|
|
#91 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nowe życie w moim wieku
Cytat:
|
|
|
#92 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie wyobrazam sobie sie tak zachowac. Dla mnie to jakas abstrakcja. |
|
|
|
|
|
#93 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
prawda jest taka,że to możesz zrobić,ale potem wrócić do wygodnej stabilizacji,a jeśli nie wyjdzie ci z piękna podwładną to masz już zamkniete drzwi. ---------- Dopisano o 21:38 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
||
|
|
|
|
#94 |
|
Konto usunięte
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;41909340]Straszne to. Zreszta potem to tylko brnie sie w klamstwa, bo nawet glupi facet zorientuje sie, ze po 9 miesiacach to dziecko juz powinno sie urodzic.
Nie wyobrazam sobie sie tak zachowac. Dla mnie to jakas abstrakcja.[/QUOTE] Jak już dostanie pierścionek czy inny cel, to wtedy będzie tragedia czyli poronienie. Jeleń w takiej sytuacji nie zostawi swojej biednej dziewczyny w tak trudnej sytuacji, bo ma serce. Edytowane przez 201607111040 Czas edycji: 2013-07-22 o 21:52 |
|
|
|
|
#95 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ewentualnie można wyciągnąć hajs na domniemaną aborcję. Zapewnw to też częsty motyw. |
|
|
|
|
|
#96 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Otóż to. Edytowane przez laisla Czas edycji: 2013-07-22 o 22:56 |
|
|
|
|
|
#97 |
|
Zadomowienie
|
A nie możesz mieć cichego romansu i żony ? Jak się chce to można
|
|
|
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
tacy ludzie są dla mnie nikim, a z zerami lepiej się nie zadawać
więc lepiej się przyznać żonce.
|
|
#99 |
|
Konto usunięte
|
Cichy romans w pracy to można mieć jak się jest Batmanem, albo innym superbohaterem. Zwykły śmiertelnik bardzo szybko staje się obiektem plotek, domysłów. Ludzie nie są ślepi, chociaż takie parki często myślą, że zaje... się kryją i nikt niczego nie wie. Taaa, a potem taka biedna żona dostaje SMS-a lub mejla od "życzliwego". Miło by Ci było dostać taką informację po iluś tam latach związku?
|
|
|
|
|
#100 |
|
Raczkowanie
|
Wiesz co jak dla mnie to jesteś LENIWYM facetem, któremu brak podstawowych wartości. Chcesz uderzyć najprostszą drogą na skróty, aby się nie zmęczyć zanadto. Wymigujesz się kryzysem itp. a sam jesteś sobie sterem i okrętem w życiu! Chcesz coś zmienić to dlaczego nie zaczniesz od siebie? Dlaczego nie wynajdziesz jakiegoś kursu/wyjazdu/zajęcia które Cię interesuje i nie doświadczysz w ten sposób nowych wrażeń swojej osobie? A mógłbyś także zapisać się z żoną na coś nowego, to by Was na pewno zbliżyło. Denerwują mnie tacy jak Ty, którzy mają wszystko tak jak trzeba a i tak biedacy znudzeni, ojej, najlepiej pocieszyć się nową parą młodych cycków, nie? Zamiast zacząć zmieniać życie tak jak by należało, Ty chciałbyś od dupy strony. Marku, nie tędy droga!
|
|
#101 |
|
Konto usunięte
|
Jasne, pewnie masz racje. Po prostu cala sytuacja wydaje mi sie abstrakcyjna do kwadratu.
|
|
|
|
|
#102 |
|
Przyczajenie
|
Jeśli czujesz że relacja z żoną się skończyła to możesz jeszcze zrobić tak: kupić sobie osobne łóżko, przeprowadzić się do pokoju obok i mijać się z nią w domu jak ze współlokatorką. Żyjesz po kawalersku za wyjątkiem zaliczania panienek i zapraszania ich do siebie.
Zalety: -nie bierzesz odpowiedzialności za rozpad małżeństwa (sąsiedzi i dzieci ciągle patrzą i sprawdzają...) -nie musisz spędzać czasu z tą twoją żoną -nie martwisz się jej problemami -masz towarzystwo do pogadania w kuchni przy lodówce Wady: -brak seksu (tego jest dużo w internecie) |
|
|
|
|
#103 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Będą mieli rok , dwa lata roman , a potem wróci do żony i wszyscy będą zadowoleni , bo młoda dziewczyna raczej nie będzie chciała być w związku z dziadkiem za 10 lat . |
|
|
|
|
|
#104 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#107 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Prędzej czy później ta informacja do niej trafi nawet jeśli nie wyjdzie bezpośrednio od Ciebie. I wtedy zaczną się schody. Ile czasu zajmie jej oświecenie Twojej małżonki? Radzę szybko skonsumować nową znajomość. Kiedy sprawa dojdzie do żony, będziesz przynajmniej wiedział skąd to piekło, które w następstwie Cię potem czeka. I czy było warto. A co jeśli dodatkowo nie spełnisz oczekiwań o kilkanaście lat młodszej kobiety? Fiu, fiu, Twoja idea zmiany życia okaże się pasmem rozczarowań. Dla całej Waszej trójki. |
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Autor wątku chyba nie chce już pisać
|
|
|
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
Z góry piszę, że nie czytałam wszystkich postów, ale podobna sytuacja wydarzyła się pośród moich znajomych.
Stare małżeństwo, po czterdziestce z dwójką dorosłych dzieci (syn i córka) Mają wielki i piękny dom, a dzieci wyprowadziły się jakiś czas temu. Niestety PANU zachciało się romansu Efekt: Córka z ojcem nie rozmawia w ogóle, syn jest tylko na "cześć" Oboje mieszkają w tym domu, bo mają do tego prawo i nikt nie chce się wyprowadzić. Zdarzają się tam różne dziwne akcje. Raz nawet "żona" podcięła sobie żyły. Romans trwał 3 miesiące, ale dręczyły go wyrzuty sumienia, bo sam się przyznał. Dwa razy zastanów się czy warto! Dodam, że ten pan stracił nie tylko żonę i dzieci, ale również odwrócili się od niego jego rodzice (bo zrobił krzywdę ich wnukom), jego brat i większość znajomych. Teraz większość czasu spędza ze swoją dziunią, bo nie ma z kim
|
|
|
|
|
#110 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i dziunia także mogłaby się przecież znudzić, nie wiadomo czy nie byłby tylko jej kaprysem, za który słono by zapłacił. A raczej wszyscy zapłacili. |
|
|
|
|
|
#112 |
|
BAN stały
|
Dziękuję wszystkim jeszcze raz, ale sprawa została dość szybko rozwiązana i temat chyba uważam za zamknięty.
Jeżeli kogoś to interesuje, to napiszę tylko, że powiedziałem wszystko żonie. Doszło między mną, a moją współpracowniczką do romansu, tak naprawdę spodziewałem się tego od początku. Miałem wyrzuty sumienia, więc po dwóch dniach wszystko opowiedziałem żonie. Na tyle ją znam, że wiem jak ją to boli, ale o dziwo starała się nie pokazywać emocji. Żona praktycznie się do mnie nie odzywa i nie sypiamy w jednym łóżku. Ustaliliśmy, że wyprowadzę się do końca tego tygodnia do mojej partnerki i tak też zrobię. Na początku zamieszkam z nią, a później chyba wynajmiemy coś większego. Po co to piszę? Jeżeli byście przedstawiły mi mój przyszły życiorys pół roku temu to bym w to nie uwierzył, ale jak widać życie zaskakuję. Najzwyczajniej w świecie się zakochałem. Ktoś pisał, że ona leci na moją kasę co oczywiście wywołało u mnie śmiech, bo dobrze wie ile zarabiam i wcale nie zarabiam dużo więcej od niej. Zna moją sytuację finansową i nie traktuje mnie jak nadzianego faceta, bo taki wcale nie jestem. Mamy plany i marzenia, które mam nadzieje zrealizujemy. Jak już pisałem na początku w związku z żoną czułbym się wypalony, nie takie miałem oczekiwania od życia. Teraz czuje się lekki jak ptak, a wiem, że moja żona sobie poradzi finansowo i w ramach możliwości jej pomogę. To by było chyba na tyle. Wiem, że może Wam się to nie spodobać, ale proszę postawcie się w mojej sytuacji. Jeszcze raz dziękuję, bo wątek pozwolił mi spojrzeć na sprawę szerzej, a jednak uczucia wygrały. Pozdrawiam Marek. |
|
|
|
|
#113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
|
|
|
|
#114 |
|
Konto usunięte
|
Za pół roku lub rok napisz co słychać.
|
|
|
|
|
#115 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#116 |
|
Konto usunięte
|
[1=4e9f92519f0a2c998a884c2 af4c543da9bfeb435_5ffce6a 84e16b;42120550]
Mam po prostu nadzieję, że tak gładko nie pójdzie, że żona obudzi się z letargu (i szoku), zbierze trochę słusznej złości i nie zgodzi się na byle jaką odprawę, abo pan łaskawie zadeklarował, że "pomoże w miarę możliwości". Już nie mówiąc o kwestii zabezpieczenia dzieci. Już niejedne sweet romansik widziałam. Zawsze przestawało być tak sweet gdy żona zaczynała się upominać o swoje. No chyba, że pan tak wesoło poleciał do innej, bo to żona była lepiej sytuowana.
|
|
|
|
|
#117 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#118 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
a) "moja ukochana zostawila mnie dla faceta w swoim wieku", b) "moja ukochana okazala sie fladra, tesknie do zony, ale ona kijem nie chce mnie dotknac", c) "ukochana spodziewa sie bejbika, niestety nie jest juz jak wczesniej, nie ma czaru i porywu serca tylko smutna rzeczywistosc". ---------- Dopisano o 20:20 ---------- Poprzedni post napisano o 20:17 ---------- Cytat:
Nie jestem osoba, ktora wierzy w karme. Niemniej w tym przypadku mam nadzieje, ze karma wroci do Ciebie i zapuka w drzwi Twego milosnego gniazdka. |
||
|
|
|
|
#119 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nastaw się na wszystko, bo jeżeli myślisz, że żona po tylu latach wzruszy ramionami i pójdzie kwiatki podlewać, to cóż: możesz się niemiło rozczarować. I sorry, ale ona ma prawo np. do rozwodu z orzeczeniem o winie, bo zdradziłeś. Ma prawo do alimentów, do dużej części majątku. I mam nadzieję, że znajdą się osoby, które jej to poradzą. Żeby nie było za ślicznie i za słodko w Twoim nowym, tak szybciutko, tak chętnie rozpoczętym życiu. Bo sorry, ktoś Ci poświęcił część życia, a odrzuciłeś to jak starego kapcia. Taki z Ciebie ekstra facet. Piszę to, bo tego życzyłabym mojej matce, gdyby mój ojciec wykręcił taki numer. I sama bym mojego ukochanego puściła z torbami, gdyby mnie tak upokorzył, jak Ty upokorzyłeś swoją żonę, Twoją niegdyś ukochaną. Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2013-08-05 o 20:23 |
|
|
|
|
|
#120 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.