Pierwszoroczne licealistki 2013/2014 - cz. I. - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-06-25, 11:25   #91
Bowtie
Raczkowanie

Dot.: Pierwszoroczne licealistki 2013/2014 - cz. I.

Haha, ja przez całe gimnazjum nosiłam z dwa zeszyty dziennie, więc może dlatego z samymi A4 byłoby mi ciężko.

I have my own Kurt Hummel, Elena Gilbert and Dean Winchester.
Bowtie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 11:54   #92
justag369
Raczkowanie

No ja jestem właśnie przyzwyczajona do targania wielu rzeczy Myślałam aby kupić A4 do polskiego, matematyki i historii. No a do reszty A5.

PS Właśnie w moim liceum nie ma szafek ;/
Stary 2013-06-25, 12:18   #93
voella
Raczkowanie

1. Weronika
2. Bio-chem
3. Interesuję się językiem angielskim, kulturą oraz historią Stanów Zjednoczonych. Filmami, serialami i książkami o tematyce fantastycznej. Oraz podróżami oczywiście, dzięki moim rodzicom otrzymałam szansę zobaczyć tyle świata! Do tego jestem włosomaniaczką, także włosy to także moje zainteresowanie
4. Lubię biologię, chemię i język angielski.
5. W przyszłości najbardziej interesuje mnie bycie lekarzem, jednak perspektywa spędzenia tyle czasu na studiach trochę mnie odstrasza. Zobaczymy.
6. Nie mam.

Może napiszecie do jakich miast do liceów się wybieracie? A przy okazji może ktoś mi pomoże w związku z rekrutacją do liceów. Mianowicie od 28.06 do 2.07 jest termin składania świadectw i zaświadczeń o wynikach egzaminu. Teraz moje pytanie - czy te dokumenty zanosi się tylko do szkoły pierwszego wyboru czy do wszystkich trzech?

Edytowane przez voella
Czas edycji: 2013-06-25 o 13:01
voella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 12:33   #94
Bowtie
Raczkowanie

Cześć, voella. Kocham, kocham, kocham twoje imię. Mamy naprawdę podobne zainteresowania, no, ja tylko nie przepadam za chemią. Co u ciebie słychać?

A co do liceów to idę do Krakowa, a ty? I co do twojego pytania - zanosisz tylko do szkoły pierwszego wyboru, a ona, jeśli się nie dostaniesz, przesyła to wszystko dalej.

Stary 2013-06-25, 12:40   #95
justag369
Raczkowanie

Cześć Weronika
U mnie w szkole wychowawczyni pytała się , do ilu szkół składaliśmy podania. I wtedy ona kseruje nam świadectwa. Ksero składamy przy rekrutacji a gdy podejmujemy wolę nauki w którymś z liceum składamy wtedy oryginał. Ja w swoim mieście mam tylko jedno liceum ogólnokształcące a więc wielkiego problemu nie mam ;d
Stary 2013-06-25, 12:54   #96
voella
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Bowtie Pokaż wiadomość
Cześć, voella. Kocham, kocham, kocham twoje imię. Mamy naprawdę podobne zainteresowania, no, ja tylko nie przepadam za chemią. Co u ciebie słychać?

A co do liceów to idę do Krakowa, a ty? I co do twojego pytania - zanosisz tylko do szkoły pierwszego wyboru, a ona, jeśli się nie dostaniesz, przesyła to wszystko dalej.
A wiesz co, otrzymałam niedawno wyniki egzaminów i jestem niesamowicie szczęśliwa, bo nie jest tak źle jak przewidywałam. Najważniejsze - nie dostałam 0 punktów za charakterystykę (była nie na temat ). Jestem niezadowolona z matmy, a z angielskiego mam 100% więc cudownie, trochę nadrabia matmę. Poza tym, w poniedziałek zanoszę świadectwa, 4 wyniki i trochę się boję, bo złożyłam podania do jednych z lepszych szkół i mam stracha że się nie dostanę. Ja wybieram się do Poznania .
Właśnie moja wychowawczyni także pytała ile kopii ma zrobić i powiedziałam jej, że trzy no ale jeśli składa się je tylko do szkoły pierwszego wyboru to na cholerę mi trzy kopie i po co w ogóle by o to pytali?
Stary 2013-06-25, 12:56   #97
justag369
Raczkowanie

A właśnie , dziewczyny : w czym będziecie chodzić do liceum ? Bo mam plecak adidasa ale wszędzie , gdzie tylko spojrzę każda dziewczyna z LO ma torbę -,- myślę o kupnie klasycznej czarnej z nike ale nie wiem , czy warto :/
Stary 2013-06-25, 12:57   #98
Bowtie
Raczkowanie

Jakoś dziwnie to macie zrobione, dziewczyny. xD U mnie składa się tylko do pierwszej, nie wiem czemu tak. I żółwik, Weronika, też miałam 100% z angielskiego i ogólnie z wyników jestem bardzo zadowolona. A Poznań to ładne miasto, chociaż nie miałam okazji zostać tam na dłużej. Mieszkasz tam czy idziesz do szkoły z internatem?

Ja mam zwykłą torbę, ale szczerze to myślę nad dokupieniem sobie jakiegoś plecaka, bo z kilkoma kilogramami przewieszonymi przez ramię może być mi trochę niewygodnie.

Edytowane przez Bowtie
Czas edycji: 2013-06-25 o 12:58
Stary 2013-06-25, 12:59   #99
voella
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justag369 Pokaż wiadomość
A właśnie , dziewczyny : w czym będziecie chodzić do liceum ? Bo mam plecak adidasa ale wszędzie , gdzie tylko spojrzę każda dziewczyna z LO ma torbę -,- myślę o kupnie klasycznej czarnej z nike ale nie wiem , czy warto :/
Będę nosiła plecak, jeszcze muszę kupić. Na pewno nie torba bo jest to strasznie nie wygodne i szczerze mówiąc nie obchodzi mnie w czym inne dziewczyny noszą książki. Dla mnie byłoby to zbyt niewygodne, ramię by mnie bolało

Mieszkam w Poznaniu, rzeczywiście ładne miasto
Stary 2013-06-25, 13:24   #100
Le_Souvenir
Kawoholiczka

Jejku, ale pędzicie z tymi postami

Cytat:
Napisane przez voella
1. Weronika
2. Bio-chem
3. Interesuję się językiem angielskim, kulturą oraz historią Stanów Zjednoczonych. Filmami, serialami i książkami o tematyce fantastycznej. Oraz podróżami oczywiście, dzięki moim rodzicom otrzymałam szansę zobaczyć tyle świata! Do tego jestem włosomaniaczką, także włosy to także moje zainteresowanie
4. Lubię biologię, chemię i język angielski.
5. W przyszłości najbardziej interesuje mnie bycie lekarzem, jednak perspektywa spędzenia tyle czasu na studiach trochę mnie odstrasza. Zobaczymy.
6. Nie mam.
Cześć, Weronika!

Również interesuję się filmami i książkami oraz włosomaniactwem. Co prawda moim włosom do szczęścia nie potrzeba dużo - mycie co 2/3 dni, odżywka na końce i brak suszenia. Dokąd sięgają Twoje włosy? Zapuszczasz? Jaki masz naturalny kolor?
Zazdroszczę Ci bio-chem, bo zawsze chciałam być lekarzem, ale niestety panicznie boję się krwi, więc by nie wypaliło. Pewnie na pierwszej lekcji bym zemdlała, a przy sekcji zwłok to już dostałabym zawału... Ale chciałam być psychiatrą.

Co do miasta, w których będę się uczyć - Dąbrowa Górnicza. Nigdzie nie wyjeżdżam, do LO będę miała 5 minut tramwajem i z 10 minut pieszo potem. Ale i tak będzie mi się trudno przyzwyczaić, bo do tej pory szkołę miałam prawie naprzeciwko domu...

Cytat:
Napisane przez Bowtie
Jakoś dziwnie to macie zrobione, dziewczyny. xD U mnie składa się tylko do pierwszej, nie wiem czemu tak.
U mnie też składamy do pierwszej, a jak Nas nie przyjmą to czekamy na drugą rekrutację i wtedy zostają Nam tylko te "gorsze" miejsca, które zostały wolne. Także mam nadzieję, że mnie przyjmą

Cytat:
Napisane przez voella
Będę nosiła plecak, jeszcze muszę kupić. Na pewno nie torba bo jest to strasznie nie wygodne i szczerze mówiąc nie obchodzi mnie w czym inne dziewczyny noszą książki. Dla mnie byłoby to zbyt niewygodne, ramię by mnie bolało
A ja się właśnie zastanawiam nad torbą. Całe życie noszę plecak, wyglądam z nim jak dzieciak A skoro będą szafki w szkole to połowy książek nie musiałabym ze sobą taszczyć, tylko zeszyty. Nie wiem...

Le_Souvenir jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 13:35   #101
voella
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Le_Souvenir Pokaż wiadomość
Jejku, ale pędzicie z tymi postami

Cześć, Weronika!

Również interesuję się filmami i książkami oraz włosomaniactwem. Co prawda moim włosom do szczęścia nie potrzeba dużo - mycie co 2/3 dni, odżywka na końce i brak suszenia. Dokąd sięgają Twoje włosy? Zapuszczasz? Jaki masz naturalny kolor?
Zazdroszczę Ci bio-chem, bo zawsze chciałam być lekarzem, ale niestety panicznie boję się krwi, więc by nie wypaliło. Pewnie na pierwszej lekcji bym zemdlała, a przy sekcji zwłok to już dostałabym zawału... Ale chciałam być psychiatrą.
Swoje myje codziennie. Zaczęłam o nie dbać, bo były okropnie cieniowane, przez co wydawało się że było ich bardzo mało. Ogólnie były suche i zniszczone. Moje włosy aktualnie sięgają do połowy biustu i zapuszczam je w pewnym sensie, ale nie żeby osiągnąć jakąś określoną długość tylko żeby pozbyć się wycieniowanej warstwy, zostało jeszcze z 6 cm. Naturalny kolor to ciemnawy brąz, a latem pojawiają się złote refleksy. Mogę w sumie wrzucić zdjęcie jeśli chcesz .

Cytat:

U mnie też składamy do pierwszej, a jak Nas nie przyjmą to czekamy na drugą rekrutację i wtedy zostają Nam tylko te "gorsze" miejsca, które zostały wolne. Także mam nadzieję, że mnie przyjmą
U nas jest tak, że układamy listę preferencji. Mamy trzy szkoły do wyboru i nieskończoną listę oddziałów. Więc ułożyłam sobie tak 12 oddziałów w trzech szkołach i teraz jak mnie nie przyjmą do pierwszej pozycji na której najbardziej mi zależy to sprawdzają czy do drugiej się dostanę i tak po kolei. Chyba w każdym województwie jest inaczej

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-25, 13:44   #102
Le_Souvenir
Kawoholiczka

Cytat:
Napisane przez voella
Swoje myje codziennie. Zaczęłam o nie dbać, bo były okropnie cieniowane, przez co wydawało się że było ich bardzo mało. Ogólnie były suche i zniszczone. Moje włosy aktualnie sięgają do połowy biustu i zapuszczam je w pewnym sensie, ale nie żeby osiągnąć jakąś określoną długość tylko żeby pozbyć się wycieniowanej warstwy, zostało jeszcze z 6 cm. Naturalny kolor to ciemnawy brąz, a latem pojawiają się złote refleksy. Mogę w sumie wrzucić zdjęcie jeśli chcesz .
Ja miałam ścięte w literę "V", ale postanowiłam je wyrównać, ciachnęłam około 8 cm. Teraz sięgają do zapięcia stanika, jak je przełożę do przodu to są przed biust. Zapuszczam do pasa, ogólnie pewnie za 3 lata będę miała już wymarzoną długość, bo szybką rosną. Też są ciemnobrązowe, w lato pojawiają się jakieś złoto-rude refleksy, nie cierpię tego Pewnie, wrzuć! Ja swoje też kiedyś wrzucę, jak tylko będę miała zdjęcie.

Cytat:
Napisane przez voella
U nas jest tak, że układamy listę preferencji. Mamy trzy szkoły do wyboru i nieskończoną listę oddziałów. Więc ułożyłam sobie tak 12 oddziałów w trzech szkołach i teraz jak mnie nie przyjmą do pierwszej pozycji na której najbardziej mi zależy to sprawdzają czy do drugiej się dostanę i tak po kolei. Chyba w każdym województwie jest inaczej
Nie no, to u Nas jest tak samo. Tylko że składamy papiery tylko do jednej szkoły i czekamy do 5 lipca, czy Nas przyjęli.

Stary 2013-06-25, 13:45   #103
Bowtie
Raczkowanie

Cytat:
Nie no, to u Nas jest tak samo. Tylko że składamy papiery tylko do jednej szkoły i czekamy do 5 lipca, czy Nas przyjęli.
Szybko, w Krakowie dopiero 8 lipca mamy wyniki. Plus mam zebranie z rodzicami zaraz 9 lipca, szczerze to nawet nie wiem, po co.

O ja, każdy ma dłuższe włosy od moich.

Stary 2013-06-25, 13:47   #104
Le_Souvenir
Kawoholiczka

Cytat:
Napisane przez Bowtie
Szybko, w Krakowie dopiero 8 lipca mamy wyniki. Plus mam zebranie z rodzicami zaraz 9 lipca, szczerze to nawet nie wiem, po co.

O ja, każdy ma dłuższe włosy od moich.
Hm, dziwnie. U mnie nawet nie wiem, kiedy będzie zebranie. Ale jak tylko wywieszą wyniki, kto się dostał do danej klasy to znajdę ludzi na fb i wszystkich pozapraszam Fajnie byłoby też jakieś spotkanie zorganizować w wakacje z nimi.

Serio? Mamy podobnej długości przecież.

Stary 2013-06-25, 13:48   #105
voella
Raczkowanie

Cytat:
Ja miałam ścięte w literę "V", ale postanowiłam je wyrównać, ciachnęłam około 8 cm. Teraz sięgają do zapięcia stanika, jak je przełożę do przodu to są przed biust. Zapuszczam do pasa, ogólnie pewnie za 3 lata będę miała już wymarzoną długość, bo szybką rosną. Też są ciemnobrązowe, w lato pojawiają się jakieś złoto-rude refleksy, nie cierpię tego Pewnie, wrzuć! Ja swoje też kiedyś wrzucę, jak tylko będę miała zdjęcie.
Do jakiej długości dążysz, że dopiero za trzy lata ją osiągniesz? Dołączam zdjęcie. Czeka mnie jeszcze dużo pracy, niekoniecznie mi się podobają ale i tak jest lepiej aniżeli było. Ogólnie to są krzywe, bo umiejętna ja chciałam je sama ściąć i taka oto fala mi wyszła
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_2164.jpg (77,6 KB, 14 załadowań)
Stary 2013-06-25, 13:49   #106
justag369
Raczkowanie

Hmm mi włosy sięgają do łokci ;D nie wiem jak to inaczej powiedzieć - są kilka cm za zapięcie od strażnika.
Stary 2013-06-25, 13:53   #107
Le_Souvenir
Kawoholiczka

Cytat:
Napisane przez voella
Do jakiej długości dążysz, że dopiero za trzy lata ją osiągniesz? Dołączam zdjęcie. Czeka mnie jeszcze dużo pracy, niekoniecznie mi się podobają ale i tak jest lepiej aniżeli było. Ogólnie to są krzywe, bo umiejętna ja chciałam je sama ściąć i taka oto fala mi wyszła
Napisałam przecież, że chcę do pasa. Do łokci najlepiej. A potem się zobaczy. Co do Twoich włosów - wcale nie są złe! Nie wyglądają na zniszczone, długość mniej więcej taka jak moich. Tylko moje są znacznie ciemniejsze, prawie czarne.

Cytat:
Napisane przez justag369
Hmm mi włosy sięgają do łokci ;D nie wiem jak to inaczej powiedzieć - są kilka cm za zapięcie od strażnika.
Też takie miałam, ale musiałam ściąć 8 cm, bo były zniszczone.

Chcę takie, jak ma Elena w TVD

Stary 2013-06-25, 13:53   #108
voella
Raczkowanie

Cytat:
Hm, dziwnie. U mnie nawet nie wiem, kiedy będzie zebranie. Ale jak tylko wywieszą wyniki, kto się dostał do danej klasy to znajdę ludzi na fb i wszystkich pozapraszam Fajnie byłoby też jakieś spotkanie zorganizować w wakacje z nimi.

Serio? Mamy podobnej długości przecież.
Mam taki sam zamiar! Pewnie wyszukam wszystkich, znajdę jakąś miło wyglądającą dziewczynę i może akurat będę miała z kim iść na rozpoczęcie roku, bo nie będę znała w tej szkole NIKOGO .
Stary 2013-06-25, 13:55   #109
Le_Souvenir
Kawoholiczka

Cytat:
Napisane przez voella
Mam taki sam zamiar! Pewnie wyszukam wszystkich, znajdę jakąś miło wyglądającą dziewczynę i może akurat będę miała z kim iść na rozpoczęcie roku, bo nie będę znała w tej szkole NIKOGO .
Żółwik! Mam nadzieję, że w mojej klasie nie będzie samych plotkar i fałszywych osób + bezmózgich mięśniaków. Liczę na znalezienie przyjaciół, niekoniecznie płci pięknej Na początku pewnie będzie trudno, bo nie znam tam nikogo, ale... Rozkręci się. Oby.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-06-25, 13:56   #110
Bowtie
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez justag369 Pokaż wiadomość
Ojej. *.* Zazdroszczę, długo zapuszczasz?

Le, niby tak, ale jednak ty masz trochę dłuższe. A propo włosów to farbujecie jakoś na lato?

Stary 2013-06-25, 13:58   #111
Le_Souvenir
Kawoholiczka

Cytat:
Napisane przez Bowtie
Le, niby tak, ale jednak ty masz trochę dłuższe. A propo włosów to farbujecie jakoś na lato?
Zrób sobie kiedyś zdjęcie od tyłu to porównamy. Ja bym chciała końcówki pofarbować albo na czerwono albo na błękit albo jasny brąz. Takie ombre zrobić. Tyle że trochę się boję, że nie zejdzie do końca wakacji.

Stary 2013-06-25, 14:09   #112
Maged
Raczkowanie

W moim mieście jest jedno LO i do niego się wybieram , jaką średnią macie?
Stary 2013-06-25, 14:18   #113
Le_Souvenir
Kawoholiczka

Maged, serio tylko jedno? Wow. U mnie jest duuuużo LO.

A o średniej nie będę pisać, najgorsza jaką miałam kiedykolwiek

Stary 2013-06-25, 14:22   #114
CeltyV
Raczkowanie

U mnie w mieście 40 tys. są 4 licea, w tym jedno prywatne. Średnią mam 5,78, trochę wysoka, ale to pewnie dlatego, że na takim zadupiu łatwiej wygrać konkurs

W ogóle nieźle się rozkręciłyście dziś z postami
CeltyV jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-06-25, 14:23   #115
Bowtie
Raczkowanie

Le, spoko, kiedyś zrobię i wrzucę. Jak będzie mi się chciało to nawet zaraz.

Maged, u mnie akurat też mało, bo AŻ dwa. Dlatego idę gdzie indziej. A co do średniej to mam 5.38, not bad. A ty?

WOW, Celty. Nieźle, gratulacje.

Edytowane przez Bowtie
Czas edycji: 2013-06-25 o 14:27
Stary 2013-06-25, 14:30   #116
Le_Souvenir
Kawoholiczka

Gratuluję Wam średnich Moja najwyższa to 4,33.

Stary 2013-06-25, 14:46   #117
Bowtie
Raczkowanie

Też nie źle, ponad 4.0 to już dobrze.

A jednak nie jestem takim leniem... Trochę pofalowane, bo dzisiaj cały dzień chodzę w wysokim kucyku. Łapaj.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 080.jpg (32,7 KB, 17 załadowań)

Stary 2013-06-25, 14:52   #118
Le_Souvenir
Kawoholiczka

Cytat:
Napisane przez Bowtie
A jednak nie jestem takim leniem... Trochę pofalowane, bo dzisiaj cały dzień chodzę w wysokim kucyku. Łapaj.
Szkoda, że nie pokazałaś wszystkich, tylko część. Ale ładny kolor. Faktycznie krótsze od moich

Stary 2013-06-25, 14:56   #119
Bowtie
Raczkowanie

Część jakoś mi uciekła, nawet nie zauważyłam. Dopiero kiedy zgrałam zdjęcie na komputer.

Jeny, ale mi się nic nie chce.

Stary 2013-06-25, 15:00   #120
CeltyV
Raczkowanie

U mnie leje cały dzień

Edytowane przez CeltyV
Czas edycji: 2013-06-26 o 06:55
CeltyV jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości