|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cześć Kobietki!
Dzięki Anesh Cytat:
![]() Dziś moje dziecko marudne, wczoraj zresztą też, jeść coś znów nie chce... oszaleję. Mamy 15 godzinę, a on zjadł dziś rano kaszę, a potem kilka łyżeczek deserku... Teraz śpi na szczęście, a ja regeneruję siły. Agnus ślicznie wyglądacie
|
|
|
|
|
#92 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
hejka witam się i ja
![]() wlaśnie zostałam ciocią
|
#93 | |||
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
Za to Jagoda kąpiel na balkonie zaliczyla ![]() Cytat:
![]() A no upały, upały przez najbliższy tydzień jak nie dłużej ![]() śliczna sukienka, gdzie kupilas? Sliwkowe/niebieskie kolczyki i czarne sandalki będą ok Gdzie jest Lucia sie pytam??? ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
![]() Super! gratulacje dla świeżo upieczonej mamy i maluszka. Chłopczyk czy dziewczynka?A ja zapomnialam Wam powiedzieć, że koleżanka jest właśnie w 12tc nasi boyowie poobrazali sie i rok ze sobą nie gadali. ona u mnie była kilka razy i mówiła, że sie już rok starają. Az tu w piątek spotkaliśmy ich w biedrze i taka nowina cieszę sie razem z nimi,bo bardzo chcieli dziecko. Tp. na 30stycznia ma. Nawet nasze chłopy sie pogodzili z tej okazji![]() Obstawiam, ze będą mieli syna
Ślubowaliśmy Aniołkowa mama 10.08.2010r., 10tc Byłam przy Tobie od pierwszego grama... Jagódka Edytowane przez angel166 Czas edycji: 2013-07-23 o 16:53 |
|||
|
|
|
#94 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To malutko. Może jutro nadrobi. |
|
|
|
|
#95 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A na urodziny też robimy grila,mniej sprzątania ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() proponuję dodatki w kolorze śliwki lub szmaragdu ![]() Gratulacje!Ja ostatnio miałam okazję wykąpać Lili,a ta klucha jedna się śmiała do mnie i gadała |
|||
|
|
|
#96 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Witam się!
Dziś kolejny dzień w pracy a potem zabawy z Lili teraz już śpi szkrab kochany a ja zaraz zabieram się za skalpel Cytat:
to po co on się nazywa ojcem? Cytat:
i oby remont szybciutko się skończył i będziemy mogli zobaczyć efekty ![]() Cytat:
brawa za ząbek Lili za to uwielbia trawę i śmiga z koca na nią jak szalona oczywiście lubi też ją sobie podjeść ![]() Cytat:
u nas dziś tak piź.dził wiatr, że jak pojechałam na rowerze do pracy to po dotarciu jeszcze 10 minut mnie uszy bolały wczoraj w sumie było podobnie Cytat:
pierwszy raz takie słowo widzę ![]() każdy wymieniony przez ciebie kolor będzie pasował, więc może losowanie zrób? ![]() Cytat:
je tyle co kot napłakał ale chyba druga górna jedynka zaraz wyjdzie, bo na dziąśle gula jest nerwa mam przez to jej niejedzenie, więc szczerze współczuję, bo ty masz tak codziennie gratulacje i niech się dzidzia zdrowo chowa |
||||||
|
|
|
#97 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane.
My dzisiaj prawie cały dzień poza domem,zaraz idę wykąpać Zuzię i potem nadrobię
|
#98 | |||
|
Wtajemniczenie
|
gratulacje
chłopczyk czy dziewczynka? Jak na imię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
kolczyki sutaszowe to takie moje radosne słowotwórstwo (nie wiem czy tak się mówi ) są to kolczyki wykonane techniką sutaszunp takie: http://allegro.pl/turkusowe-sutasz-s...410446253.html albo takie http://allegro.pl/kolczyki-sutasz-so...416744137.html chcę takie jakieś "bogatsze" kolczyki bo innej biżu raczej nie założę
Edytowane przez monarika Czas edycji: 2013-07-23 o 21:56 |
|||
|
|
|
#99 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dobry wieczór.
Dzisiejszy dzień spędziliśmy na basenach termalnych. Super było, woda cieplejsza niż powietrze. Dzieciaki zachwycone. Jedyne do mi psuje humor to nasz zasrany samochód. Był u dwóch mechaników i niby wszystko ok. A wcale nie jest ok, bo po pewnym czasie jazdy zapala się kontrolka aby jechać do mechanika i włącza się tryb awaryjny. Nie jedzie tak jak powinien a żre więcej paliwa. Jestem wściekła. Nie zmienia to faktu że jutro jedziemy do Wieliczki. Cytat:
U nas przyjmują tak aby dziecko w roku przyjęcia skończyło 3 lata, czyli na przykład malucha który w grudniu skończy 3 lata przyjmą. A jedzonko wygląda tak: śniadanie, obiad, podwieczorek i owoc do domu jeszcze dostają. Cytat:
![]() Śliczne torciki. Sama będziesz robić? Masz takie talenty też? Chyba focha ma ![]() Cytat:
za ząbek. Bardzo ładna foteczka.Gratuluję |
|||
|
|
|
#100 |
|
potworkowa
|
tamlin jeśli chodzi o zdolności plastyczne, to jestem cholernie utalentowana, ale musi mi się chcieć
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
Hej.
Pocytowałam pełno, wchodzę, aby odpisać, a tu jeden cytat został. Spróbuję z pamięci. ![]() My zaliczamy się do tej części Polski, w której upały dają się we znaki. Jutro mamy do odbioru wyniki morfologii i glukozy Antka, oby były dobre. ![]() Lidka bardzo mi przykro z powodu babci. Iwoncia mam nadzieję, że uda się wyleczyć mamie ucho. Konczita, ale się uśmiałam ze wspomnienia dotyczącego łóżeczka. Anusia gratuluję ząbka! ![]() Agnus piękne zdjęcie. ![]() Tamlin, ale Wam zazdroszczę tego wypoczynku! Gratuluję! ![]() Więcej nie pamiętam.
|
#102 |
|
potworkowa
|
a tort tak, sama będę robić
no może poproszę babcię o pomoc w pieczeniu biszkopta
|
|
|
|
#103 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję wam dziewczyny za słowa współczucia
kiedyś byłam mocno związana z babcią, co roku jeździłam do niej na wakacje ale potem ona sama sprawiła, że jakaś taka niechęć do niej zapanowała wstydziła się, że moi rodzice mają nas aż pięcioro że tyle dzieci to mają rodziny patologiczne jak Elizka się urodziła to już do nas nie przyjechała nawet raz małą widziała tylko dwa razy w życiu w tym drugi raz teraz jak ona ma już prawie pięć lat, bo tata z nią pojechał do babci ech długo by pisać co tam wygadywała teraz jest już z nią coraz gorzej, bo ten rak postępuje błyskawicznie wcześniej miała jeden gorszy dzień w tygodniu teraz już co drugi dzień czuje się bardzo źle kilku lekarzy nie dało jej już zbyt wiele czasu a teraz jak chcemy ją jeszcze odwiedzić to znowu jęczy, że po co przyjedziemy - do mnie tego nie powiedziała, ale do mojego taty no taki jakiś ma głupi charakter ta moja babcia Kasiam zapomniała pogratulować obrony!!! brawo kochana Iwoncia współczuję mamie mam nadzieję, że zabiegi pomogą i uda się odzyskać słuch w tym jednym uchu pewnie jeszcze nie raz mi się przypomni i tak będę do czegoś wracać po tym hurtowym nadrabianiu |
|
|
|
#104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aż mi się przypomniało, jak się z mamą wybrałyśmy w Bieszczady jej ówczesnym autem, Fordem Ka. Mamuśka spaliła sprzęgło pierwszego dnia, podjeżdżając pod górkę, na której znajdował się nasz ośrodek. Cały tydzień pobytu tam byłyśmy bez auta.
|
|
#105 |
|
Wtajemniczenie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Hej
![]() Po dwudniowym plażingu pogoda sie popsula i przebąblowaliśmy caly dzien na spacerze. Na plazy Zosik konsekwentnie smakowala piasku, ale z kolei nie ma problemu z zasypianiem na drzemki. Przestala tez robic akcje wieczorami. Generalnie masa tu malenkich dzieci, wozków pełno. Konczi nie schizuj z zębami Bagheera wspolczuje bardzo sytuacji, mozesz sie tutaj wyżyć
|
|
|
|
#106 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
człowiek uczy się przez całe życie ![]() swoją drogą bardzo ładne to Tamlin współczuję kłopotów z samochodem oby nie zepsuło to planów urlopowych i wyjaśniło się po szczęśliwym powrocie do domu a ja wam się przyznam, że jeszcze nigdy w życiu nie popełniłam żadnego ciasta ![]() no nic nie piekłam sama jeszcze raz zrobiłam ptasie mleczko w/g Afternoon ale tego się nie piecze Kaczuszka mega zazdroszczę zdolności ja za taki tort będę musiała wybulić te 200 zł ![]() bo sama na pewno takiego nie zrobię ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
z wypadków podróżnych my kiedyś pojechaliśmy na wesele mojej koleżanki i na miejscu okazało się, że ciuchy w domu w Warszawie zostały a my jesteśmy jakieś 400 km od stolicy ![]() dobrze, że w piątek przyjechaliśmy w sobotę runda po sklepach i ja kupiłam kieckę a mąż garniak i koszule na szczęście buty mieliśmy w torbach, bo z tym byłby większy kłopot ja mam rozmiar 34 ![]() ---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
dobrze, że Zosieńka już się zaaklimatyzowała zazdroszczę wyjazdu z moją robotą to pewnie na urlop nie pojedziemy w tym roku jakaś restrukturyzacja w firmie się szykuje i trzeba mieć rękę na pulsie a teraz dobranockam już poskalpelowałam i muszę się wypluskać i lulać trzeba |
|||
|
|
|
#107 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A maluchów na morzem rzeczywiście niesamowicie dużo. Miłego wypoczynku!Cytat:
Niezła historia Ja bym chyba zawału dostała, gdyby mnie to spotkało, bo ja histeryczka nie z tej ziemi. Ja mam 35, więc łączę się w cierpieniu!
|
|
#108 |
|
Zadomowienie
|
dzieki chłopak Filip
|
#109 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Cytat:
fon mój słodki fon ;-) |
|
|
|
|
#110 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 2012
Poczytałam Was i już ledwo widze
![]() Tamlin, pora zmienić trupa w końcu ale widać że i tak jest git na wakacjach ![]() Wreszcie koniec dnia bo padam. Ten upał masakryczny i mam tak sfajczone plecy że szok, a na dupie ślaczki od koronki z majtek 2 lata przerwy w opalaniu i te 1,5h mnie już przypala. Kiedyś tak nie było ![]() A mam dwie nowiny: 1. Że Alanowi druga górna dwójka wyszła ![]() 2. Mama miała drugi zabieg w komorze hiperbarycznej i sie poprawiło troche z tym uchem jeszcze 14 zabiegów ją czeka.Dziękuje raz jeszcze wszystkim Wam za miłe słowa co do mamy A teraz ide w poduszke |
|
|
|
#111 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 20
Siedzę sobie właśnie w skarpetkach peelingujących, śmieszne uczucie
![]() Cytat:
właśnie teraz ma lekką wysypkę na policzkach i suche placki na nóżkach.a jaką maść używacie? skaza białkowa powinna zniknąć do 2 roku życia, więc musimy być cierpliwe śliczne ![]() Cytat:
za ząbek i śliczne zdjęciea i fajny pomysł z roczkiem na działce, tylko żeby pogoda wam dopisała Cytat:
gratulacje ![]() Cytat:
![]() baseny termalne - zazdroszczę ![]() szkoda, że tak z samochodem wyszło ![]() Cytat:
![]() ale moja babcia jest podobna Cytat:
i życzę wam poprawy pogody
|
|
#112 | ||
|
Zakorzenienie
|
na szybciutko nadrabiam super!! myszka wymiata ! jak u nas oby tak zostało bo jak coś napisze i ją chwale to zaraz mega zmiana tfu tfu tfu FCytat:
u nas już chyba wszystko jest z umiarem oczywiście jedynie czego nie ma to słoiczki i soczki unikamy ich Cytat:
![]() za ząbek - śliczne jesteście
|
|
#113 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tu się zaczyna właśnie ambaras bo ja nie wiem kiedy .. tato nie pamiętam .. mąż późno rzekomo .. chociaż ostatnio teściowa już mówiła że w 8 miesiącu więc nie wiem Cytat:
Lewek u nas też z jedzeniem są teraz schody chyba ta pogoda Cytat:
uuu niefajnie, nie cierpię jak psuje mi się auto, pisałam Wam jak stanęłam na rondzie przy realu ? jak nie to napiszę a co! wracam przed urlopem około 18:30 z zakupami i wyjeżdżam z parkinu, nagle auto mi zdycha hmm odpalam nic ... więc szybko okulary przeciwsłoneczne na nos próbuję odpalić nie da się .. złość kipi, wysiadam stawiam trójkąt, wsiadam otwieram wszystkie okna i dzwonię do męża który w domu z dusią wrzeszczę że auto zdycha a ja w nim .. no nic zadzwoniłam po brata ma być za 20 minut więc siedzę a mym autku, koreczek się robi bo to dojazd do ronda, nagle z przeciwka zatrzymuje się pan, otwiera szybę i mówi - dziecko nie widzisz że podwójna ciągła a Ty stoisz, co robisz? na co Konczitka - podwójna ciągła? a nic nie szkodzi ja się opalam pan chyba też zdechł bo odjechał ![]() Cytat:
zleciało strasznie wiem wiem ![]() staram się na prawdę ![]() Cytat:
![]() dobre wieści !
|
|
#114 | |
|
Zakorzenienie
|
Maggie pisałaś, że robisz Zuzi jajecznicę na parze - w jaki sposób? Ja mam garnek do gotowania na parze, ale przecież to jajo przeleci... Znalazłam gdzieś, żeby zrobić na wodzie - i taką zrobiłam
.---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:16 ---------- Cytat:
A ja muszę dziś mojego męża pochwalić, bo poszłyśmy z rana z MAjcią na spacer, wracamy, a w domu wszystkie okna umyte . Poza tym przed chwilą wróciłam z pracy i reszta też zrobiona - podłogi pomyte, naczynia pozmywane, łazienka wysprzątana. Majcia akurat u tatusia na rękach piła mleczko .
|
|
|
|
|
#115 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i super, że mała się trochę uspokoiła ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Gotujesz wodę w garnku zwykłym na to dajesz miskę najlepiej metalową do miski wrzucasz masełko jak się rozpuści i zagrzeje wlewasz jajko i bełtasz aż zrobi się jajecznica ![]() Dobranoc |
||||
|
|
|
#116 | ||||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX-X 20
Cytat:
Cytat:
Fajne menu. My też zrobimy w domku. Cytat:
Cudne![]() Cytat:
Ja też z masłem i dżemem oraz wędliną. Na nic innego nie wpadłam. Cytat:
A wiesz Anusia, że jak Twój Fabianek coś zrobi/czegoś się nauczy to za kilka dni dosłownie Maja zaczyna też to robić. Tak było od samego początku - pisałaś, że Fabiś ssie stópki, MAja za kilka dni też zaczęła, jak Fabiś zaczęł się przewracać na brzuszek to Maja za kilka dni też. JAk zaczął raczkować, Maja też zaczęła itd. Teraz Fabisiowi ząbek się wyrżnął - ciekawe czy za kilka dni Mai wyjdzie? Cytat:
Ja daję jedno danie i tak będę dawała. Sama jem tylko jedno i jestem pełna. Maja zjada z tych dużych słoiczków zaledwie połowę. o żółtku też często zapominam. Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 00:33 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- super! Gratulacje! Cytat:
Życzę miłego urlopowania .Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
. Mąż też wymyślił by folią aluminiową obłożyć tę miskę z dziurkami od garnka .
|
||||||||||||
|
|
|
#117 |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Odp: Dot.: W brzuszku mamy dorastały - teraz roczek będą miały. Mamusie IX
[QUOTE=anesh_;41927897]
Iwoncia czy dobrze pamiętam, że Ty pasteryzujesz Alankowi obiadki? W czym? Nie, ja nie pasteryzuje tylko zamrażam w pojemniczkach plastikowych. ![]() Dzień dobry! Nic nie spałam bo mały wiecznie sie budził i z 13 razy wstawałam U nas znowu skwar !!! Czyli znowu trzeba równać opalenizne ;-) Wstaje bo trza małego najeść
|
|
|
|
#118 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
dzisiaj znowu kolejny piękny słoneczny dzień oby nie za duszno było ![]() Cytat:
Mam nadzieje że unikniemy tego ... ![]() Dusia po słoiczkach obiadkach ulewała nam strasznie jak odstawiliśmy te kilka miesięcy temu to ulewanie się skończyło i już nigdy nie wróciliśmy, co do soczków to jak wypije soczek to mała rozbójnica nie chce wody i herbatki więc też nie dajemy
|
|
#119 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Agnus gratuluje ząbka śliczne z was dziewczyny ![]() nam wczoraj alergolog sprawdziła dziąsełka i cos tm widać, ale na razie dziąsła nie spuchnięte wiec jeszcze poczekamy chwile ![]() my po wizycie u alergologa i mamy pomału wprowadzać nabiał. zaczynamy od owoców z twarożkiem, potem jogurt i mleko. pozatym zwóciła mi uwage, że Giulia ma powiększone cycochy. ja matka glupia oczywiscie nie zauwazylam ze cos jest nie tak. idziemy jutro do pediatry. ale podejrzewam kurczaka, jemy go codziennie, bo mała nic innego nie chce. nie wiem co bedzie jak kaza nam odstawic. Panna krolika nie lubi, wołowiny nie może, ryb nie próbowaliśmy. Edytowane przez kasiam187 Czas edycji: 2013-07-24 o 09:25 |
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html czytałyście ? jestem sparaliżowna duśka dostała euvax w szpitalu po porodzie
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2013-07-24 o 09:15 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:02.

schładzam sie zimną wodą z butelki z psikaczem heheh, super sprawa 

gratulacje dla świeżo upieczonej mamy i maluszka. Chłopczyk czy dziewczynka?

.