![]() |
#91 |
Przyczajenie
|
Dot.: staż w PZU--> był ktoś??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Przyczajenie
|
Hej.
A jak tam WARSZAWA??? Macie jakąś odpowiedź? Byłem na rozmowie 17.06 i nie mam do dziś telefonu z PZU :/ Powiedzieli, że na początku tego tygodnia wszystkich poinformują a tu cisza. Jak w innych miastach sytuacja??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Przyczajenie
|
W Szczecinie dalej cisza... deadline mija jutro.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 |
Przyczajenie
|
No w Krakowie też nic się nie dzieje....żadnej odpowiedzi...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 |
Przyczajenie
|
hmm mnie zaprosili na drugą rozmowę wczoraj. Spotkanie mam jutro.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Przyczajenie
|
Do jakiego działu Cię zaprosili, gerti???
a pamiętasz może, kto do Ciebie zadzwonił? chyba sam się muszę skontaktować... :/ Edytowane przez olo222 Czas edycji: 2009-06-24 o 09:40 Powód: wcześniejszy post odpowiada na moje pytanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Przyczajenie
|
Hej! kandydaci z Katowic kontaktował sie ktos z Wami???? Macie jakies wieści??
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#98 |
Przyczajenie
|
A jak Szczecin, dziś mija termin, a odezwy brak. Czy wam również mówili, że będą dzwonić nawet z negatywnym wynikiem?. Pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 |
Przyczajenie
|
No w Warszawie mówili, że do każdego niezależnie od wyniku będą dzwonić i informować. A dziś deadline już jest - własciwie godz. 15.00 kiedy właściwie kończy się już praca.
Jak widać, procedura w całej Polsce wygląda identycznie - to chyba ten nowy ład korporacyjny i standaryzacja procedur. Co nie usprawiedliwia braku odpowiedzi... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Przyczajenie
|
Szczecin. U mnie dalej cisza, a termin mija dziś. Mi również mówili, że będą dzwonić bez względu na wynik rekrutacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Przyczajenie
|
Ciekawe co PZU kombinuje....jak nie mają pewności to pewnie niektóre osoby zapraszają powtórnie na rozmowe i czekają jak wyjdzie...dlatego z innych nie rezygnują jeszcze....Pozdr. z Krakowa
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#102 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Jak byłam w zeszłym tygodniu na rozmowie babeczka mówiła, że jeszcze trwają testy!!! więc może dlatego wszystko się trochę opóźnia, bo mają naprawdę sporo kandydatów. do mnie dzwoniła babeczka z HR, pani Anna Jasińska |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Przyczajenie
|
Heh, chyba nie ma co czekać na kontakt :///
Jak u Was sytuacja??? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#104 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 |
Przyczajenie
|
hmm...czyli wniosek z tego taki, że jednak nie informują jeśli ktoś się nie dostał?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#106 |
Przyczajenie
|
Zakończyło się, napisałem do nich dzisiaj i dostałem odpowiedź że się nie dostałem, stażystki PZU się nie pofatygowały odpisać ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#107 |
Przyczajenie
|
Ja przeszedłem wszystkie etapy i się nie dostałem. Odniosłem wrażenie i się przekonałem podczas nich że z góry wiadomo kto ma się dostać. Jednym słowem znajomości. Nikogo obcego nie uszczęśliwią.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 |
Przyczajenie
|
Dokładnie, jestem zaskoczony - z tego co wiem byłem jedynym prawnikiem na rozmowie w Krakowie do działu likwidacji szkód. Generalnie firmy wymagają na to stanowisko takiego profilu wykształcenia, PZU - nie?!? Szkoda gadać, żenada!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
ja nie mialam żadnych znajomości tylko odpowiednie CV i się dostałam. Ale przyznam, że gdyby mi się nie udało też miałabym żal i podejrzewałabym, że znajomości. Mile się rozczarowałam.
![]() |
#110 |
Przyczajenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Raczkowanie
|
w Poznaniu było dużo osób po prawie, w ogóle na rozmowach było pewnie z 70 osób, ja prawa nie skończyłam wieć pewnie dlatego nie nie przyjęli. też do tej pory zastanawiam się jakie było kryterium wyboru. bo skoro przyszło 70 osób które w większym stopniu pasowały na tostanowiskoto czym oni się kierowali wybierajac stazystów?? wiekiem, wyglądem??? sama nie wiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#112 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
absolwentka tegoroczna, plus praktyki w kilku miejscach, doswiadczenia w ubezpieczeniach nie mialam, ale ja aplikowalam do działu, w którym akurat praktyczna wiedza z tej dziedziny nie jest jako tako potrzebna, bo nie będę pracować z klientem.
![]() |
![]() |
#113 |
Przyczajenie
|
Nie rozumiem dlaczego zawsze jak komuś się nie uda, to zwala winę na to, że ktoś innym ma "znajomości". Tak już w życiu bywa, że jedni się dostają a inni nie. Po 5 latach studiów chyba wszyscy zdążyli zauważyć taką prawidłowość. Jeżeli nie, to znacie chyba juz odpowiedź na pytanie "Dlaczego mnie nie wybrali?".
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#114 |
Przyczajenie
|
A jakie w zarobki PZU oferuje swoim stażystom? Czy zależy to od regionu, działu (sprzedaż/cls), indywidualnych negocjacji?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Przyczajenie
|
Warszawa, 2000zł brutto - tak mi koleżanka powiedziała, która się dostała. I muszę powiedzieć, że jest to bardzo OK, na porównywalnym poziomie co inne duże firmy na rynku.
Edytowane przez olo222 Czas edycji: 2009-06-27 o 20:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
to co Warszawo, moze jakaś mała integracja? ![]()
![]() |
![]() |
#117 |
Przyczajenie
|
...to o to tyle zamieszania na tym forum? Przecież to nawet na wynajęcie sobie mieszkania nie wystarczy;-/
Biorąc pod uwagę, że wypowiedzi na forum świadczą o tym że proces rekrutacji w całej Polsce przebiegał w miarę podobnie i nie należał do najłatwiejszych, a konkurencja była dość spora... to marnie się kształtuje oferowane wynagrodzenie (nawet jak na STAŻ... bo może być ono atrakcyjnie chyba jedynie w porównaniu ze stażami z urzędów pracy... i nie wiem jakie ktoś ma na myśli duże firmy w których to niby jest podobnie... no chyba, że inaczej definiujemy "duże firmy") Z ciekawości przeczytałem info na stronie http://www.pzu.pl/?nodeid=407 ...i jakoś trudno mi sobie studenta/absolwenta mającego już za sobą jakieś chociażby drobne doświadczenie (nie licząc obowiązkowych praktyk studenckich), który połasiłby się na coś takiego... po prostu, sezon wakacji się zaczyna - trzeba jakoś uzupełnić luki po urlopowiczach... do tego fajnie by było, żeby "nowi" którzy przychodzą byli w miarę kumaci - to trzeba trochę marketingu - i w ten oto sposób powstał "program staży" - bo zawsze to lepiej brzmi niż "wakacyjne praktyki"... do tego program trwa do końca listopada (dzięki czemu już wstępnie z aplikacji zrezygnuje część studentów, którzy muszą chodzić na zajęcia, a absolwenci na jesieni przyjmą jakąkolwiek ofertę przedłużenia umowy zapewne za równie marną kasę - no bo raczej mało firm zaczyna jakieś ambitne programy dla absolwentów w grudniu) ...są może na forum osoby które już uczestniczyły w tym programie w latach ubiegłych? Pytam, z nadzieją, że ktoś mnie wyprowadzi z błędu i pozwoli przychylniej spojrzeć na program staży w PZU? ...myślę, że takie info zainteresuje nie tylko potencjalnych uczestników kolejnych edycji tego programu, ale również HRów z innych "dużych firm" z którym ktoś próbuje porównać ten program - zawsze to warto wiedzieć, co kryje się pod szumnym hasłem "program staży w PZU w okresie lipiec - listopad" zapisanym w CV kandydata aplikującego do innej firmy;-p Dziwny jest ten świat... rozumiem kryzys i takie tam... mieszkamy w kraju z grupy rozwijających się... ale jakoś trudno mi zrozumieć wypowiedzi o tym że na pewno ktoś dostał się po znajomości (bo skoro mowa o takiej kasie - to musiałyby to być znajomości na niskim szczeblu w firmie) - zatem wierze, że proces rekrutacji musiał być stosunkowo obiektywny... jednak z drugiej strony śmieszą mnie wypowiedzi osób które twierdzą, że dostały się dzięki "odpowiedniemu CV i doświadczeniu"... bo umówmy się - za taką kasę to pewnie spływa do fimy setki podobnych aplikacji (no bo niby czym znaczącym mogą się róznić od siebie życiorysy studentów - dziś niemal każdy zdobywa w trakcie studiów doświadczenie w firmach, organizacjach studenckich, za granicą... a ci którzy tego nie robią odpadają już na etapie wstępnej selekcji) , a o zatrudnieniu decyduje odrobina szczęścia (na różnych testach) i umiejętność sprzedania własnej osoby (na rozmowie)... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 | |||
Przyczajenie
|
Cytat:
Moi znajomi absolwenci z dwoma fakultetami (wydział prawa i administracji) w Krakowie zarabiają 1500zł netto na stanowiskach urzędniczych. To że jeszcze płacą za możliwość odbycia stażu w trakcie studiów to już jest dobrze, a że 2000 to bardzo dobrze! Więc jest o co się starać, przynajmniej w Krakowie i w tych czasach! Kiedyś jeden starszy lekarz pracy opowiedział mi anegdotkę o Krakowie i znajomościach ze swojego życia: " Zanim skończyłem w tej dziurze, też miałem plany - ale w Krakowie jak ma powstać szpital to jeszcze trawa rośnie, jeszcze łopaty w ziemię nie wbito a stanowiska są już rozdzielone! Proszę się nie rozczarować!" ![]() Głową muru nie przebijesz ![]() Być może ktoś miał szczęście i faktycznie nie było żadnego znajomka który "miał kaprys" zostać stażystom, ale w Krakowie tak nie było, mam pewność ![]() Jednak spółki państwowe czy to jednak syf, jak urzędy. Dobrze wiedzieć jak funkcjonują bo miałem złudzenia, lepiej unikać ![]() Dokładnie analizowałem tą spółkę, proszę sobie poczytać co się tam dzieje i na jakich zasadach i co pracownicy myślą o PZU!!! Cytat:
I forum pracowników, poczytajcie sobie co myślą przyszli koledzy z pracy, część agresji skupia się na stażystach , więc powodzenia : Cytat:
Edytowane przez wara Czas edycji: 2009-06-28 o 07:58 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() A jak zaoferują tym biednym stażystom później przedłuzenie umowy na niekorzystnych warunkach to nikt na to nie pójdzie, jak pójdzie - jego/jej sprawa.
![]() |
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
a ja wogóle mam dziwną sytuację odnośnie stażu w KAtowicach. Po testach nikt się do mnie nie odezwał po czym dzisiaj dzwoni Pani, pyta czy wciąż jestem zainteresowana, bo robią 'dogrywkę' i zaprasza mnie na rozmowę 22 lipca...
Sama się zdziwiłam i zapytałam dlaczego robią 'dogrywkę'?? Więc Pani mi powiedziała że 2 osoby zrezygnowały ze stażu i dlatego zapraszją ludzi którzy mieli najwyższą ilość punktów kolejno po wymaganej ilości.. Dziwna sprawa.. Czy ktoś coś wie na ten temat? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:10.