![]() |
#91 |
BAN stały
|
Dot.: Stronki i programy do nauki angielskiego
witajcie Mam mega duże braki w mówieniu po angielsku, a wybieram się do pracy właśnie do angli. Błagam polećcie mi coś jakiś kurs online, może przez skaypa lub coś podobnego. Szukałem czegoś na forach i znalazłam tylko jakąś metodę etutor na czym to polega?? Korzystał ktoś niby tutaj jest dużo pozytywnych opinii o nim co myślicie???
Edytowane przez Trzepotka Czas edycji: 2017-04-05 o 10:05 Powód: Link. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() http://www.speaking24.com/ ---> mówienie, ale zbieram się dopiero do niej, nie mam sprawdzonej kto tam siedzi ![]() Ktoś jeszcze może doda coś od siebie? ![]() Żeby było darmowe, i najlepiej od razu wideo i by mozna było wybrać poziom ang. ---------- Dopisano o 01:01 ---------- Poprzedni post napisano o 00:58 ---------- Cytat:
mają niemiecki. ja używałąm ang 3 mce, moja koleżanka używa niemiecki i chwali. tylko musisz być systematyczna, i robić lekcje. zobacz sobie, można chyba za darmo spróować, czy taki portal Ci pasuje. Tam masz gramatyke, zasady gramatyki, wymowę słówek, słuchanie, słówka do wkuwania. Nie ma czytania napewno w angielskiej wersji (nie było 1.5 R temu), także nie wiem czy Ci to pasuje. Innych portali z językami nie próbowałam.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 03.2018: Pasjonatka Fotografii ![]() FB: ARIKA - Fotografia Edytowane przez Friese Czas edycji: 2017-01-19 o 00:02 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Angielski- nauka online POMOCY!
Englishtips.org - fajna strona z książkami do nauki, czasopismami
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Przyczajenie
|
Polecam aplikacje na Android: Memrise i Duolingo
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Mniej znaczy więcej
|
Cytat:
![]() Są też zadania z nagrywaniem czytania.
![]() |
![]() |
#97 |
Przyczajenie
|
Program komputerowy do nauki angielskiego
Hej, jaki multimedialny program do nauki j.angielskiego polecacie?
Jestem wzrokowcem i zwykłe nagrania mp3 typu B.Pawlikowska to raczej nie dla mnie.. ;-) będę wdzięczna za pomoc. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#99 |
Konto usunięte
|
😉
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Biała Dama
|
Cytat:
![]() Korzystam też z memrise, uczę się zwrotów i wyrażeń |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Zakorzenienie
|
Podrzucam https://www.clozemaster.com
Bardzo fajny bajer, typu memrise, z posegregowanym słownictwem podług pozycji w kategorii najbardziej popularnych wyrazów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Czy ktoś zna jeszcze inne aplikacje z podziałem 5 tys, 7 itd najczesniej używanych słów plus żeby tę listę dało sie zweryfikować wcześniej?
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny lepiej uczyć się angielskiego z Etutorem czy Profesorem Henrym?
Angielskiego uczyłam się kilka lat, dużo rozumiem, problem mam w drugą stronę - polski->angielski (gramatyka zaśniedziała). Mam ograniczony budżet a potrzebuję czegoś/kogoś kto mnie poprowadzi bo sama mam problem od czego zacząć i chciałabym wybrać jak najlepiej.
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
eTutor spoko - mogę polecić, sama sobie odświeżam z nimi i gramatykę i słownictwo, fajnie, że mają synchronizację z diki.pl bo jak sprawdzam sobie jakieś słówko, to od razu mogę je do powtórek dodać
algorytm powtórek jest genialny, do tego gry językowe dla takiego wzrokowca jak ja sprawdzają się w 100% Plus też za aplikację mobilną, bo powtórki często robię w autobusie ![]() Największy minus - moja własna motywacja, a raczej jej brak Ale teraz ma być więcej słońca to może będę miała więcej energii ![]() PH nie używam, więc się nie wypowiem, ale na pewno jest jakaś dobra duszyczka, która tutaj korzystała ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Czasami bywa się gołębiem a czasami pomnikiem. ![]() ---------------------------------------------------------- PRETENSJONALNY nie oznacza "pełen pretensji" Za słownikiem PWN: pretensjonalny to 1. «zachowujący się sztucznie, krygujący się» 2. «zbyt wyszukany, świadczący o złym guście» |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
Ja korzystam z duolingo. Jak dla mnie bardzo przyjemna aplikacja. Zamierzam też zainwestować w grę językową od supermemo. Polecam też inny sposób na naukę języka. Parę lat temu wyjechałam na kurs językowy za granicę i to mi w sumie najbardziej pomogło. Proponuję sprawdzić - szkoła Glossa z Krk. Ale apki i programy do nauki języka jak najbardziej pomagają w odświeżaniu gramatyki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prof Henry to tylko slowka. a eTutor masz konkretne lekcje z gramatyka, słowkami, listeningiem. Polecam ![]()
![]() |
![]() |
#109 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zawsze zachęcam do korzystania z eTutora, ale ostatnio wprowadzili bardzo niefajną politykę zmian, przez co sporo stracili w moich oczach. Za to fajnie pracuje mi się z Olive Green i Extreme English od SuperMemo.
![]() |
![]() |
#110 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() super memo ma w jakiej cenie kursy angielskiego? ![]()
![]() |
![]() |
#111 |
Zakorzenienie
|
eTutor trochę przekombinował ze zmianami. I to takimi, które czynią platformę gorszą i przeszkadzają użytkownikom. Ciągle zasłanianie się "osobami decyzyjnymi" też jest słabe. Lubię tutora, naprawdę, ale te działania mocno odstraszają.
Co do Supermemo - 59 zł widzę kurs z serii "No problem", a "Extreme English" za 39 zł. Jest jeszcze rewelacyjny kurs Olive Green - nauka z interaktywnym filmem - podobno jest to najbardziej nagradzany kurs językowy na świecie.
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a porównując etutora przed zmianami z super memo - co wolisz? ![]() bedizesz próbować Olive Green? ja raczej dużo czasu straciłabym na tej grze i chyba to nie dla mnie ![]() "Po drugie, Olive Green to gra komputerowa. Olive Green jest filmem interaktywnym, co oznacza, że widz jest jednocześnie graczem, który może wpływać na przebieg akcji filmu. Wciela się on w liczne i zróżnicowane postaci – od nastolatka we władzy hormonów po bezwzględnego gangstera – wykonując cały szereg zadań" https://olivegreenthemovie.com/about/pl//strona-glowna od 100 zł na ceneo widzę
![]() |
![]() |
#113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Olive można do piątku wygrać na fp mojego bloga, tak swoją drogą ![]()
![]() |
![]() |
#114 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() uczę się na etutorze systematycznie od początku maja i jak do tej pory byłam bardzo zadowolona - fajnie mobilizuje do powtórek i już B1 za mną! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
U mnie kompletny brak motywacji spowodowała... szkoła językowa :/
Niestety lekcje raz na tydzień to nie jest dobry pomysł a na więcej dni w tygodniu nie mam ani czasu ani ochoty (czyt. dojazdy).
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
Jeśli chodzi o język mówiony to również polecam
www.interpals.net oraz www.difriends.com, z których korzystałam. Bardzo fajne stronki, można przy okazji poznać ludzi, dowiedzieć się czegoś o innych krajach, znaleźć ludzi o podobnych zainteresowaniach itp. ![]() Osobiście uważam, że warto poszukać w internecie stron, kanałów na YouTube, które zawierają interesujące nas tematy (np. ja szukałam stron poświęconych rysowaniu), wtedy nauka będzie zdecydowanie przyjemniejsza. ![]() Co jeszcze... polecam czytanie artykułów na www.bbc.com, www.nytimes.com itp. (aczkolwiek najlepiej szukać takich, które są związane z naszymi zainteresowaniami, np. blogów), swoimi czasy odwiedzałam również tę stronkę en.childrenslibrary.org (zawiera fajne bajeczki, dobrze się je czyta). Poza tym polecam także SuperMemo, ja akurat korzystałam z serii No Hay Problema do hiszpańskiego, ale sądzę że angielska seria sprawdzi się również dobrze. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
W moim przypadku najlepiej sprawdza się też supermemo, i to nie online, a przez aplikację mobilną bez internetu (wersja supermemo.com) - odpalam w telefonie po prostu, nawet gdy mam tylko chwilę i schodzę z wyznaczonych na dany dzień nowych rzeczy i powtórek. Ciągnę kilka kursów równolegle, ale nie czuję jakoś super obłożenia, a do super pracowitych osób nie należę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Przyczajenie
|
Cześć, ja polecam Fishbee do nauki nowych słówek po angielsku
![]() http://fishbee.pl/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
Super apka na telefony z androidem. Dodajemy słowa których chcemy się uczyć program automatycznie je tłumaczy i dodaje animowany obrazek, co ułatwia zapamiętanie słowa.
filmik: filmik2: Link do pobrania: https://play.google.com/store/apps/d....keepest&hl=pl Edytowane przez alicjaxp2 Czas edycji: 2017-10-22 o 19:57 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:57.