Prezent od serca - obraził się - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2013-09-02, 17:19   #91
Black Rainbow
Zadomowienie

Dot.: Prezent od serca - obraził się

Cytat:
Napisane przez Shira Yuki Pokaż wiadomość
no właśnie,nie doczytałaś

twoje przyjaciółki mają inny rodzaj uczulenia pokarmowego,albo kilka na raz
Tak się składa, że doczytałam i nie przeklejałam wszystkiego tak ja Ty. Bo informacje ogólne dotyczą WSZYSTKICH chorych. A suchość skóry, jedynie Panią Danutę, która do nich napisała list.

Cieszę się, że stawiasz nową diagnozę moim znajomym a przy okazji obalasz tą niewłaściwą postawioną przez ich lekarzy. Na szczęście stosują się do profesjonalnych zaleceń i dobrze na tym wychodzą.
Black Rainbow jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 17:20   #92
coffee_candy
Raczkowanie

Przy okazji: Autorko, jak sprawa potoczyła się dalej?

coffee_candy jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 17:22   #93
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez coffee_candy Pokaż wiadomość
Czy ja gdzieś napisałam, że to Autorka powinna chodzić i przepraszać? Nie i tak też nie uważam.
Fakt, o przepraszaniu nic nie pisałaś, ale pisałaś, że powinna rozmawiać i wyjaśniać. A ja ogólnie uważam, że pierwszy krok powinien należeć do faceta, bo to on jej popsuł urodziny.

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 17:26   #94
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Duszaniola Pokaż wiadomość
Jeju, ale dlaczego ona ma coś udowadniać? Uczepiłaś się tego, czy ona ma, czy nie ma objawów, jakby to ona zawiniła.
Powiedz mi co konkretnie w jej zachowaniu było nagannego, za co facet miał prawo strzelić focha? Że mu powiedziała, że dziękuje ale nie może spróbować? Czy że go nie nosiła na rękach za to, że jej coś upiekł?
powracam do sedna problemu.
koleżanka powiedziala,że ma skaze bialkową i nie może zjeść karpatki.
interesuje mnie ,dlaczego o czym pisałam wcześniej.
nie wiemy jak wyglądała ta rozmowa i jaką otoczkę ma dieta autorki.można powiedziec dziękuję z uśmiechem,albo z przekąsem docinając między wierszami
jesli na co dzień nie prowadzi restrykcyjnej diety,a między kanapki z szynką wcina produkty z dodatkiem alegrenów to uważam problem za rozdmuchany .facet nie musiał uwazać na dodatki do ciasta widząc autorkę jedzącą produkty z dodatkiem białka .

powracam do kolejnego zagadnienia.
skaza białkowa nie jest jest chorobą o nasilonych skutkach ubocznych po zjedzeniu alergenu .na całe ciasto może wchodzić 3 jajka,więc na kawałeczek wychodziłoby tylko minimum .dlatego dalej nie rozumiem takiej reakcji.

Cytat:
Napisane przez rembertowa Pokaż wiadomość
ale ona może nie mieć żadnych, ale to żadnych objawów. Może nawet nie mieć skazy białkowej, tylko nie lubić karpatki, uważać ją za niezdrową, albo o źle brzmiącej nazwie. We wszystkich tych okolicznościach, wobec wiedzy o nich, przytarganie jej karpatki jest wyrazem lekceważenia dla jej potrzeb i poglądów. Co dla mnie skreśliłoby zawodnika, no ale ja się nie specjalizuję w opiece nad mentalnymi siedmiolatkami, nie jarają mnie faceci, którzy tak bardzo nie potrafią niczego, że jak coś zrobią, niech to będzie przypalona jajecznica, to już trzeba z nich robić kuchennych bogów. A jak przyniosą prezent, to nieważne, że nie w naszym guście, zupełnie zbędny, szkodliwy i tak dalej - ważne, że jest.
nie ma mowy o tym,że nie lubi karpatki,więc daruj sobie dalsze dywagacje.

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Black Rainbow Pokaż wiadomość
Tak się składa, że doczytałam i nie przeklejałam wszystkiego tak ja Ty. Bo informacje ogólne dotyczą WSZYSTKICH chorych. A suchość skóry, jedynie Panią Danutę, która do nich napisała list.
wycinek był odpowiedzą lekarza na problem p.Danuty,jednak to tyczy się wszystkich dorosłych chorych na skazę białkową .w mojej rodzinie każdy jest chory i jako dorośli mają podobne objawy
Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
Jestem jak dziki Mustang.
Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja
.
Shira Yuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 17:29   #95
coffee_candy
Raczkowanie

Cytat:
Fakt, o przepraszaniu nic nie pisałaś, ale pisałaś, że powinna rozmawiać i wyjaśniać. A ja ogólnie uważam, że pierwszy krok powinien należeć do faceta, bo to on jej popsuł urodziny.
Tak, napisałam, że powinna porozmawiać i wytłumaczyć (no bo co innego?), ale nie dodałam, że powinna wysunąć się z inicjatywą pogawędki (bo to już zależy od niej i faceta).

Stary 2013-09-02, 17:42   #96
Duszaniola
Wtajemniczenie

Cytat:
powracam do sedna problemu.
koleżanka powiedziala,że ma skaze bialkową i nie może zjeść karpatki.
interesuje mnie ,dlaczego o czym pisałam wcześniej.
nie wiemy jak wyglądała ta rozmowa i jaką otoczkę ma dieta autorki.można powiedziec dziękuję z uśmiechem,albo z przekąsem docinając między wierszami
jesli na co dzień nie prowadzi restrykcyjnej diety,a między kanapki z szynką wcina produkty z dodatkiem alegrenów to uważam problem za rozdmuchany .facet nie musiał uwazać na dodatki do ciasta widząc autorkę jedzącą produkty z dodatkiem białka .

powracam do kolejnego zagadnienia.
skaza białkowa nie jest jest chorobą o nasilonych skutkach ubocznych po zjedzeniu alergenu .na całe ciasto może wchodzić 3 jajka,więc na kawałeczek wychodziłoby tylko minimum .dlatego dalej nie rozumiem takiej reakcji.

---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

wycinek był odpowiedzą lekarza na problem p.Danuty,jednak to tyczy się wszystkich dorosłych chorych na skazę białkową .w mojej rodzinie każdy jest chory i jako dorośli mają podobne objawy
Ale czemu Ty się usilnie upierasz, że ona na pewno była złośliwa, nie przestrzega diety i na pewno nic by się jej nie stało?
Napisała, że od małego nie je, a facet powiedział że wie, że nie może, ale liczył, że jednak spróbuje.

Cytat:
Napisane przez coffee_candy Pokaż wiadomość
Tak, napisałam, że powinna porozmawiać i wytłumaczyć (no bo co innego?), ale nie dodałam, że powinna wysunąć się z inicjatywą pogawędki (bo to już zależy od niej i faceta).
A to wybacz, źle zrozumiałam

Duszaniola jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 17:45   #97
201607111040
Konto usunięte

Jak następnym razem ci coś upichci to powinnaś to zjeść choćbyś potem cierpieć miała i po dermatologach się szwendała. Niewdzięcznica jedna.

To ona powinna strzelić focha, bo chłopak wiedział że nie może, ale miał to w tyłku.
201607111040 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 18:01   #98
coffee_candy
Raczkowanie

Cytat:
Nie ma sprawy.

Stary 2013-09-02, 18:04   #99
Dzikun
Zakorzenienie

Cytat:

Nadinterpretujesz i koloryzujesz to Ty w tym wątku:
Cytat:
jestem zwyczajnie ciekawa,czy ma ostrą reakcję(co byłoby dziwne w tym wieku),czy zwyczajnie nie pasował je prezent .być może oczekiwała czegoś innego,a tu facet wpada z ciastem bardzo kalorycznym,więc powiedziała mu dziękuję,ale spadaj z tym świństwem
Cytat:
mogła, więc podzielić ją na domowników ,faceta i cieszyć się jak oni jedzą,ale pewnie wolałaby prezent tylko dla siebie.i tu widze sedno problemu
Scenariusze niczym Łepkowska.
Dzikun jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 18:23   #100
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
Ale czemu Ty się usilnie upierasz, że ona na pewno była złośliwa, nie przestrzega diety i na pewno nic by się jej nie stało?
Napisała, że od małego nie je, a facet powiedział że wie, że nie może, ale liczył, że jednak spróbuje.

napisała,że facet wie iz ma skaze białkową,ale nic nie pisała o tym,że od małego nie je i facet wie,że nie je

---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Dzikun Pokaż wiadomość
Nadinterpretujesz i koloryzujesz to Ty w tym wątku:

Scenariusze niczym Łepkowska.
bo wątek trąci śmiesznością

ja się zastanawiam ile z was nigdy nie popełniło gafy i kupuje prezent ZAWSZE wg/ gustu obdarowywanego,bo gdyby wszyscy byli idealni to nie byłby wątków w necie w stylu"co kupić faetowi" i "gdzie sprzedać nietrafiony prezent",może na all
Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu.
.

Edytowane przez Shira Yuki
Czas edycji: 2013-09-02 o 20:38
Stary 2013-09-02, 18:35   #101
201605161006
Konto usunięte

Wojna o niezjedzoną karpatkę domowej roboty... Co za wątek !
201605161006 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 20:47   #102
madzia0007
Zadomowienie

Cytat:

ja się zastanawiam ile z was nigdy nie popełniło gafy i kupuje prezent ZAWSZE wg/ gustu obdarowywanego,bo gdyby wszyscy byli idealni to nie byłby wątków w necie w stylu"co kupić faetowi" i "gdzie sprzedać nietrafiony prezent",może na all
Nie pograzaj sie juz Jezeli jest ogolnie wiadomo ze ktos ma skaze, nietolerancje czy np alergie na orzechy to nie piecze mu sie w prezencie i z premedytacja ciasta z orzechami liczac na to ze sprobuje! Tak samo jak nie kupuje sie w prezencie roweru osobie na wozku inwalidzkim. To jest po prostu kretynizm, koles wiedzial ze ciasto moze dziewczynie zaszkodzic ale mial to gdzies bo taki prezent sobie wymyslil i mialo byc tak jak on chcial. Tekst o tym ze ludzie nie wiedza z czego jest zrobione ciasto rozwalil mnie na kawalki
madzia0007 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 21:00   #103
Flashdance
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marina_diamond Pokaż wiadomość
Wiedział ale jak stwierdził myślał że choć spróbuję i mi nie zaszkodzi...
Czyli zrobił i podarował w prezencie ciasto wiedząc, że ma ono w składzie coś czego autorka jeść nie może. Pomyślał, że pomimo wszystko dziewczyna go spróbuje, a w małych ilościach jej nie zaszkodzi. Pomylił się, bo dziewczyna nie chciała ryzykować i spróbować. Co w tej historii jest niejasnego, żeby trzeba było wymyślać jakieś scenariusze o tym że nie wiedział co ciasto ma w składzie, nie wiedział jaki przebieg ma choroba autorki itp.? Wiedział, że taki prezent może być nietrafiony, zaryzykował i się pomylił. Koniec historii.

Edytowane przez Flashdance
Czas edycji: 2013-09-02 o 21:08
Flashdance jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2013-09-02, 21:37   #104
Shira Yuki
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzia0007 Pokaż wiadomość
Nie pograzaj sie juz :
w czym,żalu ?
.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości