![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: odwołał spotkanie bo kolega go zaprosił na urodziny
Ależ ja się z tobą Szmyrk zgadzam. Facet zrobił niefajnie - można z klasą przełożyć spotkanie, jakoś no tam przeprosić, zadziałać swoim urokiem osobistym tak, aby wilk był syty i owca cała
![]() ![]() No ale mimo wszystko jestem zdania, że różne są sytuacje w życiu - gafa się czasem każdemu może zdarzyć. Jeśli faktycznie jest burakiem to i tak szydło wyjdzie z worka, tym samym nie ma go co od razu skreślać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Facet w sytuacji, kiedy był umowiony powinien powiedziec kumplowi- słuchaj, fajnie, ze jest spontaniczna impreza, ale jestem juz z kims umowiony, wiec albo spotkamy sie o innej godzinie, albo wezmie dziewczyne ze sobą na imprezę.Facet zwyczajnie wybrał bardziej atrakcyjna ofertę i wystawił dziewczynę, a mógł to załatwic z twarzą, chocby poinformowac dzien wczesniej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zakorzenienie
|
ale on o tym nie wiedzial. nie jego wina ze ktos sobie nagle wymyslil urodziny.
to nie bylo spontaniczne wyjscie zkolegami do baru tylko impreza okolicznosciowa. ilosc spotkan robi roznice. po 5 spotkaniach to nie jest raczej sympatia/dziewczyna/ukochana tylko znajoma- kolezanka. ktorej latwiej odmowic spotkania, po 5 tygodniach bliskiej znajomosci bylby wiekszy problem a raczej koniecznosc wynegocjowania kompromisu.
![]() |
#94 |
Zakorzenienie
|
A ja nadal twierdzę, że koleś zrobił niefajnie
![]() Widocznie nie zależało mu aż tak na spotkaniu z Autorką albo nie zależało mu, aby z klasą powiedzieć, co i dlaczego. Według mnie lepiej brzmi (nawet w smsie) hasło "wypadła mi nagle impreza mojego dobrego kumpla, więc chcę tam pójść, przepraszam cię, że tak nagle, zrekompensuje ci to niebawem" niż po prostu info, że spotkania nie będzie, bo impreza ;P I w sumie jak mi się zdarza odwołać spotkanie, to zawsze się staram zadzwonić, bo uważam, że to jest bardziej skierowane w daną osobę niż sms. Być może facet nie pomyślał o tym albo może nie chciał się wdawać w dyskusje, bo się bał? ![]() Dla mnie w spotkaniach biznesowych trzeba umieć się zachować. Spotkania towarzyskie nie zwalniają z tego. I jak Autorko? Macie kontakt od tamtego czasu?
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Zakorzenienie
|
Andrzeju, ale sam widzisz, ile się musiałeś napisać na prosty temat.
A odpowiedź na ten elaborat jest krótka: tak sie poważny człowiek nie zachowuje. Nie zachowuje do przyjaciół, rodziny, kumpli oraz przypadkowych znajomych - jeśli jest poważnym człowiekiem, a nie łachem, na którym w ogóle polegać w najprostszych rzeczach nie można, bo nie wiadomo, co mu odstrzeli. To jest tak proste! I nie trzeba pisać stu dwudziestu tysięcy słów tłumaczących jakieś zawiłości myślenia którychś tam chłopów. ---------------------------------- On pewnie poszedł na urodziny - i jak znam życie, to to jest całe wytłumaczenie jego zachowania - bo trafiła się okazja na wypitkę ze znajomkami. ---------------------------------- W opisanej przez ciebie sprawie dzwoni się i mówi: wiesz co, bardzo cię przepraszam, ale wypadła mi taka sprawa, że kot mi wykorkował/muszę odwieść stryjecznego wuja do szpitala w Kąkolewie/muszę ratować chałupę, bo mi pralka wylała" tu następuje kwestia "ojej, tak mi przykro, zalało ci całą chałupę włącznie ze strychem?/twój ukochany kot... a takie miał wąsiki/ojej, to jedź szybko, nie zatrzymuję cię" czy tym podobne historie i koniec. Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-05-20 o 19:31 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Taki, który ma w kalendarzu każdą godzinę skonfigurowaną i nigdy ich nie przestawia, nigdy nic mu nie wypada, zawsze jak z kimś się umówi tydzien wcześniej to już nie ma siły, aby to się zmieniło ? Wiesz, w takiej sytuacji wolę być ... tym niepoważnym facetem ![]() Zamiast mnie, ona potem może sobie zadzwonić do takiego, który zawsze będzie na jej skinienie, gotowy do spotkań , czekający na nią bo zwyczajnie nic innego w życiu nie ma do roboty. I potem czytasz w tematach obok, że po roku czy dwóch rutyna w związku. Nic dziwnego, że rutyna skoro selekcja faceta sprowadza się do tego, aby przede wszystkim był hmm na każde skinienie. Też bym się z takim nudnym typem znudził nie mającym życia poza dziewczyna ;D |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Inna sprawa, ze autorka tez nie wykazala sie jakims specjalnym taktem, takze moze nawet do siebie pasuja ![]() Cytat:
![]() Przepraszam, nie moglam sie powstrzymac, lach mnie urzekl.
![]() |
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
No litości, nie zadawaj mi takich pytań
![]() Masz dwóch kolegów: kolega A: umawiasz się z nim rok wcześniej, on ci pisze na półtorej godziny przed spotkaniem "muszę iść na imprezę swojego kumpla"; dzwonisz do niego z pretensja (no bo masz podstawy do pretensji), a on ci na to "czego kolego, to urodziny są!" kolega B: umawiasz się trzy lata wcześniej, on do ciebie dzwoni na godzinę przed spotkaniem "Andrzej, jest sprawa, odpadł mi drążek sterowniczy, nie dam rady" którego kolegę poważasz bardziej? Z dużym naciskiem na słowo: poważasz. Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-05-20 o 19:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tu proszę cię o nie generalizowanie całego rodu facetów. Na samym początku zrobiłam tak raz swojemu Tż i usłyszałam, że jeśli są rzeczy, które są dla mnie ważniejsze, to żebym zastanowiła się po co mi on.
Postanowienie: jeździć, latać, zwiedzać za grosze! ![]() 2016: Berlin, Monachium, Erfurt, Budapeszt, Chicago, Nowy Jork Podróże 2015: Praga, Bolonia, Oslo, Rodos, Kijów, Kos Podróże 2014: Wiedeń, Bratysława, Londyn, Lwów, Budapeszt, Ostrava, Berlin, Budva, Paryż K&K
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() jakie fochy! To jest mój problem się wytłumaczyć, a nie czyjś problem, że jego złość bierze. Ja tworzę problem i ja go powinnam rozwiązać. Bo jego bierze złość na zrozumiałych podstawach - jak każdego wystawionego do wiatru. Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-05-20 o 20:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Inna sprawa, że to nie jest miarodajny przykład ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Andrzeej Czas edycji: 2013-05-20 o 20:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
po co po co po co po co zamiast tego weź się za dziewczynę, która nie ma takich dupnych problemów ze spotkaniami i można na niej polegać: taka powiedziałaby ci, że przeprasza cię, bo tak sprawa się potoczyła, że miała przyjść, ale chyba jej nie wyjdzie która też tobą się przejmie i twoim samopoczuciem, a nie tylko o imprezce rozmyśla Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-05-20 o 20:19 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
ej normalnie przesadzacie.
nie wiemy tak naprawde nic. byc moze owy facet ma 17 lat i to nie dziwota ze nie przyklada az tak wielkiej wagi do odwolania spotkania zeby isc na urodziny kumpla. nie czuje sie raczej wielkiego przywiązania po 5 spotkaniach. tym bardziej ze w mlodym wieku przywiazanie do kumpli jest wielkie. kto wie? inaczej bym myslala gdyby mial 30 lat od takiego mezczyzny raczej wymaga sie wiekszego myslenia i zalatwiania takich spraw. a tak to wszystkich wrzucamy do jednego worka a wiadomo ze kazdy wiek rządzi sie swoimi sprawami
![]() |
#104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moze na kolejne spotkanie przyniesie butkiet roz w ramach przeprosin? kto to wie? edit: poza tym nie zapominajmy ze autorka wyskoczyla z fochem. po 5 spotkaniach to tylko odstarasza od razu pokazala jak bardzo jej zalezy a to blad. powinna pokazac ze ma swoje zycie i to ze jasnie Pan zmienil plany nie znaczy ze popsuje jej humor bo ona i bez niego moze sie swietnie bawic. teraz facet bedzie myslal ze ona tylko siedzi i czeka na jego smsy, odlicza godziny do spotkania a tak w ogole to bedzie bal sie cos zaplanowac z nią bo jest bardzo mało elastyczna. np. umowia sie w pt na sparcer do parku po czym on zaproponuje kino i znow bedzie foch.
Edytowane przez kamila2006 Czas edycji: 2013-05-20 o 20:26 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Zakorzenienie
|
człowiek właśnie tak a nie inaczej "powinien" się zachować - bo to proste jest: jakby sam takiego esa odebrał, to też by szlag go trafił
jakby sam był w sytuacji drugiej osoby widziałam tematy, gdzie panowie pytają się o radę już po pierwszym takim bzdetnym odwołaniu spotkania i pytają się zawsze to pytanie tak samo wygląda (tylko w innych słowach, ale sens jest jeden) "czy ona mnie olewa?" inni o to samo pytają się po drugim czy trzecim takim odwołaniu. Im też coś świta, nie wiedzą w którym kościele bije dzwon - ale oni też się domyślają, że chyba właśnie zostali spuszczeni po sznurze w otwór odpływowy, dziewczyna ich ma gdzieś, że tak odwołuje. Chłopy to nawet bardziej drażliwe na tym punkcie są, widocznie częściej ich się do wiatru wystawia. A dziewczyny często w takich tematach odwołują nie przez nagłe urodziny - tylko przez poważniejsze jakieś rzeczy. A oni i tak się zastanawiają: wcisnęła kit bo mnie zlewa, czy prawdę gada? Autorka tego tematu też się w to wpisuje: jak traktować takiego? Rozumieć, czy nie rozumieć jego tłumaczenia? Ja uważam, że: nie rozumieć i kopnąć w zad, bo poszedł na popijawę i sie kretyńsko wykręca. Inny powie: rozumieć, bo jego dawno nie widziany najlepszy przyjaciel zrobił urodziny, to się zdarza. Ma do wyboru, do koloru opcji. ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- ![]() Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-05-20 o 20:38 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Raczkowanie
|
Widze ze sie temat rozwinął , za wszystkie opinie bardzo dziekuje
![]() mnie to trochę i poczułam się jak koło zapasowe
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
on jest po trzydziestce? Ja myślałam, że on ma 18 lat, jak Boga kocham.
No to o czym tutaj rozmawiać, człowiek w takim wieku powinien już umieć rozwiązywać sprawy w sposób normalny. Powinna ci się zapalić czerwona lampka! Ja bym przestała poważnie do niego podchodzić, zapał by mi zupełnie oklapł i skurczył się. Jak jesteś w tym wieku (sama też jestem), to po co byle kogo łapać - kto woli na popitę pójść, niż jak normalny człek sprawę rozwiązać. I kto już na początku ci jasno daje do zrozumienia, że w sumie mało poważnie cię traktuje, bo puszcza eski jakby kasy żałował, zamiast jak cywilizowany człowiek zadzwonić. Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-05-20 o 20:56 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 22:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:59 ---------- Cytat:
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
haha, no na jakiegoś gimnazjalistę czy licealistę byłabym skłonna przymknąć oko, ale facet po 30tce?
![]()
![]() |
#111 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przypadek z Archiwum X jakiś. Sama w największym zamroczeniu bym na takie rozwiązanie nie wpadła: puszczanie jakichś esków z głupim wytłumaczeniem. Ze wstydu bym się spaliła, że tak nieelegancko sobie z facetem poczynam. Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-05-20 o 21:17 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#113 |
Zakorzenienie
|
Dlatego nie dziwię się, że zgłupiałaś.
Tak się składa, że podobnie absurdalne sytuacje miałam w zwiazku toksycznym. Wtedy nie wiedziałam, czy śmiać się z takiej głupoty czyjejś, czy też powinnam walić głową w ścianę na znak protestu przeciw takiemu absurdowi. Bo to są zachowania tak dla człowieka przedziwne i niezrozumiałe. Tak czy śmak: wg mnie dobrze dedukujesz. Na początku przyzwyczai do wyskoków, to potem będzie mógł fikać jak chce. Mi by szkoda było czasu na pchanie się w taki związek, to zmarnowane miesiące i lata są. Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-05-20 o 21:23 |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 | |
Hrodebert
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
facet zachował się jak szczeniak i tylko od ciebie zależy,czy chcesz być z kims kto jeszcze nie dorósł ---------- Dopisano o 22:29 ---------- Poprzedni post napisano o 22:27 ---------- Cytat:
Cytat:
jak dla mnie to zbyt wiele Edytowane przez TmargoT Czas edycji: 2013-05-20 o 21:31 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Ło facet po 30-stce
![]() Też myślałam, że to jakiś licealista i te sprawy ![]()
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#119 | |
Zakorzenienie
|
cisza teraz, ale zaraz się odezwie
nie ma tak lekko, odezwie się na pewno od razu ostrzegam: zrobi to tak, jakby nic się nie stało; np. napisze "to kiedy się spotkamy?" albo równie przypałową rzecz wymyśli Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:39 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ---------- [QUOTE=JanePanzram;4090658 1]cisza teraz, ale zaraz się odezwie nie ma tak lekko, odezwie się na pewno od razu ostrzegam: zrobi to tak, jakby nic się nie stało; np. napisze "to kiedy się spotkamy?" albo równie przypałową rzecz wymyśli No tak , np . zapyta przez sms czy mi juz foch minął . Swoja droga to zabawne ze faceci zawsze wmawiaja kobiecie ze focha strzeliła a nie pomysla ze moze z ich zachowaniem cos jest nie tak .
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:36.