Klub Pęcherza czyli nawet gdybym miała buty z waty... - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-05-14, 15:36   #91
201707171556
Konto usunięte

Dot.: Klub Pęcherza czyli nawet gdybym miała buty z waty...

Cytat:
Napisane przez szugarbejb Pokaż wiadomość

A ja polazlam dzis na pocztę i idę ide a tam gabinet podologiczny i m.in.usuwanie odcisków itp
A gdzie ten gabinet?
Kiedyś pytałam się o taka usługę w salonie kosmetycznym i powiedziano mi, że moga mi jedynie wyciąć odciski i zgrubiałą skórę specjalnymi nożyczkami - wystraszyłam się i nie wnikałam dalej.

Mam pytanie - jak to jest z tymi odparzeniami podeszw stóp?
Wcześniej się nad tym nie zastanawiałam, ale któras z Was wspomniała, że ma problem z odparzeniami, pomyślałam chwilę i uznałam, że ja tez mam z tym problem, ale tylko w lecie gdy nosze jedynie japonki.
Wszystkie japonki mam ze skóry naturalnej (nie tylko paski czy ozdobne bajery ale całe ze skóry czyli podeszwy też) ale nie jakieś z górnej półki tylko Lasocki, Wojas, Bata (jeżeli to ma znaczenie) i dziwi mnie fakt, że odparzają mi stopy.
To możliwe że skórzane japonki tak działają? Czy raczej coś sobie ubzdurałam?
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 15:41   #92
szugarbejb
Zakorzenienie

O, i osłona na piętę, Rossmann też takie robi, połowę tańsze.

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Durga Pokaż wiadomość
A gdzie ten gabinet?
Kiedyś pytałam się o taka usługę w salonie kosmetycznym i powiedziano mi, że moga mi jedynie wyciąć odciski i zgrubiałą skórę specjalnymi nożyczkami - wystraszyłam się i nie wnikałam dalej.
A to w stolycy, bo tu aktualnie jestem. Na Kazimierzowskiej.

Jak wyciąć odciski Chyba że takie grube podskorne, bo takie co ja mam, to ja bym wolała, żeby mi ktos coś naszył, a nie wycinal, bo to nie ma co wycinać, chyba że mięso

Cytat:
To możliwe że skórzane japonki tak działają? Czy raczej coś sobie ubzdurałam?
Ależ absolutnie, poduszki stóp pod palcmi, tak? Klasyk. Bez poduszek żelowych to ja chyba musiałabym latać czasem przy skórzanych butach zakładanych na gołą stopę.

Takie poduszki żelowe ratują sprawę (Rosmann i deichamnn tez takie mają, tańsze), do japonek też są - KLIK.

Cytat:
Napisane przez Hultaj Pokaż wiadomość
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
szugarbejb jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 16:07   #93
Natuś-77
Zakorzenienie

Cytat:
Dawaj cały skład, może znajdziemy tu coś podobnego.

Wiem, wiem, że to niezdrowo kilka dni taki plaster nosić, staram sie na noc go odklejać, ale odklejenie też boli

Kupiłam sztyft Compeed oraz ten Rivanol. Będę testować.

Witam wszytskie Pęcherzynki w wątku
Na tube jest filmik: http://www.youtube.com/watch?v=nPMJ5wm-1fw

A jest tez strona producenta, ale nie wiem, czy można wklejać.
Natuś-77 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 16:14   #94
zakonna
Naczelna Nastolatka

mnie odparzają właśnie skórzane klapki, w takim miejscu, że wkładki nie kupię
Stary 2013-05-14, 16:19   #95
szugarbejb
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natuś-77 Pokaż wiadomość
Na tube jest filmik: http://www.youtube.com/watch?v=nPMJ5wm-1fw

A jest tez strona producenta, ale nie wiem, czy można wklejać.
Chlorek benzetoniowy. Napisałam już do kolegi lekarza, w czym w Polsce można to znaleźć.

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Uwaga, mam cos takiego, dla zwierzątek: KLIK. Wygląda dośc dobrze, ma jeszcze lidokainę...

Cytat:
(...)
i oczywiście ma mieć ładnego penisa, jasnego i zadbanego a nie jakieś ogóra nabrzmiałego w fuj kolorach.
Stary 2013-05-14, 16:22   #96
Natuś-77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmela_ Pokaż wiadomość
Moja matka przykleiła sobie żelowe wkładki do butów kropelką i trzymają już przez rok,także polecam się nie patyczkować z tym i zrobić to samo
Taśma klejąca dwustronna i też działa i w każdym momencie można odkleić.
Stary 2013-05-14, 16:23   #97
szugarbejb
Zakorzenienie

Jeszcze znalazłam takie coś, to tez brzmi nieźle, bandaż w spreju.

Cytat:
(...)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-05-14, 16:36   #98
dzolls
Zakorzenienie

Cytat:
Bandaż w sperju nie działa (tak, tak, próbowałam :P), bo on się klei. Przynajmniej każde moje podejście do niego kończyło się klejeniem, do wszystkiego!

curl it, baby!
dzolls jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 16:43   #99
Natuś-77
Zakorzenienie

Cytat:
Chlorek benzetoniowy. Napisałam już do kolegi lekarza, w czym w Polsce można to znaleźć.

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ----------

Uwaga, mam cos takiego, dla zwierzątek: KLIK. Wygląda dośc dobrze, ma jeszcze lidokainę...
No to ja chyba ten Akutol zamówię przy kolejnym zamówienie na Doz-ie.

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Cytat:
Napisane przez dzolls Pokaż wiadomość
Bandaż w sperju nie działa (tak, tak, próbowałam :P), bo on się klei. Przynajmniej każde moje podejście do niego kończyło się klejeniem, do wszystkiego!
NewSkin w sprayu nie zostawia nic klejącego tylko taką błyszczącą poświatę, co czasem mnie wnerwia, bo mam małą rankę a spray zostawia ślad na pół stopy.Dlatego wolę ten z pędzelkiem, bo tylko miejscowo się to cóś nakłada.
Stary 2013-05-14, 16:46   #100
dzolls
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natuś-77 Pokaż wiadomość
No to ja chyba ten Akutol zamówię przy kolejnym zamówienie na Doz-ie.

---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

NewSkin w sprayu nie zostawia nic klejącego tylko taką błyszczącą poświatę, co czasem mnie wnerwia, bo mam małą rankę a spray zostawia ślad na pół stopy.Dlatego wolę ten z pędzelkiem, bo tylko miejscowo się to cóś nakłada.
Ja miałam jakiejś czeskiej firmy i to miało właśnie błyszczące coś zostawiać, a było klejące. Potem to się zresztą zwijało, jak suchy klej.

curl it, baby!
dzolls jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 16:50   #101
bfca8d39b0c33d1e642320d525f11dd69d86e6d3_6578f56ebc91f
Konto usunięte

Co do tego podologa, to odciski i pęcherze to nie to samo bo chyba mylicie pojęcia zobaczcie sobie grafikę w googlach
bfca8d39b0c33d1e642320d525f11dd69d86e6d3_6578f56ebc91f jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-14, 17:05   #102
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

A ja dzisiaj zabłysnęłam swoją inteligencją. Miałam sporo rzeczy do załatwienia na mieście więc zamiast wygodnych butów założyłam takie na niewielkim obcasie zamszowe (takie tam z New Looka podobne jak te w załączniku ). No ale profilaktycznie zabrałam do torby baleriny, które mnie jeszcze nie obtarły. No i maszeruję w jedno miejsce, drugie, trzecie itp.... i po czasie czuje, że moje najmniejsze paluszki puchną, szczypią.

Ściągnęłam buty, patrze oczywiście pęcherze, więc miałam w torebce plastry compeed to szybko je nakleiłam ( dziwnie mi się ludzie przyglądali jak siedziałam na ławce i się kaleczyłam z plastrami ). No i wsunęłam te szpileczki i jazda dalej załatwiać. W międzyczasie postanowiłam oblecieć jeszcze sklepy w Galerii, no bo jak już się jest w pobliżu to czemu nie. Ostatkiem sił ( paluszki mi spuchły niemiłosiernie, plastry zostały starte przez te okropne buciory, pęcherze już się poobcierały prawie do krwi ) dotarłam do apteki. Kupiłam kolejne plastry ( przy okazji kolejne żelowe poduszki ) , ponaklejałam od nowa, zagryzając wargi obleciałam sklepy no i czas było do domu.

I teraz najlepsze... jadę już do domu, łzy w oczach, te najmniejsze paluszki napuchły i wyglądają prawie jak te największe , pęcherze pościerane, skóra też i nagłe przebłysk inteligencji: przecież mam w torebce moje najwygodniejsze, niezniszczalne baleriny!!!!!
Szkoda, że dopiero teraz zatrybiłam, przecież gdybym o nich przypomniała sobie ze 3 godziny wcześniej nie byłoby ze stopami problemu. A teraz opuchnięte paluchy, skóra starta, pęcherze pozdzierane, wszystko szczypie i boli Oj głupota ludzka i roztargnienie nie mają granic
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg czarne-na-obcasie-new-look-38.jpg (17,0 KB, 15 załadowań)

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

aniyam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-14, 18:19   #103
kasiencja
Pani Buka

Cytat:
W moim prywatnym rankingu najlepiej trzymaja się naklejki żelowe rossmannowe, z tym że jest problem: one są gładkie od strony stopy. I np. przyklejone na zapiętku sprawiają, że stopa się wysuwa z buta. Scholl robi Party Feet troche chropowate, i one imho sa lepsze dzięki temu.
Mocno trzymaja tez Party feet poduszki żelowe wzorkowane od klejącej strony, nie mogę znaleźć zdjęcia, ale znajdziecie je w Rossmannie. Ona sa niby poduszkami żelowymi pod palce, ale właśnie sa dobrze klejące i ja je wycinam w potrzebne mi ksztalty. Z tym że sa bardzo bardzo cieniutkie i czesto dla mnie są niewystarczające (w sensie nawet przez nie mnie obciera).

Do pasków sandałkowych najlepsze są stripsy Scholla. Dobrze kleją.

No a poduszki żelowe to lubię klasycznie grube, czy to rossmann czy to party feet Scholla.
chyba źle się wyraziłam, nie chodziło mi o naklejki punktowe, a poduszki które wkłada się z przodu buta pod stopę miałam te Rossmanowe, to o ile w innych butach mi się trzymały, to w tych cielistych nie chciały ni cholery. wkładka, o ile dobrze pamiętam, ze skóry naturalnej.

kasiencja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-15, 01:15   #104
Inkarnatka
Wtajemniczenie

Witam Pęcherzynki I dołączam w bólu Też mi się dały dziś we znaki buty (wcale nie nowe, ale założone w tym sezonie po raz pierwszy...), mimo że rozchodzone to dziady dalej kaleczą Obtarły w innym miejscu niż standardowo, bo zapobiegliwie nakleiłam na zapiętki plastry opatrunkowe (i caly dzień siedziały na miejscu! Nie odkleiły się ani razu!!! )

Cytat:
Napisane przez lexie Pokaż wiadomość
Może przetestuję sposób z mrożeniem butów na jednych balerinkach... Ładne są, ale ciasne i obcierające... :/
Mrożenie butów?

Możesz przybliżyć metodę? Jakie ma przynosić efekty?

Cytat:
Napisane przez kasztanka3 Pokaż wiadomość
Miałam te dość popularne czółenka z wisienką i pasek myślałam, że mi się na siłę wepchnie głęboko w skórę, tak mnie obcierał
Co to za typ butów? Pytam z ciekawości

Cytat:
Kup sobie oprócz plastrów naklejki żelowe Schollowe, te wielokrotnego użyku, i se naklej. Dobrze zainwestowane kilkanaście złotych, uwierz.

A ja polazlam dzis na pocztę i idę ide a tam gabinet podologiczny i m.in.usuwanie odcisków itp. W sumie ciekawe, czym to robią, chyba się pójdę zapytać jutro.
Wiecie o co chodzi w takim gabinecie?
Ale strzelam, że na odciski używają wysokiego stężenia kwasu glikolowego, więc w sumie żadna nowość. Tym to ja sobie sama mogę pomaziać.
Możesz jeszcze raz zalinkować? Tamten mi się nie otwiera

A co do usuwania odcisków to wykonują to m.in. frezarką z odpowiednio dobranymi frezami np. http://www.plsklep.yuki.pl/media/pro..._at=1365208933
lub "trepan" -> http://www.plsklep.yuki.pl/media/pro..._at=1365032231
lub http://www.plsklep.yuki.pl/media/pro..._at=1365014310
lub http://www.plsklep.yuki.pl/media/pro..._at=1365060433

Ale jak któraś wcześniej wspomniała, pęcherze, popularnie zwane "odciskami" a prawdziwe odciski, czyli nagniotki to nie to samo...

Inkarnatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-16, 08:53   #105
Natuś-77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inkarnatka Pokaż wiadomość

Ale jak któraś wcześniej wspomniała, pęcherze, popularnie zwane "odciskami" a prawdziwe odciski, czyli nagniotki to nie to samo...
Pęcherz chyba każdy wie, jak wygląda i jak się można z nim poczuć zwłaszcza wtedy jak pęka

Wg. mnie odciski robią się na spodnich częściach stóp. Bolą i nie można czasami stanąć na stopie. Robi się takie czerwone stwardnienie czasem zakończone jasnym czopem. Do usuwania są płyny do pędzlowania lub maści. Wolę maść dla mnie skuteczniejsza.
Odcisk najdłużej miałam chyba ze 2 miesiące. Walczyłam, smarowałam i dopiero po tym czasie w czasie kąpieli odpadł wielkości 1-złotówki.
W ubiegłym roku zrobił się malutki wielkości ziarnka grochu, po 14 dniach też odpadł.

Nagniotki natomiast wg. mnie robią się na placach u stóp, właściwe na kosteczkach. Twarde, jasne, wygląda jakby pod skórą przysiadło ziarnko grochu Mam dwa na czwartych palcach, an lewej minimalny ale na prawej stopie rasowy
Mam jeszcze problem z takimi mini odciskami, które robią się między paluchem a palcem długim. Paluch niestety zaczyna mi wyginać się w stronę wewnętrzną a to powoduje jakieś tarcia i uciski właśnie na palec długi. Wiem, że to początki haluksów i modlę się, żeby nie mieć takie jak mama bo ta ma tragiczne.....(ale u niej to wina szpilek i obcasów, które nosiła przez większość życia).
Stary 2013-05-16, 13:35   #106
Lexie
Przyjaciel wizaz.pl

Mrożenie butów to był sposób wedle perfekcyjnej pani domu, z wątku tu linkowanego wcześniej. Ma to polegać na tym, że wlewa się wodę do torebki foliowej, taka torebkę zawiązuje i wkłada do buta. Pakuje się to wszystko razem w jeszcze jedna torebkę i wsadza do zamrażarki na dobę. Zamarzająca woda zwiększa swoją objętość, rozpychając but.
Lexie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-16, 19:38   #107
I am Rock
lokalna gwiazda

Cytat:
Mam koszmarne wspomnienie z dzieciństwa /starszego/ związane z tym bandażem. Otóż mój młodszy brat zaliczył spektakularny upadek z roweru zakończony szorowaniem prawą strona twarzy po betonowym chodniku. Ponieważ był w domu sam, nie zastanawiając się długo zaaplikował sobie ten sprej na twarz przyklejając tym sposobem do rany żwir z chodnika i własne, dość długie włosy.
Oczyszczanie go z tego preparatu trwało parę godzin i moja mama, osoba o naprawdę zimnej krwi w pewnym momencie powiedziała do mnie: "Chodź i dokończ, bo puszczę pawia" - a normalnie takiego wyrażenia by nie użyła.
A wracając do tematu-gdzieś przeczytałam, że aby uniknąć odcisków na poduszkach pod palcami należy potraktować to miejsce antyperspirantem w sztyfcie. Cóż, w przypadku klapek czy sandałków to zły pomysł.
I am Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-17, 09:19   #108
Natuś-77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez I am Rock Pokaż wiadomość
rzeczytałam, że aby uniknąć odcisków na poduszkach pod palcami należy potraktować to miejsce antyperspirantem w sztyfcie. Cóż, w przypadku klapek czy sandałków to zły pomysł.
Właśnie wczoraj po kąpieli dopatrzyłam się, że pod długim palcem próbuje mi się gnojek odcisk zrobić. Kilka dni miałam w domu remont i nie za bardzo skupiłam się na stopach a tu..taki zonk ...ale już gnoja traktuję maścią na odciski.
Stary 2013-05-17, 19:13   #109
Dzikun
Zakorzenienie

Dzisiejszy wyjazd , tj od godziny 15:30 do 17:30 w sandałkach, z rozciągliwych gumowych pasków (jak w majtkach ) które idealnie się dopasowują do nogi, zakończył się odparzonymi podeszwami, pęcherzami pod stopą na piętach i zdartymi dużymi palcami do krwi

Edytowane przez Dzikun
Czas edycji: 2013-08-15 o 20:26
Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-05-17, 19:43   #110
201707171556
Konto usunięte

Cytat:

Ależ absolutnie, poduszki stóp pod palcmi, tak? Klasyk. Bez poduszek żelowych to ja chyba musiałabym latać czasem przy skórzanych butach zakładanych na gołą stopę.

Takie poduszki żelowe ratują sprawę (Rosmann i deichamnn tez takie mają, tańsze), do japonek też są - KLIK.
Właśnie tam pod palcami.
Dzięki nie wpadłabym na to, że coś takiego istnieje a niby jestem/będę projektantem...
W ogóle dzięki temu wątkowi dowiedziałam się, że oprócz plastrów są inne umilacze np. żelowe osłonki i inne akcesoria. Niby mnie bolały stopy, ale zawsze myślałam, że to takie wydziwianie i nie zainteresowałam się jak rozwiazać moje problemy (a też nie jestem typem kobiety która wchodzi do drogerii i rozgląda się ale raczej wpadam na szybko po konkretną rzecz i z góry wiem gdzie ona leży)
Czuję, że jutro dam Rossmannowi zarobić

Edytowane przez 201707171556
Czas edycji: 2013-05-17 o 19:46
Stary 2013-05-17, 20:44   #111
Inkarnatka
Wtajemniczenie

Cytat:
Mrożenie butów to był sposób wedle perfekcyjnej pani domu, z wątku tu linkowanego wcześniej. Ma to polegać na tym, że wlewa się wodę do torebki foliowej, taka torebkę zawiązuje i wkłada do buta. Pakuje się to wszystko razem w jeszcze jedna torebkę i wsadza do zamrażarki na dobę. Zamarzająca woda zwiększa swoją objętość, rozpychając but.
Aha, czyli coś w rodzaju lodowych prawideł

Dzięki za wyjaśnienie

Inkarnatka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-17, 21:04   #112
szprotka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dzikun Pokaż wiadomość

Dzisiejszy wyjazd do Gdańska, tj od godziny 15:30 do 17:30 w sandałkach, z rozciągliwych gumowych pasków (jak w majtkach ) które idealnie się dopasowują do nogi, zakończył się odparzonymi podeszwami, pęcherzami pod stopą na piętach i zdartymi dużymi palcami do krwi
też miałam takie! tylko mnie zawsze obciera to miejsce gdzie się zaczyna paznokieć na dużym palcu. łączę się w bólu i beznadziei

a mi się zachciało sprawdzić jak się chodzi w nowych balerinach. zapiętki przykleiłam, plastry na pięty też. i pstro. nawet nie doszłam do śmietnika, a już czułam, że się zaraz krew poleje.
szprotka_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-17, 23:24   #113
szarri
Wtajemniczenie

Dzisiaj kupiłam sobie z najczystszej konieczności najzwyklejsze na świecie, niezbyt wysokie, czarne szpilki. Przeszłam w nich około 500 metrów. Mam otwarte ranki w kilku miejscach i czerwone pręgi dookooooła stopy, widać dokładnie, gdzie kończyły się (w sensie na wysokość) buty <3 Yaaay!
szarri jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-18, 02:30   #114
summerisgone
Zakorzenienie

Wątek dla mnie! Pęcherze, obtarcia do krwi, ach moje życie. Bąble robią mi się w każdym możliwym miejscu stopy, na wszystkich palach, na podbiciu, na bokach stóp, na podeszwach i, moje ulubione, nad piętą! Najgorsze jest to że obcierają mnie KAŻDE buty i na dodatek nawet jak mam jakieś rozchodzone to jak ich kilka dni nie ponoszę to następnym razem znów obetrą. Magia.
summerisgone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-18, 07:02   #115
MoniaK
Zakorzenienie

A chodzicie w balerinkach na gołą stopę? Kurczę, czasami potrzebuję takowe założyć ale się boję
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-18, 08:32   #116
201707171556
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
A chodzicie w balerinkach na gołą stopę? Kurczę, czasami potrzebuję takowe założyć ale się boję
Zawsze.
Ale po mrożeniu przestały mnie obcierać, jedynie przy małym palcu nadal robią mi sie pęcherze, a właściwe mam jeden wielki pęcherz zamiast małego palca.
Stary 2013-05-18, 08:46   #117
aniyam
Szanelowa Madżesti

GG do aniyam

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Wyłącznie na gołą stopę, ze skarpetkami sobie nie wyobrażam nawet tymi do balerinek

"Cały cud życia polega na tym, że wszystko, co ważne, zdarza się w najmniej oczekiwanym momencie.Wszystko ma swoją przyczynę i skutek. I jest po coś."

aniyam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-18, 08:54   #118
hihi
Zakorzenienie

Cytat:
Może przetestuję sposób z mrożeniem butów na jednych balerinkach... Ładne są, ale ciasne i obcierające... :/
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;40799932]Ja ostatnio szpilki z Massimo Dutti mrozilam dwa razy (chcialam rozbic przod). Nie pomoglo.[/QUOTE]

Cytat:
ja tam w to mrozenie nie wierze, bo sprobowalam i nie pomoglo. Jdyne co mi cokolwiek daje to pianka do rozciagania butow z deichmanna - kosztuje grosze, a dzieki niej moge normalnie chodzic, tylko... Dziala wylacznie na skore, rzeczy oczywista. Kazde nowe buty, ktore nie maja materialowego srodka, od szpilek, przez baleriny i sandaly mocno psikam pianka, tak, ze az wylazi i nakladam na stope - od razu czuc jaksie skora pooddaje pod ksztalt stopy. Dzieki tej piance (w polaczeniu z zelowymi plastrami scholla, spreyem do stop i podueczkami oczywiscie) od dobrych kilku lat nie mialam krwawych ran po calym dniu w butach, bo wczesniej to do miecha piety, male palce, okolice duzego palucha mialam rozoranr, a teraz to tylko ewentualnie pecherze i odciski

I prawde dziewczyny pisza, ze niewazne czy buty od lasockiego czy od labutina albo jimmiego choo, tak samo masakruja stopy, niestety...

Jade do rossa ichnie plastry kupic!
Stary 2013-05-18, 11:08   #119
201607111632
Konto usunięte

Kocham lato, z dwoma ale... ALERGIA i PĘCHERZE na stopach.

Na początku myślałam, że ten wątek jest o pęcherzu moczowym , teraz lecę czytać od początku i szukać sposobu na przetrwanie gorąca
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-05-18, 12:17   #120
piankowa
Wtajemniczenie

Ja przychylam się do opinii z początku wątku, że to wrocławska woda szkodzi, bo odkąd się tu przeprowadziłam buty mnie obcierają. Tzn takie, co już chodziłam w nich wcześniej milion razy i nie miałam kłopotu teraz mnie obcierają.
A wcześniej jedyne co mnie obcierało to balerinki, nigdy nie miałam takich w których da się przechodzić cały dzień, wysokie obcasy - spoko, balerinki- wyjdę po bułki i bolą mnie stopy i powstaje obtarcie ;(
Moim sposobem na gojenie, (oprócz plastrów) jest dobre nawilżenie stóp. następnego dnia mniej cierpię. Biorę jakiś krem, mega gruba warstwę (tak, że nawet do końca się nie wchłania) i w skarpetki na noc.
piankowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości