|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zabawne i irytujące uwagi, porady na temat pielęgnacji włosów.
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Moj tez czesto mi mowi zebym dzisiaj zalozyla czerwona sukienke bo jest boska, ja go nagabuje na obciecie "na zolnierza"" bo wyglada mega sexi i nie widze w tym nic zdroznego....
|
|
#93 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
|
#94 |
|
Japońska rzepa
|
Przyznam szczerze ,ze bardzo denerwujaca jest maniera na wizazu oceniania calego zwiazku w granicach jednej wypowiedzi
Mysle,ze malo kobiet moze sie pochwalic posiadaniem tak dobrego i kochanego faceta jak moj wiec teksty w stylu 'wykopac gnoja'sa troche nie na miejscu. Dla jasnosci-nie wykopalam,jestem z nim 4 lata i planujemy wspolne zycie. A tak jak kolezanka wyzej napisala-powiedzenie czegos co sie nie podoba nie dyskwalifikuje faceta,bo my osobiscie mamy taki uklad,ze mowimy sobie co mamy pozmieniac,zeby JESZCZE BARDZIEJ sie sobie podobac.Gdyby prosil mnie o operacje plastyczna to faktycznie bym wykopala,ale farbowanie,czy tipsy na moje mega zniszczone i obgryzione paznokcie?Bez przesady,tym bardziej,ze nie byl to 'rozkaz' tylko prosba w odpowiedzi na moje pytanie-co by chcial zebym dla niego zrobila ze swoim wygladem i w czym chcialby mnie zobaczyc.Wydaje mi sie,ze zanegowanie prosby jest wystarczajacym srodkiem w takich sytuacjach,nie trzeba posuwac sie do takich represji jak konczenie zwiazku Wydawalo mi sie,ze przez napisanie tego tekstu moge pokazac ignorancje mezczyzn dotyczacych zabiegow pielegnacyjnych,ale skonczylo sie na analizie mojego zwiazku Dla ciekawskich,po wytlumaczeniu,ze farbowanie niszczy i pokazaniu naocznych przykladow moj tz zrezygnowal z takich niecnych prosb i zachwyca sie mna w jakze naturalnej postaci,tak jak i zawsze to mialo miejsce
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
W sobotę u fryzjera. Do moich krótkich i rzadkich (lekkich!) włosów.
-"Jak to nie cieniujemy? Przecież włosy będą lżejsze i dużo lepiej będą się układać" Zdecydowanie lepiej... Nie poddałam się, od 5 lat nie cieniuję. Po tym moje włosy wyglądają jak siano. Każdy w inną stronę.. Ale jak zwykle fryzjerka wie lepiej. Dobrze, że ścieła dokładnie tyle o ile prosiłam, czyli 1,5cm : )
23.10.2012 - rozpoczęcie pielęgnacji i regeneracji włosów 10.12.2012 - drastyczne cięcie Zapuszczam: Start: 30cm I 32 - 34 - 36 - 38 - 40 - 42 - 44 - 46 - 48 - 50 ![]() II 52 - 54 - 56 - 58 - 60 - 62 - 64 - 66 - 68 - 70 ![]() Cel: 48kg |
|
|
|
|
#96 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
Darujcie sobie.. To chyba nie jest wątek na tego typu dysputy. Zachowujecie się jak głupie gimnazjalistki..
23.10.2012 - rozpoczęcie pielęgnacji i regeneracji włosów 10.12.2012 - drastyczne cięcie Zapuszczam: Start: 30cm I 32 - 34 - 36 - 38 - 40 - 42 - 44 - 46 - 48 - 50 ![]() II 52 - 54 - 56 - 58 - 60 - 62 - 64 - 66 - 68 - 70 ![]() Cel: 48kg |
|
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#99 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
Mimo że ja swoim wyjaśnieniem też zaśmieciłam,ale po prostu nie mogę na takie teksty Lepiej zna mojego faceta laska,która przeczytała jedno zdanie,niż ja będąc z nim 4 lata. No masakra.Żeby nie robić offtopu: Mama : Myłaś włosy odżywką? Przeciez to Ci tylko zapcha włosy i brud będzie sie w nich kumulował
|
|
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
"jak mogłaś nie wiedzieć przez całe życie, że masz kręcone włosy!" od właścicielki rozprostowanych, spuszonych czesanem fal
|
|
#101 |
|
Przyczajenie
|
Po przedyskutowaniu z moim TŻ, że jego wypłata na nasze wspólne wakacje będzie lądowała na moim koncie bankowym, oznajmił "żebym kiedyś do Ciebie nie przyszedł i nie zobaczył całego kartonu z toną nowych odżywek do włosów"
co to, to niee
|
|
|
|
|
#102 |
|
Raczkowanie
|
Od pewnego czasu piję drożdże, co nie jest aprobowane przez członków rodziny. Ostatnio kuzynka przybiegła do mnie z rewelacją, jaką dowiedziała się od znajomej fryzjerki, a mianowicie :
"fryzjerka mówiła, że drożdże wpływają na hormony i od ich picia wyrosną ci włoski na twarzy". A od marchewki wyrosną mi ośle uszy może...
|
|
#103 |
|
Wtajemniczenie
|
siostra mnie ostatnio strzeliła tekstem: pijesz siemię lniane? od tego się włosy szybciej przetłuszczają
tsa
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Przewaznie ciemnowlose dziewczyny maja alergie na blondynki
zawsze wnerwia mnie, ze probuja namowic mnie do ciemnego koloru w ktorym czuje sie jak wdowa. Argumenty, ze w tym kolorze czuje sie najlepiej nie docieraja...Nie, nie jest to troska dziewczyn o kondycje moich wlosow, bo sa w dobrej
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Moja siostra jest posiadaczką włosów bardzo gęstych, w dobrej kondycji (suszenie i prostowanie raz na ruski rok), zadbanych (oczywiście nie odżywkami drogeryjnymi tylko naturalnymi sposobami- namówiłam ją jakiś czas temu na olejowanie) z długością do łopatek jednak lekko puszących się. Odwiedziła pewnego pięknego dnia fryzjerkę, która zaproponowała ścięcie ok. 6cm, co argumentowała bardzo złą kondycją końcówek. Moja siostra zdziwiona oczywiście się nie zgodziła, a wychodząc przyjżała się włosom fryzjerki- tlenionego długowłosego tapirowanego i wyprostowanego lachona, któremu przydałoby się cięcie 10cm
Edytowane przez Marrlen Czas edycji: 2013-06-19 o 12:19 Powód: błąd |
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#108 |
|
Konto usunięte
|
Text koleżanki fryzjerki, gdy prostowała moje porządnie zabiezpieczone włosy :,,Ale masz tłuste włosy. Szybko Ci się przetłuszczają albo źle spłukałaś odżywkę''.
Teściowa:,, Domi. Ale masz gęste te włosy. Moje nie są takie gęste. Będę łykać skrzypovitę.'' Ja:,, Podcinam włosy raz na 3-4 miesiące, więc są równej długości. Używam odżywek, które zabezpieczają. Może warto u Pani podciąć końce ( nie ścinane już 2-3 lat).'' Odpowiedź teściowej. ,,Nie chce sobie życia skracać'' Analiza moich włosów u specjalistki. ,,Pani włosy są bardzo dobrze nawilżone. Naturalne, prawda?'' Ja:,, Nie. Są farbowane'' Ona: ,,Pewnie od niedawna. Są takie zdrowe'' Od 2011r 2 zabiegi rozjaśniające plus 4 farbowania. Włosy kruszyły się i łamały w połowie długości
|
|
|
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
Moja ciotka kupiła sobie jedwab do włosow z polecenia fryzjerki, ktora doradzila zeby oprocz stososowania na konce, nakładala tez przed myciem, bo efekt lepszy... Tak, silikonowy oszust.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#110 | |
|
Raczkowanie
|
świetny wątek xd
moje ulubione to: na pewno chciałabyś mieć proste, zawsze jak ktoś ma kręcone to chce mieć proste oraz: "za młodu tez miałam takie" /jaaassssne.../ poza tym: "z tymi włosami na pewno nic nie możesz zrobić, pewnie ich nienawidzisz" "gdzie pani zrobiła taką piękną trwałą?!" "jak będziesz lekko szarpała włosy, to ci będą szybciej jakby ze skóry wychodzić i rosnąć" "jak włosy za bardzo błyszczą to wyglądają na przetłuszczone" "ja nie rozumiem, jak ty możesz w kręconych chodzić, to było modne w zeszłym sezonie" "po tej pielęgnacji twojej wyglądają jakoś gorzej, fajniejsze były jak miałaś takie napuszone afro" "włosy ci się plączą bo ich nie czeszesz codziennie!" "nie podobają mi się aż takie drobne loczki, powinnaś kupić prostownicę, albo przekręcić je na lokówkę" "na pewno ci włosy zielone wyjdą! mojej mamy koleżanki koleżanki teściowej pierwszego męża siostra farbowała henną i jej zielone wyszły!" - na wieść o tym, że się przymierzam do henny "przepraszam, czy pani w takich włosach nie jest gorąco?" niektóre są zabójcze tylko, gdy się wie jakie mam włosy --> w podpisie ---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ---------- Cytat:
)
|
|
|
#111 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A jeśli chodzi o podkreślone to Twoje włosy i Tobie mają się podobać |
|
|
|
|
|
#112 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziś znowu siostra - mistrz
- czemu ty tyle kładziesz na te włosy? daj im odpocząć! (niezwykle je olej meczy )- ciągle tylko coś na nie kładziesz a potem mi może powiesz że nie sa tłuste i obciążone? no i weź bądź mądry i gadaj z taką
|
|
#113 |
|
Konto usunięte
|
Fajny wątek!
Uwaga od dziewczyn z wyprostowanym żelazkiem blond-balejażem (wiecie, o co biega, dżinsowe kurteczki, bluzki z cekinami itd.): zobacz na tą czarnuche z afro , (mam bardzo ciemne, uniesione od nasady włosy - ach ten jantar ) + chyba zrobiły mi zdjęcie.. yy o co biega, do tej pory nie wiem? Wieczne gadanie o obciążeniu włosów, po prostu zawsze w sklepie fryzjerskim itd. słyszę o obciążeniu włosów. Obciążenie włosów to jakiś statek widmo dla mnie, jeśli dobrze spłukuje się maski, odpowiednio myje, nakłada środki b/s w odpowiedniej dla włosów ilości to obciążenie się nie zdarzy. Dosłownie zawsze, podstawowym kryterium wyboru wszystkich rodzajów kosmetyków jest "obciążenie". Nigdy nie doświadczyłam obciążenia i nie rozumiem tego. W sklepie fryzjerskim jedna pani szukała szamponu do włosów przetłuszczających się, ekspedientka dała tej pani jakąś sls-ową bombę i powiedziała, żeby dla lepszego efektu potrzymała szampon na całych włosach ok 10 minut... Do tego dała jej "olejek arganowy", olejku tam było może 3%, a receptura była oparta na alkoholu, wiadomo.. i powiedziała jej żeby nakładała go na końcówki przed myciem tym szamponem, żeby ich nie przesuszyć. To wszystko za cenę powyżej 50 zł. Będąc w naturii na stoisku z kosmetykami do włosów - "eee, mamo ja nie będę używać do włosów badziewia za 17 zł, ja chce profesjonalna odżywkę!" Niezrozumiałe dla mnie wszechobecne uwielbienie dla prostych włosów, co z tego że dziewczyna ma na głowie przerzedzone siano pokryte warstwą silikonów, i tak wszelkiej maści koleżanki będą się zachwycać jej włosami jeśli przy tym włosy są jako tako gładkie i idealnie proste. Może dla większości osób będzie to niezrozumiałe, ale mnie czasem śmieszą zachwyty nad czyimś kolorem farbowanych włosów. Co to za wysiłek osiągnąć taki kolor skoro każdy może go mieć używając farby firmy X o odcieniu numer 231. Właśnie przez te wymieniane przez was komentarze osób postronnych unikam rozmów o tym co robię z włosami. Kiedyś kuzynka razem z wujkiem zapytali mnie co robię, że nagle mam takie loki (kiedyś moje fale wyglądały jak "fale" większości osób, puch) jak zaczęłam mówić o nakładaniu olejków, wyeliminowaniu czesania, stylizowaniu żelem (to ją zdziwiło najbardziej, a każdy kojarzy żel z kosmetykiem dla mężczyzn, do stawiania włosów) widziałam dziwne uśmieszki. Najpierw podobają im się moje włosy, a jak powiedziałam jak to osiągam ona była bliska śmiechu. Teraz nawet gdy ktoś pyta, wręcz unikam opowiadania o czymkolwiek, co dotyczy włosów. Edytowane przez 201801220933 Czas edycji: 2013-06-22 o 14:01 |
|
|
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
Przed chwilą:
Pokazuje mojemu TŻ włosy farbowane hennę khadi ciemny brąz, niesamowicie błyszczące, i pytam czy dobrze by mi było w takim kolorze. Taka rozmowa: ja: a taki kolor? dobrze bym wyglądała? tż: nie no, chyba całkiem nieźle, ale w sumie, jakieś takie błyszczące... to nie, raczej nie. ja: czyli co? niedobrze by mi było w błyszczących? tż: nooo... tak. ech, mężczyźni.
|
|
#115 |
|
Konto usunięte
|
My się staramy, żeby włosy jak najbardziej błyszczały a facetom się to nie podoba?!
|
|
|
|
|
#116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Często to jest wysiłek, zwłaszcza osiągnięcie ładnego blondu i potem utrzymanie go. Nie wystarczy położyć wybraną farbę na włosy, trzeba o tym mieć spore pojęcie. Wielu fryzjerów go nie ma niestety, a cóż dopiero klientek, które farbę wybierają patrząc na zdjęcie modelki na pudełku. |
||
|
|
|
|
#117 |
|
Konto usunięte
|
Nie czytałam Waszych nowych wpisów (awaria internetu), nadrobię kiedy indziej, bo widzę, że jest dużo rozbudowanych postów, zaraz wychodzę, ale pochwalę się tekstem ojca:
Drożdże to bakterie
|
|
|
|
|
#118 |
|
Raczkowanie
|
No to ja dopiszę relację na bieżąco:
"... a tobie to co? W głowę ci zimno? Na dworze 30 stopni, upał, a Ty w turbanie chodzisz pół dnia?" i coś ze świata życzliwych kuuuleżanek: "nigdy nie chodzisz w rozpuszczonych włosach, a tobie najśliczniej w długich, prostych, rozpuszczonych, a w sumie to byś je mogła obciąć na krótko" - małe niezdecydowanie albo rozdwojenie jaźni w początkowej fazie |
|
|
|
|
#119 |
|
Raczkowanie
|
mój się tłumaczy, że takie bardzo błyszczące wyglądają sztucznie. Ja tam robię swoje mimo tego xd
|
|
#120 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Właścicielki ciemniejszych, farbowanych włosów też mają często pod górkę, więc jeśli ktoś uzyskał naprawdę ładny kolor to uważam, że jest się czym zachwycać!
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:48.

Lepiej zna mojego faceta laska,która przeczytała jedno zdanie,niż ja będąc z nim 4 lata. No masakra.

zawsze wnerwia mnie, ze probuja namowic mnie do ciemnego koloru w ktorym czuje sie jak wdowa. Argumenty, ze w tym kolorze czuje sie najlepiej nie docieraja...