![]() |
#91 |
BAN stały
|
Dot.: Daję sobie rok! Gubimy kilogramy :)
Jutro czyli za kilka godzin 1 czerwca
![]() GING BTH jesteś gotowa ? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
BAN stały
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
Odp: Daję sobie rok! Gubimy kilogramy :)
Jak sniadanie pierwszego dnia diety ?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
BAN stały
|
Dot.: Odp: Daję sobie rok! Gubimy kilogramy :)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
BAN stały
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
U mnie baaardzo grzeszny weekend... Jeszcze dziś wpadnie kilka piw, a od jutra już grzecznie
![]()
![]() |
![]() |
#97 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
Kochane, chyba zaczęłam trening "Być alfą i omegą"! Pracowałam caluśki weekend po 10- 17tu godzin i mimo tego udało mi się utrzymać dietę.
Sobota: Jajecznica z papryką Sałatka z rukoli z kurczakiem, papryką, pomidorkami koktajlowymi i pestkami dyni Niedziela: Jajka sadzone ze szczypiorkiem Surimi Sałatka z rukoli, pomidorków koktajlowych, surmii i pestek dyni Gryz banana od przyjaciółki (aaaaaa grzech! :P) Sałatka z sałaty lodowej, cebulek marynowanych, pomidorków koktajlowych i grillowanego łososia ^^ Wiem, że nie za wiele ale nie miałam czasu jeść będąc w pracy ![]() Od jutra zamierzam jeść porządnie ![]() A jak Wy dajecie radę?
01.06.2013-START ROCZNEGO PLANU było 82kg - jest 77,5kg - ... - będzie 62kg Dzień bez papierosa: 0/365 Dzień South Beach: 13/365 1. Obrona pracy licencjackiej 19.06.2013r! 2. Znaleźć mieszkanie! 3. Znaleźć pracę! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
BAN stały
|
Surmia? pierwsze słyszę, sprawdzę cóż to takiego.
Czekałyśmy cierpliwie na ten post rozpoczynający akcję. Powodzenia i do dzieła! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Rozeznanie
|
gryz banana - grzech? Boże....^^ będąc na "swojej diecie" a w sumie starałam się zdrowo odżywiać i chudlam! zjadlam raz 7 czy 8 grzechów
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Daję sobie rok! Gubimy kilogramy :)
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 |
Raczkowanie
|
Przepraszam, że wystawiłam Waszą cierpliwość na próbę...
![]() ![]() Właśnie wstałam (musiałam odespać weekend ciężkiej pracy), piję zieloną herbatkę i czekam aż mi się jajka na twardo zagotują ![]() ![]() ![]() Mam dzisiaj kilka spraw do załatwienia ale liczę na to, że uda mi się wyskoczyć na jogę żeby porozciągać zmęczone pracą mięśnie ![]() ![]() Na obiad planuję jednak zupę krem z pora ![]() ![]() A jak Wasze śniadanka?
01.06.2013-START ROCZNEGO PLANU było 82kg - jest 77,5kg - ... - będzie 62kg Dzień bez papierosa: 0/365 Dzień South Beach: 13/365 1. Obrona pracy licencjackiej 19.06.2013r! 2. Znaleźć mieszkanie! 3. Znaleźć pracę! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zadomowienie
|
U mnie już dziś grzecznie, tak jak obiecałam.
Postanowiłam trzymać się jednak diety SB, bo moim zdaniem jest super, a jedynym minusem jest brak owoców. Cóż, 2 tygodnie może wytrzymam bez nich. ś: omlet z 2 jajek, awokado, wędlina, ogórek świeży, herbata z cytryną 2ś: marchewka (chociaż podobno powinno się jej unikać, ale już przesadą jest uważanie marchewki za grzech...) + coś jeszcze, ale to za chwilę bo dopiero do domu wróciłam o: planuję kurczaka z warzywami p: hmmm.. może babeczki z fasoli k: tu jeszcze nie wiem. może pomidor z cebulą i jogurtem/wieśniakiem + jakieś mięsko Idę się uczyć bo przed chwilą dowiedziałam się, że o 16:00 mam zerówkę, więc miło by było to zdać ![]()
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Powodzenia na zerówce!!! Żeby było z głowy
![]() Jak robisz babeczki z fasoli ;>? Brzmią intrygująco więc proszę o przepis ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Zadomowienie
|
Ging, przyda się, dzięki
![]() Są dwa rodzaje tego ciasta, wbrew pozorom ono jest na słodko i nie zawiera mąki ![]() Ciasto z fasoli czerwonej: 1 puszka fasoli czerwonej 4 łyżki odtłuszczonego mleka w proszku (można pominąć, też wyjdzie) 3 jajka 2-3 łyżki kakao (ilość zależy od upodobań) 2 łyżki oliwy 1/2 opakowania naturalnego serka homo/bardzo gęstego jogurtu 1/2 łyżeczki sody 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia cukier/słodzik - niestety nie wiem ile, bo zawsze daję na oko, ale wyczytałam, że jeśli chodzi o cukier to ok pół szklanki, ale pewności nie mam Dodatki: suszone śliwki, morele, gorzka czekolada, trochę przyprawy do piernika, płatki migdałowe, orzechy, miód, banan, dżem wiśniowy itp. Zależy co kto lubi i co ma aktualnie w domu ![]() ![]() Tu dalej jest łatwo - fasolę trzeba dokładnie opłukać, odcedzić i zrobić z niej papkę ![]() ![]() A tu z białej fasoli: http://cheesecakesserniki.blogspot.c...-z-makiem.html Robię bez imbiru i cytryny, ale za to dodaję bakalie itp. A mak dobrze wcześniej wymoczyć albo zagotować.
![]() |
![]() |
#106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() agila negra a co studiujesz?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Zadomowienie
|
Myślę ze spokojnie można zmodyfikować. Nawet z kurczakiem, papryką i cukinią powinny być ok
![]() Studiuje informatykę chociaż coraz mniej mi się to podoba ale juz zaczęłam to skończę :p A Ty czym się zajmujesz? ![]()
![]() |
![]() |
#108 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Odp: Daję sobie rok! Gubimy kilogramy :)
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Ja studiuję animacje kultury
![]() ![]() Właśnie konsumuję zupę krem z pora ![]() W piekarniku dwa placuszki z kurczaka, szczypiorku i innych takich takich ![]() Pyszny, deszczowy dzień!
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
No nie wiem, czy mam aż tak dobrze z tymi facetami
![]() ![]() Wczoraj zgrzeszyłam tylko red bullem, bo byłam na koncercie i jako kierowca nie miałam dużego wyboru jeśli chodzi o coś do picia :/ Poza tym jestem zadowolona ze swojego jadłospisu dziś planuję: ś: 2 zawijanki z sałaty, wędliny, pasty awokado, pomidora, rzodkiewki + kawa z mlekiem bez cukru 2ś: tu nie mam pomysłu o: wczorajszy kurczak z warzywami p: tu znów nie wiem, może jakaś sałatka k: filet z udka, pomidor z jogurtem i cebulką Miłego dnia chudzinki ![]()
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
Ja właśnie konsumuję mizerię z serkiem wiejskim szczypiorkiem i jajkiem na twardo - nie spodziewałam się, że będzie taka pyszna!
![]() Mam plan zacząć wstawać wcześniej ale codziennie dzieje się coś do późnego wieczora i nie wychodzi mi to, ehhh. Ja wychodzę z założenia, że "poszukiwania" TŻta na swoim kierunku to raczej marna perspektywa (chyba wole mieć przy sobie kogoś z odmienną wiedzą żeby można było podyskutować ![]() Ten tydzień jest dla mnie tygodniem szaleństwa i dopinania wszystkiego na ostatni guzik na studiach. Sporo pracy ale do obrony zostały mi już tylko dwa tygodnie więc pora się sprężyć. Nadal nie wiem co na obiad: czy cukinię duszoną z kurczakiem, czy krewetki... Może podpowiecie?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Zadomowienie
|
Ja już po moim słabym śniadaniu czuję się głodna. Ale obiecuję, że na drugie zjem coś porządniejszego.
Też miałam problem z wcześniejszym chodzeniem spać, były czasy i to dość niedawno, że przed drugą nawet się nie kładłam, bo uważałam, że to wcześnie ![]() W sumie masz rację z tym facetem z kierunku, słaby pomysł :P Ale coś tam by się jednak przydało ![]() Ja mierzę się właśnie z oddawaniem projektów, zerówkami i lada moment wszystkie egzaminy :/ Bronisz lic czy mgr? Na obiad dziś dojadam wczorajszego kuraka z cukinią, cebulą i marchewką, krewetki lubię, ale mam na nie mega uczulenie jak są niedosmażone. Puchną mi usta i ciężko mi oddychać, więc póki co je odstawiłam i wolę nie ryzykować ![]()
![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
Mi kiedys nie wyszlo z kolega w liceum i bylo niezrecznie jakis czas i od tamtej pory obiecalam , ze nie bede sie umawiac z osobami z ktorymi jestem zmuszona spotykac sie codziennie . Trzymam sie tego konsekwentnie i dobrze na tym wychodze :P Raz tylko o tym zapomnialam i w ten sposob bylo znowu niezrecznie na studiach jak nie wypalilo mi z kolega z grupy, przez pol roku musialam znosic jego obrazona facjate :P
Co nie zmienia faktu , ze bardzo Ci zazdroszcze takiej ilosci kolegow , tez bardzo lubie przebywac w gronie facetow , chociaz najlepszym przyjacielem zawsze byla u mnie kobieta . Ja dzisiaj mialam sniadanie mistrzow , bo bylam u taty i tyle jedzenia dawno nie widzialam na oczy.... wiec tak dietetycznie to u mnie nie bylo jak u was . Ciesze sie ze juz tak dlugo mieszkam sama , bo gdybym mieszkala dalej u taty to bym doszla spokojnie do 100 kg . O moim dziadku nawet nie bede wspominac . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Kolejny dzień w walce o seksowną figurę ^^
Już chyba jestem na tym etapie, że mogę powiedzieć, że dieta mi służy i się podoba ![]() Moje śniadanie: Sałatka z ogórka, papryki, oliwek i jajek na twardo z łyżką oliwy i z ziołami ![]() Wczoraj na obiad zjadłam krewetki wiec dzisiaj mogę zjeść albo zupe krem z cukinii albo duszona cukinię z kurką ![]() Muszę zacząć ćwiczyć wreszcie, ale ten tydzień mam taki zawalony i wyczerpujący, że nie mam ani sił ani ochoty na ćwiczenia ![]() ![]() Ps. Skusiłam się przed śniadaniem na mały jogurcik ze śliwką :/ Chyba brakowało mi czegoś słodkiego...
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Więc jest super. Żałuję, że od stycznia nie zdecydowałam się na SB, już byłabym super laską ![]() Ćwiczenia odpuszczam póki nie zejdę powiedzmy poniżej 75kg. Nie potrafię jednocześnie skupić się na diecie i treningach, a do tego czasu powinnam już się przyzwyczaić do diety na tyle, żebym mogła zacząć ją łączyć z aktywnością fizyczną. Jogurcik ze śliwką lepszy niż pół tabliczki czekolady ![]() Ja od pierwszego dnia grzeszę. Od tego czasu wypiłam red bulla, zjadłam kurczaka pieczonego w jabłkach i marchewce, a dzisiaj nie zauważyłam, że seler konserwowy, który kupiłam do sałatki jest z ananasem. I dorzuciłam do tej sałatki jeszcze kukurydzę. Jednak wciąż myślę, że nie są to "grzechy ciężkie". Ogólnie jestem z siebie zadowolona. W ogóle odkryłam, że rabarbar jest dozwolony w 1 fazie i ugotowałam sobie kompot ze słodzikiem w płynie. Zbawienie! Właśnie na tej diecie nie bardzo mam co pić, bo wody nie toleruję, nawet z cytryną :P Matko ależ się rozpisałam. A gdzie reszta chudzinek ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
BAN stały
|
Gotowe jogurciki ze śliwką/ i wszystkie inne gotowe owocowe/są "be".
Większość z nich ma w składzie syrop glukozowo-fruktozowy znacznie bardziej szkodliwy niż zwyczajny cukier.Potęguje apetyt na słodycze. Lepiej zrobić sobie samej z naturalnego jogurtu i owoców taki jogurt. Poza tym syropem gotowe jogurty owocowe mają mnóstwo dodatków, barwników,stabilizatorów itp. zupełnie niepotrzebnych a wręcz szkodliwych np. karagen. Czytajcie etykietki na opakowaniach i skład surowcowy. ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 18:12 ---------- Słodziki też są szkodliwe, powoli ale skutecznie niszczą nerki, wątrobę , są kancerogenne. ---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ---------- Herbatki owocowe można zamiast wody. Np. z dzikiej róży.Albo ziolowe, miętowe. Ja też długo nie lubiłam wody i nauczyłam się pić zmuszając się do wypicia najpierw przez tydzień po pół szklanki a potem stopniowo zwiększałam dawkę. Po miesiącu nie miałam problemu z piciem wody. Polecam "Cisowiankę". Jest łagodna w smaku i nie taka droga. Jest w większych supermarketach. W Biedronce i Lidlu jej nie ma. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
I jak tam idzie ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Zakorzenienie
|
To prawda że do polubienia wody potrzeba czasu. Ja też jej nie cierpiałam i teraz to dla mnie najlepsze picie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Zadomowienie
|
Odp: Dot.: Daję sobie rok! Gubimy kilogramy :)
Cytat:
![]() Kupilam sobie parowar i bede robic fit dania . Dzisiaj pierwszy raz , tylko nie mam co do niego wlozyc wiec skocze jeszcze do sklepu :P Tylko dla mnie jest zagadka po co robic jajka w parowarze ? ?? Gotowane w wodzie przeciez nie traca wartosci odzywczyk , bo sa zamkniete w skorupkach . Ogladalam film Julia & Julie i bohaterka pierwszy raz w zyciu jadla gotowane jajka , a gotowala je bez skorupek po benedyktynsku , to tez mi sie dziwne wydawalo . Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Daję sobie rok! Gubimy kilogramy :)
Wiem, że gotowe jogurty są be, napisałam tylko, że lepsze to niż pół tabliczki czekolady. Jak ma się ochotę na słodkie np. na uczelni czy w pracy, to ciężko sobie zmiksować jogurt naturalny z owocami :P
Do wody jakoś nie mogę się przekonać i najczęściej piję po prostu herbatę, nawet moim zdaniem trochę za dużo ![]() ![]() Słodzik. No tak, chemia. Właśnie zastanawiam się nad zamówieniem stevii, ale cena troszkę powala na kolana :/ Już nie każcie mi proszę rezygnować nawet z tego, bo to jest moja ostatnia szansa na zjedzenie/wypicie czegoś słodkiego ![]() Wczorajszy jadłospis: I: 3 parówki + pomidor z cebulą, jogurtem i śmietaną II: sałatka grecka + inne warzywa, kilka plastrów krakowskiej z indyka III: 2 jajka sadzone z pomidorem IV: szaszłyk z kurczaka, pomidor, musztarda V: znów szaszłyk z musztardą + sałatka grecka VI: zupa z botwinki z jajkiem, kakao Dziś: I: twaróg ze szczypiorkiem, wędlina, roszponka II: zawijanki z wędliny, sera, roszponki, pomidorów, rzodkiewki w naleśniku jajecznym III: będzie szaszłyk (narobiłam wczoraj i muszę dojeść) z pomidorem/ogórkiem IV: będzie zupa z botwinki, ciąg dalszy V: może tatar?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:46.