|
|
#91 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Problem po stosunku.
Dokłądnie tak jak pisały poprzedniczki, nie zwlekaj z takimi dolegliwościami tylko idz do lekarza. Gdy będziesz lekcewarzyć takie niepokojące objawy może to się skończyć dla Ciebie poważnymi powikłaniami.
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Jasne, na pewno się udam, na wizytę też muszę trochę poczekać.
Do ariadn_a - na pewno na lateks nie jestem uczulona, nie używamy prezerwatyw ![]() Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za pewne wskazówki. |
|
|
|
|
#93 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A używacie zabezpieczenia?? Mnie podrażniały gumki lateksowe, odkąd przestałam ich używać opuchlizna jest znacznie mniejsza . Może to być również grzybica lub nieodpowiednie nawilżenie (wtedy opuchliźnie towarzyszą otarcia a nawet pęknięcia do krwi). Tak powinnaś udać się do ginekologa, to nigdy nie zaszkodzi a może bardzo pomóc. |
|
|
|
|
|
#94 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
Swędzenie miejsc intymnych
Hej.Za każdym razem gdy kocham się z chłopakiem lub się ostro piescimy, to przez parę dni swedza mnie miejsca intymne, a potem po prostu samo przechodzi.To może być od ostrego seksu, lub pieszczot?Może ktoras z was tez tak miała? Lub ma?
|
|
|
|
|
#96 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Swędzenie miejsc intymnych
A powiedz mi czy Twój partner miał czyste ręce kiedy zaczął Cię pieścić?? Powiem Ci, że od ostrego seksu też tak może być. Niestety też miałam takie dolegliwości i zgłosiłam się do ginekologa który przepisał mi jakieś tabletki do pochwowe chyba przez jakiś tydzień i od tamtego momentu już nie mam takich objawów.
|
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
Czy macie czyste rączki w czasie pieszczot, może jesteś uczulona na spermę tż-a - proponuję przejść się do gina i mu powiedzieć o swoich dolegliwościach.
|
|
#98 |
|
Przyczajenie
|
Brak podniecenia i suchość pochwy
Witajcie, piszę do Was, bo już nie wiem co o tym myśleć i co z tym zrobić. Zacznę od początku. Mam obecnie 22 lata i jestem dalej dziewicą. Zobaczyłam, że może coś być ze mną nie tak gdy za pierwszym razem gdy byłam dotykana w miejscach intymnych byłam kompletnie sucha i za bardzo mnie to nie podniecało. Potem była sytuacja gdy miałam już się kochać. Chłopak się starał, żebym się podnieciła i zrobiła mokra (palcami, ustami), ale nic z tego nie wyszło. Jak próbował wejść we mnie to przerwałam, bo strasznie bolało. Zdarzyła się później znowu praktycznie taka sama sytuacja jak za drugim razem gdy próbowałam uprawiać seks. Dodam, że te trzy sytuacje wydarzyły się z różnymi chłopakami i po tym było mi głupio i byłam tym strasznie skrępowana. Wiem, że pewnie napiszecie żeby używać żelu nawilżającego i to jest dobry pomysł, ale dalej martwi mnie to, że nie czułam podniecenia z żadnym z 3 chłopaków. Nie wiem dlaczego tak jest. Może dlatego, że wcześniej się masturbowałam (również musiałam się sama nawilżyć)?, chodzi o partnera? (ale żeby żaden z 3?!). Z góry dziękuje za odpowiedzi.
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Brak podniecenia i suchość pochwy
Widocznie to nie był ten odpowiedni, albo nie podobali Ci się fizycznie po prostu?
|
|
#100 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#101 |
|
Przyczajenie
|
moze czegos sie boisz, na przyklad ciazy? albo nie jestes pewna uczuc chlopaka? takie mysli maja wplyw na kobiete, wiec musisz sie calkowicie odstresowac przed zblizeniem.
jezeli masz jakiekolwiek obawy, to porozmawiaj o tym z partnerem - jezeli nie jest idiota, to wezmie to na serio i da Ci czas, zeby sie oswoic. Nic na sile
|
|
|
|
|
#102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A przy masturbowaniu się podniecenie było? Dochodziłaś? Jesli mówisz, że nawet wtedy potrzebowałaś dodatkowego nawilżenia, to możliwe, że masz jakiś problem organiczny. Chodzisz do ginekologa, mówiłaś o swoich obawach i tym, jak to wszystko wygląda?
|
|
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
Aby cieszyć się z seksu przed wszystkim najpierw trzeba poznać dobrze swje ciało, to co nas podnieca i co sprawia nam przyjemność. Njalepiej będzie jak sama zaczniesz się pieścić, i sprawdzisz rekacje Twojego ciała na Twoje pieszczoty.
|
|
#104 |
|
Raczkowanie
|
Idz do ginekologa może to być wina jakieś infekcji. Niech Twój parter także uda się na badania, bo wina może leżeć bo dwóch stronach.
|
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ból, dyskomfort, pieczenie, swędzenie, suchość pochwy i inne KOBIECE PROBLEMY
Najważniejsze jest również podejście. Czasami wydaje nam się że jesteśmy zrelaksowane a tak nie jest. Sama niedawno zaczęłam współżyć i z nerwów nie mogłam się wyluzować, było sucho, pieszczoty które wcześniej sprawiały że było morko nic nie dawały, bolało przy wkładaniu, blokowałam się i zaciskałam. Tak było przez kilka razy gdy miało dojść do stosunku. Teraz podchodzę do tego inaczej
jestem bardziej wyluzowana, morko aż za bardzo i nic nie boli. U mnie psychika tak działała.Dziewczyny czy wy też po stosunkach macie przez 2-3 dni taki dziwny śluz? Jest go dużo, gęsty ciągliwy niemal jak przy owulacji. |
|
|
|
|
#106 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ból, dyskomfort, pieczenie, swędzenie, suchość pochwy i inne KOBIECE PROBLEMY
Dziewczyny - po seksie mam często zapalenie pęcherza, szczypie mnie, swędzi.. Mam tak niezależnie od partnera (miałam trzech, z każdym to samo), niezależnie od ilości stosunków (czasem tylko jeden i delikatny, jak ostatnio, a czasem kilka razy i ostro). Biorę tabletki anty, nie mam problemu z nawilżeniem, jestem bardzo mokra zwykle. Po pieszczotach palcami jest to samo. Co to może być i czemu tak mam
|
|
|
|
|
#107 |
|
Przyczajenie
|
Ciasna i sucha pochwa.
Witam.
Współżyję z partnerem już od jakiegoś roku, wcześniej z seksem nie mieliśmy żadnych problemów, nawet podczas naszego pierwszego razu. Ostatnio mimo wszystko pojawiły się pewne problemy - jestem okropnie ciasna, każdy ruch sprawia mi ból, nie licząc palcówki, ale wtedy boli więcej niż jeden palec. Moja pochwa szybko też staje się sucha - wystarczy, że partner wyjdzie ze mnie choć na minutę, a ja znów jestem sucha i tak ciasna jak na samym początku. Czasem zdarza się też, że po palcówce leci mi stamtąd krew, choć może być to wina partnera, czasem robi to zbyt mocno i zbyt szybko, a krwawienie tylko wtedy występuje. Co to może być? P.S. Jeśli chodzi o pójście do ginekologa, nie za bardzo mam jak. Żyję w bardzo chrześcijańskiej rodzinie, moi rodzice twierdzą, że nie można pójść z nikim do łóżka przed ślubem, a oboje twierdzą, że pierwsza wizyta u ginekologa powinna mieć miejsce po rozpoczęciu współżycia. Co mi jest..? |
|
|
|
|
#108 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ciasna i sucha pochwa.
Cytat:
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#110 |
|
damn good coffee
|
Ile masz lat? Jeśli więcej niż 18 to idź sama do lekarza, rodzice nie muszą wiedzieć.
|
|
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile masz lat, ile twój partner? Jak się zabezpieczacie? |
|
|
|
|
|
#112 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
+ od dzisiaj zauważyłam śluz, taki biały i grudkowaty, a nigdy takiego nie miałam. Czy to może być jakaś infekcja, czy co..? Ja mam 17 lat, mój parter 19, zabezpieczamy się prezerwatywami i niczym innym, choć czasem zdarza nam się zaszaleć i zrobić to bez zabezpieczeń, ale nigdy nie kończy w środku.. Edytowane przez Laveilip Czas edycji: 2013-08-11 o 19:33 |
|
|
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To może być wiele różnych rzeczy, prawdopodobnie jakaś infekcja albo grzyb. Zapisz się do lekarza i nie stresuj się
|
|
|
|
|
|
#114 |
|
damn good coffee
|
Najlepiej szukaj prywatnie, większa szansa że Cię przyjmie bez rodzica. Bo mogą być problemy.
A stosunek przerywany nie jest żadną metodą antykoncepcji. |
|
|
|
|
#115 |
|
Przyczajenie
|
Na prywatnego niestety nie mam pieniędzy, miałam zamiar jutro iść zapisać się do szpitala ginekologiczno-położniczego w mojej okolicy, aczkolwiek nie wiem czy mnie samą przyjmą.. A to, że to nie jest metoda antykoncepcji, to wiem, spokojnie.
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do drugiego się zgadzam... boisz się iść do ginekologa, bo rodzice, a nie będziesz bała się im powiedzieć, że jesteś w ciąży, bo zaszaleliście? Jakieś podwójne standardy :P
|
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
Idź do państwowego - od 16 roku życia masz prawo sama decydować o swoim leczeniu.
|
|
|
|
|
#118 | |
|
damn good coffee
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#119 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To co piszesz o białych grudkach moze być grzybicą pochwy i owszem może być to przyczyną przesuszenia i krwi . No ale może być cos poważniejszego czym zaraził Cię chłopak. Warto spróbować leków typu iladian czy coś takiego.. Mnie nie pomogły ale niektórym tak. Te są dostępne bez recepy. A co do rodziców wiem jak to jest przerąbane, też miałam takie problemy. |
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ogarniam tego. Kasy na prywatnego lekarza nie masz, ale na ewentualne dziecko poczęte podczas stosunku przerywanego to już tak, pieniążki się znajdą?
Może faktycznie masz jakąś infekcję, ale do tego potrzebny jest lekarz. Uzywacie jakichś lubrykantów? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Seks
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:49.