|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku? | |||
| Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 |
|
21 | 38,18% |
| Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
0 | 0% |
| Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy |
|
0 | 0% |
| Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
26 | 47,27% |
| Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 |
|
8 | 14,55% |
| Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#92 | |
|
Raczkowanie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
dobra decyzja z ta beta, na pewno wszystko jest dobrze ![]() Właśnie sie obudzilam, koło 10 próbowałam sobie coś powtórzyć na sobotni egzamin i skończyło sie jak codziennie - zasnelam po 15 minutach z nosem w książce Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#93 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja się też póki co bardzo dobrze czuję, w poprzednim tyg bolały mnie jajniki, ale już mi przeszło. Jedynie co mi przypomina o ciąży to bolące piersi, a że ja lubię spać na brzuchu, to nieco mi to przeszkadza
|
|
|
|
|
#94 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to Wasz najważniejszy czas w ciąży, musi wszystko sie ukształtować u maluszka i zaczac odpowiednio pracowac ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Cytat:
przepraszam, ze do Was zagladam mimo, że nie jestem na tym etapie ciazy ale czekam na poród i musze sie troche wyłaczyc od wlasnych problemów Edytowane przez iwona335 Czas edycji: 2013-07-03 o 12:18 |
||
|
|
|
#95 |
|
Przyczajenie
|
Witam!
![]() Też będę mamą w marcu 2014roku. Termin porodu mam 2. marca. To moja druga ciąża, ale czuję się w niej fatalnie! Justynkę urodziłam 04.marca 2009 roku - termin porodu też przypadał na 2. marca ![]() Może uda się urodzić w tym samym dniu ... ??;p |
|
|
|
#96 |
|
Rozeznanie
|
Witam!
Oficjalnie mogę potwierdzić, że do was dołączam! Chociaż dwa poprzednie testy negatywne, dziś jest bladziuchna kreseczka. Zastanawiam się jednak czemu dopiero w 34 dniu jest druga kreseczka, a w 29dc i 31dc nic...
|
|
|
|
#97 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Jest nas coraz więcej. A co Ci najbardziej dokucza? Masz już mdłości? Ja się ogromnie boję wymiotów... Moja Mama mnie straszy, że niebawem nadejdą.
|
|
|
|
|
#98 | |||||
|
Raczkowanie
|
W nocy wstawałam na siku 3 razy - aż się boję, co to będzie np. w 8-9 m-cu
Ale poza tym czuję się dobrze![]() ---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ---------- Cytat:
To chyba powód do radości akurat Lekarz mi powiedział, że kobiety w ciąży to tak mają - że przez większe wyczulenie na sygnały z ciała co chwilę się zastanawiają, czy dany stan jest normalny czy nie![]() ---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ---------- Też się nad tym z mężem zastanawiamy. A chcemy powiedzieć jakoś na weekend wszystkim na raz (żeby potem nie było tzw. tajemnicy Poliszynela w rodzinie - że jeden powtórzy drugiemu ale że niby nic nie wiedzą, bo my przecież nie powiedzieliśmy ). Ale powiem Wam taką małą anegdotkę: na moje urodziny 2 (chyba) lata temu brat kupił mi śpioszki dla dziecka (nie to, żebym wtedy się dziecka spodziewała Rozczulił mnie tym Więc myślę, że może zejdziemy do rodziców z tymi śpioszkami![]() ---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
|
|||||
|
|
|
#99 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
W pierwszej ciąży wcale nie miałam dolegliwości (jedynie ból dołu brzucha), a teraz ?? BLEEE Mdlości, senność, ból piersi, ból brzucha, niechcemisie ... każda ciąża jest rzeczywiście inna
|
|
|
|
|
#100 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
. Ale trzymam kciuki żeby się rozeszło po kościach
|
|
|
|
|
#101 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może rób sobie często przerwy i dużo odpoczywaj. Mi było ciężko się skupić i zamiast się uczyć siedziałam w necie Cytat:
Dziś musiałam wstać w nocy o 4 na siku. Ja w zasadzie nigdy nie wstaję w nocy, więc uznaje to za objaw ciążowy Na szczęście było już jasno Cytat:
Ja na szczęście śpię na boku Twarzą do ściany a z tyłu mam Tż. Więc nawet z brzuszkiem nie będę mieć problemów. Tylko będę potrzebować więcej miejsca ![]() I zaglądaj do nas My jeszcze nie ogarniamy więc przyda się rada doświadczonej mamusi Cytat:
Mój Tż jak urodziła się jego rok młodsza siostrzyczka zaczął załatwiać się w kącie w pokoju Moja kuzynka ma urodziny dokładnie w ten sam dzień co jej ojciec I z tego powodu jak była już nastolatką to nigdy nie mogła zaszaleć, bo musiała siedzieć z rodziną i być na urodzinach ojca ![]() Jej osiemnastka była dziwna. To tak nawiasem mówiąc ![]() Cytat:
Ja mam dziś 40 dc. Gratulacje! Mam nadzieję, że wszystko będzie jak należy Cytat:
Moja znajoma nie miała mdłości w ciąży ale ciągłe gazy Nie wiem co gorsze ![]() Moja mama pali więc chyba powiem jej poprostu "nie pal przy dziecku"
|
||||||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#102 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zobaczymy... Senność i niechce mi się już się zaczęłyKoziemleko Uff, to nie tylko mnie tak późno test wyszedł ... Pewnie coś mi się porzesuwało, bo zwykle mam 28 -dniowe cykle, ale liczy się efekt ![]() Heh, cieszę się, że mój synuś będzie starszym bratem ![]() Życzę nam wszystkich jak najmniej przykrych dolegliwości i zdrowych dzieciaczków
Edytowane przez cambria04 Czas edycji: 2013-07-03 o 14:41 |
|
|
|
|
#103 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#104 |
|
Przyczajenie
|
Dziewczyny!
w poniedziałek moja Beta była 468,60 mlU/ml , a dzisiaj 1003,00 mlU/ml Cieszę się, że fasolek rośnie |
|
|
|
#105 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
moja siostra też tak miała jak ja się urodziłam Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kobietki.
Ja do Was nie dołącze bo moje maleństwo urodziło się 28.03. 2013 ale cieszę się razem z Wam z waszych oczekiwanych dzieciaczków. Chciałam powiedzieć że jesli chodzi o mdłości których wszystkie się boicie to wiedzcie że ja od 7 tygodnia do 16 miała każdego dnia rano plus czasem po południu. Da się przeżyć i nawet się później je miło wspomina. Ponadto podobno jest tak że jak są mdłości to tym lepiej ciąża się ma. O ile nie żyga się bezustannie. Tak dowodzą badania. Także mdłości muszą być ![]() Ja miałam też zgage. Od 4 tygodnia do samego końca poza tym bóle pleców (dość szybko mineły) częste siku mija i wraca w trzecim trymestrze.Z tabletek jadłam apap na moje bóle głowy. Były nie do wytrzymania. Urosept jak miałam zastój w nerce i paracetamol ale to już było w 21 tygodniu. No i magnez pod koniec przeciwko wczesnym skurczom. Radzę wszystko konsultować z lekarzem. Mój był dostępny pod telefonem 7 dni w tygodniu odpowiadał cierpliwie na mnóstwo moich dziwnych pytań trzymam kciuki za Was!!!
|
|
|
|
#107 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a twojemu dzidziusiowi widzę dobrze w brzuszku, bo się na razie na świat nie pcha![]() Cytat:
![]() Cytat:
kiedy wybierasz się do lekarza?Cytat:
teraz trochę żałuję ze nie poszłam na tą betę Edytowane przez mona1 Czas edycji: 2013-07-03 o 16:11 |
||||
|
|
|
#108 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Chętnie się do Was dołącze chociaz mam termin na koniec lutego. Teraz jestem w 6 tygodniu. Ostatnia miesiączka 24.05. Pierwszy test zrobiłam w 26 dc i była blada kreseczka a na drugi dzień troche mocniejsza. Beta w 29dc 488. Cykle mam 26-dniowe. Do lekarza idę 11.07 będzie to 7tc ale niestety mój gin nie ma usg w gabinecie więc dostane pewnie skierowanie. Będę chodziła prywatnie do ginekologa a badania będę miała robione na NFZ. Wystarczy miec wybrana połozną w przychodni i ona wystawia sierowania na rózne badania. Dowiadywałam sie specjalnie w swoje przychodni bo nie chce płacic za wszystkie wyniki. Co do objawów to jestem bardziej zmęczona i lekko bolą mnie piersi. To moja druga ciąza. Mam nadzieję, że razem bedzie nam lepiej przetrwać ten piekny okres ciązy. |
|
|
|
#109 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- [QUOTE=teraz trochę żałuję ze nie poszłam na tą betę ja też żałowałam, ale lekarz mi powiedział, że może i lepiej, bo jeszcze bym się niepotrzebnie martwiła potem ...
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Fajnie, że mnie nie wyrzucacie
jak któraśz Was łykała jakies leki a nie wiedziała, zejest faqsolka to nie bijcie głową w mur bo nietakłątwo uszkodzic zdrową fasolke ![]() ale nie bierzcie nic bez porady lekarza. A bolące piersi i zmeczenie to chyba standardzik ![]() nie martwcie sie bedzie wiecej "bolesci" ![]() jedna z Was chwali sie, że lubi spac na boku- od 2 m-cy krece sie z boku na bok bo boląbiodra,aspacna brzuchu-nie, na plecach- nie,zostaja bokiktóre bola jak diabli ehhh ja Wam zazdroszcze a moja Zuzia sobie pływa w basenie w najlepsze i nigdzie sie nie wybiera- bo i po co jak ma basen za darmo w takie upały!
|
|
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=diamond87;41620949]No i brak mdłości mnie dziś martwi, zmęczona nie jestem bardziej niż zwykle, zgagę mam czasem i to po jedzeniu, tylko brzuch mnie co jakiś czas boli... i chyba przez to, że znalazłam sobie 'problem' też mam humor beznadziejny. Już sobie tłumaczę, że to może za wcześnie na takie rzeczy.... ehh
[COLOR="Silver"]nie martw się bo niekoniecznie muszą być a jeśli nawet to może trochę później. Ja czytałam że jak są to tym lepiej ale jak poczytasz to wiele kobiet nie miewa mdłości. Najważniejsze pozytywne myślenie. Nie myśleć o głupotach i nie zamartwiać się niczym na zapas tak naprawdę wszystko przed Tobą. Mam znajomą która nie miała nawet najmniejszych dolegliwości, nic. Wszystko było ok. Jej synuś ma już 15 miesięcy. Relaksuj się i ciesz tym że będzie wszystko ok
|
|
|
|
#112 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(OM21.05)"przetrwać" trafne określenie ![]() Cytat:
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
to nie tak że muszą być. Jak leżałam w szpitalu to byłyśmy cztery w pokoju i tylko ja miałam mdłości a wszystkie przyszłyśmy rodzić
źle mnie rozumiecie. Nie koniecznie każda musi mdłości mieć. Ja zazdrościłam tym które nie miały To pocieszenie na te wszystkie mdłościowe dni
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#114 |
|
Zadomowienie
|
mam ogromną prośbe, ma któraś jakąś książke na pdf? ja już wariuje z nudów :-( (dla nowych mamuś jestem już na zwolnieniu niestety wiec jeśli któraś jakąś ma to BŁAGAM
)
|
#115 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
masz jakąś pracę w warunkach szkodliwych czy coś? [PS. nie mam niestety żadnych e-booków, bo ja czytając muszę czuć papier pod ręką ale jak coś mi się rzuci w oko to będę o Tobie pamiętać Mam jakieś audiobooki, ale nie wiem, czy taka forma "książki" Cię interesuje?)Ja pracuję jeszcze do końca przyszłego tygodnia i idę na miesięczny urlop (zresztą już wcześniej zaplanowany). A co będzie po urlopie to zobaczymy. A Wy dziewczyny jak macie z pracą/studiami?Iwona335 i Lukrecjas - fajnie, że tu zaglądacie
Edytowane przez runaway_star Czas edycji: 2013-07-03 o 20:18 |
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
To ja odpowiem
![]() Ja w zeszłym tygodniu się obroniłam i mam wakacje Obecnie szukam jakiejś pracy bo chciałabym chociaż trochę wkręcić się w ten rynek. Póki nie widać brzucha to chciałabym coś znaleźć. 111kicia111 jedziemy na jednym wózku ja OM miałam 25.05
|
|
|
|
#117 | |
|
Raczkowanie
|
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014
Cytat:
A co do mnie to studiuje, pierwszy rok dopiero (studia jednolite magisterskie haha), jakoś mnie naszlo na zmianę kierunku i to już w sumie trzecie podejście :p uczę sie w trybie niestacjonarnym, a od października chciałabym zacząć indywidualny tok studiów bo przeprowadzam sie do TŻta do Norwegii i tam tez mam zamiar pracować (w firmie budowlanej-praca biurowa . Macie jakies doświadczenia jak połączyć studia z wychowaniem dziecka? Mama mojego TŻta nie pracuje więc myśle ze jakoś damy radę Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#118 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam pytanie odnośnie wypisywania skierowań od położnej. skąd o tym wiesz? czy wszędzie tak jest? bo szczerze powiem, że pierwszy raz o tym słyszę!?
|
|
|
|
|
#119 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
To ja stara jestem bo studia skończyłam już 4 lata temu hehe---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ---------- Cytat:
Na pewno dasz radę
|
||
|
|
|
#120 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mona1 - dzwoniłam do przychodni w której przyjmuje moja gin prywatnie (przyjmuje prywatnie ale w państwowej przychodni) i pytałam sie w rejestracji jak to jest jęsli będę chodziła do prywatnego ginekologa czy musze wszystkie wyniki robic tez prywatnie. Powiedziała mi że wystarczy wybrać połozną u nich w przychodni lub jesli już mam np w innej przychodni i będe chodziła do niej to ona automatycznie będzie mi zlecała badania, które będe robiła na NFZ. Aby potwierdzic ta informacje zadzwoniłam do swojej przychodni w której przyjmuje mój lekarz rodzinny, bo tam wypełniając kilka lat temu kartę gdy zapisaywałam sie do lekarza rodzinnego wybrałam rówiez połozną i pytałam czy tak rzeczywiście jest. Powiedziano mi że moge chodzic obojetnie gdzie do ginekologa a u nich do połoznej i wtedy u nich w przychodni należą mi sie badania na NFZ. Chdzi tu o wyniki takie obowiazkowe dla kobiet w ciązy i nie zalicza się do nich np. toksoplazmozy czy innych płatych badań. Jak byłam w pierwszej ciązy do byłam zaledwie 3 razy u ginekologa a regularnie chodziłam do połoznej i ona ustalała ze mna jakie badania w jakim czasie robimy. Dawała mi skierowania podbite przez innego ginekologa u którego nawet nigdy nie byłam a który w tamtym czasie pracował w tej przychodni na NFZ. W czwartek ide do gina i wtedy dowiem sie na 100% czy tak jest. Może zadzwoń do swojej przychodni i zapytaj czy u Was tak tez jest. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:09.

kiedy umieścimy na pierwszej stronie listę mamuś?
Strasznie mnie dziś od spania bolą plecy, mam nadzieję, że to nic złego. Miałam dziś iść na betę ale zrezygnowałam, wolę się nie stresować( czy jest wystarczająco wysoka, czy odpowiednio przyrasta)a pieniądze wydane na to przeznaczyć na wizytę

Ale poza tym czuję się dobrze
Więc myślę, że może zejdziemy do rodziców z tymi śpioszkami
W pierwszej ciąży wcale nie miałam dolegliwości (jedynie ból dołu brzucha), a teraz ?? BLEEE Mdlości, senność, ból piersi, ból brzucha, niechcemisie ... każda ciąża jest rzeczywiście inna

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)