|
|
#91 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Warszawski uniwersytet medyczny
no naprawde, też jestem w szoku!
jak tak podskoczy prog na medycznym w Poznaniu to moge pozegnac sie ze studiami!
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
no i dzięki dziewczyny za info! tak zrobię złożę na położnictwo, a później najwyżej przeniosę papiery
po wynikach z logopedii dla upewnienia się jeszcze wyślę im meila :P
|
|
|
|
|
#93 |
|
Zadomowienie
|
ja aż w szoku jestem, że taki próg wysoki i tyle osób! zastanawiałam się nad audio też kiedyś...
|
|
|
|
|
#94 |
|
Raczkowanie
|
MUTD trzymam kciuki, żebyś się dostała!
Starlight1804 gratuluję zdrowia publicznego, jednak mam nadzieję, że spotkamy się na logopedii :P ---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- sa wyniki już! dostałam zaproszenie na rozmowę na logopedie!! |
|
|
|
|
#95 |
|
Rozeznanie
|
dziękuję! Mam nadzieję, że tym razem się uda!
![]() a jaki był próg na zdrowiu publicznym w tym roku? braaaawo, gratuluje! oby wszystko poszło ok na rozmowie! i jaki próg?
summer au pair - UK! Edytowane przez MUTD Czas edycji: 2013-07-09 o 13:15 |
|
|
|
|
#96 |
|
Przyczajenie
|
idę na rozmowę na LOGOPEDIEEEE!!!
|
|
|
|
|
#97 |
|
Raczkowanie
|
nie było progu, po prostu wyświetla się informacja, że zapraszają na rozmowę i po południu mają być wyniki :P
paulinkali o której masz rozmowę? |
|
|
|
|
#98 |
|
Przyczajenie
|
strasznie wcześnie bo o 8:30 ;/ muszę chyba o 4 jakiś pociąg znaleźć ;D
|
|
|
|
|
#99 |
|
Rozeznanie
|
a jak klikniesz na aplikacje to tam też nie ma?
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
no właśnie nie.. nic.
ja też mam o 8.30! ja już mam mieszkanie w Warszawie więc jadę jutro wieczorem :P |
|
|
|
|
#101 |
|
Zadomowienie
|
216,40
![]() łee, mówię papa logopedii
Edytowane przez Starlight1804 Czas edycji: 2013-07-09 o 13:21 |
|
|
|
|
#102 |
|
Przyczajenie
|
ja własnie nie wiem, może też jakoś wcześniej skombinuję coś
ale fajnie będzie mniej więcej kogoś znać kurcze ale się cieszę, żeby ta rozmowa jakoś poszła ;D
|
|
|
|
|
#103 |
|
Raczkowanie
|
Starlight1804 co Ci przysłali?
mam nadzieję, że sobie poradzimy.. a tak czy siak, osobiście co byście polecały położnictwo czy logopedię?
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
czyli co, będzie jeszcze drugi nabór? chyba nie?dobrze, że złożyłam jeszcze na to zdrowie no i na UW na filologię też, ale tam to na 100% się nie dostanę
|
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Nie wiem, jak z pracą w tych dwóch zawodach, mówi sie, że na razie nie brakuje poloznych tylko bardziej pielegniarek, a co do logopedow to nie mam pojęcia
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#106 |
|
Raczkowanie
|
Starlight1804 a podali Ci próg? bo jestem ciekawa :P
właśnie to jest baaardzo ciężki wybór. ogólnie od zawsze chciałam być nauczycielką, skończyłam liceum z profilem humanistycznym i chciałam iść na polonistykę, jednak nie wyszlo i wylądowałam na socjologii, która kompletnie mi się odwidziała, którą znienawidziłam i nie chcę tego studiować. o logopedii myślałam już wcześniej, ale to były tylko myśli. zresztą mam siostrę niedosłyszącą, ma 11 lat, a od 10 jest pod opieką logopedy więc co nieco o tej pracy wiem co do położnictwa, naoglądałam się milionów programów i seriali medycznych i chciałabym pracować w białym kitlu zawsze będę żałować, że w liceum nie zdecydowałam się na biochem i nie miałam szansy startować na lekarski. położnictwo może nieść za sobą porażkę, dlatego, że nie mam żadnej wiedzy z biologii i chemii, a boję się, że choć podstawy trzeba na te studia mieć. teraz - ciągnie mnie bardzo i tu i tu, położnictwo bardziej z fascynacji, logopedia z rozsądku.
|
|
|
|
|
#107 |
|
Przyczajenie
|
Ja powiem, że logopedię, bo sama to wybrałam i bardzo mi się ten kierunek podoba
Położnictwo to dla mnie krew, łzy i histeria haha ;DZależy co chcesz robić potem, logopeda może mieć sobie prywatny gabinet i jest to "czysta" praca, nie masz nad sobą nikogo, sama planujesz swoją pracę, nikomu krzywdy nie zrobisz jak popełnisz jakiś błąd, które zdarzają się każdemu A i o logopedach słyszy się rzadziej, nie jest to taki mega znany zawód, może większe perspektywy przynajmniej ja sobie to wmawiam haha ;D
|
|
|
|
|
#108 |
|
Rozeznanie
|
hm, no rozumiem. W sumie ja też jestem po humanie i baaardzo żałuję, że nie byłam na biol chemie i pozniej nie startowałam na jakiś lekarski, ale trudno, ludzie popełniają błedy.
Też właśnie oglądam rozne medyczne seriale i mega mi się podoba praca w szpitalu, choc jest bardzo ciezka. Zastanawialam sie kiedys nad pielegniarstwem, ale niestety mam trochę problemów z kręgoslupem, a wiadomo że praca pielegniarki jest bardzo ciezka i kosztuje duzo zdrowia! Kiedys rozmawialam z kolezanka, ktora jest na poloznictwie, mowila, że jest bardzo ciezko, ale kurcze jak sobie pomysle o tej satysfakcji z pracy to moze w pewnym stopniu to wynagradzać Fakt jest też taki, że ludzie mają coraz większe wymagania podczas porodów, chcą najlepszej opieki i zeby wszystko było super ekstra(jest to oczywiscie po czesci zrozumiale, chodzi w koncu o zycie), ale czesto zapominają o takiej zwyklej wdziecznosci. Jezeli oni dużo wymagaja, to też powinni spełniać to, czego się od nich oczekuje. No i nastepna sprawa jest taka-praca za granicą. Myślisz o wyjezdzie? bo jezeli tak, to poloznictwo byloby chyba praktyczniejsze
|
|
#109 |
|
Raczkowanie
|
niee, absolutnie nie wchodzi w grę jakikolwiek wyjazd. więc pracy szukałabym w Polsce. jedyne czego się obawiam na tym położnictwie to tej biologii, że przyjdą ludzie i będą mieć pewne rzeczy obcykane, a ja nie będę wiedziała o co chodzi..
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#110 |
|
Rozeznanie
|
moze rzeczywiscie na poczatku byloby ciezko, ale pamietaj, ze wszystkiego mozna sie nauczyc!
Wazne jest, zebys miala silna psychike i potrafila dlugo pracować ciaglym stresie, bo to nieodlączna część tej pracy chyba
|
|
#111 |
|
Zadomowienie
|
oliwia_b nie podali właśnie
![]() rany boskie, napisali mi teraz, że dokumenty muszę przynieść w białej teczce z gumką ale mają wymagania lecę zaraz te zdjęcia robić itd.co do dylematu logopeda-położna... moim zdaniem praca położnej jest baaardzo ciężka. odpowiedzialność jest ogromna, stresu mnóstwo, pracy też. zapewne te studia i ogólnie zawód jest strasznie ciekawy i piękny - w końcu uczestniczy się w narodzinach nowego człowieka ![]() praktyki zapewne też są bardzo fajne. ja co prawda jako technik weterynarii nie pracowałam w klinikach i szpitalach 'ludzkich', ale domyślam się, że na położnictwie jest podobnie (w końcu to medycyna) - praktyki w prosektorium, w szpitalach wśród pacjentów...nigdy tego nie zapomnę ![]() nauki będzie dużo ojjjjj dużo. czytałam gdzieś, że zajęcia trwają od rana do wieczora. ale na pewno są interesujące! anatomia człowieka za to logopeda...patrzyłam jakie przedmioty są na tych studiach i są tak super ciekawe, że cholera, żałuję, że się nie dostałam ![]() kurde sama nie wiem co bym wybrała naprawdę nie mam pojęcia...
|
|
|
|
|
#112 |
|
Zadomowienie
|
Aaaa dostałam się !
próg na fizjoterapię 277,80 . 1029 kandydatów na 110 miejsc, nie spodziewałam się, że aż tyle ludzi będzie :P Teraz tylko muszę doczytać jakie dokumenty wziąć
|
|
|
|
|
#113 |
|
Raczkowanie
|
gratuluję!
![]() no nie wiem, zastanowię się jeszcze. wiem, że położnictwo to masakryyycznie dużo nauki, i tylko to mnie przeraża dobra, nie ma co gdybać, jeszcze mnie nie przyjmą na tą logopedię i problem będzie z głowy :P
|
|
|
|
|
#114 |
|
Zadomowienie
|
"Oświadczenie Kandydata w sprawie warunków do podjęcia i kontynuowania studiów bez
wnoszenia opłaty (formularz do pobrania w systemie IRK). " Nie mogę znaleźć tego oświadczenia, jak ktoś może to niech podlinkuje. A druga sprawa to taka, że w IRK wstawiłam zdjęcie, ale nie będzie ono zgodne z tymi, które dam osobiście. Czy to duży problem ? |
|
|
|
|
#115 |
|
Raczkowanie
|
to oświadczenie masz na stronie głównej po zalogowaniu na konto. przeczytaj całość i będzie takie na zielono "oświadczenie"
a dokładniej tu: Wypełnione i podpisane oświadczenie należy dołączyć do składanych dokumentów na studia stacjonarne. Obowiązek złożenia oświadczenia przez Kandydata wynika z art. 170a ust. 9 ustawy z dn. 27 lipca 2005 r. – Prawo o szkolnictwie wyższym. Wzór oświadczenia określa rozporządzenie Ministra Nauki i Szkolnictwa Wyższego z dn. 29 września 2011 r. (poz. 1235). pomiędzy dwoma pogrubionymi akapitami :P ---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- a co do zdjęcia to, zanieś inne, najwyżej będą kazali Ci zmienić to zdjęcie w irk :P |
|
|
|
|
#116 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#117 |
|
Zadomowienie
|
uff...zdjęcia zrobione, dokumenty skserowane, oświadczenie wypisane,biała teczka z gumką kupiona (
)...jutro zawożę dokumenty i z głowy ale jestem szczęśliwa!
|
|
|
|
|
#118 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#119 |
|
Przyczajenie
|
kurcze gdzie widzicie te progi i listy? bo ja chyba jestem ślepa
nie wiem gdzie tego szukać
|
|
|
|
|
#120 |
|
Zadomowienie
|
ja jak się dostałam to otrzymałam wiadomość i tam było napisane, że najniższy próg to tyle i tyle, a ja miałam tyle i tyle, więc się zakwalifikowałam. i że aplikowało iluś tam kandydatów na ileś tam miejsc. a jak mi napisali, że na logo się nie dostałam to wzmianki o progach nie było
Edytowane przez Starlight1804 Czas edycji: 2013-07-09 o 19:44 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Studia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:38.

po wynikach z logopedii dla upewnienia się jeszcze wyślę im meila :P
i jaki próg?

czyli co, będzie jeszcze drugi nabór? chyba nie?
Nie wiem, jak z pracą w tych dwóch zawodach, mówi sie, że na razie nie brakuje poloznych tylko bardziej pielegniarek, a co do logopedow to nie mam pojęcia