Zabawne i irytujące uwagi, porady na temat pielęgnacji włosów. - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-18, 10:45   #91
dacn
Zakorzenienie

Dot.: Zabawne i irytujące uwagi, porady na temat pielęgnacji włosów.

Cytat:
Napisane przez lolusl Pokaż wiadomość
O to,to! Mój chłopak to samo.Nawet próbował mi wmówić,że neguję wszystko,co on prosi,żebym zrobiła,bo prosił o:
a) farbowanie włosów na blond
b) prostowanie
c) tipsy
Wszystko odmówiłam,mówiac,że to niszczy,wiec argmunet oczywiście,że WSZYSTKIE KOBIETY prostują i farbują a ja nie mogę,jestem uparta i niedobra.
Rozumiem że wystawiłaś go za drzwi?
dacn jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 11:33   #92
tworazka
Zakorzenienie

Moj tez czesto mi mowi zebym dzisiaj zalozyla czerwona sukienke bo jest boska, ja go nagabuje na obciecie "na zolnierza"" bo wyglada mega sexi i nie widze w tym nic zdroznego....
Stary 2013-06-18, 12:29   #93
Touchiro
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez dacn Pokaż wiadomość
Rozumiem że wystawiłaś go za drzwi?
Nie tylko wystawić za drzwi, tylko kopa strzelić gratis i powiedzieć, żeby sobie szukał tlenionej blacharo-tipsiary na wsi w remizie.
Touchiro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 12:46   #94
lolusl
Japońska rzepa

Przyznam szczerze ,ze bardzo denerwujaca jest maniera na wizazu oceniania calego zwiazku w granicach jednej wypowiedzi Mysle,ze malo kobiet moze sie pochwalic posiadaniem tak dobrego i kochanego faceta jak moj wiec teksty w stylu 'wykopac gnoja'sa troche nie na miejscu. Dla jasnosci-nie wykopalam,jestem z nim 4 lata i planujemy wspolne zycie. A tak jak kolezanka wyzej napisala-powiedzenie czegos co sie nie podoba nie dyskwalifikuje faceta,bo my osobiscie mamy taki uklad,ze mowimy sobie co mamy pozmieniac,zeby JESZCZE BARDZIEJ sie sobie podobac.Gdyby prosil mnie o operacje plastyczna to faktycznie bym wykopala,ale farbowanie,czy tipsy na moje mega zniszczone i obgryzione paznokcie?Bez przesady,tym bardziej,ze nie byl to 'rozkaz' tylko prosba w odpowiedzi na moje pytanie-co by chcial zebym dla niego zrobila ze swoim wygladem i w czym chcialby mnie zobaczyc.Wydaje mi sie,ze zanegowanie prosby jest wystarczajacym srodkiem w takich sytuacjach,nie trzeba posuwac sie do takich represji jak konczenie zwiazku Wydawalo mi sie,ze przez napisanie tego tekstu moge pokazac ignorancje mezczyzn dotyczacych zabiegow pielegnacyjnych,ale skonczylo sie na analizie mojego zwiazku Dla ciekawskich,po wytlumaczeniu,ze farbowanie niszczy i pokazaniu naocznych przykladow moj tz zrezygnowal z takich niecnych prosb i zachwyca sie mna w jakze naturalnej postaci,tak jak i zawsze to mialo miejsce
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 12:55   #95
leszczynska
Raczkowanie

W sobotę u fryzjera. Do moich krótkich i rzadkich (lekkich!) włosów.

-"Jak to nie cieniujemy? Przecież włosy będą lżejsze i dużo lepiej będą się układać"

Zdecydowanie lepiej...
Nie poddałam się, od 5 lat nie cieniuję. Po tym moje włosy wyglądają jak siano. Każdy w inną stronę.. Ale jak zwykle fryzjerka wie lepiej. Dobrze, że ścieła dokładnie tyle o ile prosiłam, czyli 1,5cm : )

Zapuszczam:
Start: 30cm
I 32 - 34 - 36 - 38 - 40 - 42 - 44 - 46 - 48 - 50

II 52 - 54 - 56 - 58 - 60 - 62 - 64 - 66 - 68 - 70

Cel: 48kg
leszczynska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 13:02   #96
Touchiro
Przyczajenie

Cytat:
Przyznam szczerze ,ze bardzo denerwujaca jest maniera na wizazu oceniania calego zwiazku w granicach jednej wypowiedzi Mysle,ze malo kobiet moze sie pochwalic posiadaniem tak dobrego i kochanego faceta jak moj wiec teksty w stylu 'wykopac gnoja'sa troche nie na miejscu. Dla jasnosci-nie wykopalam,jestem z nim 4 lata i planujemy wspolne zycie. A tak jak kolezanka wyzej napisala-powiedzenie czegos co sie nie podoba nie dyskwalifikuje faceta,bo my osobiscie mamy taki uklad,ze mowimy sobie co mamy pozmieniac,zeby JESZCZE BARDZIEJ sie sobie podobac.Gdyby prosil mnie o operacje plastyczna to faktycznie bym wykopala,ale farbowanie,czy tipsy na moje mega zniszczone i obgryzione paznokcie?Bez przesady,tym bardziej,ze nie byl to 'rozkaz' tylko prosba w odpowiedzi na moje pytanie-co by chcial zebym dla niego zrobila ze swoim wygladem i w czym chcialby mnie zobaczyc.Wydaje mi sie,ze zanegowanie prosby jest wystarczajacym srodkiem w takich sytuacjach,nie trzeba posuwac sie do takich represji jak konczenie zwiazku Wydawalo mi sie,ze przez napisanie tego tekstu moge pokazac ignorancje mezczyzn dotyczacych zabiegow pielegnacyjnych,ale skonczylo sie na analizie mojego zwiazku Dla ciekawskich,po wytlumaczeniu,ze farbowanie niszczy i pokazaniu naocznych przykladow moj tz zrezygnowal z takich niecnych prosb i zachwyca sie mna w jakze naturalnej postaci,tak jak i zawsze to mialo miejsce
no dobra, to pozostańmy pry tym, że twój facet jest mega super, ale ma tragiczny gust i lubi pseudo-kobiety
Touchiro jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 13:10   #97
leszczynska
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Touchiro Pokaż wiadomość
no dobra, to pozostańmy pry tym, że twój facet jest mega super, ale ma tragiczny gust i lubi pseudo-kobiety
Darujcie sobie.. To chyba nie jest wątek na tego typu dysputy. Zachowujecie się jak głupie gimnazjalistki..

Zapuszczam:
Start: 30cm
I 32 - 34 - 36 - 38 - 40 - 42 - 44 - 46 - 48 - 50

II 52 - 54 - 56 - 58 - 60 - 62 - 64 - 66 - 68 - 70

Cel: 48kg
leszczynska jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 13:20   #98
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Nie tylko wystawić za drzwi, tylko kopa strzelić gratis i powiedzieć, żeby sobie szukał tlenionej blacharo-tipsiary na wsi w remizie.
Cytat:
Proszę skończ z tego typu komentarzami, kolejne tego typu uwagi będą punktowane za zaśmiecanie wątku
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 14:05   #99
lolusl
Japońska rzepa

Cytat:
Napisane przez truskawkowawiosna Pokaż wiadomość
Proszę skończ z tego typu komentarzami, kolejne tego typu uwagi będą punktowane za zaśmiecanie wątku
Dziękuję

Mimo że ja swoim wyjaśnieniem też zaśmieciłam,ale po prostu nie mogę na takie teksty Lepiej zna mojego faceta laska,która przeczytała jedno zdanie,niż ja będąc z nim 4 lata. No masakra.

Żeby nie robić offtopu:

Mama : Myłaś włosy odżywką? Przeciez to Ci tylko zapcha włosy i brud będzie sie w nich kumulował
Gets the same train every time.
’Cause his world is built ’round punctuality,
It never fails.
lolusl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 14:27   #100
Kathinna
Zakorzenienie

GG do Kathinna

"jak mogłaś nie wiedzieć przez całe życie, że masz kręcone włosy!" od właścicielki rozprostowanych, spuszonych czesanem fal
Stary 2013-06-18, 19:51   #101
llexia
Przyczajenie

Po przedyskutowaniu z moim TŻ, że jego wypłata na nasze wspólne wakacje będzie lądowała na moim koncie bankowym, oznajmił "żebym kiedyś do Ciebie nie przyszedł i nie zobaczył całego kartonu z toną nowych odżywek do włosów"

co to, to niee
llexia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 21:07   #102
martuchaOo7
Raczkowanie

Od pewnego czasu piję drożdże, co nie jest aprobowane przez członków rodziny. Ostatnio kuzynka przybiegła do mnie z rewelacją, jaką dowiedziała się od znajomej fryzjerki, a mianowicie :
"fryzjerka mówiła, że drożdże wpływają na hormony i od ich picia wyrosną ci włoski na twarzy".

A od marchewki wyrosną mi ośle uszy może...
Stary 2013-06-18, 21:39   #103
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

siostra mnie ostatnio strzeliła tekstem: pijesz siemię lniane? od tego się włosy szybciej przetłuszczają
tsa

Blog!
Uśmiech nie boli!
usmiechnieteoczy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-18, 22:42   #104
tworazka
Zakorzenienie

Przewaznie ciemnowlose dziewczyny maja alergie na blondynki zawsze wnerwia mnie, ze probuja namowic mnie do ciemnego koloru w ktorym czuje sie jak wdowa. Argumenty, ze w tym kolorze czuje sie najlepiej nie docieraja...

Nie, nie jest to troska dziewczyn o kondycje moich wlosow, bo sa w dobrej
Stary 2013-06-19, 11:05   #105
JudytaKas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez usmiechnieteoczy Pokaż wiadomość
siostra mnie ostatnio strzeliła tekstem: pijesz siemię lniane? od tego się włosy szybciej przetłuszczają
tsa
Co do siemienia lnianego - mój TŻ pewnego razu do mnie: "kochanie bo ci te ziarenka zaczną jeszcze kiełkować w brzuchu"

"Spraw, aby każdy dzień miał
szansę stać się najpiękniejszym
dniem twojego życia."
JudytaKas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-06-19, 12:17   #106
Marrlen
Przyczajenie

Cytat:
Uważam, że bardzo ładnie zakończyłaś sprawę

Moja siostra jest posiadaczką włosów bardzo gęstych, w dobrej kondycji (suszenie i prostowanie raz na ruski rok), zadbanych (oczywiście nie odżywkami drogeryjnymi tylko naturalnymi sposobami- namówiłam ją jakiś czas temu na olejowanie) z długością do łopatek jednak lekko puszących się. Odwiedziła pewnego pięknego dnia fryzjerkę, która zaproponowała ścięcie ok. 6cm, co argumentowała bardzo złą kondycją końcówek. Moja siostra zdziwiona oczywiście się nie zgodziła, a wychodząc przyjżała się włosom fryzjerki- tlenionego długowłosego tapirowanego i wyprostowanego lachona, któremu przydałoby się cięcie 10cm

Edytowane przez Marrlen
Czas edycji: 2013-06-19 o 12:19 Powód: błąd
Marrlen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-19, 12:23   #107
wega1993
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Marrlen Pokaż wiadomość
Uważam, że bardzo ładnie zakończyłaś sprawę

Moja siostra jest posiadaczką włosów bardzo gęstych, w dobrej kondycji (suszenie i prostowanie raz na ruski rok), zadbanych (oczywiście nie odżywkami drogeryjnymi tylko naturalnymi sposobami- namówiłam ją jakiś czas temu na olejowanie) z długością do łopatek jednak lekko puszących się. Odwiedziła pewnego pięknego dnia fryzjerkę, która zaproponowała ścięcie ok. 6cm, co argumentowała bardzo złą kondycją końcówek. Moja siostra zdziwiona oczywiście się nie zgodziła, a wychodząc przyjżała się włosom fryzjerki- tlenionego długowłosego tapirowanego i wyprostowanego lachona, któremu przydałoby się cięcie 10cm
cóż, może z zazdrości chciała ciachnąć tyle włosów

,,
Większość ludzi jest silniejsza, niż sami sądzą. Tylko czasami zapominają o wierze."

wega1993 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-19, 23:21   #108
201612231846
Konto usunięte

Text koleżanki fryzjerki, gdy prostowała moje porządnie zabiezpieczone włosy :,,Ale masz tłuste włosy. Szybko Ci się przetłuszczają albo źle spłukałaś odżywkę''.

Teściowa:,, Domi. Ale masz gęste te włosy. Moje nie są takie gęste. Będę łykać skrzypovitę.'' Ja:,, Podcinam włosy raz na 3-4 miesiące, więc są równej długości. Używam odżywek, które zabezpieczają. Może warto u Pani podciąć końce ( nie ścinane już 2-3 lat).'' Odpowiedź teściowej. ,,Nie chce sobie życia skracać'' . A cienki ogonek od łopatek smętnie wisi prawie do pasa.

Analiza moich włosów u specjalistki. ,,Pani włosy są bardzo dobrze nawilżone. Naturalne, prawda?'' Ja:,, Nie. Są farbowane'' Ona: ,,Pewnie od niedawna. Są takie zdrowe'' Od 2011r 2 zabiegi rozjaśniające plus 4 farbowania. Włosy kruszyły się i łamały w połowie długości
201612231846 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-20, 10:41   #109
martuchaOo7
Raczkowanie

Moja ciotka kupiła sobie jedwab do włosow z polecenia fryzjerki, ktora doradzila zeby oprocz stososowania na konce, nakładala tez przed myciem, bo efekt lepszy... Tak, silikonowy oszust.
Stary 2013-06-21, 18:13   #110
PannaLokowana
Raczkowanie

świetny wątek xd

moje ulubione to: na pewno chciałabyś mieć proste, zawsze jak ktoś ma kręcone to chce mieć proste
oraz: "za młodu tez miałam takie" /jaaassssne.../

poza tym:
"z tymi włosami na pewno nic nie możesz zrobić, pewnie ich nienawidzisz"
"gdzie pani zrobiła taką piękną trwałą?!"
"jak będziesz lekko szarpała włosy, to ci będą szybciej jakby ze skóry wychodzić i rosnąć"
"jak włosy za bardzo błyszczą to wyglądają na przetłuszczone"
"ja nie rozumiem, jak ty możesz w kręconych chodzić, to było modne w zeszłym sezonie"
"po tej pielęgnacji twojej wyglądają jakoś gorzej, fajniejsze były jak miałaś takie napuszone afro"
"włosy ci się plączą bo ich nie czeszesz codziennie!"
"nie podobają mi się aż takie drobne loczki, powinnaś kupić prostownicę, albo przekręcić je na lokówkę"
"na pewno ci włosy zielone wyjdą! mojej mamy koleżanki koleżanki teściowej pierwszego męża siostra farbowała henną i jej zielone wyszły!" - na wieść o tym, że się przymierzam do henny
"przepraszam, czy pani w takich włosach nie jest gorąco?"

niektóre są zabójcze tylko, gdy się wie jakie mam włosy --> w podpisie

---------- Dopisano o 18:13 ---------- Poprzedni post napisano o 18:11 ----------

Cytat:
Napisane przez domiwika93 Pokaż wiadomość
Analiza moich włosów u specjalistki. ,,Pani włosy są bardzo dobrze nawilżone. Naturalne, prawda?'' Ja:,, Nie. Są farbowane'' Ona: ,,Pewnie od niedawna. Są takie zdrowe'' Od 2011r 2 zabiegi rozjaśniające plus 4 farbowania. Włosy kruszyły się i łamały w połowie długości
to musiało ci solidnie połechtać ego )

10.11.2013r: grzywka 20cm, bok 24 cm --> docelowo ~50cm (za łopatki)
PannaLokowana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-21, 22:37   #111
HairMania
Wtajemniczenie

GG do HairMania

Cytat:
Napisane przez PannaLokowana Pokaż wiadomość
świetny wątek xd

moje ulubione to: na pewno chciałabyś mieć proste, zawsze jak ktoś ma kręcone to chce mieć proste
oraz: "za młodu tez miałam takie" /jaaassssne.../

poza tym:
"z tymi włosami na pewno nic nie możesz zrobić, pewnie ich nienawidzisz"
"gdzie pani zrobiła taką piękną trwałą?!"
"jak będziesz lekko szarpała włosy, to ci będą szybciej jakby ze skóry wychodzić i rosnąć"
"jak włosy za bardzo błyszczą to wyglądają na przetłuszczone"

"ja nie rozumiem, jak ty możesz w kręconych chodzić, to było modne w zeszłym sezonie"
"po tej pielęgnacji twojej wyglądają jakoś gorzej, fajniejsze były jak miałaś takie napuszone afro"
"włosy ci się plączą bo ich nie czeszesz codziennie!"
"nie podobają mi się aż takie drobne loczki, powinnaś kupić prostownicę, albo przekręcić je na lokówkę"
"na pewno ci włosy zielone wyjdą! mojej mamy koleżanki koleżanki teściowej pierwszego męża siostra farbowała henną i jej zielone wyszły!" - na wieść o tym, że się przymierzam do henny
"przepraszam, czy pani w takich włosach nie jest gorąco?"

niektóre są zabójcze tylko, gdy się wie jakie mam włosy --> w podpisie[COLOR="Silver"]

[
Pogrubione - mistrzostwo Nie no ja bym tej osobie , która powiedziała Ci o szarpaniu poradziła wsadzić głowę pod kosiarkę - zabieg przedłużający włosy ! a jak szybko potem rosną !
A jeśli chodzi o podkreślone to Twoje włosy i Tobie mają się podobać Nie ogarniam ludzi , którzy w swoje własne upodobania próbują ubrać innych ludzi ...

Ja odpisuję u ciebie, Ty u mnie
HairMania jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-22, 12:55   #112
usmiechnieteoczy
Wtajemniczenie

Dziś znowu siostra - mistrz

- czemu ty tyle kładziesz na te włosy? daj im odpocząć!
(niezwykle je olej meczy )

- ciągle tylko coś na nie kładziesz a potem mi może powiesz że nie sa tłuste i obciążone?

no i weź bądź mądry i gadaj z taką

Blog!
Uśmiech nie boli!
usmiechnieteoczy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-22, 13:29   #113
201801220933
Konto usunięte

Fajny wątek!

Uwaga od dziewczyn z wyprostowanym żelazkiem blond-balejażem (wiecie, o co biega, dżinsowe kurteczki, bluzki z cekinami itd.): zobacz na tą czarnuche z afro , (mam bardzo ciemne, uniesione od nasady włosy - ach ten jantar) + chyba zrobiły mi zdjęcie.. yy o co biega, do tej pory nie wiem?

Wieczne gadanie o obciążeniu włosów, po prostu zawsze w sklepie fryzjerskim itd. słyszę o obciążeniu włosów. Obciążenie włosów to jakiś statek widmo dla mnie, jeśli dobrze spłukuje się maski, odpowiednio myje, nakłada środki b/s w odpowiedniej dla włosów ilości to obciążenie się nie zdarzy.
Dosłownie zawsze, podstawowym kryterium wyboru wszystkich rodzajów kosmetyków jest "obciążenie".
Nigdy nie doświadczyłam obciążenia i nie rozumiem tego.

W sklepie fryzjerskim jedna pani szukała szamponu do włosów przetłuszczających się, ekspedientka dała tej pani jakąś sls-ową bombę i powiedziała, żeby dla lepszego efektu potrzymała szampon na całych włosach ok 10 minut... Do tego dała jej "olejek arganowy", olejku tam było może 3%, a receptura była oparta na alkoholu, wiadomo.. i powiedziała jej żeby nakładała go na końcówki przed myciem tym szamponem, żeby ich nie przesuszyć. To wszystko za cenę powyżej 50 zł.

Będąc w naturii na stoisku z kosmetykami do włosów - "eee, mamo ja nie będę używać do włosów badziewia za 17 zł, ja chce profesjonalna odżywkę!"

Niezrozumiałe dla mnie wszechobecne uwielbienie dla prostych włosów, co z tego że dziewczyna ma na głowie przerzedzone siano pokryte warstwą silikonów, i tak wszelkiej maści koleżanki będą się zachwycać jej włosami jeśli przy tym włosy są jako tako gładkie i idealnie proste.

Może dla większości osób będzie to niezrozumiałe, ale mnie czasem śmieszą zachwyty nad czyimś kolorem farbowanych włosów. Co to za wysiłek osiągnąć taki kolor skoro każdy może go mieć używając farby firmy X o odcieniu numer 231.

Właśnie przez te wymieniane przez was komentarze osób postronnych unikam rozmów o tym co robię z włosami. Kiedyś kuzynka razem z wujkiem zapytali mnie co robię, że nagle mam takie loki (kiedyś moje fale wyglądały jak "fale" większości osób, puch) jak zaczęłam mówić o nakładaniu olejków, wyeliminowaniu czesania, stylizowaniu żelem (to ją zdziwiło najbardziej, a każdy kojarzy żel z kosmetykiem dla mężczyzn, do stawiania włosów) widziałam dziwne uśmieszki. Najpierw podobają im się moje włosy, a jak powiedziałam jak to osiągam ona była bliska śmiechu. Teraz nawet gdy ktoś pyta, wręcz unikam opowiadania o czymkolwiek, co dotyczy włosów.

Edytowane przez 201801220933
Czas edycji: 2013-06-22 o 14:01
201801220933 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-22, 15:04   #114
PannaLokowana
Raczkowanie

Przed chwilą:
Pokazuje mojemu TŻ włosy farbowane hennę khadi ciemny brąz, niesamowicie błyszczące, i pytam czy dobrze by mi było w takim kolorze. Taka rozmowa:
ja: a taki kolor? dobrze bym wyglądała?
tż: nie no, chyba całkiem nieźle, ale w sumie, jakieś takie błyszczące... to nie, raczej nie.
ja: czyli co? niedobrze by mi było w błyszczących?
tż: nooo... tak.

ech, mężczyźni.

Stary 2013-06-22, 15:29   #115
201612280917
Konto usunięte

My się staramy, żeby włosy jak najbardziej błyszczały a facetom się to nie podoba?!
201612280917 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-22, 17:33   #116
chimay
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez "niusia" Pokaż wiadomość
Fajny wątek!
Wieczne gadanie o obciążeniu włosów, po prostu zawsze w sklepie fryzjerskim itd. słyszę o obciążeniu włosów. Obciążenie włosów to jakiś statek widmo dla mnie, jeśli dobrze spłukuje się maski, odpowiednio myje, nakłada środki b/s w odpowiedniej dla włosów ilości to obciążenie się nie zdarzy.
Dosłownie zawsze, podstawowym kryterium wyboru wszystkich rodzajów kosmetyków jest "obciążenie".
Nigdy nie doświadczyłam obciążenia i nie rozumiem tego.
Bo jak sama piszesz, masz kręcone włosy. Którym rzadko przydarza się przychlast. Przy prostych jest zupełnie inaczej, a jednak większość osób ma proste, więc to nic dziwnego że kryterium "nie obciąża" jest popularne. To nic fajnego umyć włosy i musieć je zaraz związać/spiąć, bo wyglądają na nieumyte.

Cytat:
Niezrozumiałe dla mnie wszechobecne uwielbienie dla prostych włosów, co z tego że dziewczyna ma na głowie przerzedzone siano pokryte warstwą silikonów, i tak wszelkiej maści koleżanki będą się zachwycać jej włosami jeśli przy tym włosy są jako tako gładkie i idealnie proste.
Tego też nie rozumiem, zwłaszcza że duża część prostujących dziewczyn ma włosy rzadkie. Przylizanie ich prostownicą tylko to podkreśla. Ale to chyba wynika też z desperacji, bo po prostownicy włosy są wizualnie zdrowsze, gładsze. Wiele osób nie umie dbać o nie tak, żeby taki efekt osiągnąć pielęgnacją.

Cytat:
Może dla większości osób będzie to niezrozumiałe, ale mnie czasem śmieszą zachwyty nad czyimś kolorem farbowanych włosów. Co to za wysiłek osiągnąć taki kolor skoro każdy może go mieć używając farby firmy X o odcieniu numer 231.
Często to jest wysiłek, zwłaszcza osiągnięcie ładnego blondu i potem utrzymanie go. Nie wystarczy położyć wybraną farbę na włosy, trzeba o tym mieć spore pojęcie. Wielu fryzjerów go nie ma niestety, a cóż dopiero klientek, które farbę wybierają patrząc na zdjęcie modelki na pudełku.
chimay jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-22, 20:02   #117
201605021613
Konto usunięte

Nie czytałam Waszych nowych wpisów (awaria internetu), nadrobię kiedy indziej, bo widzę, że jest dużo rozbudowanych postów, zaraz wychodzę, ale pochwalę się tekstem ojca:

Drożdże to bakterie
201605021613 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-22, 20:38   #118
twojmotyl
Raczkowanie

No to ja dopiszę relację na bieżąco:
"... a tobie to co? W głowę ci zimno? Na dworze 30 stopni, upał, a Ty w turbanie chodzisz pół dnia?"

i coś ze świata życzliwych kuuuleżanek:
"nigdy nie chodzisz w rozpuszczonych włosach, a tobie najśliczniej w długich, prostych, rozpuszczonych, a w sumie to byś je mogła obciąć na krótko"
- małe niezdecydowanie albo rozdwojenie jaźni w początkowej fazie
twojmotyl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-23, 10:40   #119
PannaLokowana
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez RozowaKotka Pokaż wiadomość
My się staramy, żeby włosy jak najbardziej błyszczały a facetom się to nie podoba?!
mój się tłumaczy, że takie bardzo błyszczące wyglądają sztucznie. Ja tam robię swoje mimo tego xd

Stary 2013-06-23, 12:35   #120
calliope86
Wtajemniczenie

Cytat:
Dla mnie jest to kompletnie niezrozumiałe i podobnie jak chimay uważam, żeby osiągnąć np czysty, rasowy blond i utrzymać go to nie lada sztuka. To co obiecuje producent farby X, o odcieniu numer 321, a efekt końcowy jaki możemy uzyskać to kompletnie dwie różne sprawy. Trzeba dobrze poznać swoje włosy, w jaki sposób się odbarwiają, do czego mają tendencję itd. i wtedy dobierać właściwe farby.
Właścicielki ciemniejszych, farbowanych włosów też mają często pod górkę, więc jeśli ktoś uzyskał naprawdę ładny kolor to uważam, że jest się czym zachwycać!

calliope86 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości