![]() |
#91 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Okazja w moim mieście!
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Zadomowienie
|
Ciekawe... wycofują je z Polski, czy zaprzestają produkcji w ogóle...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak już coś ciekawego "odkryję" - to musi być wycofywane??? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Zadomowienie
|
Zadaję sobie to samo pytanie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
Czemu nie arcydzieło? Może dlatego, ze są zbyt przytulne, zbyt bezpieczne, zbyt apetyczne i wbrew nazwie mają zbyt mało kamienia filozoficznego
![]() ![]() A z drugiej strony mają w sobie magię, choć raczej tę białą - to chyba pierwsze perfumy, od których nie musiałabym odpoczywać po wykończeniu flakonika. Gdybym miała je do czegoś porównać to do miłości, opartej nie na zmysłowej fascynacji, ale na głębokiej przyjaźni, zrozumieniu i akceptacji. Hm... może jednak arcydzieło, skoro potrafi ewokować takie uczucia ![]() Zastanawiam się nad ekstraktem perfum, poważnie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Jest wiele kompozycji, które chociaż ogromnie wyrafinowane, eleganckie i przez znawców określane jako wybitne - a jednak mnie się kompletnie nie podobają ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Zadomowienie
|
Uwaga Uwaga
w moim mieście dostępny jest: Le Feu oryginalny, czerwony. Dziś po pracy pojechałam zrobić zakupy do prawie-że-całodobowej perfumerii, która jest też moją ulubioną ![]() Cena: 30 ml refill edt - 40,50 euro 50 ml edt - 53,5 euro. I teraz tak: ten zapach trzeba zamówić. Zamówienie jest realizowane tylko co jakiś czas, bo, z tego co zrozumiałam, nie w każdym tygodniu mają kogoś od zamówień z zewnątrz. Będą mieli tą osobę w najbliższy poniedziałek, po około półtora tygodnia zamówienie jest na miejscu. Perfumeria jest jak najbardziej sprawdzona i licencjonowana, robię tam zakupy od kilku lat z dużą regularnością, bo, jak pisałam wyżej, zbieram tam punkty, i mam już na widok ich szyldu odruch psa Pawłowa ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zadomowienie
|
prawdę mówiąc, nie pytałam dokładnie kiedy mija "ostatnia szansa", ale wiem z doświadczenia, że im szybciej, tym lepiej, szczególnie z uwzględnieniem tego, że to Holandia, i sektor usługowy kuleje i to bardzo. Puściłam Ci priva
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
A ja dzis znalazłam flaszkę Guerlain Mitsouko- coś mi się obiło o uszy, że któraś z Was poszukiwała
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
nie wiem, czy ktoś tego szuka, ale widziałam dziś Yvresse i Króla Słońce w perfumerii w Łodzi, tudzież Desnudę w Sephorze i Celine Oriental Summer w Douglasie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zakorzenienie
|
![]()
We wrocławskim Superpharmie sporo zapachów jest przecenionych o od 10 bodajże do 15%(pamiętam,że jak bylam to widziałam naklejkę przeceny na Lacoste pour famme,Guerlain L`Instant i diorowskim Addict`cie,ale jest jeszcze sporo innych przecenionych
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
W drogerii Marionaud w Geanie Toruń balsam do ciala Kenzo Jungle Tiger 170zl
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Wtajemniczenie
|
W lecklerku w Lublinie ( tym na Zana ) Jest Jungle tygrys , nie spojrzałam na cenę.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Wtajemniczenie
|
aaa i jeszcze Alchime
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
kizia a mogłabys sprawdzić cene i pojemnośc ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Wtajemniczenie
|
Spoko ale dopiero w przyszłym tygodniu
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Wtajemniczenie
|
Jest i słoń i tygrys. te baby w leklerku są jakieś dziwne. Zobaczyłam tygrysa w gablotce( stoi na jednej z nizszych półek tak blizej dzrzwi) i spytałam czy mogę wypróbowac a ona mi na to "nie ma wycofany!" no to ja pytam co robi w gablocie? a ona na to " oj...faktycznie jeszcze jest"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Zapomniałam hasło i tak nakręciłam przy odzyskiwaniu, że myślałam że już nigdy się nie zaloguję... Znalazłam Le Feu we Wrocławiu. Traugutta siedemdziesiąt ileś, niedaleko WPO Alba (po drugiej stronie, iść trzeba od WPO w kierunku Niskich Łąk). Perfumeria ma nazwę, ale przez to logowanie się zestresowałam i zapomniałam. 207 zł za pięćdziesiątkę, tylko 1 sztuka. Byłam ostatnia przed zamknięciem sklepu, więc jutro rano jeszcze będzie, lol. Poza tym Les Belles de NR, żółte i zielone. Pozdrawiam i idę połknąć jakiś magnez.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
a pamiętasz może w jakiej cenie i pojemności zółte Les Belles ? kurka kupiłabym sobie, a raczej wyżebrała zakup u jakiejś wrocławianki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Myślę, że żółte to były 30-ka i 50-ka, albo 30 i 100-ka?? Nawet się spytałam o cenę, ale nie zapamiętałam, i nie chcę Ci nazmyślać teraz. O Le Feu też musiałam się pytać dwa razy - bo byłam w szoku. W każdym razie czerwony, oryginalny, szkoda że bez testera, bo bym miała teraz na nadgarstku i wiedziała, czy mi gust się zmienił... Tam chyba też Venezia była. Acha - to może być Traugutta 60 coś lub 80 też, a nie 70 - bo sprawdziłam numery bram dopiero po paru minutach, a nie wiem jak tam numery rosną.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Przy okazji, moja droga, nie masz ochoty dołaczyć do naszego jutrzejszego zlociku?... Szczegóły w moim podpisie! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
![]()
Pixie, czy ja Cię czasem nie wprowadziłam w błąd? Bo dziś widziałam takie samo Le Feu w Jeleniej Górze, za 257 - a że byłam przytomniejsza niż wczoraj, doszlam do wniosku że ceny nie powinny być aż tak rozbieżne. W takim razie bardzo przepraszam. I w ogóle zwątpiłam - czerwone pudełko, napis Le Feu d'Issey - bez light - więc wygląda na to, że to są te perfumy, o które chodzi. To dlaczego mają opinię niedostępnych, gdy ja trafiam na nie dzień po dniu?? NIestety nie mogę przyjść na spotkanie, ale dziękuję za zaproszenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Stoi także żółte Les Belles (ale o cenę zapytać zapomniałam, dla zainteresowanych, zadzwonię tam w poniedziałek), All About Eve, "panterka" D&G, "Champagne" YSL (jeszcze jako "Champagne"), Le Dix Balenciagi i wiele innych, których zwyczajnie nie zapamiętałam, bo w pośpiechu byłam. ![]() Edytowane przez pixie7 Czas edycji: 2005-12-04 o 01:00 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zakorzenienie
|
Pixie jakbys mogła sprawdzić pojemność i cenę Les Belles i All About Eve, bo uzywała moja mama i chyba nadal chętnie by je widziała u siebie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:08.