![]() |
#91 |
Raczkowanie
|
Dot.: Uniwersytet Ekonomiczny - Poznań
Ktoś tu się ostatnio pytał o akademik. Podrzucam linka z forum uczelnianego
![]()
stoję z czarną słuchawką trzymam ją jak rewolwer i mówię do sygnału ZAJĘTE ZAJĘTE nie nie wcale nie musisz mnie kochać ale opleć mnie ogrzej jest upał przed chwila była rewolucja Mistrz Świetlicki jestem studentką! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
hmm a jakie akademiki rozważacie ? Wczoraj na uczelni pytałem to polecali Feniksa i Dewizkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Przyczajenie
|
Akademik? A może ktoś myśli o mieszkaniu? Chętnie bym w grupie wynajęła coś wspólnie.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Raczkowanie
|
Ja na sam początek chciałabym w akademiku, żeby trochę ludzi poznać i zaznać tej atmosfery, o której tak wszyscy mówią
![]()
![]() |
![]() |
#96 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Właśnie!
stoję z czarną słuchawką trzymam ją jak rewolwer i mówię do sygnału ZAJĘTE ZAJĘTE nie nie wcale nie musisz mnie kochać ale opleć mnie ogrzej jest upał przed chwila była rewolucja Mistrz Świetlicki jestem studentką! ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Raczkowanie
|
u nas grup jest chyba 8 i byly ustalane nazwiskami ale i tak wszyscy sie tam poprzeniosili i byl chaos ze wreszcie ten uklad alfabetyczny sie zatracil;p
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Przyczajenie
|
o, zieloneoczy korzystając z tego, że już tam studiujesz, mogę o coś zapytać?
![]() Jak to jest z tymi językami? Wiem, że są 2 języki: w moim przypadku byłby to angielski na poziomie zaawansowanym i do tego dobieram sobie drugi. I tu moje pytanie: mogę wziąć sobie hiszpański na poziomie podstawowym, a nie zaawansowanym, mimo, że uczyłam się go w liceum? Niby jakieś tam podstawy mam, ale hiszpański był u mnie słabo prowadzony, a podoba mi się. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Raczkowanie
|
oficjalnie powiedziane jest, ze jezeli na swiadectwie ze szkoly masz hiszpanski to jako drugi jezyk bedziesz musiala go wziac na srednio-zaawansowanym lub zaawansowanym, bo rzekomo tych ktorzy zaznacza jako podstawowy a w liceum juz ten jezyk mieli i tak przeniosą.
z tego co wiem hiszpanski jest na bardzo wysokim poziomie, tak jak francuski. w odroznieniu od angola bo tylko paru lektorow stawia jakies wymagania, ale z lektorem z ktorym ja mam jest 50% lżej niż w liceum ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o dodatkowy język to ja myślałam, by wrócić do niemieckiego (od podstaw), którego uczyłam się niegdyś w gimnazjum. Francuski miałam w liceum, jednak nie przypadł mi do gusty. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#102 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ja właśnie mam zamiar porzucić niemiecki. Uczyłam się go i w gimnazjum i w liceum, lecz nie potrafię powiedzieć do niemiecku ZUPEŁNIE NIC. Aha, no może przedstawić się i powiedzieć, jaka jest pogoda. A skoro miałam ten język w LO to pewnie na studiach byłby już na wyższym poziomie a wolę się nie kompromitować ;p Kusi mnie francuski (bardzo bardzo kusi, lecz ponoć jest trudny do nauczenia) i hiszpański, więc kwestię języków będę musiała jeszcze przemyśleć ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Miałam ochotę na ten hiszpański, ale zaawansowanemu chyba nie podołam, szkoda. Niemiecki miałam w gimnazjum, wcześniej uczyłam się go w podstawówce, a i tak bardzo mało z niego umiem. W ogóle nie podoba mi się jego brzmienie itd. Z drugiej strony znajomość niemieckiego bardzo się przydaje... Werhiijo, mnie też kusi francuski ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
A wiecie może czym różni się Feniks i Dewizka?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
Ceną i miejscami na pewno
![]() Więcej informacji znajdziesz tutaj: http://e-akademik.ue.poznan.pl/pl/node |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Raczkowanie
|
Hmm.. ja może i wybrałabym niemiecki, gdyby nie to, że musiałabym się go uczyć na poziomie średnio-zaawansowanym. Niestety moja wiedza z tegoż języka to jakieś marne "podstawy podstaw", bo zawsze był traktowany jakoś po macoszemu. A to, że przydatny to fakt
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
Ja myślę cały czas właśnie nad hiszpańskim. Szkoda,że nie można wziąć włoskiego, bo uwielbiam ten język!
![]()
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#110 |
Przyczajenie
|
Hej
![]() A czy ktoś planuje studiować II stopień zaocznie na UE? Również planuje poszukać jakieś stancji/mieszkania bo aktualnie mieszkam w Szczecinie więc troszkę daleko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Przyczajenie
|
hej, a orientujecie się czy fakultety z matematyki, które zaczynają się 11 września są obowiązkowe?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 |
Rozeznanie
|
Tak, są obowiązkowe. Niezaliczenie tych zajęć skutkuje niezaliczeniem pierwszego semestru studiów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Już 11? A Od 25 będziemy mieć jeszcze 5 dni wolne czy będą jakieś dni adaptacyjne?
Po dostarczeniu dokumentów dostałyście jakieś potwierdzenie przyjęcia? |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Raczkowanie
|
Ja nie dostałam jeszcze żadnego potwierdzenia. A te zajęcia dotyczą wszystkich studentów?
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
Chyba poza polityką społeczną, a tak to wszyscy ;( A na stronie rekrutacji macie informację, że zostaliście przyjęci? Bo ja mam ciągle Zakwalifikowano do złożenia dokumentów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
Ej no, bez kitu! Ja myślałam,że ja do października będę miała wakacje..
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#117 |
Raczkowanie
|
Te zajęcia z matmy to sie chyba 16 zaczynaja, bo do 13 trwa ADAPT. A status zmienił mi się dzisiaj na: Dokumenty złożone. Pisalam do nich maila wlasnie w tej sprawie, bo balam sie, ze byl problem z moimi dokumentami. Dostalam taka odpowiedz:
"Status zostanie zaktualizowany dopiero, kiedy wnioski zatwierdzi ostatecznie odpowiednia dla wydziału komisja rekrutacyjna. Spotkania owych komisji są przewidziane na 31.07 - po tym dniu należy spodziewać się zmian."
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Przyczajenie
|
Orientujecie się czy razem z umową o akademik trzeba złożyć zaświadczenie o wysokości podatku?
Edytowane przez agatachan Czas edycji: 2013-07-30 o 12:07 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Raczkowanie
|
Mi też już zmienili na Dokumenty złożone.
Chodzi Ci o wysokość dochodów? Jeżeli masz mniejsze niż 850 to zaznaczasz, że masz trudną sytuację, a dokumenty składasz do stypendium. Przynajmniej tak było gdzie indziej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
oki... właśnie o to mi chodziło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:11.