|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#91 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,
Cytat:
może dzwon i pytaj co jakis czas czy juz jest do odbioru ![]() Cytat:
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu.. 3470g, 54cm
|
||
|
|
|
#92 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,
Charlize to ja kupilam ksiazke 50twarzy greya i wlasnir zaczelam cxytac..
)chyba ze ktos jeszczd kupil ja he anulka mi polozna mowila ze chyba do 2doby trzeba wybudzac..a pozniej juz dziecko na zadanie je powiedzialy to dwie polozne i lekarka i lekarz i ja tak robie tzn nie wybudzam i jedt ok(wazne zeby dziecko przybieralo na wadze) zaraz napisze cos o smoczkah tylko wrzaskun sie budzi ---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ---------- Co do smoczka to pamietacie moja tez miala odruch wymiotny itp po aventach (a mam rozne rodzaje aventu) kupilam z conpola tez nie pasowal..dopiero z nuka classic 1 spasowala wiec polecam.a kosztuje cos ok 6zl. |
|
|
|
#93 |
|
Zakorzenienie
|
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42130762]Budzi sie wczesniaki i maluchy które nie przybierają na wadze, reszta niech śpi sobie smacznie
dzieci same wiedza kiedy chcą jeść ![]() Elaine - nie wiem jakie są indywidualne ceny, my mamy pakiet rodzinny płacimy 100/Mc resztę dopłaca firma tz.[/QUOTE] wlasnie muszę się dowiedzieć u siebie w firmie. Jakby to wyglądało. to wygląda że nie jest to standardowa procedura. Chyba tam zadzwonię.
|
#94 |
|
Zadomowienie
|
Wiecie co ..
Dostanę dzisiaj szału... skwar leje się z nieba, nigdzie nie wychodzę tylko leże (ale boli mnie już jak leża na bokach, a na plecach mam wrażenie że brak mi tlenu), nosa za drzwi nie wystawiam bo bym padła, stopy mega mega spuchnięte... ![]() A miałam wykurzać piernika długim spacerem.... grrrr.... na szczęście wczoraj wieczorem zrobiłam leczo z cukini to nie muszę dziś przy garach stać ![]() To tyle moich żali na dziś
08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś Rośnij kruszynko rośnij Edytowane przez Guuusiaa Czas edycji: 2013-08-06 o 13:13 |
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
Witam się w nowym wąteczku!Niestety nie daje rady teraz ogoarniać na bierząco bo w domu mam ukrop.Docieplają nam budenek i okna muszę być pozamykane szczelnie bo się kurzy i tony styropianu w mieszkaniu!Mąż ma urlop i ciągle gdzieś gonimy. Więc mam nadzieje,że się w końcu ochłodzi i bede mogła trochę ponadrabiać.
malaczarna dzoan Samantha-GRATULACJE! ![]()
|
#96 |
|
Zakorzenienie
|
Ale upal...my tez po 2tyg mielismy.tzn jest do odebrania:-P
|
|
|
|
#97 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
:kciuki;niech baby blues idzie precz!!![1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42130395] Rocky - no mam taka nadzieje, choć ostatnio wył przez pól miasta jak staliśmy w korkach bo trzeba jechać jechać, najlepiej powyżej 40km/h Moje dziecko lubi ok.70 km/h ![]() Cytat:
za spacerek A my dzis do 11 pospalysmy.O 7 wziełam Laure do siebie po jedzeniu,pozniej o 9 nakarmiłam,odbiłam,znowu przytuliłam i pospałysmy konkretnie az Tz zadzwonil po 11 bo sie martwił ze sie nie odzywam ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#98 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42130851]Miałam Debridat, średnio pomógł (na kolki), teraz podaję Espumisan i czekam na efekty. Masz już Debridat w domu? To zawiesina, którą sama musisz rozrobić, a potem trzymać 4 tygodnie.
Preluksacyjnej? Ja myślałam, że to jest tylko od USG bioderek poradnia.... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] mam już go w domu, wczoraj rozrobiłam, zapisałam datę otwarcia butli dziwne, bo dostałam skierowanie do tej poradni z rozpoznaniem: bóle brzucha, więc raczej nie chodzi o bioderka ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ---------- Cytat:
|
|
#99 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych
hm.. chyba w urzędzie mają przerwę, bo żaden tel nie odpowiada
to już obiadowa? czy 3 na kawę?:P
|
#100 |
|
Zakorzenienie
|
Re: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, cz
Samanta gratulacje ogromne
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jestem po mega chłodnym prysznicu. Buraczki zaprawione wyplewiłam ogrodek -o ja gupia w ten upał teraz leze i padam ale zaraz prasowanko. Codo szczepien to ja na NFZ a z dodatkowych tylko rota zrobie bo mi bedzie zal jak mala zlapie i bedzie sie meczyc. Szczepionka i tak nie uchroni ale złagodzi bardzo przebieg. pneumo i meningo zrobie jak mala bedzie starsza i bedzie sie wybierac do przedszkola. one sa polecane jak maluch ma stycznosc ze starszymi dziecmi ktore moga cos z prfzedszkola przynuiesc. |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#102 |
|
Zakorzenienie
|
Przelecialam na szybko koncówke poprzedniego wątku.
Madi co za express,przebiłaś wszystie expresowe porody na wątku dotychczas Mało brakowało a byś w aucie albo na Ip wykluła Don Witta ![]() Misiaczka dla ginasam sie gubi w tym co mowi i co robi.. co za jełop :/Dziewczyny ja pije Karmi raz w tyg. ale nie dla laktacji bo mleczko sie leje ale ze względu na sma zimnego Karmi Zamiennie z Leszkiem Free ![]() ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ---------- Bebe za termin ccCzekam az krzykacz zasnie to obetne jej pazurki bo jak czuwa to jest niemozliwe bo jest mega ruchliwa ![]() Zaspałysmy na poranny spacerros,wezme ją pod wieczór :0 Elaine miałam pytac...bo 3 latka temu usłyszłałam o zaginięciu Iwony Wieczorem w Gdansku.I podczytywałam sobie w pracy zawsze forum na gp.24. Mieszkasz blisko jej miejsca zaginiecia? Nadal jest w Gdansku glosno o jej sprawie czy juz przechodzi w zapomnienie? Bo doczytałam wczoraj ze ma nastąpic przełom.....
|
#103 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2
Cytat:
Strasznie ssie mnie na słodkie i zjadlam już pół paczki Lakotek z cukrem. Nie mam tu nigdzie wagi a ciekawi mnie ile waze. Alicja jest przekochana, albo śpi, albo je, a jak nie to zajmuje się sobą. No bajka. Malgos też taka była w jej wieku. Teściowa zabrała Malgosie i jej kuzynke do Palmiarni. Gorąco ale dziewczyny się uparly. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Laura w kulki leci.Juz spała a teraz widze ze ma oczy jak 5 zł ........
|
#105 |
|
Raczkowanie
|
eee czy ktos moze mi podpowiedziec jak wrzucic fotke do klubu? Bo chyba moje zbudynienie ciazowe nie minelo po porodzie
![]() dziekuje
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w kolejnej czesci,
W klubie wstawiłam zdjęcie Michałka
|
|
|
|
#107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ---------- spi z otwartą buźką
|
|
#108 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#109 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#110 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż nie wiedział o co mi chodzi już![]() Oho, to Adaśko może się już zbierać! ![]() Cytat:
![]() A jaki zaszczyt mnie kopnie! Mi będzie ciężko uwiecznić moje dziady, bo od razu wylazły białe, także już po robocie ![]() Cytat:
Zobaczymy, która skuteczniej U mnie póki co z dziabania nici, bo tż ma teraz sporo pracy i nie w głowie mu amory z waleniem ![]() Ale mam zamiar dalej uskuteczniać dietę cud i wysprzątam mieszkanie na glanc, tyle mogę ![]() Cytat:
Chyba też się na niego skuszę, skoro piszesz że się sprawdza ![]() Cytat:
za spacerek! Ależ zazdroszczę, już taki fajny, długi ![]() Ta moja brzuszkowa? U lekarki nie byłam z tym jeszcze, ale to na 100% walka mojej skóry Zaczęło się parę dni temu, kiedy tak mi brzuch porozcinało, skóra jest tak napięta, że nie daje rady, ja też się ciągle drapie w okolicach rozstępów i w tym miejscu właśnie mam wysypkę![]() O jak miło Może to się przełoży też na fajną figurkę po porodzie jak u En
|
|
#111 |
|
Raczkowanie
|
Samantha graulacje! Przystojniak ten Twoj synek, a jaki wkurzony ze apartamencik musial opuscic
![]() Jakierka ja stwierdzilam, ze ksiazki nie dla mnie, wiec nie pomoge niestety... przeczytalam Karpa od deski do deski i jakos niczego nie zastosowalam do tej pory. A nie, przepraszam. Raz owinelam Frania jak bardzo sie wydzieral i nie moglam go uspokoic. Pomoglo na 5minut ![]() Nie pamietam kto (przepraszam) pytal o zakupy aptekowe. Ja nakupowalam za duzo! Dlatego blagam Was o rozsadek. Octenisept wogole nam sie nie przydal (polozna pow zeby niczym nie przemywac, kikut odpadl w 5dobie, potem kilka razy przemylam swinstwo, ktore znajdowalo sie w srodku spirytusem i pepuszek mamy ladniutki) Tantum rosa sie nie przydala, ale moze jeszcze sie przyda po kolejnej ciazy Nakupowalam jalowych gazikow a zuzylam w sumie kilka... sol do przemywania oczek uzylam kilka razy i mysle, ze jeszcze jej uzyje. No i mam jeszcze alantan, ale na szczescie nie jest jeszcze potrzebny i tormentiol-to poradzila mi srodowiskowa jesli maly bedzie mial mega osparzenie to ostroznie uzywac i najlepiej podobno pomaga. Jak sie sprawdzi-zobaczymy, choc mam cicha nadz ze nie przetestuje![]() Co do antykoncepcji my planujemy jechac na gumkach Moj Franus kochana kruszynka chrapie sobie smacznie
|
#112 |
|
Zakorzenienie
|
Tweed, Magolina: tez sobie wyobrażałam że Mały mi drąży i wkręca sie w kanał
) a teraz ten słodziak sobie słodko śpi na naszym łóżku (w dzień ma dyspensę). aa jeszcze co do wkładek laktacyjnych, kiedyś była dyskusja. Przy tym jak cieknie ze mnie, stwierdzam, po przetestowaniu medeli, johnsona, no name i lansinoha, że te ostatnie są the best. Po 1 trzymają się i nie rolują, pomimo częstego odginania stanika do karmienia,po 2. są duże i po 3. nie przeciekam w nich. )))
|
#113 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A brzuszek przed ciążą miałaś cudny ![]() ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ---------- Cytat:
Moja kapa musi odsapnąć ![]() Cytat:
A gdzie Margosia? : :
|
|
#114 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewuszki
Witam sie w nowym wateczku ![]() SAMANTHA, brawa dla Was, ale synus boskie minki strzela Ja malo sie odzywam ostatnio, bo powrocilysmy jednak do laktatora . Ciezej mi sciagac po tej przerwie dwutygodniowej, a okazuje sie - sadzac po wadze i ciaglym placzu/ niespokojnym i krotkim spaniu ostatnio, ze Lileczkę zdeka glodzilam . Ponadto zaczela codzien teraz kleksika sadzic, a tak to byl jeden na 4-5 dni niby normy przy KP sa szerokie, ale chyba zadno z naszych dzieci watkowych tak rzadko nie kupka jak moje .No i teraz musze przywrocic rozmach swojej laktacji ciezko, oj ciezko - z jednej piersi sciagam gora 40-50 ml co 3-4h, a i to wlasciwie po kropelce leci ![]() Niech mnie ktos wesprze, pocieszy i powie, ze dam rade, bo mi ciezko teraz, a za nic nie chce dokarmiac MM, tak sobie postanowilam i walcze... wiem, ze z butli wciagnelaby pewnie 200 milsow jak odkurzacz i potem spala 6 czy 7 godzin, ale ja tak bardzo chce tego uniknac
|
#115 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jestes dobrą i doswiadczoną mamusią ktora tak łatwo sie nie podda i opanuje laktacje
|
|
#116 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A jak bedzie zobaczymy tylko jak pomysle, ze znowu w goraczki bede chodzila z brzuchem... Z tym, ze jesli pojdzie planowo to bedzie 2 trymestr w wakacje, nie tak jak teraz koncowka w najwieksze skwary
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i tam bierzemy sie do roboty ![]()
|
|
#118 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki, Rocky
![]() Przez to wszystko zjechalam na wadze 2 kg ponizej wagi sprzed ciazy, a 11 od porodu :/ czyli do 49, co sprawia, ze zaczynam wygladac na zabiedzona a brzuch mam tak wpadniety, ze przypominam dziecko z Etiopii.
|
#119 | |
|
Zakorzenienie
|
Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2
Cytat:
Waleczna kobietka z Ciebie, silna bestyjka wiec jak masz nie wygrac tej bitwy cycowej? Wygrasz! Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#120 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja w Ciebie wierze!!!! Nie poddawaj sie!heh wlasnie mi uswiadomilas, ze ja mojego babla byc moze tez troszke glodzilam... ale teraz zjada wiecej i spi bosko Z tym, ze u mnie malo mleczka... tak 60-70 razem wziete, ale mam nadz, ze mu to na teraz wystarcza
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:27.

więc nie ma co się wstydzić..fajnie macie z teściową, że tak pomaga.
może dzwon i pytaj co jakis czas czy juz jest do odbioru
i go lubi.

:kciuki;niech baby blues idzie precz!!!
bo trzeba jechać jechać, najlepiej powyżej 40km/h 

dla gina
Ciężko z moją obolała kapą, wczoraj małż mnie dziabnął i dzisiaj mnie boli
:
. Ponadto zaczela codzien teraz kleksika sadzic, a tak to byl jeden na 4-5 dni
niby normy przy KP sa szerokie, ale chyba zadno z naszych dzieci watkowych tak rzadko nie kupka jak moje