Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki tytuł powinna mieć II część naszego wątku?
Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz.2 21 38,18%
Przyszła wiosna będzie nasza, każda będzie miała swojego Bobasa - mamusie III/IV 2014 cz. 2 0 0%
Choć jesień już zagęszcza ruchy, to my się nie smucimy - podziwiamy rosnące brzuchy 0 0%
Jesień blisko, brzuszki rosną - cuda dziać się będą wiosną - mamusie III/IV 2014 cz. 2 26 47,27%
Połowa jeszcze rzyga, za niedługo im przejdzie chyba -mamusie III/IV 2014 cz. 2 8 14,55%
Głosujący: 55. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-07-03, 11:15   #91
benetta
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Napisane przez elgie Pokaż wiadomość
Nie robił ani usg, ani mnie nie zbadał... więc lipa. Zobaczę jak będzie na kolejnej wizycie - jak będzie równie dziwnie, to zmieniam lekarza
no jak nie zbadał to dziwny jakiś, zastanów się nad nim

Cytat:
Napisane przez kamilast Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Ciekawe czy wszystkie śpią czy pracują
Bólu pleców współczuje. Też mam gorszy dzień, głowa ciężka, w żołądku ciężko. Zwalam na pogode bo duszno.
Też jeszcze gina nie wybrałam, wolałabym na fundusz bo ceny z kosmosu ale wiadomo jak jest. Ale zgadzam sie że trzeba wybierać lekarza ze szpit gdzie się chce rodzić. Mi przy pierwszym porodzie wszyscy wstręty robili, że nie jestem pacjentką ich lekarza.
ja się nudze... :-( na szczęście mam dobrego lekarza na nfz ale pracuje w szpitalu w którym nie chciałam rodzić, nie chce go zmieniać więc może pomyśle nad tym szpitalem...

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
elgie, koziemleko witam was na naszym wątku, widzę, że macie podobne terminy wizyt - połowa lipca, tak bym chciała żebyśmy wszystkie wtedy zobaczyły na usg maleńkie serduszka

super, że jest nas coraz więcej, a w sumie już 11 kiedy umieścimy na pierwszej stronie listę mamuś?
w sumie można by już

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Listopad 2014 - Maluszek jest już z nami
benetta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 11:43   #92
sisterqa
Raczkowanie

Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Dzień dobry wszystkim Strasznie mnie dziś od spania bolą plecy, mam nadzieję, że to nic złego. Miałam dziś iść na betę ale zrezygnowałam, wolę się nie stresować( czy jest wystarczająco wysoka, czy odpowiednio przyrasta)a pieniądze wydane na to przeznaczyć na wizytę choć nadal nie zdecydowałam się na lekarza. myślę o jednym który pracuje w szpitalu w którym chciałabym rodzić, ale do niego dostać się na fundusz to raczej nie ma szans
A wy jak się czujecie mamusie?
Hej, hej dobra decyzja z ta beta, na pewno wszystko jest dobrze

Właśnie sie obudzilam, koło 10 próbowałam sobie coś powtórzyć na sobotni egzamin i skończyło sie jak codziennie - zasnelam po 15 minutach z nosem w książce Co do samopoczucia to całkiem dobrze, ale łapie mnie jakies przeziębienie, może wiecie jakie leki można przyjmować na początku ciazy? Póki co wypilam tylko herbatę z miodem i cytryna.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

dzidzia
sisterqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 11:59   #93
elgie
Raczkowanie

Cytat:
elgie, koziemleko witam was na naszym wątku, widzę, że macie podobne terminy wizyt - połowa lipca, tak bym chciała żebyśmy wszystkie wtedy zobaczyły na usg maleńkie serduszka

super, że jest nas coraz więcej, a w sumie już 11 kiedy umieścimy na pierwszej stronie listę mamuś?
też chciałabym już zobaczyć serduszko, ale jeszcze ponad 2 tygodnie i nie wiem jak to przetrzymam... Jedyne co mnie pociesza, to że od poniedziałku zaczynam 3-tygodniowy urlop

Ja się też póki co bardzo dobrze czuję, w poprzednim tyg bolały mnie jajniki, ale już mi przeszło. Jedynie co mi przypomina o ciąży to bolące piersi, a że ja lubię spać na brzuchu, to nieco mi to przeszkadza
elgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 12:15   #94
iwona335
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sisterqa Pokaż wiadomość

Właśnie sie obudzilam, koło 10 próbowałam sobie coś powtórzyć na sobotni egzamin i skończyło sie jak codziennie - zasnelam po 15 minutach z nosem w książce Co do samopoczucia to całkiem dobrze, ale łapie mnie jakies przeziębienie, może wiecie jakie leki można przyjmować na początku ciazy? Póki co wypilam tylko herbatę z miodem i cytryna.

możesz brac witamine C i tran- tym sie leczyłam cały grudzien i nic wiecej nie dostałam, a miałam zapalenie zatok, nawet paracetamlolu nie pozwolili mi brac. Do 14/16 t.c (różne są opinie) trzeba unikac wszelkich tabletek na własna ręke, wszystko konsultuj z lekarzem
to Wasz najważniejszy czas w ciąży, musi wszystko sie ukształtować u maluszka i zaczac odpowiednio pracowac

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

Cytat:
też chciałabym już zobaczyć serduszko, ale jeszcze ponad 2 tygodnie i nie wiem jak to przetrzymam... Jedyne co mnie pociesza, to że od poniedziałku zaczynam 3-tygodniowy urlop

Ja się też póki co bardzo dobrze czuję, w poprzednim tyg bolały mnie jajniki, ale już mi przeszło. Jedynie co mi przypomina o ciąży to bolące piersi, a że ja lubię spać na brzuchu, to nieco mi to przeszkadza
heh to spanie na brzuchu wybij sobie z głowy ciaza+ czas karmienia piersią tez nad tym ubolewam

przepraszam, ze do Was zagladam mimo, że nie jestem na tym etapie ciazy ale czekam na poród i musze sie troche wyłaczyc od wlasnych problemów

Edytowane przez iwona335
Czas edycji: 2013-07-03 o 12:18
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 12:59   #95
Ewelina JaroLisi
Przyczajenie

Witam!
Też będę mamą w marcu 2014roku. Termin porodu mam 2. marca. To moja druga ciąża, ale czuję się w niej fatalnie!
Justynkę urodziłam 04.marca 2009 roku - termin porodu też przypadał na 2. marca
Może uda się urodzić w tym samym dniu ... ??;p
Ewelina JaroLisi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 13:10   #96
cambria04
Rozeznanie

Witam!
Oficjalnie mogę potwierdzić, że do was dołączam! Udało się w pierwszym cyklu Chociaż dwa poprzednie testy negatywne, dziś jest bladziuchna kreseczka. Zastanawiam się jednak czemu dopiero w 34 dniu jest druga kreseczka, a w 29dc i 31dc nic...
cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 13:13   #97
Jameia
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Ewelina JaroLisi Pokaż wiadomość
Witam!
Też będę mamą w marcu 2014roku. Termin porodu mam 2. marca. To moja druga ciąża, ale czuję się w niej fatalnie!
Witamy!!!

Jest nas coraz więcej.
A co Ci najbardziej dokucza? Masz już mdłości? Ja się ogromnie boję wymiotów... Moja Mama mnie straszy, że niebawem nadejdą.
Jameia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 13:51   #98
runaway_star
Raczkowanie

Cytat:
A wy jak się czujecie mamusie?
W nocy wstawałam na siku 3 razy - aż się boję, co to będzie np. w 8-9 m-cu Ale poza tym czuję się dobrze

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Jameia Pokaż wiadomość
Hej! Hej!

Ja się martwię, bo dzisiaj czuję się zaskakująco dobrze, dużo lepiej niż np. 3 dni temu. Troszkę mnie piersi bolą, ale już mnie nie mdli.
Martwisz się, bo czujesz się DOBRZE? To chyba powód do radości akurat Lekarz mi powiedział, że kobiety w ciąży to tak mają - że przez większe wyczulenie na sygnały z ciała co chwilę się zastanawiają, czy dany stan jest normalny czy nie

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:

Ja bym była za wpisaniem na listę po pierwszym USG. Ale oczywiście wypowiadam się za siebie. USG będę mieć jakoś w okolicach 11 lipca.

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Nawet nie wiem jak powiedzieć rodzicom, siostrze
Też się nad tym z mężem zastanawiamy. A chcemy powiedzieć jakoś na weekend wszystkim na raz (żeby potem nie było tzw. tajemnicy Poliszynela w rodzinie - że jeden powtórzy drugiemu ale że niby nic nie wiedzą, bo my przecież nie powiedzieliśmy). Ale powiem Wam taką małą anegdotkę: na moje urodziny 2 (chyba) lata temu brat kupił mi śpioszki dla dziecka (nie to, żebym wtedy się dziecka spodziewała) i opowiadania erotyczne Rozczulił mnie tym Więc myślę, że może zejdziemy do rodziców z tymi śpioszkami

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Cytat:
Witam!
Cytat:
Napisane przez cambria04 Pokaż wiadomość
Witam!
Oficjalnie mogę potwierdzić, że do was dołączam! Udało się w pierwszym cyklu Chociaż dwa poprzednie testy negatywne, dziś jest bladziuchna kreseczka. Zastanawiam się jednak czemu dopiero w 34 dniu jest druga kreseczka, a w 29dc i 31dc nic...
Witajcie

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Cytat:
Ja się ogromnie boję wymiotów... Moja Mama mnie straszy, że niebawem nadejdą.
Mi jest aż trudno uwierzyć, że mogą pojawić się jakieś mdłości skoro teraz czuję się tak dobrze. Dziewczyny, a może znajdziemy się w gronie tych szczęśliwych, które nie będą miały mdłości/wymiotów w ciąży?
runaway_star jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 13:52   #99
Ewelina JaroLisi
Przyczajenie

Thumbs up Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
Witamy!!!

Jest nas coraz więcej.
A co Ci najbardziej dokucza? Masz już mdłości? Ja się ogromnie boję wymiotów... Moja Mama mnie straszy, że niebawem nadejdą.
Mdłości mam. Niestety W pierwszej ciąży wcale nie miałam dolegliwości (jedynie ból dołu brzucha), a teraz ?? BLEEE Mdlości, senność, ból piersi, ból brzucha, niechcemisie ... każda ciąża jest rzeczywiście inna
Ewelina JaroLisi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 13:56   #100
kamilast
Raczkowanie

Cytat:

W ciąży można Paracetamol, jakieś wit C i rutinoscorbiny, Hascosept na bolące gardło i Sinupret na zatkany nos,a i piskacze do nosa wszelkie. Zestaw testowany na sobie bo już pierwsza infekcję przerobiłam. Ale trzymam kciuki żeby się rozeszło po kościach
kamilast jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 14:09   #101
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:

Wiem co czujesz, ja w zeszłym tygodniu zakuwałam do obrony. Jak tylko zrobiłam test (wtorek) to już nie było mowy na skupieniu się na książkach a obrona była w piątek.
Może rób sobie często przerwy i dużo odpoczywaj. Mi było ciężko się skupić i zamiast się uczyć siedziałam w necie

Cytat:

Też bolą mnie tylko piersi. I w dodatku urosły tak, że Tż nie może się nadziwić
Dziś musiałam wstać w nocy o 4 na siku. Ja w zasadzie nigdy nie wstaję w nocy, więc uznaje to za objaw ciążowy Na szczęście było już jasno

Cytat:
Napisane przez iwona335 Pokaż wiadomość
możesz brac witamine C i tran- tym sie leczyłam cały grudzien i nic wiecej nie dostałam, a miałam zapalenie zatok, nawet paracetamlolu nie pozwolili mi brac. Do 14/16 t.c (różne są opinie) trzeba unikac wszelkich tabletek na własna ręke, wszystko konsultuj z lekarzem
to Wasz najważniejszy czas w ciąży, musi wszystko sie ukształtować u maluszka i zaczac odpowiednio pracowac

---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ----------

heh to spanie na brzuchu wybij sobie z głowy ciaza+ czas karmienia piersią tez nad tym ubolewam

przepraszam, ze do Was zagladam mimo, że nie jestem na tym etapie ciazy ale czekam na poród i musze sie troche wyłaczyc od wlasnych problemów
Uuuu... a ja brałam etopirynę jak mnie bolała głowa. Ciekawe czy to bezpieczne. Na ulotce było napisane, że w ciąży można brać poza trzecim trymestrem

Ja na szczęście śpię na boku Twarzą do ściany a z tyłu mam Tż. Więc nawet z brzuszkiem nie będę mieć problemów. Tylko będę potrzebować więcej miejsca

I zaglądaj do nas My jeszcze nie ogarniamy więc przyda się rada doświadczonej mamusi

Cytat:
Witam!
Z punktu widzenia pedagoga powiem ci, że to najgorsze co możesz zrobić starszemu dziecku. Co prawda termin porodu nie zależy od mamy ale dziecko i tak będzie zazdrosne a co dopiero jak dzień urodzin nie będzie już tylko "jego" świętem?
Mój Tż jak urodziła się jego rok młodsza siostrzyczka zaczął załatwiać się w kącie w pokoju

Moja kuzynka ma urodziny dokładnie w ten sam dzień co jej ojciec I z tego powodu jak była już nastolatką to nigdy nie mogła zaszaleć, bo musiała siedzieć z rodziną i być na urodzinach ojca
Jej osiemnastka była dziwna.
To tak nawiasem mówiąc

Cytat:
Witam!
Jedziemy na jednym wózku Ja mam dziś 40 dc.
Gratulacje! Mam nadzieję, że wszystko będzie jak należy

Cytat:
Napisane przez runaway_star Pokaż wiadomość
W nocy wstawałam na siku 3 razy - aż się boję, co to będzie np. w 8-9 m-cu Ale poza tym czuję się dobrze

---------- Dopisano o 13:39 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Martwisz się, bo czujesz się DOBRZE? To chyba powód do radości akurat Lekarz mi powiedział, że kobiety w ciąży to tak mają - że przez większe wyczulenie na sygnały z ciała co chwilę się zastanawiają, czy dany stan jest normalny czy nie

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Ja bym była za wpisaniem na listę po pierwszym USG. Ale oczywiście wypowiadam się za siebie. USG będę mieć jakoś w okolicach 11 lipca.

---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:41 ----------

Też się nad tym z mężem zastanawiamy. A chcemy powiedzieć jakoś na weekend wszystkim na raz (żeby potem nie było tzw. tajemnicy Poliszynela w rodzinie - że jeden powtórzy drugiemu ale że niby nic nie wiedzą, bo my przecież nie powiedzieliśmy). Ale powiem Wam taką małą anegdotkę: na moje urodziny 2 (chyba) lata temu brat kupił mi śpioszki dla dziecka (nie to, żebym wtedy się dziecka spodziewała) i opowiadania erotyczne Rozczulił mnie tym Więc myślę, że może zejdziemy do rodziców z tymi śpioszkami

---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ----------

Witajcie

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ----------

Mi jest aż trudno uwierzyć, że mogą pojawić się jakieś mdłości skoro teraz czuję się tak dobrze. Dziewczyny, a może znajdziemy się w gronie tych szczęśliwych, które nie będą miały mdłości/wymiotów w ciąży?

Moja znajoma nie miała mdłości w ciąży ale ciągłe gazy Nie wiem co gorsze
Moja mama pali więc chyba powiem jej poprostu "nie pal przy dziecku"
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 14:37   #102
cambria04
Rozeznanie

Cytat:
Mdłości mam. Niestety W pierwszej ciąży wcale nie miałam dolegliwości (jedynie ból dołu brzucha), a teraz ?? BLEEE Mdlości, senność, ból piersi, ból brzucha, niechcemisie ... każda ciąża jest rzeczywiście inna
Zmartwiłaś mnie tymi mdłościami, bo ja w pierwszej ciąży też nie miałam żadnych dolegliwości na początku i miałam nadzieję, że tym razem też tak będzie Zobaczymy... Senność i niechce mi się już się zaczęły

Koziemleko Uff, to nie tylko mnie tak późno test wyszedł ... Pewnie coś mi się porzesuwało, bo zwykle mam 28 -dniowe cykle, ale liczy się efekt

Heh, cieszę się, że mój synuś będzie starszym bratem

Życzę nam wszystkich jak najmniej przykrych dolegliwości i zdrowych dzieciaczków

Edytowane przez cambria04
Czas edycji: 2013-07-03 o 14:41
cambria04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 14:50   #103
benetta
Zadomowienie

Cytat:

najlepiej to żadnych leków, dużo wody, wit c itd

Cytat:

zaglądaj, zaglądaj

Cytat:
Witam!
tym to się wogóle nie przejmuj, czasem tak jest

Cytat:

fajny pomysł

lipiec 2013 (9/10tc) dziękuje że pojawiłaś się w moim życiu [*] już na zawsze - mama

Stary 2013-07-03, 15:10   #104
Jameia
Przyczajenie

Dziewczyny!

w poniedziałek moja Beta była 468,60 mlU/ml , a dzisiaj 1003,00 mlU/ml

Cieszę się, że fasolek rośnie , ale ten przyrost jest bardzo duży... Czyżby bliźniaki???
Jameia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 15:13   #105
elgie
Raczkowanie

Cytat:
Mój Tż jak urodziła się jego rok młodsza siostrzyczka zaczął załatwiać się w kącie w pokoju

hehe moja siostra też tak miała jak ja się urodziłam

Cytat:
Ja jeszcze w nocy nie wstaję, ale za dnia to dwa razy częściej chodzę siku

Cytat:
Witam!
Cytat:
Witam!
witam
elgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 15:30   #106
Lukrecjas
Raczkowanie

Cześć kobietki.
Ja do Was nie dołącze bo moje maleństwo urodziło się 28.03. 2013 ale cieszę się razem z Wam z waszych oczekiwanych dzieciaczków.

Chciałam powiedzieć że jesli chodzi o mdłości których wszystkie się boicie to wiedzcie że ja od 7 tygodnia do 16 miała każdego dnia rano plus czasem po południu. Da się przeżyć i nawet się później je miło wspomina. Ponadto podobno jest tak że jak są mdłości to tym lepiej ciąża się ma. O ile nie żyga się bezustannie. Tak dowodzą badania. Także mdłości muszą być
Ja miałam też zgage. Od 4 tygodnia do samego końca poza tym bóle pleców (dość szybko mineły) częste siku mija i wraca w trzecim trymestrze.
Z tabletek jadłam apap na moje bóle głowy. Były nie do wytrzymania.
Urosept jak miałam zastój w nerce i paracetamol ale to już było w 21 tygodniu. No i magnez pod koniec przeciwko wczesnym skurczom.
Radzę wszystko konsultować z lekarzem. Mój był dostępny pod telefonem 7 dni w tygodniu odpowiadał cierpliwie na mnóstwo moich dziwnych pytań trzymam kciuki za Was!!!
Lukrecjas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 16:08   #107
mona1
Zadomowienie

Cytat:

bardzo fajnie że tu jesteś, nie ma to jak doświadczenie innej ciężaróweczki a twojemu dzidziusiowi widzę dobrze w brzuszku, bo się na razie na świat nie pcha
Cytat:
Witam!
Witamy kolejną mamusię Moi kuzyni urodzili się tego samego dnia (różnica roku między nimi) i nigdy nie narzekali
Cytat:
Witam!
hurra cambria więc jednak dołączyłaś do nas, bardzo się cieszęmyśle że późno miałaś owulację i stąd te negatywne testy wcześniejkiedy wybierasz się do lekarza?
Cytat:
Dziewczyny!

w poniedziałek moja Beta była 468,60 mlU/ml , a dzisiaj 1003,00 mlU/ml

Cieszę się, że fasolek rośnie , ale ten przyrost jest bardzo duży... Czyżby bliźniaki???
wow ale beta, naprawdę będą bliźniaki masz takie przypadki w rodzinie?
teraz trochę żałuję ze nie poszłam na tą betę

Edytowane przez mona1
Czas edycji: 2013-07-03 o 16:11
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 17:01   #108
111kicia111
Raczkowanie

Hej dziewczyny!
Chętnie się do Was dołącze chociaz mam termin na koniec lutego. Teraz jestem w 6 tygodniu. Ostatnia miesiączka 24.05.
Pierwszy test zrobiłam w 26 dc i była blada kreseczka a na drugi dzień troche mocniejsza. Beta w 29dc 488. Cykle mam 26-dniowe.
Do lekarza idę 11.07 będzie to 7tc ale niestety mój gin nie ma usg w gabinecie więc dostane pewnie skierowanie.
Będę chodziła prywatnie do ginekologa a badania będę miała robione na NFZ. Wystarczy miec wybrana połozną w przychodni i ona wystawia sierowania na rózne badania. Dowiadywałam sie specjalnie w swoje przychodni bo nie chce płacic za wszystkie wyniki.

Co do objawów to jestem bardziej zmęczona i lekko bolą mnie piersi.
To moja druga ciąza.

Mam nadzieję, że razem bedzie nam lepiej przetrwać ten piekny okres ciązy.
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 17:12   #109
diamond87
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Lukrecjas Pokaż wiadomość
Cześć kobietki.
Ja do Was nie dołącze bo moje maleństwo urodziło się 28.03. 2013 ale cieszę się razem z Wam z waszych oczekiwanych dzieciaczków.

Chciałam powiedzieć że jesli chodzi o mdłości których wszystkie się boicie to wiedzcie że ja od 7 tygodnia do 16 miała każdego dnia rano plus czasem po południu. Da się przeżyć i nawet się później je miło wspomina. Ponadto podobno jest tak że jak są mdłości to tym lepiej ciąża się ma. O ile nie żyga się bezustannie. Tak dowodzą badania. Także mdłości muszą być
Ja miałam też zgage. Od 4 tygodnia do samego końca poza tym bóle pleców (dość szybko mineły) częste siku mija i wraca w trzecim trymestrze.
Z tabletek jadłam apap na moje bóle głowy. Były nie do wytrzymania.
Urosept jak miałam zastój w nerce i paracetamol ale to już było w 21 tygodniu. No i magnez pod koniec przeciwko wczesnym skurczom.
Radzę wszystko konsultować z lekarzem. Mój był dostępny pod telefonem 7 dni w tygodniu odpowiadał cierpliwie na mnóstwo moich dziwnych pytań trzymam kciuki za Was!!!
No i brak mdłości mnie dziś martwi, zmęczona nie jestem bardziej niż zwykle, zgagę mam czasem i to po jedzeniu, tylko brzuch mnie co jakiś czas boli... i chyba przez to, że znalazłam sobie 'problem' też mam humor beznadziejny. Już sobie tłumaczę, że to może za wcześnie na takie rzeczy.... ehh

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

[QUOTE=teraz trochę żałuję ze nie poszłam na tą betę[/QUOTE]

ja też żałowałam, ale lekarz mi powiedział, że może i lepiej, bo jeszcze bym się niepotrzebnie martwiła potem ...
diamond87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 17:29   #110
iwona335
Zakorzenienie

Fajnie, że mnie nie wyrzucacie
jak któraśz Was łykała jakies leki a nie wiedziała, zejest faqsolka to nie bijcie głową w mur bo nietakłątwo uszkodzic zdrową fasolke
ale nie bierzcie nic bez porady lekarza.
A bolące piersi i zmeczenie to chyba standardzik
nie martwcie sie bedzie wiecej "bolesci"
jedna z Was chwali sie, że lubi spac na boku- od 2 m-cy krece sie z boku na bok bo boląbiodra,aspacna brzuchu-nie, na plecach- nie,zostaja bokiktóre bola jak diabli
ehhh ja Wam zazdroszcze
a moja Zuzia sobie pływa w basenie w najlepsze i nigdzie sie nie wybiera- bo i po co jak ma basen za darmo w takie upały!
iwona335 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 17:47   #111
Lukrecjas
Raczkowanie

[QUOTE=diamond87;41620949]No i brak mdłości mnie dziś martwi, zmęczona nie jestem bardziej niż zwykle, zgagę mam czasem i to po jedzeniu, tylko brzuch mnie co jakiś czas boli... i chyba przez to, że znalazłam sobie 'problem' też mam humor beznadziejny. Już sobie tłumaczę, że to może za wcześnie na takie rzeczy.... ehh [COLOR="Silver"]

nie martw się bo niekoniecznie muszą być a jeśli nawet to może trochę później. Ja czytałam że jak są to tym lepiej ale jak poczytasz to wiele kobiet nie miewa mdłości. Najważniejsze pozytywne myślenie. Nie myśleć o głupotach i nie zamartwiać się niczym na zapas tak naprawdę wszystko przed Tobą. Mam znajomą która nie miała nawet najmniejszych dolegliwości, nic. Wszystko było ok. Jej synuś ma już 15 miesięcy. Relaksuj się i ciesz tym że będzie wszystko ok
Stary 2013-07-03, 17:50   #112
benetta
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!
Chętnie się do Was dołącze chociaz mam termin na koniec lutego. Teraz jestem w 6 tygodniu. Ostatnia miesiączka 24.05.
Pierwszy test zrobiłam w 26 dc i była blada kreseczka a na drugi dzień troche mocniejsza. Beta w 29dc 488. Cykle mam 26-dniowe.
Do lekarza idę 11.07 będzie to 7tc ale niestety mój gin nie ma usg w gabinecie więc dostane pewnie skierowanie.
Będę chodziła prywatnie do ginekologa a badania będę miała robione na NFZ. Wystarczy miec wybrana połozną w przychodni i ona wystawia sierowania na rózne badania. Dowiadywałam sie specjalnie w swoje przychodni bo nie chce płacic za wszystkie wyniki.

To moja druga ciąza.

no to jesteśmy w podobnym momencie (OM21.05)
"przetrwać" trafne określenie

Cytat:
Napisane przez diamond87 Pokaż wiadomość
No i brak mdłości mnie dziś martwi, zmęczona nie jestem bardziej niż zwykle, zgagę mam czasem i to po jedzeniu, tylko brzuch mnie co jakiś czas boli... i chyba przez to, że znalazłam sobie 'problem' też mam humor beznadziejny. Już sobie tłumaczę, że to może za wcześnie na takie rzeczy.... ehh

---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

ja też żałowałam, ale lekarz mi powiedział, że może i lepiej, bo jeszcze bym się niepotrzebnie martwiła potem ...
bez przesady, jak nie ma mdłości to nie oznacza że zaraz coś nie tak. nie podoba mi się ta teoria. moja znajoma jest w zaawansowanej ciąży, wszystko jest ok a nie wymiotowała ani razu

Stary 2013-07-03, 18:13   #113
Lukrecjas
Raczkowanie

to nie tak że muszą być. Jak leżałam w szpitalu to byłyśmy cztery w pokoju i tylko ja miałam mdłości a wszystkie przyszłyśmy rodzić źle mnie rozumiecie. Nie koniecznie każda musi mdłości mieć. Ja zazdrościłam tym które nie miały To pocieszenie na te wszystkie mdłościowe dni

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-07-03, 18:47   #114
benetta
Zadomowienie

mam ogromną prośbe, ma któraś jakąś książke na pdf? ja już wariuje z nudów :-( (dla nowych mamuś jestem już na zwolnieniu niestety wiec jeśli któraś jakąś ma to BŁAGAM )

Stary 2013-07-03, 20:15   #115
runaway_star
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez benetta Pokaż wiadomość
mam ogromną prośbe, ma któraś jakąś książke na pdf? ja już wariuje z nudów :-( (dla nowych mamuś jestem już na zwolnieniu niestety wiec jeśli któraś jakąś ma to BŁAGAM )
benetta, a czemu jesteś na zwolnieniu? jeśli mogę zapytać, oczywiście, bo jak nie to nie chcę się wtrącać masz jakąś pracę w warunkach szkodliwych czy coś? [PS. nie mam niestety żadnych e-booków, bo ja czytając muszę czuć papier pod ręką ale jak coś mi się rzuci w oko to będę o Tobie pamiętać Mam jakieś audiobooki, ale nie wiem, czy taka forma "książki" Cię interesuje?)

Ja pracuję jeszcze do końca przyszłego tygodnia i idę na miesięczny urlop (zresztą już wcześniej zaplanowany). A co będzie po urlopie to zobaczymy. A Wy dziewczyny jak macie z pracą/studiami?

Iwona335 i Lukrecjas - fajnie, że tu zaglądacie

Edytowane przez runaway_star
Czas edycji: 2013-07-03 o 20:18
Stary 2013-07-03, 20:25   #116
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

To ja odpowiem

Ja w zeszłym tygodniu się obroniłam i mam wakacje
Obecnie szukam jakiejś pracy bo chciałabym chociaż trochę wkręcić się w ten rynek.

Póki nie widać brzucha to chciałabym coś znaleźć.

111kicia111 jedziemy na jednym wózku ja OM miałam 25.05
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 20:55   #117
sisterqa
Raczkowanie

Mamusie Marzec/Kwiecień 2014

Cytat:
To ja odpowiem

Obecnie szukam jakiejś pracy bo chciałabym chociaż trochę wkręcić się w ten rynek.

111kicia111 jedziemy na jednym wózku ja OM miałam 25.05
Gratuluje obrony!!

A co do mnie to studiuje, pierwszy rok dopiero (studia jednolite magisterskie haha), jakoś mnie naszlo na zmianę kierunku i to już w sumie trzecie podejście :p uczę sie w trybie niestacjonarnym, a od października chciałabym zacząć indywidualny tok studiów bo przeprowadzam sie do TŻta do Norwegii i tam tez mam zamiar pracować (w firmie budowlanej-praca biurowa. Macie jakies doświadczenia jak połączyć studia z wychowaniem dziecka? Mama mojego TŻta nie pracuje więc myśle ze jakoś damy radę

dzidzia
sisterqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 21:20   #118
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny!

To moja druga ciąza.

Witaj, cieszę się że jesteś tu z nami mam pytanie odnośnie wypisywania skierowań od położnej. skąd o tym wiesz? czy wszędzie tak jest? bo szczerze powiem, że pierwszy raz o tym słyszę!?
mona1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-07-03, 22:01   #119
runaway_star
Raczkowanie

Cytat:
To ja odpowiem

Gratuluję obrony

To ja stara jestem bo studia skończyłam już 4 lata temu hehe

---------- Dopisano o 22:01 ---------- Poprzedni post napisano o 21:56 ----------

Cytat:
Gratuluje obrony!!

A co do mnie to studiuje, pierwszy rok dopiero (studia jednolite magisterskie haha), jakoś mnie naszlo na zmianę kierunku i to już w sumie trzecie podejście :p uczę sie w trybie niestacjonarnym, a od października chciałabym zacząć indywidualny tok studiów bo przeprowadzam sie do TŻta do Norwegii i tam tez mam zamiar pracować (w firmie budowlanej-praca biurowa. Macie jakies doświadczenia jak połączyć studia z wychowaniem dziecka? Mama mojego TŻta nie pracuje więc myśle ze jakoś damy radę

Moja koleżanka ze studiów urodziła córeczkę jak była na II roku, a jej mąż wtedy chyba był na ostatnim. Chyba w rok po urodzeniu dziecka koleżanka zaczęła pracować i jakoś dała radę dojść do końca studiów i się obronić w normalnym trybie. Nawet dziekanki żadnej nie brała. A inna znajoma ze studiów to w ogóle była hardcorowa, bo studiowała jeszcze drugi kierunek i w dodatku na tym kierunku robiła ostatnie dwa lata w jeden rok. No i w tym czasie urodziła córeczkę i jeszcze z nią wyjechała na jakiś staż zagraniczny. Wszystko się da Na pewno dasz radę
Stary 2013-07-04, 10:05   #120
111kicia111
Raczkowanie

Cytat:
Witaj, cieszę się że jesteś tu z nami mam pytanie odnośnie wypisywania skierowań od położnej. skąd o tym wiesz? czy wszędzie tak jest? bo szczerze powiem, że pierwszy raz o tym słyszę!?
Witam się w ten piekny letni poranek.
Mona1 - dzwoniłam do przychodni w której przyjmuje moja gin prywatnie (przyjmuje prywatnie ale w państwowej przychodni) i pytałam sie w rejestracji jak to jest jęsli będę chodziła do prywatnego ginekologa czy musze wszystkie wyniki robic tez prywatnie. Powiedziała mi że wystarczy wybrać połozną u nich w przychodni lub jesli już mam np w innej przychodni i będe chodziła do niej to ona automatycznie będzie mi zlecała badania, które będe robiła na NFZ.
Aby potwierdzic ta informacje zadzwoniłam do swojej przychodni w której przyjmuje mój lekarz rodzinny, bo tam wypełniając kilka lat temu kartę gdy zapisaywałam sie do lekarza rodzinnego wybrałam rówiez połozną i pytałam czy tak rzeczywiście jest. Powiedziano mi że moge chodzic obojetnie gdzie do ginekologa a u nich do połoznej i wtedy u nich w przychodni należą mi sie badania na NFZ.
Chdzi tu o wyniki takie obowiazkowe dla kobiet w ciązy i nie zalicza się do nich np. toksoplazmozy czy innych płatych badań.

Jak byłam w pierwszej ciązy do byłam zaledwie 3 razy u ginekologa a regularnie chodziłam do połoznej i ona ustalała ze mna jakie badania w jakim czasie robimy. Dawała mi skierowania podbite przez innego ginekologa u którego nawet nigdy nie byłam a który w tamtym czasie pracował w tej przychodni na NFZ.

W czwartek ide do gina i wtedy dowiem sie na 100% czy tak jest.
Może zadzwoń do swojej przychodni i zapytaj czy u Was tak tez jest.
111kicia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości