!
Stary 2013-04-24, 22:42   #105
skazana_na_bluesa
.

Cytat:
Cytat:
nie, nie faceci - on.
wspominałaś mu o jego reakcji na wspólne mieszkanie z przyjacielem?

skazana_na_bluesa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-24, 23:11   #106
Malagenia
Raczkowanie

Mylicie Maninję z autorką

Ciekawa jestem co powie tż autorki, ja sobie nie wyobrażam takiej sytuacji, zwłąszcza po tych rewelacjach o wzwodzie itd.
Malagenia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-24, 23:21   #107
magd102
Rozeznanie

Cytat:
a to nie do mnie pytanie, ja tutaj o czyms innym :P

ale tez czekam na relacje autorki!
Uff... ale i tak podtrzymuje wcześniejsze pytania jak już autorka wróci

a jak tłumaczy swoje podejście Twój facet? i dlaczego jestes egoistyczna według niego? bo nie pozwoliłabyś mu spać w pokoju z koleżanką która chce bzyknać wszystko co sie rusza?

„Przeznaczenie zazwyczaj czeka tuż za rogiem. Jakby było kieszonkowcem, dziwką albo sprzedawcą losów na loterie; to jego najczęstsze wcielenia. Do drzwi naszego domu nigdy nie zapuka. Trzeba za nim ruszyć.”

magd102 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 01:53   #108
kr0pka
Zakorzenienie

Wróciłam...

Lewy pas, gaz i płynę..
kr0pka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 02:49   #109
201703160948
Konto usunięte

Cytat:
Wróciłam...
I co tam?

Przeczytałam cały wątek i jestem w ciężkim szoku. Gdyby mój TŻ zaproponował mi taki układ szybko straciłby to miano koleżanka koleżanką, ale ta panna według opisu Twojego TŻ wcale nią nie była, także podwójne nie - w sumie nie wiesz, co tak naprawdę między nimi było. Zamęczyłabym się psychicznie ciągle myśląc, co oni robią - tak jak ujęły dziewczyny wyżej - nie chodzi nawet o seks, tylko o wspólne życie...
201703160948 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-04-25, 02:59   #110
eibhlin87
Zakorzenienie

Cytat:
Wróciłam...
I jak sie sprawy potoczyły? też czytałam cały wątek, mój tż nigdy nie wpadłby na taki pomysł, a ja bym się w życiu nei zgodziła na taki ukłąd...
eibhlin87 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 04:15   #111
niebieskie_oczko
Zakorzenienie

Powiem wam, że wątek mnie poruszył tak, że spytałam się swojego faceta, co sądzi o tej całej sytuacji. Opowiedziałam to w stylu, że ja to Autorka, a on to facet Autorki Jak tylko doszłam do zdania, że dostałby propozycję mieszkania u jakiejś koleżanki, z która wcześniej kręcił, to przerwał słowem "nie" :P
Uznał, że skoro koleś nie pozwolił mieszkać dziewczynie z przyjacielem, to on powinien się też odpowiednio zachować. Powiedział też, że Autorka ładnie się zachowała, chcąc wspomóc faceta finansowo i że on wziąłby kasę i starał się ogarnąć jakiś nocleg w neutralnym miejscu.

Widzę, że Autorka z uśmiechem, więc chyba doszło do jakiegoś kompromisu.
Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż
K&K
niebieskie_oczko jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 07:20   #112
Maninja
Raczkowanie

zazdroszcze Wam tych facetow, ktorzy nawet hipotetycznie nie biora tego pod uwage :C
AUTORKO, czekamy na informacje
Stary 2013-04-25, 08:17   #113
Gwiazdeczka223
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niebieskie_oczko Pokaż wiadomość
Powiem wam, że wątek mnie poruszył tak, że spytałam się swojego faceta, co sądzi o tej całej sytuacji. Opowiedziałam to w stylu, że ja to Autorka, a on to facet Autorki Jak tylko doszłam do zdania, że dostałby propozycję mieszkania u jakiejś koleżanki, z która wcześniej kręcił, to przerwał słowem "nie" :P
Uznał, że skoro koleś nie pozwolił mieszkać dziewczynie z przyjacielem, to on powinien się też odpowiednio zachować. Powiedział też, że Autorka ładnie się zachowała, chcąc wspomóc faceta finansowo i że on wziąłby kasę i starał się ogarnąć jakiś nocleg w neutralnym miejscu.

Ja też spytałam mojego chłopaka o to, najpierw patrzył z niedowierzaniem, a potem powiedział: "masakra jakaś"
Stary 2013-04-25, 08:40   #114
Amitri
Zadomowienie

Ja specjalnie zadzwoniłam wczoraj o 23 do swojego, ale był na meczu, więc go nie męczyłam Ale dziś rano przedstawiłam mu całą sytuację i na szczęście jest normalny. Dla niego mieszkanie z przyjacielem, a dziewczyną, z którą się kiedyś kręciło to dwie różne rzeczy i w pierwszej nie widzi problemu. Stwierdził też, że sytuacja tego faceta jest trudna i jeżeli to by była ostateczna opcja to rozumie. Ale jak zadałam mu pytania nakierowujące: czy uważa, że to w porządku, czy chciałby przez to rozwalić związek i czy sam by się na coś takiego zgodził to stwierdził, że najlepiej niech on wróci do rodziców i spokojnie poszuka pracy. Inne opcje noclegu i pomocy finansowej też są dobrym rozwiązaniem, choć tymczasowym. Sam w takiej sytuacji stwierdził, że wynająłby ze mną pokój i mnie utrzymywał przez ten czas (tylko, że on zarabia kilka tysięcy, a Autorka chyba nie).
Ogólnie stwierdził, że tymi wyznaniami to ten facet odpowiednio "nastraja" Autorkę na to, co się tam będzie działo. I na moje oburzenie, że coś takiego można w ogóle wymyślić, stwierdził - a mało to jest na świecie debili z obu stron? Oczywiście bezbłędnie trafił, że problem z wizażu, bo tylko tu jest możliwe, żeby ktokolwiek miał taką zagwozdkę (czasem czyta listę tematów i wierzyć mu się nie chce). A jego pierwsze pytanie po przytoczeniu przeze mnie tej historii brzmiało: Z kim ty kręcisz?!
Stary 2013-04-25, 09:11   #115
GrumpyCat
Wredny kotecek

Cytat:
Napisane przez niebieskie_oczko Pokaż wiadomość

Hehe ja też się wczoraj zapytałam Patrzył na mnie jak na głupa jakiegoś że co ja sobie w ogóle wyobrażam
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 09:37   #116
kr0pka
Zakorzenienie

Wyjaśnił mi tylko, że to był pomysł, a nie stawianie mnie przed faktem dokonanym; że ona była zawsze jego deską ratunku w takich sytuacjach. Nawet jak mu się paliwo kończyło to jechała kilkadziesiąt kilometrów z pomocą. Nawet jak się razem upijali to między nimi do niczego nie dochodzilo.

Oczywiście to słowem wstępu, bo ja powiedziałam, że ten związek się skończy prędzej czy później, nie przez sam fakt że będę podejrzewała zdradę, bo nie będę, ale przez takie codzienne sytuacje, w których miejsca dla mnie nie będzie. Przypomniałam mu też swoją reakcję kiedy on powiedział, że nie chciałby żebym mieszkała z przyjacielem - od razu odsunęłam od siebie tę myśl, bo uszanowałam jego zdanie.

Przeprosił mnie, powiedział, że jest egoistą, ale że już nie daje rady. Po podliczeniu wyszło mu, że ma 6 tys złotych długu i że pożyczanie ode mnie kolejnej kwoty nie da mu komfortu psychicznego. Wyjaśniłam, że dług u mnie to dług innnego rodzaju.

Na początku próbował wzbudzić we mnie poczucie winy, że będzie mieszkał w garażu, bo nie widzi innego wyjścia. Zaproponował nawet, żebym z nim pojechała do tej koleżanki jutro (!) W ogóle nie rozumiał moich wątpliwości, ale w miarę mu przedstawiałam i w końcu powiedział, że za bardzo mu zależy, żeby w taki sposób to spieprzyć i że rzeczywiście zachował się jak egoista. Dałam mu kilka nrów telefonów, żeby zadzwonil, ja sama też czegoś poszukam...

Niestety, nie powiedział mi tego wcześniej, ale od kilku tygodni jest pod kompletną kreską. Nigdy nie widziałam go tak płaczącego i załamanego jak wczoaj. Najgorsze jest to, że ja naprawdę nieźle zarabiam i jestem mu w stanie pożyczyć 1 tys czy więcej, bez obciązania siebie, tylko jemu duma nie pozwala...

Lewy pas, gaz i płynę..

Edytowane przez kr0pka
Czas edycji: 2013-04-25 o 09:42
Stary 2013-04-25, 09:50   #117
Gwiazdeczka223
Zakorzenienie

Cytat:
Wyjaśnił mi tylko, że to był pomysł, a nie stawianie mnie przed faktem dokonanym; że ona była zawsze jego deską ratunku w takich sytuacjach. Nawet jak mu się paliwo kończyło to jechała kilkadziesiąt kilometrów z pomocą. Nawet jak się razem upijali to między nimi do niczego nie dochodzilo.

Oczywiście to słowem wstępu, bo ja powiedziałam, że ten związek się skończy prędzej czy później, nie przez sam fakt że będę podejrzewała zdradę, bo nie będę, ale przez takie codzienne sytuacje, w których miejsca dla mnie nie będzie. Przypomniałam mu też swoją reakcję kiedy on powiedział, że nie chciałby żebym mieszkała z przyjacielem - od razu odsunęłam od siebie tę myśl, bo uszanowałam jego zdanie.

Przeprosił mnie, powiedział, że jest egoistą, ale że już nie daje rady. Po podliczeniu wyszło mu, że ma 6 tys złotych długu i że pożyczanie ode mnie kolejnej kwoty nie da mu komfortu psychicznego. Wyjaśniłam, że dług u mnie to dług innnego rodzaju.

Na początku próbował wzbudzić we mnie poczucie winy, że będzie mieszkał w garażu, bo nie widzi innego wyjścia. Zaproponował nawet, żebym z nim pojechała do tej koleżanki jutro (!) W ogóle nie rozumiał moich wątpliwości, ale w miarę mu przedstawiałam i w końcu powiedział, że za bardzo mu zależy, żeby w taki sposób to spieprzyć i że rzeczywiście zachował się jak egoista. Dałam mu kilka nrów telefonów, żeby zadzwonil, ja sama też czegoś poszukam...

Niestety, nie powiedział mi tego wcześniej, ale od kilku tygodni jest pod kompletną kreską. Nigdy nie widziałam go tak płaczącego i załamanego jak wczoaj. Najgorsze jest to, że ja naprawdę nieźle zarabiam i jestem mu w stanie pożyczyć 1 tys czy więcej, bez obciązania siebie, tylko jemu duma nie pozwala...
Dobrze że w końcu przejrzał na oczy i przyznał Ci rację. Trochę gorzej że ma te swoje długi... Najlepiej byłoby gdyby na ten miesiąc wynajął sobie miejsce w jakimś najtańszym mieszkaniu studenckim, a gdy skończy Ci się umowa o mieszkanie możecie razem wynająć jakiś pokój.

Strasznie ciężka sytuacja, on na pewno potrzebuje teraz Twojego wsparcia. Myślałam o nim nie najlepiej po tym co pisałaś, ale teraz zmieniam zdanie kompletnie.

Ale te poświęcenia koleżanki też wydają mi się podejrzane

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-04-25, 09:51   #118
GrumpyCat
Wredny kotecek

A zapytałaś co do kwestii dojazdów i jedzenia? To też ONA miała mu sponsorować?
GrumpyCat jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-04-25, 10:14   #119
mpt
Zakorzenienie

Cytat:
[...]Po podliczeniu wyszło mu, że ma 6 tys złotych długu i że pożyczanie ode mnie kolejnej kwoty nie da mu komfortu psychicznego. [...]Najgorsze jest to, że ja naprawdę nieźle zarabiam i jestem mu w stanie pożyczyć 1 tys czy więcej, bez obciązania siebie, tylko jemu duma nie pozwala...
Ma bardzo duży dług jak na zaistniałą sytuację. Pożyczanie dużych pieniędzy w tak świeżym związku to spore ryzyko, mam nadzieję, że nie odwali Ci jakiegoś numeru. No sytuacja nieciekawa, dziwne, że tak późno się ogarnął.
Stary 2013-04-25, 10:16   #120
kr0pka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mpt Pokaż wiadomość
Ma bardzo duży dług jak na zaistniałą sytuację. Pożyczanie dużych pieniędzy w tak świeżym związku to spore ryzyko, mam nadzieję, że nie odwali Ci jakiegoś numeru. No sytuacja nieciekawa, dziwne, że tak późno się ogarnął.
Wiesz, nie jest on anonimową osobą dla mnie. Warszawa Warszawą, ale oboje pochodzimy z jednego małego miasta na lubelszczyźnie, spędzaliśmy wspólnie święta z rodzinami, także o to, że coś odwali się nie boję.

Lewy pas, gaz i płynę..
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości