![]() |
#91 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Anglia :)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#92 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#93 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
#94 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#95 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Niestety nawet w Tesco to "zdrowsze" jedzenie jest dosc drogie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Zadomowienie
|
hmmm, ja osobiscie w to jedzenie 'organic' z Tesco czy Sainsburego nie wierze
![]() ![]() SAwoja droga kobietki jak sobie radzicie tutaj z tym malo ciekawym zarciem?
A+E=JKD Heal my heart and make it clean Open up my eyes to the things unseen Show me how to love like you have loved me Edytowane przez Ejva Czas edycji: 2005-11-27 o 20:46 |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
Tak w skrocie. Makrobiotyka to sposob odzywiania zgodny z natura. 50 - 80 % mojego dzienniego posilku to zboza (zyto, przenica, czrny i brazowy ryz, rozne kasze itp), 25 - 30 % to warzywa, reszta to dodatki (orzechy, suszone owoce, glony morskie). I zastanwiam sie czy w Anglii dostane zyto, jeczmien, przenice, owies itp?
![]() Jesli chodzi o jedzenie typu Organic, to staram sie go unikac. Nie kupuje raczej nic gotowego. Staram sie wszystko sama robic (nawet make ![]() Wiem, ze bedac w Anglii nie bede mogla tak jesc, dlatego probuje sie juz teraz zorientowac czy sa tam chociaz sklepy wegetarianskie. Bo napewno z zwyklych supermarketach kupowac zarcia nie bede ![]()
Edytowane przez Megaan Czas edycji: 2005-11-27 o 18:57 Powód: literowka |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
Odnośnie diety, to moja kumpela jest wegetarianką i w Angli była zadowolona z zaopatrzenia w sklepach, na powrót do domu zabrała całą torbę tego jedzenia bo w Polsce jest ponoć droższe i trudno dostępne, bo sklepy ze zdrową żywnością są trendy więc ceny też. Jeśli chodzi o tradycyjne jedzenie angielskie to najpierw go nie znosiłam, a później pokochałam. Na początku był to szok dla mojego organizmu i przytyłam, ale po czasie się przyzwyczaiłam i waga spadła nawet poniżej początkowej. Teraz uwielbiam na śniadanko fasolkę na toście, jeszcze rok temu bym w to nie uwierzyła.
|
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Zadomowienie
|
megaan - sklepy ze zdrowa zywnoscia sa, - sa siecie jak Holland & Barret itp. Moge Ci we wtorek zerknac jak bede czy sprzedaja tam zyto i pszenice. Albo zapytam mojej szefowej.
Zywnosc 'organic' to nie jest gotowe zarcie ![]() ![]()
#100 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#101 |
Zadomowienie
|
o rany a ja to nigdy nie zapomne smaku Marmite-u
![]() I jak na poczatku myslalam ze to jest slodkie - cos jak nutella ![]() I sprobowalam cala lyzeczka prosta ze sloiczka..... pfuj, brrrrrr Slynny sloiczek do dzis stoi w lodowce ![]()
#102 |
Raczkowanie
|
Witam, znam dwa sklepy ze zdrową żywnością to Holland & Barret oraz Fresh&Wild a poza tym kazdy Sainsbury prowadzi dział dla wegetarian.
Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#104 |
Raczkowanie
|
Zgadzam sie z opinia,ze Anglia moze znudzic,zmulic.Na pewno w mniejszym stopniu te osoby ktore tu przyjechaly z przyjaciolmi,kims z rodziny-razem zawsze weselej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Megaan: z tego co sie dowiedzialam nie ma tu typowych sklepow dla makrobiotykow, ale jest duzo dobrych sieci sklepow ze zdrowa zywnoscia, gdzie mozesz kupic wszelkiej masci owsy, ziarna, ryze itp. Sa tez oczywiscie sklepiki chinskie, aczkolwiek jak ktoras z kolezanek zauwazyla - taka zywnosc jest drozsza..... magda z US pewnie tez nie mozna sobie dowolnie nadawac etykietek z napisem organic, ale za duzo przekretow juz widzialam :-( ale moze macie racje.... moze powinnam sie przestawic na organic ![]()
![]() |
#106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#107 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#108 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() tesciowa ma zawsze racje ![]() a jak nie ma racji to patrz wyej ![]() ![]() ![]()
![]() |
#109 |
Raczkowanie
|
"Moze zacznij od tego ze zastanow sie co bys mogla innego robic jesli nie bycie au-pair, na ile dobrze Ci idzie komunikacja? Potem poszukaj ogloszen o taka prace - moze na poczatek na inrternecie. Masz znajomych w Londynie? Jak daleko od Londynu obecnie mieszkasz? Czy jestes w stanie przyjechac w dowolnym czasie na rozmowe? Czy mas zkogos z kim mozesz wynajac mieszkanie? - zacznij od odpowiedzi na te pytania I powodzenia bedziemy Cie z pewnoscia wspierac "
Ejva uwazam ze moj angielski jest komunikatywny-moze nie na poziomie FCI ale porozumiec sie umiem.No mieszkam bardzo niedaleko Londynu-okolo 15 minut pociagiem w St Albans.Wlasnie nie mam zadnych znajomych w Londynie i to jest moj problem bo super by bylo wspolnie z inna osoba wynajac pokoj a ja tak sama uwazam ze troche za ciezko bedzie ;/ Uwazam ze moglabym np pracowac gdzies w restauracji czy jako kelnerka np.Naprawde ciezki orzech do zgryzienia-ciekawi mnie np srednio ile jest sie w stanie zaoszczedzic zyjac na wlasna reke ale z tym bywa roznie prawda???? |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Raczkowanie
|
powiedzcie .. ile pieniędzy potrzeba na przeżycie miesiąca w anglii? łącznie z mieszkaniem ...
|
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
![]()
Zalezy gdzie bedziesz mieszkac-w Londynie czy w mniejszym miescie -wydaje mi sie ze oplata za tydzien za wynajecie przypuscmy pokoju wynosi od 60-85£ .Dalej jedzenie -zalezy czy liczymy skromne odzywianie czy nie okolo 35-50 £ na tydzien no i inne wydatki typu proszek etc .Moze jestem w bledzie-jesli tak wybaczcie i poprawcie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Raczkowanie
|
jade do Manchester...
|
![]() ![]() |
![]() |
#113 |
Przyczajenie
|
Londyn z tego co wiem jest najdrozszy,mieszkania i zywnosc,zarobki jednak takie same(np>5.05) tego co wiem bilety tez>duzo wiecej pokus
![]() ![]()
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
Żeby zaoszczędzić najlepiej znaleźć pracę + live in. Taki pracowniczy pokój jest najtańszy ok 30-40 funtów. Jest to świetne rozwiązanie szczególnie na krótką metę, aby coś odłożyć, a później wynająć coś normalnego. Zazwyczaj taką opcję oferują hotele. Często też oferują posiłki więc kupowanie jedzenia praktycznie odpada. Ja tak pracuję podczas wakacji. Jestem kelnerką i mieszkam obok hotelu w domu dla pracowników. Może nie jest tam jak w bajce, ale blisko do pracy i tanio. Zgadzam się, że najlepiej oszczędza się na prowincji gdzie nie ma wielu rozrywek. Dłużej niż kilka miesięcy się jednak tak nie da żyć. Zaczyna być nudno. Pozdrowionka i życzę optymizmu w trudnych początkach.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Rozeznanie
|
Mam małe pytanko: muszę sobie walizkę kupić, zastawiam się tylko jak dużą, bo naprawdę nie mam pojęcia jaką kupić, będę brała jedną jako bagaż główny, wiem że to głupie pytanie, ale ja naprawdę nie wiem jak duża ta walizka powinna być żebym się mogła zabrać ze wszystkim? Jak to Wam wychodziło przy pakowaniu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#116 |
Raczkowanie
|
duuuuża....
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#117 |
Zadomowienie
|
I do tego na kolkach
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#118 |
Rozeznanie
|
Jeszcze jedno pytanko: ile wynosi różnica czasu?
|
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Zadomowienie
|
1 godzine, Polska jest te godzine do przodu, czyli jak u nas jest 24, to w UK 23
![]() Trzeba o tym pamietac, np lapiac samolot ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Rozeznanie
|
Dziś stwierdziłam, że czas zastanowić się co muszę kupić i zrobić przegląd szafy. Próbowałam podzielić ubrania na kategorie: zabieram, nie zabieram i może zabieram jak mi starczy miejsca, ale się przy okazji załamałam, bo w tej pierwszej kategorii jest tak dużo rzeczy, a nie wspomne ile kosmetyków musze zabrać... Prawdziwy horror, ja nie wiem jak ja to wszystko opanuję.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:53.