![]() |
#91 | |
Raczkowanie
|
Dot.: WSPiA Rzeszów , kto się wybiera ? :) 2013/2014
Cytat:
Ja jestem z Pustkowa-Osiedla , tj mniej więcej powmiędzy Dębicą a Mielcem ![]() ![]() Najgorzej te wyniki z matur ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Pamiętam ten maturalno-wynikowy stres :P i tą natychmiastową ulgę, gdy panie z sekretariatu podawały mi świadectwo maturalne z uśmiechem, to już wiedziałem, że zdałem :P
Ja mniej więcej kojarzę gdzie to jest. W sumie, nie masz tak daleko do Rzeszowa ![]() Czy naprawdę nikt nic nie wie na temat tej łaciny? Edytowane przez syberian_husky Czas edycji: 2013-06-17 o 17:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Raczkowanie
|
No daleko nie jest , ale zamierzam mieszkać w Rzeszowie bo się nie opłaca dojeżdżać i to codziennie....
Też mnie interesuje temat łaciny.... trochę mnie przeraża , nie będę ukrywała ![]()
![]() |
#94 |
Raczkowanie
|
No codziennie, to odpada, zbyt męczące i chyba kosztowne.
Ja miałem 3 lata w liceum i zdecydowanie przeraża mnie wizja powtórnego spotkania z tym potwornym językiem. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
Oj tam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Ja mam uraz, miałem nawiedzoną nauczycielkę, która nas terroryzowała łaciną, stąd pewnie ta awersja
![]() Może ktoś jeszcze nas czyta, to niech się dołączy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
bez kija nie podchodz
|
mam kolezankę na niestacjonarnych na prawie, trudno nie jest
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Pocieszenie, że trudno nie jest
![]() Ale nie wydaje mi się, żeby było też znowu łatwo. Słynne już prawo rzymskie i egzaminy z cywilki są uznawane za pogrom na studiach prawniczych. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
bez kija nie podchodz
|
powiedzmy, ze w lo ledwo przegla ( chodzilam z nia do klasy)
nie byla zbyt obyta etc, nagle na studiach prawniczych zdaje wszystko w terminach, srednie i dobre oceny Nie mowie, ze nie przysiadla, ale wydaje mi sie, ze nie jest za trudno tak samo kumpel na wspia, na administracji spec. bezpieczenstwo wew. - zdawal sesje zimowa do maja - trzymaja tam ludzi jak łosie, ktore sa pod ochroną ![]() Nie mam nic do prywtanych uczelni, ale trzeba przyznać, ze władze wydziału nie wywalą ludzi, którzy są w tym przypadku źródłem ich dochodu ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
Aha, no wiesz, z jednej strony to dobrze, czasami ktoś ma gorszy okres i ciężko się skupić na nauce, a tak to dają człowiekowi szansę, by jednak się odbić. Ale fakt pozostaje też faktem, że najbardziej liczy się kasa. Każdy student to 3000 -5000 zł rocznie, więc to nie mało. Liczby są bezlitosne i mówią same za siebie. Uczelnia prywatna to trochę jest jak każdy inny,ale biznes.
Edytowane przez syberian_husky Czas edycji: 2013-06-19 o 19:19 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
ufffff...
małe pocieszenie... ![]() ![]() a co z łaciną ? podpytaj koleżanki jak to z nią jest i daj znac ! ![]()
![]() |
#102 | |
bez kija nie podchodz
|
zeby poznac co to studiowanie trzeba isc na panstwowa uczelnie i zobaczyc jak to jest miec tydzien sesji poprawkowej a nie 3 miesiace
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ---------- nie bede wszystkiego zdradzac, miej tę nutkę zaskocznia albo strachu ![]() my lacine mielismy w lo, wiec pewnie dobrze jej poszlo tak czy siak
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Mnie już nic nie zdziwi, ani związanego z łaciną, ani ze studiowaniem
![]() Oj, nie bądźmy tacy tajemniczy :P niech koleżanka zdradzi jak to jest z tą łaciną, bo wolę się psychicznie nastawić już teraz na to, co mnie czeka. A babki z dziekanatów, to mam wrażenie chyba są wybierane jakimiś specjalnymi komisjami, bo jaka by to nie była uczelnia, czy państwowa, czy prywatna, to wszędzie są one nawiedzone, nigdy nic nie wiedzące, bardzo "zajęte" i niedoinformowane. Tak, jakby te cechy były wręcz wymogiem przy zatrudnianiu na stanowisko w dziekanacie. No tak, kasa się liczy. To jest wkurzające, że jak trzeba za coś zapłacić, to wtedy każdy się upomina, ale jak człowiek czegoś wymaga, za co najczęściej płaci, to wtedy słyszy, że albo musi czekać, albo nie da rady, albo go zbędą polskim "fuck off". Edytowane przez syberian_husky Czas edycji: 2013-06-19 o 19:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
ja nie miałam styczności z łaciną never... uchyl rąbka tajemnicy
![]() ![]() no ale najpierw.. wyniki z matur i trzeba się dostać... a podobno patrzą jeżeli chodzi o prawo na wyniki z matur... koleżanka nie mówiła czy trudno się dostać ?
![]() |
#105 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A kiedy mają być wyniki matur w tym roku? Na dziennych, z tego co czytałem na stronie internetowej i przy składaniu dokumentów co słyszałem, to liczą się oceny z matur, ale nawet gdybyś się nie dostała, podejrzewam, że z odwołania się dostaniesz, z prostej przyczyny, kasa! Dzienne są droższe niż niestacjonarne, więc na bank przyjmą tyle osób ile tylko się da. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
No tak ale patrz a na te nieszczęsne matury.... jak zdam to na deklaracji na pewno podam angielski rozszerzony i ang podstawe albo polski
![]() ![]() wyniki w nastepny piątek...... eh.... ten stres, niby bym juz chciała wiedzieć ale jednak nie ![]() ah jeszcze WOS zdawałam... ale to nie wiadomo jak z wosem ![]() ![]()
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
To zdawałaś to samo co i ja
![]() Matma, o zgrozo, jak ja nienawidziłem tego przedmiotu :P Jeżeli czujesz, że dobrze Ci poszło, to na pewno dobre wyniki osiągniesz ![]() Mnie się wydaje, że na te wyniki chyba aż tak nie będą patrzeć, skoro tak bardzo liczą się dla nich pieniądze ![]() Edytowane przez syberian_husky Czas edycji: 2013-06-19 o 20:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
bez kija nie podchodz
|
Nie wiem jak jest z laciną, dawno sie z nia nie widzialam.
Ale na pewno poszlo jej dobrze bo w lo mielismy wysoki jej poziom.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
no własnie... nie jestem pewna matematyki... jak liczyłam to mam na pograniczu punkty.. jak oceniał fajny egzaminator to zdałam jak nie ... to niestety...
bo brakowało mi 1 pkt aby zdac.... i jezeli mi zaliczyli jedno zadanie to jest git a jak nie to jestem w d..... :|
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
Egzaminatorzy z reguły na korzyść ucznia licza, poza tym
![]() ![]() ![]() Ja też się strasznie bałem metematyki, ale zdałem i to mi wystarczy. Mam nadzieję, że już nigdy więcej ![]() Edytowane przez syberian_husky Czas edycji: 2013-06-19 o 20:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Mam nadzieje , jak zobacze Matematyka - 30% , to będę świętować przez miesiąc albo i dwa
![]()
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
Bedziesz miała czas do października
![]() ---------- Dopisano o 21:53 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Mam pewną propozycję, ale nie wiem co o niej sądzicie. Może by stworzyć jakąś strone grupową na facebooku dla osób, które myślą o WSPiA i kandydują w tym roku? Prawie każdy ma Fb teraz, więcej osób może by się dołączyło. Edytowane przez syberian_husky Czas edycji: 2013-06-19 o 20:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
jestem za , mozna coś takiego zrobić
![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
No to super
![]() To może jest jakaś konkretna osoba, która chce się zająć stroną techniczną tego zadania, bo nie chciałbym uzurpować sobie do tego prawa, jeśli są jacyś chętni lub chętne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Przyczajenie
|
Dlaczego temat o WSPiA jest tylko na kobiecym forum xD
Jak coś to mogę założyć taką grupę, ale potrzebuję osób w znajomych żeby ją założyć. Kto się pisze? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
ja się pisze !!!
![]() ![]() a co do forum kobiecego haha zakładałam ze względu na to że jestem kobietą , sory faceci , zapomniałam o was ![]() BAJ DE WEJ , dzisiaj wyniki z matur w nocy... UMIERAM.
If the food don't kill ya , the service will. Edytowane przez onanowaa Czas edycji: 2013-06-27 o 13:46 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Ja w tym roku skończyłam studia na WSPiA, co do łaciny nikt was nie zwolni z łaciny tylko dlatego, że w liceum uczyliście się jej przez 3 lata, możesz się tylko cieszyć że nie musisz uczyć się wszystkiego od podstaw. Co do transportu, jeśli na danej trasie uzbiera się ok 30 studentów to szkoła zapewnia darmowy autobus.
---------- Dopisano o 16:28 ---------- Poprzedni post napisano o 16:18 ---------- Ja w tym roku skończyłam studia na WSPiA, co do łaciny nikt was nie zwolni z łaciny tylko dlatego, że w liceum uczyliście się jej przez 3 lata, możesz się tylko cieszyć że nie musisz uczyć się wszystkiego od podstaw. Co do transportu, jeśli na danej trasie uzbiera się ok 30 studentów to szkoła zapewnia darmowy autobus. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Raczkowanie
|
Ok, ja też się piszę
![]() Odezwij się, to też Ci linka do swojego profilu podeślę ![]() Ojej, to szkoda, masakra, przechodzić znowu to samo, eh... No, trudno. Jakoś trzeba będzie dać radę ![]() Zła_zakonnica a jak ogólnie oceniasz WSPiA? Może podzielisz się swoimi opiniami na temat zalet i wad uczelni? ![]() onanowaa na pewno wszystko dobrze się skończy ![]() Tempts, może powiesz coś o sobie? Skąd jesteś i co chcesz studiować na WSPiA oraz w jakim trybie, jeśli chcesz oczywiście ![]() Edytowane przez syberian_husky Czas edycji: 2013-06-27 o 18:30 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
Żadna tajemnica
![]() Jestem z Dębicy, a wybieram się na Bezpieczeństwo Wewnętrzne w trybie zaocznym - oczywiście jeśli nie będzie złej nowiny o wynikach ![]() Co do wyników to tak pojawiają się po północy. Wcześniej konta są blokowane jakby ktoś chciał się wbić wcześniej, a później czeka nas obciążenie serwerów, no ale może jakoś uda się je sprawdzić. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
Studiowałam w dwóch uczelniach, na pierwszej dziennie licencjat na drugiej (WSPiA) robiłam magistra. Za bardzo namęczyć się nie trzeba by mieć dobre oceny a nawet stypendium naukowe, co mi się nie podobało to że studenci którzy robili licencjat na WSPiA byli w pozycji uprzywilejowanej. Ważne aby czesne wpłynęło na konto uczelni przed rozpoczęciem sesji bo inaczej nie dostaniecie kart egzaminacyjnych, a reszta to już z górki jak nie zdasz za pierwszym razem to są terminy poprawkowe, które trwają w nieskończoność. Nie podobało mi się że u nas wiele przedmiotów zaliczało się na podstawie prac napisanych w domu, które w 80 % przypadkach były żywcem ściągane z internetu, przypadek dwóch koleżanek oddały identyczne ściągnięte pracę jedna dostała 3 druga 4,5
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:22.