|
|
#91 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Odp: Motywacja by stracic 6 kg
Elza, to gdzie Ty mieszkasz? :<
|
|
|
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
Odp: Motywacja by stracic 6 kg
W niemczech niedaleko Dortmundu
Jak wam mija dzien Dziewczynki ? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Motywacja by stracic 6 kg
Mi tak sobie, dietke trzymam, ale jeszcze nic nie ćwiczyłam, boli mnie kręgosłup, wczoraj zaczęłam ćwiczyć pierwszy raz takie ćwiczenia z Tiffany na boczki i talię, fajne są, ale tak mnie boli
To fajnie że masz tak blisko do pracy, też bym tak chciała. A można wiedzieć co robisz? ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- No w końcu A6W zaliczone (11dzień), a rowerek sobie dzisiaj odpuszcze i tak mam na jutro w planie sporo ćwiczeń
|
|
|
|
|
#94 |
|
Rozeznanie
|
Może jutro będzie ładna pogoda w Polsce to sobie wyjdę na rower, o. Od początku diety nic a nic nie ćwiczyłam
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
Karyvlea oj ty leniu, to ja Cię tu zaraz zmotywuję, albo jutro, bo dzisiaj sama siebie nie umiem zmotywować
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zaczęłam ćwiczyć Skalpel Chodakowskiej, pierwsze dwa razy nie dawałam rady zrobić tylu powtórzeń co ona, za trzecim mi sie udało
Jak mi się nie chcę, to jedynie jeżdżę na rowerku stacjonarnym, no i A6W ćwiczę, nie chcę przerwać i zaczynać od nowa. |
|
|
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
Kary chyba cie znajde i zmusze hahah takze uwazaj i bierz sie za robote -moge byc grozna ;-) nie ma ogladania trzeba cwiczyc razem z nia jak chcesz ogladac to na wspolnej sobie wlacz ;-)
Ja sie dzis wybyczylam na tarasie a teraz skonczylam moje partie brzuszkow jutro dodaje po 10 wiecej ![]() Co do mojej pracy to nasz motylek powinien wiedziec co to jest 'POCO' a dla niewtajemniczonych dodam ze to sklep ala ikea ...wiekszosc czasu latam magazyn sklep magazyn sklep ....naprawde 4 h biegania z ciezarkami ;-) Nazywam to fitnessem za ktory mi placa :-D Wiem ze juz pozno ale mam straszna ochote na greiphruta |
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Elzadinio to mnie teraz z tą pracą zaskoczyłaś, ja wlaśnie chciałam Ci napisać, że jeżdże do twojego miasta do Poco, byłam tam 3 razy
![]() Przywiozłam z tamtąd kuchenke całą, tzn szafki ![]() ---------- Dopisano o 21:16 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Uważaj bo Cię kiedyś złapię
Edytowane przez Butterfly_27 Czas edycji: 2013-05-03 o 21:18 |
|
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
Motylku a mieszkam ulice dalej hahaha
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Nastepnym razem daj znac mam znizke ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
To fajnie, ja w PL do pracy też miałam kilka minut drogi, obecnie nie pracuję, najpierw muszę się nauczyć niemieckiego i synka (2latka ma) wysłać do przedszkola. Chciałabym tak za 2 latka pójśc do pracy, chociaż na pół etatu, żeby dzieci i mąż na tym nie ucierpieli
|
|
|
|
|
#102 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Gdybym miała bieżnię albo rowerek stacjonarny to bym ćwiczyła, a tak... ![]() Jak jesteś głodna to zjedź. Nie fajnie tak się kłaść z pustym brzuchem ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
|
#103 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak długo mi ta nauka zajmie czasu, uczę się sama w domciu, wcześniej mi to fajnie szybko szło, a teraz już mi czasami nie chce. Mieszkam tu 10miesięcy a nadal, nie chce mi się rozmawiać po niemiecku, rozumiem co ktoś do mnie mówi, ale gorzej z odpowiedzią
![]() ---------- Dopisano o 21:34 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Karyvlea Ty to naprawdę jesteś leniuch, ja Cię zaraz zmotywuję ![]() Pomogło? |
|
|
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
Kary ja tez ogladam hahah obowiazkowo
![]() Motylku wszystko przyjdzie z czasem ....ja sie nie potrawilam uczyc ...znienawidzilam ...nie umialam sluchac -zanim jeszcze go poznalam ... teraz jestem tu 8 lat a i tak zle odmienie albo zabraknie mi wyrazu ... hlowa do gory uwierz mi z kazdym dniem bedzie lepiej a najwiecej zlapiesz od wlasnych dzieci Moje drogie panie ide do wanienki i lulu bo jutro praackaaa Buziole i kolorowych Snow !!!!! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Aaa i pociesze cie jeszcze tym ze ja przez pierwsze 3 latka ani me ani be ani kukuryku trzeba bylo ruszyc tylek do przedszkola do ludzi i sie zaczelo Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#105 |
|
Rozeznanie
|
Ja uczyłam się kiedyś niemieckiego przez 7 lat i nic nie umiem.
![]() Podziwiam Was ![]() Magi, tak boli że nie wiem czy dam radę ćwiczyć! Jutro tyłas ruszę, obiecuje.
|
|
|
|
|
#106 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() kłaniam się nisko autorkę wątku przepraszam za spamowanie ![]() wyłączam subskrypcje i znikam. życzę mądrych decyzji
|
|
|
|
|
|
#107 |
|
Zakorzenienie
|
Witam przyporannej kawce, ja już wskoczyłam na rowerek, chociaż leń z wczoraj mnie je szcze nie opuścił
|
|
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
Motylku a ja juz przy kawce i zaniedlugo do pracyyyy dzisiaj to ja mam lenia ....brzuszek mnie troszke boli oj starzeje sie czlowiek !!!!
Popoludniu wybieram sie do sklepu -takiego ze zdrowa zywnoscia (ziolka ,brak glutenu) moze znajde tam cos smacznego ,a przede wszystkim jade po herbatki Aaaa i dzisiaj poranny spacer do pracy ,mozna sie przejsc bo nie musze jechac z malym do szkoly
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już 50 min rowerka zaliczyłam, zjem lekkie śniadanko i będę się mobilizować do biegania, jak wrócę zjem coś porzadniejszego, bo nie lubię biegać z pełnum brzuchem
|
|
|
|
|
#110 |
|
Raczkowanie
|
Milego boegania !!!
Chce Wam dolaczyc liste ktora znalazlam na jednej stronce i przypomina mi ta co dostalam od pani doktor dotyczacej mojej alergii - usiasc i plakac chyba mi pozostaje bo smiac sie juz noe umiem :-/ ☠DIETA To, że alergia na nikiel pojawia się na skutek kontaktu z metalowymi przedmiotami wie każdy, ale, że niektóre artykuły spożywcze zawierają ten pierwiastek było dla mnie wielkim zdziwieniem.☠Osoby, które mają zdiagnozowaną alergię na nikiel muszą zrezygnować całkowicie z produktów oznaczonych „!„.☠ Pozostałe produkty trzeba jeść z umiarem. Moja alergia jest jednak tak nasilona, że w ogóle muszę zapomnieć o produktach z listy. Nawet ich niewielka ilość powoduje u mnie wysypkę.Potrawy zawierające nikiel!☠- produkty, na które należy szczególnie uważaćOWOCE I WARZYWA☠Gruszka☠Wiśnia!Ba nan☠Rabarbar☠Brzoskwinia☠ Orzechy!Pistacje☠Kukurydz a, soja, orzeszki ziemne!Strączkowe (np. fasola, bób, soczewica)☠Groch☠Pomidor☠ Kalarepa☠Szparagi pietruszka, cebula, czerwona boćwina☠Grzyby☠Szpinak☠Wa rzywa liściaste (np. kapusta włoska, sałata)☠Kapusta (np. kapusta: pekińska, czerwona, biała, brokuły)☠Warzywa konserwowe!☠☠PRODUKTY ZBOŻOWE☠Produkty z pełnego ziarna, kleiki☠Produkty z owsa (w tym płatki owsiane)!Gryka, proso☠Proszek do pieczenia☠Preparaty zawierające dużą ilość błonnika, np.: tabletki z otrębami☠NABIAŁ☠Serwatka☠ Sery twarde (np. Emmentaler, Chaster, Cheddar, Parmezan)☠Sery półtwarde (np. Tylżycki, Edamski, Roquefort, Gouda)☠Ser topiony!MIĘSO, DRÓB, RYBY☠Podroby (mogą być też zawarte w kiełbasie)☠Skorupiaki (np. kraby, małże, ostrygi, homar)☠Śledź, tuńczyk, sardynka, makrela!Szczupak☠Konserwy rybne☠ARTYKUŁY DELIKATESOWE☠(sałatki, sosy, majonez)☠Wszystkie produkty gotowe ze sklepów☠Keczup, koncentrat pomidorowy!Chrzan☠Ocet (również ocet winny, stołowy, jabłkowy)☠Sos sojowy, sfermentowane produkty na podłożu soi!Wyciągi drożdży☠SŁODYCZE I DESERY☠Z orzeszkami ziemnymi!Z czekoladą!Z migdałami!Z marcepanem!Margaryna!Lukr ecja☠NAPOJE☠Soki owocowe (nikiel zawierają kwaśne soki)!Kawa, mocna herbata (zielona, czarna), kakao!Piwo, wino (zwłaszcza czerwone)! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
o matko
Naprawdę współczuję, u mnie siostra jest uczulona jedynie na kakao, czyli też na czekolade, a jak narzeka. Mimo wszystko je czekolade, ale w mniejszych ilościach i nic jej nie jest, a jak zje troche więcej to zaraz ma na calych istach wysypke. Ja jej zawsze kupuje białą czekoladę, ja ją uwielbiam, nie ma w mniej kakao, więc jej nie szkodzi. A synek jest uczulony na cytrusym żadnej cytryny, pomarańczy, mandarynki może ale w ograniczonych ilościach, na pierze, oliwki do smarowania dzieci i nie wiem na co jeszcze.---------- Dopisano o 06:34 ---------- Poprzedni post napisano o 06:28 ---------- To ja wpadnę do ciebie z ciastem, Rafaello na krakersach o ile takie lubisz, jak uda nam się już dojść do celu z naszą wagą, będziemy świętować ![]() Tam jest kokos, migdały (można je pominąć jesli nie możesz), margaryne można zastąpić masłem, krakersy, cukier, cukier waniliowy, maka ziemniaczana i maka pszenna, no i mleko i to tyle
|
|
|
|
|
#112 |
|
Raczkowanie
|
Tez sie zastanawiam co teraz ,dlatego chce podjechac do tego sklepu podobno tam kobieta zna sie na rzeczy ja tez caly czas jadlam ale mam dosyc wiecznego drapania sie i nie umiem przestac jak z kims rozmawiam drapie sie odruchowo jakbym jakies wszy miala ale tego sie nie da opanowac a i czesto wstaje po nocy z rozdrapanym dekoltem az do krwi bo przez se nie panuje nad tym ;-(
Napisze popoludniu co doradzila mi ta kobieta zmykam do pracy Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
Czytałam teraz na temat tego uczulenia na nikiel. Ja też jestem uczulona, ale nie wiem na co, na blache, albo jakiś pierwiastek z tym związany. Moje ciało nie może sie stykać np. z sprzączką od paska, guzikiem od spodni czy nie mogę nosić zwykłych kolczyków lub zegarka, bo zaraz mnie cholernie piecze, swędzi i mam zaczerwienienia. Ale jedzenie żadne mi raczej nie szkodzi. Czytałam, że można być uczulonym na nikiel, ale tylko na metale, jedzenie nie wchodzi w gre. Może ja tak mam, nie wiem. Ale denerwuje mnie to, że nie mogę nosić zegarków czy kolczyków, czy naszyjników takie co mi się podobają. Czasami robi mi się wysypka na nogach, ale za pół dnia sobie zniknie, nie wiem wogóle od czego to. Moja ciotka też jest uczulona na blache jak ja, to kolczyki jak chce nosić zwykłe to kupuje sobie jedynie te zapinki (co są w uchu srebrne), zegarek można pomalować lakierem bezbarwnym, kiedyś tak robiłam, pomagało.
|
|
|
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
Tak motylku to tez jest alergia niklowa tylko ja mam ta pokarmowa nie tylko zblizeniowa (jak w Twoim przypadku) i tu sie zaczynaja schody ...z bizuterii to tylko moge zloto albo czyste srebro ... inne juz dawno wybilam sobie z glowy :-( proby konczyly sie nie tylko swedziawka i chrostkami ale i ogromna opuchlizna
Nie kus mnie tu na jakies torciki i ciasteczka hahaha Ok biore moja psinke i ruszam do lasku pospacerowac troszke Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
Pozdro ze spacerku :-*
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
A ja zamiast biegać poszłam się wyspać, w końcu dzisiaj sobota, a trzeba było wczorajszą nockę odespać, co mi chory synek spać nie dał dzień wcześniej. Dzisiaj juą mu troszke lepiej, ale też troche kiepsko w nocy spał. Jadę zaraz do sklepu.
|
|
|
|
|
#117 |
|
Raczkowanie
|
Ucaluj Swojego Szkraba !!!! Dobrze ze mu troszke lepiej !!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#118 |
|
Rozeznanie
|
Ja jestem szczęśliwa bo nie jestem na nic uczulona.
![]() Elza, jak jesz któryś z wyżej wymienionych artykułów spożywczych to zaczyna Ciebie bardziej swędzieć? Może powinnaś próbować po kawałku i sprawdzać, jak ciało reaguje? Bo trochę tego dużo, a byłoby fajnie gdybyś trochę skróciła tą listę Chyba, że nie możesz... to współczuję bardzo. ![]() Chciałabym mieć okno na taki krajobraz. Ja niedawno wstałam
|
|
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
Kary ze slow lekarki wywnioskowalam ze w moim przypadku nikiel sie gromadzi w organizmie i wydostaje sie na zewnatrz za pomoca ropnych pecherzykow ktore swedza (to ze nieladnie to wyglada to pomine) do tego skora w wielu miejscach sie 'luszczy' -z tego nie da sie wyleczyc jak zaznaczyla ale da sie zmniejszyc objawy unikajac produktow ,albo minimalizujac je ,moja reakcja po przeczytaniu listy byla taka ze ja wyzucilam i pomyslalam ze ona jest ciul..... ale teraz po tym jak w nosie zrobily mi sie gozki ropne (bol bol bol) smarkam krwia i dowiedzialam sie ze to wyzut niklu postanowilam poczytac i to zmienic ,,,,,bedzie trudno ale nie chce wygladac jak trendowata i chce przestac sie drapaaaaccccc
A co do widoku to wokol mojego domu tylko takie mieszkam na zadup..... mamy tez krowki koniki hahaha wies wies i jeszcze raz wiec ..cisza i spokoj ,ale juz sie przyzwyczailam i nie wyobrazam sobie mieszkac w miescie ![]() Jaką masz motywacje na dzisiaj ????? Bo to ze sobota to nie znaczy ze trzeba sie byczyc hahaah buziole Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Elzadinio i ty narzekasz, że masz domek, a wokół pusto, mi by się podobało i to bardzo. Moim marzeniem jest mieszkać w domku, mieć plac zabaw do dzieci, może jakiś basenik i mieszkać właśnie w takim domku, który nie jest bliźniaczy, połączony z innymi sąsiadami. A widok chciałabym na góry, czy najlepiej nad jakieś jeziorko czy rzeczke
---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:33 ---------- Aaa kochana coś mi się przypomniało, jak Cię tak bardzo swędzi to może wypij sobie wapno, jest bardzo dobre na ból, obrzęki, żeby cię aż tak nie swędziało, próbowałaś może? Ja zawsze dziciom daje jak mają jakieś obrzeki czy strupki z czegoś, albo synkowi jak mu wysypka się zrobiła po uczuleniu, a sama też brałam jak mi powyskakiwały chrostki po zegarku czy kolczykach zwykłych. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:45.

Naprawdę współczuję, u mnie siostra jest uczulona jedynie na kakao, czyli też na czekolade, a jak narzeka. Mimo wszystko je czekolade, ale w mniejszych ilościach i nic jej nie jest, a jak zje troche więcej to zaraz ma na calych istach wysypke. Ja jej zawsze kupuje białą czekoladę, ja ją uwielbiam, nie ma w mniej kakao, więc jej nie szkodzi. A synek jest uczulony na cytrusym żadnej cytryny, pomarańczy, mandarynki może ale w ograniczonych ilościach, na pierze, oliwki do smarowania dzieci i nie wiem na co jeszcze.