|
|
#91 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Bitwa o dom
Swoją drogą trochę zgłupiałam bo byłam przekonana, że ta kraina czarów to była właśnie dla starych... o_O
|
|
|
|
|
#92 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
![]() Mnie się wydaje że coś zrobią z tymi drzwiami, może że względu na łuk musza sami je zrobić i nie zdążyli? Nie wierze w połączenie tych dwoje + sypialnia bez drzwi, na miejscu ich córki wyszlabym choćby tymi małymi drzwiczkami ![]() Co do Anetki i Pawła, ja nie wiem czego się czepili - żeby ocenić funkcjonalność muszą miec berbecia w lozeczku? Bez się nie da? Nic dziwnego że zrobili pokój dziecięcy skoro pierwsze co planują po ślubie to dziecko, po co mają robić gabinet skoro im do niczego nie potrzebny + i tak trzeba by było wstawiac do niego dziecięce graty po kilku miesiącach
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-10-04 o 07:37 |
||
|
|
|
|
#93 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W końcu pokój był przystosowany dla niemowlaka, a nie kilkuletniego dziecka. Mało to rodziców urządza pokoje dla dzieci jeszcze przed ich urodzeniem (co prawda wtedy przeważnie "są" już w ciąży, ale co to zmienia, "fizycznie" dziecka jeszcze nie ma). Ta argumentacja, że nie ma dziecka, to nie można ocenić funkcjonalności zupełnie bezpodstawna. I to jeszcze Rozenek to powiedziała, matka kilkuletnich dzieci, chyba nawet bez dziecka powinna umieć ocenić czy pokój jest praktycznie urządzony pod ewentualnego niemowlaka. Wiadomo różnie może być, mogą trochę czekać na dziecko, dziecko może mieć jakieś specyficzne potrzeby, ale zawsze łatwiej będzie do nich przystosować pokój dziecięcy niż np. gabinet. Formuła programu jest taka, a nie inna. Trudno, żeby teraz na siłę wymyślali coś innego, a potem w razie wygrania, już za własne pieniądze przerabiali pokój na dziecięcy.
|
|
|
|
#94 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bardzo lubię "ryjka" z żoną. Bardzo pozytywna para i Magdę z Pawłem.
Jurek ma fajne pomysły ale za bardzo pomiata przyszłym zięciem! na razie nie było ani razu w tej edycji efektu wow ;D |
|
|
|
|
#95 | |
|
sissy that walk
|
Wczorajszy odcinek był kwintesencją TVN-owskiego zwiększania oglądalności. Szkoda, że nawet moje ulubione Ryjki pojechały tragediami życiowymi
Ale największy obciach wyszedł z samotnego ojca, mówienie przed ogromną publicznością o tym jak trudno z córkami gadać o seksie jest żenujące. Wiem, że tak mają w kontrakcie że muszą o takich rzeczach mówić, ale córkom to popularności w szkole nie przysporzy... To samo z Magdą i Pawłem - cała Polska już wie, że im nie wychodzą starania o dziecko. Koszmar
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#97 | |
|
sissy that walk
|
Że mu trudno - nikt, że opowiadają o tym w TVN-ie - myślę że niestety tak.
|
|
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Ze staraniem o dziecko przesadzili trochę.
A tak poza głównym wątkiem - podobała wam się któraś łazienka? Mi chyba żadna. |
|
|
|
|
#100 |
|
Konto usunięte
|
W każdej miałam jakieś "ale".
|
|
|
|
|
#101 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
|
#102 |
|
Konto usunięte
|
Dla mnie u niej płytki były trochę zbyt wzorzyste i do tego lampa, która rzucała na nie kolejne wzory.
|
|
|
|
|
#103 | |
|
sissy that walk
|
Wiem, wiem, ale nawet słuchanie tego jest żenujące
![]() A co do tematu i łazienek, to najbardziej podobała mi się ta Angeliki i Pawła. Za to przeraziła mnie fototapeta Wojtka I to jeszcze w małej łazience, w której będzie mnóstwo wilgoci - nie wiem jakie teraz robią, ale na moje to po paru gorących prysznicach zacznie się marszczyć. No i to połączenie błękitu i lazuru z żółto-piaskowym...
|
|
|
|
#104 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No i jeszcze ta Anetki i Pawełka, nie patrząc na detale ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez izka222 Czas edycji: 2013-10-17 o 17:40 |
|
|
|
|
|
#105 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
![]() Rozenek zwracała uwagę na oświetlenie u Ryjków, faktycznie świetnie wyglądała u nich w lustrze - takie oświetlenie na wieczorny makijaż jest super
|
|
|
|
#106 |
|
Konto usunięte
|
A właśnie, lubię tę tę... yyy... żonę Ryjka bo jest pozytywna ale na miłość boską, co ona ma z tymi sztucznymi roślinami?! Ok, szczotka do kibla mnie rozwaliła, za☠☠☠iste
ale reszta? Tym bardziej, że jak już sztuczne to można kupić takie, których trzeba dotknąć, żeby się zorientować a ona musi takie brzydkie, postrzępione, walące sztucznością z kilometra.
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tymi roślinkami jednak przesadziła |
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Odgrzebuję, bo Bitwa o dom wkracza w decydującą fazę, zostało jedno pomieszczenie i dwa odcinki do końca.
Co myślicie o geście Ryjków? Najlepszą kuchnie, zdecydowanie zrobili Mikołajczykowie.
|
|
|
|
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ciekawe jak to rozegrają, jak zostało 5 rodzin ![]() Gest Ryjków bardzo fajny |
|
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#111 |
|
Zakorzenienie
|
Jeśli byłyby 2 odcinki plus finał to by się zgadzało. W przyszłym tygodniu salon i odpada jedna rodzina, w następnym dopracowywanie szczegółów, jakieś poprawki-znów ktoś odpada i tym sposobem w finale są trzy rodziny.
Kogo obstawiasz? W finale na pewno nie widzę Jurka |
|
|
|
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Ja myślę, że polecą łzawymi historyjkami i będzie para z domu dziecka i Wojtek, a do tego "piwnicznicy".
|
|
|
|
|
#113 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#114 |
|
Konto usunięte
|
Wojtek pewnie w finale bo go nie wywalą po tym co się stało. Dom dziecka pewnie też w finale bo łzawo. Ten jak mu tam co takie okropne rzeczy robi do odstrzału. Ania i Gor... pewnie do odstrzału. A szkoda.
Magda na bank w finale (borze, jaka piękna kuchnia!!!) i mam nadzieję, że ona wygra. Ale obawiam się, że łzawe historyjki wygrają. |
|
|
|
|
#115 |
|
Zakorzenienie
|
Kurcze, kuchnia mistrzowska! Mimo, że sama wole chłodny odcień drewna, ale kurde!!!
|
|
|
|
|
#116 |
|
Zakorzenienie
|
Niestety programy w tvn są za bardzo przewidywalne
|
|
|
|
|
#117 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
. ![]() Dziwna taka akcja. |
|
|
|
|
|
#118 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny a mozecie troszke przyblizyc o jaki gest ryjkow dokladnie chodzi? Co takiego zrobili?
|
|
#119 |
|
Zakorzenienie
|
oddali swój klucz Wojtkowi i tym samym zrezygnowali z dalszego udziału.
|
|
#120 |
|
Zakorzenienie
|
Napiszę na biało, żeby nie psuć nikomu oglądania:
Po tym, jak w ostatnim odcinku wyeliminowano Wojtka z córkami, Ryjki postanowili mu odstąpić swoje miejsce i wycofali się z programu. Umotywowali to tak, że oni się chcieli tylko pobawić i mają większe możliwości, niż Wojtek, który jest samotnym ojcem z małymi dziećmi. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:48.

Nic dziwnego że zrobili pokój dziecięcy skoro pierwsze co planują po ślubie to dziecko, po co mają robić gabinet skoro im do niczego nie potrzebny + i tak trzeba by było wstawiac do niego dziecięce graty po kilku miesiącach
Ale największy obciach wyszedł z samotnego ojca, mówienie przed ogromną publicznością o tym jak trudno z córkami gadać o seksie jest żenujące. Wiem, że tak mają w kontrakcie że muszą o takich rzeczach mówić, ale córkom to popularności w szkole nie przysporzy... To samo z Magdą i Pawłem - cała Polska już wie, że im nie wychodzą starania o dziecko. Koszmar