Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3 - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2013-08-14, 07:53   #91
senira666
Zakorzenienie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

właśnie patrzałam na stronie lidla i nie widzę nic takiego ... ale może dopiero się pokażę, chociaż gazetki też żadnej nie dostałam... :/

Ja mam nadzieję że mój będzie miał wolne i pojedziemy do Wrocławia do mojego brata który już dla nas grilla zaplanował i mase innych atrakcji
Stary 2013-08-14, 07:54   #92
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Witam z rana

My dziś się pakujemy i zmykamy nad morze jak małż wróci z pracy
Cieszę się jak głupia, bo już kilka lat nad morzem nie byliśmy i strasznie mi się chciało.

Miłego dnia dziewczęta!
Miłego wyjazdu!
Stary 2013-08-14, 07:56   #93
ejani
Zadomowienie

Odp: Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez sadlaczyca Pokaż wiadomość
Witam z rana

My dziś się pakujemy i zmykamy nad morze jak małż wróci z pracy
Cieszę się jak głupia, bo już kilka lat nad morzem nie byliśmy i strasznie mi się chciało.

Miłego dnia dziewczęta!
Szczęściara! Miłego odpoczynku!
Stary 2013-08-14, 07:58   #94
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
właśnie patrzałam na stronie lidla i nie widzę nic takiego ... ale może dopiero się pokażę, chociaż gazetki też żadnej nie dostałam... :/

Ja mam nadzieję że mój będzie miał wolne i pojedziemy do Wrocławia do mojego brata który już dla nas grilla zaplanował i mase innych atrakcji
http://www.lidl-pageflip.com/pl.html?kid=XsKvxw
od str 16
Stary 2013-08-14, 08:05   #95
senira666
Zakorzenienie

To chyba jakoś krzywo patrzałam że tego nie znalazłam ... dziękuje za linka
termometry widziałam już tańsze- w auchan co jakiś czas mają na nie promocje a gacie ciążowe akurat sobie kupiłam dwie pary
Stary 2013-08-14, 08:10   #96
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba jakoś krzywo patrzałam że tego nie znalazłam ... dziękuje za linka
termometry widziałam już tańsze- w auchan co jakiś czas mają na nie promocje a gacie ciążowe akurat sobie kupiłam dwie pary
Ja własnie poluję na taki termometr. Nie widziałam w auchan, na jakim dziale widziałaś? dziecięcym czy agd?
Stary 2013-08-14, 08:12   #97
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Ja własnie poluję na taki termometr. Nie widziałam w auchan, na jakim dziale widziałaś? dziecięcym czy agd?
u mnie one są na agd razem z suszarkami i elektrycznymi szczoteczkami do zębów.
ale jak tak z ciekawości spojrzałam na ceneo to promocja w sumie nie taka zła ... może sama się skuszę ...

Edytowane przez senira666
Czas edycji: 2013-08-14 o 08:17
senira666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 08:23   #98
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie one są na agd razem z suszarkami i elektrycznymi szczoteczkami do zębów.
ale jak tak z ciekawości spojrzałam na ceneo to promocja w sumie nie taka zła ... może sama się skuszę ...
Tak się zastanawiam nad jakością tych tanich, w przypadku takie sprzętu cena niejednokrotnie świadczy o jakości. Mam elektroniczny term. za paręnaście złotych i mierzy temp. w cały świat

a jednak przy dziecku warto znać dokładną, rtęciowe są już całkiem niedostępne (a były najlepsze no, ale nie do dzieciątka)Są takie, które zawierają inną substancję niż rtęć,ale zbijanie tego termometru to porażka, nawet małż sobie nie poradził. Zabijcie mnie, nie wiem co tam w środku było. Z rozpędu wsadziłam do lodówki pffff 38,0 pokazywał...
Stary 2013-08-14, 08:33   #99
senira666
Zakorzenienie

Wiesz jakoś do tej pory nie zwracałam na nie większej uwagi i nawet marki nie pamiętam ale jakbym znowu jakieś na promocji zobaczyła to dam znać
Stary 2013-08-14, 08:36   #100
gosia261282
Gang Iren

Hej.
Dzwonilam do mojej poloznej,bo znowu cisza w brzuchu dwa dni.
Powiedziala,ze jak nie plamie,brzuch nie boli,a i tak czulam ruchy raz po raz to tak moze byc i nie mam sie martwic. No ale i tak sie martwie.

Co do ennagramu to zrobilam,wynik lekko mnie zaskoczyl,aczkolwiek wiele prawdy jednak w nim jest. Chyba musze zrobic jeszcze raz na spokojnie,bo nie chcialam wybierac srodkowej odpowiedzi,bo jest nijaka,a w sumie to czesto z tych dwoch pytan nie pasowalo nic. To chyba wtedy powinnam srodkowe wybrac,tak?

Cytat:
Napisane przez SunShineDoll Pokaż wiadomość
Perfuzja wpisz mi dziewczynkę Różę - na 99% bo nic nie dynda i tak gin kazał nam się nastawiać. Najwyżej się zmieni

Super!

Cytat:
MELDUJĘ SIĘ! JA I SYNUŚ (tak tak potwierdzam na 100%)
Kolejny maluszek ujawniony

Cytat:
Napisane przez Sheperdess Pokaż wiadomość
Też już odliczam dni do USG, tym bardziej, że ostatnio widziałam dziecia 7 tyg. temu. Ruchów też raczej nie czuję, w każdym razie nie mogę powiedzieć na pewno, że to to i zaczynam się denerwować, czy wszystko w porządku.
Mam tak samo...
A nawet chyba gorzej,bo juz wolalabym wcale nic nie poczuc,a ja czulam kilka razy na pewno dziecko,ale to tak 1-2 razy dziennie,a teraz np juz dwa dni cisza. No i swiruje.

Cytat:
Napisane przez Mystiquee Pokaż wiadomość
Witam sie w nowym wątku
Wróciliśmy z wakacji dlatego mnie nie było, spędziliśmy prawie dwa tygodnie nad polskim morzem, pogoda udała nam sie bardzo, non stop upał
Jaś na początku musiał nam sie przestawić na morski klimat i potem było super.
Teraz mamy pare dni na ogarniecie wszystkich spraw, ginekolog jutro, zus, sklepy i jedziemy prawie na dwa tygodnie na wieś odpoczywać, także znowu mnie nie będzie. Mam nadzieje, że nie zostanę usunięta z listy
Ale ci fajnie!
Wypoczywaj
I przeslij mi troche slonka,bo cosik ostatnio ponuro.

Cytat:
Napisane przez isia4891 Pokaż wiadomość
termometr Silver Crest, ale opinie o nim w internecie są różne. Ma ktoś taki do czoła i ucha? Cena 49,99 także przystępna.

Nic nie wiem o tym termometrze.
Ja mam taki Brauna i jestem bardzo zadowolona. Ten sam maja u nas w przychodniach:

http://mommybunch.com/wp-content/upl...hermometer.jpg

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, chciałam się przywitać i powiedziec, że chociaż mało pisze, to czytam na bieżąco. Oraz wirtualnie przesłać Wam odgłos wielkiego buuuum, które wczoraj usłyszałam, jak kamień spadł mi z serca, kiedy lekarz stwierdzil, że przeziernosc karkowa wynosi 1,4
.

Super,ze badanie dobrze wyszlo!
Stary 2013-08-14, 08:47   #101
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frick15 Pokaż wiadomość
Troche sie przestraszylam jak zobaczylam ze wiekszosc z was ma robione badania ginekologiczne na kazdej wizycie bo ja puki co mialam robione je tylko raz (2 tygodnie temu) i to tylko dlatego ze sie czulam i chcieli sie upewnic ze wszystko ok. Jezeli chodzi o usg to mialam je robione 3 razy z czego te dwa razy w sumie wymusilam na nich. Jezeli chodzi o inne badania to mialam raz pobrana krew, mocz, sluz no i cisnienie mi sprawdzali.
Ja nie mam na każdej wizycie. Miałam na tej pierwszej no i w szpitalu. Szyjkę sprawdza mi przez USG.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2013-08-14, 08:49   #102
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja nie mam na każdej wizycie. Miałam na tej pierwszej no i w szpitalu. Szyjkę sprawdza mi przez USG.
U mnie tak samo.
Stary 2013-08-14, 08:55   #103
magnusia
Zakorzenienie

Witam Was dziś założyłam nowe spodnie- rewelacja są megawygodne !! dziś zakupów ciąg dalszy a w sobotę idę na panieński koleżanki więc planuję zabawę uciekam do roboty no dziś jej trochę mam
Stary 2013-08-14, 09:03   #104
em ma
Zadomowienie

Myślałam dziś nad tą wyprawką, bo jednak faktycznie chociaż muszę przemyśleć co kupić. Ilość sztuk jest bardzo umowna, bo pewnie coś jeszcze babcie kupią (zresztą w razie co można po prostu coś dokupić po porodzie jak się okaże że mało), a poza tym trudno przewidzieć jak długa będzie ta nasza córa. Na początek kupię rozmiar 56 i 62 (myślę, że większa na pewno nie będzie). A potem będę dokupować na bieżąco-jak już sprawdzę w co dobrze mi się małą ubiera. A więc moja lista ubankowa póki co wygląda tak:
body z długim rękawem (najlepiej całe rozpinane) - 5-6 sztuk
body z krótkim rękawem - 2-3 sztuki (żeby np podłożyć pod dres, jakąś koszulkę z długim rękawem)
półśpiochy- 5-6 sztuk
pajacyki (najlepiej całe rozpinane) - bawełniane 3-4 sztuki i welurowe cieplejsze ze 1-2 sztuki
dres - spodnie, bluzka/bluza (pewnie jeden jakiś taki cieplejszy na wyjście ze szpitala) 2 sztuki
spodenki/leginisy, bluzki, sweterki (nie wiem ile sztuk, bo to zależy po prostu od tego co znajdę w lumpku)
skarpetki- chyba ze 3 pary starczą, ale to też życie zweryfikuje
czapeczka gładka (bez żadnych wystających elementów) bawełniana-najlepiej wiązana - 2 sztuki i oczywiście jakaś zimowa
kombinezon - myślę, że rozmiar 68, bo chyba zbyt wielki też bez sensu kupować?
śpiworek do spania - pewnie taki w rozmiarze 68 (chociaż też zależy co znajdę w lumpku)
śliniaki - trudno mi przewidzieć ilość sztuk, ale na pewno się przydadzą
Na pewno też skuszę się na jakieś sukienki

Pewnie jeszcze życie zweryfikuje tą listę, ale myślę, że początek moich zakupów w zupełności mi ta lista starczy
Stary 2013-08-14, 09:06   #105
perfuzja
Zakorzenienie

Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 3

Cytat:
Napisane przez em ma Pokaż wiadomość
Pierwszy post uzupełniony-sprawdźcie czy coś którejś jeszcze nie trzeba poprawić I najpewniejsza zmiana na priva, bo mogę coś przeoczyć w gąszczu postów.

Gratuluję dziewczynki

Całkiem fajnie wyglądają. Szkoda że do tesco mam daleko

---------- Dopisano o 08:24 ---------- Poprzedni post napisano o 08:22 ----------

Aha i jeśli mają być mamusie zaginione to proszę Was o podsyłanie osób, które wg Was długo się nie odzywają. Nie chciałabym sama o tym decydować.
Na pewno Switezianki nie widziałam od wieków....

Co byście powiedziały, żeby powykreslac daty OM? To tylko luzna propozycja oczywiście, ale mam poczucie, ze na tym etapie naszych ciąż sa totalnie bezuzyteczne, za to wprowadzają oczoplas na pierwszej stronie.
Stary 2013-08-14, 09:15   #106
mezaga
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ejani Pokaż wiadomość

Emma, może (a propo) dodać na początku listę polecanych i niepolecanych sprzedawców z allegro? Jeśli tak, zdecydowanie nie polecam sprzedawcy Julnata- ubrania i ubrania ciążowe-od miesiąca nie przysłali zamówionych rzeczy (najpierw napisali że wysłali do kogoś o moim nazwisku, jak mam naprawdę nietypowe, a teraz cisza)

Sorki za edit, telefon nie współpracuje

Dobranoc
Ja z Julnaty zawsze zadowolona byłam. A całkiem sporo ciuchów od nich mam. Jeszcze mi się nie zdarzyła wpadka z ich strony.

Cytat:
Dzień dobry
Ale zasuwamy z tymi postami
Dziewczyny planujecie coś na weekend - o ile będziecie miały przedłużony ?? Bo ja oczywiście plany mam ale mój TŻ dopiero dzisiaj w pracy się dowie czy ma wolne czy nie - jak nie to będę naprawdę wkurzona ...
Ja w piątek muszę do pracy niestety iść. Tyle, że pewnie na krótko Musimy jechać do Sącza za piaskowcem na kominek więc przez pół dnia mnie w pracy nie będzie (taki plus remontu, że czasem muszę się zwolnić z pracy, żeby coś załatwić).

Emma zapisałam sobie Twojego posta - coś czuję, że będę się na nim opierać planując zakupy
Aha - możesz mi zmienić datę porodu na 14 - choć pewnie i tak urodzę w tym roku jeszcze.
Stary 2013-08-14, 09:15   #107
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

Co byście powiedziały, żeby powykreslac daty OM? To tylko luzna propozycja oczywiście, ale mam poczucie, ze na tym etapie naszych ciąż sa totalnie bezuzyteczne, za to wprowadzają oczoplas na pierwszej stronie.
Dla mnie też by wystarczył sam termin porodu
Stary 2013-08-14, 09:17   #108
Muminek1991
Rozeznanie

Hey Dziewczyny ja zwykle jak ostatnimi czasy odzywam się rano przy śniadanku i zaraz zmykam do pracy.
Dzidzia zaczyna dzisiaj 14 tydzień, więc oficjalnie zaczynam II trymestr
U mnie chłodno i wietrznie i chyba powoli kończy się zakładanie sukienek a szkoda bo mi w nich tak wygodnie
Będę mieć trochę plan chyba zmieniany to powinnam mieć 2 dni w tygodniu wolne i będę się wtedy więcej odzywać
Życzę wam miłego i słonecznego dnia. Jeśli któraś ma badania to trzymam kciuki
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 09:18   #109
senira666
Zakorzenienie

A ja się właśnie dowiedziałam że hu...a a nie fajny weekend będziemy mieli bo mój piątek i sobota w robocie... jestem tak w☠☠☠☠....a że najchętniej bym coś rozniosła.
Stary 2013-08-14, 09:23   #110
Lusso
Raczkowanie

Lusso jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 09:34   #111
em ma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Emma zapisałam sobie Twojego posta - coś czuję, że będę się na nim opierać planując zakupy
Aha - możesz mi zmienić datę porodu na 14 - choć pewnie i tak urodzę w tym roku jeszcze.
Mam nadzieję, że Ci się przyda
Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Hey Dziewczyny ja zwykle jak ostatnimi czasy odzywam się rano przy śniadanku i zaraz zmykam do pracy.
Dzidzia zaczyna dzisiaj 14 tydzień, więc oficjalnie zaczynam II trymestr
U mnie chłodno i wietrznie i chyba powoli kończy się zakładanie sukienek a szkoda bo mi w nich tak wygodnie
Będę mieć trochę plan chyba zmieniany to powinnam mieć 2 dni w tygodniu wolne i będę się wtedy więcej odzywać
Życzę wam miłego i słonecznego dnia. Jeśli któraś ma badania to trzymam kciuki
Gratuluję wejścia w 2 trymestr!
Cytat:
A ja się właśnie dowiedziałam że hu...a a nie fajny weekend będziemy mieli bo mój piątek i sobota w robocie... jestem tak w☠☠☠☠....a że najchętniej bym coś rozniosła.
Współczuję! Mój mąż też w pracy więc żaden długi weekend nam się nie szykuje.

Z dobrych wieści remontowych u mnie - łazienka skończona!!! Mogę ją już zagospodarować po swojemu
Stary 2013-08-14, 09:35   #112
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Oj, biedaku...
Stary 2013-08-14, 09:36   #113
senira666
Zakorzenienie

najgorsze jest to że na 90% mieli mieć wolne a tu taka bomba i nikt nie wie czemu zmienił zdanie.
Stary 2013-08-14, 09:41   #114
cherubinka
Zadomowienie

Melduję się i ja w nowym wątku

Gratuluję Wam poznania płci swoich skarbów. Ja też już powoli nie mogę się doczekać. Jest mi bez różnicy czy będzie córcia czy synuś, ale ciekawość mnie zżera No i ja chcę już na zakupyyy. Kilka rzeczy mam takich neutralnych (mamunia się rozpędziła), ale chciałabym już coś takiego konkretnego jeżeli chodzi o płeć W ogóle to z każdej strony mi mówią, żebym nic nie kupowała z ubranek, ponieważ mają dla mnie mnóstwo odłożonych. Jeżeli będzie córa, to już w ogóle. Tylko ja, a tym bardziej moja mama i tak się nie powstrzymamy od chociaż małych zakupów. To będzie pierwszy/a wnuczek/wnusia i do tego długo wyczekiwany/a, więc wiadomo

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość

Ja i tak nie podawałam daty OM, ponieważ mój cykl tak się poprzestawiał i lekarz sam wyznaczył termin porodu wg. usg. Gdyby sugerować się terminem OM, teraz byłabym nie w 15tc, a przynajmniej w 18tc

Cytat:
Nie martw się, ja pracuję w sobotę 12h i niedzielę 10h Za to od poniedziałku idę na L4, bo dłużej nie dam rady tak ciągnąć

Emma, ja bardzo podobnie sobie wypisałam co zamierzam kupić. Tylko tyle, że ja rozpisałam sobie w razie co do rozmiaru 68, ale nasze listy są do siebie bardzo podobne

Edytowane przez cherubinka
Czas edycji: 2013-08-14 o 09:44
cherubinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2013-08-14, 09:49   #115
ejani
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mezaga Pokaż wiadomość
Ja z Julnaty zawsze zadowolona byłam. A całkiem sporo ciuchów od nich mam. Jeszcze mi się nie zdarzyła wpadka z ich strony
No tak, ale zamówiłam u nich 3 czy 4 tuniki na lato, jak mi prześlą we wrześniu, to założę je najwyżej pod spód, bo jestem zmarźluchem... A na dodatek szkoda mi kupować coś innego, skoro te mogą przyjść- jestem bardzo zła na nich.

Szczególnie jeszcze za takie tłumaczenia- po 1 jak wysłali komu innemu, to dla mnie nie ma, a po drugie w całej Polsce jest tylko kilkaset osób o moim (nowym) nazwisku, więc to chyba ściema...
Stary 2013-08-14, 09:55   #116
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Oj współczuję ja tez nie lubię jak w taki sposób mi się plany zmieniają szczególnie jak się na coś nastawie

Emma---- super że łazienka skońcsona mnie to dopiero czeka
Stary 2013-08-14, 10:03   #117
malaMigotkAaa
Zakorzenienie

Ale mam dziś wisielczy humor, bez kija nie podchodź, zła jak osa. W pracy klienci wydzierają się na mnie tak, że się odechciewa wszystkiego. Niech już będzie październik.... albo 16 chociaż już no

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2013-08-14, 10:32   #118
senira666
Zakorzenienie

Wiecie co - stwierdziłam że nie będę siedzieć w domu tylko dlatego że mój będzie pracował i jadę wieczorem PKSem do brata. a co odpocznę, pobędę z ludźmi a i mąż się może trochę za mną stęskni
Stary 2013-08-14, 10:44   #119
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
Jezu! Jak dobrze, ze weszlam na wątek przed snem! Jutro rano, a wlascicie dzis, mam kardiologa na kamienskiego, o ktorym bym na smierc zapomniala, gdyby nie Ty!! dziekuje!
hehe nie ma za co Cieszę się, że na coś się przydałam

Cytat:
Chyba się na coś skuszę

Yhh cały dzień dzisiaj leje. Zrobiłam na pocieszenie gofry - pychota! Niedługo przez drzwi się nie przecisnę.

Dziewczyny co muszę zrobić, żeby dostać się do klubu ?
Stary 2013-08-14, 10:47   #120
senira666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Dziewczyny co muszę zrobić, żeby dostać się do klubu ?
a to mamy jakiś klub ?? to czemu nas tam jeszcze nie ma ??

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości