![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
tez sie balam karmienia piersia, ale jak maluszka polozyli na brzuszku po porodzie to od razu szukal cyca. on wiedzial co robic. jesli wszystko jest ok z dzieckiem to ma odruch ssania. wczesniaki nie maja i trzeba je uczyc.
jesli chodzi o laktator to chyba lepiej poczekac. moj maly nigdy nie pil z butelki, po prostu wypluwal i nie bylo na to sily. pokarmu mialam duzo, ale laktatora nie uzywalam. karmilam go do 19 miesiaca, ciezkie tak naprawde jest pierwsze 6 m-cy bo maluch nic innego nie je, tylko cyca. teraz mowicie, ze chcecie wychodzic same ... kazdy jest inny, ale ja tez tak mowilam, ale bylam (i jestem tak zakochana )w moim synku,ze nie lubie nigdzie chodzic bez niego. ja przez pierwsze 9mcy bylam na macierzynskim, wiec praktycznie bylam z dzidzia caly czas. a potem to on juz je nirmalniei cyc to tylko dodatek. moj maly ma alergie na bialko krowie, wiec wazne bylo bym go karmila dosc dlugo, ale jak juz maly je i pije (po 6tym mcu) to nie problem, aby chodzic do pracy, czy go gdzies z kims zostawic. meta-3mam kciuki |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Raczkowanie
|
Witajcie Dziewczyny.
Ja dałam się dziś mojemu Mężowi wyciągnąć na cały dzień na ryby. Nie złapaliśmy nic, a słońce dało nam tak popalić, że nie wiem jak zasnę. Jedynie na twarzy jest ok, bo używam SPF 50. Czytam jak niektóre z Was się przeziębiają i myślę, że jednak higieniczny tryb życia, gdy nie można się odkazić ![]() ![]() Jutro mam pierwsza wizytę u mojego gina po pobycie w szpitalu. Ciekawe co mi powie. Metamfetaminax szczerze Ci współczuję. Wyobrażam sobie jak się czujesz, bo sama jeszcze się nie otrząsnęłam do końca po tym jak 3 tygodnie temu straciłam fasolkę. Każda z nas inaczej przeżywa taką stratę, nie ma słów które mogą pocieszyć. Moje rozgoryczenie powoli łagodzi czas. Obecność na tym wątku kobiet, które mają takie przeżycia za sobą, a dziś chwalą się brzuszkami bardzo mnie podnosi na duchu. Mam nadzieję, że ta iskierka nadziei, którą zostawiłaś na jutrzejsze badanie nie zgaśnie. Ściskam Cię mocno ![]()
#93 |
Wtajemniczenie
|
Metamfetaminax bardzo, bardzo Ci współczuję! Nawet nie wiem co powiedzieć. Chyba tylko tyle że na to co się stało prawdopodobnie nie miałaś żadnego wpływu, stało się, co miało się stać. Myślami jestem z Tobą. 3maj się
![]() ---------- Dopisano o 00:49 ---------- Poprzedni post napisano o 00:48 ---------- Podobno dziecko jak już się z butli nauczy pić to cycka nie chce, bo z butli jest mu o wiele łatwiej i szybciej? Bo znajoma mi tak mówiła, ona właśnie swojego syna 8-tygodniowego przestawia na mleko sztuczne, bo ma dość karmienia, jak twierdzi. A wczesniej w kolko odsysala i malego butla karmila, twierdzila ze tak jest szybciej. I mowila ze przy kazdym dziecku tak miala, ze jak juz butla zaczela karmic to z cyca nie chcialy. To jej trzecie dziecko. Ale to Irlandka, one podobno generalnie piersia nie chca karmic.
#94 |
Raczkowanie
|
widzisz, a u mnie odwrotnie, z butli nigdy nie chcial. ale pierwszy raz chyba butli sprobowalam, jak mial 4mce i tylko plucie.
ale slyszalam o tym co piszesz, ze dzieci wola butle jak juz sprobuja (ale chyba musza byc wlasnie takie kilku tygodniowe). moj nigdy z butli nie pil, tak samo jak z niekapkow. nauczyl sie przez slomke najpierw, a potem juz normalnie z kubka lub ze zwyklej butelki (np. z woda niegazowana). przynajmniej nie musialam go oddzwyczajac. wiem, ze troche problemow z karmieniem piersia moga miec osoby po planowym cc(bo wykonuje je sie przed tym jak porod sie rozpocznie), wiec mleko jescze nie jest przygotowane. ale to tez nie jest zawsze regula, tak samo jak z tym kto ma pokarm, a kto nie. generalnie ja uwielabialam karmic i mam nadzieje, ze tym razem tez sie uda. |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Wtajemniczenie
|
Mój starszak tez nie chciał cycka,bo dostał butelkę w szpitalu,wrrr.potrzebowal am pomocy od pielęgniarek,bo to było moje pierwsze dziecko i zbytnio nie wiedziałam,jak się do tego zabrać,ale nie miały czasu mi pokazać,bo tego dnia dużo babeczek urodziło.ale znam dzieci,które pomimo tego,ze dostawały butle pily z piersi.
Ale wam powiem,ze karmienie to piękna sprawa.ja długo nie mogłam się pozbierać po odstawieniu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
Metaamfetamina - trzymaj się mocno!!!! Nie poddawaj się!
#97 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny pierwsza strona super. Brawo!!!dzięki
PawMaj a ty już płeć znasz? Tak wcześnie? Wyspałam się i dziś już jestem w lepszym humorze, ale nadal mnie trapi tetno zbyt niskie dziecka... MetaF trzymam kciuki mocno za dzisiejsza wizytę. |
![]() ![]() |
![]() |
#98 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Wspolczuje choroby i marudzacego tz. Skads to znam... Co do lumpeksow nie spotkalam sie z tym,zeby jakies robactwa przyniesc z ciuchami z tamtad. A mam wiele znajomych ktore w sh kupuja i ja sama tez. Ja sie nie brzydze i uwielbiam buszowac,szukac perelek. A jak bys od kogos dostala to to tez moze byc kupione w sh,poza tym do sklepow tez wchodza rozni ludzie i dotykaja. Kiedys robili badania co znajduje sie na przymierzanych nowych rzeczach... nie chcesz wiedziec. W lumpeksach w ktorych kupuje rzeczy zanim sa wystawione na sprzedaz sa prane. Ladnie pachna. Oczywiscie jeszcze w domu je piore. Mi polozna o Angielkach mowila,ze podobno tylko 1 % chce karmic. A znajome Polki rodzace tutaj tez jakos nie chcialy...
![]() |
#99 |
Rozeznanie
|
hej, czytam was praktycznie dzień w dzień ale nie piszę bo jakoś ochoty brak...jeszcze dwa dni do przeprowadzki, część rzeczy już przeniesiona, w mieszkaniu pobojowisko bo sprzątać mi się nie chce bo wiem że i tak mnie to czeka w piątek. Do Polski niedługo zjeżdżamy na urlop, cieszę się bardzo bo skoczę do swojej zaufanej pani doktor. Nie podoba mi się tutejsza opieka w ciąży. Byłam u lekarza 13 czerwca, powiedział że termin początek lutego, dziecko miało 3mm wtedy. Powiedział że ma 6tygodni i 5dni i że widzimy się 8 sierpnia. Pobrali mi tylko krew ale nikt mi nie powiedział czy wyniki są ok do tej pory. A ja się meczę mdłości i wymioty dokuczają strasznie, czasem coś zjem ale to rzadkość. Staram się nie czytać postów, w których piszecie że jest coś nie tak z ciążą bo sama się nakręcam. Bylabym spokojniejsza gdyby mi ktoś zrobił usg i pokazał że wszystko z nami ok. Wydaje mi się że brzuszek sie już zaokrąglił w sumie to już połowa 9 tygodnia. Mam wiele obaw jak to będzie gdy już na świat przyjdzie ale to dziecko jest tak wyczekiwane... U mnie w rodzinie wszyscy trzymają kciuki i cieszą się dzieciaczkiem, ale rodzice męża mnie wnerwiają. Ogólnie mają gdzieś mnie i maleństwo. Jak rozmowa zejdzie na jakies moje dolegliwości czy samopoczucie to wtedy pytają się wymuszeni sytuacją jak się czuję czy coś, a tak to udają że ciąży nie ma. Nikomu z rodziny nie powiedzieli że spodziewamy się dziecka a pierwsze pytanie jakie usłyszeliśmy po powiedzeniu im że jestem w ciąży było: "wpadka czy planowane". Oczywiście planowaliśmy ale to nie o to chodzi nawet gdyby była wpadka to co z tego. Czy takie dziecko jest w czymś gorsze? mniej się je kocha albo rosną mu rogi??? mam dziś dzień na narzekanie chyba. Tymczasem wybieram się do pracy na jakieś 4-5h. Mam nadzieję że dzień szybko minie i dojadę szczęśliwie...
#100 |
Zakorzenienie
|
Metamfetaminax
![]() ![]() ![]() trzymaj się. Dziewczyny byłam wczoraj na badaniach, wszystko ok skierowanie na krew mocz i tp. W tym tokso ![]() WITAM W NOWYM WĄTKU ![]()
wymiana Edytowane przez malaMigotkAaa Czas edycji: 2013-07-03 o 07:40 |
![]() ![]() |
![]() |
#101 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo przydatne informacje ![]() ---------- Dopisano o 09:45 ---------- Poprzedni post napisano o 09:43 ---------- Cytat:
ja też mam mięśniaka ale jakoś mnie nie boli.... Dziewczynki- duże macie te mięśniki i jakiego typu? Ja mam podsurowicówkowy na tylnej ścianie trzonu 23 mm ---------- Dopisano o 09:50 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- tak to cennik szpitalny, umowa podpisywana "legalnie" że tak powiem, kasa wpłacana na konto szpitala więc pełna usługa. Cieszy mnie ta umowa bo ja jestem taka, że lubię mieć wszystko ustalone, spisane (zasady, warunki itp) i podpisane nie ważne czy to chodzi o położną, ekipę remontową czy też o inne sprawy ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:50 ---------- Cytat:
jejku ja tez dziś miałam jakieś koszmary, nawet mi ciężko opisać co mi się śniło bo było to strasznie pokręcone. Pamiętam tylko położną, szpital, chyba rodziłam albo krwawiłam, zakładałam sztuczne zęby z diamentu(????) i miałam jakiś taki metal wkręcony w szczękę, gdzieś jechałam samochodem i strasznie się bałam- no masakra... strasznie mnie ta noc umęczyła ![]() ---------- Dopisano o 09:56 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
ja robię od 5 lat usg piersi raz w roku bo oczywiście co- mam torbiele ![]() Nie wiem czy to nie przeszkadza przy ciąży i karmieniu - czy nie ma jakiś komplikacji itp. Oczywiście zapomniałam gina zapytać ![]() Co do przeziębienia- kurde a byłaś u lekarza? Polecam czosnek- smierdzi okrutnie ale to naturalny antybiotyk i na pewno nie zaszkodzi ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 09:56 ---------- Cytat:
faktycznie dziwna ta opieka... a właściwie jej brak. Czytając Wasze posty- tych co mieszkają za granicą dochodzę do wniosku, że poza naszym krajem wcale nie ma tak różowo np w tej kwestii. Widzę, że jednak u nas ta opieka nad ciężarną jest dość intensywna i szczegółowa ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
no i git ![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 | |||
Zadomowienie
|
Dziewczyny...jaki ja dziś miałam sen...
Ech...śniło mi się, że jadłam ogórki małosolne ![]() ![]() ![]() Dorwałam się wczoraj do placka drożdżowego z kruszonką ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#103 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
też nie rozumiem takich pytań- są chamskie i nie na miejscu. Teoretycznie każda ciąża jest wpadką bo nie zabezpieczasz się i nie wiesz kiedy "zaskoczysz". Poza tym jeśli jest się małżeństwem to raczej nie ma wpadek- szczególnie przy pierwszym dziecku
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
Odp: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Od rana do teraz nie miałam internetu, już myślałam, że dzień bez Was będzie
![]() Czytam sobie leksykon o ciąży (jedyne co było w bibliotece na temat ![]() ![]() Czekam na dostawę "w oczekiwaniu na dziecko", to może będę mądrzejsza trochę Nie zazdroszczę chorego tż szczególnie jak sama jesteś chora- mnie od kilku dni gardło delikatnie pobolewa, ale dziś przypętał się suchy kaszel i jedyny poza miodem naturalny środek, który działa, jest z tymiankiem, więc zabroniony ![]() Co myślicie o zakupach (spożywczych itp) z internetu? Już mam dość robienia list mężowi a sama średnio mam siły na chodzenie (i wąchanie) po supermarketach
#105 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:32 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#106 |
Raczkowanie
|
To i ja sie przeniose.
Mało sie udzielam bo nie bardzo mam czas pisać ![]() Ale czytam wasze wypowiedzi i widze ze wiekszosc ma to samo, badania prenatalne mam 16 lipca. TP mam na 27 styczeń czyli u nie 11 tydzień. Wydawalo mi sie ze brzucha jeszcze nie widc a tu kolezanka spotkana rano na mieście zobaczyła ![]() Po badaniach napisze wyniki i wrzuce zdjec. Na wasze tez czekamy fajnie jest ogladać brzuszki i zdjecia usg z podobnym TP ![]() Miłego dnia i mniej mdłości życzę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Witam kochane ![]() Ja w poniedziałek idę na genetyczne i troszkę się stresuję ale mam nadzieję , ze będzie wszystko dobrze |
||
![]() ![]() |
![]() |
#108 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz.2
Magnusia udalo Ci sie bez problemu skontaktować z położna? Ja próbuje już z druga i ciagle bezskutecznie...
#109 |
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny, zgłaszam się i ja
![]() ostatnio tylko Was podczytywałam i powiem Wam, ze ja planuje kupić sprzęt do samodojenia ![]() Metamfetaminax trzymaj się ![]() co do używanych ubranek to ja tez jestem jak najbardziej za ale problem jest taki ze ja jakoś nie potraie się poruszać po tego typu sklepach czuje się strasznie dziwnie ale moja koleżanka to czuje się tego typusklepie jak w raju... Pytanie do Was ![]() ![]() ![]() ![]() Test z sody polega na tym ze bierzesz łyche sody takiej sklepowej i zalewasz siuskami takimi rannymi :P jak się pieni to chłopak, jak nie to dziewczyna i wykonuje się od 10tygdnia ciąży ![]() koleżanka wynalazła ten sposób z innego wątku na wizażu ![]()
![]() |
#110 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#111 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie będąc małżeństwem też można planować dziecko i nie musi być wpadką. A znam małżeństwa które wpadły tu nie ma reguły ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#112 | |
Raczkowanie
|
Metamfetaminax bardzo mi przykro, dużo siły życzę
![]() Cytat:
![]() ![]() Też prosiłabym o dopisanie mnie w pierwszym poście: Pomponka: Kasia; 29l; OM - 26.03.13; TP - 2.01.14 Edytowane przez Pomponka Czas edycji: 2013-07-03 o 10:09 Powód: dopisek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Zadomowienie
|
Test z sody będzie na pewno przebojem
![]() Właśnie się dowiedziałam kolejnej ciekawostki- normalnie ważąca kobieta w 97 roku "mogła" przytyć 8-9 kilo, kiedy teraz nam pozwala się (o ile dobrze pamiętam) 16 ![]()
#114 |
Zakorzenienie
|
Magnusia, u mnie mięśniak też posurowicówkowy, 'wychodzący z ze ściany przedniej okolicy dna macicy' w listopadzie miał 21mm. W ciąży ponoć znacznie urósł i ma ok 4cm. Pierwszy lekarz mnie mega nastraszył, że może być groźne jeśli będzie szybko rosło i w ogóle miał poważną minę. Poszłam więc na konsultację do innego i powiedział, że akurat ten podsurowicówkowy jest najłagodniejszy bo on rośnie na zewnątrz macicy i jeśli będzie nawet dużo rósł to dziecku nie zaszkodzi tylko może przeszkadzać innym narządom w jamie brzusznej. Mówił jednak, że sam prowadził ciąże z mięśniakiem wielkości grapefruita i nie było łatwo, ale udawało się. Groźne są te mięśniaki które rosną w środku macicy bo mogą przeszkadzać dziecku w rozwoju. Zdarza się, że ciąża zagnieżdża się na mięśniaku i wtedy trochę lipa.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
24.09.2011 ![]() II kreski - 09.05.2013 ![]() 23.12.2013 o godz. 2:35 urodziła się Hania ![]() Pyza dorasta ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Zadomowienie
|
Melduję się i ja!
![]() Idę dzisiaj do ginki pokazać jej wyniki moich siuśków, może przepisze mi coś na te bakterie ![]()
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak, zadzwoniłam na telefon podany na stronie szpitala. Może te co dzwonisz akurat są na dyżurze i dlatego nie odbieraja. Z ciekawości- zdradzisz, które wybrałaś?
![]() |
#117 |
Zakorzenienie
|
Metamfetaminax bardzo mi przykro,miałam nadzieje że już nic złego się nie wydarzy
![]() ![]()
#118 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:26 ---------- Poprzedni post napisano o 11:23 ---------- Cytat:
o to spory faktycznie jest ale innego też typu. Skoro nie sprawiał problemu w pierwszej ciąży to i teraz na pewno będzie wszystko dobrze
![]() |
#119 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Chyba sprobuje ![]()
![]() |
#120 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Chyba zapomnieli dodać wagę początkową mamy, bo to od tego wiele zależy. Mi niestety nie pozwalają przytyć 16kg i mam nadzieję, że nie przytyję tyle... |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:00.