|
|
#91 |
|
damn good coffee
|
Dot.: Jaki macie stosunek do Niemców?
Spora ilość Amerykanów twierdzi, że naziści byli Polakami
|
|
|
|
|
#92 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#93 |
|
BAN stały
|
Lepiej żeby uczono hebrajskiego i jidysz?
---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ---------- Biegam se z maczetą. Edytowane przez Wykopowicz Czas edycji: 2013-09-02 o 21:21 |
|
|
|
|
#94 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powiem inaczej - ogolnie raczej wiadomo ze Polacy i Niemcy nie palaja do siebie sympatia? Wizaz nie jest miarodajnym zrodlem wiedzy o stosunkach Polakow w stosunku do Niemcow bo jest to forum nadzwyczaj tolerancyjne czego nie mozna powiedziec o innych srodowiskach. Spytaj ludzi w swoim otoczeniu co sadza o Niemcach, swoich rodzicow, dziadkow, znajomych (zwlaszcza facetow). Tak nawiasem mowiac to w Holandii do Niemcow rowniez raczej nie pala sie sympatia.
|
|
|
|
|
|
#95 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#96 |
|
Raczkowanie
|
Dziś w pracy zapytałam współpracowników (tak z ciekawości), co sądzą o Niemcach. Na 12 Szwedów, 12 nie lubi Niemców. Uważają ich za ludzi zarozumiałych i hałaśliwych
.
|
|
#97 |
|
BAN stały
|
To ty Szwedom w pracy urządzasz sondy na temat Niemców? Może masz aszkenazyjską urodę, dlatego na odczepnego powiedzieli, że nie lubią Helmutów, żeby ci przykrości nie robić.
|
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#98 |
|
Zakorzenienie
|
devo_nod daj na wstrzymanie, bo przykro na taką tępotę patrzeć
Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-09-02 o 21:28 |
|
|
|
|
#99 | ||
|
sissy that walk
|
Cytat:
![]() Znam opinię mojego otoczenia nt. Niemców - jest całkowicie neutralna, w kierunku pozytywnej. Jedna kobieta z mojej rodziny pracuje w Niemczech i jest zakochana w ludziach u których się zatrudnia, oni też ją kochają strasznie. Ja spędziłam tam ostatni czas i też mam bardzo pozytywne doświadczenia, nie spotkało mnie nigdy nic niemiłego ze strony Niemców. Jak będę miała okazję to aż zrobię szczegółowy wywiad po rodzinie, póki co spytałam mamę i wiem tyle, że cała rodzina z jej strony ma ich za pracowitych, uporządkowanych ludzi. No ale ja jestem ze wschodu, może na zachodzie się Niemców nie lubi. U nas się nie lubi Rosjan
Edytowane przez mary_poppins Czas edycji: 2013-09-02 o 21:29 |
||
|
|
|
|
#100 |
|
BAN stały
|
Lucy, zadałem Ci niezmiernie ważne pytania na temat tego, co sądzisz o bukkake i statystycznym fakcie, że w Azji przeciętny penis rzadko kiedy przekracza długość 9 cm. No i miałaś mi powiedzieć czy to prawda, że w Japonii dziewczyny godzą się na to, żeby je obcy facet obmacywał w środkach komunikacji miejskiej.
|
|
|
|
|
#101 |
|
Zakorzenienie
|
-albo nic, po co w bezsens brnąć-
Edytowane przez JanePanzram Czas edycji: 2013-09-02 o 21:37 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#102 |
|
BAN stały
|
Lucy, to nie czytanie netu tylko organoleptyczny experience. Ty żyłaś kiedyś w krajach, gdzie negry i Polki występują w dużych ilościach? Pojedź sobie do Chicago, zobaczysz całe tłumy białych polskich matek z ciemnymi dziećmi w wózkach. To jest jakaś epidemia, jakaś nowa moda, trend - Polki to w chwili obecnej największe na świecie promotorki racemixingu z negrami, który kończy się prokreacją. O UK nie będę się rozpisywał, bo to już w ogóle totalne rassenschande. Ciekawe jakby się czuli twoi azjatyccy faceci, gdyby Azjatki masowo rodziły dzieci negroidom.
|
|
|
|
|
#103 |
|
Zadomowienie
|
Raczej tez maja uraz z II wojny swiatowej np. Niemcy zniszczyli Rotterdam, Holendrzy byli terrorem zmuszani do wspolpracy w wykrywaniu zydow itp. Poza tym uwazani sa za ludzi troche asocjalnych i bez poczucia humoru. Na co dzien raczej tego nie widac ale np. moj Tz nie daje sie przekonac zeby jechac do Niemiec np na zakupy czy na jakakowiek wycieczke. Albo kiedy do pewnego naszego znajomego przyjechala kolezanka Niemka wiele osob niby to zartem ale bardzo jej dokuczalo, az mi bylo jej zal
|
|
|
|
|
#104 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Edytowane przez Wykopowicz Czas edycji: 2013-09-02 o 21:42 |
|
|
|
|
|
#105 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Jesli nie rozumiesz mojego prześmiewczego wpisu o Nazistach tym gorzej dla Ciebie ( w sumie i tak się zbłaźniłas wiec wszystko jedno)
|
|
|
#106 |
|
Zakorzenienie
|
Zapytałam o poprawność polityczną sięgającą absurdu, najwidoczniej wciąż nie odpowiadasz za użyte własnoręcznie sformułowania, skoro wzbraniasz się przez ich omówieniem. Widzę, że pierwszy człon nicka nie jest bezpodstawny, niestety nie w pozytywnym sensie.
|
|
|
|
|
#107 |
|
BAN stały
|
II wojnę nie wywołali naziści, tylko Niemcy! III Rzesza była przez nich rządzona, a Niemcy szli za Adim od Atlantyku po Wołgę, od norweskich fiordów do greckich wysp.
|
|
|
|
|
#108 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wszyscy Niemcy byli wszak nazistami. A zwykły żołnierz idący do greckich półwyspów miał mniej więcej tyle do gadania, co w ZSRR. Pod tym względem zresztą armie nie różniły się od siebie, niezależnie od kraju.
|
|
|
|
|
#109 |
|
Konto usunięte
|
Edytowane przez 201710120930 Czas edycji: 2013-09-02 o 23:19 |
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#110 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie rozumiesz zwrotu "poprawność polityczna" czy nie rozumiesz tego co napisałam o nazistach ( wszak jedno wynika z drugiego w moim poście )? Jesteś tak niezwykle lotna w wysnuwaniu mega hiper daleko idących wniosków,wiec nie powinnaś miec problemu z załapaniem o co mi chodziło ( w sumie to lepiej to wiesz niż ja ).Imputujesz mi jakieś niezdrowe ustosunkowania na podstawie z dupy wziętych wniosków ( o tym już nie raczysz wspomniec ?), a ponad to, Twoje pierwsze pytanie nie tyczyło owej " poprawności politycznej " , której czepiłaś się jak rzep psiego ogona , ale zupełnie czegoś innego ( o tym też cisza, c'nie?) I tak, pograżaj się bardziej i baw się w personalne wycieczki.. merytorycznie stoisz słabo to nawet do nicka na forum się przyczepisz... :b rzydal:Bez odbioru , orlico intelektu
|
|
|
#111 |
|
BAN stały
|
Większość Niemców była wtedy nazistami, polityka Hitlera cieszyła się wielkim poparciem (jak Niemcy radośnie świętowali w 1939 roku odzyskanie Pomorza czy Górnego Śląska).
|
|
|
|
|
#112 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Dostęp do internetu stanowczo powinien być dawkowany w zależności od wieku i/lub poziomu intelektu. Jak rozumiem, zdjęcie przedstawia kilkadziesiąt milionów osób. Edytowane przez Mileva_ Czas edycji: 2013-09-03 o 11:28 |
||
|
|
|
|
#113 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Weisse Rose było organizacją kanapową. Na tle Żołnierzy Wyklętych czy Solidarności w Polsce, to ona w Niemczech stanowiła zerową siłę. Rozwieszanie ulotek nie jest tym samym co opór zbrojny czy strajki. |
|
|
|
|
|
#114 |
|
Raczkowanie
|
Ja osobiście Niemców bardzo lubię, są to ludzie życzliwi i otwarci w większości. Często podróżuje stopem, kilka razy jechałam przez terytorium naszych zachodnich sąsiadów i doświadczyłam naprawdę wielkiej sympatii, o wiele większej niż od bliższych nam Czechów na przykład.
Jednak jak ktoś już trafnie zauważył, Niemcy to jest kraj imperialny, widać to na przykładzie ich polityki od czasów Bismarcka. Od I WŚ, przez II WŚ, aż do obecnych czasów Unii Europejskiej próbują sobie podporządkować Europę. Tylko, że aktualnie zmieniły się środki z militarnych na ekonomiczne. Na potwierdzenie, jak kogoś to interesuje, polecam przyjrzeć się systemowi głosowania w Radzie Unii Europejskiej, gdzie już za niedługo Niemcy będą dzielić rządzić.
|
|
#115 |
|
Konto usunięte
|
Co do języka to się zgadzam, jest bardzo nieprzyjemny dla ucha i w ogóle okropny. Uczylam sie niemieckiego (w szkole) 6 lat i praktycznie nic z niego nie umiem i zauwazylam ze tak ma jakies (na oko) 90% osób, jak dla mnie to kasa na uczenie dzieciakow tego języka idzie w bloto.
|
|
|
|
|
#116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do WR i ulotek - tam wchodził w grę opór przeciw swojej władzy, nie obcej, jak w Polsce. No i my jako naród mamy jednak bogate doświadczenie w buntach przeciw rządzącym. |
|
|
|
|
|
#117 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja akurat lubię języki germańskie, żałuję, że przy dobrej znajomości niemieckiego nie kontynuowałam nauki, bo jak widzę teraz ile fajnych ofert pracy z tym językiem jest
|
|
|
|
|
|
#118 | |
|
sissy that walk
|
Co do tego, że nieprzyjemny dla ucha - według mnie podobnie jak polski, zależy w czyich ustach. To samo słowo można powiedzieć twardo i miękko, więc zależy to od intonacji - w polskim też mamy mnóstwo twardych lub świszczących głosek i niektórzy mówią przyjemnie a niektórzy tak, że uszy odpadają
Ale potwierdzam, że w szkole ciężko się czegoś nauczyć - uczyłam się 8 lat i nie pamiętam prawie nic.
|
|
|
|
#119 | ||
|
BAN stały
|
Cytat:
Cytat:
Mówię o skali działania WR. Gdyby Niemcy potrafili się postawić choćby jak podziemie zbrojne od razu po wojnie u nas, to Pan Adolf nigdy nie byłby w stanie wywołać wojny. Zresztą korzystnie byłoby dla Polski, gdyby w Niemczech wybuchła wojna domowa w latach 30. w stylu czarni vs. czerwoni. Niestety Niemcy to naród zdyscyplinowani i zawsze idzie za swoją władzą, choćby była czerwona czy czarna. |
||
|
|
|
|
#120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oni lubią się wybielać i wmawiać że takie mieli rozkazy więc mordowali, w obozach czy na ulicach miast nikt im polowań na ludzi nie kazał urządzać, a urządzali sobie dla zabawy, na to są dowody, lecz oni wmawiają że oni są święci a to Adolf był zły bo im kazał, a oni biedni tylko rozkazy wykonywali, bo jak Adolf by rzekł zgwałć matkę, potem siostrę a na koniec je zabij to przecież oni by to zrobili jak potulne baranki a i jeszcze brata by zgwałcili żeby Adolf ich pochwalił, tak oni wtedy postępowali a robią z siebie ofiary. i to jest naród który bronił zbrodniarzy po wojnie, był to naród który ich ukrywał latami, a ci zbrodniarze jasno mówili NIE ŻAŁUJEMY, a mimo to naród ich bronił bo oni dla nich byli bohaterami a nie katami, zresztą do dzisiaj w rządzie niemieckim co drugi to pewnie syn wysokiego rangą nazisty, zresztą wielu nazistów po wojnie dalej piastowało swe urzędy, czy też rządziło krajem. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:08.

Powiem inaczej - ogolnie raczej wiadomo ze Polacy i Niemcy nie palaja do siebie sympatia? Wizaz nie jest miarodajnym zrodlem wiedzy o stosunkach Polakow w stosunku do Niemcow bo jest to forum nadzwyczaj tolerancyjne czego nie mozna powiedziec o innych srodowiskach. Spytaj ludzi w swoim otoczeniu co sadza o Niemcach, swoich rodzicow, dziadkow, znajomych (zwlaszcza facetow). Tak nawiasem mowiac to w Holandii do Niemcow rowniez raczej nie pala sie sympatia.