![]() |
#91 |
Przyczajenie
|
Dot.: Razem raźniej :) wspólne schudniemy 10 kg. Odchudzanko od 24 maja :)
dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie
![]() chciałam zapytać czy miałyście kiedyś przygodę ze slim coffee? Jestem ciekawa czy to działa, może warto spróbować? ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
Ja dziś zjadłam jajecznicę, 3 kromki chlebka żytniego, jabłko i małego hamburgera
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
A ja dziewczynki dzisiaj mam strasznego lenia. Nie mam na nic siły ani ochoty. Jedynie może z narzeczonym na rower sie wybiore ale sam nie wiem czy mi sie chce, jestem taka przemęczona po nocka ze nie ogarniam, a w dodatku dzisiaj skusiły mnie słodycze
![]()
![]() |
#94 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja dziś będę próbowała takie danie: mintaj pieczony z sokiem z pomarańczy, do tego kuskus też z tym sokiem i sałatka warzywna. Znalazłam na internecie i ciekawa jestem, jak ryba z pomarańczą będą smakować ![]() I można bardzo fajny deser zrobić z np jogurtu zmiksowanego z truskawkami, do tego trochę rozpuszczonej w ciepłej wodzie żelatyny, dołożyć kilka pokrojonych owoców, wstawić do lodówki. Po kilku godzinach albo zjeść samo, albo zmiksować truskawki i polać to nimi, albo polać syropem z agawy (do którego można dodać kakao, cytrynę itp). Wczoraj zjadłam: omleta z mąki pełnoziarnistej i jabłkiem, rosół z makaronem, dokończyłam kurczaka z orzechami po chińsku, kurczaka z piekarnika z odrobiną ryżu, no i kawałek ciasta ![]() ![]() Podam swoje wymiary jednak dopiero 24.06, jak będę po miesiącu porównywać efekty, potem będę wstawiać co tydzień ![]() Może oprócz tego co zjadłyśmy, będziemy podawać też naszą aktywność fizyczną z danego dnia, co Wy na to? ErnestyLda, idź chociaż na ten rower, ładna pogoda to szkoda nie skorzystać, a zawsze to jakiś ruch ![]() ![]() Edytowane przez Elph Czas edycji: 2013-06-15 o 12:54 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#96 |
Wtajemniczenie
|
Moja aktywność ostatnio leży i kwiczy
![]() Elph mam takie obrzydzenie do ryb, ale ten przepis wygląda całkiem przyzwoicie, zdaj relacje jak smakował ![]() Mój dzisiejszy jadłospis to: jajecznica z 2 jaj+2 grahamki, żurek+2 jajka, mus z truskawek i arbuz. Na tym koniec. Trzymajcie się dziewczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zadomowienie
|
Ja jak na razie dzisiaj nie ćwiczyłam, tylko z rana na rowerku z pracy wracałam :P
Mój jadłospis dzisiejszy wygląda jak na razie tak: 4 wafelki czekoladowe + szklanka herbaty+ 2 michałki (wiem to jest okropne co zrobiłam ![]() Za raz ide na obiad: 4 ziemniaczki+ rybka tilapia + sałatka warzyna ze słoika ( domowej roboty oczywiście) + kompocik co bedzie wieczorem to jeszcze nie wiem
![]() |
#98 |
Wtajemniczenie
|
To i tak mało zliczając kalorie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
wiem wiem, ale dopiero mamy godz. 15: 40. Jeszcze pewnie jakaś kolacyjka bedzie, ale na noc raczej sie nie obiadam bo potem spać nie moge : )
![]() |
#100 |
Wtajemniczenie
|
no i prawidłowo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Heja wszystkim!
widzę, że dzisiaj dzień jajecznicy bo ja też jadłam z 2 jajek, do tego pomidorek i szczypiorek i jedna kromka razowego ![]() na obiad miałam jeść rybę z mozzarellą ale byłam dzisiaj na rowerze a potem leżałam z książką i jak wróciłam do domu po 5 godzinach to jakoś mi się nie chciało nic na ciepło jeść więc zrobiłam sobie pseudo grecką sałatę i do tego dwie kromki razowego. Dzisiaj też trochę zgrzeszyłam bo zjadłam loda włoskiego, a wieczorem jeszcze mam zamiar piwko malinowe wypić tak więc nie bijcie ![]() Jeśli chodzi o te wszystkie suplementy wspomagające odchudzanie to nie wiem sama co o nich myślę, sama staram się unikać tego typu leków ale tym razem zaczęłam stosować chrom i muszę przyznać, że na mój problem tj. czekoladoholizm działa! już ładnych kilka dni nie zjadłam żadnego batonika ![]() co do wymiarów to ok możemy się na przyszły tydzień umówić nie ma sprawy ![]() Miłej soboty Wam życzę!!!
![]() |
#102 |
Wtajemniczenie
|
urcielaga super, gratuluję odwyku słodkości
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Raczkowanie
|
Alarunka, nie za mało? Chyba, że coś jeszcze masz zamiar zjeść, ale przecież arbuz czy truskawki to prawie nic
![]() Siedzę od rana nad autocadem, wczoraj tak samo, plecy bolą ![]() ![]() ![]() No to moja aktywność na dziś to fitness rano, mam nadzieję że jeszcze trening z Ewą dojdzie, bo w tym tygodniu mało czasu miałam i tylko raz plytkę odpaliłam. I też gratuluję odwyku ![]() ![]() Fu- moja ryba to porażka! W ogóle nie było czuć soku pomarańczowego, tam gdzie posypałam startą skórką zrobiła się gorzka, a tam gdzie dałam plasterki cytryny (2) to kwaśna i gorzka w jednym. Do tego nie doprawiłam jej dostatecznie (drugi raz w życiu przyrządzałam rybę), miała ości, a z pól kg wyszło mi 140g po upieczeniu :P Chyba sobie dam spokój z eksperymentami kulinarnymi na najbliższy czas. Za to kuskus z sokiem ciekawy, uratował mój obiad. Edytowane przez Elph Czas edycji: 2013-06-15 o 17:28 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Jak tam dziewczyny, co taka cisza?
![]() U mnie dziś kiepsko, zjadłam kilka herbatników i kilka bez, i duuużo truskawek, ale trzeba korzystać z sezonu ![]() Ale za to ćwiczyłam total fitness z Ewą a potem 8min abs z youtuba. Piszcie jak u Was ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Wtajemniczenie
|
U mnie weekend-masakra. Ale od jutra znowy rygor
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zadomowienie
|
Odp: Razem raźniej :) wspólne schudniemy 10 kg. Odchudzanko od 24 maja :)
Witajcie kocbane nawet nie wiecie jak się za Wami stęskniłam
![]() ![]() Zmierzyłam się dzisiaj! ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 08:19 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
#107 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Odp: Razem raźniej :) wspólne schudniemy 10 kg. Odchudzanko od 24 maja :)
U mnie trochę też, waga w górę o 0,5kg, ale za to jest motywacja żeby jeszcze więcej dać z siebie
![]() Cytat:
![]() Nie przejmuj się, ja co chwilę coś pichcę i długo nie wytrzymam bez próbowania nowych przepisów ![]() A masz jak w pracy coś przyrządzić? Możesz dokupić taką małą paczuszkę oliwek (czasem są w sklepach), ser feta i zrobić sałatkę grecką ![]() Przez to moje pół kg w górę dziś już jestem po 2 treningach z Ewą, na uczelnię jadę rowerem (ok 20km), a wieczorem mam 2h tańca, biorę się jeszcze bardziej za siebie, bo w sierpniu chcę już widzieć efekty ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Zadomowienie
|
Elph mam szokująco dużo pracy więc wzięłam bułkę z pestkami dyni i jabłko
![]() ![]() Sesja trwa i męczy, nie mam czasu na nic a do tego jeszcze praktyki mam :/ Ale na ćwiczenia muszę znaleźć trochę czasu i już ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#109 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziś odżywiałam się całkiem dobrze, a mianowicie: Ś: owsianka z jabłkiem, truskawkami i orzechami II Ś: twaróg chudy z pomidorem i oliwkami, oraz oliwą z oliwek, marchewka O: trochę ryby z kuskusem, cebulą i marchewką- ale nie zjadłam dużo przez te upały K: 'dietetyczny' deser ![]() Miałam mega ochotę na słodkie, więc zmiksowałam 2 żółtka z jedną łyżeczką cukru, kilkoma kroplami stewii i cytryną, osobno zmiksowałam białka ze stewią i syropem z agawy, na koniec wymieszałam to wszystko ![]() Nie byłam dziś na tańcach ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny od soboty mnie tu nie było
![]() ![]() Byłam tez w aptece i kupiłam sobie chrom, od soboty sobie go zazywam, jestem ciekawa efektów, juz pomalutku widze że moja przemiana materii sie polepszyła ![]() Elph- może powinnaś do tego przepisu wybrać inną rybe, zamiast mintaja. Z tego co wiem i z moich doswiadczeń kulinarnych mintaj nie jest za dobra rybą, bywa tez nie zawsze smaczny nieważne co byś z nim robiła. Polecam Tilapię, przepyszna rybka ![]() ---------- Dopisano o 10:34 ---------- Poprzedni post napisano o 10:30 ---------- Mój wczorajszy jadłospis: 1ś: jabłko 2ś: 2 kromki chlebka razowego+ serek wiejski+ kawałeczek ciasta drożdżowego (kolega sam piekł i częstował w pracy wiec głupio było odmówić :P ) obiadek: 3 ziemniaki+ pieczeń w ziołach+ kapusta zasmarzana ( 2łyżki) + kompot truskawkowy ![]() Kolacja: 2 małe kiełbaski z grila+ piwo jabłkowe ![]() Aktywność fizyczna: w sumie 50 min rowerku ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:34 ---------- Moje dzisiejsze menu ![]() śniadanko: 1 nektarynka obiadek: talerz zupki jarzynowej w pracy planuję zjeść jabłko i naktarynkę wieczorem raczej już nie bede jeśc bo w domu koło 23 bedę, więc to za późno by coś jeść :P Natomiast moje ćwiczenia to jedynie 30 min rowerku i tyle dzisiaj nie mam jakoś czasu i nie umiem się ogarnąć :P
![]() |
#111 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Hmm, faktycznie spróbuję z inną rybą. Tilapię ciężko dostać w sklepach? W takim carefourze np będzie? ![]() Też mam problem z apetytem w te upały, najchętniej bym same płyny przyjmowała ![]() Moje menu dziś: Ś: 2 kromki (niestety) jasnego chleba z przepyszną wiejską pasztetową :P IIŚ: ciemna bułka z tą samą pasztetową, serem białym, pomidorem i oliwkami O: to samo co na drugie śniadanie ![]() D: dwa kawałki tarty dyniowej, ale podejrzewam ją o bycie w miarę zdrową, farsz to duużo dyni, mało cukru i przyprawy korzenne, mało ciasta, które jest słone K: koktajl z mleka i truskawek Aktywność: 20km rower, 1h intensywnego fitness ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Wtajemniczenie
|
Witam koleżanki, ja też miałam urwanie głowy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
Elph- ślub mam 31 sierpnia i 1 września (2 dniowe wesele
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- A moje dzisiejsze menu to: Ś: kromka chleba razowego+ pomidor z zieloną cebulką IIŚ: kromka chlebka razowego z nutellą bananową ( mały grzeszek) O: talerz zupki kalafiorowej w pracy pewnie zjem tylko nektarynkę i jabłko a kolacji juz zapewne nie bedzie bo to za póxno po pracy :P Aktywność fizyczna tak jak zwykle 30 min rowerku Chciałam wam jeszcze przekazać, ze przez pare dni mnie nie będzie, musze się uczyć do egzaminu który mam w sobotę, ostatni egzamin tej sesji i wakacje od uczelni ![]() Tak więc do zobaczenia w niedziele
![]() |
#114 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() W takim razie powodzenia na egzaminie i nie zapomnij tu potem wrócić do nas ![]() Moje menu dziś nie jest jakieś warte chwalenia się, bo mam dzień diety. Na śniadanie serek wiejski z truskawkami, na obiad kalafior z sosem jogurtowo-czosnkowo-szczypiorkowym, potem sałatka z pomidora, szczypiorku i jogurtu, zaraz policzę ile to kalorii i może sobie pozwolę na jakąś pomarańczę ![]() Aktywność dziś mała- jedynie 20km rowerem, ale muszę sobie zrobić dzień odpoczynku. Btw może mi się tylko wydaje, ale zauważyłam dziś, że mam jakby bardziej podniesiony biust, może to efekt ćwiczeń? ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Witajcie!
przepraszam, że mnie ostatnio nie widać ale sporo miałam pracy(siedzę po godzinach) i jak już wracam do domu to nie mam siły na nic... ja niestety ostatnio sobie pofolgowałam-przez stres w pracy "pocieszałam" się jedzeniem i aż się boję ważenia ![]() ![]() Pozdrawiam! Ernestylda POWODZENIA NA EGZAMINACH!
![]() |
#116 |
Zadomowienie
|
Cześć kochane!
Widzę że wszystkie jesteśmy na maksa zapracowane ale nie poddawajmy się! Razem schudniemy te 10 kilo ![]() Dzisiaj prawie 30 min na fittnessie, 14 dzień ćwiczeń na brzuh i jeszcze coś będzie ![]() Talia-70( w zeszłym tyg było 68! Mięśnie : ((((( ) biadra w najszerszym miejscu 98(było 100!) przy pępku 81, udo 54. Eh, miernie, musiałabym jakkeś cardio robić czy coś ale czasu brak ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
No dziewczyny, musimy się spiąć! To tylko jedzenie, trzeba przezwyciężyć w sobie jakoś te nasze zachcianki! Szkoda, że nie potrafię tego jakoś dobitnie wytłumaczyć mojemu organizmowi
![]() HarajukuChilli, to w talii i tak masz niedużo ![]() ![]() Na razie zmierzyłam talię i z początkowego 75 jest już 71-72, dziś zauważyłam że brzuch lepiej wygląda, na początku diety zrobiłam zdjęcia w stroju kąpielowym, w niedzielę też zrobię, ciekawa jestem czy będzie coś widać, czy sobie wmawiam ![]() A dziś mi się strasznie nie chce ćwiczyć... taki zaduch mam w pokoju że naprawdę. Ale muszę się zmobilizować, bo wieczorem idę na domówkę i pewnie jakieś piwko wpadnie. Wczoraj zjadłam: S: pełnoziarniste naleśniki z dżemem chyba żurawinowym, po niemiecku jest napisane :P i 400g arbuza II S: chleb pełnoziarnisty+ jedna kromka zwykłego, z tostera, z masłem O: nie chciałam kupować obiadu, wzięłam jakąś bułkę, okazało się że niestety z czekoladą :/ ale obiadu nie jadłam za to :P + sok wielowarzywny D: truskawki z jogurtem- standard ![]() K: maślanka brzoskwiniowa Bardzo dużo owoców jem, a w sumie aż tyle to nie powinnam, pewnie dlatego waga przestała tak lecieć w dół. Ale nie chcę potem żałować, że z sezonu owocowego nie skorzystałam, poza tym w takie upały to jednak najlepsze są dla mnie tego typu rzeczy... Hmm, trzeba będzie się nad tym zastanowić :P Wczoraj aktywność: 20km rowerem i godzinka fitness. Dziś na obiad planuję fasolową pizzę, na to cukinia, oliwki, może jakaś chuda szynka, jeśli jest w lodówce. Może się powstrzymam od sera żółtego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
Zadomowienie
|
Elph i niby ty niezdrowo jesz?
![]() ![]() Czekam na zdjęcia! ![]() ![]() Dziewczyny gdzie jesteście? :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#119 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() No mi tam małych grzeszków nie brakuje, a dziś to już będzie totalna masakra bo się TŻ uparł na pizzę i już! Taką prawdziwą, a mamy niedaleko pizzerię o bardzo dobrych opiniach i chcemy kiedyś wypróbować, więc dziś robię sobie taki dzień 'luzu' i odpuszczam, śniadanie jadłam w McDonaldzie :/ Ale takie 'w miarę', tosty z serem i pieczarkami, tylko potem kupiłam małego Krushera w KFC... Jezu, to jest straszne :P Czuję się, jakbym Wam się zwierzała z brania narkotyków czy coś ![]() No i ser żółty na diecie nie jest polecany, jest bardzo tłusty i głównie dlatego. Ja staram się unikać, chociaż czasem, tak jak dziś, zdarzy się zjeść :P To samo tyczy się np serów pleśniowych. A wczorajsza 'pizza' z fasoli i bez sera była taka nawet, nawet, taki warzywny obiad ![]() Czyli wczoraj aktywność 20km rowerem, a zjadłam: S: 2 jajka i 2 kromki chleba z masłem IIS: pewnie jakieś truskawki z maślanką ![]() O: pół małej 'pizzy' fasolowej II O: drugie pół pizzy (pierwszą część jadłam przed 14, a drugą koło 18) K: 2 gołąbki 'bez zawijania' Wypiłam też 3 piwa, tzn Gingersa i dwa Radlery, więc w sumie to nie piwa, ale... nigdy więcej! Taka byłam wzdęta i wypchana potem, nie wiem jak kiedyś mogłam częściej to pić. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Raczkowanie
|
No więc wczoraj to była masakra jedzeniowa, nawet jej nie będę opisywać bo wstyd :P Ale dziś wracam na dobry tor, mam dość na jakiś czas wszystkich fast foodów i słodyczy, a pizza niestety nie była warta grzechu, sama robię lepszą
![]() Jutro mam egzamin o 7.30, więc postanowiłam dziś się pomierzyć i zrobić zdjęcia kontrolne. Trochę mi głupio świecić przed Wami golizną, ale w końcu twarzy nie widać ![]() Efekty troszkę widzę po brzuchu, jak dla mnie od bioder w dół to nic się nie zmieniło, chociaż wg wymiarów niby tak, ale nie dam głowy urwać że zrobiłam je poprawnie, chociaż się starałam. Waga ostatecznie -2,5kg, centymetry łącznie -8 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:01.