![]() |
#91 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Klub Pęcherza czyli nawet gdybym miała buty z waty...
Cytat:
Kiedyś pytałam się o taka usługę w salonie kosmetycznym i powiedziano mi, że moga mi jedynie wyciąć odciski i zgrubiałą skórę specjalnymi nożyczkami - wystraszyłam się i nie wnikałam dalej. Mam pytanie - jak to jest z tymi odparzeniami podeszw stóp? Wcześniej się nad tym nie zastanawiałam, ale któras z Was wspomniała, że ma problem z odparzeniami, pomyślałam chwilę i uznałam, że ja tez mam z tym problem, ale tylko w lecie gdy nosze jedynie japonki. Wszystkie japonki mam ze skóry naturalnej (nie tylko paski czy ozdobne bajery ale całe ze skóry czyli podeszwy też) ale nie jakieś z górnej półki tylko Lasocki, Wojas, Bata (jeżeli to ma znaczenie) i dziwi mnie fakt, że odparzają mi stopy. To możliwe że skórzane japonki tak działają? Czy raczej coś sobie ubzdurałam? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | ||
Zakorzenienie
|
O, i osłona na piętę, Rossmann też takie robi, połowę tańsze.
---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:37 ---------- Cytat:
Jak wyciąć odciski ![]() ![]() Cytat:
Takie poduszki żelowe ratują sprawę (Rosmann i deichamnn tez takie mają, tańsze), do japonek też są - KLIK. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A jest tez strona producenta, ale nie wiem, czy można wklejać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Naczelna Nastolatka
|
mnie odparzają właśnie skórzane klapki, w takim miejscu, że wkładki nie kupię
![]() |
#95 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:18 ---------- Uwaga, mam cos takiego, dla zwierzątek: KLIK. Wygląda dośc dobrze, ma jeszcze lidokainę... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Jeszcze znalazłam takie coś, to tez brzmi nieźle, bandaż w spreju.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:43 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- NewSkin w sprayu nie zostawia nic klejącego tylko taką błyszczącą poświatę, co czasem mnie wnerwia, bo mam małą rankę a spray zostawia ślad na pół stopy.Dlatego wolę ten z pędzelkiem, bo tylko miejscowo się to cóś nakłada. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Konto usunięte
|
Co do tego podologa, to odciski i pęcherze to nie to samo bo chyba mylicie pojęcia
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 |
Szanelowa Madżesti
|
A ja dzisiaj zabłysnęłam swoją inteligencją. Miałam sporo rzeczy do załatwienia na mieście więc zamiast wygodnych butów założyłam takie na niewielkim obcasie zamszowe (takie tam z New Looka podobne jak te w załączniku ). No ale profilaktycznie zabrałam do torby baleriny, które mnie jeszcze nie obtarły. No i maszeruję w jedno miejsce, drugie, trzecie itp.... i po czasie czuje, że moje najmniejsze paluszki puchną, szczypią.
Ściągnęłam buty, patrze oczywiście pęcherze, więc miałam w torebce plastry compeed to szybko je nakleiłam ( dziwnie mi się ludzie przyglądali jak siedziałam na ławce i się kaleczyłam z plastrami ). No i wsunęłam te szpileczki i jazda dalej załatwiać. W międzyczasie postanowiłam oblecieć jeszcze sklepy w Galerii, no bo jak już się jest w pobliżu to czemu nie. Ostatkiem sił ( paluszki mi spuchły niemiłosiernie, plastry zostały starte przez te okropne buciory, pęcherze już się poobcierały prawie do krwi ) dotarłam do apteki. Kupiłam kolejne plastry ( przy okazji kolejne żelowe poduszki ) , ponaklejałam od nowa, zagryzając wargi obleciałam sklepy no i czas było do domu. I teraz najlepsze... jadę już do domu, łzy w oczach, te najmniejsze paluszki napuchły i wyglądają prawie jak te największe ![]() ![]() ![]() ![]() Szkoda, że dopiero teraz zatrybiłam, przecież gdybym o nich przypomniała sobie ze 3 godziny wcześniej nie byłoby ze stopami problemu. A teraz opuchnięte paluchy, skóra starta, pęcherze pozdzierane, wszystko szczypie i boli ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Pani Buka
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#104 | |||
Wtajemniczenie
|
Witam Pęcherzynki
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Możesz przybliżyć metodę? Jakie ma przynosić efekty? Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A co do usuwania odcisków to wykonują to m.in. frezarką z odpowiednio dobranymi frezami np. http://www.plsklep.yuki.pl/media/pro..._at=1365208933 lub "trepan" ![]() lub http://www.plsklep.yuki.pl/media/pro..._at=1365014310 lub http://www.plsklep.yuki.pl/media/pro..._at=1365060433 Ale jak któraś wcześniej wspomniała, pęcherze, popularnie zwane "odciskami" a prawdziwe odciski, czyli nagniotki to nie to samo...
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wg. mnie odciski robią się na spodnich częściach stóp. Bolą i nie można czasami stanąć na stopie. Robi się takie czerwone stwardnienie czasem zakończone jasnym czopem. Do usuwania są płyny do pędzlowania lub maści. Wolę maść dla mnie skuteczniejsza. Odcisk najdłużej miałam chyba ze 2 miesiące. Walczyłam, smarowałam i dopiero po tym czasie w czasie kąpieli odpadł wielkości 1-złotówki. W ubiegłym roku zrobił się malutki wielkości ziarnka grochu, po 14 dniach też odpadł. Nagniotki natomiast wg. mnie robią się na placach u stóp, właściwe na kosteczkach. Twarde, jasne, wygląda jakby pod skórą przysiadło ziarnko grochu ![]() ![]() Mam jeszcze problem z takimi mini odciskami, które robią się między paluchem a palcem długim. Paluch niestety zaczyna mi wyginać się w stronę wewnętrzną a to powoduje jakieś tarcia i uciski właśnie na palec długi. Wiem, że to początki haluksów i modlę się, żeby nie mieć takie jak mama ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Mrożenie butów to był sposób wedle perfekcyjnej pani domu, z wątku tu linkowanego wcześniej. Ma to polegać na tym, że wlewa się wodę do torebki foliowej, taka torebkę zawiązuje i wkłada do buta. Pakuje się to wszystko razem w jeszcze jedna torebkę i wsadza do zamrażarki na dobę. Zamarzająca woda zwiększa swoją objętość, rozpychając but.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
lokalna gwiazda
|
Cytat:
Oczyszczanie go z tego preparatu trwało parę godzin i moja mama, osoba o naprawdę zimnej krwi w pewnym momencie powiedziała do mnie: "Chodź i dokończ, bo puszczę pawia" - a normalnie takiego wyrażenia by nie użyła. A wracając do tematu-gdzieś przeczytałam, że aby uniknąć odcisków na poduszkach pod palcami należy potraktować to miejsce antyperspirantem w sztyfcie. Cóż, w przypadku klapek czy sandałków to zły pomysł. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Zakorzenienie
|
![]() Dzisiejszy wyjazd , tj od godziny 15:30 do 17:30 w sandałkach, z rozciągliwych gumowych pasków (jak w majtkach ![]() ![]() Edytowane przez Dzikun Czas edycji: 2013-08-15 o 20:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Dzięki ![]() W ogóle dzięki temu wątkowi dowiedziałam się, że oprócz plastrów są inne umilacze np. żelowe osłonki i inne akcesoria. Niby mnie bolały stopy, ale zawsze myślałam, że to takie wydziwianie i nie zainteresowałam się jak rozwiazać moje problemy (a też nie jestem typem kobiety która wchodzi do drogerii i rozgląda się ale raczej wpadam na szybko po konkretną rzecz i z góry wiem gdzie ona leży) Czuję, że jutro dam Rossmannowi zarobić ![]() Edytowane przez 201707171556 Czas edycji: 2013-05-17 o 19:46 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dzięki za wyjaśnienie ![]()
![]() |
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a mi się zachciało sprawdzić jak się chodzi w nowych balerinach. zapiętki przykleiłam, plastry na pięty też. i pstro. nawet nie doszłam do śmietnika, a już czułam, że się zaraz krew poleje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Wtajemniczenie
|
Dzisiaj kupiłam sobie z najczystszej konieczności najzwyklejsze na świecie, niezbyt wysokie, czarne szpilki. Przeszłam w nich około 500 metrów. Mam otwarte ranki w kilku miejscach i czerwone pręgi dookooooła stopy, widać dokładnie, gdzie kończyły się (w sensie na wysokość) buty <3 Yaaay!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 |
Zakorzenienie
|
Wątek dla mnie! Pęcherze, obtarcia do krwi, ach moje życie. Bąble robią mi się w każdym możliwym miejscu stopy, na wszystkich palach, na podbiciu, na bokach stóp, na podeszwach i, moje ulubione, nad piętą! Najgorsze jest to że obcierają mnie KAŻDE buty i na dodatek nawet jak mam jakieś rozchodzone to jak ich kilka dni nie ponoszę to następnym razem znów obetrą. Magia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Zakorzenienie
|
A chodzicie w balerinkach na gołą stopę? Kurczę, czasami potrzebuję takowe założyć ale się boję
![]()
![]() |
#116 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Szanelowa Madżesti
|
Wyłącznie na gołą stopę, ze skarpetkami sobie nie wyobrażam nawet tymi do balerinek
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() I prawde dziewczyny pisza, ze niewazne czy buty od lasockiego czy od labutina albo jimmiego choo, tak samo masakruja stopy, niestety... Jade do rossa ichnie plastry kupic!
![]() |
![]() |
#119 |
Konto usunięte
|
Kocham lato, z dwoma ale... ALERGIA i PĘCHERZE na stopach.
Na początku myślałam, że ten wątek jest o pęcherzu moczowym ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Wtajemniczenie
|
Ja przychylam się do opinii z początku wątku, że to wrocławska woda szkodzi, bo odkąd się tu przeprowadziłam buty mnie obcierają. Tzn takie, co już chodziłam w nich wcześniej milion razy i nie miałam kłopotu teraz mnie obcierają.
A wcześniej jedyne co mnie obcierało to balerinki, nigdy nie miałam takich w których da się przechodzić cały dzień, wysokie obcasy - spoko, balerinki- wyjdę po bułki i bolą mnie stopy i powstaje obtarcie ;( Moim sposobem na gojenie, (oprócz plastrów) jest dobre nawilżenie stóp. następnego dnia mniej cierpię. Biorę jakiś krem, mega gruba warstwę (tak, że nawet do końca się nie wchłania) i w skarpetki na noc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:53.