Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, cz.21! - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-06, 11:52   #91
enlevee
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,

Cytat:
Napisane przez elaine-blath Pokaż wiadomość
En: domyśliłam się więc nie ma co się wstydzić..fajnie macie z teściową, że tak pomaga.

Odbierałyście już pesel? ile czekałyście? u nas miesiąc i zastanawiam sie czy to standardowa procedura
Ja odbierałam pesel równo w 3 tygodniu małego, a równo 2 tyg po pobycie w USC. Był do odebrania juz w zasadzie w 12 dniu, tylko, ze mi się aż tak nie spieszyło może dzwon i pytaj co jakis czas czy juz jest do odbioru

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
Poproszę męża żeby po pracy kupił do przetestowania jeszcze z dwa rodzaje. My mamy te z Lovi. Dokupię może z Aventu i Nuka. Moja siostra używa właśnie Nuka, a raczej jej synek i go lubi.

---------- Dopisano o 12:45 ---------- Poprzedni post napisano o 12:44 ----------

U nas dwa tygodnie. Już odebraliśmy.
Anulka a dostałaś niebieskie pudełko?? tam jest smoczek Aventu, który mój tak lubi, może spróbuj go przetestować w wolnej chwili?
12.07.2013 o godzinie 18:42 wszystko nabrało sensu..

Tomuś
3470g, 54cm
enlevee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 12:07   #92
d0tkaaa
Zakorzenienie

Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013,

Charlize to ja kupilam ksiazke 50twarzy greya i wlasnir zaczelam cxytac..)
chyba ze ktos jeszczd kupil ja he

anulka mi polozna mowila ze chyba do 2doby trzeba wybudzac..a pozniej juz dziecko na zadanie je powiedzialy to dwie polozne i lekarka i lekarz i ja tak robie tzn nie wybudzam i jedt ok(wazne zeby dziecko przybieralo na wadze) zaraz napisze cos o smoczkah tylko wrzaskun sie budzi

---------- Dopisano o 13:07 ---------- Poprzedni post napisano o 12:57 ----------

Co do smoczka to pamietacie moja tez miala odruch wymiotny itp po aventach (a mam rozne rodzaje aventu) kupilam z conpola tez nie pasowal..dopiero z nuka classic 1 spasowala wiec polecam.a kosztuje cos ok 6zl.

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 12:07   #93
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42130762]Budzi sie wczesniaki i maluchy które nie przybierają na wadze, reszta niech śpi sobie smacznie dzieci same wiedza kiedy chcą jeść

Elaine - nie wiem jakie są indywidualne ceny, my mamy pakiet rodzinny płacimy 100/Mc resztę dopłaca firma tz.[/QUOTE]

wlasnie muszę się dowiedzieć u siebie w firmie. Jakby to wyglądało.

Cytat:
Napisane przez Anulka_p Pokaż wiadomość
U nas dwa tygodnie. Już odebraliśmy.
Cytat:
Napisane przez enlevee Pokaż wiadomość
Ja odbierałam pesel równo w 3 tygodniu małego, a równo 2 tyg po pobycie w USC. Był do odebrania juz w zasadzie w 12 dniu, tylko, ze mi się aż tak nie spieszyło może dzwon i pytaj co jakis czas czy juz jest do odbioru
to wygląda że nie jest to standardowa procedura. Chyba tam zadzwonię.

https://instagram.com/rudymspojrzeniem
http://www.rudymspojrzeniem.pl

Galeria pazurkowa:
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1692
elaine-blath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 12:12   #94
Guuusiaa
Zadomowienie

Wiecie co ..

Dostanę dzisiaj szału... skwar leje się z nieba, nigdzie nie wychodzę tylko leże (ale boli mnie już jak leża na bokach, a na plecach mam wrażenie że brak mi tlenu), nosa za drzwi nie wystawiam bo bym padła, stopy mega mega spuchnięte...
A miałam wykurzać piernika długim spacerem.... grrrr....
na szczęście wczoraj wieczorem zrobiłam leczo z cukini to nie muszę dziś przy garach stać

To tyle moich żali na dziś

08.08.2013 r. Nasze Życie Nabrało Sensu Synuś

Rośnij kruszynko rośnij

Edytowane przez Guuusiaa
Czas edycji: 2013-08-06 o 12:13
Guuusiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 12:14   #95
kayka11
Raczkowanie

Witam się w nowym wąteczku!Niestety nie daje rady teraz ogoarniać na bierząco bo w domu mam ukrop.Docieplają nam budenek i okna muszę być pozamykane szczelnie bo się kurzy i tony styropianu w mieszkaniu!Mąż ma urlop i ciągle gdzieś gonimy. Więc mam nadzieje,że się w końcu ochłodzi i bede mogła trochę ponadrabiać.
malaczarna dzoan Samantha-GRATULACJE!
kayka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 12:15   #96
d0tkaaa
Zakorzenienie

Ale upal...my tez po 2tyg mielismy.tzn jest do odebrania:-P

Zuza

Razem
d0tkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 12:29   #97
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Cieplusia Pokaż wiadomość
Ludziee dziewczyny czy u was też takie upały??? jestem tak spocona, że nawet jakby mi wody teraz odeszły to nie ma bata nie zauważę
U mnie mega skwar
Cytat:
Napisane przez malaczarnakejt Pokaż wiadomość
Melduje się w nowym wątku!
wychodzimy! ja mam baby bluesa, ciągle becze. Jeszcze auto nam padło i wracamy taxi żeby:banghead:
Fi też płacze ciągle przez ta lampę.... Dziś Spalam może że 2h. Jestem padnieta, Cycki mi pękają w szwach. Karmie, później dokarmianie, bo mały się wscieka a po godzinie się budzi, bo upał straszny. Sił mi trzeba!
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
:kciuki;niech baby blues idzie precz!!!
[1=993cbb8736fd7ff43d80e12 db3e1b3b563c869fb_62bf7e9 75b609;42130395]
Rocky - no mam taka nadzieje, choć ostatnio wył przez pól miasta jak staliśmy w korkach bo trzeba jechać jechać, najlepiej powyżej 40km/h [/QUOTE]
Moje dziecko lubi ok.70 km/h
Cytat:
U nas zaliczony spacer do biedry i pepco przez park krajoobrazowy - 2h:P bo wychodzi jakieś 30 min w jedną stronę na pieszo
Skwar się zrobił okropny znowu, więc dobrze, że tak z rana sobie poszliśmy..
za spacerek

A my dzis do 11 pospalysmy.O 7 wziełam Laure do siebie po jedzeniu,pozniej o 9 nakarmiłam,odbiłam,znowu przytuliłam i pospałysmy konkretnie az Tz zadzwonil po 11 bo sie martwił ze sie nie odzywam

Cytat:
Odbierałyście już pesel? ile czekałyście? u nas miesiąc i zastanawiam sie czy to standardowa procedura
1,5 tygodnia

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ----------

Cytat:
Napisane przez jakierka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jakie polecacie ksiazki o rozwoju dziecka w pierwszym roku zycia?
na razie czytam ksiazeczki od poloznej,ulotki itp. ze szpitala ,stronki www ale tez chce cos kupic wiec podłącze sie pod pytanie
Cytat:
Rockyyy- za kleksa Laury!

Cytat:

Anulka a dostałaś niebieskie pudełko?? tam jest smoczek Aventu, który mój tak lubi, może spróbuj go przetestować w wolnej chwili?
w moim pudełku nie było smoczka
Cytat:
Napisane przez kayka11 Pokaż wiadomość
Witam się w nowym wąteczku!Niestety nie daje rady teraz ogoarniać na bierząco bo w domu mam ukrop.Docieplają nam budenek i okna muszę być pozamykane szczelnie bo się kurzy i tony styropianu w mieszkaniu!Mąż ma urlop i ciągle gdzieś gonimy. Więc mam nadzieje,że się w końcu ochłodzi i bede mogła trochę ponadrabiać.
malaczarna dzoan Samantha-GRATULACJE!
Biedulko wspolczuje

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2013-08-06, 12:34   #98
lachryma
Zakorzenienie

Dot.: Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;42130851]Miałam Debridat, średnio pomógł (na kolki), teraz podaję Espumisan i czekam na efekty. Masz już Debridat w domu? To zawiesina, którą sama musisz rozrobić, a potem trzymać 4 tygodnie.

Preluksacyjnej? Ja myślałam, że to jest tylko od USG bioderek poradnia....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE]
mam już go w domu, wczoraj rozrobiłam, zapisałam datę otwarcia butli
dziwne, bo dostałam skierowanie do tej poradni z rozpoznaniem: bóle brzucha, więc raczej nie chodzi o bioderka

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Napisane przez d0tkaaa Pokaż wiadomość

Co do smoczka to pamietacie moja tez miala odruch wymiotny itp po aventach (a mam rozne rodzaje aventu) kupilam z conpola tez nie pasowal..dopiero z nuka classic 1 spasowala wiec polecam.a kosztuje cos ok 6zl.
moja z aventu lubi, a z nuka 1 wypluwa
Stary 2013-08-06, 12:35   #99
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath
Dot.: Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych

hm.. chyba w urzędzie mają przerwę, bo żaden tel nie odpowiada to już obiadowa? czy 3 na kawę?:P

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-08-06, 12:39   #100
domciatko
Zakorzenienie

GG do domciatko
Re: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2013, cz

Samanta gratulacje ogromne

domciatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 12:40   #101
AgaPlast
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Wiem, że do niczego nas to nie zobowiązuje, ale i tak siedzę i rozmyślam... Jedna dawka może kosztować nawet 400zł, a są podawane 2 lub 3... Przeciw pneumokokom chyba trochę taniej, ale niewiele...
Pytam, bo może wasi lekarze mają inne zdanie i jakieś fajne argumenty. Może któraś jest bardziej obeznana w temacie? Trochę średnio nas stać, żeby zapłacić tyle za jedno szczepienie
Na razie nadrabiam.
Jestem po mega chłodnym prysznicu. Buraczki zaprawione wyplewiłam ogrodek -o ja gupia w ten upał teraz leze i padam ale zaraz prasowanko. Co

do szczepien to ja na NFZ a z dodatkowych tylko rota zrobie bo mi bedzie zal jak mala zlapie i bedzie sie meczyc. Szczepionka i tak nie uchroni ale złagodzi bardzo przebieg. pneumo i meningo zrobie jak mala bedzie starsza i bedzie sie wybierac do przedszkola. one sa polecane jak maluch ma stycznosc ze starszymi dziecmi ktore moga cos z prfzedszkola przynuiesc.
AgaPlast jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-06, 12:43   #102
Rockyyy
Zakorzenienie

Przelecialam na szybko koncówke poprzedniego wątku.

Madi co za express,przebiłaś wszystie expresowe porody na wątku dotychczas Mało brakowało a byś w aucie albo na Ip wykluła Don Witta

Misiaczka dla gina
sam sie gubi w tym co mowi i co robi.. co za jełop :/

Dziewczyny ja pije Karmi raz w tyg. ale nie dla laktacji bo mleczko sie leje ale ze względu na sma zimnego Karmi Zamiennie z Leszkiem Free

---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:40 ----------

Bebe za termin cc

Czekam az krzykacz zasnie to obetne jej pazurki bo jak czuwa to jest niemozliwe bo jest mega ruchliwa
Zaspałysmy na poranny spacerros,wezme ją pod wieczór :0

Elaine miałam pytac...bo 3 latka temu usłyszłałam o zaginięciu Iwony Wieczorem w Gdansku.I podczytywałam sobie w pracy zawsze forum na gp.24. Mieszkasz blisko jej miejsca zaginiecia? Nadal jest w Gdansku glosno o jej sprawie czy juz przechodzi w zapomnienie? Bo doczytałam wczoraj ze ma nastąpic przełom.....
Stary 2013-08-06, 12:44   #103
mela1234
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2

Cytat:
Napisane przez Cieplusia Pokaż wiadomość
Ludziee dziewczyny czy u was też takie upały??? jestem tak spocona, że nawet jakby mi wody teraz odeszły to nie ma bata nie zauważę
Na dworze nawet nie patrzę na termometr, ale w domu mam 20-22stopnie (zależy od pomieszczenia) więc nie narzekam.

Strasznie ssie mnie na słodkie i zjadlam już pół paczki Lakotek z cukrem. Nie mam tu nigdzie wagi a ciekawi mnie ile waze.
Alicja jest przekochana, albo śpi, albo je, a jak nie to zajmuje się sobą. No bajka. Malgos też taka była w jej wieku.
Teściowa zabrała Malgosie i jej kuzynke do Palmiarni. Gorąco ale dziewczyny się uparly.

mela1234 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 12:46   #104
Rockyyy
Zakorzenienie

Laura w kulki leci.Juz spała a teraz widze ze ma oczy jak 5 zł ........
Stary 2013-08-06, 12:47   #105
Marionette18
Raczkowanie

eee czy ktos moze mi podpowiedziec jak wrzucic fotke do klubu? Bo chyba moje zbudynienie ciazowe nie minelo po porodzie
dziekuje

Nie opuszcze az do smierci

Aparatka :
gora: 09. 2011
dol: 01. 2012

Dietkuje!!!
Marionette18 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-06, 12:48   #106
idzia111
Zakorzenienie

Witam w kolejnej czesci,

W klubie wstawiłam zdjęcie Michałka
idzia111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 13:05   #107
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marionette18 Pokaż wiadomość
eee czy ktos moze mi podpowiedziec jak wrzucic fotke do klubu? Bo chyba moje zbudynienie ciazowe nie minelo po porodzie
dziekuje
Dodaj je do swojego albumu w swym profilu i potem zaznaczasz opcje udostepnij zdjecia w klubie.

---------- Dopisano o 14:05 ---------- Poprzedni post napisano o 13:50 ----------

pazurki opanowane,walczyła ze snem ale przegrała i jest w krainie snów spi z otwartą buźką
Stary 2013-08-06, 13:05   #108
Marionette18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość
Dodaj je do swojego albumu w swym profilu i potem zaznaczasz opcje udostepnij zdjecia w klubie.
udalo sie

Aparatka :

Dietkuje!!!
Stary 2013-08-06, 13:07   #109
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
udalo sie
juz lece oblukac

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-06, 13:08   #110
tweedledee
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magolina Pokaż wiadomość
u mnie to samo, tylko mój często zmienia strony - raz lewa, raz prawa, ale ewidentnie prawa bardziej mu leży
Dobrze wiedzieć, że Twój też taki ruchliwy. Niech się chłopaki wwiercają i instalują w kanał, coby niedługo wyskoczyli

Mi tez jeszcze brakuje tylko aptecznych rzeczy dla Młodego wczoraj zamówiłam jeszcze ochraniacz na łóżeczko, ręczniczek kąpielowy i dwa prześcieradełka do łóżeczka.
Co nie? Wczoraj jak mały właśnie mi tak boleśnie wbijał się w szyjkę, to oczywiście miałąm grymas bólu na twarzy, ale jednocześnie się śmiałam, bo wyobrażałam sobie, że młody toruję sobie drogę Tż nie wiedział o co mi chodzi już

Oho, to Adaśko może się już zbierać!

Cytat:
Jak sie stoi to wiesz, pikus- gorzej, ze waleczek sie robi jak siedzę i za każdym razem nabierać powietrza i sie robię cała czerwona na głębię- ale wole to, niz waleczek

Poza tym dzisiaj specjalnie dla Ciebie spotkam sie oko w oko z moimi czerwonymi bliznami i zrobię Ci ich fotkę
Bierzcie i piszcie do mnie wszyscy
Kurczę, to ja wolę mieć wałeczek siedząc niż kulkę i siedząc, i stojąc

A jaki zaszczyt mnie kopnie! Mi będzie ciężko uwiecznić moje dziady, bo od razu wylazły białe, także już po robocie

Cytat:
Napisane przez arrabbiata Pokaż wiadomość
Ach dziękuję mimo wszystko i tak się czuję jak słoń

Dobra, spadam do fryzjerki i kosmetyczki Ciężko z moją obolała kapą, wczoraj małż mnie dziabnął i dzisiaj mnie boli Biedaczka, odzwyczaiła się od takich akcji. No ale- wykurzanie Kubusia rozpoczęte
My też już próbujemy wykurzać! Zobaczymy, która skuteczniej U mnie póki co z dziabania nici, bo tż ma teraz sporo pracy i nie w głowie mu amory z waleniem
Ale mam zamiar dalej uskuteczniać dietę cud i wysprzątam mieszkanie na glanc, tyle mogę
Cytat:
Napisane przez lachryma Pokaż wiadomość
ja kupiłam zwykły taki:
http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p10961-Mar...nia_nosa_1_szt (doz. pl)
nie ma on wymiennych filtrów jak frida, tylko wkłada się do środka albo watę albo gazik. my jesteśmy zadowoleni, używamy go co drugi dzień uprzednio psikając do nosa wodę morską i zawsze wychodzą jakieś glutki. słyszymy, że mała potem lepiej oddycha
O, widziałam ten aspirator w rossmanie chyba
Chyba też się na niego skuszę, skoro piszesz że się sprawdza

Cytat:
U nas zaliczony spacer do biedry i pepco przez park krajoobrazowy - 2h:P bo wychodzi jakieś 30 min w jedną stronę na pieszo
Skwar się zrobił okropny znowu, więc dobrze, że tak z rana sobie poszliśmy..

tweed: a już wiesz co to za wysypka? konsultowałaś z lekarzem?

Tweed, EN: taaak wg mnie też jesteście podobne. Już kiedyś chyba pisałam wam o tym
za spacerek! Ależ zazdroszczę, już taki fajny, długi

Ta moja brzuszkowa? U lekarki nie byłam z tym jeszcze, ale to na 100% walka mojej skóry Zaczęło się parę dni temu, kiedy tak mi brzuch porozcinało, skóra jest tak napięta, że nie daje rady, ja też się ciągle drapie w okolicach rozstępów i w tym miejscu właśnie mam wysypkę

O jak miło Może to się przełoży też na fajną figurkę po porodzie jak u En
Stary 2013-08-06, 13:16   #111
Marionette18
Raczkowanie

Samantha graulacje! Przystojniak ten Twoj synek, a jaki wkurzony ze apartamencik musial opuscic

Jakierka ja stwierdzilam, ze ksiazki nie dla mnie, wiec nie pomoge niestety... przeczytalam Karpa od deski do deski i jakos niczego nie zastosowalam do tej pory. A nie, przepraszam. Raz owinelam Frania jak bardzo sie wydzieral i nie moglam go uspokoic. Pomoglo na 5minut

Nie pamietam kto (przepraszam) pytal o zakupy aptekowe. Ja nakupowalam za duzo! Dlatego blagam Was o rozsadek. Octenisept wogole nam sie nie przydal (polozna pow zeby niczym nie przemywac, kikut odpadl w 5dobie, potem kilka razy przemylam swinstwo, ktore znajdowalo sie w srodku spirytusem i pepuszek mamy ladniutki) Tantum rosa sie nie przydala, ale moze jeszcze sie przyda po kolejnej ciazy Nakupowalam jalowych gazikow a zuzylam w sumie kilka... sol do przemywania oczek uzylam kilka razy i mysle, ze jeszcze jej uzyje. No i mam jeszcze alantan, ale na szczescie nie jest jeszcze potrzebny i tormentiol-to poradzila mi srodowiskowa jesli maly bedzie mial mega osparzenie to ostroznie uzywac i najlepiej podobno pomaga. Jak sie sprawdzi-zobaczymy, choc mam cicha nadz ze nie przetestuje

Co do antykoncepcji my planujemy jechac na gumkach Niedlugo chcemy kolejne dziecko i stwierdzialam, ze nie bede zaczynala tabletek...

Moj Franus kochana kruszynka chrapie sobie smacznie wiec mamuska upiekla ciacha owsiane

Aparatka :

Dietkuje!!!
Stary 2013-08-06, 13:16   #112
elaine-blath
Zakorzenienie

GG do elaine-blath

Tweed, Magolina: tez sobie wyobrażałam że Mały mi drąży i wkręca sie w kanał) a teraz ten słodziak sobie słodko śpi na naszym łóżku (w dzień ma dyspensę).

aa jeszcze co do wkładek laktacyjnych, kiedyś była dyskusja. Przy tym jak cieknie ze mnie, stwierdzam, po przetestowaniu medeli, johnsona, no name i lansinoha, że te ostatnie są the best. Po 1 trzymają się i nie rolują, pomimo częstego odginania stanika do karmienia,po 2. są duże i po 3. nie przeciekam w nich.)))

Galeria pazurkowa:
Stary 2013-08-06, 13:21   #113
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tweedledee Pokaż wiadomość

O jak miło Może to się przełoży też na fajną figurkę po porodzie jak u En
Na pewno szybko odzyskasz figurke
A brzuszek przed ciążą miałaś cudny

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Co do antykoncepcji my planujemy jechac na gumkach Niedlugo chcemy kolejne dziecko i stwierdzialam, ze nie bede zaczynala tabletek...

Moj Franus kochana kruszynka chrapie sobie smacznie wiec mamuska upiekla ciacha owsiane
A kiedy planujecie? My tak za rok Moja kapa musi odsapnąć
Cytat:
Tweed, Magolina: tez sobie wyobrażałam że Mały mi drąży i wkręca sie w kanał) a teraz ten słodziak sobie słodko śpi na naszym łóżku (w dzień ma dyspensę).

aa jeszcze co do wkładek laktacyjnych, kiedyś była dyskusja. Przy tym jak cieknie ze mnie, stwierdzam, po przetestowaniu medeli, johnsona, no name i lansinoha, że te ostatnie są the best. Po 1 trzymają się i nie rolują, pomimo częstego odginania stanika do karmienia,po 2. są duże i po 3. nie przeciekam w nich.)))
Mnie sie ostatnio skonczyły a jakbym czekała na Tza az mi dostarczy po 16 to bym zalana mlekiem była wiec przeciełam na pol Bellę (podpaske) i fajnie wchłoneła.

A gdzie Margosia? ::

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-06, 13:22   #114
Oliath
Zakorzenienie

Hej dziewuszki

Witam sie w nowym wateczku

SAMANTHA, brawa dla Was, ale synus boskie minki strzela

Ja malo sie odzywam ostatnio, bo powrocilysmy jednak do laktatora . Ciezej mi sciagac po tej przerwie dwutygodniowej, a okazuje sie - sadzac po wadze i ciaglym placzu/ niespokojnym i krotkim spaniu ostatnio, ze Lileczkę zdeka glodzilam . Teraz, wycycana tyle, ile sie da plus dokarmiona sciagnietym w miedzyczasie z drugiej piersi mleczkiem - zasypia sama, bez problemu, nie wybudza sie az tak, nie placze. Bosz, taka jestem madra jak innym mam poradzic, a sama popelnilam podstawwy blad . Ponadto zaczela codzien teraz kleksika sadzic, a tak to byl jeden na 4-5 dni niby normy przy KP sa szerokie, ale chyba zadno z naszych dzieci watkowych tak rzadko nie kupka jak moje .

No i teraz musze przywrocic rozmach swojej laktacji ciezko, oj ciezko - z jednej piersi sciagam gora 40-50 ml co 3-4h, a i to wlasciwie po kropelce leci coz, pije te ohydna herbatke w granulkach Hippa, bo innej nie mam chwilowo, a Bocianek w drodze.Upal chyba tez mi nie sprzyja

Niech mnie ktos wesprze, pocieszy i powie, ze dam rade, bo mi ciezko teraz, a za nic nie chce dokarmiac MM, tak sobie postanowilam i walcze... wiem, ze z butli wciagnelaby pewnie 200 milsow jak odkurzacz i potem spala 6 czy 7 godzin, ale ja tak bardzo chce tego uniknac
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 13:25   #115
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki

Ja malo sie odzywam ostatnio, bo powrocilysmy jednak do laktatora . Ciezej mi sciagac po tej przerwie dwutygodniowej, a okazuje sie - sadzac po wadze i ciaglym placzu/ niespokojnym i krotkim spaniu ostatnio, ze Lileczkę zdeka glodzilam . Teraz, wycycana tyle, ile sie da plus dokarmiona sciagnietym w miedzyczasie z drugiej piersi mleczkiem - zasypia sama, bez problemu, nie wybudza sie az tak, nie placze. Bosz, taka jestem madra jak innym mam poradzic, a sama popelnilam podstawwy blad . Ponadto zaczela codzien teraz kleksika sadzic, a tak to byl jeden na 4-5 dni niby normy przy KP sa szerokie, ale chyba zadno z naszych dzieci watkowych tak rzadko nie kupka jak moje .

No i teraz musze przywrocic rozmach swojej laktacji ciezko, oj ciezko - z jednej piersi sciagam gora 40-50 ml co 3-4h, a i to wlasciwie po kropelce leci coz, pije te ohydna herbatke w granulkach Hippa, bo innej nie mam chwilowo, a Bocianek w drodze.Upal chyba tez mi nie sprzyja

Niech mnie ktos wesprze, pocieszy i powie, ze dam rade, bo mi ciezko teraz, a za nic nie chce dokarmiac MM, tak sobie postanowilam i walcze... wiem, ze z butli wciagnelaby pewnie 200 milsow jak odkurzacz i potem spala 6 czy 7 godzin, ale ja tak bardzo chce tego uniknac
Na pewno dasz rade jestes dobrą i doswiadczoną mamusią ktora tak łatwo sie nie podda i opanuje laktacje
Stary 2013-08-06, 13:29   #116
Marionette18
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rockyyy Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

A kiedy planujecie? My tak za rok Moja kapa musi odsapnąć

::
Myslimy, zeby na wiosne wziac sie do roboty A jak bedzie zobaczymy tylko jak pomysle, ze znowu w goraczki bede chodzila z brzuchem...Z tym, ze jesli pojdzie planowo to bedzie 2 trymestr w wakacje, nie tak jak teraz koncowka w najwieksze skwary

Aparatka :

Dietkuje!!!
Stary 2013-08-06, 13:30   #117
Rockyyy
Zakorzenienie

Cytat:
Myslimy, zeby na wiosne wziac sie do roboty A jak bedzie zobaczymy tylko jak pomysle, ze znowu w goraczki bede chodzila z brzuchem...Z tym, ze jesli pojdzie planowo to bedzie 2 trymestr w wakacje, nie tak jak teraz koncowka w najwieksze skwary
A my za rok w lipcu jedziemy nad Morze i tam bierzemy sie do roboty
Stary 2013-08-06, 13:30   #118
Oliath
Zakorzenienie

Dzieki, Rocky

Przez to wszystko zjechalam na wadze 2 kg ponizej wagi sprzed ciazy, a 11 od porodu :/ czyli do 49, co sprawia, ze zaczynam wygladac na zabiedzona a brzuch mam tak wpadniety, ze przypominam dziecko z Etiopii.
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 13:32   #119
czarownica1
Zakorzenienie

Odp: Dot.: Rozpakowywania ciąg dalszy! Finałowy wątek poczekalniany wakacyjnych Mam 2

Cytat:
Hej dziewuszki

OLIATH no pewnie ze dasz rade! U mnie zdecydowanie Bocianek, duuuzo wody mineralnej, karmi rzadko, pije sporo cieplego mimo upalow i maly ma co jesc.
Waleczna kobietka z Ciebie, silna bestyjka wiec jak masz nie wygrac tej bitwy cycowej? Wygrasz!

czarownica1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-06, 13:32   #120
Marionette18
Raczkowanie

Cytat:
Hej dziewuszki

Oli nasz watkowy guru musi dac rade Ja w Ciebie wierze!!!! Nie poddawaj sie!

heh wlasnie mi uswiadomilas, ze ja mojego babla byc moze tez troszke glodzilam... ale teraz zjada wiecej i spi bosko Z tym, ze u mnie malo mleczka... tak 60-70 razem wziete, ale mam nadz, ze mu to na teraz wystarcza

Aparatka :

Dietkuje!!!
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości