|
|
#91 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Prezent od serca - obraził się
Cytat:
Cieszę się, że stawiasz nową diagnozę moim znajomym a przy okazji obalasz tą niewłaściwą postawioną przez ich lekarzy. Na szczęście stosują się do profesjonalnych zaleceń i dobrze na tym wychodzą.
|
|
|
#92 |
|
Raczkowanie
|
Przy okazji: Autorko, jak sprawa potoczyła się dalej?
|
|
#93 |
|
Wtajemniczenie
|
Fakt, o przepraszaniu nic nie pisałaś, ale pisałaś, że powinna rozmawiać i wyjaśniać. A ja ogólnie uważam, że pierwszy krok powinien należeć do faceta, bo to on jej popsuł urodziny.
|
|
#94 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
koleżanka powiedziala,że ma skaze bialkową i nie może zjeść karpatki. interesuje mnie ,dlaczego o czym pisałam wcześniej. nie wiemy jak wyglądała ta rozmowa i jaką otoczkę ma dieta autorki.można powiedziec dziękuję z uśmiechem,albo z przekąsem docinając między wierszami jesli na co dzień nie prowadzi restrykcyjnej diety,a między kanapki z szynką wcina produkty z dodatkiem alegrenów to uważam problem za rozdmuchany .facet nie musiał uwazać na dodatki do ciasta widząc autorkę jedzącą produkty z dodatkiem białka . powracam do kolejnego zagadnienia. skaza białkowa nie jest jest chorobą o nasilonych skutkach ubocznych po zjedzeniu alergenu .na całe ciasto może wchodzić 3 jajka,więc na kawałeczek wychodziłoby tylko minimum .dlatego dalej nie rozumiem takiej reakcji. Cytat:
---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- wycinek był odpowiedzą lekarza na problem p.Danuty,jednak to tyczy się wszystkich dorosłych chorych na skazę białkową .w mojej rodzinie każdy jest chory i jako dorośli mają podobne objawy
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
||
|
|
|
|
#95 |
|
Raczkowanie
|
Tak, napisałam, że powinna porozmawiać i wytłumaczyć (no bo co innego?), ale nie dodałam, że powinna wysunąć się z inicjatywą pogawędki (bo to już zależy od niej i faceta).
|
|
#96 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napisała, że od małego nie je, a facet powiedział że wie, że nie może, ale liczył, że jednak spróbuje. Cytat:
|
|
|
#97 |
|
Konto usunięte
|
Jak następnym razem ci coś upichci to powinnaś to zjeść choćbyś potem cierpieć miała i po dermatologach się szwendała. Niewdzięcznica jedna.
![]() To ona powinna strzelić focha, bo chłopak wiedział że nie może, ale miał to w tyłku. |
|
|
|
|
#98 |
|
Raczkowanie
|
|
|
#99 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:23 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ---------- Cytat:
ja się zastanawiam ile z was nigdy nie popełniło gafy i kupuje prezent ZAWSZE wg/ gustu obdarowywanego,bo gdyby wszyscy byli idealni to nie byłby wątków w necie w stylu"co kupić faetowi" i "gdzie sprzedać nietrafiony prezent",może na all
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. Edytowane przez Shira Yuki Czas edycji: 2013-09-02 o 20:38 |
||
|
|
|
|
#101 |
|
Konto usunięte
|
Wojna o niezjedzoną karpatkę domowej roboty... Co za wątek
!
|
|
|
|
|
#102 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jezeli jest ogolnie wiadomo ze ktos ma skaze, nietolerancje czy np alergie na orzechy to nie piecze mu sie w prezencie i z premedytacja ciasta z orzechami liczac na to ze sprobuje! Tak samo jak nie kupuje sie w prezencie roweru osobie na wozku inwalidzkim. To jest po prostu kretynizm, koles wiedzial ze ciasto moze dziewczynie zaszkodzic ale mial to gdzies bo taki prezent sobie wymyslil i mialo byc tak jak on chcial. Tekst o tym ze ludzie nie wiedza z czego jest zrobione ciasto rozwalil mnie na kawalki |
|
|
|
|
|
#103 |
|
Zadomowienie
|
Czyli zrobił i podarował w prezencie ciasto wiedząc, że ma ono w składzie coś czego autorka jeść nie może. Pomyślał, że pomimo wszystko dziewczyna go spróbuje, a w małych ilościach jej nie zaszkodzi. Pomylił się, bo dziewczyna nie chciała ryzykować i spróbować. Co w tej historii jest niejasnego, żeby trzeba było wymyślać jakieś scenariusze o tym że nie wiedział co ciasto ma w składzie, nie wiedział jaki przebieg ma choroba autorki itp.? Wiedział, że taki prezent może być nietrafiony, zaryzykował i się pomylił. Koniec historii.
Edytowane przez Flashdance Czas edycji: 2013-09-02 o 21:08 |
|
|
|
|
#104 |
|
Zakorzenienie
|
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:49.

a przy okazji obalasz tą niewłaściwą postawioną przez ich lekarzy. Na szczęście stosują się do profesjonalnych zaleceń i dobrze na tym wychodzą.